Νεοπαγανιστικές απάτες

Απάντηση στις συκοφαντίες τού Νεοπαγανισμού

Ορθόδοξη Ομάδα Δογματικής Έρευνας

Διωγμοί, Φιλόσοφοι και Πολιτισμός

Διώξεις των αρχαίων φιλοσόφων από τους πολυθεϊστές * Ο Ανθρωποθυσιαστής Ειδωλολάτρης Ρήτορας Λιβάνιος * Αλληλοϋβριζόμενοι... φιλόσοφοι * Οι αρχαίοι φιλόσοφοι περί "θεών"

Πλάτων: Ο πατέρας της Ιεράς Εξέτασης

Από ποιον άραγε πήρε ιδέες ο Παπικός Μεσαίωνας;

 

Οι Νεοειδωλολάτρες, ξέρουν πολύ καλά να φορτώνουν άδικα την Ιερά Εξέταση τών αιρετικών Παπικών στους Χριστιανούς. Όμως ΚΡΥΒΟΥΝ ότι οι αιρετικοί αυτοί Παπικοί, την Ιερά Εξέταση την αντέγραψαν από... ΤΟΝ ΠΛΑΤΩΝΑ!

Αφού λοιπόν μας προκαλούν με τις ψευδείς τους κατηγορίες, καιρός να μαθευτεί η αλήθεια για την πατρότητα τής Ιεράς Εξέτασης, και να δουν όλοι το Μεσαιωνικό σκοτάδι που είχε επιβάλλει στην Ελλάδα η αρχαία ειδωλολατρεία. Καιρός να διαφωτισθεί το παραμύθι τού... "Διαφωτισμού"!

Πλάτωνος, «Νόμοι», X 907 e

«Αν όμως κάποιος ασεβής θα δείξει ανυπακοή στους νόμους, θα εφαρμόζεται ο εξής νόμος σχετικά με την ασέβεια: όποιος αντιληφθεί λόγια ή πράξεις ασεβείς, πρέπει να αντιδράσει αμέσως καταγγέλλοντας στους άρχοντες τον ένοχο, οι οποίοι θα τον οδηγήσουν στο αρμόδιο για τέτοιες υποθέσεις δικαστήριο. Αν ο άρχοντας που θα πληροφορηθεί το γεγονός δεν εκτελέσει το καθήκον του, θα διώκεται ο ίδιος για ασέβεια από οποιονδήποτε πολίτη, που θέλει να υπερασπιστεί τους νόμους.

Αν κάποιος καταδικαστεί, το δικαστήριο θα ορίσει διαφορετική ποινή για κάθε αδίκημα, επιβάλλοντας φυλάκιση για όλες τις περιπτώσεις. Από τις τρεις φυλακές της πόλης (...) η δεύτερη [θα βρίσκεται] στο μέρος όπου συγκεντρώνεται το Νυκτερινό Συμβούλιο, θα ονομάζεται Σωφρονιστήριο. Η τρίτη, (..) σε μέρος όσο το δυνατό πιο μοναχικό και άγριο, θα έχει όνομα που θα δείχνει ότι σκοπός της είναι η τιμωρία.

Όπως περιγράψαμε ήδη, υπάρχουν τρεις περιπτώσεις ασέβειας από τις οποίες η καθεμιά διαιρείται σε δύο. Κατά συνέπεια έχουμε έξι κατηγορίες αδικημάτων κατά των θεών, των οποίων η τιμωρία πρέπει να ποικίλλει σε είδος και βαθμό. (...) [908 e] Αυτό το είδος αθέων διαιρείται σε πολλές κατηγορίες αλλά η νομοθεσία αξίζει να ασχοληθεί μόνο με τις δύο που αναφέραμε. Η μια πρέπει να τιμωρείται με θάνατο όχι μόνο μια ή δυο φορές, αλλά πολύ περισσότερες, ενώ στην άλλη χρειάζονται συμβουλές και φυλάκιση. (...)

Ο δικαστής πρέπει να κλείσει στο Σωφρονιστήριο για πέντε χρόνια τουλάχιστον, σύμφωνα με το νόμο, όσους έπεσαν θύματα της ανοησίας τους χωρίς να έχουν κακό χαρακτήρα ή διάθεση. Στο διάστημα αυτό δεν πρέπει να έρχεται σε επαφή μαζί τους κανένας πολίτης εκτός απ’ τα μέλη του Νυκτερινού Συμβουλίου, που θα τους επισκέπτονται και θα τους συμβουλεύουν πώς θα μπορέσουν να σώσουν την ψυχή τους.

Όταν τελειώσει ο χρόνος της ποινής τους θα βγαίνουν απ’ τη φυλακή και όποιοι δείχνουν ότι συνετίστηκαν θα ζουν μαζί με τους άλλους πολίτες. Αν όμως εξακολουθούν να είναι αμετανόητοι, η ποινή θα είναι θάνατος για όσους καταδικαστούν ξανά για το ίδιο αδίκημα. (....) [ 909 d ]

Ο νόμος, ίδιος για όλους, θα είναι ο εξής: κανείς δεν επιτρέπεται να έχει ιδιωτικά ιερά στο σπίτι του. (......) [ 910 c ] αν αποδειχθεί ότι κάποιος, άνδρας ή γυναίκα, εκτελεί λατρεία σε άλλα ιερά εκτός απ’ τα δημόσια, έστω κι αν δεν έχει διαπράξει κανένα μεγάλο ανόσιο έργο, αυτός που θα τον αντιληφθεί πρέπει να τον καταγγείλει στους νομοφύλακες, οι οποίοι θα τον διατάξουν να μεταφέρει τα ιδιωτικά ιερά στους δημόσιους ναούς. (...) Αν όμως αποδειχτεί ένοχος όχι για κάποια παιδιάστικη ιδιοτροπία αλλά για σοβαρή παρεκτροπή ενηλίκου ατόμου, που ιδρύει ιδιωτικά ιερά ή θυσιάζει μέσα σε δημόσιους ναούς σε θεούς, που δεν ανήκουν στους αναγνωρισμένους από την πόλη, θα τιμωρείται με θάνατο για ασέβεια.(...)» ]

Θαυμάστε αρχαιοελληνική ελευθερία! Θαυμάστε ανοχή πίστεως! Θαυμάστε σωφρονιστικό σύστημα! Θαυμάστε ευρύτητα πνεύματος! Θαυμάστε ανεξιθρησκεία! Θαυμάστε ποια κοινωνία θαυμάζουν οι σύγχρονοι νεοπαγανιστές και τα αναγεννησιακά θύματα! Θαυμάστε ποια κοινωνία εκθειάζουν ακόμα και σύγχρονοι άθεοι! Αν ζούσαν τότε, θα είχαν υποστεί προ πολλού τις ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΕΣ συνέπειες τής αθεϊας τους!

Χαφιεδισμός... σωτηρία της ψυχής... Νυχτερινό Συμβούλιο... όλα τα καλά...

Ζήτω ο ειδωλολατρικός Μεσαίωνας!

Δημιουργία αρχείου: 8-6-2004.

Τελευταία μορφοποίηση: 29-7-2017.

ΕΠΑΝΩ