Ελληνικός Παρατηρητής τής Σκοπιάς

Φραγμός στην εκμετάλλευση της απειρίας των άλλων

Ορθόδοξη Ομάδα Δογματικής Έρευνας

Διάφορα

Υποθέσεις με Μάρτυρες // Δημιουργία μίσους // Ο πόλεμος του Γωγ

To ημερολόγιο ενός επιζήσαντα από τον Αρμαγεδώνα της Σκοπιάς

Διήγημα θρησκευτικής φαντασίας

Αυτά που θα διαβάσετε εδώ, δεν είναι απλή φαντασία. Στηρίζονται σε αυτά που περιμέναμε να εκπληρωθούν όταν ανήκαμε στην Σκοπιά!

 

Έχουν συνειδητοποιήσει άραγε οι Μάρτυρες της Σκοπιάς σε τι κόσμο ελπίζουν να ζήσουν; Η ακόλουθη φανταστική αφήγηση, λαμβάνοντας υπ' όψιν την εσχατολογία της Σκοπιάς, και τον χαρακτήρα των ηγετών της, δίνει μια εικόνα τής "ποιότητας" του "Νέου Κόσμου" στον οποίο ελπίζουν να επιβιώσουν...

 

Μέρα 1

Τελικά ο Αρμαγεδώνας ήρθε και επιβίωσα. Κατευθύνθηκα προς την αίθουσα βασιλείας αυτό το πρωινό. Σχεδόν ολόκληρη η εκκλησιά μαζεύτηκε σήμερα εδώ. Μερικοί αδελφοί και αδελφές απουσίαζαν, και ο Γιώργος Μουστακίδης ο προεδρεύων πρεσβύτερος της εκκλησίας μας είπε ότι αυτοί που λείπουν έπρεπε να είχαν αφιερώσει περισσότερο χρόνο στο κήρυγμα.

 

 Μέρα 2

Ο αδελφός Μουστακίδης μας κάλεσε σε μια ειδική συνάθροιση αυτό το πρωινό. Μας ανακοίνωσε ότι οι πρεσβύτεροι τώρα έχουν πλήρως εξουσία πάνω στην κοινότητα μας, μέχρι να έρθουν σε επικοινωνία με τα κεντρικά γραφεία. Όλες οι αποφάσεις που έχουν σχέση με την κοινότητα, κανόνες, διορισμοί και άλλα θέματα, όλα θα υπόκεινται στην απόφαση των πρεσβυτέρων.

Ο Σαμουήλ Ιγνατιάδης διαμαρτυρήθηκε για αυτή την διευθέτηση μέχρι που ο αδελφός Μουστακίδης έδειξε μια επιστολή από την Oργάνωση που την έστειλαν πριν μερικούς μήνες η οποία αναφέρει καθαρά ότι μετά τον Αρμαγεδώνα το τοπικό πρεσβυτέριο θα είναι υπεύθυνο για όλες της τοπικές αποφάσεις μέχρι να έρθουν σε επικοινωνία με την οργάνωση. Έτσι όλοι μας δεχτήκαμε αυτή την διευθέτηση.

Ο πρώτος κανόνας δεν άργησε να έρθει: Όλοι αδελφοί και αδελφές έπρεπε να παρουσιάζονται κάθε πρωί στης 8:00 για να παίρνουν τους διορισμούς τους και της οδηγίες της ημέρας.

 

Μέρα 3

Ο αδελφός Μουστακίδης μου έχει αναθέσει την ταφή των πτωμάτων. Από ότι φαίνεται ανατέθηκε στους περισσότερους ανύπαντρους αδελφούς αυτό το δυσάρεστο καθήκον. Τα νεκρά κορμιά άρχισαν να με ενοχλούν. Αηδιάζω βλέποντας τα πτώματα να κατασπαράζονται από τα ζώα και τα πουλιά. Σήμερα είδα ένα κοράκι να βγάζει ένα μάτι από κάποιο νεκρό. Αηδιαστικό! Ο Ροβέρτος Ιωάννου κατάφερε να ξεκινήσει μια μπουλντόζα και άνοιξε λάκκο για ένα κοινό τάφο. Η δουλειά μου ήταν να φορτώνω τα σώματα σε ένα βαν.

