Ορθόδοξη Ομάδα Δογματικής Έρευνας

Κεντρική Σελίδα

Ιστορικά θέματα για τους Φράγκους

Άλλα σχετικά άρθρα: Τα πραγματικά αίτια του σχίσματος // Η Φραγκική αίρεση του Εθνικισμού // Φραγκολατινική παράδοση // Περί Διαφωτισμού και Ορθόδοξης Παράδοσης // Αντιεπιστημονικός σκοταδισμός // Οι απαγορεύσεις τών αθεϊστών Ταλιμπάν τής Γαλλίας // Η Ανθελληνική Γαλλική μεθόδευση του Εθνικισμού // Οι "Διαφωτιστές" του Κοραή κατά των Ρωμηών // Ο Σκοτεινός διαφωτισμός του Κοραή // Πώς ο Ναπολέων ονόμαστε τους Ρωμαίους: "Έλληνες" // Ο Συκοφάντης Δυνάστης // Εθνοφυλλετικό Κράτος και πόλη-κράτος

Φραγκιά (France) ή Γαλλία;

Φράγκοι: οι κακοί της Ιστορίας

 4ο Μέρος: Φράγκοι και Γαλάτες

τού Δημήτρη Κιτσίκη

Τακτικού μέλους της Καναδικής Ακαδημίας, καθηγητού Πανεπιστημίου Οττάβας

Πηγή: Περιοδικό "Τρίτο Μάτι" Νο 144. Καλοκαίρι 2006. Σελ. 52-58.

Με την ευγενική άδεια του εκδότη


  • Φράγκοι: ο λαός που δημιούργησε την «Δύση», την Παπική Εκκλησία και την Φραγκομασονία.

  • Γιατί οι χαμένοι Γαλάτες επιζούν μόνο στην ελληνική γλώσσα.

  • Γιατί μόνοι οι Έλληνες ονομάζουν την Φραγκιά «Γαλλία».

  • Γιατί μόνοι οι Έλληνες ονόμαζαν όλους τους δυτικούς «Φράγκους»...

 

Θέματα της ενότητας: "Φράγκοι οι κακοί της ιστορίας":

1ο Μέρος: Η Είσοδος των Φράγκων στην ιστορία

2ο Μέρος: Οι Φράγκοι και ο πόλεμος των θρησκειών

3ο Μέρος: Διαφωτισμός και Φραγκομασονία

4ο Μέρος: Φράγκοι και Γαλάτες

Δείτε και το συγγενές κεφάλαιο: Εθνο-φυλλετικό Κράτος και πόλη-κράτος

 

Τι ήταν οι Γαλάτες και τι οι Φράγκοι; Πώς αυτές οι δύο εθνότητες διαμορφώνουν σήμερα την εθνική συνείδηση της Φραγκικής κοινωνίας; Γνωρίζετε ότι οι Γαλάτες τους οποίους υπέταξαν οι Φράγκοι ήταν Έλληνες; Πώς στη νεώτερη ιστορία, αφελληνισμένοι και εκφραγκευμένοι πράκτορες σαν τον Αδαμάτντιο Κοραή μετέφεραν στην Ελλάδα τις Φράγκικες ιδεοληψίες;

 

Οι σχέσεις Γαλατών και Ελλήνων

Οι σχέσεις Γαλατών και Ελλήνων ανεπτύχθησαν αρχικώς μέσω της ελληνικής αποικίας της Μασσαλίας, η οποία είχε ιδρυθή από τους Φωκαείς της Μικράς Ασίας το 600 π.Χ. Μασσαλία, Ρώμη, Αθήνα, Σπάρτη, αυτές ήσαν οι πλέον γνωστές πόλεις της ελληνικής Μεσογείου. Μέχρι το 300 μ.Χ., η γλώσσα της Μασσαλίας ήταν η Ελληνική αλλά ωμιλείτο και η Κελτική. Ο Έλλην Μασσαλιώτης θαλασσοπόρος Πυθέας ανεχώρησε το 340-330 π.Χ., διήλθε από τις Ηρακλείους Στήλες (το σημερινό Γιβραλτάρ) και πλέοντας μεταξύ Γαλλίας και Αγγλίας έφθασε μέχρι την Βόρειο Θάλασσα, ίσως και μέχρι την Ισλανδία, εις αναζήτησιν της μυθικής Θούλης των υπερβορείων, επάνω στην οποία οικοδομήθη ο ρομαντισμός τού Γ΄ Ράιχ.

