Ορθόδοξη Ομάδα Δογματικής Έρευνας

Κεντρική Σελίδα

Κοινωνία - Οικογένεια - Ομοφυλοφιλία

Ομοφυλοφιλία. Κοινωνία, ώρα μηδέν * Είναι η ομοφυλοφιλία ελάττωμα; * Ομοφυλόφιλοι κατά τών γκέι Οικογενειών * Αναγνώριση συμβίωσης ομοφύλων: ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ - ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ * Σιατίστης Παύλος: ''Ετοιμάζεται προγκρόμ εναντίον κάθε ελεύθερου πολίτη που έχει άποψη'' * Ομοφοβία ή Ετεροφοβία; * Οι θέσεις της Εκκλησίας της Ελλάδος για τον γάμο και την υιοθεσία υπό ομοφύλων ζευγαριών * Η εγκύκλιος της Ιεράς Συνόδου για το γάμο ομόφυλων ζευγαριών * Δυστοπική «ιδέα» για εγκεφαλικά νεκρές παρένθετες μητέρες

Τζ. Κ. Ρόουλινγκ, συγγραφέας του Χάρι Πότερ:

Βαθιά μισογυνική η επιμονή ότι οι τρανς γυναίκες είναι γυναίκες

Τζ. Κ. Ρόουλινγκ

 

Αναδημοσίευση από: https://www.iefimerida.gr

Η συγγραφέας του «Χάρι Πότερ», Τζ. Κ. Ρόουλινγκ © EPA/FACUNDO ARRIZABALAGA

Η Τζ. Κ. Ρόουλινγκ, η συγγραφέας του Χάρι Πότερ, δηλώνει ότι λυπάται που δεν πήρε τον λόγο νωρίτερα για το θέμα της τρανς ταυτότητας, παρά τις κατηγορίες περί «τρανσφοβίας» που δέχεται, σε κείμενο που δημοσιεύεται στους Times.

Η 58χρονη συγγραφέας, η οποία ζει στο Εδιμβούργο, επαναλαμβάνει από το 2018 ότι τα δικαιώματα των γυναικών μπορεί να απειληθούν από ορισμένες διεκδικήσεις των υπερασπιστών των δικαιωμάτων των τρανς ατόμων.

«Ελαβα τον λόγο διότι διαφορετικά θα αισθανόμουν ντροπή για το υπόλοιπο της ζωής μου. Το μόνο για το οποίο λυπάμαι είναι ότι δεν μίλησα νωρίτερα», γράφει σε απόσπασμα της συλλογής κειμένων με τίτλο «The Women Who Wouldn't Wheesht».

Εξηγεί ότι έφθασε να πιστεύει ότι «η επιμονή του κοινωνικοπολιτικού κινήματος στο γεγονός ότι "οι τρανς γυναίκες είναι γυναίκες" δεν είναι ούτε καλοπροαίρετη ούτε ανεκτική, αλλά στην πραγματικότητα βαθιά μισογυνική, οπισθοδρομική, επικίνδυνη ως προς τους στόχους και αυταρχική ως προς τις τακτικές».


Η συγγραφέας του «Χάρι Πότερ» δέχθηκε απειλές επειδή υποστήριξε τον Ρούσντι - «Μην ανησυχείς, θα είσαι η επόμενη»


Η συγγραφέας του Χάρι Πότερ δηλώνει ότι παρακολούθησε αυτόν τον αγώνα στην αρχή από μακριά. Οι κοντινοί της άνθρωποι την παρακαλούσαν να μη μιλήσει, αλλά εκείνη αποφάσισε να πάρει τον λόγο.

 

Ρόουλινγκ: «Δεν είμαι τρανσφοβική, είναι επίθεση κατά των δικαιωμάτων των προγόνων μας»

Η Τζ. Κ. Ρόουλινγκ ανησυχεί κυρίως για την άδεια που έχουν πάρει οι τρανς γυναίκες για πρόσβαση στα αποδυτήρια, στις τουαλέτες και σε κέντρα υποδοχής που προορίζονται για γυναίκες.

Η συγγραφέας αρνείται ότι είναι τρανσφοβική, αλλά η πολεμική που προκάλεσαν οι απόψεις της αμαύρωσαν σε ορισμένους την αύρα της συγγραφέως -ταπεινής καταγωγής- που γνώρισε πλανητική επιτυχία, με πωλήσεις περισσότερων των 600 εκατομμυρίων βιβλίων.

Η Τζ. Κ. Ρόουλινγκ έγινε στόχος προτάσεων για μποϊκοτάζ, όπως το 2023 με την κυκλοφορία ενός βιντεοπαιχνιδιού εμπνευσμένου από τον Χάρι Πότερ. Ηθοποιοί που έπαιξαν στη σειρά των ταινιών Χάρι Πότερ πήραν αποστάσεις από τη συγγραφέα. Ενας από αυτούς, ο πρωταγωνιστής Ντάνιελ Ράντκλιφ, δήλωσε τελευταία ότι είναι λυπημένος που διέρρηξε τις σχέσεις του με την Τζ. Κ. Ρόουλινγκ.

Αναφερόμενη στην πολεμική, η Τζ. Κ. Ρόουλινγκ δηλώνει ότι «κανείς από εκείνους που έχουν ζήσει κύμα απειλών θανάτου και βιασμού δεν θα σας πει ότι είναι διασκεδαστικό» και καταγγέλλει την έλλειψη «κριτικής σκέψης» στο θέμα της τρανς ταυτότητας.

«Νομίζω ότι είμαστε μάρτυρες της μεγαλύτερης επίθεσης κατά των δικαιωμάτων των προγόνων μας, δικαιωμάτων που εκείνες πίστευαν ότι τα έχουν διασφαλίσει για όλες τις γυναίκες».

Δημιουργία αρχείου: 4-6-2024.

Τελευταία μορφοποίηση: 4-6-2024.

ΕΠΑΝΩ