 

Μέρα 4

Σήμερα είχαμε την πρώτη μας δικαστική ακρόαση. Ο Λάμπρος και Σοφία Χειμώνα έπρεπε να μετακομίσουν από την έπαυλη στην Γλυφάδα. Το πρόβλημα ήταν η αδελφή Μουστακίδη η οποία είχε είδη βάλει στο μάτι την οικία και σαν σύζυγος του προεδρεύον υπολόγισε ότι αυτή έπρεπε να είχε τον πρώτο λόγο στην επιλογή. Ο αδελφός Μουστακίδης είπε ότι δεν μπορούν να διεκδικούν τίποτε χωρίς την έγκριση του πρεσβυτερίου, και έπρεπε να εγκαταλείψουν την έπαυλη μέχρι να νυχτώσει, όπου έτσι και έγινε.

 

Μέρα 5

Στην πρωινή συνάθροιση μας ανακοίνωσαν ότι το ζεύγος Μουστακίδη θα μετακόμιζαν στην έπαυλη στην Γλυφάδα. Το ζεύγος Χειμώνα έδειξε να εκνευρίζεται, αλλά δεν είπαν τίποτε. Επίσης ανακοινώθηκε ότι η επαύλεις στην περιοχή δόθηκαν στους πρεσβυτέρους. Η θέση σου παρέχει προνόμια ακόμα και στην Νέα Τάξη.

Μερικοί από τους αδελφούς ονόμασαν την περιοχή «Πρεσβυτέριος Λόφος». Επίσης μας ανακοινώθηκε αν θέλαμε κάποιο σπίτι θα έπρεπε πρώτα να κάναμε γραπτή αίτηση στους πρεσβυτέρους. Αποφάσισα να μείνω στο σπίτι μου γιατί δεν το θεωρούσα σωστό να πάω και να ζήσω σε κάποιου άλλου ατόμου, ακόμα και αν αυτό ήταν κοσμικό. Με λυπεί το γεγονός να βλέπω της φωτογραφίες και τα προσωπικά αντικείμενα αυτών που ζούσαν εκεί. Οι πιο πολλοί όμως δεν νιώθουν έτσι, και δεν τους πειράζει να λαφυραγωγούν τους νεκρούς.

Μέρα 8

Οι πρεσβύτεροι μας ανακοίνωσαν το καινούργιο πρόγραμμα συναθροίσεων. Την Κυριακή θα έχουμε την δημόσια ομιλία και μελέτη Σκοπιάς από τα παλιά τεύχη, μέχρι η Οργάνωση να τυπώσει καινούργια. Την Τρίτη νύκτα θα έχουμε μελέτη βιβλίου. Η θεοκρατική σχολή και συνάθροιση υπηρεσίας και αγρού  καταργούνται. Θα αντικατασταθούν με μια συνάθροιση που θα μας δείχνει πως πρέπει να συμπεριφερόμαστε στην Νέα Τάξη Πραγμάτων. Το καλύτερο είναι ότι δεν θα υπάρχει κήρυγμα.

 

Μέρα 10

Η εργασία ταφής αρχίζει και μου γίνετε ανυπόφορη. Δεν μπορώ να βλέπω τόσες ανθρώπινες ζωές χαμένες. Γιατί ο Ιεχωβά δεν βρήκε κάποιο τρόπο ώστε να σώσει αυτές της ζωές; Τα μικρά παιδιά είναι το χειρότερο, και δεν αντέχω να βλέπω άλλο τα μικρά κορμιά τους διασκορπισμένα εδώ και εκεί. Δεν το νομίζω να παρουσιαστώ για εργασία αύριο.

