Ορθόδοξη Ομάδα Δογματικής Έρευνας Επιθέσεις κατά της Εκκλησίας και Προτεσταντισμός

Ένας "Σπορέας" ζιζανίων, συκοφαντιών και αιρέσεων // Η ποιοτική διαφορά των προσήλυτων στην Ορθοδοξία // Η αυτοαποκαλούμενη "Αρχέγονη Ορθόδοξη Εκκλησία" // Προ τελευταία απάντηση στον Σπορέα διαστρεβλώσεων // Απάντηση στο αιρετικό κείμενο του πρώην Ιερέως Στυλιανού Χαραλαμπάκη: "Γιατί άφησα το ράσο"

Νέα σπορά συκοφαντιών από την ιστοσελίδα "Σπορέας"

Αυτό το άρθρο είναι το δεύτερο στη σειρά, (το πρώτο θα το βρείτε εδώ), που γράφεται ως απάντηση - ξεσκέπασμα του κου Οικονομίδη και της Συκοφαντικής σπερμολόγου ιστοσελίδας του με το ταιριαστό όνομα "Σπορέας" αιρέσεων. Δυστυχώς ο κος Οικονομίδης, φαίνεται ότι είναι από τους ανθρώπους που όχι μόνο δεν διορθώνονται από τη δημόσια έκθεση της απάτης τους, αλλά προχωρούν σε ακόμα μεγαλύτερη συκοφαντία και διαστρέβλωση, όπως θα δείτε στη συνέχεια. Γιατί φυσικά δεν είμαστε διατεθειμένοι να αφήσουμε τον κο Οικονομίδη χωρίς απάντηση στο ψυχοφθόρο έργο του, της διαβολής, της συκοφαντίας και της διαστροφής. Θεωρούμε μάλιστα ευκαιρία αυτές τις απαντήσεις μας, για να γίνει σε όλους φανερό, πόσο ξεπέφτουν μερικοί άνθρωποι όταν αποστατούν από την Εκκλησία του Κυρίου, και στρέφονται εναντίον της με ψεύδη και διαστροφές. Είναι ο κος Οικονομίδης ένα ζωντανό παράδειγμα της διαφοράς που έχουν ορισμένοι αποστατήσαντες που έγιναν Προτεστάντες, από εκείνους τους καημένους που γεννήθηκαν στον Προτεσταντισμό, χωρίς να γνωρίσουν την αλήθεια του Χριστού. Γιατί αυτοί, παρά την άγνοιά τους, αναλώνονται στον Ευαγγελισμό των άλλων, ενώ ο κος Οικονομίδης, έχει φιάξει μια καθαρά αντι - Εκκλησιαστική ιστοσελίδα, όπου το μοναδικό πράγμα που πολεμάει, είναι την αλήθεια, και την Εκκλησία του Χριστού, με πλήθος ψεύδη και συκοφαντιές. Δείτε λοιπόν ένα ρεσιτάλ διαστρέβλωσης, από τον κο Οικονομίδη στη συνέχεια:

Δείτε στη συνέχεια πώς ο κος Οικονομίδης...

Δείτε στη συνέχεια τι σημαίνει Προτεσταντική διαστροφή:

Το άρθρο της Προτεσταντικής ιστοσελίδας του κου Οικονομίδη: "Σπορέας", που θα αναιρέσουμε στη συνέχεια, είναι παρμένο από εδώ: http://www.sporeas.gr/kitrinismos%20kai%20laspologia%202.html

 

1. Ο κατ' εξοχήν "γραφιδομάχος", αποποιείται τον "γραφιδοπόλεμο"

Πριν ακόμα αρχίσει την απάντησή του ο κος Οικονομίδης, στο άρθρο μας που αναιρούσαμε τις συκοφαντίες του, κάνει μια εισαγωγή, όπου χρησιμοποιεί ένα τέχνασμα που κατά τη γνώμη του θα τον κάνει να φανεί "ειρηνικός" και "χριστιανικός", σε αντίθεση με εμάς τους "κακούς" που τολμήσαμε να απαντήσουμε στις συκοφαντίες του. Λέει:

 

Σπορέας:

...ένας τέτοιος "γραφιδοπόλεμος" δεν αρμόζει σε Χριστιανό και κουράζει τον αναγνώστη, ζητώ εκ των προτέρων την συγνώμη των αναγνωστών μου, αλλά δεν μπορεί να μείνη έτσι το θέμα αυτό της πλάνης και της παραπληροφόρησης εκ μέρους του Ν.Μ. αρθρογράφου της Ο.Ο.Δ.Ε."

 

 

ΟΟΔΕ:

Εάν τα λόγια αυτά τα έλεγε κάποιος άλλος, ίσως θα είχαν κάποια αξία. ΕΙΔΙΚΑ όμως ο κος Οικονομίδης, με τα λόγια αυτά που πάνε να αποπροσανατολίσουν τον αναγνώστη, φαντάζει ως ανέκδοτο! ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ ΤΟΥ. Θα αντιληφθείτε αμέσως, ότι αυτός που παραπονείται για τις απαντήσεις μας στις συκοφαντίες του, έχει φτιάξει μια ιστοσελίδα, κατ' εξοχήν συκοφαντική και επιθετική προς την Ορθόδοξη Εκκλησία του Κυρίου. Και μετά, έρχεται να ζητήσει συγνώμη για τον... γραφιδοπόλεμο! Παρακαλούμε δείτε τη σελίδα του! Παρατηρήστε τα άρθρα του και το ύφος και το περιεχόμενό τους, και θα καταλάβετε με τι είδους άνθρωπο έχουμε να κάνουμε!

 

Με αυτή τη φράση ο κος Οικονομίδης, επιχειρεί να δείξει το γνωστό απατηλό και δήθεν "χριστιανικό" πρόσωπο του Προτεσταντισμού, όταν ο ίδιος από πίσω απεργάζεται την επίθεση και την ένταση εναντίον της Εκκλησίας του Κυρίου, με πλήθος συκοφαντικών και αντορθόδοξων αιρετικών άρθρων. Παράλληλα όμως, προσπαθεί να μας αποτρέψει από το να τον εκθέσουμε δημόσια για τα όσα γράφει αναίσχυντα εναντίον της Εκκλησίας, και εναντίον ΑΘΩΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ, όπως θα δείτε στη συνέχεια.

 

Φυσικά δεν υπάρχει περίπτωση να αφήσουμε έστω και μία συκοφαντία του αναπάντητη, στα πλαίσια αυτής της αντιπαράθεσης, που ο ίδιος ξεκίνησε, με την επίθεσή του εναντίον της ΟΟΔΕ. Ας μη παραπονιέται λοιπόν, που τώρα δρέπει τους καρπούς της τακτικής του.

 

Γι' αυτό είναι απόλυτα ταιριαστό εναντίον του το χωρίο της Αγίας Γραφής, το οποίο ο ίδιος επέλεξε ως "προοίμιο":

 

"Αποκρίνου εις τον άφρονα κατα την αφροσύνην αυτού, δια να μή ήναι σοφός εις τους οφθαλμούς αυτού (Παροιμίες: κς' 5)"

 

 

 Σπορέας:

 "Καλά ξυπνητούρια", κύριοι της Ο.Ο.Δ.Ε.

(Ας ακολουθήσω και εγώ το ύφος της γραφής σας έτσι για να κρατούνται οι ισορροπίες, με τυχόν υπογραμίσεις δικές μου, και απαντώντας στα κύρια σημεία που μας ενδιαφέρουν. Τα υπόλοιπα τα αφήνω στην κρίση των αναγνωστών μου, άσχετα αν -οι της Ο.Ο.Δ.Ε.-  θα με κατηγορήσετε ως δειλό. Αυτή είναι η τακτική σας άλλωστε).

 

 

ΟΟΔΕ:

Όπως πολύ καλά μπορείτε να παρατηρήσετε, από την αρχή του μηνύματός του ο κος Οικονομίδης, σκοπεύει ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΕΙ "όπως ο διάβολος το λιβάνι", τα σημεία εκείνα στα οποία τον ρωτάμε, και στα οποία εκ των προτέρων γνωρίζει ότι θα εκτεθεί αν τολμήσει να τα απαντήσει. Και επειδή βεβαίως γνωρίζει πόσο στρουθοκαμηλικό είναι να αποφεύγει τα δύσκολα σημεία που είναι ουσίας, και να αναλώνεται σε κουτσομπολίστικες συκοφαντίες όπως θα δείτε, προεξωφλεί (και έχει δίκιο) ότι θα τον κατηγορήσουμε ως "δειλό". Και τον κατηγορούμε, όχι μόνο ως "δειλό", αλλά και ως "υποκριτή", καθώς αυτό που τον ενδιαφέρει είναι μόνο να ρίξει λάσπη, και όχι να απαντήσει σε θέματα ουσίας.

 

Το ότι δεν απαντάει σε αυτά ΤΑ ΛΙΓΑ που τον ρωτήσαμε, δείχνει ότι ΔΕΝ ΤΟΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ, αλλά αποφεύγει συστηματικά τα σημεία εκείνα που εκθέτουν την αίρεση του Προτεσταντισμού. Και προτιμάει τη ρετσινιά του "δειλού", παρά τη ρετσινιά του "αιρετικού", που ξέρει ότι θα υποστεί, αν τολμήσει να αντιπαρατεθεί μαζί μας μέσα από την Αγία Γραφή, στα θέματα που τον καλέσαμε να απαντήσει. Δεν απαντάει λοιπόν, ερχόμενος και με αυτό τον τρόπο αντίθετος στην Αγία Γραφή, που λέει σαφώς στους Χριστιανούς: "έτοιμοι δε αεί προς απολογίαν παντί τω αιτούντι υμάς λόγον περί της εν υμίν ελπίδος" (Α΄ Πέτρου 3/γ: 15). Ο κος Οικονομίδης όμως, μόνο για συκοφαντίες έχει χρόνο, και είναι πρόθυμος να μοχθήσει. Όχι για απαντήσεις σε θέματα περί της πίστεώς του. Αλλά γι' αυτό θα μιλήσουμε και πιο κάτω...

 

 

Σπορέας:

Η αρχή της νομιζομένης "απάντηση" σας έχει ως εξής:

 

Ο.Ο.Δ.Ε:

Αν και γνωρίζουμε την ιστοσελίδα αυτή από καιρό, όπως και τις διαστρεβλώσεις της, (δογματικές και ιστορικές), απλώς δεν θεωρήσαμε αναγκαίο να ασχοληθούμε μαζί της, μια και τα όσα διαστρεβλωτικά δογματικά γράφει, είναι ήδη απαντημένα στην ιστοσελίδα της ΟΟΔΕ. Αλλά το ότι τελικά ασχολήθηκε ο κος Οικονομίδης μαζί μας, μας αναγκάζει να εκθέσουμε τις συκοφαντίες του δημόσια, μαζί με μερικά από τα δογματικά του ατοπήματα, μέσω των οποίων παρασύρει τους αφελείς.

 

Σπορέας:

Και πάλι "Καλά ξυπνητούρια", κύριοι της Ο.Ο.Δ.Ε.

Έπρεπε δηλαδή να θιχτεί το πρόσωπο σας για να "υπερασπιστείτε" την Εκκλησία του Χριστού; Στα 4 και πλέον χρόνια, τόσα που έγραψα (συκοφαντικά, όπως τα θεωρείτε), αφού γνωρίζετε την Ιστοσελίδα μου, δέν σας "πόνεσε" η Εκκλησία, για να με "βάλετε στην θέση μου", και ξυπνήσατε τώρα που δήθεν "πρόσβαλα" το πρόσωπό σας; Αν όμως λογίζεται η αλήθεια ως προσβολή, τότε... δεν ζητώ συγνώμη.

 

Επίθεση κατά της Ο.Ο.Δ.Ε.!!! Μάλλον παντού φαντάσματα βλέπετε κύριοι. Όλοι σας "επιτίθενται" και είστε το θύμα. Κοιτάξτε όμως μακρύτερα και θα δείτε ποιό είναι το πνεύμα που σας καθοδηγεί. Κοιτάξτε τα γεγονότα και τις καταστάσεις που εκούσια ή ακούσια αγνοείτε.

 

 

ΟΟΔΕ:

Ενώ λοιπόν προηγουμένως ο κος Οικονομίδης, μας κατηγορεί έμμεσα για "αντιχριστιανικό γραφιδοπόλεμο", και εμφανίζεται ως ο "αθώος" που ουσιαστικά "σύρεται" σε αυτή την αντιπαράθεση, εδώ, μας λέει το αντίθετο!!! Ο κος Οικονομίδης, μας κατηγορεί, επειδή επί 4 χρόνια που γνωρίζαμε την ιστοσελίδα του, δεν αντιπαρατεθήκαμε μαζί του, παρά το ότι έγραφε τόσα πράγματα εναντίον της Ορθόδοξης Εκκλησίας!

 

Καταλαβαίνετε σε τι αντιφατικότητα βρίσκεται αυτός ο άνθρωπος; Εάν δεν αντιπαρατίθεσαι μαζί του, (αν και κάνει επί 4 χρόνια γραφιδοπόλεμο), σε κατηγορεί για απάθεια, ότι δήθεν "δεν σε πονάει". Και εάν τελικά (μετά από 4 χρόνια) σε αναγκάσει να τον εκθέσεις δημόσια για την ασέβειά του, σε κατηγορεί για μη χριστιανική διαγωγή, επειδή του απάντησες! Και ενώ επί 4 χρόνια κάνει γραφιδοπόλεμο ΧΩΡΙΣ ΑΝΤΙΛΟΓΟ, μόλις αναγκάζεται να απαντήσει στον αντίλογο, τότε παριστάνει τον "ειρηνικό χριστιανό" που δεν αρμόζει σε αυτόν να κάνει... γραφιδοπόλεμο, μήπως και αποφύγει το δημόσιο διασυρμό!

 

Αλλά και στο ερώτημά του: "Γιατί τον ανεχθήκαμε τόσα χρόνια, μέχρι που καταφέρθηκε εναντίον μας", έχουμε να απαντήσουμε με την εξής παροιμία:

 

"Εάν ασχολείσαι με κάθε κουτάβι που γαβγίζει στο δρόμο σου, δεν θα φθάσεις ποτέ στον προορισμό σου". Εάν όμως κάποιο κουτάβι σου δαγκώσει το πόδι, τότε δικαιούσαι να του δώσεις ένα περιποιημένο "λάκτισμα", για να φτιάξει χαρακτήρα.

 

Αλλοίμονο αν ασχολούμασταν με την κάθε συκοφαντική ιστοσελίδα του Προτεσταντισμού κατ' ιδίαν. Τότε δεν θα είχαμε χρόνο να ασχοληθούμε με κανένα θέμα ουσίας. Αλλά όταν μια Προτεσταντική ιστοσελίδα παραγίνεται εριστική, τότε φυσικά θα λάβει αυτό που της αξίζει, και σε κατ' ιδίαν επίπεδο.

 

Γιατί βεβαίως, ο ισχυρισμός του κου Οικονομίδη, ότι δήθεν δεν ασχοληθήκαμε με τα επιχειρήματα της ιστοσελίδας του, ΕΙΝΑΙ ΨΕΥΔΗΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΤΙΚΟΣ. Στα ίδια μας τα λόγια που ο ίδιος δημοσιεύει, γράφουμε τον λόγο για τον οποίο δεν ασχοληθήκαμε κατ' ιδίαν με την ιστοσελίδα του. Ας τα επαναλάβουμε για να τα εμπεδώσει: "απλώς δεν θεωρήσαμε αναγκαίο να ασχοληθούμε μαζί της, μια και τα όσα διαστρεβλωτικά δογματικά γράφει, είναι ήδη απαντημένα στην ιστοσελίδα της ΟΟΔΕ.". Και βέβαια, ξαναδείτε τα όσα έγραψε εναντίον της ΟΟΔΕ, στην προηγούμενη απάντησή μας, για να δείτε ότι δεν βλέπουμε καθόλου "φαντάσματα", όταν κατηγορούμε τον κο Οικονομίδη για επίθεση εναντίον της ΟΟΔΕ, λόγω της οποίας ασχοληθήκαμε ειδικά μαζί του.

 

Θεωρούμε ότι είναι απλό και ξεκάθαρο το θέμα.

