Ορθόδοξη Ομάδα Δογματικής Έρευνας

Κεντρική Σελίδα

Ψυχοθεραπευτικά

Γιατί υπάρχουν οι δοκιμασίες και ο πόνος στη ζωή μας; * Οι δοκιμασίες, είναι βαρύτερες στους πιστούς * Κάθαρση - Φωτισμός - Θέωση ή Θεωρία και Πράξη * Από Μένα ήταν αυτό * Ο Θεός με δοκιμάζει... Γιατί; * Έχε εμπιστοσύνη στον Θεό

Ο Θεός είναι εδώ

Δεν είσαι μόνος

Μαρία Σκαμπαρδώνη

Φοιτήτρια Θεολογίας και Δημοσιογράφος

 

Ο Θεός είναι εδώ. Και εδώ, και εκεί. Και σε εκείνο το μέρος, στο διπλανό δωμάτιο του σπιτιού μου και στο παραπέρα.

Είναι σε κάθε μέρος που δε μπορεί να φανταστεί το μυαλό μου. Με το αόρατο χέρι Του με ακουμπάει, ακόμα και αν δεν μπορώ να Τον αισθανθώ.

Ο Θεός είναι εδώ. Και αυτή την περιοχή και στη διπλανή χώρα και στο απέναντι νησί. Είναι παντού, ακόμα αν και με τα υλικά μου μάτια δεν Τον βλέπω.

Και αν αισθάνομαι πως δε με βλέπει και δε με ακούει όταν Τον καλώ, σε λάθος πέφτω. Διότι με την παρουσία Του γεμίζει το άδειο μου δωμάτιο τη στιγμή που με αγωνία επιθυμώ να Του μιλήσω για όλα όσα βαραίνουν την ψυχή μου.

Είναι εκεί και με ακούει, είναι στο δωμάτιο μου και ψηλαφίζει με τα χέρια Του το βάρος της ψυχής μου. Εκείνος το κουβαλάει πάντοτε, αλλά με έχει αφήσει να παιδαγωγηθώ μέχρι να με απαλλάξει από αυτό.

Ο Θεός είναι εδώ. Και σε εκείνο το πάρκο, εκείνη τη θάλασσα, εκείνα τα καταστήματα απέναντι. Είναι στα ψηλά αστέρια του σκοτεινού ουρανού όταν με τα μάτια μου επιθυμώ να ατενίσω το απέραντο και να αισθανθώ γαλήνη.

Παντού είναι ο Θεός, σε κάθε μικρό και μεγάλο μέρος. Αν αισθανθείς την παρουσία Του, άξαφνα θα νοιώσεις πως δεν είσαι μόνος και υπάρχει κάποιος που θέλει να αναλάβει το φορτίο σου, να νοιώσει τη χαρά σου, να ακούσει τη σιωπή σου, το οτιδήποτε. Ω ναι, αισθάνσου την παρουσία Του με τα μάτια της ψυχής σου!

Δημιουργία αρχείου: 28-8-2020.

Τελευταία μορφοποίηση: 28-8-2020.

ΕΠΑΝΩ