Ορθόδοξη Ομάδα Δογματικής Έρευνας Επιθέσεις κατά της Εκκλησίας και Προτεσταντισμός

Γενικό και ειδικό ιερατείο // Η Εκκλησία ΠΟΤΕ δεν αποστάτησε // Η ποιοτική διαφορά των προσήλυτων στην Ορθοδοξία // Η αυτοαποκαλούμενη "Αρχέγονη Ορθόδοξη Εκκλησία" // Νέα σπορά συκοφαντιών από την ιστοσελίδα "Σπορέας" // Απάντηση στο αιρετικό κείμενο του πρώην Ιερέως Στυλιανού Χαραλαμπάκη: "Γιατί άφησα το ράσο"

Ένας "Σπορέας" ζιζανίων, συκοφαντιών και αιρέσεων

Αν και γνωρίζουμε την ιστοσελίδα αυτή από καιρό, όπως και τις διαστρεβλώσεις της, (δογματικές και ιστορικές), απλώς δεν θεωρήσαμε αναγκαίο να ασχοληθούμε μαζί της, μια και τα όσα διαστρεβλωτικά δογματικά γράφει, είναι ήδη απαντημένα στην ιστοσελίδα της ΟΟΔΕ. Αλλά το ότι τελικά ασχολήθηκε ο κος Οικονομίδης μαζί μας, μας αναγκάζει να εκθέσουμε τις συκοφαντίες του δημόσια, μαζί με μερικά από τα δογματικά του ατοπήματα, μέσω των οποίων παρασύρει τους αφελείς.

 

1. Η επίθεση εξ... Αυστραλίας και οι ενέργειές μας

Μία Προτεσταντική ιστοσελίδα (εξ' Αυστραλίας) απ' αυτές που επιτίθενται στην Εκκλησία του Χριστού, διαστρεβλώνοντας τα πάντα, είναι και η ιστοσελίδα του "Σπορέα", με αρθρογράφο τον κο Γεώργιο Οικονομίδη.

Αφορμή για το άρθρο μας αυτό, αποτέλεσε μια πρόσφατη επίθεση της αιρετικής αυτής ιστοσελίδας στην ΟΟΔΕ, και συγκεκριμένα το άρθρο στη διεύθυνση: http://www.Sporeas.gr/kitrinismos%20kai%20laspologia.htm Στόχος του εν λόγω άρθρου του "Σπορέα", είναι το άρθρο μας για τη χαμηλή ποιότητα των ανθρώπων που μεταστρέφονται από την Ορθόδοξη Εκκλησία σε διάφορες αιρέσεις. Προφανώς "θιγμένος" ο κος Οικονομίδης, έσπευσε να διαστρεβλώσει πολλά σημεία του άρθρου, και να υπερασπίσει έναν από τους γνωστότερους συκοφάντες της Ορθόδοξης πίστης, τον οποίο εκθέταμε εκεί.

Χαιρόμαστε ιδιαίτερα για την ευκαιρία που μας δίνει ο κος Οικονομίδης, να δείξουμε ΜΕ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ αυτή τη φορά, το πόσο δίκιο έχουμε όταν μιλάμε για τη χαμηλή ποιότητα των αποστατών από την Ορθόδοξη πίστη, προς διάφορες Προτεσταντικές αιρέσεις, και για την ευκαιρία να ενημερώσουμε δημόσια τους Χριστιανούς για την αιρετική αυτή ιστοσελίδα του. Και τα ντοκουμέντα θα τα αντλήσουμε από τον ίδιο τον κο Οικονομίδη, και από τον κατ' εξοχήν συκοφάντη της Χριστιανικής ιεροσύνης κο Χαραλαμπάκη τον οποίο έσπευσε να δικηγορεύσει ο κος Οικονομίδης, ως συμμάχου του εναντίον της Εκκλησίας του Χριστού. Είναι προφανές ότι ο (εξ Αυστραλίας) κος Οικονομίδης, έχοντας αποκοπεί από τις Χριστιανικές πολιτισμικές ρίζες, εκφραγκευμένος πλέον, υποτιμά τον θησαυρό της Χριστιανικής πίστης, τον οποίο διέσωσε ανόθευτο μόνη η Ορθόδοξη Εκκλησία, η Εκκλησία των Αποστόλων και του Ελληνικού έθνους. Εμπίπτει λοιπόν προφανέστατα ο κος Οικονομίδης στην κατηγορία των ανθρώπων εκείνων του εξωτερικού, που έχουμε παρουσιάσει στο σχετικό άρθρο του κου Ζουράρι.

Εμείς λοιπόν με τη σειρά μας, μια και ο κος Οικονομίδης μας ενημέρωσε για το άρθρο αυτό, προβήκαμε στις εξής ενέργειες:

1. Ενημερώσαμε το άρθρο μας περί της "ποιότητας" των αποστατών από την Εκκλησία, με την αρνητική δήλωση του κου Χαραλαμπάκη, περί των όσων γράψαμε εκεί γι' αυτόν, παρμένα από το βιβλίο του π. Αντωνίου Αλεβιζόπουλου: "Εγχειρίδιο Αιρέσεων και Παραχριστιανικών Ομάδων". Παράλληλα όμως, εξηγήσαμε εκεί, τους λόγους για τους οποίους δεν μπορούμε να πιστέψουμε τη μαρτυρία του κου Χαραλαμπάκη, εξ' αιτίας του κακού παρελθόντος του, γεμάτου από αντιφάσεις, ψευδείς δηλώσεις, συκοφαντίες κατά αγίου, και παραβίαση του όρκου του προς τον Θεό. Και ζητήσαμε ντοκουμέντα προκειμένου να τον πιστέψουμε, και όχι μια απλή δήλωση ενός ανθρώπου με τόσο βεβαρημένο παρελθόν στις μαρτυρίες του.

2. Ανεβάσαμε σε άρθρο, ολόκληρο το ιστορικό τμήμα του βιβλίου του π. Αντωνίου Αλεβιζόπουλου: "Εγχειρίδιο Αιρέσεων και Παραχριστιανικών Ομάδων", περί του κου Χαραλαμπάκη, ούτως ώστε,

α. Να γίνει εμφανές ότι ο κος Οικονομίδης ΨΕΥΔΕΤΑΙ αποδίδοντας τα όσα γράψαμε, σε συκοφαντία της ΟΟΔΕ,

β. Να φανεί από αποσπάσματα βιβλίων του ίδιου του κου Χαραλαμπάκη (κάποια εκ των οποίων τα έχει και στην ιστοσελίδα του ο κος Οικονομίδης), πόσο αναξιόπιστος είναι στα όσα γράφει και ισχυρίζεται,

γ. Να φανεί με παραδείγματα η ανεπαρκής γνώση αυτού του πρώην ιερέως της Ορθόδοξης Εκκλησίας, για την Εκκλησία στην οποία κάποτε χειροτονήθηκε και από την οποία αποστάτησε παραβαίνοντας τις υποσχέσεις του προς τον Θεό,

δ. Να φανεί η αναξιοπιστία του κου Χαραλαμπάκη με σαφέστατα παραδείγματα αντιφάσεων, αποδεδειγμένα ψευδών συκοφαντιών και πονηριών του, ώστε να πεισθεί και ο πιο δύσπιστος ότι ο λόγος του δεν αρκεί για να τον πιστέψουμε, και

ε. Να φανεί σε όλους τι είδους ανθρώπους, και τι είδους συγγράμματα υπερασπίζεται ο Σπορέας του κου Οικονομίδη, και οι συνεργάτες του, που που τις ημέρες αυτές έσπευσαν να διασπείρουν στο διαδίκτυο το συκοφαντικό του άρθρο για την ΟΟΔΕ.

3. Ανεβάσαμε αυτό το παρόν άρθρο,

α. Για να δείξουμε το άτοπο των κατηγοριών του κου Οικονομίδη.

β. Για να απαντήσουμε σε αυτές πλήρως.

γ. Για να χρησιμοποιήσουμε και τον ίδιο, όπως και τον κο Χαραλαμπάκη ως ζωντανά παραδείγματα της "ποιότητας" των αποστατών από τη Χριστιανική πίστη.

δ. Για να εκθέσουμε όλους εκείνους τους συνεργάτες του κου Οικονομίδη, έσπευσαν να διασπείρουν στο διαδίκτυο επικολλήσεις του συκοφαντικού του άρθρου.

ε. Για να πληροφορήσουμε το κοινό τι ρόλο παίζει η εν λόγω ιστοσελίδα του "Σπορέα".