 

Μέρα 11

Δεν πήγα δουλειά σήμερα. Ο αδελφός Μουστακίδης ήρθε σήμερα και με ρώτησε γιατί δεν παρουσιάστηκα αυτό το πρωί. Του είπα ότι δεν ένιωθα καλά, αλλά αυτός απάντησε ότι όλοι πρέπει να νιώθουν καλά στην Νέα Τάξη Πραγμάτων. Επίσης μου ανάφερε ότι η κατάθλιψη ανήκουν στο παρελθόν. Φυσικά αυτός δεν είναι αναγκασμένος να θάβει τους νεκρούς.

 

Μέρα 14

Έχουν περάσει δύο εβδομάδες. Άρχισα να πεθυμώ το ρεύμα και τρεχούμενο νερό. Διερωτούμαι αν θα καταφέρουμε ποτέ να βάλουμε αυτά τα πράγματα σε λειτουργία. Μαζί με τον Ροβέρτο Ιωάννου βρήκαμε μια γεννήτρια πετρελαίου και την ξεκινήσαμε. Ενώσαμε το βίντεο και τηλεόραση στο ρεύμα και είδαμε λίγα επεισόδια της σειράς «Ταξίδι στο Διάστημα» και ορισμένα παιχνίδια της Εθνικής στον EURO 2004. Άρχισα να πεθυμώ την τηλεόραση

Μέρα 15

Στην πρωινή συνάντηση ο αδελφός Μουστακίδης μας επέπληξε δημόσια γιατί είδαμε τηλεόραση. Μετά από αυτό η πρεσβύτεροι αποφάσισαν να απαγορέψουν να βλέπουμε βίντεο, γιατί δεν πρέπει να επιτρέψουμε να μολυνθεί ο Νέος Κόσμος από τον παλιό. Ο αδελφός Μουστακίδης είπε ότι μια μέρα θα έχουμε την δική μας θεοκρατική τηλεόραση.   

Μέρα 20

Ακόμα να έχουμε μήνυμα από την Οργάνωση. Μιλήσαμε με αντιπροσώπους των τριγύρω εκκλησιών αλλά κανένα νέο από την Οργάνωση  και οι πρεσβύτεροι μας απαγόρεψαν να ταξιδέψουμε. Η Καρολίνα Πελεκάνου ήθελε να επισκεφτεί την αδελφή της στην γειτονική πόλη για να δει αν κατάφερε να επιβιώσει αλλά ο αδελφός Μουστακίδης της απαγόρεψε να ταξιδέψει αφού της είπε ότι θα έχει αρκετό χρόνο να δει την αδελφή της αργότερα. Νομίζω ήταν σκληρό από  μέρους του να την αφήσει να αγωνιά.

 

Μέρα 35

Τελικά τελειώσαμε με το θάψιμο. Πραγματικά έχω ανακουφιστεί. Τα κοράκια και τα άλλα πουλιά ακόμα είναι τριγύρω. Πόσο μισώ αυτά τα παχιά αηδιαστικά πλάσματα. Ένα αναθεματισμένο μου επιτέθηκε σήμερα, νομίζω ότι εθίστηκαν με την γεύση της ανθρώπινης σάρκας.

 

Μέρα 45

Αρκετοί αδελφοί και αδελφές άρχισαν να κουράζονται με τον δικτατορικό τρόπο που τους κυβερνούν οι πρεσβύτεροι. Μοιάζουν σαν αφέντες χωραφιών βαμβακιού και εμείς είμαστε οι σκλάβοι τους. Τώρα μου έχουν αναθέσει εργασία στην κοινοτική φάρμα. Είναι σκληρή δουλειά αλλά σίγουρα την προτιμώ από το θάψιμο. Ο Σαμουήλ Τριανταφυλλίδης οργάνωσε επιτροπή για να μιλήσει στους πρεσβυτέρους για τα προβλήματα και παράπονα που έχουμε.

 

Μέρα 47

Η πρεσβύτεροι ανακάλυψαν για την απόπειρα στασιασμού του Σαμουήλ Τριανταφυλλίδη. Στην πρωινή συνάντηση ελέγχθηκε δημόσια και του ζητήθηκε να έχει ταπεινό πνεύμα. Κανείς δεν θα του μιλήσει μέχρι να δείξει πραγματική μετάνοια για την στάση του…Δεν το πιστεύω! Τελικά αποκόπτουν και στον Νέο Κόσμο.