 

 

2. Πώς ο "Σπορέας" διαστρεβλώσεων, διαστρεβλώνει χωρίο της Αγίας Γραφής

Επειδή ο κος Οικονομίδης βρίσκεται σε αδιέξοδο, μη έχοντας κάτι ουσιαστικό να πει, καταφεύγει σε σωρεία διαστρεβλώσεων, κατά τη συνήθεια των Προτεσταντών, προκειμένου να πει κάτι να πει. Έτσι, αφού πρώτα αναφέρεται στα λόγια της προηγούμενης απάντησής μας, περί της χαμηλής ποιότητας των αποστατών από την Ορθόδοξη Εκκλησία, που γίνονται "γραφιδομάχοι" του Προτεσταντισμού, συνεχίζει ως εξής:

 

 

Σπορέας:

Για ποιά ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ μιλάς κ. Ν.Μ; Είναι ντοκουμέντα οι ψευδείς αναφορές σου σε πρόσωπα; Το πόσο δίκιο έχεις, θα το δείς στην συνέχεια, όταν σου παρουσιάσω τα αληθινά ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ, και θα περιμένω να ακούσω την συγνώμη σου για το ατόπημα σου αυτό.

 

 

ΟΟΔΕ:

Σε λίγο, στη συνέχεια, θα δείτε τα δικά του ντοκουμέντα και θα γελάσετε με τη μανία του να διαστρεβλώνει κυριολεκτικά τα πάντα!

 

 

Σπορέας:

Αφού περιφρονητικά μιλάς κ. Ν.Μ. για τους "αποστάτες" απο την ορθοδοξία, κατατάσοντας τους σε χαμηλό ποιοτικό επίπεδο, εσύ σε ποιό επίπεδο βρισκόσουν όταν ασπάστηκες τις δοξασίες των αυτοαποκαλουμένων Μαρτύρων του Ιεχωβά, και άλλων θρησκειών, όπως δηλώνεις, και έγινες "ορθόδοξος" αφού δεν ικανοποιήθηκες εκεί;

 

 

ΟΟΔΕ:

Απαντάω στο ερώτημα αυτό του κου Οικονομίδη: Όταν ασπάσθηκα τα δόγματα των αυτοαποκαλουμένων Μαρτύρων του Ιεχωβά, βρισκόμουν ΣΕ ΝΗΠΙΑΚΟ επίπεδο. Γιατί έτσι με δίδαξαν οι γονείς μου. Δεν νομίζω ότι μπορεί να κατηγορήσει κάποιος ένα παιδάκι γι' αυτό!

 

Και όσον αφορά το δεύτερο σκέλος της ερώτησής του: Όταν ασπάσθηκα τα δόγματα του (ορθοδοξότερου) Προτεσταντισμού, (σε ηλικία 24ων ετών), ήμουν ένας άπειρος νέος, αλλά με ζήλο Θεού, έτοιμος να διορθώσει οποιοδήποτε λάθος δόγμα του είχαν σφηνώσει στο μυαλό οι επιτήδιοι. Και το πέρασμά μου από τον (ορθοδοξότερο) Προτεσταντισμό, κράτησε μόνο 2 χρόνια. Δεν νομίζω ότι μπορεί να θεωρήσει κάποιος μεγάλο το διάστημα αυτό, για κάποιον που έφυγε από τη θρησκεία των γονιών του, μέχρι την ένταξή του στην Εκκλησία του Χριστού με το άγιο βάπτισμα. Στο διάστημα αυτό, διαρκώς διόρθωνα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ τα σφάλματα των δογμάτων του Προτεσταντισμού, σε μια σταθερή και ανοδική πορεία προς την Εκκλησία, χωρίς ποτέ να πισωγυρίσω σε κάποια από τις Προτεσταντικές πατρογονικές μου αιρέσεις. Συνεπώς, στο διάστημα αυτό, ήμουν στην κατάσταση του άπειρου ΜΑΘΗΤΗ εκείνου, με την ανοιχτή διάνοια, που επιτρέπει σε κάποιον μέσα σε δύο μόνο χρόνια, να αλλάξει εντελώς τον τρόπο σκέψης του και να διορθώσει τις αιρετικές του δοξασίες.

 

Σίγουρα ήταν χαμηλά ποιοτικά επίπεδα αυτά, από πλευράς γνώσεων. Όχι όμως από πλευράς ευθύτητας και αγάπης για την αλήθεια.

 

 

Σπορέας:

Τα λεγόμενα της Βίβλου, "ο κύων επέστρεψε εις το εξέραμα αυτού", πού και πότε έχουν ισχύ;

 

 

ΟΟΔΕ:

Εδώ να διευκρινίσω (για όποιον δεν γνωρίζει τον Ελληνικό Προτεσταντισμό), ότι αυτό το χωρίο οι Προτεστάντες το χρησιμοποιούν για να κατηγορήσουν όποιον Προτεστάντη μαθαίνει την Ορθόδοξη αλήθεια, και γυρίζει στην Εκκλησία του Κυρίου. Το χωρίο αυτό οι "καλοί χριστιανοί" του Προτεσταντισμού, το έχουν για να αποκαλούν την Ορθοδοξία "ξέρασμα"! (Ναι, κι εγώ το έλεγα κάποτε ως γνήσιος Προτεστάντης!)

 

Ο κύριος Οικονομίδης λοιπόν, βάζοντάς το στο σημείο αυτό, υπονοεί ότι εγώ, όταν έγινα Ορθόδοξος, "επέστρεψα σαν το σκυλί στον εμετό του".

 

Τι σημαίνει όμως η "επιστροφή" κύριε Οικονομίδη; Εγώ σε τι "επέστρεψα"; Ποτέ δεν επέστρεψα πίσω, σε κάτι που απέρριψα, κατόπιν ενδελεχούς έρευνας και μελέτης, όσον αφορά οποιοδήποτε δόγμα ή θρησκεία. Ποτέ δεν ξαναήμουν Ορθόδοξος, για να μου πει κάποιος ότι "επέστρεψα". Αλλού ήμουν, μέσα στην Προτεσταντική ακαθαρσία της Σκοπιάς, και σε ένα διάστημα 2 ετών, καθαρίσθηκα, περνώντας από όλο και καθαρότερες "περιοχές" του Προτεσταντισμού, ώσπου πέταξα και τα τελευταία Προτεσταντικά σκουπίδια, βαπτιζόμενος Ορθόδοξος. Τι σχέση έχει λοιπόν το χωρίο αυτό με εμένα και με ρωτάς;

 

Ευκαιρία λοιπόν, (στα πλαίσια των ντοκουμέντων της χαμηλής ποιότητας των Προτεσταντών), να δείξουμε πώς διαστρέφει ο Προτεσταντισμός (και ο κος Οικονομίδης κατ' επέκτασιν) το εν λόγω εδάφιο, για να υβρίσει την Εκκλησία. Γιατί ο κος Οικονομίδης, όπως και οι λοιποί Προτεστάντες, δεν διστάζουν να διαστρέψουν πλήρως το νόημα της Αγίας Γραφής, για να την κάνουν να πει αυτό που θέλουν αυτοί!

 

Το εν λόγω χωρίο λοιπόν είναι το εξής:

 

"17 ούτοί εισι πηγαί άνυδροι, νεφέλαι υπό λαίλαπος ελαυνόμεναι, οίς ο ζόφος του σκότους εις αιώνα τετήρηται. 18 υπέρογκα γαρ ματαιότητος φθεγγόμενοι δελεάζουσιν εν επιθυμίαις σαρκός ασελγείαις τους όντως αποφυγόντας τους εν πλάνη αναστρεφομένους, 19 ελευθερίαν αυτοίς επαγγελλόμενοι, αυτοί δούλοι υπάρχοντες της φθοράς· ω γαρ τις ήττηται, τούτω και δεδούλωται. 20 ει γαρ αποφυγόντες τα μιάσματα του κόσμου εν επιγνώσει του Κυρίου και σωτήρος Ιησού Χριστού, τούτοις δε πάλιν εμπλακέντες ηττώνται, γέγονεν αυτοίς τα έσχατα χείρονα των πρώτων. 21 κρείττον γαρ ην αυτοίς μη επεγνωκέναι την οδόν της δικαιοσύνης ή επιγνούσιν επιστρέψαι εκ της παραδοθείσης αυτοίς αγίας εντολής. 22 συμβέβηκε δε αυτοίς το της αληθούς παροιμίας, κύων επιστρέψας επί το ίδιον εξέραμα, και, ύς λουσαμένη εις κύλισμα βορβόρου." (Β΄ Πέτρου 2/β: 17-22).

 

Μπορείτε να δείτε εδώ, για ποιος η Αγία Γραφή λέει αυτό το χωρίο. Το γενικό συμφραζόμενο μιλάει για ανθρώπους "εν τω λαώ" τον Χριστιανικό, δηλαδή μέσα στην Εκκλησία, που θα κάνουν όλα τα παραπάνω αίσχη, που ακόμα και τον Χριστό θα αρνηθούν, που θα εμπορευθούν τους αδελφούς τους με πλαστούς λόγους, ενώ θα είναι πλήρεις αμαρτίας οι ίδιοι.

 

Ειδικότερα όσον αφορά το απόσπασμα του κου Οικονομίδη, μιλάει ειδικά για όσους καθαρίσθηκαν εντός της Εκκλησίας, αποφεύγοντας τις αμαρτίες του κόσμου, αλλά ξαναπέφτουν σε αυτές. Καμία σχέση με την εφαρμογή που θέλουν να κάνουν οι Προτεστάντες (και ο κος Οικονομίδης), σε όσους εγκαταλείπουν τον Προτεσταντισμό, για να σωθούν στην Ορθόδοξη Εκκλησία του Κυρίου.

 

Για ποια "μιάσματα επιθυμίας σαρκός ασελγείας" με κατηγορείς κύριε Οικονομίδη; Σε τι άραγε "επέστρεψα", στο οποίο ήμουν πριν; Δεν ντρέπεσαι να αλλοιώνεις το νόημα της Αγίας Γραφής, για να εξυπηρετήσεις την αλαζονεία σου; Λίγος σεβασμός στην Αγία Γραφή δεν βλάπτει!

 

 

3. Ακατάσχετη συκοφαντία της Εκκλησίας του Χριστού χωρίς ντοκουμέντα

Φυσικά ο κος Οικονομίδης, εφ' όσον δεν σέβεται την Αγία Γραφή, είναι δυνατόν να σεβασθεί την ιστορία; Προχωράει λοιπόν για να πει τα εξής:

 

Σπορέας:

Όσο για την Ορθόδοξη Εκκλησία που "διέσωσε ανόθευτο" (να κλάψω ή να γελάσω;) τον θυσαυρό της Χριστιανικής πίστης, είσαι βαθειά νυχτωμένος κ. Ν.Μ, διότι ενώ η ιστορία βοά, η αρχέγονη Εκκλησία δέν σιωπά και η Αγία Γραφή μας δίνει το φώς της, εσύ "αγρόν ηγοράσες".

 

 

ΟΟΔΕ:

Όπως βλέπετε, στο κείμενό του βάζει έναν δεσμό, που οδηγεί σε ένα από τα συκοφαντικά άρθρα του Σπορέα, (απ' αυτά που κατά τον κο Οικονομίδη ΔΕΝ πρέπει να γράφει ένας ειρηνικός Χριστιανός).

 

Παρακαλώ δείτε αυτό το άρθρο! Θα διαπιστώσετε τα εξής:

 

α. Αν και το θέμα του είναι: "Η Ορθόδοξη Εκκλησία και η ιστορία της", δεν περιέχει ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΑΡΧΑΙΑ ΠΗΓΗ για τα όσα ισχυρίζεται. Αντ' αυτού, παραθέτει στον κο Χαραλαμπάκη (τον γνωστό συκοφάντη και διαστρεβλωτή πρώην Ορθόδοξο ιερέα, "για τα μάτια" του οποίου άρχισε αυτή η αντιπαράθεση), κάποιου Δυτικού Βυζαντινολόγου "Έσσελιγκ", από τον οποίο όμως ΔΕΝ παρατίθεται κανένα ιστορικό στοιχείο, αλλά μια ΔΙΚΗ ΤΟΥ Εκκλησιολογική ερμηνεία, που βολεύει τους Προτεστάντες, και ο οποίος φυσικά ως μη Ορθόδοξος αγνοεί πλήρως τα ζητήματα της Εκκλησίας με τα οποία καταπιάνεται, και ένα απόσπασμα από την παλαιότατη Πατρολογία του Μπαλάνου, που όμως δεν έχει καμία ιστορική αξία, αλλά είναι καθαρά δογματική αναφορά, εντελώς άσχετη με αυτό που υποτίθεται ότι αναιρεί!

 

β. Οι μόνες ιστορικές αναφορές του άρθρου, είναι προς τους αυτοκράτορες Ιουστινιανό και Θεοδόσιο, (χωρίς φυσικά σύγχρονές τους πηγές), τις οποίες αυθαίρετες αναφορές, ακόμα και αν τις θεωρούσαμε έγκυρες, κάθε λογικός άνθρωπος κατανοεί ότι οι πράξεις δύο αυτοκρατόρων, δεν αφορούν καθόλου την Εκκλησία!

 

γ. Κατά τα άλλα, το μεγαλύτερο μέρος του άρθρου, αντί για τα ιστορικά στοιχεία που υπόσχεται ο τίτλος του, αναλώνεται σε παραθέσεις αγιογραφικών χωρίων, τα οποία φυσικά διαστρεβλώνονται με τον γνωστό Προτεσταντικό τρόπο. Πρόκειται για δογματικά θέματα Ιεροσύνης, πρωτοχριστιανικής ιεραρχίας, νηπιοβαπτισμού, σημασίας του βαπτίσματος, τιμής προς την Παναγία και άλλα πολλά, τα οποία υπάρχουν απαντημένα στα άρθρα της ΟΟΔΕ, όπως μπορείτε να δείτε στους δεσμούς αυτούς.

 

δ. Και επιπλέον, εκεί θα βρείτε και δεσμούς που παραπέμπουν σε άλλα εξ ίσου αστήρικτα και αστεία άρθρα, με τις δικές τους συκοφαντίες, όπως η ανιστόρητη διαστρέβλωση των Ορθόδοξων συγχωροχαρτιών, τα οποία οι Προτεστάντες πάνε να τα παρουσιάσουν δήθεν σαν τα Παπικά!

 

Όπως μπορεί να δει κάθε απροκατάληπτος αναγνώστης, ο Προτεστάντης κος Οικονομίδης, με διαστρεβλώσεις επί διαστρεβλώσεων, επιτίθεται στην Εκκλησία του Χριστού. Αλλά αν και είναι σίγουρος κατά τα λόγια του ότι "ένας τέτοιος "γραφιδοπόλεμος" δεν αρμόζει σε Χριστιανό και κουράζει τον αναγνώστη", η ιστοσελίδα του είναι αφιερωμένη να μάχεται την Εκκλησία του Χριστού! (Όχι όμως να πολεμάει τους εχθρούς της). Απλώς ο κος Οικονομίδης, είναι συντεταγμένος εναντίον της Εκκλησίας του Χριστού, μαζί με τον αποστατήσαντα πρώην ιερέα Σ. Χαραλαμπάκη.

 

 

Σπορέας:

Το φώς όμως της Βίβλου χρειάζονται μάτια για να το δούν. Σε παραξενεύει -ίσως- το λεξιλόγιο μου. Το ότι με χαρακτήρισες ως έναν "Χάσκα" (που μένει με ανοιχτό στόμα μπροστά σε οτιδήποτε) παραπέμποντας τους αναγνώστες σου στο άρθρο του κ. Ζουράρη (βλέπε παραπάνω το λίνκ), και με παρομοιάζεις μ' αυτό, πώς το αντέχεις; Διαβάζοντας το κανείς, βλέπει στον κ. Ζουράρη το πνεύμα που τον κατέχει. Φιλοσοφία, φιλολογία, λογοπαίγνιο και χλευασμό περιέχει το εν λόγω άρθρο. Με αγωνία περίμενα να διαβάσω έστω και λίγα για τον Ιησού Χριστό, για την Σωτηρία που δίνει στον αμαρτωλό μετανοούντα, όμως την θέση Του την "έκλεψε" (τι ειρωνία) η ευφράδεια του κ. Ζουράρη, και έχεις το θράσος να μιλάς για χαμηλή ποιότητα "αποστατών". Ο κ. Ζουράρης αφού -κι' αυτός "πλανήθηκε" και "επέστρεψε" και πάλι- κομπάζει λέγοντας, "Ότι είναι υποχρεωτικό, δέν είναι ορθόδοξο και πάμε παρακάτω".

 

ΟΟΔΕ:

Ενώ αρνείται ο κος Οικονομίδης το χαρακτηρισμό του "χάσκακα", (που μένει με ανοιχτό στόμα μπροστά σε οτιδήποτε), στους δεσμούς της ιστοσελίδας του, τον βρίσκουμε να μένει με ανοιχτό το στόμα σε ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΑΣΤΗΡΙΚΤΗ Δυτικόφερτη άποψη, περί ιερατείου, περί αρχαίας κατάστασης της Εκκλησίας, κλπ. Μόνο για τις ΑΛΗΘΙΝΕΣ θέσεις της Εκκλησίας, έχει τα μάτια και τα αυτιά κλειστά.

