Ορθόδοξη Ομάδα Δογματικής Έρευνας

Κεντρική Σελίδα

Ψυχοθεραπευτικά

Γιατί υπάρχουν οι δοκιμασίες και ο πόνος στη ζωή μας; * Οι δοκιμασίες, είναι βαρύτερες στους πιστούς * Κάθαρση - Φωτισμός - Θέωση ή Θεωρία και Πράξη * Από Μένα ήταν αυτό * Ο Θεός με δοκιμάζει... Γιατί;

Έχε εμπιστοσύνη στον Θεό

Μην ανησυχείς. Ξέρει!

Μαρία Σκαμπαρδώνη

Φοιτήτρια Θεολογίας και Δημοσιογράφος

 

Πολλές φορές, ο Θεός σιωπά σε μία δύσκολη στιγμή που βιώνουμε ή αργεί να επέμβει. Αυτό δε σημαίνει πως Εκείνος είναι αδιάφορος ή δεν ενδιαφέρεται για τον πόνο που βιώνουμε, αλλά θέλει ως Πάνσοφος και Παντογνώστης δάσκαλος που είναι, να μας δώσει πολύτιμα μαθήματα ζωής και να μας οδηγήσει σε ηθική κάθαρση και τελειοποίηση.

Έχε εμπιστοσύνη στον Θεό. Εκείνος ξέρει πότε θα επέμβει και θα ανακουφίσει την ψυχή σου από οτιδήποτε και να περνάς. Οτιδήποτε και να σε απασχολεί, ακόμα και αν για τους άλλους είναι ανούσιο, μπροστά στα μάτια του Θεού είναι μοναδικό. Για τον Θεό οτιδήποτε σε πληγώνει, κάθε σου αίτημα, είναι ξεχωριστό. Ακόμα και αν εσύ το θεωρείς ασήμαντο. Δεν υπάρχει τίποτα που εσένα να σε θλίβει σήμερα και ο Θεός να μην το γνωρίζει, δεν υπάρχει τίποτα που να σε πληγώνει και το Θεό να μην τον ενδιαφέρει. Και δεν υπάρχει τίποτα που για το Θεό να είναι αδύνατο.

Γιατί για τον Θεό και οι τρίχες της κεφαλής σου είναι αριθμημένες. Και γνωρίζει όλα όσα αναζητάς και έχεις ανάγκη και σα δάσκαλος την ώρα του διαγωνίσματος, σιωπά διότι θέλει να ενδυναμώσει την πίστη σου και να χαλκεύσει τη θέλησή σου.

Έχε εμπιστοσύνη στον Θεό, διότι είναι η μοναδική ελπίδα η οποία δεν κλονίζεται ποτέ. Ο προφήτης Δαβίδ είχε γράψει ‘’ήμουν νέος και γέρασα και δεν είδα ποτέ άνθρωπο να ελπίζει στο Θεό και τα τέκνα αυτού να ψάχνουν να βρούνε άρτο’’…

Έχε εμπιστοσύνη στον Θεό. Γνωρίζει τι είναι καλύτερο για εσένα και την κατάλληλη στιγμή θα στο δώσει…

Δημιουργία αρχείου: 26-8-2020.

Τελευταία μορφοποίηση: 26-8-2020.

ΕΠΑΝΩ