 

Μέρα 51

Επιτέλους σήμερα έφτασε αγγελιαφόρος της οργάνωσης. Ο Πέτρος Βασιλειάδης έφτασε καβάλα σε ένα άλογο. Μας είπε ότι η οργάνωση μετακόμισε τα κεντρικά της γραφεία στο Πάτερσον μετά την ολοκληρωτική καταστροφή της Νέας Υόρκης. Επίσης λάβαμε και το πρώτο τεύχος της Σκοπιάς μετά τον Αρμαγεδώνα.

Πολλοί από εμάς ελπίζαμε να δούμε κάποια πληροφορία που θα μας έδινε περισσότερη ελευθερία, αλλά απογοητευτήκαμε όταν διαβάσαμε ότι έπρεπε να ακολουθούμε πιστά της οδηγίες των τοπικών πρεσβυτέρων μέχρι νεοτέρας ειδοποιήσεως. Επίσης έδωσε και το νέο εγχειρίδιο πρεσβυτέρων με τίτλο ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΕΟ ΚΟΣΜΟ, φυσικά δεν επιτράπηκε σε κανένα από εμάς να το δούμε.

 

Μέρα 69

Ο καλύτερος μου φίλος σήμερα παντρεύτηκε, σε ένα γάμο αστραπή. Ο Ροβέρτος και Σοφία Κανάρη πιάστηκαν στα πράσα να φιλιόνται παθιασμένα. Η μπλούζα της Σοφίας ήταν ξεκουμπωμένη και το χέρι του Ροβέρτου κρατούσε το εκτεθειμένο στήθος της. Μετά την δικαστική συνεδρία, ο αδελφός Μουστακίδης ανακοίνωσε ότι τώρα είναι παντρεμένοι, χωρίς να γίνει οποιαδήποτε τελετή. Ο Ροβέρτος έφερε σθεναρή ένσταση για αυτή την απόφαση, εξηγώντας στην δικαστική επιτροπή ότι δεν έκαναν σεξ. Παρόλα αυτά ο αδελφός Μουστακίδης διακήρυξε ότι η απόφαση του ήταν βασισμένη στο νέο εγχειρίδιο των πρεσβυτέρων. Η Σοφία είναι χαρούμενη σε αντίθεση με τον Ροβέρτο που ήταν σε κατάσταση σοκ. Θυμάμαι που μου ανάφερε ότι του άρεσε το σώμα της Σοφίας, αλλά δεν έχει κουκούτσι  μυαλό. Τώρα είναι παντρεμένος για πάντα μαζί της. Θα πρέπει να θυμάμαι από τώρα και στο εξής να μην βγάζω τα χέρια μου από της τσέπες μου όταν θα βγαίνω ραντεβού με αδελφές.

 

Μέρα 80

Τα νιόπαντρα δεν τα παν καλά. Τσακώνονται συνέχεια, και ο Ροβέρτος μου είπε ότι ζήτησε από το πρεσβυτέριο να ακυρώσει τον γάμο τους. Του απάντησαν ότι σύμφωνα με τους κανονισμούς  που αναφέρονται στο εγχειρίδιο της Οργάνωσης δεν επιτρέπονται τα διαζύγια για κανένα λόγο. Μάλιστα όλοι οι γάμοι θα εγκρίνονται από τους τοπικούς πρεσβύτερους.

 

Μέρα 81

Ο Σαμουήλ Τριανταφυλλίδης επανεντάχθηκε σήμερα, αλλά δεν φαίνεται ευτυχισμένος, και αποφάσισε να κρατήσει τις σκέψεις του για τον εαυτό του.

 

Μέρα 89

Σήμερα όλοι μας είμαστε σε κατάσταση σοκ. Ο Ροβέρτος αυτοκτόνησε! Μάλλον η ιδέα να περάσει την αιώνια ζωή του με την Σοφία δεν ήταν αποδεκτή για αυτόν. Οι πρεσβύτεροι αρνήθηκαν να του κάνουν τελετή κηδείας. Ο αδελφός Μουστακίδης μου ζήτησε να τον θάψω σε ένα κοινό τάφο μαζί με τους κοσμικούς. Κανείς δεν ήρθε στην ταφή, ούτε και η χήρα του. Είπα μια προσευχή για τον φίλο μου που θα μου λείψει πολύ.

