Ορθόδοξη Ομάδα Δογματικής Έρευνας

Επιστροφή στην Κεντρική σελίδα

Κατάλογος ψηφιακών βιβλίων

Παπισμός

Γιατί εγκατέλειψα τον παπισμό // Η πορεία μου στην Ορθοδοξία Βιβλίο

Η μεταστροφή μου στην Ορθοδοξία

Τού Επισκόπου Ναζιανζού Παύλου ντε Μπαγιεστέρ

Ψηφιακή ανάγνωση τού βιβλίου

 

Η ΜΕΤΑΣΤΡΟΦΗ ΜΟΥ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ

Έκδοσις Ιεράς Βασιλικής και Σταυροπηγιακής Μονής Μαχαιρά

«Έτοιμοι αεί προς απολογίαν παντί τω αιτούντι υμάς λόγον περί της εν υμίν ελπίδος». (Α' Πέτρ. 3, 15)

Εικόνα εμπροσθοφύλλου: Ο νεαρός Φραγκίσκος ως μοναχός του τάγματος του αγίου Φραγκίσκου (Καπουτσίνοι).

© Ιερά Βασιλική και Σταυροπηγιακή Μονή Μαχαιρά

Τ.Θ. 25272, 1308 Λευκωσία, Κύπρος

Τηλ.: 00357 22359334 Τηλεομοιότυπο: 00357 22359333

Ηλεκτρονική διεύθυνση: grammateia@maherasmonastery.org.cy

Ιστορική αναφορά: Ο ανά χείρας τόμος εκδόθηκε για πρώτη φορά το 1954 από τον συγγραφέα του π. Παύλο ντε Μπαγιεστέρ, υπό τον τίτλο «Η μεταστροφή μου εις την Ορθοδοξίαν».

Η παρούσα έκδοση, στην οποία το κείμενο μεταφέρθηκε εκ του πρωτοτύπου στην Νέα Ελληνική, πραγματοποιήθηκε τον Ιούλιο του 2009 σε 5000 αντίτυπα.

ISBN: 978-9963-648-20-7

Το παρόν πόνημα είναι μία αυθεντική μαρτυρία, μία συγκλονιστική κατάθεση ενός πρώην μοναχού του παπικού δόγματος, που έθεσε ως προτεραιότητα στην ζωή του την ανεύρεση της Αλήθειας. Η αφορμή ήταν ένα έγγραφο που ανακάλυψε όταν ταξινομούσε και αξιολογούσε το περιεχόμενο της βιβλιοθήκης της μονής στην οποία ανήκε. Αυτό το έγγραφο πυροδότησε μέσα του μία κρίση συνειδήσεως η οποία τον οδήγησε σε σύγκρουση με τον πνευματικό του πατέρα, τους φίλους του, τους συμμοναστές του, την ιεραρχία και με αυτή την ίδια εκκλησία του, μαζί με όλα τα δόγματά της και τις «αλήθειες» της.

Η επίπονη πορεία του εν λόγω μοναχού όπως καταγράφεται στο βιβλίο «Η μεταστροφή μου στην Ορθοδοξία» αποτελεί ακόμη ένα παράδειγμα, ότι για την απόκτηση της Αλήθειας, κάθε άνθρωπος οφείλει να θυσιάσει τα πάντα.

Το παρόν βιβλίο συστήνεται προς ανάγνωση σαν μία αναγκαιότητα, σε όλους τους ακολούθους της παπικής εκκλησίας. Επίσης, είναι ένα εξαιρετικό βοήθημα για τους Ορθοδόξους για να κατανοήσουν και να εκτιμήσουν καλύτερα την μεγάλη δωρεά που λάβαμε από τον Θεό, να είμαστε μέλη του Σώματος του Χριστού.

Περιεχόμενα

Πρόλογος

Δύο λέξεις προς τον αναγνώστη

 

1. Οι πρώτες αμφιβολίες

2. Οι συμβουλές του πνευματικού

3. Η μοναρχία του Πάπα

4. «Συ ει Πέτρος...»

5. Η αρχή της φιλονικίας

6. «Έξελθε ο λαός μου εξ αυτής...»

7. Προς το Φως

8. Η συνάντηση με την αλήθεια

 

Νεκρολογία: Ο Επίσκοπος Ναζιανζού Παύλος ντε Μπαγιεστέρ

Φωτογραφικό Παράρτημα

Η δολοφονία τού σεβ. Παύλου ντε Μπαγιεστέρ, δεν κατέστη δυνατή να σταματήσει το έργο του. Το βιβλίο του παραμένει ένα μνημείο κατά τής Παπικής πλάνης, με πλήρη τεκμηρίωση όλων όσων ισχυρίζεται, μέσα από παπικά έγγραφα και επίσημα αρχεία τού Παπισμού. Είναι συγκλονιστικό να βλέπει κάποιος τόσο καθαρά, ότι ο παπισμός δεν είναι απλώς μια αίρεση πλάνης, αλλά και σκόπιμης παραποίησης τής αλήθειας, θυσιασμένης στο βωμό τής παπικής ισχύος.


