Προηγούμενο // Περιεχόμενα // Επόμενο

 

UFO Ξένα όντα:

ΤΕΧΝΟΕΙΔΩΛΑ ΤΗΣ ΑΒΥΣΣΟΥ

 

Γ΄ Μέρος: Οι θρησκευτικές προεκτάσεις του φαινομένου των UFO

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 3ο.

Ψυχολογική θεώρηση για τους UFO-μανείς και τους εραστές του "ανεξήγητου". Η θρησκευτική μετεξέλιξη της έρευνας


 Γ. Η ψυχική σύμπλευσή τους με τη σκοτεινή ποιότητα των ανεξιχνίαστων φαινομένων

Oι οπαδοί τού Υπερφυσικού δεν μπορούν να δεχτούν ότι το Κακό ευθύνεται για τα περισσότερα, μη φυσικής εξήγησης, παράδοξα γεγονότα που τόσο «αγαπούν» και επιδιώκουν να συναντούν.

«Ψυχοπλακώνονται» με την ιδέα ότι ο εχθρός του ανθρώπινoυ γένους διάβολος έχει σχέση με τα γεγονότα αυτά και αυτόματα την απορρίπτουν, πετώντας και τη γνωστή ατάκα ότι «αυτά τα λένε οι θρησκόληπτοι».

Από τη μία ακούν για τις φοβερές ιστορίες πλασμάτων, απ' την άλλη επισκέπτονται συνεχώς (= αρρωστημένα, παθιασμένα) μόνο περιοχές με τέτοια δραστηριότητα (π.χ. Πεντέλη), λες και είναι μαζοχιστές και πηγαίνουν για να τους κοπεί η... χολή! Συνεχείς επισκέψεις σε τέτοιες περιοχές, σε συνδυασμό με την αρρωστημένη πρόθεση, πιστεύουμε ότι αλλοιώνουν την προσωπικότητα των επισκεπτών, διότι γίνονται «ένα» με την περιοχή και την αρνητική ενέργεια που τη χαρακτηρίζει. Έτσι είναι δύσκολο να μην επηρεαστεί ο επισκέπτης «ερευνητής» αρνητικά στις εκφράσεις της καθημερινής του ζωής.

Αν μας ελκύει το Κακό τόσο πολύ, τότε μάλλον κάτι τρέχει και με μας. Όμοιος τον όμοιο αγαπά, και ο Πλάτωνας λέει ότι η πιο μεγάλη καταδίκη είναι να εξομοιώνεται κανείς με τους κακούς (Νόμοι, 728Β).

Αν μας ελκύουν οι «παρά φύσιν» περιοχές και τα «παρά φύσιν» φαινόμενα τόσο πολύ, θα πρέπει ν' ανησυχούμε. Γιατί κι εδώ κολλάει το ρητό «δείξε μου τον φίλο σου να σου πω ποιος είσαι». Αν ο θησαυρός μας είναι όλα τα παράδοξα και τρομακτικά φαινόμενα, σημαίνει ότι και η καρδιά μας ανήκει στη δύναμη που τα προκαλεί, που δεν έχει φωτεινή προέλευση και που κρύβεται σαν βρεγμένη γάτα.

Oι «ερευνητές» αυτοί συνήθως αδιαφορούν για «απλά» μέρη που αποθεώνεται η φύση, όπως δάση, ποτάμια και ειδυλλιακές τοποθεσίες. Αδιαφορούν γιατί δεν συμβαίνει τίποτα περίεργο, οπότε δεν έχει νόημα να μεταβούν εκεί.

Τρέχουν στη φύση, στα δάση, στα ποτάμια και στις σπηλιές, και αντί να θαυμάζουν την ειδυλλιακή ομορφιά της Πλάσης, αντί ν' αφουγκράζονται το γλυκό κελάρυσμα ενός ποταμιού ή το γλυκό κελάηδημα ενός πουλιού, αντί ν' ανακαλύπτουν μέσα από το κάθε πλάσμα ή δέντρο του δάσους τη σοφία του Υπέρτατου Νου, ψάχνουν κι επιδιώκουν να δουν ένα φάντασμα, ένα ξωτικό ή μία «πύλη».

