Ορθόδοξη Ομάδα Δογματικής Έρευνας

Έρευνα για το κτιστό και το ’κτιστο

Αθεϊσμός

Θρησκευτική ελευθερία και εικόνες στις Ορθόδοξες χώρες // Η αποκαθήλωση των παλαιών συμβόλων και η ανάρτηση των νέων // Aπαγόρευση τής Μανδήλας από τους αθεϊστές Ταλιμπάν τής Γαλλίας // Βρετανικό δικαστήριο ραπίζει την αθεϊστική καταπίεση // Ιδεολογική τρομοκρατία τού "Διαφωτισμού" τής Δύσης αλλοιώνει την ιστορία // Η αναστήλωση τής Βυζαντινής αγιογραφίας και ο Τρίτσης

Καταδίκη της Ιταλίας από το ΕΔΑΔ για την ύπαρξη σταυρού στις σχολικές αίθουσες

θεοι Ταλιμπάν τού ιδεολογήματος τού "Εθνικού Κράτους" επιβάλλουν την παράλογη ιδεολογία τους με δικαστικές αποφάσεις

Αντιδράσεις στη Ρώμη

 

Πηγή: http://www.tanea.gr/default.asp?pid=41&nid=1070725

Υπό το πρόσχημα τού... σεβασμού τής διαφορετικότητας, οι άθεες μειονότητες τών Ταλιμπάν τού Διαφωτισμού τής Δύσης ΚΑΤΑΠΙΕΖΟΥΝ τις θρησκευτικές πλειονότητες τών χωρών τους, δήθεν για να μην... ενοχλούν τις μειονότητες! Και τα ερωτήματα είναι: Γιατί να ενοχληθεί μία μειονότητα από το θρησκευτικό σύμβολο τής πλειονότητας τής χώρας; Αυτοί δεν πρέπει να σεβασθούν την πίστη τής πλειονότητας; Και γιατί δεν κατεβάζουν επίσης και τις σημαίες και τα εθνικά σύμβολα, για να μην... ενοχλούν τις εθνικές μειονότητες τής χώρας; Ο Αθεϊστικός παραλογισμός και η ιδεολογική τρομοκρατία τού Διαφωτισμού δείχνουν το σκοταδιστικό του πρόσωπο, φανερώνονται στο ακόλουθο άρθρο από την εφημερίδα "Τα Νέα", που δημοσίευσε την ακόλουθη είδηση:

"Το ΕΔΑΔ καταδίκασε την Ιταλία για την ύπαρξη σταυρού στις σχολικές αίθουσες. Ο σταυρός κρίθηκε ότι είναι ενάντια στο δικαίωμα των γονέων να ανατρέφουν τα παιδιά τους σύμφωνα με τις πεποιθήσεις τους και στο δικαίωμα των μαθητών στην ελευθερία θρησκεύματος.

Η ενάγουσα ήταν η Σόλιε Λάουτσι, μια Ιταλίδα από το Αμπανο Τέρμε. Τα παιδιά της, Ντατάικο και Σάμι Αλμπερτίν, ηλικίας 11 και 13 ετών αντίστοιχα, παρακολουθούσαν μαθήματα στο δημόσιο σχολείο της πόλης. Σε όλες τις τάξεις του σχολείου υπήρχε κρεμασμένος σταυρός.

Η Λάουτσι έκρινε ότι η ύπαρξη σταυρού ήταν αντίθετη με το λαϊκό χαρακτήρα του Κράτους και του σχολείου. Επικαλέστηκε μάλιστα και μία δικαστική απόφαση που είχε κρίνει την ύπαρξη σταυρού στα εκλογικά κέντρα αντίθετη προς το λαϊκό χαρακτήρα του κράτους.

Στο Συνταγματικό Δικαστήριο της Ιταλίας η κυβέρνηση υποστήριξε ότι η ύπαρξη σταυρού στις τάξεις είναι λογική, καθώς ο σταυρός δεν είναι μόνο θρησκευτικό σύμβολο, αλλά και «σημαία» της μοναδικής εκκλησίας που αναφέρεται στο ιταλικό Σύνταγμα, σύμβολο του ίδιου του Κράτους.

Ωστόσο, οι δικαστές στο Στρασβούργο έκριναν ότι ο σταυρός μπορεί εύκολα να ερμηνευθεί από τους μαθητές όλων των ηλικιών ως θρησκευτικό σύμβολο, σύμβολο που μπορεί να ενοχλήσει μαθητές άλλων θρησκευμάτων ή άθεους. Επεδίκασε μάλιστα
το ποσό των 5.000 ευρώ στην ενάγουσα για ηθική βλάβη.

Η Ιταλίδα υπουργός Παιδείας κατεφέρθηκε εναντίον της «ιδεολογικής» απόφασης του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

«Η ύπαρξη σταυρού στις σχολικές αίθουσες δεν σημαίνει προσκόληση στον καθολικισμό, αλλά είναι ένα σύμβολο της παράδοσής μας» δήλωσε η υπουργός σύμφωνα με το πρακτορείο Ansa
".