στ. Για να εκθέσουμε την άγνοια του κ. Οικονομίδη, περί της Χριστιανικής πίστης, δείχνοντας πόσο σοβαρά ζητήματα προσπερνάει, και σε πόσα παραβαίνει τη Χριστιανική πίστη.

ζ. Για να καλέσουμε αμφοτέρους τους αποστάτες αυτούς από τη Χριστιανική πίστη, σε μετάνοια και επιστροφή, με ντοκουμέντα των αιρετικών τους θέσεων.

4. Ενημερώσαμε τον κο Οικονομίδη όπως οφείλαμε, και όπως μας ζήτησε, για τις ενέργειές μας αυτές.

5. Μια και ο κος Οικονομίδης ανέβασε στο διαδίκτυο το κείμενο του κου Χαραλαμπάκη: "Γιατί άφησα το ράσο", δηλώνουμε εκ των προτέρων, ότι προτιθέμεθα εν ευθέτω χρόνω, να το αναλύσουμε και να δείξουμε δημόσια όλη τη δογματική πλάνη του άρθρου αυτού.

 

2. Αναίρεση της συκοφαντικής επίθεσης κατά της ΟΟΔΕ

Στη συνέχεια, θα επικολλήσουμε το άρθρο του κου Οικονομίδη εναντίον μας, και θα το αναιρέσουμε σημείο προς σημείο.

Με σκούρο μπλε, οι θέσεις του κου Οικονομίδη. Με μαύρο οι δικές μας απαντήσεις:

 

ΚΙΤΡΙΝΙΣΜΟΣ και ΛΑΣΠΟΛΟΓΙΑ
(αν)ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ!!!
Πηγή: http://www.sporeas.gr/kitrinismos%20kai%20laspologia.htm

Σπορέας:

Γνωρίζω ότι, για την εγκυρότητα των όσων κατά καιρούς γράφω στην Ιστοσελίδα μου, (sporeas.gr), απαιτείται εντατική έρευνα χάριν της αλήθειας. Αυτό και κάνω τακτικά, επισκεπτόμενος άλλες Χριστιανικές Ιστοσελίδες, ασχέτου δόγματος. Τακτική μου είναι να επικροτώ την αλήθεια και να καυτηριάζω το ψέμα απ΄ όπου και να προέρχεται. Ένα ψέμα όμως, που αγγίζει τα όρια του παραλόγου, με σκοπό την αμαύρωση προσώπων και την παραπλάνηση απο την αλήθεια των άμεσα ενδιαφερομένων, χωρίς άλλο είναι καθ΄ όλα εμετικό. Η αλήθεια, όσο και να "πονάει", πρέπει να λέγεται, και μάλιστα τεκμηριωμένη. Το ψέμα, επαναλαμβάνω, σου προκαλεί εμετική διάθεση. Έτσι αισθάνθηκε και ο Κύριος μας Ιησούς Χριστούς για τους Λαοδικείς, λέγοντας: "μελλω σε εμεσαι (θα σε κάνω εμετό) εκ του στοματος μου " (Αποκάλυψις: γ' 16). Καιρός όμως να εξηγηθώ καλύτερα.

 

ΟΟΔΕ:

Παρά την αηδία που αισθανόμαστε από τη σιχαμερή εισαγωγή του κου Οικονομίδη στο άρθρο του, δεν μπορούμε να μη χαμογελάσουμε σκεπτόμενοι το πώς θα αντιδρά το ευαίσθητο στομάχι του, όταν διαβάζει τα ίδια τα δικά του συκοφαντικά άρθρα στην αιρετική ιστοσελίδα του Σπορέα. Και αναρρωτιόμαστε, αφού επισκέπτεται την ιστοσελίδα μας, πώς δεν έσπευσε να απαντήσει σε σημαντικότατα ερωτήματα που έχουμε θέσει για τον Προτεσταντισμό, και ασχολήθηκε απλώς με τη δικηγόρευση ενός εχθρού της Χριστιανικής ιεροσύνης; Γι' αυτό και θα του τα θέσουμε στο τέλος, μήπως και απαντήσει...

 

Σπορέας:

Επισκεπτόμενος μιά απο τις Ιστοσελίδες, "Ορθοδόξου εδάφους", διάβασα με έκπληξη άρθρο με τίτλο "Η ποιοτική διαφορά των προσήλυτων στην Ορθοδοξία", με τον αρθρογράφο να υπογράφει με τα αρχικά Ν.Μ στην Ιστοσελίδα της Ο.Ο.Δ.Ε (Ορθόδοξη Ομάδα Δογματικής Έρευνας). Αυτό το... "Έρευνας", με προβλημάτισε, και με αυτά τα συκοφαντικά ψεύδη κατά προσώπου που εκτόξευσε, κατάλαβα την ποιότητα των "ερευνών" τους. Μία κίτρινη λασπολογία!!!

 

ΟΟΔΕ:

Αν παραβλέψουμε ότι τα (κυριολεκτικά δεκάδες χιλιάδες) άρθρα της ΟΟΔΕ, είναι κατά 99% αμιγώς δογματικές και ιστορικές αναλύσεις, τότε, πώς θα περιέγραφε ο ίδιος ο κος Οικονομίδης την ιστοσελίδα του, που τα άρθρα της πρώτης σελίδας του είναι κατά το ήμισυ συκοφαντικά κατά Ορθοδόξων προσώπων και φορέων; Δάσκαλε που δίδασκες!

 

Σπορέας:

Θα μπορούσα να γράψω πολλά επί του θέματος, εάν επρόκειτο για Ιστοσελίδα με επίσημη θέση της κρατικής Ορθοδόξου εκκλησίας, αλλά επειδή, όπως δηλώνουν οι της Ο.Ο.Δ.Ε, πρόκειται για ιδιώτες αρθρογράφους θα αρκεστώ στο επίμαχο σημείο της ψευδούς λασπολογίας εκ μέρους τους με σκοπό να προβληματίσω τον κάθε καλοπροαίρετο ενδιαφερόμενο της αλήθειας, για να έχει το νου του στα γραφόμενα της εν λόγω Ιστοσελίδας.

 

ΟΟΔΕ:

Εδώ μας μυρίζει "δικαιολογία", που προσπαθεί να βρει λόγους στο ερώτημα: "για ποιο λόγο ο "Σπορέας" αντί να ασχοληθεί με βασικά δογματικά θέματα ουσίας τα οποία αποσιωπά"! Προφανώς ψάχνει αφορμές για να μη μπει στη διαδικασία να παραδεχθεί ότι βρίσκεται σε αίρεση, αδυνατώντας να απαντήσει σε βασικά δογματικά σημεία, και αναλώνεται σε κιτρινισμό.

Επειδή θέλουμε να του χαλάσουμε τη δικαιολογία όμως, και να τον βάλουμε σε σοβαρή έρευνα, και όχι σε αφορμές για κιτρινισμό στον οποίο κυρίως αναλώνεται, του λέμε ότι αν και η ΟΟΔΕ βεβαίως δεν ανήκει σε κάποια επίσημη προσπάθεια της ιεραρχίας, παρ' όλα αυτά, τα όσα γράφουμε στην ιστοσελίδα μας, είναι αναγνωρισμένα από ολόκληρο τον Ορθόδοξο κόσμο, όπως μπορεί να δει κανείς στη σχετική μας ενότητα.

Έτσι κύριε Οικονομίδη, δεν έχεις πλέον δικαιολογίες. Και μάλλον πρέπει πλέον να ασχοληθείς με τα όσα θα σε ρωτήσουμε στο τέλος...

 

Σπορέας:

Στην προσπάθεια τους να ενημερώσουν(!!!) τους αναγνώστες τους, γιατί αρκετοί εγκαταλείπουν την ορθοδοξία, κατατάσουν τους "αποστάτες" σε κατηγορίες, σε πέντε (5) "είδη" ανθρώπων, όπως γράφουν. Το πρώτο "είδος" σύμφωνα πάντα με την θέση της Ο.Ο.Δ.Ε., είναι οι "Αμαρτωλοί". Αντιγράφω απο τα δικά τους:

Α. Οι "αμαρτωλοί": Σε αυτή την ομάδα ανήκουν οι περισσότεροι που προσηλυτίζονται σε διάφορες αιρέσεις και άλλες θρησκείες. Καταντάει μονότονο, όταν ακούμε ή διαβάζουμε την ιστορία τέτοιων ανθρώπων, να ακούμε τα ίδια και τα ίδια πράγματα από όλους τους, σαν πραγματικά μαγνητόφωνα. Σε Ευαγγελικούς, ή Πεντηκοστιανούς, ή Μάρτυρες της Σκοπιάς, (ή άλλους Προτεστάντες), στις 9 από τις 10 περιπτώσεις τους, ακούμε το ίδιο μοτίβο: "ζούσα μέσα στην αμαρτία... έκανα αυτό... έκανα εκείνο... ώσπου γνώρισα την αλήθεια, και συμμόρφωσα τη ζωή μου με τις εντολές του Θεού...".