Άλλοι, αντί ν' ατενίζουν τον έναστρο ουρανό και να θαυμάζουν το μεγαλείο της φύσης και του Πλάστη της, ψάχνουν να δουν κάποιο... UFO να πετάει, προκαλώντας παράλληλα και την αλλιώτικη φαντασία. Ο Άγ. Ιγνάτιος Μπριαντσιανίνωφ μας εξηγεί ότι «η επιθυμία που έχουν μερικοί να δουν πνεύματα [και εξωγήινους προσθέτουμε εμείς] και η περιέργεια να μάθουν κάτι σχετικά μ' αυτά ή από αυτά, είναι μέγιστο σημείο ανοησίας και παντελούς άγνοιας των παραδόσεων της Ορθοδόξου Εκκλησίας, όσον αφορά την ηθική και πρακτική ζωή» [1].

Ή θα είμαστε λοιπόν ιδεολογικά με το Θεό, που δημιούργησε όλη αυτή τη μαγευτική φύση, που αγαλλιάζει την ψυχή του ανθρώπου, ή με τον Αντίθεο, που διαστρεβλώνει τα πάντα και προκαλεί ανώμαλα φαινόμενα.

Άνθρωποι που έλκονται και «χαίρονται» με περιστατικά που συμβαίνουν σε περιοχές, όπως π.χ. Διαβολάλωνο, Δρακοτρυπα, Δαιμονονήσια, καταλαβαίνετε ποια «οντότητα» τους κινεί το ενδιαφέρον, την περιέργεια και το θαυμασμό...

Αξίζει να αναφερθεί ότι οι «πύλες» κεντρίζουν την προσοχή και το «πνευματικό δέσιμο» στους σατανιστές αλλά και σε μερικούς ευάλωτους, παθιασμένους και ανικανοποίητους ψυχικά, ερευνητές. Έτσι, οι τελευταίοι, χωρίς να το καταλαβαίνουν, «κάνουν παρέα» στον ίδιο ποιοτικά «χώρο»με τους σατανιστές, τους λάτρεις της Υποχθόνιας «οντότητας» (πάλι ισχύει το «δείξε μου το φίλο σου να σου πω ποιος είσαι»).

Αν κάποιοι σαγηνεύονται από τα UFO και όλα τα παράδοξα, τότε κατ' επέκταση σαγηνεύονται, χωρίς να το καταλαβαίνουν, και από τους εφιάλτες στον ύπνο, τη φθορά των φρένων (το χάσιμο των λογικών), τους βιασμούς, τις καταστροφές της φύσης, τη χρήση ραδιενέργειας, το θάνατο... Γιατί όλα αυτά είναι οι επιδράσεις και τα επακόλουθα των UFO και των «συγγενικών» τους φαινομένων.

Οι ερευνητές- λάτρεις του ανεξήγητου, λατρεύουν τελικά τις ανώμαλες παρεμβάσεις τού Κακού στο φυσικό μας κόσμο. Σκοτώνονται π.χ. μερικές εκατοντάδες άτομα από μία πτώση αεροπλάνου σε κάποιο «τρίγωνο»; Οι «ειδήμονες» πετάνε από τη χαρά τους, γιατί άλλο ένα ανεξήγητο γεγονός έλαβε χώρα, γιατί άλλη μία «πύλη» άνοιξε στο «βαρετό» κόσμο μας.

Τραγικές ανθρώπινες φιγούρες διηγούνται τον τρόμο τους από ένα ασυνήθιστο συμβάν; Οι μανιακοί του παράδοξου και του παράλογου ξεθαρρεύουν. Αν καταλαβαίνετε, δηλαδή, αυτό που καταλαβαίνουμε, η ευχαρίστηση αυτών των «ερευνητών» είναι ο φόβος, ο πόνος ή ο θάνατος των συνανθρώπων μας! Τι εξωφρενικό! Γιατί, όταν ανοίγει μία τέτοιου είδους «πύλη», μία τουλάχιστον ανθρώπινη ψυχή υποφέρει, κι αυτό θα πρέπει να μας λυπεί και όχι να μας ευχαριστεί.

