Ελληνικός Παρατηρητής τής Σκοπιάς

Φραγμός στην εκμετάλλευση της απειρίας των άλλων

Ορθόδοξη Ομάδα Δογματικής Έρευνας

Μέθοδοι της Σκοπιάς

Δαιμονοποίηση τών πάντων // Πώς οι Μάρτυρες του Ιεχωβά ρίχνουν μια τεράστια σκιά πάνω στις ζωές των άλλων // Λασπολογία τών εχθρών τους // Γιατί η Σκοπιά απομονώνει τους οπαδούς της από όσους ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ!

Δημιουργία μίσους για τους άλλους

από την ηγεσία τής εταιρίας Σκοπιά

 

Μάρτυρες τού Ιεχωβά: Μια θρησκεία μίσους

 

Πώς η Οργάνωση τής Σκοπιάς, διαστρέφοντας τα εδάφια και τις προφητείες τής Αγίας Γραφής, διδάσκει να μισούν οι "Μάρτυρες": 1. Τα πρώην μέλη τής οργάνωσης. 2. Όλες τις άλλες Χριστιανικές θρησκείες. 3. Όλο τον υπόλοιπο κόσμο με το να εύχονται την καταστροφή του. (Οι παραπομπές μας από έντυπα τής οργάνωσης, και η μετάφρασή τους, έχει γίνει από τις Αγγλικές εκδόσεις τής Σκοπιάς. Έτσι, οι παλαιότερες Ελληνικές εκδόσεις, διαφέρουν κατά λίγους μήνες στη δημοσίευσή τους).

Ευαγγέλιο αγάπης ή μίσους;

Η έντυπη ύλη των Μαρτύρων του Ιεχωβά είναι γεμάτη με Αγιογραφικά εδάφια για την αγάπη. Φυσικά το να χρησιμοποιούν την λέξη αγάπη δεν σημαίνει και ότι έχει «Η Σκοπιά» αγάπη. Οι αρχηγοί της Σκοπιάς (πολυεθνική εκδοτική Εταιρεία) στο Ξύπνα 6/22 1984, σελ 4, ρωτούν γιατί να υπάρχει τόσο πολύ μίσος στον κόσμο και αν κάποτε θα εκλείψει… Επίσης Η Σκοπιά 6/15 1995, σελ 4,  αναφέρει ότι το μίσος και η θρησκευτική προκατάληψη και ο εθνικισμός, έχουν οδηγήσει σε μίσος και θάνατο.

Παρόλα αυτά, αν ερευνήσουμε σε βάθος τα έντυπα της Σκοπιάς, θα δούμε ότι για τη Σκοπιά υπάρχει το «κατάλληλο μίσος».

 

Μίσος για τα πρώην μέλη

Σαν μια ενεργός Θρησκεία Προσηλυτισμού, η Σκοπιά συχνά αναφέρει εμπειρίες ατόμων που άλλαξαν την θρησκεία τους και είχαν διωγμό. (Στις πιο πολλές περιπτώσεις αυτοί που αλλάζουν θρησκεία γίνονται υποκείμενα μίσους,  θυμού, και βίας από μέλη της οικογενείας τους). Η εμπειρία της Σκοπιάς 10/1 1992 σελ 22, αναφέρει για κάποιον πατέρα που απαγόρευσε στην γυναίκα του και την κόρη του να μελετούν τα ¨έντυπα¨ της οργάνωσης, και αφού τις χτύπησε, τα έκαψε.

Μπροστά σε τέτοια παραδείγματα, ελπίζαμε ότι η Σκοπιά θα έδειχνε συμπάθεια και ανεκτικότητα, αν κάποια παιδιά των ¨Μαρτύρων¨ θα θέλανε να ακολουθήσουν κάποια άλλη θρησκεία.  Αλλά δεν είναι έτσι! Υπάρχουν παραδείγματα οικογενειών που εδίωξαν τα παιδιά τους, γιατί άλλαξαν θρησκεία και το κυριότερο ο διωγμός πρώην μελών, είναι Επίσημη Πολιτική Της Σκοπιάς.

"…αν το παιδί σας αρχίζει να κηρύττει ή να προφητεύει κάτι που είναι αντίθετα στο άγγελμα της βασιλείας, και αρχίσει να επηρεάζει άλλους στην Οργάνωση; Τι θα πρέπει η βαπτισμένοι γονείς να κάνουν; Δεν πρέπει να αφήσουν να τους ελέγξουν τα μητρικά αισθήματα. Πρέπει να το προειδοποιήσουν για την θανατηφόρα αμαρτία του, που είναι ενάντια στο κήρυγμα της Βασιλείας. Δεν πρέπει να ανεχτούν το ίδιο τους το παιδί να μιλά ψεύδος στο όνομα του Ιεχωβά. Πρέπει να τον θεωρήσουν πνευματικά νεκρό και σαν άτομο που δεν πρέπει να έχουν οποιαδήποτε θρησκευτική επαφή μαζί του. (Σκοπιά 10/1 1961, σελ 596)

Το μίσος της Σκοπιάς για τα πρώην μέλη της φτάνει μέχρι και του σημείου της φυσικής βίας. Σε μια  περίπτωση η Σκοπιά δείχνει να λυπάται, γιατί οι Χριστιανικοί νόμοι αλλά και οι νόμοι του κράτους, της απαγορεύουν να σκοτώσει τα πρώην μέλη της:

"Δεν ζούμε ανάμεσα σε Θεοκρατικά έθνη σήμερα όπου σαρκικά μας μέλη θα μπορούσαν να εξολοθρευτούν για αποστασία από την Θεοκρατική Οργάνωση του Θεού, όπως ήταν δυνατό και διατάχτηκε από τον Θεό ο λαός Ισραήλ που ήταν στην έρημο του Σινά και στην γη της Παλαιστίνης… Είμαστε περιορισμένοι από τους νόμους των κρατών στα οποία ζούμε καθώς και στους νόμους του Θεού μέσω του Χριστού, γι’ αυτό μπορούμε μόνο μερικώς να δράσουμε εναντίον τους. Ο νόμος της χώρας που ζούμε αλλά και οι νόμοι του Χριστού, μας εμποδίζουν να σκοτώνουμε τους αποστάτες, αν και μπορεί να είναι μέρος της οικογενείας μας. (Σκοπιά 11/15 1952, σελ 703. χοντρά γράμματα δικά μας)

Με την ευκαιρία αυτή που μου δίνεται, θα ήθελα να εκφράσω και δημόσια την ευχαριστία μου στην Σκοπιά, γιατί δεν με θανάτωσε και μου χάρισε την ζωή, (όπως κάνουν τα Μουσουλμανικά Ολοκληρωτικά Καθεστώτα: Iραν, Ιρακ και πολλά άλλα, στα άτομα που τολμούν να αλλάξουν την θρησκεία τους με τον δημόσιο αποκεφαλισμό τους). Τουλάχιστον με άφησε ζωντανό για να μπορέσω να μεγαλώσω τα παιδιά μου.  Σε ευχαριστώ Σκοπιά για την τόση μεγάλη σου αγάπη!!!

Ενώ λυπούνται για την ανικανότητα τους να σκοτώσουν τα πρώην μέλη τους (αποστάτες), οι Μάρτυρες τουλάχιστον μπορούν να τους μισούν και να κάνουν ό,τι μπορούν, για να τους δείξουν πόσο τους μισούν:

"Αυτούς που μισούν τον Θεό και τον λαό του, πρέπει να τους μισούμε, αλλά δεν σημαίνει ότι θα χρησιμοποιήσουμε φυσική βία εναντίον τους… σίγουρα αυτοί που μισούν τον Θεό, δεν θα ζήσουν στην όμορφη γη. (Η Σκοπιά, 10/1 1952, σελ. 599)

Προσέξετε  την ρητορική απάντηση: Αυτοί που εγκαταλείπουν την θρησκεία της Σκοπιάς, σύμφωνα με την Σκοπιά είναι «εχθροί του Θεού». Ποτέ δεν έχει παραδεχτεί η Σκοπιά στα έντυπα της ότι ένα άτομο που εγκαταλείπει την Σκοπιά μπορεί ακόμα να αγαπά τον Θεό, αφού για αυτούς, η Οργάνωση και ο Θεός είναι το ίδιο πράγμα:

«Μερικοί αποστάτες ομολογούν ότι γνωρίζουν και υπηρετούν τον Θεό, αλλά απορρίπτουν της γραφικές αρχές που αναγράφονται στην Γραφή. Άλλοι ισχυρίζονται ότι πιστεύουν στην Αγία Γραφή αλλά απορρίπτουν την Οργάνωση του Θεού και προσπαθούν ενεργά να υποσκάψουν το έργο της». Όταν εσκεμμένα διαλέγουν αυτή την κακή πορεία αφού γνωρίζουν ποιο είναι το ορθό, τότε οι Χριστιανοί πρέπει να τους μισούν (με την βιβλική έννοια της λέξης). Οι αληθινοί Χριστιανοί έχουν τα ίδια συναισθήματα που έχει και ο Ιεχωβά απέναντι στους αποστάτες, και δεν είναι περίεργοι για να μάθουν τις αποστατικές ιδέες, αλλά περιμένουν τον Ιεχωβά να εκτελέσει την οργή του πάνω τους» ( Σκοπιά, 10/1 1993, σελ 19)

Το μέτρο μίσους, γίνεται φανερό και η Σκοπιά «αφήνει» τον Θεό να εκτελέσει την θανατική ποινή. Είναι ατυχές για τους Μάρτυρες που θεωρούν τον Θεό σαν τον Εκτελεστή της Σκοπιάς και Θεό μίσους, αντί για Θεό Αγάπης. Θα δούμε όμως, ότι όπως και στους καιρούς της Ιεράς Εξέτασης, ο αμαρτωλός δεν αφηνόταν να υποφέρει στα χέρια του Θεού, αλλά τα βάσανα άρχιζαν από αυτή την ζωή.

 

Αποκοπή και απομόνωση

Η οργάνωση βρίσκει περιορισμένες τις επιλογές της όταν πρόκειται για εκτέλεση ή τιμωρία κάποιου πρώην μέλους της. Παρ’ όλα αυτά χρησιμοποιεί 2 μεθόδους εναντίον τους: Την αποκοπή, και την απομόνωση. Όταν το νομικό δικαίωμα της Σκοπιάς για αποκοπή αμφισβητείται σε μερικές χώρες, η Σκοπιά κρύβεται πίσω από τον όρο απομόνωση, όρος που δεν χρησιμοποιείται εσωτερικά. Πολλοί δεν αμφισβητούν το γεγονός ότι κάποια οργάνωση έχει το δικαίωμα να τερματίσει κάποιο μέλος της. Όμως το θέμα είναι ο ανήθικος πόλεμος που διατηρεί η οργάνωση στα πρώην μέλη της, ακόμα και μετά τον τερματισμό της ταυτότητας μέλους:

"Η αποκοπή είναι κατάλληλη λέξη για τον αμετανόητο παραβάτη. Η άρνησή τους να συναναστραφούν το αποκομμένο άτομο σε πνευματική και κοινωνική βάση δείχνει σεβασμό στης αρχές του Θεού και υπακοή στης διαταγές του.  (Σκοπιά, 9/15 1981 pp. 22-23)

Η λέξη κλειδί είναι  «απομόνωση», και η Σκοπιά μας έδειξε ότι η αποκοπή είναι το ίδιο με  την εκτέλεση (θάνατο) κάποιου ατόμου. Όλες οι οικογενειακές και φιλικές σχέσεις τερματίζονται. Το άτομο θεωρείται σαν να μην υπάρχει. Και αυτή είναι η πραγματικότητα της αποκοπής:

"Ο Θεός αναγνωρίζει ότι η εφαρμογή των δικαίων κανόνων του σχετικά με την αποκοπή θα επηρεάσει και τις σχέσεις τις συγγενικές. ‘Όπως αναφέραμε πιο πάνω, όταν ένας Ισραηλίτης παραβάτης εκτελείτο δεν υπήρχε και η οικογενειακή σχέση… Μπορείτε να εκτιμήσετε ότι δεν θα ήταν εύκολο για αυτούς. Φανταστείτε πως θα ένιωθαν οι γονείς και τα αδέλφια του παραβάτη. Αλλά το να βάζουν τους δικαίους νόμους του Θεού πάνω από την οικογενειακή στοργή, θα τους έσωζε την ζωή (Σκοπιά, 4/15 1988, σελ. 28)

Η μόνη εξαίρεση είναι για τα άτομα που ζουν κάτω από την ίδια σκέπη σαν αποκομμένα. Άλλα έχοντας υπ΄ όψιν πως βλέπουν το αποκομμένο άτομο, εύκολα καταλαβαίνεις ότι η σχέσεις βλάπτονται ανεπανόρθωτα.

"H αποκοπή από τη Χριστιανική Εκκλησία δεν περιλαμβάνει τον άμεσο θάνατο του ατόμου, γι’ αυτό και οι οικογενειακοί δεσμοί συνεχίζονται. Γι’ αυτό ένας άνδρας που αποκόπηκε, μπορεί να ζει στο σπίτι του με την πιστή  σύζυγο του και τα παιδιά του. Ο σεβασμός για τους νόμους του Θεού θα υποκινήσει τη γυναίκα του και τα παιδιά του να αναγνωρίζουν ότι με την στάση του έχει γκρεμίσει τον πνευματικό δεσμό που υπήρχε μεταξύ τους.  (Σκοπιά, 4/15 1988, σελ 28).

Φυσικά είναι εύκολο δεις που θα οδηγήσει μια τέτοια συμβουλή τον γάμο αυτόν, και θα χρειαστεί ένα θαύμα για να βελτιωθούν οι σχέσεις τους. Ενώ θα προσπαθούν να εργαστούν σαν οικογένεια, από την άλλη θα υπάρχει η πολιτική της Σκοπιάς για τα «πιστά» μέλη, να απομονώσουν τον αποκομμένο. Και φυσικά οι "νόμοι τού Θεού" δεν έχουν καμία σχέση με αυτά που εφαρμόζει η Σκοπιά. Σε άλλα σημεία τής ιστοσελίδας αυτής, κάνουμε εκτενή ανάλυση τών παρερμηνειών αυτών, τις οποίες η Σκοπιά εφαρμόζει στην αποκοπή.

Τα μέλη δεν είναι ελεύθερα να εκφράσουν την γνώμη τους για θέματα αποκοπής. Αν δεν ευθυγραμμιστούν με την Σκοπιά, τότε θα έχουν την ίδια μοίρα με τους αποκομμένους:

"Αν ένας ευαγγελιζόμενος αρνηθεί να το κάνει αυτό και αγνοήσει την προειδοποίηση να μην συναναστρέφεται τέτοιο άτομο, τότε στασιάζει ενάντια στην Εκκλησία του Ιεχωβά και αν συνεχίσει να συναναστρέφεται με τέτοιο άτομο αντί να ευθυγραμμιστεί με την οργάνωση του Θεού τότε και αυτός θα αποκοπεί" (Σκοπιά 10/1 1955, σελ 607)

Δεν βοηθά να προσπαθήσει κάποιος να φύγει θεληματικά, αν δεν πιστεύει το «ευαγγέλιο» της Σκοπιάς:

"Κάποιος που ήταν αληθινός Χριστιανός μπορεί να αποκηρύξει την οδό της αληθείας δηλώνοντας ότι δεν θεωρεί τον εαυτό του πλέον Μάρτυρα... Ή κάποιος μπορεί με τις ενέργειές του να αποκηρύξει την θέση του από την Χριστιανική εκκλησία με το να γίνει μέρος κάποιας άλλης οργάνωσης που αντιτίθεται στην Γραφή... Άτομα που κάνουν γνωστό ότι έχουν αποκηρύξει τα πιστεύω των Μαρτύρων του Ιεχωβά πρέπει να τα βλέπομε σαν αποκομμένα. (Σκοπιά, 9/15 1981, σελ 23)

Σε όλη την ιστορία της, η Σκοπιά ποτέ δεν έχει εκφράσει οποιαδήποτε ανησυχία για το άτομο που αποκόπηκε. Ούτε για τα προβλήματα που έχει να αντιμετωπίσει ο αποκομμένος (εργασίας, οικογενείας, και ψυχολογικά) Αντίθετα, βρίσκουμε άρθρα σαν αυτό:

"Οφείλουμε να υποστηρίζουμε τα μέλη της οικογενείας που είναι πιστοί Χριστιανοί. Μπορεί να νιώθουν πόνο γιατί ζουν στο σπίτι με ένα αποκομμένο άτομο το οποίο μάλιστα μπορεί να αποθαρρύνει τους πνευματικούς τους στόχους. Μπορεί να μην θέλει να έχει επισκέψεις από Χριστιανούς στο σπίτι του που θα έρχονται να δουν την πιστή οικογένεια, ή και αν έρθουν επίσκεψη σπίτι του, μπορεί να μην είναι δυνατόν να μένει απομονωμένος από τους επισκέπτες" (Σκοπιά, 4/15 1991, p. 24)

Η υπεροπτική στάση της Σκοπιάς είναι φανερή εδώ, για ένα άτομο που είναι τόσο αγενές, ώστε να συνεχίζει να διαφωνεί με την Σκοπιά, παρά την απειλή της αποκοπής και τα επακόλουθά της (να μην του μιλά κανένας φίλος του, και η οικογένειά του να μην έχει πνευματική επικοινωνία μαζί του). Όμως για τη Σκοπιά δεν είναι αρκετό αυτό. Μάλιστα όταν τον επισκεφθούν στο σπίτι του, πρέπει να μένει κλειδωμένος σε ένα δωμάτιο για να μην έρθει σε επαφή με τους Μάρτυρες επισκέπτες του, οι οποίοι θα κάθονται στον καναπέ του, θα τρώνε το φαγητό του, και θα βλέπουν από την τηλεόραση του. Οι Μάρτυρες περιμένουν στα σοβαρά να κινούνται στο σπίτι του χωρίς τον κίνδυνο να συναντήσουν αυτό το ¨ακάθαρτο κακό¨ άτομο που τόλμησε να αμφισβητήσει την Σκοπιά. Είναι μια αλαζονική στάση από αυτούς και μεταφράζεται στο ότι βλέπουν το άτομο αυτό, κάτι λιγότερο από ανθρώπινο.

Σε μια αξιοσημείωτη επίδειξη «Διπλής Σκέψης» η Σκοπιά ισχυρίζεται:

"Η αποκοπή είναι μία πράξη αγάπης, αγάπη από μέρους του Ιεχωβά Θεού και του Χριστού Ιησού, από πλευράς της Θεοκρατικής οργάνωσης και από πλευράς των υπηρετών στην εκκλησία που κατάλληλα αναλαμβάνουν δράση." (Σκοπιά, 11/1 1956, σελ 667)

Αυτό σε περίπτωση που κάποιος μπορεί να νομίζει ότι ο Τζώρτζ ΄Οργουελ υπερέβαλλε όταν δημιούργησε το ολοκληρωτικό Κόμμα στο φημισμένο μυθιστόρημα του: «1984» όπου ονόμασε το τμήμα που καταδίωκε ή και εξαφάνιζε τους αντιφρονούντες: το ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΑΠΗΣ

 

Μίσος για τις άλλες θρησκείες

Το άγγελμα της  Σκοπιάς δεν περιορίζεται στο «κατάλληλο μίσος» για τα πρώην μέλη της, και η Σκοπιά διδάσκει ότι υπάρχει μόνο ένας δρόμος για τον Θεό. Όσοι δεν είναι Μάρτυρες θα εξαφανιστούν στον Αρμαγεδδώνα (και σύμφωνα με την ιστορία της Σκοπιάς ο Αρμαγεδδών είναι κοντά) και για σωτηρία πρέπει να είναι προσκολλημένοι στην Οργάνωση (που σημαίνει φυσικά τη Σκοπιά).

Μην ξεχνάτε ότι μόνο η Οργάνωση του Θεού θα σωθεί από το τέλος του συστήματος πραγμάτων. Ενεργήστε σοφά και κάνετε σχέδια για αιώνια ζωή, κτίζοντας το μέλλον σας με την οργάνωση του Ιεχωβά. (Σκοπιά 7/15 1984, σελ. 20)

"Αλλά τι χρειάζεται να κάνουν για να επιβιώσουν από την βίαιη καταστροφή του κόσμου του Σατανά, και να μπουν στον νέο κόσμο του Θεού, κάτω από τον Μεγάλο Ιησού του Ναυή τον Ιησού Χριστό; (β Πέτρου γ:13) Πρέπει να ευθυγραμμιστούν με τις οργανωτικές διευθετήσεις του πυρήνα της ορατής οργάνωσης του Ιεχωβά, το πιστό υπόλοιπο." (Σκοπιά, 9/1 1989, p. 15)

Φυσικά αυτό εφαρμόζεται σε όποιους δεν είναι μέρος της Σκοπιάς, αφού αποτελούν την «παγκόσμια αυτοκρατορία της ψεύτικης θρησκείας». Όπως με όλες τις ψευδοχριστιανικές αιρέσεις η Σκοπιά χτίζει την θεολογία της, βασισμένη στην «ειδική ερμηνεία» και τους συμβολισμούς που δίνει το βιβλίο της Αποκάλυψης, στο οποίο υποτίθεται ότι όλες οι άλλες θρησκείες αποτελούν την Βαβυλώνα την Πόρνη και συμφωνούν με την εικόνα του θηρίου τα Ηνωμένα  Έθνη. Φυσικά και αυτή η ερμηνεία για τη Βαβυλώνα είναι λάθος, όπως έχουμε δείξει στη σχετική μας σύντομη μελέτη τής ιστοσελίδας αυτής. Δηλώσεις σαν και αυτές βρίσκουμε στην Σκοπιά:

"Σαν μια επαγγελματίας πόρνη ο Χριστιανικός κλήρος προσπάθησε να κάνει τον εαυτό του όσο πιο ελκυστικό στον κόσμο μπορούσε. Δέχεται πολιτικούς που είναι μέρος αυτού του εγωιστή, ειδωλολάτρη και αιμοσταγή κόσμου, και σαν πληρωμή για οποιαδήποτε θρησκευτική χάρη που τους φέρνει ηδονή, δοξάζουν την Χριστιανοσύνη. Για να ομορφήνουν τα αιματοβαμμένα χέρια τους, φορούν βραχιόλια και βάζουν στέμμα στο κεφάλι τους, δίνοντας στον κλήρο θρησκευτική ηγεσία πάνω από αυτούς. "(Σκοπιά, 2/1 1973, σελ 93)

Όσα η Σκοπιά εφαρμόζει σε όλες τις θρησκείες γενικά, εφαρμόζεται και σε πιο μεγάλη έκταση στις Χριστιανικές Θρησκείες, που έχουν διακοσμηθεί με ειδικούς τίτλους τιμής:

"Χωρίς αμφιβολία η τάξη του Χριστιανικού κλήρου μπορεί να ταυτιστεί με τον άνθρωπο της ανομίας"! (2 Θεσσαλ. 2:3) Αυτό το μέρος της όμοιας με Πόρνης Βαβυλώνας της Μεγάλης, θα εκτεθεί και θα καταστραφεί, μαζί με την υπόλοιπη ψευδή θρησκεία." (Σκοπιά, 1/15 1990, σελ 18)

Η Σκοπιά διδάσκει ότι η θρησκεία δεν θα επιβιώσει για να σφαχτεί στον Αρμαγεδδώνα, αλλά θα καταστραφεί από τους πολιτικούς ηγέτες πριν από αυτόν (αυτοί που ασχολούνται με θεωρίες συνομωσίας από Αμερικάνικα εξτρεμιστικά δεξιά κινήματα, όπου η ομοσπονδιακή κυβέρνηση, τα Ηνωμένα Έθνη, οι Μασόνοι και Ιλουμινάτοι (Φωστήρες) και η «νέα τάξη πραγμάτων» έχουν να παίξουν ειδικούς ρόλους, σε εφαρμογή τέτοιων ιδεών. Εισηγούμαι μάλιστα να δουν την ταινία “Conspiracy Theory” με τους Mελ Γκίμπσον και Τζούλια Ρόμπερτς):

"Στο έτος 1979, ο πάπας και άλλοι κληρικοί συνεχίζουν να εκθειάζουν τον Ο.Η.Ε. Αλλά πού ανήκουν αυτοί οι κληρικοί; Είναι δεμένοι με την θρησκευτική πόρνη την ¨Βαβυλώνα την Μεγάλη¨ την μητέρα των πόρνων και των βδελυγμάτων της γης." ( Αποκ 17:1, 3-6) Σαν την παγκόσμια αυτοκρατορία της ψεύτικης θρησκείας εμπορεύεται με τα έθνη και τους πολιτικούς ηγέτες, και δηλώνει την πίστη της στον Ο.Η.Ε. το θηρίο που επιδιώκει να καθίσει σαν βασίλισσα πάνω του καθοδηγώντας το. (Αποκ. 18:7) Αλλά ενώ φαίνεται να κάθεται ωραία με τους πολιτικούς εραστές της, ο Ο.Η.Ε. με τα 10 κέρατα θα την καταστρέψει  και θα την μισήσει  και θα την γυμνώσει ολοκληρωτικά" (Σκοπιά, 10/15 1979, σελ 15)

 (Και μάλιστα το ενδιαφέρον είναι, ότι η ίδια η Σκοπιά "πόρνευε" από την αρχή, και συνεχίζει να "πορνεύει" με τον ΟΗΕ!) Το αποτέλεσμα αυτής της Θεολογίας (ή μάλλον ιδεολογίας) είναι οι Μάρτυρες να μισούν όλες της άλλες θρησκείες. Μάλιστα  αυτό το δείχνουν στις συνελεύσεις με δημόσια ψηφίσματα, όπου με μια φωνή  έδειξαν αυτό το μίσος τους δημόσια:

ήφισμα

Ως Μάρτυρες του Ιεχωβά δηλώνουμε ότι:

(1) Αποδοκιμάζουμε την μομφή που η Βαβυλώνα η Μεγάλη και ιδιαίτερα ο Χριστιανικός κόσμος έχει επιφέρει στο όνομα του ενός και αληθινού θεού, του Ιεχωβά.

(2) Αποδοκιμάζουμε τον Χριστιανικό κόσμο για την προσκόλλησή του στις Βαβυλωνιακές διδασκαλίες και ειδικά στην διδασκαλία της Τριάδας, την αθανασία της ψυχής, τα αιώνια βάσανα στην κόλαση, και την λατρεία των ειδώλων – όπως του Σταυρού και της Παναγίας.

(3) Αποδοκιμάζουμε τις φιλοσοφίες και ενέργειες που είναι ενάντια στον Θεό, όπως την θεωρία της εξέλιξης, μεταγγίσεις αίματος, εκτρώσεις, ψέμα, απληστία, ανεντιμότητα." (Σκοπιά, 4/15 1989 σελ 18)

Και αυτό συνεχίστηκε μέχρι που οι Μάρτυρες του Ιεχωβά μαζί με άλλους παρευρισκόμενους γύρω στα 6.500.000 άτομα ανακοίνωσαν την καταδίκη τους για την ψεύτικη θρησκεία 7 φορές (κάτι παρόμοιο έγινε στης δεκαετίες του1920 και 30 όπου κατόρθωσαν να γραφτούν στην ειδική ερμηνεία της Σκοπιάς στο βιβλίο της Αποκάλυψις - Το μεγαλειώδες Αποκορύφωμά της Πλησιάζει!). Αυτό ήταν μέρος μιας ειδικής ομιλίας όπου παρουσιάστηκε το βιβλίο: Αποκάλυψις - Το μεγαλειώδες Αποκορύφωμά της Πλησιάζει . Το βασικό μήνυμα σε αυτή την έκδοση, όπως θα έχετε καταλάβει, είναι ότι οι Μάρτυρες απορρίπτουν και μισούν όλες της άλλες θρησκείες εκτός από τη δική τους.