 

Μετά απ' αυτό το δημοσίευμα, δικαίως θα ρωτήσουμε κι εμείς:

1. Γιατί να ενοχληθούν οι μειονότητες από το θρησκευτικό σύμβολο της ΠΛΕΙΟΝΟΤΗΤΑΣ μιας χώρας, σε μια ευνομούμενη Δημοκρατική κοινωνία; Μήπως τελικά, οι μειονότητες είναι αυτές που ΔΕΝ σέβονται την ελευθερία τών συμπολιτών τους να θρησκεύουν;

2. Μήπως πρέπει να κατεβάσουμε τις σημαίες και τα λοιπά εθνικά μας σύμβολα από τα σχολεία, για να μην ενοχλούμε τους αλλοεθνείς που ζουν στη χώρα μας; Εάν δεν τους ενοχλεί η εθνότητά μας με τα εθνικά μας σύμβολα, γιατί να τους ενοχλεί η θρησκεία μας με τα δικά της σύμβολα;

3. Μήπως πρέπει στα σχολεία μας να κυκλοφορούν τα παιδιά μας με κουκούλες, για να μη φαίνεται το λευκό τους δέρμα, στους μαύρους, μελαμψούς ή κίτρινους συμμαθητές τους που έχουν άλλο χρώμα δέρματος, μήπως και τους κάνουν να νιώσουν μειονεκτικά;

Εάν λοιπόν δεν ενοχλεί το εθνικό σύμβολο, ή το χρώμα τού δέρματος, γιατί λυσσάνε με τα θρησκευτικά σύμβολα τής κάθε πίστης; Μήπως αυτό που τους ενδιαφέρει τελικά, ΔΕΝ είναι η δήθεν ελευθερία τών μειονοτήτων, (μια και ΔΕΝ τίθεται θέμα ελευθερίας τους εδώ), αλλά στόχο έχουν ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ με το ζόρι στους πληθυσμούς τον θρησκευτικό αποχρωματισμό τους, ως ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟ ΔΟΓΜΑ τού Φράγκικου Διαφωτισμού, που με δόλο και ΒΙΑ τόσους αιώνες επιβάλλεται στις χώρες τής γης;

Είναι καιρός οι λαοί να ξυπνήσουν και να αντιπαρατεθούν σθεναρά σε όλες αυτές τις αθεϊστικές μειονότητες που προσπαθούν να επιβάλλουν την παράλογη θέλησή τους, και την αθεϊστική θρησκεία τους με απαγορεύσεις και σοφιστείες. Και τουλάχιστον στη χώρα μας, πρέπει από τώρα να σκεφθούμε τρόπους να ακυρώσουμε τα αθεϊστικά τους σχέδια, που ΣΥΝΤΟΜΑ θα χτυπήσουν και τη δική μας πόρτα.

Ν. Μ.

 

Στην Ιταλία το 84% των πολιτών τάσσεται υπέρ της παρουσίας του σταυρού στις σχολικές αίθουσες, σύμφωνα με δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε πέντε ημέρες μετά την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για την κατάργησή του.

Στην ερώτηση: "ο σταυρός πρέπει αν εκτίθεται ... στις σχολικές αίθουσες;", το 84% των ερωτηθέντων απάντησε "ναι", το 14% "όχι", σύμφωνα με τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης που δημοσιεύθηκαν στις 8/11/2009 στην Corriere della Sera. Σύμφωνα με τον πολιτειολόγο Ρενάτο Μανχάιμερ, η σημαντικότερη ομάδα πολιτών θεωρεί ότι ο σταυρός αποτελεί σύμβολο που υπενθυμίζει τις πολιτιστικές και κοινωνικές παραδόσεις της χώρας, χωρίς να αρνούνται "τη θρησκευτική του σημασία".

 

Η ανωμαλία που παρουσιάζει αυτή η δικαστική απόφαση είναι ένα σχιζοφρενικό μήνυμα:

Λέμε διαρκώς σε όλους και στα παιδιά, ότι οι κοινωνίες μας έχουν δομηθεί καλώς, και διαρκώς προοδεύουν. Αυτές οι κοινωνίες είναι οι δημοκρατικές, και οι δημοκρατικές κοινωνίες είναι οι καλύτερες που μπορεί να έχουμε αυτή τη στιγμή.

Έλα όμως, που αυτές οι "καλώς δομημένες κοινωνίες", είναι στηριγμένες επάνω στο αγαθό του σεβασμού της απόφασης της ...ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ!!!
Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ βγάζει κυβέρνηση
Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ δικάζει, καταδικάζει και αθωώνει,
Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ βγάζει επιτροπές, μέλη, διοικητές,
Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ κερδίζει ακόμη και στις αποφάσεις της οικογενειακής ζωής, στα παιδικά παιχνίδια...

Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ κερδίζει ΠΑΝΤΟΥ!!!


ΕΚΤΟΣ...

Από τα θρησκευτικά σύμβολα!

Των οποίων την παρουσία "αποφασίζει" η ΜΕΙΟΨΗΦΙΑ!!!!

Και μάλιστα, το δικαστήριο που αποφασίζει ότι η ΜΕΙΟΨΗΦΙΑ κερδίζει, αποφάσισε κατά ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ...


Γιατί λοιπόν να μην αγανακτεί ο κόσμος;

Papyrus 52

Δημιουργία αρχείου: 5-11-2009.

Τελευταία ενημέρωση: 24-5-2012.

ΕΠΑΝΩ