 

 

Σπορέας:

Η ορθοδοξία όμως, μόνο κανόνες και διατάξεις έχει. "Μή πιάσεις, μή αγγίσεις, Παρασκευές, Τετάρτες κόλυβα, μνημόσυνα, μυστήρια, κάνε αυτό, κάνε το άλλο...", και μετά μιλάει για ορθοδοξία που δεν υποχρεώνει!!! Για Αναγέννηση εν Χριστώ δεν μιλάει, διότι δέν γνωρίζει τι είναι αυτή. Όμως, το θέμα μας δέν είναι ο κ. Ζουράρης, αλλά η απάντηση που έδωσες κ. Ν.Μ. στον "Σπορέα", και εκεί ας επανέλθουμε.

 

ΟΟΔΕ:

Ο κος Οικονομίδης στο προηγούμενο μήνυμά του, κατηγορούσε την Ορθοδοξία για το ότι αφήνει τους πιστούς της να κάνουν ό,τι θέλουν! Εδώ όμως το έχει ήδη ξεχάσει αυτό που έλεγε εκεί, και για να κοντράρει τον Ζουράρι βλέπει την Ορθοδοξία γεμάτη με κανόνες και διατάξεις, που υποχρεώνει!!! Τέτοια ασυνέπεια λόγων, είναι χαρακτηριστικό ανθρώπων που μη έχοντας στοιχειώδη κριτική σκέψη, έπεσαν θύμα του αντιφατικού και αλλοπρόσαλλου Προτεσταντισμού "με το στόμα ανοιχτό".

 

Ανάμεσα στα "υποχρεωτικά" της Ορθοδοξίας κατά τον κο Οικονομίδη, είναι "Παρασκευές, Τετάρτες κόλυβα, μνημόσυνα, μυστήρια". Και βέβαια τα λόγια του τον εκθέτουν, μια και ΚΑΘΕ Ορθόδοξος Χριστιανός, γνωρίζει ότι ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ. Ειδικά τα κόλυβα! Τα οποία δεν είναι καν απαραίτητα για να γίνει ένα μνημόσυνο, αλλά είναι απλή υπενθύμηση των λόγων του αποστόλου Παύλου στην Α΄ προς Κορινθίους 15/ιε. Έτσι όμως ο κος Οικονομίδης δείχνει πόση άγνοια έχει για την Ορθόδοξη Εκκλησία, την οποία ανέλαβε να πολεμήσει.

 

Φυσικά ο κος Ζουράρις έχει συγκεκριμένο θέμα στο άρθρο του, στ ο οποίο αναφέρεται ο κος Οικονομίδης. Μήπως πρέπει σε κάθε τι που λέμε, να "πετάμε" και το θέμα: "αναγέννηση"; Όποιος το κάνει αυτό, φυσικά χρήζει ψυχιατρικής παρακολούθησης! Μήπως δηλαδή πρέπει να κατηγορήσουμε τον συγγραφέα της Αγίας Γραφής, τον Ιούδα τον αδελφόθεο, που στην επιστολή του δεν γράφει για την αναγέννηση; Γιατί εκεί πάει τελικά η απολυτότητα του κου Οικονομίδη: "Ο Ιούδας δεν γράφει για την αναγέννηση, γιατί δεν γνωρίζει τι είναι αυτή"! Προτεσταντική "λογική"!

 

Αλλά ο κος Οικονομίδης που μιλάει δήθεν για "αναγέννηση", έχει πλήρη άγνοιά της! Στο σχετικό μας άρθρο, έχουμε δείξει, πώς η έννοια αυτή διαστρεβλώνεται πλήρως από τους Προτεστάντες σαν τον κο Οικονομίδη, και τον προστατευόμενό του τον κο Χαραλαμπάκη.

 

 

Σπορέας:

Αγαπητέ κ. Ν.Μ., κάνεις λάθος για το εν λόγω άρθρο σου, που έγινε αιτία να αρχίσει ο "γραφιδοπόλεμος" μεταξύ μας. Διάβασε το και πάλι, και άν θα δείς αναφορά σου στον Αντώνη Αλεβιζόπουλο, θα σου ζητήσω συγνώμη. Τα γραφόμενα του όμως τα οικιοποιήθηκες για να φανείς πολύξερος. Δεν μπορώ να... "μυρίσω τα δάκτυλά μου" για να ξέρω ότι απικαλείσαι πηγή άλλου. Εγώ απάντησα στον κ. Ν.Μ. που έδειξε ότι αυτός έγραψε ότι έγραψε. Άρα, ο κ. Οικονομίδης ΔΕΝ ΨΕΥΔΕΤΑΙ, για να αποδώσεις τα όσα έγραψε, σε συκοφαντία κατά της Ο.Ο.Δ.Ε. Να προσέχεις την επόμενη φορά, για να μη βρεθεί και πάλι κάποιος Οικονομίδης να σε... "συκοφαντίσει".

 

 

ΟΟΔΕ:

Δεν κατάλαβα! Ποιος νόμος με υποχρεώνει, να δίνω λόγο από πού παίρνω τις πληροφορίες μου! Αν θέλω το κάνω. Αν όχι, δεν με υποχρεώνει κανείς. Αλλά δεν σε απαλάσσει αυτή η "παράλειψή μου" καθόλου. Γιατί εφ' όσον σε έθιξε το θέμα, μπορούσες να επικοινωνήσεις μαζί μας και να ρωτήσεις για την πηγή των πληροφοριών μας, και όχι να αρχίσεις τις συκοφαντίες για τις προθέσεις μας.

 

 

Σπορέας:

ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΑ όμως είναι αυτό που εσύ κάνεις, "στολίζοντας" τον κ. Χαραλαμπάκη με τα ποιο πάνω "μαργαριτάρια", που υπογραμίζω. Απο πού άραγε ζήτησες ντοκουμέντα προκειμένου να τον πιστέψεις; Τα ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ όμως, που εσύ δέν βρήκες, όπως είπα και στην αρχή, θα τα δείς παρακάτω απο τον "Σπορέα".

 

ΟΟΔΕ:

Τα μαργαριτάρια με τα οποία στόλισα τον κο Χαραλαμπάκη, καθόλου συκοφαντία δεν είναι, αλλά ΤΑ ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΑ στο σχετικό άρθρο που δημοσιεύθηκε, το οποίο δείχνει το πόσο αναξιόπιστος είναι ο άνθρωπος αυτός. Συκοφαντία λέγεται ΤΟ ΑΝΑΠΟΔΕΙΚΤΟ. Όταν όμως μια κατηγορία αποδεικνύεται, λέγεται ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ. Και ακόμα θα πούμε πολλά για τον κο Χαραλαμπάκη σε προσεχές άρθρο, μπροστά στο οποίο τα άλλα θα είναι πταίσματα!

 

 

 Σπορέας:

Ας έρθουμε τώρα στην απάντηση σου για το άρθρο μου.

 

Αηδία, αγαπητέ μου, να αισθάνεσαι όταν κοιτάς τον καθρέπτη σου, και όσο για το ευαίσθητο στομάχι μου, είναι τιμή μου να έχω το "ίδιο" στομάχι με τον Κύριο μου Ιησού Χριστό, "μελλω σε εμεσαι (θα σε κάνω εμετό) εκ του στοματος μου" (Αποκάλυψις: γ' 16).

 

 

ΟΟΔΕ:

Πού ξέρεις; Ίσως και να αισθάνομαι. Δεν νομίζεις όμως ότι το να παρομοιάζεις το Προτεσταντικό στομάχι σου με του Κυρίου, αγγίζει τα όρια της βλασφημίας;

 

 

Σπορέας:

Τα "δεκάδες χιλιάδες" άρθρα της Ο.Ο.Δ.Ε. έχω την περιέργεια να δώ πού τα χωρέσατε, και πότε γράφτηκαν. Δεκάδες χιλιάδες, έ, αυτό δεν δείχνει την φιλαυτία σου και την υπερβολή σου; Όσον αφορά τα δικά μου άρθρα, αν είναι συκοφαντικά το συμπεραίνει αυτό κάθε καλοπροαίρετος αναγνώστης. Όταν όμως μιλάς για "συκοφαντία", μή το αφίνεις έτσι αόριστα, αλλά απόδειξε μου τα συκοφαντικά μου σημεία με την ορθή -κατα την γνώμη σου- ερμηνεία, και αν έχεις δίκιο θα ζητήσω συγνώμη. Εγώ, τουλάχιστον, μπορώ να το κάνω.

 

ΟΟΔΕ:

Εδώ έχουμε το ΜΟΝΑΔΙΚΟ σωστό πράγμα που γράφει ο κος Οικονομίδης. Πράγματι, τα άρθρα της ΟΟΔΕ δεν είναι "δεκάδες χιλιάδες" όπως έγραψα στο προηγούμενο μήνυμά μου, και ζητώ συγνώμη για το τόσο μεγάλο σφάλμα μου! Βλέπεις κε Οικονομίδη, δεν τα είχα μετρήσει ποτέ, και αυτή την εντύπωση είχα, λόγω του κόπου μας εδώ και τόσα χρόνια, να βάζουμε καθημερινά περισσότερα από ένα άρθρο. Λησμόνησα όμως ότι στα πρώτα χρόνια βάζαμε πολύ αραιότερα τα άρθρα μας, και υπολόγισα πρόχειρα και αυθαίρετα ΟΛΑ τα 9 αυτά χρόνια, σαν να δημοσιεύαμε από τότε με τον ίδιο ρυθμό. ΑΥΤΟΣ είναι ο λόγος του υπερβολικού αριθμού που είπα κε Οικονομίδη, και όχι η "φιλαυτία", όπως έσπευσες να συμπεράνεις τόσο κακοπροαίρετα για τις προθέσεις μου.

 

Τελικά με την ευκαιρία αυτή, με ανάγκασες να τα μετρήσω, (και σ' ευχαριστώ γι' αυτό για να ξέρω), και πράγματι έχεις δίκιο. Τα άρθρα της ΟΟΔΕ δεν είναι δεκάδες χιλιάδες που νόμιζα. Είναι ΜΟΝΟ 3.000 άρθρα! Συγνώμη που η αλαζονεία μου πολλαπλασίασε τόσο πολύ αυτή τη μετριότατη σε όγκο εργασία της ΟΟΔΕ!

 

Οι αποδείξεις περί συκοφαντίας, θεωρώ ότι είναι εμφανείς σε κάθε αναγνώστη, εκτός από εσένα και τους ομοίους σου κε Οικονομίδη, που πιστεύετε όσα θέλετε, και όχι αυτά που πράγματι αληθεύουν. Και οι αναγνώστες αυτής της δημόσιας αλληλογραφίας μας, είμαι βέβαιος ότι έχουν ήδη σχηματίσει γνώμη, και ξέρουν καλά τι συμβαίνει.

 

Παρ' όλα αυτά, όπως είπα και πάλι, χάρη σ' εσένα βρίσκεται σε πορεία η ετοιμασία σειράς άρθρων, για τον κο Χαραλαμπάκη, (τις απόψεις του οποίου ασπάζεσαι), που θα δώσει ακόμα περισσότερα στοιχεία για το ποιόν όλων σας.

 

 

Σπορέας:

Ο.Ο.Δ.Ε:

Εδώ ο κος Οικονομίδης κάνει μια (ίσως εκούσια) διαστρέβλωση των λόγων μου. Όπως μπορεί να διαπιστώσει όποιος διαβάσει προσεκτικά το πνεύμα της ανωτέρω παραγράφου μου, το νόημα της "μονοτονίας", είναι πολύ διαφορετικό. Το θέμα συζήτησης είναι η αμαρτωλότητά τους, και όχι η ομολογία τους για τον Χριστό, που θέλει να παρουσιάσει ο διαστρεβλωτής των λόγων μου κος Οικονομίδης. Εφ' όσον αυτό που θέλω να αποδείξω στο άρθρο, είναι η αμαρτωλότητα όσων παρασύρονται, πώς ο κος Οικονομίδης αυτό το προσπερνάει, και διαστρεβλώνει τα λόγια μου, ότι δήθεν θεωρώ μονότονη την ομολογία προς τον Χριστό; Μονότονη ΞΕΚΑΘΑΡΑ χαρακτηρίζω την παραδοχή ότι αυτοί που παρασύρθηκαν στις αιρέσεις, βρίσκονταν μακριά από την εν Χριστώ ζωή, και όχι την ομολογία τους στον Χριστό, όπως ισχυρίζεται ο κος Οικονομίδης, για να βρει κάτι να κατηγορήσει. Ήδη από την πρώτη του πρόταση, "αναίρεσης" προς το άρθρο της ΟΟΔΕ, ο κος Οικονομίδης έχει κάνει την πρώτη του εξώφθαλμη διαστρέβλωση των λόγων μας!

 

 

Σπορέας:

Πού βλέπεις κ. Ν.Μ. την διαστρέβλωση των λόγων σου εκ μέρους μου; Εσύ έγραψες, "Όπως παρατηρείτε, οι άνθρωποι αυτοί, κατά ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΟΜΟΛΟΓΙΑ, ήταν άνθρωποι που ζούσαν μακριά από την Ορθόδοξη Εκκλησία. Ζούσαν αμελώς, μια ζωή αμαρτωλή, και δεν είχαν ιδέα περί Θεού και Ορθόδοξης πίστης. Έτσι, παρασύρθηκαν εύκολα από τον πρώτο τυχόντα που τους μίλησε με επιτήδειο τρόπο για πράγματα του Θεού, έστω και με τον διαστρεβλωμένο τρόπο των αιρέσεων."

Εύκολα καταλαβαίνει κανείς ότι, το: "ζούσαν μακρυά απο την Ορθόδοξη Εκκλησία, ζούσαν αμελώς μια αμαρτωλή ζωή", σημαίνει αυτό που ενοείς, ότι μέσα στην Ορθόδοξη Εκκλησία, δέν θα ζείς αμαρτωλή ζωή. Αυτό παρατήρησα. Πού, λοιπόν, υπάρχει η διαστρέβλωση;

 

ΟΟΔΕ:

Δεν το επαναλαμβάνω. Τα λόγια μου είναι σαφέστατα. Ας τα διαβάσει ο καθένας να δει τι γράφω και τι εννοούσα, και πώς τα διέστρεψες. Αν δεν θέλεις να παραδεχθείς το ότι διαστρέφεις τα λόγια μου, είναι πρόβλημά σου. Εκτός αν νομίζεις ότι ΕΣΥ γνωρίζεις καλύτερα από εμένα το τι έγραψα!

 

 

4. Υποκριτική άρνηση του αίσχους των Προτεσταντών και κατινιές

 

Σπορέας:

Μεταξύ άλλων, γράφεις επίσης:

 

Ο.Ο.Δ.Ε:

Χμμμ! Τώρα που το σκέφτομαι, κάτι Προτεστάντες πάστορες που ανήκουν στο "τρίτο φύλο" και παντρεύουν ομοφιλόφυλους, ομόθρησκοι του κου Οικονομίδη δεν είναι; Αυτοί που βομβαρδίζουν καθημερινά τα παιδιά στο Ιράκ Προτεστάντες δεν είναι; Μάλιστα ο κος Μπους είναι και "αναγεννημένος" Προτεστάντης! Τι μας λέει λοιπόν ο κος Οικονομίδης για "φαινόμενα που αποδεικνύουν"; Και τι άραγε αποδεικνύουν;

 

Σπορέας:

Αυτό που σου λέω, κ. Ν.Μ. -αφού μου το ζητάς-, οι ποιο πάνω που αναφέρεις, δεν είναι ομόθρησκοι μου. Το συμπέρασμα μόνος σου το βγάζεις.

 

ΟΟΔΕ:

Ώστε δεν είναι ομόθρησκοί σου όλοι αυτοί οι Προτεστάντες που πιστεύουν τα ίδια με εσένα, που λένε ότι "αναγεννήθηκαν", που αφαιρούν σαν εσένα 10 βιβλία από την Αγία Γραφή, που έχουν την καταγωγή τους από τη Μεταρρύθμιση, που... που... που... Τελικά ποιοι είναι οι ομόθρησκοί σου κε Οικονομίδη; Μόνος σου είσαι στην "εκκλησία"; Σε ποια "εκκλησία" ανήκεις; Δεν ανήκεις στην "εκκλησία των αναγεννημένων" σαν τον κο Μπους;

 

Αλλά γνωρίζουμε καλά το παραμύθι σας κε Οικονομίδη. Όταν κάποιος είναι κακός Ορθόδοξος της ταυτότητας, (έστω και άθεος αν είναι), για εσάς είναι "το κακό παράδειγμα της Ορθοδοξίας". Αν όμως είναι Προτεστάντης, (έστω και αν είναι πρεσβύτερός σας που παντρεύει τους ομοφυλόφιλους), τότε επειδή δεν σας συμφέρει, δεν είναι ομόπιστός σας!

