Ορθόδοξη Ομάδα Δογματικής Έρευνας

Κεντρική Σελίδα

Κοινωνία και Επιθέσεις

Τεκμηριωμένη απάντηση τού κινήματος "Αφήστε με να ζήσω" στην ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ τών "Ελληνικών HOAXES" για τα έμβρυα * Προσπάθεια φίμωσης τής ελεύθερης έκφρασης για τις εκτρώσεις με τη συνεργασία τών "Ελληνικών HOAXES" * Έκτρωση και Έκθεση παιδιών. Οι σύγχρονοι "Καιάδες" και "Αποθέτες" * Πόσο κοστίζει μια έκτρωση; Μια ανθρώπινη ζωή * Εκτρώσεις: Ασυμβίβαστες με το Χριστιανισμό * Η σιωπηλή κραυγή: Τεκμηριώνοντας την άμβλωση από την πλευρά τού θύματος * Εμβρυακή Ψυχολογία * Η αγωγή των εμβρύων, των νηπίων και των παιδιών * Εγώ; -Το παράπονο ενός εμβρύου * Κατάρριψη ενός HOAX που κατασκεύασαν τα... "ELLINIKA HOAXES" για το βίντεο με το Άγιο Φως

Και νέο παραπλανητικό άρθρο

 τών "Ελληνικών HOAXES" για τα έμβρυα

Αμετανόητοι στις ιδεοληψίες τους "στραμπουλούν" τη λογική!

 

 

Όταν η ιδεοληψία και ο εγωισμός παίρνουν την πρώτη θέση στη σκέψη ενός ανθρώπου, "πάει περίπατο" ο ορθολογισμός του! Και δυστυχώς αυτό αποδεικνύεται περεταίρω, με το νέο άρθρο που ανάρτησαν εχθές (22-1-2020) τα "Ελληνικά HOAXES", αλλά ΟΧΙ για να ζητήσουν συγνώμη (όπως όφειλαν), μετά από το δημόσιο ξεσκέπασμα τών παραπλανητικών τους άρθρων, αλλά για να... υπεραμυνθούν τών όσων παραπλανητικών είχαν γράψει! Σε δύο προηγούμενες δημοσιεύσεις μας για το θέμα αυτό, (εδώ και εδώ), είχαμε εκθέσει το παραπλανητικό και ανορθολογικό τους άρθρο. Σε αυτό το τρίτο, θα δείξουμε τις νέες τους ανορθολογικές αντιφάσεις, που υποσκάπτουν την αξιοπιστία τής σελίδας τους, με παράπλευρη απώλεια ακόμα και εκείνα τα άρθρα τους που είναι σωστά, και που πλέον έχουν γίνει και εκείνα αντικείμενο αμφισβήτησης, εξ αιτίας του ανορθολογισμού και τής ισχυρογνωμοσύνης που επιδεικνύουν στο θέμα τών εκτρώσεων.

 

1. Αντί για συγνώμη στην παραπληροφόρηση τής αφίσας

Με το ξεκίνημα τού άρθρου τους, πολύ σωστά παραδέχονται μεν ότι όντως είχαν χρησιμοποιήσει λάθος εικόνα για την αφίσα, με την προθήκη τής φράσης: "κατά τών εκτρώσεων", γράφοντας ότι πρόσθεσαν στο πρώτο εκείνο άρθρο τους ενημέρωση, που πληροφορούσε ότι η φράση αυτή έλειπε από την αφίσα τού Μετρό. Όμως όχι μόνο αποφεύγουν να ζητήσουν συγνώμη, αλλά υπεραμύνονται υπέρ του λάθος τους (!!!) με τα εξής επιχειρήματα:

α) Η αφίσα στηριζόταν σε εικόνα που στην αρχική μορφή της είχε και τη φράση αυτή.

