Ορθόδοξη Ομάδα Δογματικής Έρευνας

Κεντρική Σελίδα

Κοινωνία - ΟικογένειαΚοινωνία - Οικογένεια - Ομοφυλοφιλία

Σιατίστης Παύλος: ''Ετοιμάζεται προγκρόμ εναντίον κάθε ελεύθερου πολίτη που έχει άποψη'' * Δήλωση τού έτους 2013 τής Συνάξεως περί Γάμου και Σεξουαλικότητας * Η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία καταδικάζει την νομοθεσία περί «γκέϊ γάμου» σε Ηνωμένο Βασίλειο και Γαλλία * Οι πολιτικοί που στηρίζουν τον νόμο για τα ίσα δικαιώματα των γκέϋ πιθανόν να αφορισθούν – λέει η Ορθόδοξη Εκκλησία της Μολδαβίας * Εκκλησία και Σύμφωνο Συμβίωσης * Είναι η ομοφυλοφιλία ελάττωμα; * Ο άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος και η οικογενειακή ζωή * Προγαμιαίες σχέσεις Μεταγαμιαίων ανθρώπων * Ο Γάμος ως μυστήριο * Ομοφυλόφιλοι κατά τών γκέι Οικογενειών * Αναγνώριση συμβίωσης ομοφύλων: ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ - ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ

Ζευγάρι Πεντηκοστιανών κατά της ομοφυλοφιλίας

έχασε υπόθεση ανάδοχης φροντίδας παιδιού

Μετάφραση Κ. Ν.

 

Δικαστήριο αποφασίζει εναντίον ζευγαριού Πεντηκοστιανών οι οποίοι υποστηρίζουν πως οι πεποιθήσεις τους για την ομοφυλοφιλία δεν θα πρέπει να τους εμποδίζει να γίνουν ανάδοχοι για φροντίδα παιδιών.

Αυτό το άρθρο είναι από τις 28 Φεβρουαρίου 2011! Σύντομα και στη χώρα μας!

 

Πηγή https://www.theguardian.com

Ένα ζευγάρι Πεντηκοστιανών Χριστιανών έχασε την υπόθεσή τους στο Ανώτατο Δικαστήριο όπου υποστήριζαν πως υπέστησαν διακρίσεις από μια τοπική αρχή επειδή επέμειναν στο δικαίωμά τους να ενημερώνουν τα μικρά ανάδοχα παιδιά τους πως η ομοφυλοφιλία είναι ηθικά λάθος.

Η Eunice και ο Owen Johns, οι οποίοι είναι εξηντάχρονοι και έχουν γίνει ανάδοχοι φροντίδας παιδιών στο παρελθόν, ισχυρίσθηκαν πως υπέστησαν διακρίσεις από το δημοτικό συμβούλιο της πόλεως Ντέρμπι λόγω των χριστιανικών τους πεποιθήσεων, αφού είπαν σε κάποια κοινωνική λειτουργό πως δεν μπορούσαν να πουν σε ένα παιδί ότι ο «ομοφυλοφιλικός τρόπος ζωής» είναι αποδεκτός. Το ζευγάρι ήλπιζε να αναλάβει παιδιά ηλικίας 5 έως 10 ετών.

Η υπόθεση ήταν η πιο πρόσφατη που υποβλήθηκε από συντηρητικούς ευαγγελικούς, με επικεφαλής το Χριστιανικό Νομικό Κέντρο, για το δικαίωμα των υποστηρικτών τους να κάνουν διακρίσεις συγκεκριμένα κατά των γκέι ατόμων, και να μην δεσμεύονται από «κανονισμούς ισότητας». Όλες οι παρόμοιες υποθέσεις μέχρι στιγμής έχουν απορριφθεί.

Σε μια αυστηρά διατυπωμένη απόφαση, οι δικαστές Λόρδος Justice Munby και ο Justice Beatson απέρριψαν τους ισχυρισμούς του δικηγόρου του ζευγαριού, ως «μια παρωδία της πραγματικότητας».

«Κανείς δεν ισχυρίζεται πως οι Χριστιανοί (ή, εν πάση περιπτώσει και οι Εβραίοι ή οι Μουσουλμάνοι) δεν είναι «κατάλληλοι και αποδεκτοί» για αναδοχή ή υιοθεσία. Κανείς δεν επιδιώκει να από-νομιμοποιήσει τον Χριστιανισμό ή οποιαδήποτε άλλη πίστη ή πεποίθηση.  Αντιθέτως, είναι θεμελιώδες για τον νόμο και τον τρόπο ζωής μας να είναι όλοι ίσοι ενώπιον του νόμου και ίσοι ως άνθρωποι [...] που δικαιούνται αξιοπρέπεια και σεβασμό. Εντούτοις, εμείς δικαιούμαστε να λάβουμε υπόψη μας δικαστικά το γεγονός ότι, ενώ η Σαρία εξακολουθεί να θεωρείται σε πολλά μέρη ότι καθιστά την ομοφυλοφιλία βαρύτατο αδίκημα, [...] η Εκκλησία της Αγγλίας επιτρέπει στους κληρικούς της - εφόσον παραμένουν άγαμοι (=σεξουαλική αποχή) - να συνάπτουν σχέσεις με σύμφωνα συμβίωσης. Ζούμε σε αυτή τη χώρα σε μια δημοκρατική και πλουραλιστική κοινωνία, σε ένα κοσμικό κράτος και όχι σε θεοκρατία».