 

Αλλά για την τακτική αυτή του Προτεσταντισμού να αποποιείται τις ευθύνες της βρωμερής διαγωγής των μελών του, έχουμε γράψει ειδικό άρθρο.

 

 

Σπορέας:

Άν σταθούμε στο σημείο αυτό για το "τρίτο φύλο", έχω να σου δείξω εγώ κάτι παπάδες που είναι... παπαδιές, που θα φρίξεις. Και παιδεραστές παπάδες ούκ ολίγους. Όμως δεν μας συνιστά αυτή η κατηγορία ανθρώπων. Οι "τοιούτοι" είναι έξω απο την βασιλεία του θεού, και κατα συνέπεια αδίκως φέρουν το όνομα που επικαλείσαι.

 

ΟΟΔΕ:

Παρατηρήστε πώς ο κος Οικονομίδης καταφεύγει ως άμυνα στη γνωστή τακτική της λασπολογίας (και μάλιστα χωρίς στοιχεία!) Χρησιμοποιεί τη λογική: "οι κακοί Προτεστάντες δεν είναι ομόθρησκοί μου, αλλά οι κακοί Ορθόδοξοι είναι ομόθρησκοί σου". Με τέτοια λογική πάντα αυτοί είναι οι καλοί και οι άλλοι οι κακοί. Και δεν σκέφτονται, ότι με μια τέτοια λογική μπορεί κάποιος να κατηγορήσει τον Χριστό εξ αιτίας του Ιούδα, και τον Γιαχβέ εξ αιτίας των κακών αρχιερέων γιων του Ηλεί!

 

Αλλά και γι' αυτές τις λασπολογικές Προτεσταντικές τακτικές του κου Οικονομίδη, έχουμε γράψει και στο 1ο κεφάλαιο, αλλά και στο 3ο κεφάλαιο του σχετικού μας βιβλίου, όπου εκθέτουμε τις πονηρές αυτές τακτικές του Προτεσταντισμού. Δεν έχεις λοιπόν κε Οικονομίδη να τα διαβάσεις, και να δεις πόσο ΑΙΣΧΡΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ είναι η συκοφαντική τακτική σου.

 

Η Ορθόδοξη Εκκλησία κύριε Οικονομίδη, δεν ισχυρίζεται ότι αποτελείται μόνο από καθαρούς. ΑΥΤΟ ΤΟ ΙΣΧΥΡΙΖΕΣΤΕ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΠΡΟΤΕΣΤΑΝΤΕΣ. Γι' αυτό και οι αναφορές μου στα κακά παραδείγματα του Προτεσταντισμού, δεν στοχεύουν να πουν ότι δήθεν επειδή έχετε ΚΙ ΕΣΕΙΣ κακούς πιστούς, είσαστε λάθος πίστη. Άλλο πράγμα είναι ο κακός πιστός, και άλλο πράγμα είναι η αιρετική πίστη. Οι δικές μας αναφορές σε δικούς σας κακούς πιστούς, (τους οποίους υποκριτικά αρνείστε), στοχεύει να δείξει ότι σε κάθε ομάδα όλοι οι άνθρωποι είναι ίδιοι, αποτελούμενοι από καλούς και κακούς. Το να μας δείξετε λοιπόν κακούς παπάδες, δεν σημαίνει ότι μας πείθετε για την κακή μας πίστη. Όταν όμως εμείς σας δείχνουμε κακούς Προτεστάντες ομοπίστους σας, (έστω και αν το αρνείστε), αποδεικνύουμε την υποκρισία σας, όταν παριστάνετε τους δήθεν καλούς.

 

Από τη διαγωγή κρίνεται το πρόσωπο και όχι η θρησκεία κύριε Οικονομίδη. Η θρησκεία κρίνεται από το δόγμα. Και το δικό σας δόγμα είναι αιρετικό. (Και βεβαίως έχετε και όλη αυτή την ηθική κατάπτωση που ψευδώς αρνείστε).

 

 

Σπορέας:

Όσο για τον Μπούς, και κάτι άλλους προτεστάντες του... γράμματος, ο "Σπορέας" ασχολήθηκε και με τα δικά τους, όμως δεν ερεύνησες σωστά την Ιστοσελίδα μου, ή απλώς το αποκρύπτεις.

 

ΟΟΔΕ:

Και το ότι δηλαδή ασχολήθηκε ο Σπορέας και με τα δικά τους, τον απαλάσσει από τη δογματική συγγένεια μαζί τους; Τον απαλάσσει από την ευθύνη να πει ΜΕ ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΑ, ότι "και σ' εμάς και στους Ορθοδόξους υπάρχουν κακοί πιστοί"; Ή μήπως του δίνει το δικαίωμα να λέει: "οι δικοί μας Προτεστάντες κακοί δεν είναι αληθινοί Προτεστάντες, ενώ οι Ορθόδοξοι κακοί είναι αληθινοί Ορθόδοξοι"; Ή λοιπόν θα μετράς με δύο μέτρα και δύο σταθμά προς δημόσια καταισχύνη σου, ή θα πάψεις να λασπολογείς κατά των Ορθοδόξων, ότι δήθεν είναι "οι κακοί", ενώ ο Προτεσταντισμός "τους έσωσε από την αμαρτία". Εδώ είναι το θέμα. Στην αντιφατικότητά σου. Και όχι στο αν έχεις δημοσιεύσει κάτι ή όχι.

 

 

Σπορέας:

Νά γιατί είναι ΑΔΟΓΜΑΤΙΣΤΟΣ ο "Σπορέας", διότι οι "ταμπέλες" και τα ονόματα αυτό το αποτέλεσμα έχουν.

 

ΟΟΔΕ:

Αυτή είναι η απάντηση στο εδάφιο που σου παρέθεσα, ότι ο Χριστιανισμός είναι ΔΟΓΜΑΤΙΚΟΣ και όχι αδογμάτιστος; Εσένα σε ικανοποιεί η απάντησή σου κε Οικονομίδη; Νομίζω ότι δεν ικανοποιεί κανέναν άλλον!

 

Εάν όμως τα ονόματα των διαφόρων θρησκευτικών ομάδων είναι "ταμπέλες" που διαιρούν το Σώμα του Κυρίου, (όπως ΔΟΓΜΑΤΙΖΟΥΝ οι "αδογματικοί"), τότε πώς αρνείσαι το ότι οι κακοί Προτεστάντες και ο ("Αναγεννημένος") κος Μπους είναι ομόθρησκοί σου; Τι τους χωρίζει από εσένα, αν όχι η διαφορετική Προτεσταντική "ταμπέλα";

 

Αν πάλι τους χωρίζουν οι πράξεις τους και όχι η πίστη τους, τότε γιατί δεν σκέφτεσαι το ίδιο και για τους κακούς Ορθοδόξους, αλλά δογματίζεις το ρατσιστικό και αντιφατικό: "κάθε κακός Ορθόδοξος είναι γνήσιος Ορθόδοξος";

 

Αυτή η Προτεσταντική τακτική των δύο μέτρων και δύο σταθμών, είναι όχι μόνο παράλογη, αλλά και ανήθικη.

 

 

Σπορέας:

Μίλησα για "χολή" απο μέρους σου, και είναι αλήθεια, διότι ενώ το θέμα μας είναι η συκοφαντία σου στο πρόσωπο του κ. Χαραλαμπάκη, εσύ παραθέτεις διάφορα για να θολώσεις τα νερά. Ακολουθώ όμως απαντώντας, έτσι για να μη σου δώσω τη χαρά να καυχηθείς ότι ο "Σπορέας" αποφεύγει.

Αυτά για λίγο διάλειμα, και συνεχίζουμε, πάντα με αποσπάσματα απο το άρθρο σου, και μπορεί άνετα όποιος θέλει να το έχει ολόκληρο μπροστά του απο τις υπερσυνδέσεις που έχω.

 

ΟΟΔΕ:

Δεν διαφωνώ, στο ότι εσύ προτιμάς ως θέμα τέτοιου είδους "κατινίστικα" ζητήματα, τι έκανε ο ένας ή ο άλλος. Για εμένα όμως το θέμα είναι ευρύτερο. Είναι το θέμα της ΚΑΚΙΣΤΗΣ ποιότητας των ανθρώπων που αποστάτησαν από την Εκκλησία και την πολεμούν στα πλαίσια του Προτεσταντισμού. Και αυτός είναι ο μόνος λόγος που κάθομαι και ασχολούμαι μαζί σου. Εσύ και ο Χαραλαμπάκης, είσαστε χαρακτηριστικά παραδείγματα αποστατών από την Εκκλησία, και είναι σπάνια ευκαιρία να δουν οι αναγνώστες της ΟΟΔΕ στην πράξη, το ποιόν τέτοιων Προτεσταντών.

 

Βεβαίως, εγώ σου έκανα ουσιαστικά 10 ΕΡΩΤΗΣΟΥΛΕΣ στην προηγούμενη απάντησή μου, στις οποίες (παρά το μέγεθος της απάντησής σου), δεν τόλμησες να απαντήσεις. Γιατί γνωρίζεις ότι θα αποδειχθεί ψευδής η αίρεσή σου. Συνεπώς, βεβαίως "μου έδωσες τη χαρά να καυχηθώ, ότι ο Σπορέας αποφεύγει". Όπως ΚΑΘΕ Προτεστάντης αποφεύγει αυτές τις 10 ερωτησούλες, που κατεδαφίζουν συνθέμελα το σαθρό οικοδόμημα της αίρεσης του Προτεσταντισμού. Μόνο στις "κατινιές" είσαι πρώτος και πρόθυμος! Σε θέματα ουσίας κιοτεύεις. Και αυτό σημαίνει ότι ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ότι είσαι αιρετικός, γι' αυτό δεν υπεραμύνεσαι των βάσεων της θρησκείας σου. Ξέρεις ότι είναι σαθρές και δεν έχεις απαντήσεις. Αλλά δεν σε ενδιαφέρει η αλήθεια, αλλά η σπερμολογία. Σπέρνεις μόνο συκοφαντίες και διαστρεβλώσεις προς κάθε κατεύθυνση, και καθόλου απαντήσεις ουσίας. Γιατί ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ.

 

 

5. Ασέβεια προς τους διαδόχους των Αποστόλων

Σπορέας:

Ο οικουμενικός Πατριάρχης Αθηναγόρας, δέν γνώριζε καλά την πίστη και την ιστορία; Τον προσκυνάς όμως, του φιλάς το χέρι (κάθε ιερομένου), ακολουθείς την διδαχή του, τον έχεις αρχηγό σου και... (Ω! της βλασφημίας) τον θεωρείς διάδοχο των Αποστόλων. Μήπως σου διαφεύγει το γεγονός ότι, ο "διάδοχος των Αποστόλων" Αθηναγόρας, ήταν μασόνος μέγιστου βαθμού, όπως και πολλοί άλλοι αρχιερείς; Ίσως να νομίζεις και τους Αποστόλους μασόνους. Σάν τον Αθηναγόρα Ορθο(κακό)δοξος δέν γίνομαι, όπως μου ζητάς. Επικαλέστηκα την μαρτυρία του (ομολογία αναγνώρισης των αληθειών του κ. Χαραλαμπάκη) για να σου αποδείξω ότι οι αρχηγοί σου άλλα λένε και άλλα πράττουν. Αν είναι αλήθεια τα γραπτά του κ. Χαραλαμπάκη, που δίχως άλλο είναι, έπρεπε να τα ακολουθήσει ο Αθηναγόρας. Αυτό όμως ήταν μια έμμεση δήλωση του ότι, "ναί μεν ξέρουμε την αλήθεια, αλλα σας κοροϊδεύουμε". Ο ίδιος ο πατριάρχης Αθηναγόρας δήλωσε στην εφημερίδα "Δημοκρατικός Τύπος" (1949) ότι: "Πλησιεστέρα προς την αλήθεια δογματικώς, βρίσκονται οι Προτεστάνται - Ευαγγελικοί". Εσύ νομίζεις ότι είναι μόνο οι ορθόδοξοι. Ας το νομίζεις.

 

ΟΟΔΕ:

Η προσκύνηση και το χειροφίλημα των λειτουργών του Υψίστου, ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΑΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ, είναι υποχρέωσή μου. Αλλά ΟΧΙ ΠΡΟΣ ΤΟ ΑΙΡΕΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ, αλλά ΠΡΟΣ ΤΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΜΑ. Ο επίσκοπος, (ο κάθε επίσκοπος), είναι διάδοχος των Αποστόλων, και ίσταται εις τόπον Χριστού. Χριστιανική λειτουργία από την εποχή των Αποστόλων ως σήμερα, αδιάσπαστα.

 

Ο ίδιος ο απόστολος Παύλος, έδειξε ταπεινά το σεβασμό του προς τον θεόδοτο (αν και αποστάτη) Ιουδαίο αρχιερέα ΠΟΥ ΤΟΝ ΧΑΣΤΟΥΚΙΣΕ, με τα λόγια: "Δεν ήξερα αδελφοί ότι είναι αρχιερέας! Επειδή είναι γραμμένο: Αρχοντα τού λαού σου δεν θα κακολογήσεις" (Πράξεις 23/κγ: 1-5).

 

Και όχι μόνο ο απόστολος Παύλος, αλλά και το Άγιο Πνεύμα, έδωσε προφητεία στον αρχιερέα που προετοίμαζε τη δολοφονία του Χριστού, μόνο και μόνο επειδή ήταν λειτουργός του Υψίστου!

Ο ευαγγελιστής Ιωάννης στο ευαγγέλιό του, στο 11/ια΄ κεφάλαιο και εδάφια 47-53, μας αποκαλύπτει το εξής γεγονός: Ο Καϊάφας, ο αρχιερέας εκείνης τής χρονιάς, σε μία συνάντηση που είχε με άλλους ιερείς και με τους Φαρισσαίους, συνωμότησε να δολοφονήσουν τον Ιησού Χριστό, επειδή έκανε πολλά θαύματα, και έπειθε το λαό. Είπαν λοιπόν: ΄΄Εάν αφήσουμε αυτόν τον άνθρωπο, θα τον πιστέψουν όλοι, και τότε θα έλθουν οι Ρωμαίοι να αφανίσουν τον λαό και το έθνος μας΄΄. Είπε λοιπόν και ο αρχιερέας Καϊάφας: ΄΄Μας συμφέρει να πεθάνει ένας άνθρωπος υπέρ τού λαού, και να μη απολεσθεί όλο το έθνος΄΄.

Στο σημείο αυτό, ο ευαγγελιστής Ιωάννης μας πληροφορεί ότι ΄΄αυτό δεν το είπε ο Καϊάφας από μόνος του, αλλά επειδή ήταν αρχιερέας τής χρονιάς εκείνης, προφήτευσε ότι έμελλε ο Ιησούς να πεθάνει υπέρ τού έθνους΄΄.

Σκεφθήτε! Ο Θεός έδωσε προφητεία σ' έναν άνθρωπο, τη στιγμή που σχεδίαζε τη δολοφονία τού Ιησού Χριστού, μόνο και μόνο επειδή ήταν αρχιερέας τής χρονιάς εκείνης! Τι δείχνει αυτό; Δείχνει τα εξής: Μπορεί ο Θεός να αποδοκιμάζει έναν ασεβή λειτουργό του, μα τον αποδοκιμάζει ως άνθρωπο. Ως ιερέα τον δέχεται, και ευλογεί τη θεόδοτη λειτουργία του.

Μα και ο Ίδιος ο Κύριος Ιησούς Χριστός ντροπιάζει την Προτεσταντική ασέβεια απέναντι στους Επισκόπους, στο βιβλίο της Αποκάλυψης!

Στα πρώτα κεφάλαια τής Αποκάλυψης, ο Κύριος υπαγορεύει 7 επιστολές, προς ισάριθμες Εκκλησίες τής εποχής εκείνης. Η κάθε επιστολή απευθύνεται προς τον ΄΄άγγελο΄΄ τής Εκκλησίας αυτής, δηλαδή τον ΄΄αγγελιοφόρο΄΄ τών βουλών τού Θεού προς αυτούς, τον Επίσκοπό τους.

Κατά τον ίδιο τρόπο λοιπόν, και ο άγγελος τής Εκκλησίας τών Σάρδεων, είναι ο Επίσκοπος, ο υπεύθυνος ποιμένας της. Στην Αποκάλυψη 3/γ΄ 1-4 λοιπόν, ο Κύριος Ιησούς Χριστός, παραγγέλλει προς τον επίσκοπο αυτής τής Εκκλησίας, ΄΄να ξυπνήσει, επειδή μόνο το όνομα έχει ότι ζει, ενώ είναι (πνευματικά) νεκρός΄΄. Του λέει πως ΄΄γνωρίζει τα έργα του΄΄, και πως ΄΄πρέπει να συνέλθει, και να στηρίξει ό,τι άλλο μέλλει να πεθάνει εξ' αιτίας του, επειδή τα έργα του δεν είναι τέλεια ενώπιον τού Θεού΄΄. Τον προειδοποιεί, πως ΄΄θα τον πιάσει στον ύπνο αν δεν αγρυπνήσει, σαν κλέφτης΄΄. Του λέει επίσης, πως ΄΄έχει μερικούς στην Εκκλησία του, που είναι ακόμα καθαροί, και πως θα πάρουν άξιο μισθό, επειδή είναι άξιοι΄΄.