Αυτό το μίσος και αποδοκιμασία δεν περιορίζεται στις θρησκείες αλλά και επεκτείνεται για όλο τον κόσμο.

 

Μίσος για τον υπόλοιπο κόσμο

Όπως έχουμε δει, όσοι δεν είναι μέρος της Οργάνωσης της Σκοπιάς, υποτίθεται ότι θα καταστραφούν στον πλησιάζοντα Αρμαγεδδώνα. Η Σκοπιά δεν κρύβει τον πόθο της γι’ αυτή την μεγάλη εθνική εκκαθάριση που και ο Χίτλερ θα ζήλευε:

"Στο πλευρό του Σατανά θα είναι και η υπόλοιπη ανθρωπότητα, περισσότερο το 99% της γης όπως διαβάζουμε: "Όλος ο κόσμος είναι κάτω από την πονηρία του σατανά." Περιλαμβάνει όλες τις κυβερνήσεις του κόσμου και τους υποστηρικτές τους, τα εμπορικά και θρησκευτικά και κοινωνικά ιδρύματα, ακόμα και τις Χριστιανικές Οργανώσεις, επειδή αυτοί που είναι φίλοι του κόσμου γίνονται εχθροί του Θεού." (Σκοπιά, 10/15 1958, σελ 614-5)

Οι Μάρτυρες  του Ιεχωβά μπορεί να μην είναι οι μοναδικοί που θέλουν την καταστροφή του κόσμου, αλλά έχουν περιγράψει με ένα παραστατικό τρόπο την «Μητέρα των Ολοκαυτωμάτων»:

"Στους βιβλικούς χρόνους τα άτομα που θεωρούνταν άξια για ανάσταση τα έθαβαν αξιοπρεπώς. Αυτοί που θα σφαχτούν στον Αρμαγεδδώνα, θα αφεθούν ως τροφή για τα άγρια ζώα και πουλιά. Δεν θα θαφτούν με στρατιωτικές τιμές ούτε θα μπουν σε τάφους που θα θυμίζουν την ύπαρξη τους. Αυτούς που θα καταστραφούν, κανένας δεν θα τους κλάψει γιατί έχουν δείξει ότι δεν είναι άξιοι για έλεος. Με την καταστροφή τους θα καθαρίσει η γη." (Σκοπιά, 7/1 1967, σελ 407-8)

"Οι άνθρωποι μπορούν να ψεκάσουν χημικά που σκοτώνουν τα ζιζάνια στις καλλιέργειες. Κρίμα που δεν μπορούν να ψεκάσουν πάνω από της πόλεις με βόμβες για να εξολοθρεύσουν τους κακούς και να αφήσουν άθικτους τους καλούς ." (Σκοπιά, 7/15 1955, σελ 436)

Το αίμα που αντιπροσωπεύει την ανθρώπινη ζωή χύνεται σε μεγάλη απόσταση. Το Αποκάλυψις ιδ:20 μας περιγράφει με χαρακτηριστική περιγραφή, το αποτέλεσμα της μάχης του Ιησού ενάντια στους εχθρούς του: "Και το πατητήρι του Θεού στήθηκε έξω από την πόλη (την οργάνωση του Θεού), και το αίμα έτρεχε έξω από το πατητήρι και έφτανε μέχρι το στήθος τον αλόγων σε απόσταση 600 σταδίων ή 200 μιλίων. (Σκοπιά, 12/1 1961, σελ 725-6)

Το δύσκολο έργο της εκκαθάρισης των πτωμάτων αφήνεται στα πουλιά:

"Είναι προς το συμφέρον των πουλιών να αφεθούν να καθαρίσουν τα κοκάλα των εχθρών του θεού. Πολλοί ήταν η αιτία για γίνουν καταστροφές και πόλεμοι στο παρελθόν. Αυτή η νίκη θα είναι ένα συμπόσιο όχι μόνο για τα πουλιά, αλλά και γι’ αυτούς που θα επιβιώσουν, επειδή θα είναι μια γιορτή απαλλαγής από την ανομία." (Σκοπιά, 7/1 1967, σελ. 408)

Οι Μάρτυρες περιμένουν μετά από την καταστροφή των γειτόνων τους να απολαύσουν τα λάφυρα πολέμου, και ειδικά σε πλούσιες περιοχές που κηρύττουν να πάρουν τα σπίτια τους, τα αυτοκίνητα τους και ότι άλλο έχουν. Όμως σε αυτό το σενάριο υπάρχει το εξής πρόβλημα: Πως θα ξεφορτωθείς τα πτώματα; Σίγουρα δεν είναι και ωραίο θέαμα να απολαμβάνεις την νεοαποκτηθείσα βίλα σου, λάφυρο του πολέμου και γύρω σου να υπάρχουν πτώματα που τα τρωνε τα πουλιά και να είναι στη φάση της αποσύνθεσης. Να ξεφορτωθείς τα πτώματα είναι ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι γκάνκστερς σε μικρή κλίμακα και σε μεγαλύτερη οι Ναζί.