Όμως, ανεξαρτήτως τής αρχικής εικόνας, η αφίσα που ΦΙΜΩΘΗΚΕ στο Μετρό, ΔΕΝ μιλούσε κατά τών εκτρώσεων, αλλά ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΖΩΗΣ τού εμβρύου, δίνοντας επιστημονικές πληροφορίες για την ανάπτυξή του! Αυτό σημαίνει ότι ολόκληρη η επιχειρηματολογία τών "Ελληνικών HOAXES", που στηρίζονται σε δήθεν επίθεση κατά τών εκτρώσεων, είναι ψευδής και παραπλανητική. Η αφίσα απλώς ΠΛΗΡΟΦΟΡΟΥΣΕ τον κόσμο για την ανάπτυξη του εμβρύου.

Είναι πολύ διαφορετικό να αναρτήσεις μια αφίσα με πληροφορίες που ΣΥΝΕΙΡΜΙΚΑ θα οδηγήσουν τον κόσμο στην απόφαση να μην κάνει έκτρωση, από το να του πεις: "μην κάνεις έκτρωση" άμεσα. Εκτός αν οι οπαδοί τών Εκτρώσεων, θέλουν να στερήσουν από τον κόσμο ακόμα και το να σκέπτεται, και πρέπει να λογοκρίνουν οτιδήποτε θα μπορούσε να τον κάνει να σκεφτεί και να αποφασίσει κατά τών απόψεών τους!

 

β) Ο ιστότοπος τού κινήματος που ανάρτησε την αφίσα είναι κατά τών εκτρώσεων.

Και λοιπόν; Την αφίσα κρίνουν, ή τις απόψεις του ιστοτόπου; Υποτίθεται ότι το άρθρο κρίνει την αφίσα ΟΠΩΣ ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ, και ΟΧΙ τι γράφει το κίνημα στον ιστότοπό του. Ποιος τους έθεσε κριτές τών απόψεων  τών άλλων; Το άρθρο τους ήταν ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΦΙΣΑ και ΟΧΙ για τις απόψεις τού κινήματος που την ανάρτησε. Και η αφίσα, είχε αυστηρά επιστημονικά στοιχεία, στα οποία όφειλαν να περιορισθούν οι επίδοξοι "ορθολογιστές" τών "Ελληνικών HOAXES".

Μήπως πρέπει να τεθεί και ιδεολογική Ιερά Εξέταση, που να απαγορεύει να πληροφορεί τον κόσμο, οποιοσδήποτε έχει διαφορετικές απόψεις από τους συντελεστές τών "Ελληνικών HOAXES"; Μήπως ο σκοταδισμός τής Ιεράς Εξέτασης είναι πολύ κοντά στη νοοτροπία τών "διαφωτιστών" τών "Ελληνικών HOAXES";

 

γ) Παρουσιάζουν παραδείγματα από τον ιστότοπο τού κινήματος "Αφήστε με να ζήσω", για να δικαιολογήσουν την ψευδή αρχική ανάρτησή τους με τη λάθος αφίσα.

Όμως και πάλι, το τι γράφει κάποιος και τι πιστεύει, ΔΕΝ αποτελεί δικαιολογία, να παρουσιάζεις ψευδή αφίσα, και να αναιρείς άλλα αντί άλλων! Άλλο το να αναιρείς αυτά που όντως περιείχε η αφίσα, και άλλο να αναιρείς αυτά που γράφει ο ιστότοπος αυτών που ανέβασαν την αφίσα.

Θα μπορούσαν απλώς να γράψουν: "Συγνώμη! Λάθος από αβλεψία μας!" Τότε αυτό θα ήταν όχι μόνο κατανοητό αλλά και προς τιμήν τους. Το να υπεραμύνονται όμως με ανορθολογικά επιχειρήματα υπέρ ενός ΟΜΟΛΟΓΗΜΕΝΟΥ λάθους τους, είναι ισχυρογνωμοσύνη και ιδεοληψία στο έπακρο και ΔΕΝ τους τιμά!

Και φυσικά ΔΕΝ χαρακτήρισαν το πρώτο εκείνο άρθρο τους "HOAX", παρά το ομολογημένο λάθος τους!