Τι λέει εδώ; Πως στην Χριστιανική Εκκλησία τής εποχής τών αποστόλων, υπήρχαν Επίσκοποι που ήταν πνευματικά νεκροί! Είχαν κακά έργα, σκανδάλιζαν τους Χριστιανούς, και γίνονταν αιτία πνευματικού θανάτου για πολλούς. Στην Εκκλησία τών Σάρδεων μάλιστα, μόνο μερικοί είχαν μείνει καθαροί Χριστιανοί, πράγμα που σημαίνει ότι η πλειονότητα τής Εκκλησίας ήταν ακάθαρτοι. Υπήρχε εκεί μία ακάθαρτη κατά την πλειονότητα Εκκλησία, με έναν πνευματικά νεκρό Επίσκοπο!

Κατά τις ευσεβοφανείς λοιπόν αυτές ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΚΕΣ της Εκκλησίας ομάδες, σαν του κου Οικονομίδη και του κου Χαραλαμπάκη, μία τέτοια διεφθαρμένη Εκκλησία, δεν είναι τού Χριστού. Όμως, σύμφωνα με αυτά τα λόγια τού Κυρίου, Εκείνος συνέχιζε να την αποδέχεται, έτσι ακάθαρτη, όσο λίγοι κι αν ήταν άξιοι! Ακόμα δεν αρνήθηκε την ιδιότητα τού Επισκόπου του ως ΄΄αγγέλου΄΄ του, και μάλιστα τον καλεί να σταθεί στο ύψος τής αποστολής του, και δεν τον ΄΄καθαιρεί΄΄ άμεσα, ούτε ο ίδιος, ούτε ο Ιωάννης επειδή αμάρτησε. Ακόμα, παρατηρούμε ότι η Εκκλησία αυτή συμπεριλαμβάνεται μεταξύ τών 7 Εκκλησιών που είχαν ως έλαιο το Άγιο Πνεύμα, σαν λυχνίες τού Θεού που ήταν. (Αποκάλυψις 1/α΄ 20). Και το σπουδαιότερο, είναι ότι κατά τα εδάφια 16 και 20, ο Κύριος είναι ο "έχων εν τη δεξιά αυτού χειρί αστέρας επτά", και "οι επτά αστέρες άγγελοι τών επτά εκκλησιών εισιν". Είναι ενδιαφέρον, ότι ο ανάξιος εκείνος επίσκοπος, ΗΤΑΝ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ 7 ΑΓΓΕΛΟΥΣ ΤΩΝ 7 ΕΚΚΛΗΣΙΩΝ, ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ 7 ΑΣΤΕΡΙΑ ΣΤΟ ΔΕΞΙ ΧΕΡΙ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ.

Όλα αυτά δείχνουν, ότι η Εκκλησία παραμένει ταμειούχος τής χάριτος, έστω κι αν ο ποιμένας της και η πλειονότητα τού εκκλησιάσματος, είναι ΄΄πνευματικά νεκροί΄΄. (Περισσότερα παραδείγματα εδώ).

 

Όσον αφορά τον Αθηναγόρα τώρα, (ως πρόσωπο και όχι ως Επίσκοπος), είναι σε όλους γνωστό ότι είχε πέσει στην αίρεση του Οικουμενισμού. (Συνεπώς η μαρτυρία του υπέρ του Προτεσταντισμού στερείται αξίας, και αδίκως τη διαφημίζει ο κος Οικονομίδης). Στην ίδια την ιστοσελίδα μας, υπάρχουν τα στοιχεία εκείνα, που αποδεικνύουν ότι είχε παρασυρθεί από την αίρεση του Οικουμενισμού. Άλλο πράγμα όμως είναι η προσωπική του πτώση, και άλλο πράγμα το ΙΕΡΟΤΑΤΟ λειτούργημά του. Εμείς οι Χριστιανοί, κατά το παράδειγμα της Αγίας Γραφής που μόλις έδειξα, κάνουμε σαφή διάκριση μεταξύ προσώπου και λειτουργήματος. Ο Επίσκοπος είναι σεβαστός ως διάδοχος των Αποστόλων, και ας είναι και Μασόνος, και ό,τι άλλο θέλει. Από τη στιγμή που δεν έχει υποστεί καθαίρεση, το λειτούργημά του είναι σεβαστό, και θα του φιλήσω το χέρι ως "εικόνα Χριστού" που είναι κατά το λειτούργημα. Γιατί βεβαίως η Ορθόδοξη πίστη δεν αποδέχεται "προσωπική" ιεροσύνη, αλλά η ιεροσύνη την οποία τελούν οι λειτουργοί του Υψίστου, ανήκει ΜΟΝΟ στον Χριστό, και τη δική Του ιεροσύνη εκφράζουν. (Αυτό από μόνο του ανατρέπει όλες τις κακοδοξίες του κου Χαραλαμπάκη περί ιεροσύνης). Το χέρι του Ιερέως Χριστού λοιπόν φιλάω, και την δική Του εικόνα, και όχι αυτό καθεαυτό το πρόσωπο που ασκεί το λειτούργημα.

 

Όμως ο κος Οικονομίδης, για μια φορά ακόμα αποδεικνύεται και σε δύο ακόμα θέματα ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΤΗΣ της αληθείας, στην ανωτέρω παράγραφό του:

 

α. Λέει ότι "οι αρχηγοί σου άλλα λένε και άλλα πράττουν". Βλέπετε τη γενίκευση; Ξαφνικά "ο Αθηναγόρας", γίνεται "οι αρχηγοί μου"!!! Παίρνουν οι διαστροφείς συκοφάντες του Προτεσταντισμού ένα κακό παράδειγμα, και το γενικεύουν για όλους! Έτσι διαστρέφουν την αλήθεια σε κάθε της έκφραση, στην ασεβή αίρεση του Προτεσταντισμού. Αλλά αφού είναι κακό παράδειγμα, τότε γιατί καυχάται ο κος Οικονομίδης, για το ότι έδωσε δίκιο στον αποστάτη της Εκκλησίας κο Χαραλαμπάκη; Ένα κακό παράδειγμα, δεν αξίζει καν να αναφέρεται.

 

β. Λέγοντας τον Αθηναγόρα "αρχηγό μου", ο κος Οικονομίδης, διαστρεβλώνει επίσης το τι πιστεύουμε εμείς οι Ορθόδοξοι για τους Επισκόπους μας. Γιατί αν ήμουν ΤΟΤΕ στη ΔΙΚΗ ΤΟΥ επισκοπή, μόνο τότε θα ήταν "αρχηγός μου". Αλλά εγώ έχω άλλον Επίσκοπο στην πόλη μου, και ΜΟΝΟ αυτόν θα μπορούσε κάποιος (με κάποια δόση υπερβολής) να αποκαλέσει "αρχηγό μου". Στην Ορθόδοξη πίστη, κάθε τοπική επισκοπή, είναι ΚΑΘΟΛΙΚΗ Εκκλησία, δηλαδή πλήρης Εκκλησία και αυτοδύναμη, και σε αυτήν ηγείται ΜΟΝΟ ΕΝΑΣ επίσκοπος, ο τοπικός. Κανένας άλλος!

 

Όπως μπορείτε να δείτε, ο κος Οικονομίδης, άλλες φορές από άγνοια, και άλλες από πονηρία, διαστρεβλώνει τα πάντα: έννοιες, ιστορία, κείμενα, λόγια, δόγματα, θεσμούς... μόνο και μόνο για να μας πείσει ότι η Εκκλησία του Χριστού κάνει λάθος, και να δικαιώσει την αίρεση του Προτεσταντισμού, που αποδέχθηκε με ανοιχτό το στόμα από τους Δυτικόφερτους δασκάλους του.

 

 

6. Διαστρέβλωση του θέματος της μνηστείας του κου Χαραλαμπάκη

Καιρός όμως να δείξουμε και την επόμενη πονηριά του κου Οικονομίδη, όσον αφορά το θέμα της μνηστείας του κου Χαραλαμπάκη. Αφού πρώτα παραθέτει τι είχαμε γράψει, μετά δίνει τα δικά του στοιχεία, και θα διαβάσουμε ύστερα, στη συνέχεια, τη διαστρέβλωση που επιχειρεί. Δείτε πώς παρουσιάζει (διαστρεβλώνει) τα πράγματα στο ακόλουθο πλαίσιο:

 

Ο.Ο.Δ.Ε:Αυτός υπήρξε κάποτε διάκονος, αλλά επειδή μνηστεύθηκε, καθαιρέθηκε το 1955. (Όπως βλέπετε οι λόγοι δεν ήταν δογματικοί). Στη συνέχεια, το 1976 ίδρυσε σωματείο με την ονομασία «Σωματείο Ορθοδόξου Αναμορφώσεως», με σκοπό την αναμόρφωση της Ορθόδοξης Εκκλησίας. Η ομάδα του ονομάστηκε «Αδελφότης Ορθοδόξου Αναμορφώσεως». Έτσι ο αποτυχημένος μοναχός και διάκονος βάλθηκε να «αναμορφώσει» την Εκκλησία! (οι υπογραμίσεις του "Σπορέα")

Σπορέας: Ο "καυγάς" μας δέν είναι για το... πάπλωμα, όπως εσύ το κατέληξες, αλλά για το πρόσωπο του κ. Χαραλαμπάκη και την συκοφαντική δυσφήμιση που εκτόξευσες εναντίον του (στο πρόσωπο μου το παραβλέπω, δεν με ενοχλεί), κατηγορώντας τον ότι εν' όσο ήταν ιερέας της ορθοδόξου εκκλησίας, παντρεύτηκε κρυφά, και η Σύνοδος τον καθαίρεσε. Η διαστρέβλωση που έκανες (αντλώντας την -όπως λές- απο τον Αλεβιζόπουλο) αντικρούεται παρακάτω, με τα στοιχεία που σου δίνω απο το Ληξιαρχείο Αθηνών, κάτι που θα μπορούσες εύκολα να κάνεις ο ίδιος αλλά αρκείσαι απ' ότι βλέπω στις σπερματολογίες των άλλων. Θα σου έλεγα και την ρήση του Ευαγγελίου, ότι: "Δια στόματος δύο και τριών μαρτύρων βεβαιούται πας λόγος" (και για τον εν λόγω γάμο υπάρχουν εκατοντάδες μάρτυρες), όμως αυτά τα λόγια του Ευαγγελίου αγγίζουν μόνο πνευματικούς ανθρώπους.

Δέν παντρεύτηκε -όπως λές- στην περίοδο της ιερατείας του, αλλά το ράσο το κατέθεσε στις 14 Φεβρουαρίου 1955 (ώρα δεν θυμάμαι), και παντρεύτηκε τον Αύγουστο της ίδιας χρονιάς. Ιδού και τα στοιχεία απο το Ληξιαρχείο Αθηνών.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ

Ειδικό Ληξιαρχείο Αθηνών

αριθ. πρωτοκόλου 12509

Απόσπασμα Ληξιαρχικής πράξεως 61, έτος 1955

Χρονολογία τέλεσης γάμου, 28 Αυγούστου 1955

ΧΑΡΑΛΑΜΠΑΚΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ, πατρώνυμο Ιωάννης

Μητρώνυμο Κυριακή

Βαθμός γάμου Α' (πρώτος)

Της συζύγου, Ρήγα Στυλιανή... κ.λ.π.

 

Είναι τόσο απλό. Με μιά κίνηση σου παίρνεις κάθε πληροφορία για να είσαι και ποιο "θωρακισμένος" στο ξεστόμισμα κάθε κατηγορίας σου εναντίον όποιου προσώπου. Θα περιμένω τώρα την συγνώμη σου προς τον κ. Χαραλαμπάκη αλλά και προς τους αναγνώστες της ιστοσελίδας σου, λέγοντας τους, συγνώμη, άθελα μου σας εξαπάτησα. Μόνος σου το δήλωσες, λέγοντας: "Εάν μας παρουσιάσει ο κος Οικονομίδης ή και ο κ. Χαραλαμπάκης ΜΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ τη διάψευση του π. Αντωνίου, ευχαρίστως θα τα διορθώσουμε. Ως τότε όμως, συγνώμη, αλλά προτιμώ να πιστέψω τον π Αντώνιο, παρά κάποιον που κατά συνήθειαν έχει διαστρέψει την αλήθεια, και έχει συκοφαντήσει και τον άγιο Αθανάσιο. Έχω άδικο που δεν τον εμπιστεύομαι; Γι' αυτό ας παρουσιάσει στοιχεία γι' αυτά που λέει".

 

Το κείμενο σου για την παρούσα στιγμή, είναι το παρακάτω, επικολημένο ως έχει απο την ιστοσελίδα σου:

Κατ' αρχήν να πούμε ότι η "χολή" του Ν. Μ. που συκοφαντικά αναφέρει ο κύριος Οικονομίδης, δεν είναι παρά... παράθεση των όσων γράφονται για το θέμα αυτό, στο βιβλίο του π. Αντωνίου Αλεβιζόπουλου: Εγχειρίδιο Αιρέσεων και Παραχριστιανικών Ομάδων, Γ΄ Έκδοση, Αθήνα 1994, σελ. 76). Και εγώ μόνο την παρένθεση πρόσθεσα, ως μια εύλογη και συνεπή διαπίστωση στα όσα αντέγραψα. Γιατί στο βιβλίο γράφει επί λέξει: "Το 1955 διορίζεται διάκονος στην Αθήνα, σχετίζεται με ευαγγελικούς κύκλους και μνηστεύεται, με αποτέλεσμα να καθαιρεθεί". Κι εγώ το τονίζω αυτό με την παρένθεσή μου, γιατί το θεωρώ σημαντικό, το ότι η καθαίρεσή του είχε ως λόγο τη μνηστεία του, και όχι το δόγμα. Μάλιστα τη φράση που υπογραμμίζει ο Σπορέας, την γράφω ακριβώς όπως το ίδιο το βιβλίο του π. Αντωνίου: "Έτσι ο αποτυχημένος μοναχός και διάκονος βάλθηκε να «αναμορφώσει» την Εκκλησία!" Ούτε καν οι υπογραμμισμένες φράσεις δεν είναι δικές μου! Πώς θα με κατηγορήσει κάποιος για "χολή", όταν αυτά τα γράφει άλλος και εγώ απλώς τα επικόλλησα;

Άρα, ψεύδος και τα περί "χολής", που στόχο έχουν να συκοφαντήσουν το πρόσωπό μου, δήθεν  ως κάποιου που συκοφαντεί ελλείψει αποδείξεων, μόνο και μόνο επειδή είναι "χολωμένος".

Εάν μας παρουσιάσει ο κος Οικονομίδης ή και ο κ. Χαραλαμπάκης ΜΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ τη διάψευση του π. Αντωνίου, ευχαρίστως θα τα διορθώσουμε. Ως τότε όμως, συγνώμη, αλλά προτιμώ να πιστέψω τον π Αντώνιο, παρά κάποιον που κατά συνήθειαν έχει διαστρέψει την αλήθεια, και έχει συκοφαντήσει και τον άγιο Αθανάσιο.

Έχω άδικο που δεν τον εμπιστεύομαι; Γι' αυτό ας παρουσιάσει στοιχεία γι' αυτά που λέει.

Για τα παραπάνω,σου είπα πως ήταν ατόπημα σου που δεν επικαλέστηκες ως πηγή σου τον Αλεβιζόπουλο.

ΟΟΔΕ:

Προσέξτε! Τι είχαμε παραθέσει εμείς από τον π. Αντώνιο Αλεβιζόπουλο;

Είχαμε παραθέσει την πληροφορία ότι ο κος Χαραλαμπάκης "καθαιρέθηκε επειδή μνηστεύθηκε" Δηλαδή για να το πούμε σε απλή γλώσσα, (επειδή ίσως ο κος Οικονομίδης "ξέχασε" τα Ελληνικά στη μακρινή Αυστραλία, από την οποία θέλει να μας... διαφωτίσει), "καθαιρέθηκε επειδή αρραβωνιάστηκε"!

Προσέξτε τώρα πώς διαστρεβλώνει τα λόγια μας ο κος Οικονομίδης: Τι λέει ο κος Οικονομίδης ότι είπαμε;

Οικονομίδης: "ότι εν' όσο ήταν ιερέας της ορθοδόξου εκκλησίας, παντρεύτηκε κρυφά, και η Σύνοδος τον καθαίρεσε".