Όπως παρατηρείτε, οι άνθρωποι αυτοί, κατά ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΟΜΟΛΟΓΙΑ, ήταν άνθρωποι που ζούσαν μακριά από την Ορθόδοξη Εκκλησία. Ζούσαν αμελώς, μια ζωή αμαρτωλή, και δεν είχαν ιδέα περί Θεού και Ορθόδοξης πίστης. Έτσι, παρασύρθηκαν εύκολα από τον πρώτο τυχόντα που τους μίλησε με επιτήδειο τρόπο για πράγματα του Θεού, έστω και με τον διαστρεβλωμένο τρόπο των αιρέσεων.

Ή παρόμοιοι άνθρωποι, γίνονται μέλη εξωχριστιανικών θρησκείων, και τους ακούμε να μας λένε ομοίως ως μαγνητόφωνα: "η Ορθοδοξία μας στερούσε τη χαρά της ζωής, απαγορεύοντάς μας τις ελεύθερες απολαύσεις, ή γεμίζοντας τη ζωή μας ταμπού..."

Θεωρούν "μονότονη" την ομολογία ότι, ο Χριστός μας έβγαλε απο την αμαρτία χάριν της θυσίας Του επάνω στον σταυρό, εάν πιστέψουμε και δεχτούμε αυτό το έργο της απολύτρωσης.

 

ΟΟΔΕ:

Εδώ ο κος Οικονομίδης κάνει μια (ίσως εκούσια) διαστρέβλωση των λόγων μου. Όπως μπορεί να διαπιστώσει όποιος διαβάσει προσεκτικά το πνεύμα της ανωτέρω παραγράφου μου, το νόημα της "μονοτονίας", είναι πολύ διαφορετικό. Το θέμα συζήτησης είναι η αμαρτωλότητά τους, και όχι η ομολογία τους για τον Χριστό, που θέλει να παρουσιάσει ο διαστρεβλωτής των λόγων μου κος Οικονομίδης. Εφ' όσον αυτό που θέλω να αποδείξω στο άρθρο, είναι η αμαρτωλότητα όσων παρασύρονται, πώς ο κος Οικονομίδης αυτό το προσπερνάει, και διαστρεβλώνει τα λόγια μου, ότι δήθεν θεωρώ μονότονη την ομολογία προς τον Χριστό; Μονότονη ΞΕΚΑΘΑΡΑ χαρακτηρίζω την παραδοχή ότι αυτοί που παρασύρθηκαν στις αιρέσεις, βρίσκονταν μακριά από την εν Χριστώ ζωή, και όχι την ομολογία τους στον Χριστό, όπως ισχυρίζεται ο κος Οικονομίδης, για να βρει κάτι να κατηγορήσει. Ήδη από την πρώτη του πρόταση, "αναίρεσης" προς το άρθρο της ΟΟΔΕ, ο κος Οικονομίδης έχει κάνει την πρώτη του εξώφθαλμη διαστρέβλωση των λόγων μας!

Μπορείτε εδώ να πάρετε ένα πρώτο δείγμα του πόσο διαστρεβλώνουν τα λόγια των άλλων (και της ίδιας της Αγίας Γραφής) οι διάφορες αιρέσεις! Δείτε ξεκάθαρα, για ποιο λόγο εμμένω στην "ποιότητα" όσων αποστατούν από τη Χριστιανική πίστη και πάνε στον Προτεσταντισμό! Διαστροφείς με όλη τη σημασία της λέξης!

 

Σπορέας:

Μονότονο όμως, είναι μόνο για όσους δεν έχουν αίσθηση της αμαρτωλότητας τους, όπως οι Φαρισαίοι (Λουκάς: ε' 30), έτσι και ο αρθρογράφος Ν.Μ. που θεωρεί ότι, όσοι δεν είναι Ορθόδοξοι, είναι... αμαρτωλοί!!!, (βλέπε 2η παράγραφο του κειμένου του).

 

ΟΟΔΕ:

Δεύτερη πρόταση αναίρεσης του κου Οικονομίδη, και έχουμε ήδη και δεύτερη διαστρέβλωση των λόγων μου! Πού το είδε ο κος Οικονομίδης να γράφουμε ότι όσοι δεν είναι Ορθόδοξοι είναι... αμαρτωλοί; Πώς γενικεύει έτσι διαστρεβλωτικά τα λόγια μου; Διαβάστε παρακαλώ προσεκτικά τι λέει η 2η παράγραφος (που και ο ίδιος ο κος Οικονομίδης καλεί να διαβαστεί). Θα διαπιστώστε ότι η παράγραφος

α. δεν μιλάει για όλους όσοι δεν είναι Ορθόδοξοι, αλλά ΕΙΔΙΚΑ γι' αυτούς που παρασύρονται από την αμαρτωλή ζωή τους στις Προτεσταντικές αιρέσεις.

β. Αυτό που τονίζεται, δεν είναι η αμαρτωλότητά τους, αλλά το ότι ζούσαν "ΑΜΕΛΩΣ", την αμαρτωλή ζωή, μακριά από την Εκκλησία. Γι' αυτό και παρασύρθηκαν. Όμως ο κος Οικονομίδης το γενικεύει, για να μας παρουσιάσει ως "Φαρισαίους" που δεν αναγνωρίζουμε την αμαρτωλότητά μας! Δείτε ποιος είναι τελικά ο διαστροφέας, ποιος είναι ο "κιτρινιστής", και ποια είναι η ποιότητα των ανθρώπων που αποστατούν από την Εκκλησία!

Και για του λόγου το αληθές, να πούμε ότι εμείς οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί, καθημερινά αναγνωρίζουμε ότι είμαστε όλοι αμαρτωλοί, γι' αυτό και αναλωνόμαστε στην προσευχή της καρδιάς: "Κύριε Ιησού Χριστέ, ελέησέ με τον αμαρτωλό". Γιατί κατά την Ορθόδοξη πίστη: "εάν είπωμεν ότι αμαρτίαν ουκ έχομεν, εαυτούς πλανώμεν και η αλήθεια ουκ έστιν εν ημίν" (Α΄ Ιωάννου 14/α: 8).

Όμως σύμφωνα με το απόσπασμα της ΟΟΔΕ που διαστρεβλώνει εδώ ο κος Οικονομίδης τόσο ξεδιάντροπα, οι ομόπιστοί του Προτεστάντες, στις "ομολογίες τους", σπανίως ξεχνούν να πουν ότι: "σώθηκα από την αμαρτία". Ποιοι είναι λοιπόν οι Φαρισαϊζοντες; Οι Ορθόδοξοι ή οι Προτεστάντες; Αλλά γι' αυτούς έχουμε πολλά γραμμένα στην ιστοσελίδα μας, στη σχετική ενότητα του Ευσεβισμού.

 

Σπορέας:

Επίσης, οι ελεύθερες απολαύσεις ΔΕΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ απο την Ορθοδοξία, τα φαινόμενα το αποδεικνύουν, αλλά απαγορεύονται εκεί που οι "αποστάτες" απο την ορθοδοξία πήγαν και προσκολλήθηκαν, δηλαδή απαγορεύονται απο τον Λόγο του Θεού, απο την Χριστιανική διδαχή.

 

ΟΟΔΕ:

Τρίτη πρόταση του κου Οικονομίδη, τρίτο συνεχόμενο ψεύδος! (Πρόταση και ψεύδος!) Ένα απλό άνοιγμα του Πηδαλίου της Ορθόδοξης Εκκλησίας, τον διαψεύδει ξεκάθαρα, για το αν η Ορθόδοξη Εκκλησία απαγορεύει ή όχι τις "ελεύθερες απολαύσεις". Μπορώ μάλιστα να πω, ότι μερικές από τις απαγορεύσεις του Πηδαλίου, οι Προτεστάντες τις κοροϊδεύουν ως "υπερβολικές"!!! Πώς λοιπόν ψεύδεται έτσι ασύστολα ο κος Οικονομίδης; Σε ποιους νομίζει ότι μιλάει; Σε ανθρώπους που αγνοούν τη Χριστιανική πίστη, σαν αυτούς που προσηλυτίζει;

Δεν μας διαφεύγει όμως, ότι ο κος Οικονομίδης, με τη φράση: "δεν απαγορεύονται", εννοεί προφανώς κάτι άλλο. Εννοεί ότι στην Ορθόδοξη Εκκλησία δεν χρησιμοποιούμε μεθόδους "καταστολής" της ελευθερίας του ποιμνίου, σαν τις απαράδεκτες ευσεβιστικές μεθόδους των Προτεσταντικών ομάδων, που ΕΞΑΝΑΓΚΑΖΟΥΝ τα μέλη τους, να αμαρτάνουν κρυφά!!! Αλλά για τέτοιου είδους μεθόδους, έχουμε γράψει σε σχετικά μας άρθρα.