 

2. Παιχνίδι με τις λέξεις για τον "χτύπο" τής καρδιάς

Όμως η υποκρισία τού συντελεστή τών "Ελληνικών HOAXES" δεν σταματάει εκεί. Συνεχίζει και με άλλους τρόπους, ακόμα χειρότερους (και ανορθολογικότερους), να υπεραμύνεται ακόμα και σε ξεκάθαρα ΚΑΙ ΟΦΘΑΛΜΟΦΑΝΗ λάθη του, παίζοντας με τις λέξεις!

Αναφερόμενος στην τεκμηριωμένη ακόμα και με βίντεο (!!!) απάντηση τού κινήματος "Αφήστε με να ζήσω", όπου αποδεικνύεται ότι όντως η καρδιά πάλλεται την 18η ημέρα, όπως έγραφε η αφίσα, ο συνεργάτης τών "Ελληνικών HOAXES" προβάλλει τα εξής επιχειρήματα:

α) Γράφουν: "Αρχικά το “British Heart Foundation” δεν είναι επίσημος επιστημονικός φορέας, αλλά φιλανθρωπικός οργανισμός, επομένως η επίκληση στα λεγόμενα ενός τέτοιου οργανισμού στο πλαίσιο του εν λόγω θέματος δεν έχει κανένα βάρος".

Προσέξτε ανορθολογισμό! το ότι στον ιστότοπό τους, (https://www.justthefacts.org/get-the-facts/babys-heartbeat/) υπάρχει βίντεο με την καρδιά τού εμβρύου ΝΑ ΠΑΛΛΕΤΑΙ από την 18η ημέρα, ΔΕΝ έχει κανένα βάρος για τα "Ελληνικά HOAXES", επειδή είναι... "φιλανθρωπικός οργανισμός"!!! Και μάλιστα, αναδημοσιεύουν και οι ίδιοι το βίντεο χωρίς ίχνος ντροπής!

Πατήστε στον ακόλουθο δεσμό και θα δείτε και θα ακούσετε την καρδιά τού εμβρύου να πάλλεται κατά την 18η ημέρα!

https://www.justthefacts.org/am-site/media/heart18days-copy-2.mp4

 

β) Για το αποστομωτικό αυτό βίντεο, γράφουν παίζοντας με τις λέξεις: "Είναι ενδιαφέρον μάλιστα πως η σελίδα την οποία επιστρατεύουν ως πηγή στο εν λόγω σημείο, μια σελίδα που τάσσεται κατά των εκτρώσεων με τον ίδιο τρόπο όπως το “afistemenaziso”, εμφανίζει το παρακάτω βίντεο μιλώντας για καρδιακή λειτουργία στις 18 ημέρες. Στο βίντεο φαίνεται εμφανώς αυτό που περιγράψαμε, δηλαδή κύτταρα με συγχρονισμένη δραστηριότητα τα οποία “μαθαίνουν” πως να ρυθμίζουν τους παλμούς της καρδιάς, όταν αυτή σχηματιστεί".

"Όχι Γιάννης, Γιαννάκης"! Στο βίντεο, ΚΑΘΕ ΛΟΓΙΚΟΣ ΚΑΙ ΑΠΡΟΚΑΤΑΛΗΠΤΟΣ θεατής και ακροατής, θα δει την καρδιά τού εμβρύου στα αρχικά στάδια σχηματισμού της να πάλλεται, και θα την ακούσει!

Ο συνεργάτης τών Ελληνικών HOAXES όμως ΔΕΝ το βλέπει αυτό, επειδή τον τυφλώνει ο εγωισμός και ο ιδεοληπτικός ανορθολογισμός του. Αυτό που τον ενδιαφέρει, δεν είναι αυτό που βλέπουν τα μάτια του και ακούν τα αυτιά του, αλλά το αν η σελίδα που παρουσιάζει το βίντεο, είναι υπέρ ή κατά τών εκτρώσεων! Δηλαδή σαν τον πωρωμένο χούλιγκαν, που δεν χειροκροτάει ποτέ τα καλά τής αντίπαλης ομάδας, αλλά για να αποδεχθεί κάτι, πρέπει να τον βολεύει!

