Νεοπαγανιστικές απάτες

Απάντηση στις συκοφαντίες τού Νεοπαγανισμού

Ορθόδοξη Ομάδα Δογματικής Έρευνας

Ο πολιτισμός τής Χριστιανικής Ρώμης

 

Ο ανώτερος πολιτισμός

τής Χριστιανικής Ρώμης ή "Βυζαντίου"

Αλήθειες που αποκρύπτονται

 

Οι Ρωμαίοι ήταν Έλληνες, και ο πολιτισμός τους Ελληνικός.

Εδώ θα δείτε τον λαμπρό Ελληνοχριστιανικό πολιτισμό τού λεγομένου "Βυζαντίου", (σωστότερα Ρώμης), που αποκρύπτεται σκόπιμα, και δεν έχει την προβολή που πρέπει, ενώ αντίθετα σκοτίζεται και διαστρεβλώνεται βάναυσα από τους Νεοπαγανιστές.

Δεν λέμε ότι η κοινωνία τού λεγομένου (κακώς) "Βυζαντίου" ήταν τέλεια. Όμως δεν ήταν αυτό που παρουσιάζεται σκόπιμα από τους εχθρούς τής Εκκλησίας, και οπωσδήποτε ήταν πολύ ανώτερη από την ειδωλολατρική κοινωνία που ο ρομαντισμός τών αναγεννησιακών στρεβλώνει ως ουτοπία.

Δύο είναι οι κύριες προσπάθειες των Νεοπαγανιστών:

1. Να παρουσιάσουν την προχριστιανική κοινωνία ως τέλεια, ως χώρα τής ουτοπίας, και

2. Να παρουσιάσουν τη Χριστιανική μετά Χριστόν Ρωμαϊκή κοινωνία ως μη Ελληνική, και να τη φορτώσουν με ό,τι λάσπη μπορέσουν.

Στα πλαίσια αυτής τής παραχάραξης τών Νεοπαγανιστών, είναι η προσπάθεια να παρουσιάσουν τους Ρωμαίους ως "κατακτητές" τών Ελλήνων, και έτσι να τους πουν "ανθέλληνες", ώστε να εξωστρακίσουν τον Ρωμαίϊκο Ελληνικό πολιτισμό που ήταν Χριστιανικός, και να τον δαιμονοποιήσουν. Έτσι θα πείσουν τα θύματά τους, ότι δήθεν ο Χριστιανισμός κατέστρεψε έναν μοναδικό και ανεπανάληπτο αρχαίο πολυθεϊστικό πολιτισμό, και ότι ο Χριστιανισμός είναι καταστροφή τής ανθρωπότητας.

Βεβαίως όπως σε κάθε ζήτημα που υποστηρίζουν, η αλήθεια είναι πάντα ΑΝΤΙΘΕΤΗ από αυτά που λένε. Γιατί όχι μόνο η αρχαία Ελλάδα δεν ήταν καθόλου ουτοπική, όχι μόνο η Χριστιανική εποχή υπήρξε κλάσεις ανώτερη τής αρχαιοελληνικής, αλλά επιπλέον υπήρξε στην πραγματικότητα συνέχεια και μετεξέλιξη εκείνης τής αρχαίας κοινωνίας, διασώζοντας όσα άξιζαν, και καταργώντας κάθε βαρβαρότητα τού πολυθεϊσμού. Έτσι, κανείς δεν αρνείται τις σωστές θέσεις αρκετών φιλοσόφων, ούτε την εξαίσια αρχαία τέχνη. Όμως η δικαιοσύνη απαιτεί να δείξουμε ότι ο Χριστιανικός Ρωμαίικος πολιτισμός ήταν πολύ ανώτερος από τον αρχαίο ειδωλολατρικό, τον οποίο ωραιοποιούν οι Δυτικόφερτες αναγεννησιακές φαντασίες.

Τα επόμενα θέματα, θα δείξουν την αληθινή εικόνα τόσο τού προχριστιανικού πολιτισμού, όσο και τού Χριστιανικού.

Θέματα

Περί Ρωμαϊκής Ελληνικότητας

 

Πολιτισμός, Τέχνες και Επιστήμη στη Ρωμανία

 

Νομοθεσία στη Ρωμανία

 

Βιβλία - Πολιτισμική παράδοση

 

Περί λοιπών συκοφαντιών

Δημιουργία αρχείου: 2-6-2004.

Τελευταία μορφοποίηση: 12-11-2021.

ΕΠΑΝΩ