Νεοπαγανιστικές απάτες

Πολιτισμικά στοιχεία


ΘEMATA

Δύο είναι οι κύριες προσπάθειες τών Νεοπαγανιστών: 1. Να παρουσιάσουν την προχριστιανική κοινωνία ως τέλεια, ως χώρα τής ουτοπίας, και 2. Να παρουσιάσουν τη μεταχριστιανική Ελληνική κοινωνία ως μη Ελληνική, και να τη φορτώσουν με ό,τι λάσπη μπορέσουν. Έτσι θα πείσουν τα θύματά τους, ότι δήθεν ο Χριστιανισμός κατέστρεψε έναν μοναδικό και ανεπανάληπτο αρχαίο πολυθεϊστικό πολιτισμό, και ότι ο Χριστιανισμός είναι καταστροφή τής ανθρωπότητας.

Βεβαίως όπως σε κάθε ζήτημα που υποστηρίζουν, η αλήθεια είναι πάντα ΑΝΤΙΘΕΤΗ από αυτά που λένε. Γιατί όχι μόνο η αρχαία Ελλάδα δεν ήταν καθόλου ουτοπική, όχι μόνο η Χριστιανική εποχή υπήρξε κλάσεις ανώτερη τής αρχαιοελληνικής, αλλά επιπλέον υπήρξε στην πραγματικότητα συνέχεια και μετεξέλιξη εκείνης τής αρχαίας κοινωνίας, διασώζοντας όσα άξιζαν, και καταργώντας κάθε βαρβαρότητα τού πολυθεϊσμού. Έτσι, κανείς δεν αρνείται τις σωστές θέσεις αρκετών φιλοσόφων. Ούτε την εξαίσια αρχαία τέχνη. Όμως η δικαιοσύνη απαιτεί να δείξουμε και τα μελανά σημεία, τα οποία αποκρύπτουν έντεχνα όσοι έχουν συμφέρον να παρουσιάσουν την αρχαία Ελλάδα ως την τέλεια κοινωνία. Και εφόσον τα καλά σημεία είναι γνωστά και προβάλλονται επαρκώς, εμείς θα δείξουμε τα μελανά που αποκρύπτονται.

Αντιθέτως, θα δείξουμε τον λαμπρό Ελληνοχριστιανικό πολιτισμό τού λεγομένου "Βυζαντίου", (σωστότερα Ρώμης), που αποκρύπτεται σκόπιμα, και δεν έχει την προβολή που πρέπει, ενώ αντίθετα σκοτίζεται και διαστρεβλώνεται βάναυσα από τους Νεοπαγανιστές. Δεν λέμε ότι η κοινωνία τού λεγομένου (κακώς) "Βυζαντίου" ήταν τέλεια. Όμως δεν ήταν αυτό που παρουσιάζεται σκόπιμα από τους εχθρούς τής Εκκλησίας, και οπωσδήποτε ήταν πολύ ανώτερη από την ειδωλολατρική κοινωνία που ο ρομαντισμός τών αναγεννησιακών στρεβλώνει ως ουτοπία.

Τα επόμενα θέματα, θα δείξουν την αληθινή εικόνα τόσο τού προχριστιανικού πολιτισμού, όσο και τού Χριστιανικού.

Θέματα

Η ειδωλολατρική κατάπτωση της Αρχαίας Ελλάδας

Η αιμοσταγής ειδωλολατρική κοινωνία

Κοινωνική διαφθορά

Η θέση τής γυναίκας στον αρχαίο Παγανισμό

Η θέση τών παιδιών στην ειδωλολατρική Ελλάδα

Το σεξ στην αρχαία Ελλάδα

Ολυμπιακό πνεύμα και Απολλώνιο σκότος

Αντιδημοκρατικά ιδεώδη Νεοπαγανιστών

Οι σκοτεινοί προχριστιανικοί αιώνες

Δεισιδαιμονία

Διάφορα

 

Ο Υψηλός πολιτισμός της Χριστιανικής Ρώμης

Το αρχείο αυτό, δημιουργήθηκε στις 1-6-2004

Ενημερώθηκε στις 5-2-2018.

Επάνω