Η αφίσα πουθενά δεν έλεγε ότι η καρδιά χτυπάει "επαρκώς σχηματισμένη". Έλεγε μόνο ότι ΧΤΥΠΑΕΙ. Ότι πάλλεται! Και αυτό αποδεικνύεται απολύτως αληθινό για κάθε λογικά σκεπτόμενο άνθρωπο.

Αλλά αυτό θα το δούμε στο αμέσως επόμενο σημείο ξανά, επειδή ο συνεργάτης τών "Ελληνικών HOAXES" πάνω στη μανία του να μην παραδεχθεί το λάθος του, και να φιμώσει τη φωνή τών ιδεολογικών του αντιπάλων, τυφλωμένος από ανορθολογικές εμμονές, πέφτει και σε περισσότερες αντιφάσεις με τον ίδιο του τον εαυτό!

Ενώ θεωρεί ότι ΔΕΝ μπορεί κάποιος να μιλάει για "χτύπους καρδιάς" την 18η ημέρα, αφού πρόκειται για "κύτταρα με συγχρονισμένη δραστηριότητα τα οποία “μαθαίνουν” πως να ρυθμίζουν τους παλμούς της καρδιάς, όταν αυτή σχηματιστεί", (ουσιαστικά δηλαδή αρνείται το όνομα: "καρδιά" γι' αυτό που πάλλεται και ακούγεται στο βίντεο κατά την 18η ημέρα), οι ίδιοι στο προηγούμενο άρθρο τους, γράφουν για την 22η ημέρα:

"Στα έμβρυα η καρδιά αρχίζει να χτυπάει στις 22-23 ημέρες" !!!

Όταν αυτοί οι ίδιοι αποκαλούν τη "συλλογή κυττάρων" αυτή, "καρδιά" σαφέστατα, και λένε ότι "χτυπάει η καρδιά" την 22η ημέρα, γιατί άραγε, όταν κάποιος τους δείχνει την ίδια αυτή "συλλογή κυττάρων" τέσσερεις ημέρες ενωρίτερα ότι ΧΤΥΠΑΕΙ την 18η ημέρα, ξαφνικά ΔΕΝ επιτρέπεται να την αποκαλεί "καρδιά";

Για μια φορά ακόμα μετρούν με δύο μέτρα και σταθμά, παραπλανώντας τον κόσμο εκείνο, που διαβάζει απρόσεκτα τα όσα γράφουν!

 

γ) Για να μειώσει ο συνεργάτης τών Ελληνικών HOAXES την αξιοπιστία τών επιχειρημάτων τής κίνησης: "Αφήστε με να ζήσω", γράφει τα εξής: "Η εικόνα από το πανεπιστημιακό εγχειρίδιο εμβρυολογίας που παρατίθεται δε κάνει λόγο πουθενά για καρδιακό χτύπο, αλλά για τα αρχικά στάδια λειτουργίας του πρώιμου καρδιαγγειακού συστήματος του εμβρύου στο στάδιο των 21 ημερών. Ο προβληματικός ισχυρισμός ωστόσο δεν είναι το σύστημα που έχει σχηματιστεί, αλλά η φράση “στο αγέννητο παιδί από την 18η μέρα χτυπά η καρδία του”.".

Μιλάει για την εξής εικόνα μεταφρασμένη και μη:

Αυτό για το οποίο ο φίλος μας "ξέχασε" να ενημερώσει τους αναγνώστες του άρθρου του, είναι ότι αυτή η εικόνα, ΔΕΝ μπήκε εκεί, για να στηρίξει το χτύπημα τής καρδιάς την 18η ημέρα. Αυτό το απέδειξε περίτρανα και έμπρακτα το παραπάνω βίντεο!

Η εικόνα αυτή, που αναφέρεται στην 21η ημέρα, μπήκε εκεί για να απαντήσει σε επιχείρημα που οι ορθολογιστές (τής "κακιάς ώρας") τών Ελληνικών HOAXES, είχαν χρησιμοποιήσει στο προηγούμενο παραπλανητικό τους άρθρο.

