Ορθόδοξη Ομάδα Δογματικής Έρευνας

Κεντρική Σελίδα

Επιθέσεις

Αντιρατσιστικός νόμος για την βεβήλωση τού Σταυρού «προβλέπεται», κ. Πρωθυπουργέ; * Απάντηση Μεσογαίας: ''Πνίγονται μέσα στον ρατσισμό του αντιεκκλησιαστικού τους πάθους'' * Οι Ταλιμπάν τού Αθεϊσμού επιμένουν στην αποκαθήλωση τών θρησκευτικών συμβόλων * Η Εκκλησία σήμερα βρίσκεται σε ύπουλο διωγμό' * Καταδίκη της Ιταλίας από το ΕΔΑΔ για την ύπαρξη σταυρού στις σχολικές αίθουσες

Καταπατούνται και εμπαίζονται βάναυσα

τα δικαιώματα των Χριστιανών

Γλυφάδας Αντώνιος

 

Πηγή: Γραφείο ρεπορτάζ: Romfea.gr

Αναδημοσίευση από: https://www.romfea.gr

Εγκύκλιο προς το Χριστεπώνυμο πλήρωμα της Ιεράς Μητροπόλεως εξέδωσε σήμερα, Παρασκευή 15 Μαρτίου 2024 ο Σεβ. Μητροπολίτης Γλυφάδας κ. Αντώνιος για την διαφημιστική αφίσα της ταινίας «Αδέσποτα Κορμιά».

Ο Σεβασμιώτατος στην εγκύκλιό του τονίζει πως η διαφημιστική αφίσα της εν λόγω ταινίας προσβάλλει βάναυσα το ιερώτατο σύμβολο της Χριστιανικής Πίστεως, τον Τίμιο και Ζωοποιό Σταυρό του Χριστού.

Σε άλλο σημείο ο Σεβασμιώτατος προσθέτει πως: «δεν θεωρείται ύβρις η προσβολή των συμβόλων της πίστεως και της Πατρίδος μας· αντιθέτως δε, γίνωνται προασπισταί των υβριστών οι αρμόδιοι κρατικοί φορείς».

«Όσοι, δηλαδή, διεκδικούν διάφορα δικαιώματα απολαμβάνουν κρατική προστασία, ενώ καταπατούνται και εμπαίζονται βάναυσα τα δικαιώματα των Χριστιανών και μάλιστα από αυτούς που θέλουν να προστατεύωνται τα δικά τους δικαιώματα» - προσθέτει στην συνέχεια ο Μητροπολίτης Γλυφάδας κ. Αντώνιος.

Διαβάστε παρακάτω την σχετική εγκύκλιο:

 

Προς το

Χριστεπώνυμο πλήρωμα

τής καθ ημάς Ι. Μητροπόλεως

Αγαπητοί μου Αδελφοί,

Προσφάτως προεβλήθη στο 26ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης ταινία με τίτλο “Αδέσποτα Κορμιά”.

Η διαφημιστική αφίσα τής εν λόγω ταινίας παρουσιάζει μια γυναίκα έγκυο γυμνή επάνω σε ένα σταυρό, γεγονός που προσβάλλει βάναυσα το ιερώτατο σύμβολο τής Χριστιανικής Πίστεως, τον Τίμιο και Ζωοποιό Σταυρό τού Χριστού και συνεπώς προσβάλλει και την πίστη μας σαν Χριστιανών.

Παρά τις οχλήσεις τής Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης, τής Πανελληνίου Ενώσεως Θεολόγων και άλλων φορέων τόσο προς το Υπουργείο Πολιτισμού όσο προς την Διεύθυνση τού εν λόγω Φεστιβάλ, προκειμένου η επαίσχυντη αφίσα να αποσυρθή, εντούτοις παρέμεινε ως είχε.

Αδελφοί μου,

Δυστυχώς ζούμε σε μια εποχή που κάθε τι αντιχριστιανικό προβάλλεται σαν “μοντέρνο” και πρωτοπόρο και κάθε τι χριστιανικό σαν “ντεμοντέ”.

Ζούμε σε μια εποχή που με πολλή μεγάλη ευκολία η πίστις τών Χριστιανών εμπαίζεται ξεδιάντροπα και πολύ εύκολα από πολλούς, ακόμη και από αυτούς που κατέχουν την εξουσία.

Βεβαίως, ούτε ο Χριστός ούτε η πίστις μας μπορούν να θιγούν από ο,τιδήποτε. Όμως, θιγόμεθα εμείς, που πιστεύουμε στον Χριστό.

Σε μία καλώς ευνομούμενη δημοκρατική Χώρα πρέπει να είναι σεβαστές οι απόψεις καθενός, εφ όσον ευρίσκονται εντός τών ορίων που προβλέπει το Σύνταγμα.

Παρά ταύτα διαπιστώνουμε με πολλή θλίψη, ότι θεωρείται ύβρις μόνον η καθ' οιονδήποτε τρόπο προσβολή τών απόψεων οποιουδήποτε, όσο ακραία και αν είναι, αλλά δεν θεωρείται ύβρις η προσβολή τών συμβόλων τής πίστεως και τής Πατρίδος μας· αντιθέτως δε, γίνωνται προασπισταί τών υβριστών οι αρμόδιοι κρατικοί φορείς.

Όσοι, δηλαδή, διεκδικούν διάφορα δικαιώματα απολαμβάνουν κρατική προστασία, ενώ καταπατούνται και εμπαίζονται βάναυσα τα δικαιώματα τών Χριστιανών και μάλιστα από αυτούς που θέλουν να προστατεύωνται τα δικά τους δικαιώματα.

Και είναι επίσης άξιο προσοχής το γεγονός, ότι, αν καθυβρίζετο ο ηγέτης ενός άλλου θρησκεύματος, όλοι θα αντιδρούσαν, ενώ, όταν υβρίζεται ο Χριστός και η πίστις στον Χριστό, όλοι σπεύδουν να εκφράσουν τον θαυμασμό τους στο δήθεν καλλιτεχνικό δημιούργημα, ή μάλλον θα έλεγα σατανούργημα.

Αδελφοί μου,

Με τα καιρούς παρουσιαζόμενα βλάσφημα τάχα καλλιτεχνήματα προσβάλλεται η ελευθερία τού προσώπου μας και τών θρησκευτικών μας πεποιθήσεων.

Γι αυτό εθεωρήσαμε αναγκαίο να σάς ενημερώσουμε γι' αυτό που συμβαίνει, διότι πρέπει να εκφράζουμε την δυσαρέσκειά μας όλοι, προς όλους τους υπευθύνους, και με κάθε νόμιμο και ειρηνικό τρόπο να αντιδρούμε, όπως έχουμε δικαίωμα από το Σύνταγμα.

Με θλίψη για τα τεκταινόμενα

και αγάπη προς όλους

Ο Ποιμενάρχης σας

† Ο Γλυφάδας,

Ελληνικού, Βούλας, Βουλιαγμένης και Βάρης

ΑΝΤΩΝΙΟΣ

Δημιουργία αρχείου: 16-3-2024.

Τελευταία μορφοποίηση: 16-3-2024.

ΕΠΑΝΩ