Εδώ θα αρκεσθούμε να πούμε ότι και βέβαια απαγορεύουμε τις ελεύθερες απολαύσεις. Μόνο που οι δικές μας απαγορεύσεις ΔΕΝ ΕΠΙΒΑΛΛΟΝΤΑΙ. Γιατί κατά τον λόγο του Ευαγγελίου, οι Χριστιανοί: "ου γαρ εστε υπό νόμον, αλλ’ υπό χάριν. Τί ουν; αμαρτήσομεν ότι ουκ εσμέν υπό νόμον, αλλ’ υπό χάριν; μη γένοιτο" (Ρωμαίους 6/στ: 14,15). Αν από φόβο αποφεύγεις την αμαρτία και όχι εξ ελευθερίας, τότε τι νόημα έχει;

Χμμμ! Τώρα που το σκέφτομαι, κάτι Προτεστάντες πάστορες που ανήκουν στο "τρίτο φύλο" και παντρεύουν ομοφιλόφυλους, ομόθρησκοι του κου Οικονομίδη δεν είναι; Αυτοί που βομβαρδίζουν καθημερινά τα παιδιά στο Ιράκ Προτεστάντες δεν είναι; Μάλιστα ο κος Μπους είναι και "αναγεννημένος" Προτεστάντης! Τι μας λέει λοιπόν ο κος Οικονομίδης για "φαινόμενα που αποδεικνύουν"; Και τι άραγε αποδεικνύουν;

 

Σπορέας:

Άρα, άστοχος είναι ο ισχυρισμός ότι, το πρώτο -κατά τον Ν.Μ.- "είδος" ανθρώπων, οι "Αμαρτωλοί", εκεί που είναι, είναι διότι απολαμβάνουν τις απολαύσεις της ζωής. Αυτό που απολαμβάνουν πραγματικά, είναι η γλυκιά παρουσία του ζωντανού και αληθινού Θεού στην ζωή τους.

 

ΟΟΔΕ:

Εφ' όσον δείχθηκε ξεκάθαρα η διαστρέβλωση των λόγων μου, από τον κο Οικονομίδη, το "άρα" του δεν ισχύει, και όχι μόνο δεν απέδειξε τίποτα, αλλά αντιθέτως, με επιβεβαίωσε όσον αφορά την "ποιότητα" των αποστατών από την Ορθόδοξη πίστη.

Όσο για "τη γλυκιά παρουσία του ζωντανού Θεού στη ζωή των προτεσταντών", άσε κύριε Οικονομίδη! Κι εγώ Προτεστάντης υπήρξα, και μάλιστα και αιρεσιάρχης του Προτεσταντισμού. Ξέρω πολύ καλά από πρώτο χέρι, πόσο "θεοσεβής" είναι η ζωή στον Προτεσταντισμό. Βιτρίνα και μόνο βιτρίνα. Και από πίσω "γέμουσιν οστέων νεκρών και πάσης ακαθαρσίας" (Ματθαίος 23/κγ: 27). Αυτά κύριε Οικονομίδη, πες τα σε όσους δεν γνωρίζουν. Εμείς τα γνωρίζουμε εξ ιδίων! Οι περισσότεροι από τους συνεργάτες μας στην ΟΟΔΕ, Προτεστάντες υπήρξαμε, και σας τη χαρίζουμε τη θεοσέβειά σας! Σ' εσάς και στον κο Μπους τον ομόθρησκό σας, και στα ομοφυλόφιλα ζευγαράκια που παντρεύουν οι "πρεσβύτεροι" του Προτεσταντισμού! Ίσως κάποτε φτάσουν στα χέρια σου και κάτι μαγνητοφωνημένες συνομιλίες Πεντηκοστιανών από την Ελλάδα που έχω, για το πώς ορισμένοι "πρεσβύτεροι" της Πεντηκοστής (και γλωσσολάλοι παρακαλώ!) έκλεψαν εκατομμύρια δραχμές από ΧΗΡΕΣ. Ίσως κάποτε ακούσεις το μαγνητοφωνημένο κλάμα της χήρας! Να χαίρεστε την καθαρότητά σας!

Αλλά εμείς ζήσαμε και πίσω από τη βιτρίνα σας! Για πολλά - πολλά χρόνια! Δεν μας εξαπατάτε κύριε Οικονομίδη!

 

Σπορέας:

Ανθρώπους, οδηγημένους απο το Άγιο Πνεύμα, που αντιτάσσονται στο θρησκευτικό κατεστημένο, οι ορθόδοξοι τους αμαυρώνουν με την ρετσινιά του αιρετικού, και με κάθε είδους ψεύδη διαστρέφουν την αλήθεια για να μειώσουν το εν λόγω πρόσωπο στις συνειδήσεις των ανθρώπων. Αυτό έκανε και ο αρθρογράφος της Ο.Ο.Δ.Ε., κ. Ν.Μ , με τις "ευλογίες" της ομάδας του. Ένα απο τα πρόσωπα που πρόσφερε σπουδαίο συγγραφικό έργο στον ελληνικό χώρο, και όχι μόνο, είναι και ο κ. Στυλιανός Χαραλαμπάκης, πρώην ιερωμένος, ο οποίος αποκάλυψε τα στραβά κι΄ ανάποδα της ορθοδόξου εκκλησίας, με τεκμήρια ακράδαντα, που όσοι διαβάσαμε τα βιβλία του, δοξάσαμε τον Θεό γι΄ αυτόν τον δούλο Του.

 

ΟΟΔΕ:

Άραγε άνθρωποι οδηγημένοι από το Άγιο Πνεύμα, ΠΑΡΑΒΑΙΝΟΥΝ ΤΙΣ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΣΤΟΝ ΘΕΟ; Αυτό ούτε ο Ιεφθάε δεν το έκανε, και προτίμησε να θυσιάσει την κόρη του, για να μην παραβεί τον λόγο του! Και παρά το φρικτό της πράξης, η Αγία Γραφή τιμά την αφοσίωση στον όρκο του στην προς Εβραίους επιστολή.

Και μήπως είναι απλώς "ρετσινιά" αιρετικού, το να λέμε αιρετικό, κάποιον που αρνείται το μεγαλύτερο μέρος της Χριστιανικής πίστης; Κάποιον που ούτε το νερό του βαπτίσματος δεν παραδέχεται ότι είναι... νερό και που κατηγόρησε ψευδώς τον άγιο Αθανάσιο ως φονιά και διαφθορέα, όπως δείξαμε στο σχετικό άρθρο που ανεβάσαμε μαζί με αυτό;

Αυτά είναι τα "τεκμήρια ακράδαντα" που αναφέρεις κύριε Οικονομίδη;

Μη φοβάσαι! Ως πρώην Προτεστάντης, κι εγώ χρησιμοποιούσα τα βιβλία των ψευδών του! Μέχρι που ανακάλυψα πόσο ψευδή, συκοφαντικά και διαστρεβλωτικά της αλήθειας και της ιστορίας είναι!

 

Σπορέας:

Τέτοιον άνθρωπο, που βραβεύτηκε τρεις φορές απο τον Σύλλογο Ελλήνων Λογοτεχνών, και δέχτηκε συγχαρητήρια και επαίνους απο πολλούς ιεράρχες, καθώς και αναγνώριση αληθείας στα γραφόμενα του απο τον Οικουμενικό Πατριάρχη Αθηναγόρα, δεν τον θέλουν "όρθιο" οι υπεύθυνοι της Ο.Ο.Δ.Ε., διότι αντιστρατεύεται στον στρεβλό και ανούσιο ρόλο τους. Το επόμενο βήμα - και γι΄ αυτούς -, είναι να τον μειώσουν ρίχνοντας λάσπη στο πρόσωπο του. Αυτό και έκαναν.

 

ΟΟΔΕ:

Όποιος λοιπόν βραβεύεται από τον Σύλλογο Ελλήνων Λογοτεχνών, δεν είναι αιρετικός! Σπουδαία διαπίστωση κύριε Οικονομίδη! Μπράβο!

