Προηγούμενο // Περιεχόμενα // Επόμενο

 

UFO Ξένα όντα:

ΤΕΧΝΟΕΙΔΩΛΑ ΤΗΣ ΑΒΥΣΣΟΥ

 

Γ΄ Μέρος: Οι θρησκευτικές προεκτάσεις του φαινομένου των UFO

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 3ο.

Ψυχολογική θεώρηση για τους UFO-μανείς και τους εραστές του "ανεξήγητου". Η θρησκευτική μετεξέλιξη της έρευνας


 Β. Η μεταφυσική διάσταση της αξιοποίησης του χρόνου (Ο χρόνος δεν είναι μόνο χρήμα, UFO και παραφυσικά μυστήρια)

            Οι ερευνητές δεν κερδίζουν πραγματικά τίποτα από τη διαρκή ενασχόληση τους με τα UFO και τα ίδιου τύπου ανεξήγητα φαινόμενα. Χάνουν όλον αυτόν τον πολύτιμο χρόνο και την εσωτερική τους ποιότητα, ασχολούμενοι με μια μορφή έκφρασης που αντιμάχεται τον Αέναο Δημιουργό. Δεν εξετάζουν αν αυτή η διάθεσή τους είναι επωφελής. Τροφοδοτούν συνεχώς το νου και ποτέ την καρδιά. Ερευνούν εκατοντάδες, χιλιάδες περιπτώσεις UFO. Μα, αν πάρουμε και εξετάσουμε πέντε - δέκα από αυτές, έχουμε καλυφθεί. Οι αποκλίσεις όλης αυτής της τεράστιας γκάμας περιπτώσεων είναι αμελητέες, ειδικά όσον αφορά στο πρωτεύον ζήτημα της επιρροής στον ψυχισμό τού μάρτυρα. Και με τα υπόλοιπα παραφυσικά μυστήρια, ισχύει το ίδιο.

Αν η ενασχόληση αυτή ήταν μια σωστή έρευνα, δεν θα προβληματιζόμασταν τόσο πολύ, αφού οι Ιερές Γραφές μας προτρέπουν στην έρευνα («Ερευνάτε για να βρείτε»). Επακολουθεί όμως η πώρωση, η ακατάσχετη και παράφορη έλξη και φλυαρία για ένα θέμα, για το οποίο απουσιάζουν τα αποδεικτικά στοιχεία.

Ένας αστυνομικός στη νότια California άρχισε να βλέπει UFO τον Ιούνιο του 1966, και από τότε τα έβλεπε συχνά, σχεδόν πάντα τη νύχτα. «Κατά τη διάρκεια αυτών των εβδομάδων με τις βασανιστικές θεάσεις, έγινα ολοκληρωτικά μονομανής με τα UFO, πεπεισμένος ότι κάτι σπουδαίο επρόκειτο να συμβεί. Εγκατέλειψα την καθημερινή ανάγνωση της Βίβλου και γύρισα την πλάτη στο Θεό, καθώς διάβαζα οποιοδήποτε βιβλίο για τα UFO μπορούσα να βάλω στο χέρι... Πολλές βραδιές πρόσεχα μάταια, προσπαθώντας να επικοινωνήσω νοητικά με αυτά που τότε νόμιζα εξωγήινα όντα, σχεδόν προσευχόμενος σ' αυτά να εμφανιστούν και να εδραιώσουν κάποιο είδος επαφής μαζί μου». Τελικά είχε μία «στενή επαφή» με ένα «σκάφος» που έφυγε με ταχύτητα και τον άφησε να προσδοκά να συμβεί κάτι «σπουδαίο» ­ αλλά τίποτα δεν έγινε ποτέ. Τα UFO έπαψαν να εμφανίζονται, και στην απογοήτευσή του στράφηκε στο αλκοόλ, την κατάθλιψη, στις σκέψεις αυτοκτονίας, μέχρι που η μεταστροφή του στο Χριστό έβαλε τέρμα σ' αυτήν την περίοδο της ζωής του [1].

Ας δούμε και την αντίδραση ενός μάρτυρα, που είχε δει ένα UFO πάνω από την Αθήνα τη δεκαετία του '40: «Με γέμισε απορίες, ερωτηματικά και μια ατέλειωτη περιέργεια... Για πολλά χρόνια βασάνιζα άδικα το μυαλό μου με το ερώτημα: τι μπορούσε να ήταν "αυτό" που, αναμφισβήτητα, είδα εκείνο το βράδυ και που δεν μπορούσε κατά κανένα "ορθόδοξο" και λογικό τρόπο να εξηγηθεί»[2].