Αφού είδε αυτά τα προβλήματα, η ηγεσία της Σκοπιάς συμπέρανε ότι ο Θεός θα χρησιμοποιήσει και άλλα μέσα για να καθαρίσει τη γη από τα πτώματα:

"Τα σώματα που θα σφαχτούν δεν θα ταφούν σε τόπους ταφής. Θα είναι άταφα καθώς θα λιώνουν οι σάρκες τους και θα μείνουν μόνο γυμνά κοκάλα. Τα πουλιά τα άγρια θηρία και η φύση θα φροντίσουν γι’ αυτό τον σκοπό. Γι’ αυτό είναι λογικό να αναμένουμε από τον Θεό να καθαρίσει αυτά τα πτώματα σε ένα λογικό χρονικό πλαίσιο για λόγους υγείας. Τι κατάλληλο τέλος για τους εχθρούς του Θεού και της Μεσσιανικής του Βασιλείας στον Αρμαγεδδώνα!" (Man’s Salvation Out of World Distress at Hand!, 1975, pp. 275-6)

Αυτό το πρόβλημα είχε δημιουργήσει αρκετό πονοκέφαλο στην ηγεσία της Σκοπιάς, αφού έφτασαν και στο σημείο να πουν ότι ο Θεός θα χρησιμοποιήσει υψηλή τεχνολογία για να ξεφορτωθεί τα απομεινάρια των πτωμάτων, και τις κοσμικές ακτίνες, για να δημιουργήσει παράνοια στον κόσμο!!! (μάλλον σε κάποιους άλλους φαίνεται να έχει κάνει χρήση αυτών των κοσμικών ακτίνων ο Θεός, και αυτό φαίνεται από τα παραληρηματικά λεγόμενά τους) Στο βιβλίο της Σκοπιάς ¨Γενηθήτω το Θέλημά σου¨ (1958 σελ 321-322) αναφέρει τα περί κοσμικής ακτινοβολίας και παράνοιας των ανθρώπων:

"Έρευνες που έχουν γίνει για την παρενέργεια των κοσμικών ακτίνων στα ζωντανά κύτταρα σε σώματα ζώων, έχουν δείξει ότι μπορούν να φέρουν παρενέργειες στο μυαλό. Όμως τι επιρροή μπορεί να επιφέρουν στην συμπεριφορά των ανθρώπων πάνω στην γη; Σίγουρα ο Δημιουργός των κοσμικών ακτινών ο Ιεχωβά Θεός, μπορεί να τις χρησιμοποιήσει ενάντια στο μυαλό των εχθρών του συμπεριλαμβανομένων και του Βασιλιά του Βορρά και του Νότου που θα τους οδηγήσει σε μια μεγάλη σφαγή ¨το σπαθί του κάθε ανδρός θα στραφεί ενάντια στον αδελφό του¨ (Ιεζεκιήλ 38:21) Σε αυτή την προφητεία ο Θεός προειδοποιεί ότι θα χρησιμοποιήσει και άλλες φυσικές δυνάμεις, πιθανόν και βροχή από αντί-ύλη που εξαφανίζει την κάθε ύλη στο πέρασμα της.

Ο εξαφανισμός αυτός του 99% της ανθρώπινης φυλής, ωχριά μπροστά στο ολοκαύτωμα των Ναζί του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, αλλά σίγουρα θα είναι καθαρότερος από τα κρεματόρια!!! Και μην πει κάποιος ότι αυτά είναι λόγια τής Αγίας Γραφής! Η Αγία Γραφή, δεν μιλάει εκεί για μια τέτοια καταστροφή σαν αυτή που ισχυρίζεται η Σκοπιά. Ο Αρμαγεδδών, είναι κάτι πολύ διαφορετικό από αυτά που υποστηρίζει η Σκοπιά, γιατί "ο Θεός είναι ΑΓΑΠΗ". Την πραγματική σημασία όμως τού εσχατολογικού αυτού πολέμου, μπορείτε να τη δείτε στις σύντομες μελέτες μας, όπου αναλύουμε τα σχετικά τμήματα τής Αποκάλυψης και τής Παλαιάς Διαθήκης. Όμως η Σκοπιά χρησιμοποιεί τον όρο ολοκαύτωμα στο «Ξύπνα» 8/22 του 1984 στην σελίδα 9 που αναφέρει:  

¨Ανάμεσα στις Θρησκευτικές ομάδες που ισχυρίζονται ότι είναι Χριστιανικές, ποια από αυτές χρησιμοποιεί το όνομα του Θεού και εμπιστεύεται τις υποσχέσεις του, ενθαρρύνοντας τα μέλη της να δίνουν μαρτυρία γι’ αυτόν; (Ησαΐας 43:10) Χωρίς αμφιβολία είναι αυτοί που εκζητούν τον Ιεχωβά, και παροτρύνουν άλλους να ενωθούν μαζί τους για να μάθουν την μόνη οδό για σωτηρία από το επερχόμενο παγκόσμιο ολοκαύτωμα¨

Η Σκοπιά χαρακτηρίζει την δράση του δικού της θεού με τον όρο που χρησιμοποιήθηκε για να προσδιορίσει η ανθρωπότητα την εξαφάνιση των Εβραίων από τους Ναζί, δηλαδή: «Ολοκαύτωμα»! κατά τα άλλα ο θεός της είναι Θεός «αγάπης»!!!