Περί δε του τι μπορεί να του έγραψε οποιοσδήποτε που δεν γνώριζε καλά την πίστη και την ιστορία, είτε παπάς είτε Οικουμενικός Πατριάρχης, δεν αλλάζει το γεγονός ότι αφού ξέπεσε από τη Χριστιανική πίστη και από την ιεροσύνη, ο άνθρωπος είναι αιρετικός. Είτε αυτό θέλεις να το λες ρετσινιά, είτε όχι.

Αλλά το πόσο αιρετικός είναι, το έχουμε αποδείξει ΚΑΙ ΣΤΟ ΝΕΟ ΜΑΣ ΑΡΘΡΟ, και ΣΕ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ που απαντούσε σε βιβλίο της ομάδας του. Και δεν έχομεν χρείαν άλλων μαρτύρων!

Εάν κύριε Οικονομίδη, ο Αθηναγόρας, ή οι ιεράρχες που λες είναι "αψευδή κριτήρια αληθείας", τότε γιατί δεν γίνεσαι κι εσύ Ορθόδοξος σαν αυτούς; Αν πάλι τους θεωρείς "πλανημένους", τότε τι επικαλείσαι τις μαρτυρίες τους; (Προτεσταντική αντιφατικότητα!)

 

Σπορέας:

Γράφει μεταξύ άλλων ο Ν.Μ., για τον κ. Χαραλαμπάκη:

"Μήπως αυτά που λέμε εδώ είναι αυθαίρετες δικαιολογίες; Όχι φυσικά! Γιατί θα δώσουμε ευθύς αμέσως παράδειγμα, από αντιπροσωπευτικό άνθρωπο αυτού του είδους ανθρώπων. (Και λυπόμαστε που εδώ είμαστε υποχρεωμένοι εκ των πραγμάτων να αναφερθούμε πάλι σε πρόσωπο. Μία από τις περιπτώσεις που είναι αναγκαίο να αναφερθεί παράδειγμα).

Νομίζουμε ότι ο πλέον αντιπροσωπευτικός άνθρωπος για το ζήτημα αυτό, είναι ο κος Στυλιανός Χαραλαμπάκης. Πολυγραφότατος κατά της Ορθόδοξης Εκκλησίας, ως σήμερα έχει σχηματίσει Προτεσταντικού τύπου ομάδα, και τα βιβλία του αποτελούν δογματικό οπλοστάσιο των απανταχού Προτεσταντών της Ελλάδος, κατά της Ορθόδοξης ιεροσύνης.

Αυτός υπήρξε κάποτε διάκονος, αλλά επειδή μνηστεύθηκε, καθαιρέθηκε το 1955. (Όπως βλέπετε οι λόγοι δεν ήταν δογματικοί). Στη συνέχεια, το 1976 ίδρυσε σωματείο με την ονομασία «Σωματείο Ορθοδόξου Αναμορφώσεως», με σκοπό την αναμόρφωση της Ορθόδοξης Εκκλησίας. Η ομάδα του ονομάστηκε «Αδελφότης Ορθοδόξου Αναμορφώσεως». Έτσι ο αποτυχημένος μοναχός και διάκονος βάλθηκε να «αναμορφώσει» την Εκκλησία! (οι υπογραμμίσεις είναι του "Σπορέα").

Εδώ ο κ. Ν.Μ. βγάζει όλη την "χολή" του ψευδόμενος για το πρόσωπο του κ. Χαραλαμπάκη.

 

ΟΟΔΕ:

Κατ' αρχήν να πούμε ότι η "χολή" του Ν. Μ. που συκοφαντικά αναφέρει ο κύριος Οικονομίδης, δεν είναι παρά... παράθεση των όσων γράφονται για το θέμα αυτό, στο βιβλίο του π. Αντωνίου Αλεβιζόπουλου: Εγχειρίδιο Αιρέσεων και Παραχριστιανικών Ομάδων, Γ΄ Έκδοση, Αθήνα 1994, σελ. 76). Και εγώ μόνο την παρένθεση πρόσθεσα, ως μια εύλογη και συνεπή διαπίστωση στα όσα αντέγραψα. Γιατί στο βιβλίο γράφει επί λέξει: "Το 1955 διορίζεται διάκονος στην Αθήνα, σχετίζεται με ευαγγελικούς κύκλους και μνηστεύεται, με αποτέλεσμα να καθαιρεθεί". Κι εγώ το τονίζω αυτό με την παρένθεσή μου, γιατί το θεωρώ σημαντικό, το ότι η καθαίρεσή του είχε ως λόγο τη μνηστεία του, και όχι το δόγμα. Μάλιστα τη φράση που υπογραμμίζει ο Σπορέας, την γράφω ακριβώς όπως το ίδιο το βιβλίο του π. Αντωνίου: "Έτσι ο αποτυχημένος μοναχός και διάκονος βάλθηκε να «αναμορφώσει» την Εκκλησία!" Ούτε καν οι υπογραμμισμένες φράσεις δεν είναι δικές μου! Πώς θα με κατηγορήσει κάποιος για "χολή", όταν αυτά τα γράφει άλλος και εγώ απλώς τα επικόλλησα;

Άρα, ψεύδος και τα περί "χολής", που στόχο έχουν να συκοφαντήσουν το πρόσωπό μου, δήθεν  ως κάποιου που συκοφαντεί ελλείψει αποδείξεων, μόνο και μόνο επειδή είναι "χολωμένος".

Εάν μας παρουσιάσει ο κος Οικονομίδης ή και ο κ. Χαραλαμπάκης ΜΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ τη διάψευση του π. Αντωνίου, ευχαρίστως θα τα διορθώσουμε. Ως τότε όμως, συγνώμη, αλλά προτιμώ να πιστέψω τον π Αντώνιο, παρά κάποιον που κατά συνήθειαν έχει διαστρέψει την αλήθεια, και έχει συκοφαντήσει και τον άγιο Αθανάσιο.

Έχω άδικο που δεν τον εμπιστεύομαι; Γι' αυτό ας παρουσιάσει στοιχεία γι' αυτά που λέει.

Θέλω όμως να τονίσω και τούτο: Παρά το ότι εντοπίζω ως ενδιαφέρον το σημείο, ότι ο λόγος που καθαιρέθηκε (κατά τον π. Αντώνιο), είναι το ότι μνηστεύθηκε, στο άρθρο μου τον κατατάσσω μεταξύ της 5ης αποστατικής εκείνης ομάδας, που αποχώρησε από την Ορθόδοξη Εκκλησία, έχοντας πολύ ρηχή γνώση της Ορθοδοξίας, και όχι μεταξύ αυτών που έφυγαν για συμφέρον! Αυτό όμως κύριε Οικονομίδη, όχι μόνο το υπερπηδάς σαν ανύπαρκτο, αλλά δίνεις ψευδή εντύπωση. Τα παρουσιάζεις σαν να στήριξα όλο το άρθρο μου δήθεν στο ότι μνηστεύθηκε! Ποιους πας να εξαπατήσεις κύριε Οικονομίδη; Δεν σκέφθηκες ότι θα εκτεθείς όταν θα απαντήσω στα όσα διαστρεβλώνεις;

Ορίστε λοιπόν, τι ακριβώς γράφω στο άρθρο μου για τον κο Χαραλαμπάκη, σε αντίθεση με αυτά που πας να παρουσιάσεις για εξαπάτηση των αναγνωστών σου: "Είτε όμως οι άνθρωποι αυτοί υπήρξαν θεολόγοι, είτε κατηχητές, είτε ιερείς, όταν κάποιος Χριστιανός που ΓΝΩΡΙΖΕΙ την Ορθόδοξη πίστη, τους ακούσει να αναπτύσσουν την επιχειρηματολογία τους, ή διαβάσει τα βιβλία τους, αντιλαμβάνεται αμέσως, και χωρίς την παραμικρή αμφιβολία, ότι οι άνθρωποι αυτοί ΕΧΟΥΝ ΠΟΛΥ ΡΗΧΗ ΓΝΩΣΗ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΗΣ ΠΙΣΤΕΩΣ! Και όταν ένας ιερέας είναι κακός ιερέας, ή όταν ο θεολόγος είναι κακός θεολόγος, ή ο κατηχητής είναι κακός (ή ευκαιριακός) κατηχητής, αντιλαμβάνεται κανείς ότι κακώς οι άνθρωποι αυτοί βρίσκονταν σε αυτές τις θέσεις, όσο ήταν Ορθόδοξοι. Γιατί δεν γνώριζαν ούτε το αντικείμενο, ούτε το λειτούργημά τους! Είχαν μια επιφανειακή γνώση, και γι' αυτό ακριβώς παρασύρθηκαν, και γι' αυτό πολεμάνε ύστερα, όχι αυτά που πραγματικά πιστεύει η Ορθόδοξη Εκκλησία, αλλά αυτά που ΑΥΤΟΙ ΝΟΜΙΖΑΝ ότι πιστεύει! Γι' αυτό και τα συγγράμματά τους, στην πραγματικότητα δεν πολεμούν την Ορθόδοξη δογματική, αλλά μια άλλη, άσχετη δογματική, την οποία οι ίδιοι νομίζουν, και παρουσιάζουν ως Ορθόδοξη!