Η Μασσαλία ήταν ο τερματικός σταθμός των Γαλατών, από την σημερινή Γερμανία τού Ρήνου και του Δουνάβεως, μέσω του Ροδανού ποταμού. Ο άξων αυτός εχρησιμοποιείτο για να εξαπλωθή η ελληνική επιρροή μέχρι την Γερμανία. Οι Γαλάτες μισθοφόροι τού Μακεδονικού βασιλείου του Φιλίππου και του Αλεξάνδρου μετέδωσαν επίσης στην περιοχή τού Δουνάβεως τα ελληνικά νομίσματα. Σημαντικό βήμα στον εξελληνισμό των Γαλατών υπήρξε η αποδοχή τού ελληνικού αλφαβήτου για την καταγραφή της γλώσσας τους. Η κοιλάδα τού Ροδανού είναι γεμάτη από γαλατικές εγγραφές σε ελληνικό αλφάβητο. (Βλ. πίνακα των ελληνικών ριζών στις γαλατικές λέξεις, «Τ. Μ.» τεύχ. 141).

Στον Γ' αιώνα π.Χ. Γαλάτες εγκατεστάθησαν στην Μικρά Ασία και μετωνομάσθησαν Γαλλογραικοί. Επήραν δε μέρος σε όλες τις διαμάχες των τοπικών βασιλείων μέχρι που επί Αυγούστου, το 25 π.Χ. η χώρα τους μετετράπη σε ρωμαϊκή επαρχία.

Οι Γαλάτες ή Κέλτες αν και Ινδοευρωπαίοι, δεν ανήκαν στις γερμανικές φυλές σαν τους Φράγκους (Εδώ γίνεται διαφοροποίησις μεταξύ των Germains/ Germanic, δηλαδή των Γερμανικών φυλών και των Allemands/ German, δηλαδή των σημερινών Γερμανών).

 

Γαλλογραικός της Μικρασίας.

 

Οι Φράγκοι και η τεράστια επίδρασή τους επί της Δύσης

Oι Φράγκοι είναι Γερμανικός λαός προερχόμενος από τις χώρες της Βαλτικής. Στην γνωστή ιστορία πρωτοεμφανίστηκαν τον 3ο αιώνα, όταν οι Ρωμαίοι τους απώθησαν στη δεξιά όχθη του Ρήνου (254 μ.Χ.). Αποτελούσαν έναν νεοσύστατο στρατιωτικό συνασπισμό που προέκυψε από τη συνένωση των υπολειμμάτων αρχαιοτέρων γερμανικών φυλών. Οι Φράγκοι ήταν υψηλόσωμοι, με ανοιχτό χρώμα δέρματος και ξανθά μαλλιά. Φορούσαν βράκες από λινό ύφασμα ή δέρμα ζώου και άφηναν ακάλυπτο το πάνω μέρος τού σώματός τους. Χρησιμοποιούσαν πολύ πρωτόγονα μέσα για την καλλιέργεια της γης και θεωρούσαν πολύ φυσιολογικό το να προβαίνουν σε λεηλασίες. Ταυτόχρονα είχαν εξελιχθεί σε πολύ επιδέξιους τεχνίτες μετάλλων.

Σύντομα ξεχώρισαν δύο μεγάλα σύνολα, οι Σάλιοι Φράγκοι και οι Ριπουάριοι Φράγκοι. Οι Ριπουάριοι εγκαταστάθηκαν κυρίως στη σημερινή Φλάνδρα. Οι Σάλιοι Φράγκοι είδαν να αναγνωρίζεται από τον Ιουλιανό η εγκατάστασή τους στην Τοξανδρία το 358 μ.Χ. Ήδη από το τέλος τού 3ου αιώνα ορισμένοι Φράγκοι κατατάσσονταν ατομικά ως βοηθητικοί στον ρωμαϊκό στρατό.