Εκεί, είχαν γράψει: "...η καρδιά αρχίζει να χτυπάει στις 22-23 ημέρες... Ωστόσο είναι σκόπιμο να έχουμε υπόψιν μας πως σε αυτό το στάδιο ανάπτυξης δεν μιλάμε για λειτουργικό καρδιαγγειακό σύστημα αλλά για μια συλλογή κυττάρων με ηλεκτρική δραστηριότητα.".

Η εικόνα αυτή λοιπόν, δεν είχε σκοπό να μιλήσει για τον χτύπο τής καρδιάς στις 18 ημέρες, αλλά να δείξει πώς είναι η καρδιά τού εμβρύου την 21η ημέρα, για να έχει μια εικόνα ο αναγνώστης, τι ακριβώς σημαίνει η φράση τών "Ελληνικών HOAXES": "μια συλλογή κυττάρων με ηλεκτρική δραστηριότητα".

Παρατηρήστε την εικόνα! Πολύ ενδιαφέρουσα "συλλογή κυττάρων", είναι αυτή, δεν νομίζετε;

Έτσι, για να φανεί ποιος παίζει με τις λέξεις, για να ΕΞΑΠΑΤΗΣΕΙ ΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ!

 

3. Περί τής εβδομάδας πόνου τού εμβρύου

Εδώ παρά το ότι οι ίδιοι έχουν παρουσιάσει αντιφάσεις στο ίδιο τους το άρθρο, γράφοντας στο ένα σημείο για 24η εβδομάδα, και σε άλλο σημείο 27η, ενώ οι πηγές τους μιλούν για... 22η εβδομάδα, επικεντρώνονται στο ότι "η παράθεση πηγών από τη σελίδα afistemenaziso.gr είναι καθαρά άρθρα ιστοσελίδων και όχι επιστημονικές μελέτες".

Προσπερνούν το γεγονός ότι υπάρχουν διαφωνίες ακόμα και μεταξύ τών ειδικών για το θέμα, (όπως εξήγησε το κίνημα: "Αφήστε με να ζήσω"), και εμμένουν μονολιθικά στην (αντιφατική) τους θέση.

"Ξεχνούν" να αναφέρουν ότι τα στοιχεία που παρατίθενται, αναφέρονται από καθηγητές νευροβιολογίας! Αλλά ο... Χημικός κος Στάμος, που έγραψε αυτό το άρθρο τών "Ελληνικών HOAXES", έχει άποψη πιο έγκυρη από την καθηγήτρια νευροβιολογίας!

Αυτό τα λέει όλα...

 

4. Περί τών εγκεφαλικών κυμάτων

Ενώ παραδέχονται ότι η μελέτη τής Αφίσας για τα εγκεφαλικά κύματα είναι ΕΓΚΥΡΗ, προσπαθουν να την υποβαθμίσουν ως εξής:

"Μια μελέτη με 2 δείγματα από το 1955 δεν είναι ιδιαίτερα αξιόπιστη αρχή για να εδραιώσουμε τις 42 ημέρες ως την βέβαιη αρχή εμφάνισης εγκεφαλικών κυμάτων. Ωστόσο αναφέραμε στο αρχικό μας άρθρο πως ο ισχυρισμός έχει μια δόση αλήθειας γιατί η μελέτη υπάρχει όντως και δεν έχει διαψευσθεί μέχρι σήμερα".

Τόσο φανατισμό μόνο σε θρησκευτικές σέκτες και οπαδούς ποδοσφαίρου συναντά κανείς.

Και αυτοί οι άνθρωποι έχουν αναλάβει την αστυνόμευση τού Φέισμπουκ από τις παραπλανητικές ειδήσεις!

Ποιος θα μάς φυλάξει από τους φύλακες;

 

5. Περί του χρόνου σχηματισμού όλων τών οργάνων

Και εδώ, δεν λένε απολύτως τίποτα καινούργιο. Απλώς επαναλαμβάνουν την ίδια ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΤΙΚΗ τους δήλωση, περί "ολοκληρωμένων οργάνων", που έγραφαν και στο πρώτο παραπλανητικό τους άρθρο.