Μήπως αυτά που λέμε εδώ είναι αυθαίρετες δικαιολογίες; Όχι φυσικά! Γιατί θα δώσουμε ευθύς αμέσως παράδειγμα, από αντιπροσωπευτικό άνθρωπο αυτού του είδους ανθρώπων. (Και λυπόμαστε που εδώ είμαστε υποχρεωμένοι εκ των πραγμάτων να αναφερθούμε πάλι σε πρόσωπο. Μία από τις περιπτώσεις που είναι αναγκαίο να αναφερθεί παράδειγμα).

Νομίζουμε ότι ο πλέον αντιπροσωπευτικός άνθρωπος για το ζήτημα αυτό, είναι ο κος Στυλιανός Χαραλαμπάκης..."

Αυτό γιατί το απέκρυψες κύριε Οικονομίδη, και παρουσίασες μόνο όσα βόλευαν την διαστρέβλωση των λόγων μου που επιχείρησες; Είσαι πολύ κακός δικηγόρος!

 

Σπορέας:

Θα μπορούσε - αν ήθελε - να διασταυρώσει με ένα τηλεφώνημα τις "πληροφορίες" του απο την ίδια την πηγή πριν γράψει αυτά τα ψεύδη, που και νομικά μπορεί να διωχτεί, αλλά ο κ. Χαραλαμπάκης δεν το έφτασε εκεί που έπρεπε, διότι σαν παιδί του Θεού γνωρίζει ότι: "ο δε δούλος του Κυρίου δεν πρέπει να μάχηται" (Β΄ Τιμόθεον: β΄24).

 

ΟΟΔΕ:

Όπως έδειξα, το εν λόγω κείμενο είναι παρμένο από βιβλίο εκδοθέν το... 1994! Ο κ Χαραλαμπάκης, δεν ήταν ανάγκη να καταφύγει σε δικαστήρια εναντίον του π. Αντωνίου, αν το βιβλίο είναι πράγματι ανακριβές. Εδώ και 13 χρόνια μέχρι σήμερα, είχε την ευκαιρία να γράψει στον π. Αντώνιο ή στους κληρονόμους του, και να τους ζητήσει ευγενικά (Χριστιανικά κατά τον κο Οικονομίδη), να διορθώσουν το λάθος. Το έκανε; Αν ναι, θα μας ενδιέφερε να δούμε την εν λόγω επιστολή που τους έστειλε. Αν δεν το έκανε, τότε η ευθύνη για οτιδήποτε εσφαλμένο κυκλοφορεί, βαρύνει τον ίδιο, και όχι εμάς. Εμείς, ευχαρίστως θα τα διορθώσουμε, αν λάβουμε τις αναγκαίες αποδείξεις. Γιατί ο λόγος του κου Χαραλαμπάκη, (και μάλιστα μέσω του κου Οικονομίδη),  δεν μας αρκεί.

Συνεπώς, ψευδείς και οι δικαιολογίες περί "ειρήνευσης". Υπάρχουν και ειρηνικοί τρόποι διόρθωσης πέραν των δικαστηρίων. Και μας κάνει εντύπωση, πώς ο "ειρηνικός" κύριος Οικονομίδης, το πρώτο που σκέφθηκε ήταν τα... δικαστήρια! Πολύ ειρηνική και Χριστιανική σκέψη έχει! Μπράβο!

 

Σπορέας:

Αυτό όμως που δεν έκανε ο κ. Ν.Μ. απο την Ελλάδα, το έκανε ο "Σπορέας" απο την... Αυστραλία.

 

ΟΟΔΕ:

Ποιον να ρωτήσω αγαπητέ μου; Τον άνθρωπο που συκοφάντησε τον άγιο Αθανάσιο; Που γράφει ένα σωρό ανακρίβειες για το τι πιστεύει πραγματικά η Ορθοδοξία, και πάνω εκεί εργάζεται για να παραπλανήσει τους Χριστιανούς; Είναι αξιόπιστη μια τέτοια πηγή; Τα βιβλία του τα ξέρω πολύ καλά. Κι εγώ τα χρησιμοποιούσα ως Προτεστάντης. Αλλά πλέον είναι δυνατόν να τον εμπιστευθώ, γνωρίζοντας πόσο με είχε πλανήσει τότε; Ας είμαστε σοβαροί!

 

Σπορέας:

 Επικοινώνησα  τηλεφωνικά με την ίδια την πηγή, για να διασταυρώσω εγώ τις "πληροφορίες" του αρθρογράφου Ν.Μ. Και η αλήθεια, λοιπόν, είναι η εξής:

Ο διάκονος - κατά τον κ. Ν.Μ. - Χαραλαμπάκης, δεν ήταν καθόλου διάκονος, αλλά έφερε τον ιερατικό βαθμό του Αρχιμανδρίτη, με το όνομα Σεραφείμ. Δεν καθαιρέθηκε επειδή μνηστεύτηκε, αλλά "ΑΥΤΟΚΑΘΑΙΡΕΘΗΚΕ" μόνος του επειδή γνώρισε τον Κύριο Ιησού Χριστό σαν σωτήρα του. Αποσχηματίστηκε, αφήνοντας το ράσσο, στις 14 Φεβρουαρίου του 1955, στην Αγία Τριάδα Αμπελοκήπων. Ιδιώτης πλέον, του έγινε μια πρώτη γνωριμία (προξενιό) με μια κοπέλα στις 28 Απριλίου του 1955. Τρεις μήνες αργότερα, στις 28 Αυγούστου του 1955, ο Στυλιανός Χαραλαμπάκης παντρεύεται την εκλεκτή Στέλλα, στην "Εκκλησία του Θεού" με ποιμένα τον Νικόλαο Ζαζάνη, όπου και ζούνε μέχρι και σήμερα (29/07/2007, που γράφω το άρθρο αυτό) δίδοντας μας, εκτός την πιστότητα τους στον Θεό, και την πιστότητα του γάμου τους, που διαρκεί έως τέλους. Πρότυπο για τα σημερινά δεδομένα. ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΕΙ Ο κ. Ν.Μ., ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟ ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟ, ΜΕΣΟΛΑΒΟΥΝ 6 ΟΛΟΚΛΗΡΟΙ ΜΗΝΕΣ.

 

ΟΟΔΕ:

Όπως βλέπεις κύριε Οικονομίδη, έχω παραθέσει ολόκληρο το άρθρο σου, και όλη την "αναίρεση" των όσων έχουμε γράψει, από τον π. Αντώνιο Αλεβιζόπουλο. Και είναι στη διάθεση του κάθε αναγνώστη, να κρίνει κατά πόσον θα πιστέψει τον έναν ή τον άλλον. Προσωπικά, αν και θέλω να πιστέψω τον κ. Χαραλαμπάκη, τα όσα έχω διαβάσει στα βιβλία του με εμποδίζουν, και ακόμα μου φαίνεται πολύ λίγος καιρός οι δύο μήνες (από Φεβρουάριο ως Απρίλιο του 1955), για να σπεύσει να παντρευτεί μια ως τότε άγνωση, κάποιος που έχει δώσει όρκο παρθενίας στον Θεό!

Παρ' όλα αυτά, όπως πολλάκις είπα, θα δεχθώ ΝΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΩ ακόμα, οποιαδήποτε ξεκάθαρη απόδειξη ότι αυτά (ή κάτι απ' αυτά) που γράφει ο π. Αντώνιος Αλεβιζόπουλος είναι ανακριβές. με αποδείξεις όμως!

Την ευθύνη μας όμως να παρουσιάσουμε και τον αντίλογο του κ. Χαραλαμπάκη σε αυτά, την εκπληρώσαμε στο παρόν άρθρο, παραθέτοντας αυτούσια τα λόγια σου.