 

Μέρα 100

Η ζωή έγινε ανυπόφορη για πολλούς από εμάς. Οι πρεσβύτεροι μας βάζουν καθημερινά και νέους κανόνες. Μας είπαν ότι πρέπει να ζούμε άγια ζωή με υποταγή, υπηρεσία και υπακοή. Απαγορεύονται οι συζητήσεις και απορίες. Φαίνεται ότι πριν τον Αρμαγεδώνα απολαμβάναμε περισσότερη ελευθερία. Ποτέ δεν πίστευα ότι θα νοσταλγούσα τον παλιό κόσμο.

 

Μέρα 111

Δεν αντέχω άλλο. Θα ταξιδέψω στην πόλη του αδελφού μου που απέχει 100 χιλιόμετρα από εδώ. Περπατώντας θα μου πάρει όπως υπολογίζω 5 μέρες. Μακάρι να είχα βενζίνη στο αυτοκίνητο μου. Θα φύγω κρυφά γιατί οι πρεσβύτεροι δεν δίνουν άδεια για ταξίδι. Πήρα και το αναγκαίο φαγητό και θα φύγω απόψε νύκτα, μετά την απαγόρευση της κυκλοφορίας. Ελπίζω να ζει ο αδελφός μου, και ίσως να έχει νέα από τους γονείς μας, αν είναι εντάξει.

 

Μέρα 112

Έφυγα από την πόλη σήμερα. Αναρωτιέμαι αν είδαν ότι λείπω. Η καταστροφή στην εξοχή είναι φοβερή. Πώς θα τα ξανακτίσουν; Αναρωτιέμαι. Είδα και αρκετούς σκελετούς, και από ότι φαίνεται υπάρχει πολλή δουλειά να γίνει μέχρι να κάνουμε την γη παράδεισο.

 

Μέρα 113

Έπεσα πάνω σε μια ομάδα από αδελφούς της γειτονικής εκκλησίας. Έχω συλληφθεί από την οπλοφορούσα περίπολο που έκαναν για να με συλλάβουν, αφού πρώτα τους ειδοποίησε ο αδελφός Μουστακίδης ότι το έσκασα. Είμαι έξω φρενών. Γιατί να μην μπορώ να δω τον αδελφό μου;

 

Μέρα 114

Ο αδελφός Μουστακίδης μαζί με δυο διακονικούς υπηρέτες έφτασαν σήμερα για να με συνοδέψουν πίσω σπίτι. Όλοι τους οπλοφορούσαν.

 

Μέρα 115

Μετά την απόπειρα απόδρασής μου και αρκετά πειθαρχικά παραπτώματα από άλλους αδελφούς οι πρεσβύτεροι τώρα οργάνωσαν μια αστυνομική δύναμη που θα οπλοφορεί. Περιττό να πω ότι αποκόπηκα σήμερα. Η νέα μου υπηρεσία ήταν ο καθαρισμός τουαλετών.

 

Μέρα 116

Μου ζήτησαν να παρουσιαστώ στην αίθουσα βασιλείας και περαιτέρω οδηγίες. Είδα τον Σαμουήλ Τριανταφυλλίδη μαζί με άλλους ταραξίες εκεί. Μας έκαναν γραφική μελέτη για μια ώρα, με τα συνηθισμένα, δηλαδή να είμαστε υποταχτικοί, ταπεινό πνεύμα, και να μην σκεφτόμαστε πάρα πολύ, απλά να υπακούμε της οδηγίες που μας δίνουν. Μας είπαν την ερχόμενη εβδομάδα θα κάναμε το ίδιο.