Δηλαδή απαντούν σε κάτι που η αφίσα δεν έγραφε, αλλά το έγραψαν οι ίδιοι, δήθεν εκ μέρους τής... αφίσας!

Τι κι αν το κίνημα: "Αφήστε με να ζήσω", τούς διέψευσε, λέγοντάς τους ότι "εμείς δεν είπαμε ποτέ για ολοκληρωμένα όργανα";

Αυτοί σαν να μην το διάβασαν καθόλου, το επαναλαμβάνουν, μόνο και μόνο για να φανεί ότι κάτι είπαν, και να μην εκτεθούν ότι οι φύλακες τών παραπλανητικών άρθρων, γράφουν παραπλανητικά άρθρα!

 

Συμπέρασμα

Μετά από τον διασυρμό τους στο Φέισμπουκ για το παραπλανητικό τους άρθρο, τα "Ελληνικά HOAXES" αντί να ομολογήσουν το λάθος τους και να αποσύρουν το παραπλανητικό εκείνο άρθρο, αντιθέτως "για την τιμή τών όπλων", έγραψαν ένα ακόμα παραπλανητικό άρθρο, για να δείξουν ότι δήθεν "κάτι είπαν".

Ιδιαίτερα τους "έτσουξε" το βίντεο με την καρδιά τού εμβρύου να χτυπάει την 18η ημέρα, το οποίο τους εξέθετε ολοφάνερα και με αποδείξεις, γι' αυτό και εκεί επιστράτευσαν μεγαλύτερη προσπάθεια. Μόνο που η νέα τους αυτή "προσπάθεια" τους εξέθεσε ακόμα περισσότερο, σε νέες αντιφάσεις και παραπλανητικές προσπάθειες, όπως είπαμε.

Είναι θλιβερό να βλέπεις ανθρώπους που θεωρούν τον εαυτό τους "ορθολογιστή" και "επιστημονικά σκεπτόμενο", να πέφτουν σε τόσα ανορθολογικά λάθη και αντιφάσεις, και να αρνούνται ακόμα και την έμπρακτη διάψευσή τους, που μπορούν να δουν με τα μάτια τους και να ακούσουν με τα αυτιά τους.

Για τα "Ελληνικά HOAXES" κάτι τέτοιο είναι πραγματικά καταστροφικό, μια και πλέον η υποτιθέμενη "αξιοπιστία" τους, έχει καταστραφεί ανεπανόρθωτα, και οι αναρτήσεις τους θα θεωρούνται πλέον αναξιόπιστες. Ο ρόλος τους στο Φέισμπουκ είναι πλέον περιττός!

Στο πάνω μέρος τής σελίδας τους, γράφει:

"Τα Ellinika Ηoaxes είναι μέλος του International Fact-Checking Network Το σήμα αυτό αποδεικνύει ότι τα ellinikahoaxes.gr ελέγχθηκαν και είναι σύμφωνα με τις αρχές του IFCN, για πολιτική ανεξαρτησία, διαφάνεια των πηγών, της χρηματοδότησης, της μεθοδολογίας, και δέσμευση για ανοικτές και ειλικρινείς διορθώσεις.".

Δυστυχώς αυτό το δεύτερο παραπλανητικό τους άρθρο, θα έπρεπε να κάνει το "International Fact-Checking Network" να επανεξετάσει την εμπιστοσύνη του σε αυτό τον ιστότοπο, κάτι που θα έπρεπε να κάνει και το Φέισμπουκ, το οποίο τους ανέθεσε την προστασία τών αναγνωστών από παραπλανητικά άρθρα, όταν οι ίδιοι πλέον γράφουν τέτοια παραπλανητικά άρθρα, λόγω στρατευμένων ιδεολογιών τους.

Για χιλιάδες Ελλήνων αναγνωστών, τα "Ελληνικά HOAXES" δεν θα είναι ποτέ πια αξιόπιστα!

Ν. Μ.

Δημιουργία αρχείου: 23-1-2020.

Τελευταία μορφοποίηση: 23-1-2020.

ΕΠΑΝΩ