Αλλά τι είναι αυτό που γράφεις άραγε; ""ΑΥΤΟΚΑΘΑΙΡΕΘΗΚΕ" μόνος του επειδή γνώρισε τον Κύριο Ιησού Χριστό σαν σωτήρα του" Δηλαδή περίμενε τους Προτεστάντες για να μάθει ότι ο Κύριος Ιησούς Χριστός είναι ο Σωτήρας του; Και τόσα χρόνια στην Ορθοδοξία τι μάθαινε; Τόσο άσχετος ήταν; Ήταν παπάς και δεν γνώριζε ότι ο Κύριος Ιησούς είναι Σωτήρας του; Καταλαβαίνεις τι λες; Καταλαβαίνεις πόσο άσχετο τον παρουσιάζεις έτσι τον άνθρωπο; Κι αν ήταν τόσο άσχετος, βεβαίως με δικαιώνεις, όταν στο άρθρο που σε ενόχλησε τον παρουσιάζω ως χαρακτηριστικό παράδειγμα ανθρώπου που εγκατέλειψε την Ορθοδοξία επειδή δεν τη γνώριζε!

 

Σπορέας:

ΠΟΥ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Ο κ. Ν.Μ. ΚΑΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΟΤΙ Ο κ. ΧΑΡΑΛΑΜΠΑΚΗΣ ΚΑΘΑΙΡΕΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΔΙΟΤΙ ΠΑΝΤΡΕΥΤΗΚΕ; ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΣΕ ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΜΕΝΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΟΥ, ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΣΑΝ ΕΝΑΝ ΑΠΟΣΤΑΤΗ ΚΑΙ ΑΡΝΗΣΙΕΡΟ, ΠΟΥ ΔΙΚΑΙΩΣ ΕΚΔΙΩΧΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΟΛΠΟΥΣ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ.

 

ΟΟΔΕ:

Όχι αγαπητέ μου. Βασίστηκα πλήρως στο βιβλίο του π. Αντωνίου, το οποίο (αν έχει λάθος στοιχεία), ο κ. Χαραλαμπάκης το άφησε χωρίς διόρθωση επί 13 χρόνια ως σήμερα! (Για να μην αναφερθώ και στις προηγούμενες εκδόσεις του, ποιος ξέρει πόσα χρόνια πριν!) Εάν δεν ενδιαφερθεί ο άμεσα ενδιαφερόμενος κος Χαραλαμπάκης για οποιοδήποτε τυχόν λάθος, ποιος θα το κάνει στη θέση του;

 

Σπορέας:

Ο ΠΟΝΗΡΟΣ ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ κ. Ν.Μ., ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΕΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ κ. ΣΤΥΛ. ΧΑΡΑΛΑΜΠΑΚΗ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΓΝΩΡΙΣΟΥΝ ΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ (κατά το δόγμα) ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΓΝΩΣΗ ΑΥΤΗΣ, ΓΙ΄ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΓΡΑΦΕΙ:

"...όταν κάποιος που γνωρίζει την Ορθόδοξη πίστη, διαβάσει τα βιβλία του, αντιλαμβάνεται αμέσως, ότι ο άνθρωπος αυτός, έχει ΠΟΛΥ ΣΤΡΕΒΛΗ γνώση, για το τι πραγματικά πιστεύει η Ορθόδοξη Εκκλησία περί Ιεροσύνης".

Ποιός τελικά έχει την στρεβλή γνώση; Ο κ. Χαραλαμπάκης, ή ο κ. Ν.Μ.;

 

ΟΟΔΕ:

Μήπως τελικά κε Οικονομίδη, δεν γνωρίζεις ΕΣΥ τι πιστεύει ο κος Χαραλαμπάκης και τον εξυψώνεις τόσο; Γιατί στην πρώτη σελίδα της ιστοσελίδας σου, διαφημίζεις άρθρο με τα λόγια: "Μια έρευνα σε βάθος, για τις πλάνες των "Πατέρων" και των αιρετικών τους θέσεων". Κι όμως! ο κος Χαραλαμπάκης που τόσο εξυψώνεις, δηλώνει ότι το «μέτρο» για την «αναμόρφωση» της Εκκλησίας είναι «Η πρώτη Εκκλησία και οι μεγάλοι Πατέρες»" (Επίκαιρα 8.11.1979).

Εάν υποθέσουμε ότι εγώ αντέγραψα λάθος πληροφορίες, και έχω "στρεβλή γνώση" κάποιων πραγμάτων, αυτά φυσικά είναι πράγματα ως προς τη ζωή του κου Χαραλαμπάκη. Όχι όμως ως προς το "τι πραγματικά πιστεύει η Ορθόδοξη Εκκλησία"! Ο κος Οικονομίδης, παίρνει εδώ τη φράση μου για το τι πιστεύει η Ορθοδοξία, και αυθαίρετα το τοποθετεί πάνω στη γνώση της οικογενειακής ιστορίας του κου Χαραλαμπάκη! Συγχέει δύο εντελώς διαφορετικά και άσχετα είδη γνώσεως! Αν αυτό δεν είναι διαστρέβλωση γραφομένων, τότε τι είναι;

Μάλιστα, με αφορμή τα παραπάνω που διαστρεβλώνει εδώ ο κος Οικονομίδης, οφείλω να πω τα εξής: Το άρθρο μας με τίτλο: "Γενικό και ειδικό ιερατείο", γράφθηκε ακριβώς με αφορμή ένα εντελώς διαστρεβλωτικό κείμενο της αίρεσης του κου Χαραλαμπάκη! Δεν έχετε λοιπόν παρά να το διαβάσετε, και θα διαπιστώσετε σε πόσα σημεία αγνοούν (ή διαφορετικά ΨΕΥΔΟΝΤΑΙ) οι άνθρωποι της εν λόγω αίρεσης, ως προς το τι πραγματικά πιστεύει η Ορθόδοξη Εκκλησία. Και αν ο κος Χαραλαμπάκης ΣΗΜΕΡΑ, μετά από μισό αιώνα που έφυγε από την Εκκλησία του Χριστού, δεν γνωρίζει ακόμα τι πιστεύει η Ορθοδοξία, και γράφει άλλα αντί άλλων αυτός και η ομάδα του, πόσω μάλλον τότε!!!

Τι προκύπτει λοιπόν; Ότι αν για εμένα μπορέσει κάποιος να αποδείξει ότι αγνοώ την ιστορία του κου Χαραλαμπάκη, είναι ήδη αποδεδειγμένο ότι ο κος Χαραλαμπάκης αγνοεί τη Χριστιανική πίστη, και αποδεδειγμένα κατηγορεί εμάς τους Ορθοδόξους, ότι πιστεύουμε πράγματα που δεν πιστεύουμε!

Και ακόμα περισσότερα θα δείξω επ' αυτού όταν θα αναιρέσω το κείμενο του κου Χαραλαμπάκη "Γιατί άφησα το ράσο". Γιατί φυσικά οι διαστρεβλώσεις πρέπει να εκτίθενται.

 

Σπορέας:

Όποιος και να είναι αυτός που κρύβεται πίσω απο αυτά τα αρχικά.

 

ΟΟΔΕ:

Δεν κρύβομαι κύριε Οικονομίδη. Απλώς δεν φιγουράρω σαν εσένα με ηδυπάθεια, γιατί δεν με ενδιαφέρει να δείξω ούτε το όνομά μου, ούτε την "ομορφιά" μου. Ορίστε τα διαπιστευτήριά μου: http://www.oodegr.com/oode/biblia/biog1/perieh.htm

 

Σπορέας:

Ας είναι ποιο προσεκτικοί λοιπόν οι υπεύθυνοι της Ο.Ο.Δ.Ε., διότι με τέτοιου είδους ψεύδη, χειροτερεύουν την πλάνη τους παρασύροντες και παρασυρόμενοι. Ο Κύριος ας τους φωτίσει.

Γιώργος Οικονομίδης
"sporeas.gr"
29/07/2007
 

ΟΟΔΕ:

Μάλλον εσύ θα έπρεπε να είσαι προσεκτικότερος κύριε Οικονομίδη:
 
1. Σε ποιον απευθύνεσαι, και να μαθαίνεις πρώτα πού βρήκε αυτά που γράφει, πριν κρίνεις τις προθέσεις του.
2. Πώς διαστρεβλώνεις αυτά που λέει, γιατί κινδυνεύεις να εκτεθείς, όπως συνέβει με αυτό το άρθρο, και
3. Ποιου τα συγγράμματα επαινείς και αποδέχεσαι, γιατί όταν αυτά αποδεικνύονται ψευδή και συκοφαντικά, μαζί με αυτόν εκτίθεσαι κι εσύ ως ΣΥΝΕΡΓΟΣ στη συκοφαντία και στο ψεύδος.