Έξω από το δικαστήριο, η Γιούνις Τζονς είπε: «Είμαστε εξαιρετικά στενοχωρημένοι με αυτό που αποφάνθηκαν οι δικαστές. Το μόνο που θέλαμε ήταν να προσφέρουμε ένα στοργικό σπίτι σε ένα παιδί που έχει ανάγκη, αλλά επειδή είμαστε Χριστιανοί με κυρίαρχες χριστιανικές απόψεις για τη σεξουαλική ηθική, προφανώς δεν είμαστε κατάλληλοι.»

«Είμαστε διατεθειμένοι να αγαπήσουμε και να δεχθούμε οποιοδήποτε παιδί. Το μόνο που δεν ήμασταν διατεθειμένοι να κάνουμε ήταν να πούμε σε ένα μικρό παιδί ότι η άσκηση της ομοφυλοφιλίας ήταν κάτι καλό. Νιώθουμε αποκλεισμένοι, και πως δεν υπάρχει θέση για εμάς στην κοινωνία ».

Ο δικηγόρος του Χριστιανικού Νομικού Κέντρου CLC, Andrea Minichiello Williams, σχολίασε:

«Πώς γίνεται οι δικαστές να μένουν στο απυρόβλητο με κάτι τέτοιο; Ο νόμος ερμηνεύεται όλο και περισσότερο από τους δικαστές με τρόπο που ευνοεί τα ομοφυλοφιλικά δικαιώματα εναντίον της ελευθερίας της συνείδησης. Η Βρετανία οδηγεί τώρα την Ευρώπη σε μισαλλοδοξία στην θρησκευτική πίστη».

Οι δικαστές στην απόφασή τους είπαν πως δεν αποφάνθηκαν εναντίον των πεποιθήσεων, αλλά κατά των επιπτώσεων εξ αιτίας τέτοιων διακρίσεων, και πως ένα μεμονωμένο είδος πεποιθήσεων δεν θα μπορούσε να έχει προτεραιότητα σε μια πλουραλιστική κοινωνία.

Το δημοτικό συμβούλιο του Ντέρμπι δήλωσε πως δεν είχε ποτέ άποψη για την αίτηση των Johns, προσθέτοντας: «Θα ήταν ανάρμοστο για το συμβούλιο να εγκρίνει ανάδοχους φροντιστές που δεν μπορούν να πληρούν τα ελάχιστα πρότυπα. Θα ήταν δύσκολο και ανέφικτο να ‘ταιριάζουμε’ παιδιά σύμφωνα με τον κύριο και την κυρία Johns εφ’ όσον αισθάνονται τόσο έντονα».

Ο Ben Summerskill, διευθύνων σύμβουλος της φιλανθρωπικής οργάνωσης Stonewall για τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων, δήλωσε: «Σε οποιαδήποτε περίπτωση αναδοχής, τα συμφέροντα των 60.000 παιδιών που βρίσκονται υπό φροντίδα θα πρέπει να υπερισχύουν της προκατάληψης οποιουδήποτε υποψήφιου γονέα.  Όταν επιθυμείτε να συμμετάσχετε στην παροχή μιας δημόσιας υπηρεσίας, θα πρέπει να είστε έτοιμοι να την παρέχετε δίκαια σε οποιονδήποτε».

 

Ο ομοφυλόφιλος άθεος Starkey προειδοποιεί για τυραννία εναντίον των Χριστιανών

Πηγή: http://news.bbc.co.uk/

Ο ιστορικός Ντέιβιντ Στάρκι, ο οποίος είναι ομοφυλόφιλος και άθεος, έχει προειδοποιήσει να μην δημιουργηθεί μια «νέα τυραννία» αφού ένα ζευγάρι χριστιανών με αντι-ομοφυλόφιλες απόψεις απαγορεύτηκε να αναλάβει την φροντίδα παιδιών.

Η Γιούνις και ο Όουεν Τζονς πήγαν την υπόθεσή τους στο Ανώτατο Δικαστήριο, όταν μια κοινωνική λειτουργός του δημοτικού συμβουλίου του Ντέρμπι εξέφρασε ανησυχίες όταν της είπαν ότι δεν μπορούσαν να πουν σε ένα παιδί ότι ο «ομοφυλοφιλικός τρόπος ζωής» ήταν αποδεκτός.

Ο κ. Starkey είπε στο πρόγραμμα « Ώρα των Ερωτήσεων»  ότι είχε βαθιές αμφιβολίες για την απόφαση,  και πως «το να είσαι καλός και γλυκός με τους γκέι δεν είναι ένα ολότελα καλό πράγμα».

********************************

Wikipedia: Ο Starkey είναι άθεος. Έχει περιγράψει την (Ρωμ.)Καθολική Εκκλησία ως «γεμάτη από διαφθορά». Ωστόσο, έχει συχνά υπερασπιστεί το δικαίωμα των Χριστιανών να έχουν τις πεποιθήσεις τους, υποστηρίζοντας ότι πρέπει να έχουν το δικαίωμα στις απόψεις τους και πως η ποινικοποίησή τους είναι «μισαλλόδοξο, καταπιεστικό και τυραννικό».

Δημιουργία αρχείου: 16-2-2024.

Τελευταία μορφοποίηση: 16-2-2024.

ΕΠΑΝΩ