Ορθόδοξη Ομάδα Δογματικής Έρευνας

Κεντρική Σελίδα

Πατερικά

Tο Αντίχριστο Θηρίο * Το τέλος του Αντιχρίστου * Το σπέρμα τού Όφεως * Ο Αντίχριστος, η Παρουσία και ο Κατέχων * Η Διδασκαλία τού Αγίου Πορφυρίου περί τού Σφραγίσματος

Ο Γέροντας Παϊσιος

για τις ηλεκτρονικές κάρτες

 

Πηγές: http://www.facebook.com και από το βιβλίο “Πνευματική Αφύπνιση”, Γέροντος Παϊσίου Αγιορείτου, έκδοση Ιερού Ησυχαστηρίου Ευαγγελιστής Ιωάννης ο Θεολόγος- Σουρώτη Θεσσαλονίκης

Α.

Πηγή: http://www.facebook.com

Μια φορά ήμουν τυχαία παρών σε κάποια παρέα στο κελί του γ. Παϊσίου. Τον ρωτάγανε για τον Αντίχριστο και του λέγανε ότι θα 'ναι πολύ δύσκολα εκείνη η εποχή και ότι ακόμη και ο Μέγας Αγ. Χρυσόστομος είπε ότι δεν ήθελε να ζει εκείνα τα χρόνια. Ο γέροντας τους μάλωσε και τους είπε

"Τι είναι αυτά που λέτε, είναι δυνατόν φοβόταν ο άγιος τον Αντίχριστο;; Απλά αηδίαζε με την τρομερή αποστασία της εποχής εκείνης. Τότε κάποιος ανέφερε την κάρτα που σχεδίαζαν (νομίζω την ΕΚΑΜ-κάρτα) λέγοντας θα έχει το 666 κα δεν πρέπει να την πάρουμε.

Ο γέροντας τότε τους είπε:

Προσέξτε, δεν μπορεί ο καθένας να κάνει αντάρτικο στην εκκλησία και να κάνει του κεφαλιού του. Θα μας πει η Εκκλησία τι θα κάνουμε.

Μα λένε αυτοί. Δεν θα το βρει η εκκλησία και θα μας φορτώσουν με το 666.

Οπότε τους λέει ειρωνικά. Καλά η εκκλησία δεν θα το εντοπίσει και θα το εντοπίσεις ΕΣΥ;; Τι είναι αυτά που λέτε;; Η Εκκλησία θα βάλει ανθρώπους να ψάξουν τις κάρτες, εάν είναι καθαρές θα κάνουμε ότι μας πει. Εάν παρ ελπίδα είναι τόσο καλά κρυμμένο κάτι και βρεθεί αργότερα τότε ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΡΤΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΟΥΔΕΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΟΥ ΘΕΟΥ. Αυτά τα άκουσα ο ίδιος από τον γ. Παϊσιο. Δεν θα κρίνω αν είναι σωστά απλά σας τα παραθέτω για να μην γίνονται παρεξηγήσεις στα λεγόμενά του.

Μοναχός Πρόδρομος
Γραμματέας της Ι. Κοινότητος του Αγίου Όρους

 

Β΄.

Πηγή: Από το βιβλίο “Πνευματική Αφύπνιση”, Γέροντος Παϊσίου Αγιορείτου, έκδοση Ιερού Ησυχαστηρίου Ευαγγελιστής Ιωάννης ο Θεολόγος- Σουρώτη Θεσσαλονίκης

Τώρα αφού ο υπουργός τους υποσχέθηκε να μη βάλει το 666 στις ταυτότητες ούτε ορατώς, ούτε αοράτως, και αυτό κάτι είναι. Θα κάνουμε υπομονή, θα δείξουν τα πράγματα. Και μόνον που λένε ότι δεν βάζουν το 666, είναι κάτι. Αρνούνται και οι ίδιοι. Ας δούμε τελικά τι θα βάλουν. Μέχρι που να κυκλοφορήσουν οι νέες ταυτότητες, μπορεί να ‘ρθη και η οργή του Θεού.

Ύστερα, δεν είναι ότι σε είκοσι τέσσερις ώρες θα πρέπει να βγάλουν όλοι ταυτότητες. Αν βγουν οι πρώτες θα εξετασθούν και, αν βγει ψεύτης ο υπουργός, θα είναι δίκαιος ο αγώνας.

Αν τώρα συνεχίσουμε τις διαμαρτυρίες, εκείνοι θα πουν: "Να αυτοί δημιουργούν ταραχές. Ενώ δεν τίθεται θέμα φωνάζουν και διαμαρτύρονται".

Το σκυλί, αν είναι καλός φύλακας, γαυγίζει, όταν έρχεται ο κλέφτης. Όταν φύγει ο κλέφτης σταματάει. Αν συνεχίσει να γαυγίζει, τότε δεν είναι καλός φύλακας.

Δημιουργία αρχείου: 8-10-2010.

Τελευταία μορφοποίηση: 7-2-2024.

ΕΠΑΝΩ