Ορθόδοξη Ομάδα Δογματικής Έρευνας

Κεντρική Σελίδα

Μελέτες για την Ορθοδοξία

Ο θεσμός τών Διακονισσών εν τη Ορθοδόξω Εκκλησία και η δυνατότης αναβιώσεως αυτού * Οι Διακόνισσες. Η Γενική Ιεροσύνη τών γυναικών στην Ορθόδοξη Εκκλησία * Οι διάδοχοι τών αποστόλων * Γενικό και ειδικό ιερατείο * Το «βασίλειο ιεράτευμα» και η ιεροσύνη * Στην αρχαία Εκκλησία υπήρχε Ειδική Ιεροσύνη * Το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας για την χειροτονία διακόνισσας

Και πάλι Ορθόδοξη διακόνισσα όπως στην αρχαία Εκκλησία!

Ζιμπάμπουε: Η πρώτη (σύγχρονη) γυναίκα στην Ορθόδοξη Εκκλησία που θα έχει λειτουργικές και ποιμαντικές αρμοδιότητες

Σύνταξη ΙΝ

 

Αναδημοσίευση από: https://www.in.gr

 Η Angelic Molen από το Χαράρε χειροτονήθηκε διακόνισσα στο Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής από τον μητροπολίτη Ζιμπάμπουε Σεραφείμ.

Χειροτονήθηκε διακόνισσα τη Μεγάλη Πέμπτη, στη Ζιμπάμπουε, στο Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής από τον μητροπολίτη Ζιμπάμπουε Σεραφείμ, η Angelic Molen. Πρόκειται για ένα ιστορικό γεγονός που έγινε με την έγκριση και την υποστήριξη της Αλεξανδρινής Συνόδου και του Πατριάρχη Αφρικής Θεοδώρου.

Η τελετή πραγματοποιήθηκε στην Ενορία Ιεραποστολής Αγίου Νεκταρίου στο Γουότερ Φολ. Πρόκειται για την πρώτη γυναίκα διακόνισσα στην Ορθόδοξη Εκκλησία τη σύγχρονη εποχή που αποκτά λειτουργικές και ποιμαντικές αρμοδιότητες.

Η χειροτονία της διακόνισσας Αγγελικής, όπως είναι το ορθόδοξο όνομα της γυναίκας, ολοκληρώθηκε με τη βυζαντινή ιεροτελεστία.

 

Μέλος της  Ενορίας Ιεραποστολής Αγίου Νεκταρίου και σπουδάστρια γεωγραφίας και περιβαλλοντικών σπουδών.

Η διακόνισσα Αγγελική είναι μέλος της ορθόδοξης κοινότητας της Ενορίας Ιεραποστολής Αγίου Νεκταρίου. Επί χρόνια, έχει εργαστεί για την ορθόδοξη νεολαία της Ζιμπάμπουε. Έχει οργανώσει εκκλησιαστικό σχολείο, ομάδες για μητέρες και νέων. Αυτή την περίοδο σπουδάζει στο πανεπιστήμιο Γεωγραφία και Περιβαλλοντικές Σπουδές. 

Όταν ρωτήθηκε πώς νιώθει για τη χειροτονία της, είπε: «Στην αρχή ήμουν νευρική που πήγαινα στο ιερό, αλλά όταν ο μητροπολίτης Σεραφείμ με ευλόγησε να μπω στο ιερό ως μέρος της προετοιμασίας μου, αυτά τα συναισθήματα εξαφανίστηκαν και ένιωσα άνετα. Είμαι έτοιμη».

Ο μητροπολίτης Σεραφείμ είπε ότι «θα κάνει αυτό που κάνει ο διάκονος στη Λειτουργία και σε όλα τα μυστήρια στις Ορθόδοξες ακολουθίες μας».

Τα καθήκοντά της θα αντιμετωπίσουν τις ιδιαίτερες ανάγκες των ενοριών στη Ζιμπάμπουε.

Δημιουργία αρχείου: 8-5-2024.

Τελευταία μορφοποίηση: 14-5-2024.

ΕΠΑΝΩ