Με μία αδιανόητη όμως ηδονή κάποιοι «ερευνητές» «παίζουν» με την ψυχοσωματική εξαθλίωση των συνανθρώπων αδελφών μας, λέγοντας ή γράφοντας για «γαργαλιστικές» ή «συναρπαστικές» ιστορίες ανθρώπων που, μετά από μία συνάντηση τους με μία νεράιδα τρελαίνονται και χάνουν τη λαλιά τους, ή, μετά από μία συνάντηση τους με εξωγήινους, υποφέρουν από πόνους και προβλήματα υγείας, για να μην πούμε και τα χειρότερα που παθαίνουν - τα έχετε διαβάσει στις προηγούμενες σελίδες του βιβλίου.

Πόσα εκατομμύρια ανθρώπων έχουν αναθεματίσει την ώρα και τη στιγμή (αν έχουν προλάβει) που είδαν ένα UFO ή ένα αλλόκοτο πλάσμα...

Μπορείτε να φανταστείτε, ας πούμε, τους ερευνητές UFO να προσεύχονται υπέρ των ατόμων που απαγάγονται από «εξωγήινους» και που τόσο υποφέρουν; Μάλλον όχι... Γιατί παρακολουθούν τα τεκταινόμενα εκ του ασφαλούς. Αν όμως ήταν αυτοί στη θέση των ανθρώπων αυτών, π.χ. ενός ανθρώπου που έχει χάσει το φως ή τα... μαλλιά του από μία «επαφή», ή αν έχαναν ένα δικό τους πρόσωπο σε μία «πύλη», τότε πως θα ένοιωθαν;

Διαβάζοντας κάποια βιβλία με περιστατικά από «εξωγήινους», ή ακόμα και από ξωτικά και από νεράιδες, ο οποιοσδήποτε ευαισθητοποιημένος άνθρωπος θα προβληματιζόταν με τη συνήθως περιπαικτική και βίαιη συμπεριφορά των όντων αυτών.

Είναι απαράδεκτο να έρευνα κανείς, όχι μόνο ψυχρός και αναίσθητος, αλλά και γοητευμένος, τα απεχθή πολλές φορές καμώματα των επισκεπτών μας και αντί να συμπαραστέκεται και να «συμμαχεί» με τους καταπονημένους και ανίκανους ν' αντιδράσουν συνανθρώπους μας, να καταλήγει να λατρεύει και να «συμμαχεί» με αυτά τα εκφυλιστικά και εχθρικά κυρίως προς τον άνθρωπο φαινομένα.

Η διαστρέβλωση και ο εκφυλισμός της φυσικής τάξης που συνοδεύει τις εμφανίσεις των ανεξήγητων φαινομένων, επεκτείνεται και στην προσωπικότητα όσων «συμμαχούν» με τα φαινόμενα αυτά, αντιμαχόμενοι τον παράγοντα άνθρωπο (ατομικό πνεύμα) και Θεό (Υπέρτατο Πνεύμα). Μερικοί ερευνητές μάλιστα «βάζουν στο ίδιο τσουβάλι» τα οράματα και τα θαύματα της Παναγίας και των Αγίων με τα ψευδο-οράματα και τα ψευδο-θαύματα των «εξωγήινων» και των «στοιχειών», σα να μη διαφέρουν σε τίποτα.

Εκτός από αυτούς τούς ερευνητές, υπάρχουν ακόμα και ιερείς και θρησκευόμενοι, που έχουν μία αρρωστημένη ευχαρίστηση, όταν αναφέρονται σε περιπτώσεις δαιμονισμένων, ή όταν τελούν εξορκισμούς...

Το να «παιδεύεται» κάποιος ερευνητής με τα παραπλανητικά φαινόμενα του πονηρού (τιμώντας τον συγχρόνως), είναι δικαίωμά του, άσχετα αν μετά θα «χτυπάει το κεφάλι του». Παρασύροντας όμως στην ίσια ανεξέλεγκτη έρευνα κι άλλους, τους «παίρνει κι αυτούς στο λαιμό του», αφού είναι δεδομένη σχεδόν, μία βλάβη στο διανοητικό - ψυχικό πεδίο.