 

3. Μερικές αιρετικές θέσεις της ιστοσελίδας "Σπορέας"

Ας δούμε τώρα κατά πόσον είναι αιρετική ή όχι η ιστοσελίδα του κου Οικονομίδη "Σπορέας", που αντί να κοιτάξει το χάλι των Προτεσταντών ομοθρήσκων του στην Αυστραλία, ψάχνει να "διαφωτίσει" την Ελλάδα, της οποίας τόσο αγνοεί την πίστη και την πολιτισμική παράδοση.

Μια πρώτη απάτη που διαπιστώνει όποιος μπαίνει στην ιστοσελίδα του Σπορέα, είναι η δήλωση του κου Οικονομίδη, ότι είναι "αδογμάτιστη"!

Βεβαίως, πώς θα μπορούσε να είναι "αδογμάτιστη" μια ιστοσελίδα που θέλει να είναι σύμφωνη με την Αγία Γραφή, η οποία καταγράφει σαφώς ότι: "φυλάσσειν τα δόγματα τα κεκριμένα υπό των αποστόλων και των πρεσβυτέρων των εν Ιερουσαλήμ" (Πράξεις 16/ιστ: 4)!!! Πώς είναι δυνατόν να αυτοδιαφημίζεται κάποιος ως Χριστιανός, και να αρνείται τόσο κατάφορα το εδάφιο αυτό, χαρακτηρίζοντας την ιστοσελίδα του ως "αδογμάτιστη"; Δεν ξέρεις κύριε Οικονομίδη, ότι ο Χριστιανισμός είναι ΔΟΓΜΑΤΙΚΟΣ, και ότι ο Αδογματισμός είναι ΔΟΓΜΑ;

Κι όμως, με μια άμεση ματιά, αντιλαμβάνεται κανείς ότι η ιστοσελίδα αυτή βρίθει από πλήθος δόγματα! Ας δούμε μερικά δείγματα:

Δογματίζει στο ότι η Αγία Γραφή είναι "ο μοναδικός λόγος του Θεού", ότι έχει ΜΟΝΟ 66 βιβλία πετώντας στα σκουπίδια άλλα 10 βιβλία της, διαδίδει την ψευδή δήλωση ότι δήθεν εμείς οι Ορθόδοξοι θεωρούμε την Ιερά Παράδοση ως δεύτερη ισόκυρη πηγή με την Αγία Γραφή, ενώ η αλήθεια είναι ότι θεωρούμε την Αγία Γραφή ΜΕΡΟΣ της μίας και μοναδικής Ιεράς Παραδόσεως της Εκκλησίας, και άλλα πολλά (ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΣΑΓΩΓΗ  ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ). Βεβαίως γι' αυτά έχουμε αναλύσει αμέτρητα άρθρα στη σχετική μας ενότητα περί Αγίας Γραφής, όπου όλα αυτά τα Προτεσταντικά δόγματα διαψεύδονται πλήρως.

Γράφει ιστορικά και δογματικά ψεύδη για τα Ορθόδοξα Συγχωροχάρτια, (Και οι Ορθόδοξοι δίνουν Συγχωροχάρτια) για τα οποία έχουμε δημιοσιεύσει σχετικό μας άρθρο, εκθέτοντας δημόσια τέτοιους συκοφάντες.

Διδάσκει το εσφαλμένο δόγμα της αναγέννησης χωρίς βάπτισμα (Πως ο Θεός χαρίζει την Αναγέννηση), κάτι που βεβαίως στην ιστοσελίδα μας το έχουμε αναιρέσει απόλυτα.

Στην ενότητα: "ΟΙ "ΠΑΤΕΡΕΣ" ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ", σε αντίθεση με τις ιστορικές ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ, δογματίζει η αιρετική αυτή ιστοσελίδα, ότι δήθεν στην εποχή του Κλήμεντος Ρώμης δεν υπήρχαν οι επίσκοποι ως αρχιερείς! (φυσικά εδώ αντιγράφει τα ανιστόρητα που γράφει ο κ. Χαραλαμπάκης). Στο ίδιο άρθρο, μεταξύ άλλων ψευδών, γράφει ότι ο άγιος Κύριλλος Αλεξανδρείας δεχόταν το Φιλιόκβε, (κάτι που έχουμε αποδείξει ότι δεν είναι αλήθεια στο σχετικό μας άρθρο). Επίσης, ξεδιάντροπα τον κατηγορεί ως δολοφόνο της Υπατίας, κάτι που μόνο οι Ειδωλολάτρες και οι Μάρτυρες της Σκοπιάς κάνουν με τόσο μίσος, τώρα και η συκοφαντική ιστοσελίδα του "Σπορέα (συκοφαντιών και αιρέσεων)" Και ας έχουμε παρουσιάσει όλα τα στοιχεία γι' αυτό όχι μόνο σε ένα, αλλά και σε δεύτερο άρθρο.

Τι να πρωτογράψει κανείς για το πλήθος των συκοφαντιών, των αιρέσεων και των ψευδών του κου Οικονομίδη, στην ιστοσελίδα Σπορέας! Αλλά νομίζουμε ότι αρκεί ένα μικρό δείγμα σαν το παραπάνω.

 

4. Ερωτήσεις στις οποίες σιωπά ο "Σπορέας" αιρέσεων

Επειδή λοιπόν το θέμα της πίστεως είναι ανεξάνλητο, και θα μπορούσαμε να μιλάμε για όλα αυτά επί αιώνες, εμείς θα κάνουμε ευκολότερη την απολογία του κου Οικονομίδη, για τα όσα αιρετικά γράφει στην ιστοσελίδα του. Θα του θέσουμε μόνο μερικές ερωτήσεις, για ένα μόνο θέμα, τις οποίες και ελπίζουμε να προσπαθήσει τουλάχιστον να τις απαντήσει, πριν καταφύγει σε συνήθεις του μεθόδους συκοφαντίας κατά της Ορθοδοξίας, και "αλλαγής συζήτησης".

Κύριε Οικονομίδη, ΑΝ νομίζεις ότι Προτεσταντική σου αίρεση είναι αληθινή, απάντησέ μας τουλάχιστον στα 10 εξής βασικά ερωτήματα, τα οποία έχεις αποφύγει στη συκοφαντική ιστοσελίδα σου, "όπως ο διάβολος το λιβάνι":

1. Πού λέει η Αγία Γραφή ότι είναι καταστατικό πίστης;
2. Πού λέει ότι είναι «ο λόγος του Θεού;»
3. Πού λέει ποια είναι τα βιβλία της;
4. Με ποια αγιογραφική βάση απορρίπτετε 10 βιβλία της Αγίας Γραφής από την Π.Δ. και κρατάτε μόνο 66;
5. Πού λέει η Αγία Γραφή ότι η πίστη της Εκκλησίας κρίνεται με βάση την Αγία Γραφή και όχι το αντίθετο;
6. Πού λέει ότι πρέπει όσα τηρεί η Εκκλησία να βρίσκονται μέσα στην Αγία Γραφή;
7. Πού βρήκατε ότι η Αγία Γραφή είναι ΤΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ και όχι απλώς μια από τις πολλές εκφράσεις του;
8. Πού λέει ότι Αγία Γραφή είναι αλάθητη, και γιατί έχει λάθη;
9. Από ποια εδάφια προκύπτει η έννοια της Θεοπνευστίας, όπως τη δέχεται ο Προτεσταντισμός;
10. Πού λέει η Αγία Γραφή, ότι το βιβλίο αυτό είναι «Η μόνη αλήθεια» ως βιβλίο;

Δέκα απλές για εμάς τους Χριστιανούς ερωτήσεις κύριε Οικονομίδη. Περιμένουμε τις απαντήσεις σου, οι οποίες θα δημοσιευθούν στην ιστοσελίδα μας, μαζί με τον σχολιασμό μας πάντα, για να γίνει σε όλους φανερή η αίρεση την οποία εκπροσωπείς.

 

Υ.Γ. Ελπίζουμε ότι θα αναρτήσεις στο συκοφαντικό για την ΟΟΔΕ άρθρο σου, δεσμό προς την απάντησή μας αυτή, όπως κάναμε κι εμείς για το δικό σου άρθρο.

Η απάντηση του Σπορέα σε όλα αυτά, και η ανταπάντησή μας, είναι δημοσιευμένη εδώ:

Νέα σπορά συκοφαντιών από την ιστοσελίδα "Σπορέας"


Ν. Μ.

Τελευταία ενημέρωση: 30-7-2007.

Τελευταία ενημέρωση: 22-8-2007.

ΕΠΑΝΩ