Το μοναδικό αυτό βιβλίο τών 130 περίπου σελίδων, μπορείτε να το προμηθευτείτε στην Ελλάδα, στην τιμή τών 5,00 Ευρώ, σε κεντρική διάθεση, από τον Σταμούλη και από τον Μανώλη Καλομοίρη http://www.christianbook.gr/

ΠΡΟΛΟΓΟΣ

Ευλογητός ο Θεός των Πατέρων ημών, διότι μας αξίωσε να φέρουμε εις πέρας τον ανά χείρας πνευματικό τόμο, ο οποίος είναι τόσον επίκαιρος.

Το βιβλίο αυτό εγράφη από τον επίσκοπο Παύλο ντε Μπαγιεστέρ, Ισπανό την καταγωγή και πρώην ρωμαιοκαθολικό μοναχό. Μέσα από τις γραμμές του, περιγράφει ο ίδιος την προσωπική - βιωματική του εμπειρία για το πως γνώρισε την Ορθοδοξία. Αυτή η γνωριμία του με την Ορθοδοξία τον οδήγησε στην Αλήθεια, η οποία δεν είναι άλλη παρά ο ίδιος ο Χριστός.

Γνωρίζοντας τον Χριστό, μάλλον γνωριζόμενος υπό του Χριστού, ανεγνώρισε τις ελλείψεις και την απομάκρυνση από τον Θεό της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας. Γι’ αυτό και στρέφεται προς την Ορθοδοξία της Ανατολής, του Βυζαντίου, της Παράδοσης. Αυτήν την μεταστροφή κατέγραψε και εξέδωσε το 1954.

Η επικαιρότητα αυτού του βιβλίου μας προέτρεψε στην επανέκδοσή του. Θεωρήσαμε αναγκαία και επιτακτική την πράξη αυτή, διότι έχει να συμβάλει τα μέγιστα στην «νέα εποχή» που ζούμε, με την παγκοσμιοποίηση και τον διεκκλησιαστικό διάλογο.

Η μαρτυρία ενός πρώην ρωμαιοκαθολικού που μεταστρέφεται στην Ορθοδοξία, δίδει –εννοείται προς αμφότερες τις πλευρές– πολύτιμες πληροφορίες και στάση ζωής. Από την μία, καταθέτει την παρεκτροπή και αποκοπή της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας από το σώμα της Εκκλησίας του Χριστού, και από την άλλη, την διαφύλαξη και διαδοχή της παραδεδομένης Αλήθειας από την Ορθόδοξη Εκκλησία. Επιπροσθέτως, με την στάση της ζωής του δείχνει τον τρόπο ενώσεως των δύο, της Ρωμαιοκαθολικής με την Ορθόδοξη Εκκλησία.

Έτσι, αυτό το βιβλίο μπορεί και φιλοδοξεί να αποτελέσει εγχειρίδιο πληροφοριών και τρόπων χειρισμού στον διεκκλησιαστικό διάλογο.

Με αφορμή την συμπλήρωση πενηνταπέντε χρόνων από την πρώτη έκδοση του βιβλίου και εικοσιπέντε από τον μαρτυρικό θάνατο του συγγραφέα του, το επανεκδίδουμε φέτος «εις τιμήν και μνήμην» του θεοφιλεστάτου επισκόπου Ναζιανζού Παύλου ντε Μπαγιεστέρ.

Στην έκδοση αυτήν έχουμε μεταφέρει το κείμενο στην καθομιλουμένη, καθώς η καθαρεύουσα γλώσσα του πρωτοτύπου θα δυσχέραινε την κατανόησή του από τον μέσο σημερινό αναγνώστη.

Ευχαριστίες εκφράζουμε στον πανοσιολογιώτατο αρχιμανδρίτη Νεκτάριο, ηγούμενο της Ιεράς Μονής Αγίας Τριάδος στο Μεξικό, ο οποίος μας παρεχώρησε τις φωτογραφίες του πατρός Παύλου.

Ευχόμαστε οι αναγνώστες του βιβλίου τούτου να ωφεληθούν, εις δόξαν του μεγάλου Θεού και Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού και εις τιμήν της πανυπερευλογημένης ενδόξου Δεσποίνης ημών Θεοτόκου και αειπαρθένου Μαρίας της Μαχαιριωτίσσης.

Ο Καθηγούμενος της Ιεράς Βασιλικής και Σταυροπηγιακής Μονής Μαχαιρά Επίσκοπος Λήδρας Επιφάνιος και οι συν εμοί εν Χριστώ αδελφοί

Εν τη Ιερά Μονή Μαχαιρά τη 25η Μαρτίου 2009.

 

Questo libro in Italiano

 

Διαμόρφωση αρχείου: 6-8-2009.

Τελευταία ενημέρωση: 8-8-2009.

Πάνω