Η ευθύνη αυτών των ερευνητών στο κοινό, ειδικά όσων έχουν κάποιο «όνομα», είναι τεράστια, καθώς με τη μαγεία των «μυστηρίων» σπρώχνουν κι άλλα πολλά άτομα στην τρομο-λατρεία, με τραγικές συνέπειες στον ψυχικό κόσμο, ειδικά των αδύναμων ατόμων (φοβίες), ή των «ατρόμητων» (αλαζονεία - υπερηφάνεια).

Και μόνο με την ανάγνωση διάφορων τρομακτικών ιστοριών, προκαλούνται εφιάλτες στα όνειρα πολλών ανθρώπων.

Έπειτα, τα βιβλία με τρομακτικές ιστορίες εξωγήινων, UFO, τεράτων κτλ. δεν τα διαβάζουν μόνο οι μεγάλοι, αλλά και έφηβοι και παιδιά, που τα αγοράζουν, ή πέφτουν τυχαία στα χέρια τους. Μπορείτε να φανταστείτε τι αντίκτυπο έχουν αυτές οι ιστορίες ή οι εικόνες τεράτων και «εξωγήινων» στον ευαίσθητο και αθώο ψυχικό κόσμο ενός παιδιού που τις διαβάζει και τις βλέπει; Οι παιδαγωγοί και οι Ψυχολόγοι ξέρουν καλύτερα και η απάντησή τους θα έκανε πολλούς, αν την άκουγαν, να «δαγκωθούν» πολύ άσχημα, εκτός αν είναι από αυτούς που «από το ένα αφτί μπαίνουν και από το άλλο βγαίνουν».

Υπάρχουν και κάποιοι ερευνητές που βγάζουν το ψωμί τους ασχολούμενοι με τέτοια θέματα (συγγραφείς, ιδιοκτήτες και μέλη ανάλογων εκδοτικών οίκων κτλ.). Αυτοί, για ευνόητους λόγους, είναι πολύ πιο δύσκολο να παραδεχτούν ότι κάτι δεν πάει... καλά με τα UFO και κάποια άλλα παράξενα φαινόμενα, και ότι η προώθησή τους κάνει μεγάλη ζημιά στο κοινό. Ίσως να νομίζουν μάλιστα, ότι κάνουν και... καλό!

Βέβαια, δε μπορούμε να παραβλέψουμε το γεγονός ότι ορισμένοι από αυτούς τους ερευνητές έχουν αποκαλύψει και πολλές αλήθειες, όπως και το ότι έχουν τραβήξει πολλά άτομα από το στείρο υλισμό, είναι όμως «δώρο άδωρον» εφόσον λείπει η πραγματική επικοινωνία.

Μπορεί να γνωρίζουν πολλές αλήθειες ή όλα τα μυστήρια «απ' έξω κι ανακατωτά», δεν προσπαθούν όμως να γνωρίσουν την Αλήθεια με κεφαλαίο Α, και το μεγαλύτερο Μυστήριο, το Μυστήριο του Θεού Πατέρα.

Το συμπέρασμά μας επομένως είναι ότι τα παραφυσικά φαινόμενα (UFO, παράξενα πλάσματα, «πύλες» κτλ) ­εξαιρούμενων πάντα των φυσικών εξηγήσεων - είναι, αν όχι καθ' ολοκληρίαν, στην πλειοψηφία τους αρνητικά - και δεν χρειάζεται καμία ιδιαίτερη ικανότητα για να το καταλάβει κανείς αυτό. Απλή κοινή λογική. Πως λοιπόν όλοι αυτοί οι ερευνητές «καταδέχονται» και προωθούν τα φαινόμενα αυτά;

 

[1] Γεροντικό περί ονείρων και οραμάτων, εκδ. Ιερού κοινοβίου Οσίου Νικοδήμου Γουμένισσας, 1998, σελ. 299.

 

Προηγούμενο // Περιεχόμενα // Επόμενο

Δημιουργία αρχείου: 9-3-2006.

Τελευταία ενημέρωση: 15-3-2006.

Πάνω