Δείτε με πόσο ξεδιάντροπο τρόπο, ο κος Οικονομίδης διαστρεβλώνει τα λόγια μας, και την ουσία του θέματος! Εμείς μιλήσαμε για "αρραβώνιασμα", και ο κος Οικονομίδης μας κατηγορεί ότι μιλήσαμε για "γάμο", και βάζει και τα στοιχεία του Ληξιαρχείου μάλιστα, για να μας βγάλει ψεύτες!

Μα καλά, αναρρωτιόμαστε για την αφέλεια του κου Οικονομίδη: Για αφελείς Προτεστάντες μας περνάει; Για "χάσκακες", που αποδέχονται ό,τι τους σερβίρουν οι ξένοι ηγέτες τους; Είχε την εντύπωση ότι δεν θα τον εκθέταμε γι' αυτή του την ΑΠΑΤΗ; Και είχε τη θρασύτητα να παραθέτει το ψεύδος του ακριβώς κάτω από τα δικά μας λόγια, υποτιμώντας και τη νοημοσύνη των αναγνωστών του!

Βλέπετε την "ποιότητα" των ανθρώπων που πολεμούν την Εκκλησία του Χριστού; Βλέπετε γιατί θεωρούμε τον κο Οικονομίδη και τον συνεργάτη του κο Χαραλαμπάκη, χαρακτηριστικά παραδείγματα της "ποιότητας" αυτής;

Και για να τελειώνει αυτό το θέμα, (επειδή γνωρίζω πολύ καλά τι έχει συμβεί στην περίπτωση του κ. Χαραλαμπάκη), όποιος ενδιαφέρεται να δει ποιοι ακριβώς ήταν οι λόγοι της καθαίρεσης του κ. Χαραλαμπάκη, δεν έχει παρά να απευθυνθεί στο Συνοδικό Δικαστήριο, και να μάθει από πρώτο χέρι ΑΚΡΙΒΩΣ, αυτά που έχουν καταγραφεί ως λόγοι αποσχηματισμού του, και πόσο ΔΙΚΙΟ ΕΧΕΙ Ο Π. ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΑΛΕΒΙΖΟΠΟΥΛΟΣ. Εγώ δεν θα πω περισσότερα εδώ, από όσα έχει ήδη γράψει ο π. Αντώνιος, επειδή με δεσμεύει το θέμα προστασίας προσωπικών δεδομένων. Και η μόνη απόδειξη που θα μπορούσαν να δημοσιεύσουν ο κος Οικονομίδης ή ο κος Χαραλαμπάκης, (αν είχαν δίκιο, που δεν έχουν), είναι τα έγγραφα της δίκης του, στα οποία δεν θα πρέπει να αναγράφεται "η μνηστεία" του, τα οποία ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΣ έχει το νομικό δικαίωμα να τα δημοσιεύσει.

Δεν θα το κάνει όμως, γιατί δικαιώνουν τον π. Αντώνιο, ο οποίος ήξερε πολύ καλά τι έγραφε περί "μνηστείας".

Αυτός είναι προφανώς και ο λόγος που ο κος Οικονομίδης αλλοιώνει τα λόγια μας από "μνηστεία" σε "γάμο". Γιατί προφανώς αντιλήφθηκε ότι η λέξη: "μνηστεία" υπάρχει στα Συνοδικά έγγραφα του αποσχηματισμού του κ. Χαραλαμπάκη, και θέλει να αλλάξει το θέμα σε "γάμο", γιατί καταλαβαίνει ότι έχασε το παιχνίδι.

Αυτό όμως λέγεται ΑΠΑΤΗ.

 

7. Αισχρή και αμετανόητη συκοφαντία εναντίον του π. Αντωνίου Αλεβιζόπουλου

Σπορέας:

Προτιμάς με τυφλό πάθος να πιστεύεις τον Αλεβιζόπουλο. Σας "Ερευνητές" που είστε, ερευνήσατε σε βάθος την δραστηριότητα του Αλεβιζόπουλου στην Γερμανική κατοχή, και τον ρόλο που έπαιξε εναντίον των πατριωτών ΕΛΛΗΝΩΝ; Και μή επικαλεστείς τις άστοχες "αποδείξεις" σου στα άρθρα σου, περι δήθεν αθωότητας του, διότι απο αυτή την υποκριτική συνταγή έχουμε χορτάσει μέχρι αηδίας, όπως είπε και κάποιος. Ο τύπος δεν σιωπά, η ιστορία, και όχι μόνο, είναι καταπέλτης εναντίον του. Ο "ορθόδοξος" Αλεβιζόπουλος παντρεύτηκε μια αλόθρησκη, και την βάπτισε ορθόδοξη χωρίς την θέληση της, και εκόμπαζε λέγοντας ότι, εγώ την έκανα ορθόδοξη. Τέτοιων ανθρώπων την μαρτυρία να επικαλείσαι, και θα πάς μπροστά κ. Ν.Μ. Υπερασπίζεσαι τον Αλεβιζόπουλο "αθωώνοντας" τον ως πράκτορα των Γερμανών, και είναι κάτι σαν να πούμε με τον Χριστόδουλο τον Αρχιεπίσκοπο σου, που υπηρετώντας τα συμφέροντα της Χούντας των Συνταγματαρχών, έλεγε, "βρε παιδιά, εγώ τότε μικρός ήμουν, δεν θυμάμαι" ενώ παράλληλα η Γυάρος ήταν γεμάτη απο τα κουφάρια των ΠΑΤΡΙΩΤΩΝ. Ντροπή σου.

 

ΟΟΔΕ:

Προσπερνώντας τις αναπόδεικτες "κατινιές" του κου Οικονομίδη, για την δήθεν "με το ζόρι" βάπτιση της γυναίκας του, ως τουλάχιστον γελοίες, και τους γνωστούς λαϊκισμούς εναντίον του Αρχιεπισκόπου, θα σταθούμε στο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΣΟΒΑΡΟ, που από μόνο του αρκεί για να δώσει στον κο Οικονομίδη τον χαρακτηρισμό του ΣΥΚΟΦΑΝΤΗ και μάλιστα του ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΥ ΣΥΚΟΦΑΝΤΗ. Θα σταθούμε στην κατηγορία εναντίον του μακαριστού π. Αντωνίου Αλεβιζόπουλου, ότι δήθεν ήταν... πράκτορας των Γερμανών!

Στην ιστοσελίδα μας, (και αυτό το ξέρει ο κος Οικονομίδης, αλλά εμμένει στα αισχρά ψεύδη του), έχουμε αποδείξει το ρόλο του Ιού και της Σαϊεντολογίας, που ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΑΝ ΑΥΤΟ ΤΟ ΨΕΥΔΟΣ, για να χτυπήσουν τον π. Αντώνιο, που ως υπεύθυνος εναντίον των αιρέσεων, τους χάλαγε τα σχέδια.

Σε άρθρο μας, (το οποίο σας καλούμε να το διαβάσετε, για να δείτε το μέγεθος της απάτης των Οικονομίδη - Ιού - Σαϊεντολογίας εναντίον του π. Αντωνίου), έχουμε δείξει το ρόλο Ιού και Σαϊεντολογίας, όπως αποκαλύφθηκε από τον Αντιεισαγγελία Πρωτοδικών Ιωάννη Αγγελή. Για όσους βαρεθούν να διαβάσουν το άρθρο μας αυτό, θα παραθέσουμε ένα απόσπασμα και εδώ:

· Τον Ιούνιο 1995, έρευνα του αντιεισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωάννη Αγγελή, στα γραφεία της παραθρησκευτικής οργάνωσης Κέντρο Εφηρμοσμένης Φιλοσοφίας Ελλάδος- ΚΕΦΕ, γνωστής και ως «Σαϊεντολογία», ανακαλύπτει 20.000 έγγραφα, (πολλά κρυπτογραφημένα), μεταξύ των οποίων απόρρητους στρατιωτικούς χάρτες, μελέτες για χώρες των Βαλκανίων και έγγραφες εντολές της οργάνωσης, για συντονισμένη δυσφημιστική επίθεση εναντίον του Αλεβιζόπουλου. Από τα «κεντρικά» στο Λος Άντζελες, δίδεται εγγράφως η οδηγία να συνδέσουν τον ιερέα με τους… Ναζί, ώστε να τον καταστήσουν απεχθή στην κοινή γνώμη. Ο υπεύθυνος του Γραφείου Ειδικών Υποθέσεων (OSA) της οργάνωσης στην Αθήνα, (ένα είδος «μυστικής υπηρεσίας» στο εσωτερικό της οργάνωσης, που παρακολουθούσε πολιτικούς κλπ) βεβαιώνει ιδιοχείρως ότι η εντολή εξετελέσθη στις 12 Φεβρουαρίου 1995, ημερομηνία που δημοσιεύτηκε άρθρο του «Ιού» που συνδέει τον Αλεβιζόπουλο με τους… Ναζί.

· Στην εσωτερική αλληλογραφία της, στελέχη της οργάνωσης αναφέρουν ότι είχαν πλησιάσει ρεπόρτερ του «Ιού» τον οποίο και «κάλεσαν» να δημοσιεύσει άρθρα εναντίον του Αλεβιζόπουλου

Παρ' όλα αυτά, ο κος Οικονομίδης ΕΜΜΕΝΕΙ ΣΤΗ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΑ ΤΟΥ. Δεν αποδέχεται όλα αυτά τα νομικά στοιχεία, αλλά προτιμάει να πιστέψει τους συκοφάντες του Ιού και της Σαϊεντολογίας.

Δείτε ποιο είναι το "ποιοτικό επίπεδο" των αποστατών του Προτεσταντισμού, τύπου Οικονομίδη και Χαραλαμπάκη. Δείτε σε τι ψεύδη στηρίζουν την αιρετική του πίστη, και τη μάχη τους εναντίον των Χριστιανών! Δείτε με τι είδους ανθρώπους συνασπίζονται: Με τους Αθεϊστές του Ιού και τη ΣΕΚΤΑ της Σαϊεντολογίας!

Αν και μετά από αυτό, σίγουρα οι αναγνώστες έχουν πλέον μια πλήρη εικόνα για τον κο Οικονομίδη, και τους σκοπούς που εξυπηρετεί, θα τους παρακαλέσω να διαβάσουν το άρθρο αυτό και πιο κάτω, γιατί δεν έχουμε μερικά ακόμα να πούμε γι' αυτόν και για την αίρεση του Προτεσταντισμού που εκπροσωπεί.

 

Σπορέας:

Με ποια κρητήρια κάνεις τους ελέγχους σου; Και αν υποθέσουμε πως έχεις τον "τρόπο" σου να ελέγχεις, πώς και γιατί ξέχασες να ελέγξης και την αλήθεια περί Χαραλαμπάκη; Να σου πώ εγώ, λοιπόν. Πρώτον, δεν έχεις τον τρόπο αυτό, και δεύτερον, σε συμφέρει η όποια λασπολογία, διότι εξυπηρετεί τα σχέδια σου και τα πιστεύω σου. 'Οποιος λέει την αλήθεια για "ΤΑ ΑΝΑΠΟΔΑ ΤΗΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ" σου, πρέπει να τον σπειλώσετε εσύ και οι όμοιοι σου, παρουσιάζοντας τον ως έναν συκοφάντη, εχθρό και αρνησίερο της ορθοδοξίας.

ΟΟΔΕ:

Ποιος σου είπε ότι "ξέχασα"; Ο λόγος του π. Αντωνίου ήταν εγγύηση. Αλλά για να μη σου μείνει αμφιβολία, σε διαβεβαιώ ότι με την αφορμή των επιθέσεών σου ενάντια στην αλήθεια, έψαξα "με τον τρόπο μου" και βαθύτερα. Και ο π. Αντώνιος έχει δίκιο για τη "μνηστεία". Το δε αισχρά ψευδές βιβλίο "τα ανάποδα της θρησκείας", το οποίο κι εγώ χρησιμοποιούσα κάποτε (ως άλλος "χάσκακας"), και το οποίο διαφημίζεις διαρκώς, είναι βέβαιο ότι ήδη έχει λάβει τη θέση του μεταξύ των κλασσικών συκοφαντικών και ψευδών βιβλίων απάτης των αιρέσεων, και θα αποτελεί και στο μέλλον χαρακτηριστικό σημείο αναφοράς απάτης και δόλου του Προτεσταντισμού.

 

8. Ο κ. Οικονομίδης φοβάται να απαντήσει στις 10 απλές ερωτήσεις που του τέθηκαν

Στο τελευταίο αυτό μέρος της απάντησής του, ο κος Οικονομίδης, αφού παραθέτει τις ερωτήσεις που του θέσαμε, μετά ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΝΑ ΤΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ!!! Γιατί γνωρίζει ότι θα εκτεθεί!

Ορίστε οι ερωτήσεις που του είχαμε θέσει:

Ο.Ο.Δ.Ε:

Ερωτήσεις στις οποίες σιωπά ο "Σπορέας" αιρέσεων

Επειδή λοιπόν το θέμα της πίστεως είναι ανεξάνλητο, και θα μπορούσαμε να μιλάμε για όλα αυτά επί αιώνες, εμείς θα κάνουμε ευκολότερη την απολογία του κου Οικονομίδη, για τα όσα αιρετικά γράφει στην ιστοσελίδα του. Θα του θέσουμε μόνο μερικές ερωτήσεις, για ένα μόνο θέμα, τις οποίες και ελπίζουμε να προσπαθήσει τουλάχιστον να τις απαντήσει, πριν καταφύγει σε συνήθεις του μεθόδους συκοφαντίας κατά της Ορθοδοξίας, και "αλλαγής συζήτησης".

Κύριε Οικονομίδη, ΑΝ νομίζεις ότι Προτεσταντική σου αίρεση είναι αληθινή, απάντησέ μας τουλάχιστον στα 10 εξής βασικά ερωτήματα, τα οποία έχεις αποφύγει στη συκοφαντική ιστοσελίδα σου, "όπως ο διάβολος το λιβάνι":

1. Πού λέει η Αγία Γραφή ότι είναι καταστατικό πίστης;
2. Πού λέει ότι είναι «ο λόγος του Θεού;»
3. Πού λέει ποια είναι τα βιβλία της;
4. Με ποια αγιογραφική βάση απορρίπτετε 10 βιβλία της Αγίας Γραφής από την Π.Δ. και κρατάτε μόνο 66;
5. Πού λέει η Αγία Γραφή ότι η πίστη της Εκκλησίας κρίνεται με βάση την Αγία Γραφή και όχι το αντίθετο;
6. Πού λέει ότι πρέπει όσα τηρεί η Εκκλησία να βρίσκονται μέσα στην Αγία Γραφή;
7. Πού βρήκατε ότι η Αγία Γραφή είναι ΤΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ και όχι απλώς μια από τις πολλές εκφράσεις του;
8. Πού λέει ότι Αγία Γραφή είναι αλάθητη, και γιατί έχει λάθη;
9. Από ποια εδάφια προκύπτει η έννοια της Θεοπνευστίας, όπως τη δέχεται ο Προτεσταντισμός;
10. Πού λέει η Αγία Γραφή, ότι το βιβλίο αυτό είναι «Η μόνη αλήθεια» ως βιβλίο;

Δέκα απλές για εμάς τους Χριστιανούς ερωτήσεις κύριε Οικονομίδη. Περιμένουμε τις απαντήσεις σου, οι οποίες θα δημοσιευθούν στην ιστοσελίδα μας, μαζί με τον σχολιασμό μας πάντα, για να γίνει σε όλους φανερή η αίρεση την οποία εκπροσωπείς.

Σπορέας:

(Αν νομίζεις ότι ο διάβολος "φοβάται το λιβάνι", είσαι και πάλι γελασμένος. Όλοι οι σατανιστές και τα Μέντιουμ (πνευματιστές), με το λιβάνι "ερωτοτροπούν", εκτός και αν νομίζεις ότι ο διάβολος δεν είναι εκεί μαζί τους. Όλα τα περιμένω απο σένα, όπως μου δείχνουν τα πράγματα. Ο Θεός είπε στους Ισραηλίτες που του πρόσφεραν λιβάνι, ότι: "Μη φέρετε πλέον, ματαίας προσφοράς το θυμίαμα είναι βδέλυγμα εις εμέ τας νεομηνίας και τα σάββατα, την συγκάλεσιν των συνάξεων, δεν δύναμαι να υποφέρω, ανομίαν και πανηγυρικήν σύναξιν (Ησαΐας: α 13))

ΟΟΔΕ:

Φοβερή απάντηση στις ερωτήσεις μας περί Αγίας Γραφής! Άλλα λόγια ν' αγαπιόμαστε! Αντί να δοκιμάσει έστω, να απαντήσει, ή αντί να παραδεχθεί ότι η βάση του Προτεσταντισμού είναι εξωγραφική, καταπιάνεται με το... λιβάνι!!!