 

Μέρα 123

Τα θαλάσσωσα σήμερα. Είπα του Μουστακίδη ότι τον έχω βαρεθεί να το παίζει θεοκρατικός Χίτλερ. Του είπα ότι θέλω να φύγω από την κοινότητα και καλύτερα να μην προσπαθήσει να με σταματήσει. Λάθος μου. Ο Μουστακίδης κάλεσε την αστυνομία του και με έχουν συλλάβει. Τώρα είμαι κρατούμενος στο υπόγειο της αίθουσας που το έκαναν φυλακή.

 

Μέρα 124

Αύριο θα είναι η δικαστική μου ακρόαση. Ο Σαμουήλ Τριανταφυλλίδης ήρθε να με δει. Μου είπε όταν δεν άκουγαν οι ένοπλοι φρουροί μου, ότι επικοινώνησε με την Οργάνωση σχετικά με την στάση των πρεσβυτέρων της εκκλησίας μας, αλλά αυτό που του απάντησαν είναι ότι πρέπει να υπακούμε στους πρεσβυτέρους χωρίς συζήτηση. Ο Σαμουήλ νιώθει άσχημα για αυτή την κατάσταση.

 

Μέρα 125

Η δικαστική ακρόαση μου έγινε σήμερα. Ο Μουστακίδης ήταν ο κύριος κατήγορος μου. Φυσικά δεν είχα δικηγόρο για υπεράσπιση και ούτε μάρτυρες. Μετά την μυστική δίκη έχω κατηγορηθεί σαν αμετανόητος αποστάτης, και σύμφωνα με το βιβλίο ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΕΟ ΚΟΣΜΟ η τιμωρία για αποστασία είναι λιθοβολισμός μέχρι θανάτου. Η εκτέλεση μου θα γίνει αύριο.

 

Μέρα 126

Σήμερα είναι το τέλος. Θα οδηγηθώ για λιθοβολισμό μέχρι θανάτου. Θα προτιμούσα τον πυροβολισμό αλλά η Οργάνωση έχει στόχο με τον λιθοβολισμό να διδάξει και κάποιο αντικειμενικό μάθημα σε μελλοντικούς αποστάτες. Μακάρι να μπορούσα να έριχνα και στον Μουστακίδη καμιά πέτρα από αυτές που θα μου ρίξουν. Το παράξενο είναι ότι δεν νιώθω τόσο άσχημα που θα πεθάνω. Αυτή η Νέα Τάξη Πραγμάτων δεν είναι για μένα ο ιδανικός τόπος για να περάσω την αιωνιότητά μου και σίγουρα δεν θέλω να ζήσω για πάντα με τέτοια άτομα. Από τον χαμένο παράδεισο στον αποκαταστημένο παράδεισο και ξανά στον χαμένο.

 

Επίλογος

Όλοι εμφανίστηκαν στον λιθοβολισμό μου, ακόμα και τα παιδιά. Ο Μουστακίδης ανακοίνωσε την θανατική μου καταδίκη, διάβασε ένα γραφικό εδάφιο που έλεγε να μην αφήσουν "το μάτι τους να λυπηθεί καθόλου".  Και όντως κανείς δεν λυπήθηκε. Το μόνο που με πείραξε κάπως ήταν το γεγονός ότι τα χέρια μου ήταν δεμένα, και δεν μπορούσα να τους επιστρέψω μερικές από της πέτρες που μου έριχναν. Κάπως αντιαθλητικό δεν φαίνεται; Το τελευταίο που είδα πριν πεθάνω ήταν την αρρωστημένη έκφραση του Μουστακίδη.

Μετά ξύπνησα αλλού. Και εκεί ήταν ένας άγγελος. "Καλώς όρισες στον Παράδεισο παιδί μου", μου είπε καθώς με πήρε από το χέρι.

Συγχυσμένος του είπα: "-Μα νόμιζα ότι ο παράδεισος ήταν πίσω στην γη με τους Μάρτυρες!"

" -Όχι!"  μου απάντησε, "Εκεί ήταν η Κόλαση!"

Μετάφραση Η. Χ.

Δημιουργία αρχείου: 23-11-2007.

Τελευταία μορφοποίηση: 15-9-2016.

ΕΠΑΝΩ