Ο Μεροβίγγειος Χιλδερίκος Α', βασιλιάς των Σαλίων, εξακολούθησε να παραμένει υποτακτικός των Ρωμαίων οι όποιοι κατείχαν την περιοχή του Παρισιού. Ωστόσο, ο Κλόβις Α', γιος του Χιλδερίκου, νίκησε τους Ρωμαίους απαιτώντας έτσι πλήρη ανεξαρτησία.

Οι Φράγκοι, τον 5ο - 6ο αιώνα έχουν ήδη κατακτήσει την ρωμαϊκή Γαλατία και το 732 θα σταματήσουν τους μουσουλμάνους στο Πουατιέ, αποσοβώντας τον εξισλαμισμό της Δύσης.

Ωστόσο, σήμερα ονομάζουμε Φράγκους όλους τους Δυτικούς (όπως μόνο oι Έλληνες καθιέρωσαν), ασχέτως φυλής. Αυτό γιατί οι βάρβαροι Φράγκοι τού Κλοβίς ουσιαστικά διεμόρφωσαν την Δύση, επέβαλαν την νοοτροπία τους επί όλης της Δυτικής Ευρώπης, κατόπιν αυτού στην Αμερική και μέσω του ιμπεριαλισμού, η φραγκοποίηση κατέλαβε όλον τον πλανήτη! Έτσι ο Κοραής δεν είναι μόνον φραγκοφορεμένος άλλα και φραγκευμένος. Πορτογάλλοι, Ισπανοί, Ολλανδοί είναι μέρος της Φραγκιάς όπως σωστά οι κάτοικοι της Ενδιάμεσης Περιοχής τους αποκαλούν από την εποχή τού Καρλομάγνου.

Τα όσα αρνητικά γράφονται σε αυτό το άρθρο για τους Φράγκους, όπως δήποτε δεν σκοπεύουν να αναιρέσουν τα πασίγνωστα και μεγάλα σύγχρονα γαλλικά επιτεύγματα, σε όλους τους τομείς. Οι σύγχρονοι Γάλλοι είναι φυσικά Φράγκοι, άλλα ο γαλλικός εθνικισμός στον ΙΘ' αιώνα θέλοντας όπως όλοι οι εθνικισμοί να εξηγήσει ότι από καταβολής κόσμου ο ίδιος λαός εκατοίκει το Hexagone (το «Εξάγωνο» όπως αρέσκονται οι Γάλλοι να αποκαλούν το έδαφός τους λόγω της ομοιότητος με το γεωμετρικό αυτό σχήμα) έπλασε τον μύθο τού «οι προγονοί μας οι Γαλάτες», που επήρε και χιουμοριστική, πάντα προπαγανδιστική μορφή, με τον περίφημο Αστερίξ.

 

Αστερίξ. Μέρος της Φράγκικης προπαγάνδας

 

 

Η Φραγκιά (όλα τα χρώματα) το 511 μ.Χ., έτος θανάτου τού Κλοβίς. Αν και η περιοχή των κυρίως Φράγκων (θαλασσί) είναι αισθητά μικρότερη, πλέον η νοοτροπία τους έχει αρχίσει να διαποτίζει ολόκληρη την μετέπειτα «Δύση»...

 

 

 
 

Ο μύθος των Γαλατών δεσπόζει επί των σημερινών Φράγκων της Γαλλίας και τους δημιουργεί την «ανάγκη» να παρακάμπτουν το φραγκικό παρελθόν τους...

 

Ακολουθεί σχετικό άρθρο, για τις βαθύτερες επιδράσεις του Φράγκικου Διαφωτισμού στην Ελληνική κοινωνία, και για το πώς οι Φραγκικές αλλοιώσεις της ιστορίας, οδήγησαν σημερινούς μας συμπολίτες σε ανθελληνικές ενέργειες και συνήθειες. Πρόκειται για το άρθρο: Η αγωνία της Νεοελληνικής αυτοσυνειδησίας και το άγος της Προγονοπληξίας του Βασίλη Μπακούρου. Αν και σας καλούμε να μελετήσετε ολόκληρο το άρθρο, όσον αφορά τον Διαφωτισμό, επικεντρωθείτε στο κεφάλαιο: Εθνοφυλλετικό Κράτος και πόλη-κράτος

Δημιουργία αρχείου: 7-11-2006.

Τελευταία μορφοποίηση: 22-9-2016.

ΕΠΑΝΩ