Αλλά ούτε σε αυτό θα τον αφήσουμε ασχολίαστο. Γιατί ό,τι πει, θα χρησιμοποιηθεί εναντίον του!

α. Για το λιβάνι της Εκκλησίας μίλησα αγαπητέ μου, σύμβολο των εν Αγίω Πνεύματι προσευχών των αγίων (Αποκ. 5/ε: 8), και όχι για τις απομιμήσεις των δαιμόνων.

β. Όσο για τα λόγια του Ησαϊα, προσέξτε σε τι αντιφάσεις πέφτει ο κος Οικονομίδης, παπαγαλίζοντας τις παρερμηνείες της Αγίας Γραφής των Προτεσταντών:

1. Πρώτα απ' όλα, σε ποιους τα είπε αυτά τα λόγια ο Θεός; Σε Χριστιανούς ή σε Εβραίους; Με ποιο δικαίωμα ο κος Οικονομίδης μεταφέρει τα λόγια προς τους Εβραίους, σε Χριστιανούς, διαστρεβλώνοντας το νόημα της Αγίας Γραφής;

2. Πότε τα είπε αυτά τα λόγια ο Θεός στον Ησαϊα; Τα είπε σε περίοδο πτώσεως! Μήπως αυτά τα λόγια σήμαιναν, ότι θα έπρεπε να σταματήσουν να προσφέρουν θυμίαμα, και να εορτάζουν, και να τηρούν το διατεταγμένο σ' αυτούς Σάββατο; Όχι βέβαια! Αυτό που τους λέει είναι ότι δεν μπορεί να υποφέρει "ανομίαν και πανηγυρικήν σύναξιν". Αυτά τα δύο μαζί! Το πρόβλημα του Θεού, δεν ήταν ούτε το λιβάνι, ούτε οι γιορτές, ούτε τα Σάββατα, αλλά ήταν Η ΑΝΟΜΙΑ ΤΟΥΣ, την οποία κάλυπταν πίσω από πανηγυρική σύναξη! Γι' αυτό όταν αργότερα οι Ισραηλίτες συνήλθαν και διορθώθηκαν, και ο Θεός επέστρεψε σε αυτούς την επιδοκιμασία Του, τους διατάζει: "έσονται τω οίκω Ιούδα εις χαράν και ευφροσύνην και εις εορτάς αγαθάς, και ευφρανθήσεσθε, και την αλήθειαν και την ειρήνην αγαπήσατε." (Ζαχαρίας 7/ζ: 19).

Βλέπετε πώς οι Προτεστάντες τύπου Οικονομίδη, αποκόπτουν το νόημα εδαφίων της Αγίας Γραφής από το γενικό τους πλαίσιο, για να διαστρέψουν το νόημά τους, και να τα χρησιμοποιήσουν αυθαίρετα εναντίον των Χριστιανών; ΕΤΣΙ ΚΑΝΟΥΝ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΑΙΡΕΤΙΚΑ ΤΟΥΣ ΔΟΓΜΑΤΑ ΟΙ ΠΡΟΤΕΣΤΑΝΤΕΣ. Αυτό είναι το ήθος τους!

 

Σπορέας:

Πρίν ακόμα με ρωτήσεις, αποφάνθηκες ότι... σιωπώ. Αν είναι δυνατόν. Ακολουθείς την "Αλεβιζοπούλεια τακτική", που λέει: "Μολόγα ρέ αυτό που θα σε ρωτήσουμε... αύριο!!! (Η τακτική του κατα την Γερμανική κατοχή, όπως έγραψα πιο πάνω). Θα μπορούσα στα εν λόγω ερωτήματα σου (που ανα πάσα στιγμή μπορώ να σου απαντήσω), να σε ρωτήσω και εγώ έτσι απλά, "πού δέν τα γράφει όλα αυτά τα παραπάνω η Αγία Γραφή"; Το πρόβλημα με σένα όμως και τους ομοίους σου, είναι ότι, ΟΥΤΕ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΟΥΤΕ ΤΗΝ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΕΣΤΕ, αφού, σύμφωνα με την δήλωση σου, (ερώτηση, αρ: 8) υπάρχουν λάθη(!!!) εκεί μέσα.

ΟΟΔΕ:

Αφού λοιπόν κατά τη συνήθειά του, ξαναπετάει την κατάπτυστη συκοφαντία Ιού - Σαϊεντολογίας κατά του π. Αντωνίου, (αν και γνωρίζει το άρθρο μας, όπου αποδεικνύουμε ότι έχει καταρριφθεί από εισαγγελική παρέμβαση), μας κατηγορεί επειδή προβλέψαμε την άρνησή του να απαντήσει, και στη συνέχεια μας... επιβεβαιώνει!!! Δείτε:

 

Σπορέας:

Ακολουθώντας όμως την τακτική του Κυρίου μου Ιησού Χριστού, όταν οι Φαρισαίοι Τον ερώτησαν με ποιά εξουσία κάνει αυτά που κάνει, λέγοντας τους,: "θα σας ρωτήσω και εγώ, το βάπτισμα του Ιωάννου πόθεν ήτο, εξ ουρανού ή εξ ανθρώπων; Και εκείνοι διελογίζοντο καθ' εαυτούς λέγοντες· Εάν είπωμεν, Εξ ουρανού, θέλει ειπεί προς ημάς, Διά τι λοιπόν δεν επιστεύσατε εις αυτόν· εάν δε είπωμεν, Εξ ανθρώπων, φοβούμεθα τον όχλον· διότι πάντες έχουσι τον Ιωάννην ως προφήτην. Και αποκριθέντες προς τον Ιησούν, είπον· Δεν εξεύρομεν. Είπε προς αυτούς και αυτός· Ουδέ εγώ λέγω προς υμάς... (Ματθαίος: κα' 25-27), θα κάνω και εγώ το ίδιο, άσχετα αν κατηγορηθώ -σύμφωνα με την τακτική σας- ότι αδυνατώ να απαντήσω.

ΟΟΔΕ:

Ναι, ο κος Οικονομίδης, (αφού μας κατηγορεί που αυτό το προβλέψαμε),  μας επιβεβαιώνει πανηγυρικά!!! Αρνείται να απαντήσει στα ερωτήματά μας, επειδή γνωρίζει ότι Ο ΠΡΟΤΕΣΤΑΝΤΙΣΜΟΣ ΣΕ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ!

Και ως άλοθι, χρησιμοποιεί τον Κύριο Ιησού Χριστό, που πρώτα ρώτησε κι αυτός, ώστε αν δεν του απαντήσουν, να μην απαντήσει κι εκείνος.

Εμείς όμως, δεν είμαστε σαν τους Φαρισαίους, και δεν θα δώσουμε στον κ. Οικονομίδη αυτή την ευκαιρία να ξεφύγει. ΘΑ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΜΕ ΣΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ, έτσι ώστε να αναγκασθεί και αυτός να απαντήσει στη συνέχεια, αφού κι εμείς θα του απαντήσουμε!!! Και εκεί να δείτε γέλια! Όταν θα αρχίσει να διαστρέφει το ένα μετά το άλλο τα εδάφια της Αγίας Γραφής, για να στηρίξει τα αστήρικτα δόγματα του Προτεσταντισμού περί Αγίας Γραφής!

 

Σπορέας:

Σε ρωτάω λοιπόν:

Πού γράφει η Αγία Γραφή για ιερείς και ιερατείο στην Καινή Διαθήκη;

ΟΟΔΕ:

Τις λέξεις Ιερείς και ιερατείο για την ειδική ιερωσίνη πουθενά, καθώς ακόμα δεν είχε επικρατήσει η σχετική ορολογία. Μόνο για τον Κύριο Ιησού Χριστό στην προς Εβραίους, και για το Σώμα Του την Εκκλησία ως "ιεράτευμα άγιον", στο χωρίο: Α΄ Πέτρου 2/β: 5. Επίσης στην προς Εβραίους 13/ιγ: 10΄, δείχνει ότι οι Χριστιανοί τελούν θυσία στο Χριστιανικό θυσιαστήριο: "έχομεν θυσιαστήριον εξ ου φαγείν ουκ έχουσιν εξουσίαν οι τη σκηνή λατρεύοντες", υπονοώντας την ιερατική λειτουργία.

Και ακόμα, κατά προφητικό τρόπο, στην Παλαιά Διαθήκη έχει προφητευθεί η Χριστιανική εποχή, όπου οι πρεσβύτεροι έγινε συνήθεια να ονομάζονται και "ιερείς", από τη λειτουργία τους στο θυσιαστήριο: "Και θέλουσι φέρει πάντας τους αδελφούς σας εκ πάντων των εθνών προσφοράν εις τον Κύριον, επί ίππων και επί αμαξών και επί φορείων και επί ημιόνων και επί ταχυδρόμων ζώων, προς το άγιόν μου όρος, την Ιερουσαλήμ, λέγει Κύριος, καθώς τα τέκνα του Ισραήλ φέρουσι την εξ αλφίτων προσφοράν εν καθαρώ αγγείω προς τον οίκον του Κυρίου. 21 Και προσέτι θέλω λάβει εξ αυτών ιερείς και Λευΐτας, λέγει Κύριος" (Ησαϊας 66: 20,21). Προσέξτε ότι το χωρίο, μιλάει για την εποχή που και οι Εθνικοί θα μπουν στην Εκκλησία. Άρα μιλάει προφητικά για τη Χριστιανική εποχή. Εάν όμως όλοι οι Χριστιανοί είναι "ιερείς", κατά τον Προτεσταντισμό, και δεν υπάρχει "ειδική τάξη" ιερέων, τότε, γιατί λέει ότι "απ' αυτούς θα λάβει ιερείς"; Από τους "ιερείς" θα λάβει "ιερείς"; Αυτό δείχνει ότι υπάρχει ειδική ιερωσύνη, μαρτυρημένη και στην Παλαιά Διαθήκη.

 

Σπορέας:

Που γράφει η Αγία Γραφή για μυστήρια;

ΟΟΔΕ:

Α΄ Κορινθίους 4/δ: 1, όπου γράφει ο Απόστολος: "Ούτως ημάς λογιζέσθω άνθρωπος, ως υπηρέτας Χριστού και οικονόμους μυστηρίων Θεού".

 

Σπορέας:

Που γράφει η Αγία Γραφή για αριθμό μυστηρίων;

ΟΟΔΕ:

Πουθενά. Ο αριθμός των μυστηρίων ούτε κάτι σταθερό είναι, ούτε είναι Ορθόδοξο δόγμα. Είναι μια σχολαστική παρουσίαση των εκφάνσεων του ΕΝΟΣ μυστηρίου της Χριστιανικής πίστεως. Γι' αυτό και σε διαφορετικούς αιώνες, βρίσκουμε να αλλάζει και ο αριθμός, και το περιεχόμενο των μυστηρίων, σε Χριστιανικά κείμενα.

 

Σπορέας:

Που γράφει η Αγία Γραφή για τελετουργίες;

 

ΟΟΔΕ:

Σε πάρα πολλά σημεία. Για παράδειγμα ολόκληρη η Αποκάλυψη είναι μια διαχρονική Θεία Λειτουργία. Επίσης στην Α΄ προς Κορινθίους 11/ια 23-26, περιγράφει το πώς γινόταν στην αρχή η Θεία Κοινωνία. Δεν έχει νόημα να τα γράψουμε όλα, αρκούν αυτά τα δύο.

 

 

Που γράφει η Αγία Γραφή για άμφια και δεσποτισμό;

ΟΟΔΕ:

Πουθενά. Τα άμφια με τον καιρό έλαβαν τους συμβολισμούς τους, ο δε δεσποτισμός είναι ξένος στη Χριστιανική πίστη. Γι' αυτό και είναι λάθος το να αποκαλούν κάποιοι "δεσπότη" τον αρχιερέα τους.

 

Σπορέας:

Που γράφει η Αγία Γραφή για ιερατικά αξιώματα; ...και άλλα πολλά...

ΟΟΔΕ:

Στις Πράξεις 15/ιε, στην Αποστολική Σύνοδο για το θέμα της περιτομής, υπάρχει ξεκάθαρη φανέρωση των δύο ιερατικών βαθμών, του Ιακώβου (τον οποίο αντιδιαστέλλει από το υπόλοιπο πρεσβυτέριο ως πρώτο επίσκοπο Ιεροσολύμων, και ως Επίσκοπος προήδρευε), και των πρεσβυτέρων. Περί των δε διακόνων, κάνει λόγο η Αγία Γραφή στις Πράξεις 6ο κεφάλαιο.

Βεβαίως στην εποχή των αποστόλων, η λέξη: "επίσκοπος" ήταν ταυτόσημη με τη λέξη: "πρεσβύτερος", και το επισκοπικό αξίωμα αποδιδόταν δια του ονόματος του επισκόπου, χωρίς όμως να ονομάζεται "επίσκοπος". Αμέσως μετά την κοίμηση των αποστόλων όμως, η ηγεσία της Εκκλησίας μεταφέρθηκε άμεσα στα χέρια των επισκόπων, και ήδη στις αρχές του 2ου αιώνα, βρίσκουμε στα πρωτοχριστιανικά συγγράμματα ξεκάθαρα να έχει ξεχωρίσει η λέξη: "επίσκοπος" από τη λέξη: "πρεσβύτερος". Αλλά βεβαίως αυτό συνέβη ΜΕΤΑ το θάνατο των αποστόλων, γι' αυτό και στην Αγία Γραφή δεν συναντάμε τη λέξη "επίσκοπος" ως ξεχωριστή έννοια. Περισσότερα επ' αυτού, στη σχετική μελέτη της ιστοσελίδας μας.

 

Σπορέας:

Απάντησε μου σε αυτά, και τότε θα λάβεις και τις απαντήσεις απο μόνος σου στις ερωτήσεις που μου έθεσες παραπάνω.

ΟΟΔΕ:

Απάντησα λοιπόν! Σειρά σου λοιπόν τώρα, να απαντήσεις κι εσύ στις 10 ερωτησούλες περί της Αγίας Γραφής που σου έδωσα.

Εδώ ο κος Οικονομίδης, νομίζει ότι "μας στρίμωξε", επειδή δεν γράφει η Αγία Γραφή όλα όσα πιστεύουμε! Εδώ όμως είναι και το αδύνατο σημείο του Προτεσταντισμού. Ο Προτεσταντισμός ισχυρίζεται, ότι όλα όσα κάνουμε και πιστεύουμε εμείς οι Χριστιανοί, πρέπει κατ' ανάγκην να είναι γραμμένα στην Αγία Γραφή.

Αυτό όμως είναι ΑΙΡΕΣΗ!

Εκτός από την Αγία Γραφή, (σύμφωνα με την Αγία Γραφή), πρέπει να δεχόμαστε και την προφορική διδασκαλία της Εκκλησίας, που ποτέ δεν γράφτηκε στην Αγία Γραφή:

"Άρα ουν, αδελφοί, στήκετε, και κρατείτε τας παραδόσεις ας εδιδάχθητε είτε δια λόγου είτε δι' επιστολής ημών" (Β΄ Θεσσαλονικείς 2/β: 15).

Εμείς οι Χριστιανοί λοιπόν, ΔΕΝ ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΜΑΣ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ. Γι' αυτό και το να μην τα γράφει όλα όσα πιστεύουμε η Αγία Γραφή, όχι μόνο δεν μας θίγει, αλλά μας αποδεικνύει αληθινά Χριστιανούς, που δεν δεσμεύουμε την αγιωτάτη πίστη μας στο γράμμα ενός βιβλίου, αλλά στο ζωντανό Πνεύμα της Εκκλησίας, το Άγιο Πνεύμα.

Όμως οι Προτεστάντες σαν τον κο Οικονομίδη, ισχυρίζονται ότι στηρίζουν όλα όσα λένε στην Αγία Γραφή. ΣΕΙΡΑ ΣΟΥ ΛΟΙΠΟΝ ΚΥΡΙΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗ, ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΣΟΥ ΕΘΕΣΑ, αφού εγώ ήδη απάντησα. Περιμένουμε! Τώρα δεν έχεις την παραμικρή δικαιολογία να το αποφύγεις!

 

Σπορέας:

Κύριε "Ερευνητή", επι σειρά πολλών τευχών του περιοδικού "Πνευματικοί Αντίλαλοι" ο κ. Χαραλαμπάκης ασχολήθηκε με το πρόσωπο του Αλεβιζόπουλου, αποδεικνύοντας του το εσφαλμένο των απόψεων του, μέχρι που άφησε ο Αλεβιζόπουλος τον μάταιο τούτο κόσμο, και σταμάτησε και ο κ. Χαραλαμπάκης την "υπεράσπιση" του εαυτού του. Απορώ πως σου διέφυγε και αυτή η λεπτομέρεια!!!