Κάποτε, ένας επισκέπτης ρώτησε το γέροντα Παϊσιο τι πιστεύει για τα UFO και τους εξωγήινους. Η απάντηση του γέροντα ήταν: «Άφησες την πνευματική σου εργασία και γυρνά ο νους σου σαν ένα τρελό κύλινδρο από δω κι από κει»[3]. Κατάλαβε, φαίνεται, ο γέροντας, ότι αυτός ο άνθρωπος περισσότερο βασανιζόταν με αυτές τις σκέψεις, παρά ενδιαφερόταν για την ψυχική του επάνοδο. Μάλιστα, με αυτά τα λόγια του απάντησε και στο ερώτημά του...

 Ο άνθρωπος λοιπόν «κολλάει» άσχημα με τα θέματα αυτά.  Η ενασχόλησή του καταντάει μανία, μονόδρομος μελέτης. Γίνεται εξάρτηση και εθισμός. Γιατί τα θέματα αυτά λειτουργούν σα ναρκωτικό. Και το οξύμωρο είναι ότι ξοδεύει όλη του τη ζωή σε μία έρευνα που δεν βγάζει πουθενά. Όσο και να «σπάει» το κεφάλι του ο ερευνητής, αποδείξεις ότι τα UFO είναι εξωγήινα σκάφη δεν θα βρει ποτέ, αν οι «εξωγήινοι» δεν αλλάξουν γραμμή πλεύσης.

Ο Phi1ip Klass εκδότης του περιοδικού «Aνiation Week and Space Technology» είχε αναλύσει και αποδείξει την απάτη διαφόρων φωτογραφιών από UFο-επιτήδειους, όπως του ζεύγους Trent, στο Όρεγκον, το 1950. Ο Klass δημοσίευσε όλες τις έρευνές του στο βιβλίο «UFO Explained» και προσέφερε αμοιβή 10.000 δολαρίων σε όποιον αποδείκνυε ότι ένα UFO προερχόταν από εξωγήινο πολιτισμό. Φυσικά, κανένας δεν παρουσιάστηκε...[4]

Εκεί που είναι ο θησαυρός τού ανθρώπου, εκεί είναι και η καρδιά του (κατά Ματθαίον 6,21). Σ' ό,τι δίνει μεγαλύτερη σημασία, μεγαλύτερη βαρύτητα στη ζωή του ο άνθρωπος, σ' αυτό ανήκει και η καρδιά του. Αυτό είναι ο Θεός του, ο θησαυρός του. Μπορεί να είναι το χρήμα, το ποτό, η μουσική, μπορεί η επιχείρησή του, μπορεί η κοιλιά του, μπορεί ο τζόγος ή τα ηλεκτρονικά παιχνίδια, μπορεί ο Ολυμπιακός, μπορεί οι εξωγήινοι ή ό,τιδήποτε απόκρυφο και παράξενο. Όλοι αυτοί οι «Θεοί» όμως είναι ενάντια στον Πραγματικό Θεό... «άνθρακες λοιπόν ο θησαυρός» όλων των παραπάνω «θεών».

Το κυριότερο είναι λοιπόν ότι τελικά ο άνθρωπος, μετά από τόσες «έρευνες» για τα UFO, θα έχει χάσει την ένωση με το Θείο, την Πηγή της ζωής, την ίδια τη ζωή. Και όλα αυτά χάρις στα «αθώα» UFΟ...


 

[1] Ιερομ. Seraphim Rοse, Η Ορθοδοξία και η θρησκεία του μέλλοντος, εκδ. Εγρήγορση, 2000, σελ. 144-145.

[2] Γ. Μπαλάνου, Όντα από το διάστημα, σελ. 133.

[3] Ιερομ. Χριστόδούλου Αγιορείτου, Ο γέρων Παϊσιος, εκδ. Ιερού Γυν. Ησυχ. Παναγία η Φοβερά Προστασία, σελ. 224.

[4] Απ. Φράγκου, UFΟ, εκδ. ο Σταυρός, σελ. 19.

 

Προηγούμενο // Περιεχόμενα // Επόμενο

Δημιουργία αρχείου: 17-2-2006.

Τελευταία ενημέρωση: 9-3-2006.

Πάνω