 Η Σκοπιά δεν έχει καθόλου ενδοιασμούς στο να δίνει περιγραφικές παραστάσεις γι’ αυτήν την παράνοια και σφαγή των ανθρώπων, και μάλιστα μπροστά στα μικρά παιδιά τους, όπου τα  παιδιά των Μαρτύρων πρέπει να είναι παρόντα σε όλες τις συναθροίσεις και να ακούν και να διαβάζουν ξανά και ξανά τα ίδια αρρωστημένα σχόλια.(περιττό να πούμε τι επίδραση έχει σε ένα μικρό παιδί αυτό το καταστροφικό περιβάλλον, τόσο συναισθηματικά όσο και ψυχολογικά, για την περαιτέρω ανάπτυξή του). Ακόμα και σε βιβλία που απευθύνονται σε μικρά παιδιά, βρίσκονται αυτά τα σχόλια, που ούτε λίγο ούτε πολύ, βλέπουν τους φίλους τους να καταστρέφονται στον Αρμαγεδδώνα και να γίνονται τροφή για τα πουλιά και λίπασμα για την γη. Κάτι για το οποίο και εγώ πολλές φορές την νύχτα έκλαιγα, γιατί οι φίλοι μου θα καταστρέφονταν στον Αρμαγεδδώνα αν δεν γίνονταν Μάρτυρες. Στο βιβλίο που τρόμαζα όταν ήμουν μικρός, το: «Από τον απωλεσθέντα στον Αποκατεστημένο Παράδεισο» σελίδα 209 διαβάζουμε:

¨Μια πληγή της σάρκας θα καταστρέψει πολλούς. . . . Φαγωμένες θα είναι οι γλώσσες αυτών που κορόιδεψαν και γέλασαν στην προειδοποίηση του Αρμαγεδδώνα. Φαγωμένα θα είναι τα μάτια αυτών που αρνήθηκαν να δουν το σημείο του τέλους. Φαγωμένες θα είναι οι σάρκες αυτών που δεν έμαθαν ότι το όνομα του ζωντανού θεού είναι Ιεχωβά. Θα φαγωθούν ενώ θα στέκονται στα πόδια τους¨.

Η πραγματικότητα και για τα μικρά αθώα παιδάκια ότι όλοι οι μη Μάρτυρες θα καταστραφούν στον Αρμαγεδδώνα μπορούν να φανούν από εμπειρίες όπως αυτή που αναγράφεται στο ¨Βιβλίο του Έτους 1983¨:

"Μια μέρα η πεντάχρονη κόρη του, του είπε: Πατέρα θέλω να μεγαλώσω για να βαπτισθώ¨, και αργότερα του είπε, ¨Πατέρα σε παρακαλώ μελέτα την γραφή με τους Μάρτυρες του Ιεχωβά για να μην καταστραφείς και να είσαι μαζί μας στον Παράδεισο."

Μερικοί Μάρτυρες βρήκαν ανούσια αυτή την γραφική περιγραφή της καταστροφής του κόσμου στον Αρμαγεδδώνα, αλλά η Σκοπιά το έθεσε ξεκάθαρα ότι αυτή η στάση είναι λανθασμένη:

"‘Πόσο τρομερά είναι αυτά!’ Μήπως αυτή πρέπει να είναι η αντίδραση μας σχετικά με την προφητεία της καταστροφής του Γωγ, των πιστών και ειρηνικών λάτρεων του Θεού και το τέλος του συστήματος πραγμάτων; Ασφαλώς όχι!" ("Τα έθνη θα γνωρίσουν ότι είμαι ο Ιεχωβά " 1971, σελ 377-8)

Όχι μόνο απαιτείται από τους Μάρτυρες να μην θρηνήσουν για τον χαμό των συγγενών τους των φίλων τους και όλων των άλλων που θα σφαχτούν, αλλά αυτή η «περίσταση» πρέπει να είναι και πηγή χαράς. Σε άρθρο της Σκοπιάς 1/1 1991 σελίδα 4 που εξηγεί πόσο χαρούμενοι είναι οι Μάρτυρες με τον τίτλο: ¨Το χαρούμενο Έθνος¨ λέει αυτή την ενθαρρυντική παρότρυνση για τους μη Μάρτυρες:

¨Και εσείς επίσης μπορείτε να μοιραστείτε αυτή την χαρά. Μπορείτε να μάθετε για την γοργά επερχόμενη μέρα όπου ο Βασιλιάς Ιησούς Χριστός θα αφαιρέσει καταστροφικούς ανθρώπους και κυβερνήσεις και θα αποκαταστήσει τον παράδεισο στην γη.¨

Σε αυτή την γραμμή της προπαγάνδας, το αίμα και ο πόνος κρύβονται πίσω από την λέξη ¨αφαιρέσει¨. Κάποιος μπορεί να διερωτηθεί: «τι δίνει αυτή την θαυμάσια χαρά στους Μάρτυρες; η προοπτική της αφαίρεσης του 99% του πληθυσμού της γης; Ακόμα και ο Σατανάς θα ήταν λιγότερο μισάνθρωπος από έναν τέτοιο θεό, και μια τέτοια οργάνωση!

 

Το τέλος τού μίσους

Μετά την εξέταση όλων αυτών των αποδείξεων, μπορούμε να αναρωτηθούμε θέτοντας την αρχική ερώτηση που κάναμε, από της εκδόσεις της Σκοπιάς: "Γιατί υπάρχει τόσο μίσος; Μπορεί να εξαφανιστεί;"

Η απάντηση σε αυτή τη ερώτηση βρίσκεται μέσα  στις μισαλλόδοξες ιδεολογίες και θρησκείες.

Κείμενο – Έρευνα: Μορφέας

Δημιουργία αρχείου: 9-1-2003.

Τελευταία μορφοποίηση: 25-7-2016.

ΕΠΑΝΩ