Προς το τέλος του άρθρου σου βλέπω ότι ησυχάζεις λίγο, και προσπαθείς να μαζέψεις τα αμάζευτα, λέγοντας ότι, ναί μεν θέλεις να πιστέψεις τον κ. Χαραλαμπάκη, αλλά... (να τι γράφεις)

Ο.Ο.Δ.Ε:

Όπως βλέπεις κύριε Οικονομίδη, έχω παραθέσει ολόκληρο το άρθρο σου, και όλη την "αναίρεση" των όσων έχουμε γράψει, από τον π. Αντώνιο Αλεβιζόπουλο. Και είναι στη διάθεση του κάθε αναγνώστη, να κρίνει κατά πόσον θα πιστέψει τον έναν ή τον άλλον. Προσωπικά, αν και θέλω να πιστέψω τον κ. Χαραλαμπάκη, τα όσα έχω διαβάσει στα βιβλία του με εμποδίζουν, και ακόμα μου φαίνεται πολύ λίγος καιρός οι δύο μήνες (από Φεβρουάριο ως Απρίλιο του 1955), για να σπεύσει να παντρευτεί μια ως τότε άγνωστη, κάποιος που έχει δώσει όρκο παρθενίας στον Θεό!

Παρ' όλα αυτά, όπως πολλάκις είπα, θα δεχθώ ΝΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΩ ακόμα, οποιαδήποτε ξεκάθαρη απόδειξη ότι αυτά (ή κάτι απ' αυτά) που γράφει ο π. Αντώνιος Αλεβιζόπουλος είναι ανακριβές. με αποδείξεις όμως!

Σπορέας:

Ο λίγος χρόνος (δύο μήνες) σε εκπλήσει κ. Ν.Μ; και όχι το γεγονός ότι οι δύο μήνες (γνωριμίας με την σύζυγο του) ακολουθούν τον μήνα Φεβρουάριο, που παρέδωσε το ράσο ο κ. Χαραλαμπάκης, και επομένως είναι αποδεδειγμένο ότι δεν καθαιρέθηκε επειδή παντρεύτηκε ενώ ήταν ακόμα ιερέας (Αρχιμανδρίτης), αλλά παντρεύτηκε μετά που αποσχηματίστηκε εκουσίως;

Για τους Πατέρες της Εκκλησίας που γράφεις, αναφέρθηκα σε ειδικό άρθρο μου.

ΟΟΔΕ:

Αυτά τα απαντήσαμε επαρκώς στα προηγούμενα κεφάλαια, οπότε δεν θα τα επαναλάβουμε εδώ. Και όσο για τους αγίους πατέρες, πάλι απαντήσαμε στο προηγούμενο άρθρο μας.

 

9. Επιλεγόμενες συκοφαντίες του κου Οικονομίδη

Σπορέας:

Αν επανέλθω και πάλι στην "χολή" σου, άδικο θα έχω; Το δείχνεις άλλη μιά φορά. Εάν έχω την φωτογραφία μου και το όνομα μου στην πρώτη σελίδα του "Σπορέα" σαν εκδότης του, αυτό δείχνει σεβασμό προς τον αναγνώστη μου. Του λέω, αυτός είμαι, για να ξέρεις με ποιον έχεις να κάνεις. Αυτό στην Βιβλική γλώσσα λέγεται Ευθύτητα, ενώ στην γλώσσα του πεζοδρομίου, λέγετε "μαγκιά" (συγνώμη). Εφ' όσον όμως μέμφεσαι την ενέργεια μου αυτή, τί θα πείς για την δική σου ενέργεια, στο λίνκ που μου δίνεις πιο πάνω, που έχεις το όνομα σου, εκφωνείς διαφημίζοντας το βιβλίο σου, για να πουλήσεις κερδίζοντας, και κάνεις εμπόριο στο όνομα, δήθεν, της αποτροπής απο την πλάνη; Ε, λοιπόν, φίλε, λίγη σοβαρότητα δεν βλάπτει.

ΟΟΔΕ:

Και πάλι ο κος Σπορέας συκοφαντιών, επανέρχεται με νέες συκοφαντίες.

Κατ' αρχήν θέλει να μας πείσει ότι η φωτογραφία του και η προβολή που κάνει στην ιστοσελίδα του, είναι δήθεν από ευθύτητα! Λες και αν δεν έβαζε τη φωτογραφία του δεν θα ήταν ευθύς! Ο άγιος Λουκάς δηλαδή που έγραψε το Ευαγγέλιο και τις Πράξεις χωρίς φωτογραφία, δεν σεβάστηκε τον αναγνώστη του, που δεν έβαλε προσωπογραφία του! Φοβερή Προτεσταντική λογική!

Αλλά ακόμα δύο συκοφαντίες όπως είπα, βρίσκονται στην ανωτέρω συκοφαντική παράγραφο του κου Οικονομίδη:

Κατ' αρχήν αναφέρεται προφανώς στο ηχογραφημένο μήνυμα που ακούγεται όταν κάποιος ανοίξει την εισαγωγική σελίδα του βιβλίου μου. Εκεί κατά τον κο Σπορέα συκοφαντιών, "εκφωνώ", για να πουλήσω το βιβλίο μου και να κερδίσω! Τι να πει κανείς για το μέγεθος της Προτεσταντικής κακοήθειας και διαβολής! Όμοιοι με τον πατέρα τους τον Διάβολο είναι! Πλήρεις δόλου, συκοφαντίας και αίρεσης!

Αγαπητέ κ. Οικονομίδη, η εκφώνηση αυτή, δεν είναι δική μου. Είναι το διαφημιστικό μήνυμα που παίζει ο ραδιοφωνικός σταθμός της Ι.Μ. Λεμεσού της Κύπρου, διαφημίζοντας το βιβλίο μου. Και επειδή μου το έστειλε, το έβαλα στο εξώφυλλο, για να γνωρίζει ο αναγνώστης τι θα διαβάσει!

Άραγε με ποια στοιχεία ισχυρίζεσαι ότι εγώ "κερδίζω" έστω και ένα ευρώ από το βιβλίο μου; Το ξέρεις ότι όχι μόνο δεν έχω πάρει δεκάρα απ' αυτό, αλλά αντιθέτως, έχω πληρώσει πολλά χρήματα σε γραμματόσημα, για να στέλνω σε φίλους ΔΩΡΕΑΝ, το ογκώδες (και ταχυδρομικά βαρύ) αυτό βιβλίο, από τα αποθέματα που μου χάρισαν οι εκδότες, ως συγγραφικά δικαιώματα;

Αλλά τι να περιμένει κανείς από τους ακολούθους του Διαβόλου, εκτός από Διαβολές και Συκοφαντίες;

Η δε αναγραφή του ονόματός μου, στο βιβλίο που εξέδωσα, δεν νομίζω ότι συγκρίνεται με τη δική σου ναρκισσιστική δημοσίευση φωτογραφιών της (όμορφης ομολογουμένως) παρουσίας σου.

Άρα λοιπόν κύριε Οικονομίδη, όπως έγραψες κι εσύ, "λίγη σοβαρότητα δεν βλάπτει". Οι διάτρητες συκοφαντίες σου και διαβολές σου, γυρίζουν μπούμερανγκ εναντίον σου, εκθέτοντας και εσένα, και την αιρετική σου πίστη. Εκεί στην Αυστραλία πρέπει να ξέρεις πολύ καλά από Μπούμερανγκ!

 

Σπορέας:

Κοίτα για λίγο και την κατάντια των παπάδων σου, ενάντια στον κ. Χαραλαμπάκη, έτσι για να δείς ποιούς προσκυνάς και εμπιστεύεσαι, λέγοντας ότι μόνο η ορθόδοξη εκκλησία είναι ανόθευτη, και δέν υπάρχει κάτι για να την κατηγορήσει κανείς.

(στο σημείο αυτό το άρθρο του κου Οικονομίδη έχει μία εικόνα, που δεν θεωρήσαμε αναγκαίο να την αναδημοσιεύσουμε εδώ, όπου εμφανίζεται ένα γραπτό του κου Χαραλαμπάκη, και πάνω είναι ζωγραφισμένες δύο "μούτζες")

"ότι έχει κανείς προσφέρει"

απο το βιβλιο "ΤΑ ΑΝΑΠΟΔΑ ΤΗΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ"

Ο κ. Χαραλαμπάκης, έστειλε επιστολή αγάπης στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων, για να τους δείξει τον Σωτήρα Χριστό, και οι καλόγεροι του πνευματικού σκότους του την επέστρεψαν πίσω, με δυό μούτζες ζωγραφισμένες επάνω της (φωτο), σαν τα τετράποδα που αφήνουν τα αποτυπώματα τους επιστρέφοντας απο τον βόρβορο τους.

Να τους χαίρεσαι λοιπόν, κ. Ν.Μ. τους αλάθητους ορθοδόξους σου, με την "αγιότητα" τους, που:"...η Ορθοδοξία είναι ακατηγόρητη. Και τίποτα δεν μπορεί κάποιος να βρει να την κατηγορήσει", όπως έγραψες παραπάνω.

Αυτό δείχνει την φανατική σου τύφλα. Ας είναι.

ΟΟΔΕ:

Παρακαλώ κ. Οικονομίδη, προσθέστε στην εικόνα αυτή και το αποτύπωμα της δικής μου παλάμης, προς τα ασεβή συγγράμματα του κου Χαραλαμπάκη. Γιατί θεωρώ καθήκον μου να αποδίδω αυτό που αξίζει, σε παρόμοια συκοφαντικά και αντιχριστιανικά αιρετικά συγγράμματα.

Σύμφωνα με τον κο Οικονομίδη, το να στείλει ο κ. Χαραλαμπάκης έναν συρφετό συκοφαντιών, αιρέσεων, ψευδών και ύβρεων κατά της Εκκλησίας προς το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων, αποτελεί "επιστολή αγάπης"!!! Δηλαδή αγαπητέ κύριε Οικονομίδη, επιστολή αγάπης θα είναι, αν σου στείλει κάποιος ένα λιβελογράφημα με ψευδείς συκοφαντίες και διαστροφές εναντίον της μητέρας σου; Γιατί αυτό ουσιαστικά έκανε ο κος Χαραλαμπάκης. Όχι μόνο δεν αρκέσθηκε στη δική του απώλεια και αποστασία, αλλά συνέχισε να προκαλεί (μέχρι σήμερα), με ακατάσχετα ψεύδη και συκοφαντίες κατά της μητέρας μας της Άνω Ιερουσαλήμ, της Εκκλησίας! (Γαλάτες 4/δ: 26). Μήπως έπρεπε να τον ευχαριστήσουν και από πάνω οι μοναχοί;

Καλά έκαναν και του μούτζωσαν τις συκοφαντίες! Επικροτώ και επαυξάνω! Γι' αυτό παρακαλώ προσθέστε εσείς και τη δική μου παλάμη μαζί με τις δικές τους, έτσι ώστε όχι μόνο υπό  δύο, αλλά και υπό τριών Χριστιανών να συμμαρτυρηθεί η αξία του εν λόγω συκοφαντικού κειμένου.

Πραγματικά τους χαίρομαι τους λεβέντες μοναχούς του Πατριαρχείου, που αντέδρασαν έτσι δυναμικά προς τις προκλήσεις του Διαβόλου κατά της Εκκλησίας του Χριστού. Γι' αυτό η Εκκλησία είναι ακατηγόρητη. Γιατί εκτός από ανθρώπους σαν τον Αθηναγόρα, που παρασύρθηκαν, έχει και λεβέντες που τιμούν την πίστη τους, στέλνοντας εκεί που πρέπει τα σκουπίδια υπό μορφήν βιβλίων που τους στέλνει ο κάθε αποστάτης.

Όμως με την εικόνα αυτή, για τη λεβέντικη αντίδραση των Ιεροσολυμιτών πατέρων, στις ασεβείς και υβριστικές προκλήσεις του κου Χαραλαμπάκη, ο κος Οικονομίδης δεν καταλαβαίνει ότι έτσι για μια φορά ακόμα διαψεύδει αυτά που έγραφε στην αρχή του άρθρου του!

Απ' ό,τι θα θυμάστε, ο κος Οικονομίδης θεώρησε την ευμενή συμπεριφορά του Αθηναγόρα προς τα ψεύδη του κ. Χαραλαμπάκη, ως ενδεικτική του ότι οι ηγέτες μας θεωρούν καλύτερο τον Προτεσταντισμό από την Ορθοδοξία. Όμως όταν το έγραφε αυτό, είχε ξεχάσει τις μούτζες του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων προς τα ασεβή αυτά συγγράμματα του κου Χαραλαμπάκη. Και τώρα εδώ αυτοδιαψεύδεται, δείχνοντας ότι κάνει ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΗ ΧΡΗΣΗ της αντίδρασης των Χριστιανών. Στην αρχή επιλέγει την (προδοτική θα έλεγα) συμπεριφορά του Αθηναγόρα, ως ενδεικτική του ότι οι ηγέτες μας είναι υπέρ του Προτεσταντισμού, και εδώ, ξεχνώντας τα όσα είχε γράψει, επιλέγει την λεβέντικη αντίδραση των Ιεροσολυμιτών πατέρων, για να πει ότι οι ηγέτες μας έχουν κακές αντιδράσεις εναντίον του καημένου του υβριστή της Εκκλησίας Χαραλαμπάκη!

 

Σπορέας:

Ξόδεψα πολλές ώρες για να απαντήσω στα ατοπήματα σου, και θα ήταν μέγα σφάλμα εκ μέρους μου, αν έκλεινα εδώ χωρίς να σου δώσω το πραγματικό μήνυμα, άσχετα το ύφος της επιστολής μου. Θυμήσου την απόκριση στον άφρονα, στην αρχή αυτού του άρθρου.

ΟΟΔΕ:

Σε διαβεβαιώ ότι θα ξοδέψεις πολύ περισσότερο χρόνο για να απαντήσεις σε αυτή μου την ανταπάντηση. Αλλά δεν πειράζει. Έτσι δίνεις όλα τα απαραίτητα στοιχεία στους αναγνώστες για το ήθος σου, καθώς και των ομοθρήσκων σου. Συνέχισε! Έχουμε πολλά να πούμε ακόμα! Στην αρχή είμαστε!

 

Σπορέας:

Το πραγματικό μήνυμα, που καλά θα κάνεις να προσέξεις, είναι ότι:

"Καθαρίσθητε λοιπόν από της παλαιάς ζύμης, διά να ήσθε νέον φύραμα, καθώς είσθε άζυμοι. Διότι το πάσχα ημών εθυσιάσθη υπέρ ημών, ο Χριστός (Α' Κορινθίους: ε' 7)"

"αλλ' ο Θεός δεικνύει την εαυτού αγάπην εις ημάς, διότι ενώ ημείς ήμεθα έτι αμαρτωλοί, ο Χριστός απέθανεν υπέρ ημών (Ρωμαίους: ε' 8).

"Έλεγε λοιπόν ο Ιησούς προς τους Ιουδαίους τους πιστεύσαντας εις αυτόν· Εάν σεις μείνητε εν τω λόγω τω εμώ, είσθε αληθώς μαθηταί μου, και θέλετε γνωρίσει την αλήθειαν, και η αλήθεια θέλει σας ελευθερώσει (Ιωάννης: η' 31-32).

"Πας λόγος Θεού είναι δεδοκιμασμένος· είναι ασπίς εις τους πεποιθότας επ' αυτόν. Μη προσθέσης εις τους λόγους αυτού· μήποτε σε εξελέγξη, και ευρεθής ψεύστης (Παριμοίες: λ' 5-6).

Ίσως να πήρες κάποια ιδέα για τα ερωτήματα σου που μου έθεσες παραπάνω. Όπως ο Κύριος, έτσι κι΄εγώ θα περιμένω τις δικές σου απαντήσεις, και μετά θα λάβεις και εσύ τις απαντήσεις που... επιδεικτικά μου ζητάς, "δια να μή είσαι σοφός εις τους οφθαλμούς σου" (Παροιμίες: κς' 5)".

Γιώργος Οικονομίδης

"sporeas.gr"

04/08/2007

 

ΟΟΔΕ:

Ευχαριστώ για τις Αγιογραφικές υπενθυμίσεις. Είναι πάντα χρήσιμες.

Ελπίζω λοιπόν να απαντήσεις (όπως γράφεις) και στα 10 ερωτήματα που σου έθεσα, έτσι ώστε μετά τη διαπίστωση του ήθους των συκοφαντών αποστατών από την Εκκλησία, να δουν οι αναγνώστες αυτής της αντιπαράθεσης και κάποια δογματικά πράγματα ουσίας, για την αντιγραφικότητα και αντιχριστιανικότητα του Προτεσταντισμού που εκπροσωπείς.


Ν. Μ.

Τελευταία ενημέρωση: 6-8-2007.

Τελευταία ενημέρωση: 24-8-2007.

ΕΠΑΝΩ