Ελληνικός Παρατηρητής τής Σκοπιάς

Φραγμός στην εκμετάλλευση της απειρίας των άλλων

Ορθόδοξη Ομάδα Δογματικής Έρευνας

Ειδήσεις που σας κρύβει η Σκοπιά

Αγωγή 100.000 δολάρια από την Εταιρεία Σκοπιά σε ιστοσελίδα * Με βίασαν στο Μπέθελ! - Ομοφυλόφιλοι στο Κυβερνόν Σώμα τών Μαρτύρων τού Ιεχωβά * Προπαγάνδα σε ανοιχτές εγκυκλοπαίδειες και φίμωση άλλων

Προβλήματα τής Σκοπιάς λόγω τού Ίντερνετ

Οι σύγχρονες τεχνολογίες εκθέτουν τις σέκτες

Από Συνεργάτη στην Αμερική

 

Καθώς η τεχνολογία προχωρά και η γνώση είναι προσβάσιμη σε όλο και περισσότερο κόσμο, οι καταστροφικές αιρέσεις έρχονται αντιμέτωπες με καταστάσεις που δεν υπολόγιζαν ότι θα έβρισκαν μπροστά τους πριν 15 χρόνια.

Αυτή την στιγμή λόγω του Ίντερνετ οι αιρέσεις αυτές δυσκολεύονται να προσελκύσουν καινούργια θύματα.

Οι Μορμόνοι, Μάρτυρες της Σκοπιάς, Ενωτική Εκκλησία, (Unification Church) Σαϊεντολογία (Scientology), (απλά να αναφέρουμε τις κύριες καταστροφικές αιρέσεις), έχουν πρόβλημα, γιατί η πληροφορία που βρίσκει κανείς στο Ίντερνετ είναι αρνητική για της αιρέσεις αυτές. Παραδείγματος χάριν, αν κάποιος ανοίξει την πόρτα σε ένα μέλος αυτών τών αιρέσεων, που θα του χτυπήσει το κουδούνι και πάρει κάποιο έντυπο, όταν θα μείνει μόνος του, θα κοιτάξει στο Ίντερνετ να μάθει περισσότερες πληροφορίες. Η πληροφορία που θα δει θα είναι αρνητική και μάλιστα σε πολύ μεγάλο βαθμό.

Για παράδειγμα αν κάποιος ψάξει για την εταιρεία Σκοπιά, θα βρει μόνο μια ιστοσελίδα να την υποστηρίζει, και αυτή θα είναι η επίσημη της αίρεσης, επειδή δεν επιτρέπουν στα μέλη τους να έχουν στο Ίντερνετ προσωπικές σελίδες για την οργάνωση. Όμως θα βρει πάρα πολλές σελίδες που θα την εκθέτουν.

Το YouTube είναι γεμάτο με κανάλια που αναλύουν θεολογικά την Σκοπιά, αλλά και κανάλια πρώην μελών αυτών των αιρέσεων, που διηγούνται τις προσωπικές τους εμπειρίες.

Αυτή την στιγμή υπάρχουν πρώην Μπεθελίτες, Επίσκοποι Περιοχής, Πρεσβύτεροι, γυναίκες και άλλα άτομα που έχουν υποστεί σεξουαλική κακοποίηση, άτομα που έχασαν δικά τους πρόσωπα λόγω της πολιτικής της Σκοπιάς για το αίμα και τού κοινωνικού αποκλεισμού – αποκοπής.

Μερικά χρήσιμα τέτοια κανάλια για όσους καταλαβαίνουν Αγγλικά, που υπάρχουν αυτή την στιγμή στο YouTube είναι τα πιο κάτω:

John Cedars, Kim & Mikey, Telltale, Critical Thinker

https://www.youtube.com/user/johncedars1929/videos

https://www.youtube.com/channel/UCgIi12EA6BQ8HKL8QUccsOQ/videos

https://www.youtube.com/channel/UCG2tODD7ys5CYEu6qYvj1SA/videos

https://www.youtube.com/channel/UCpHhWSPtMDTSa8dzapmzo5A/videos

Υπάρχει μια παγκόσμια κοινότητα από πρώην μέλη αυτών των αιρέσεων, που με τον ακτιβισμό τους έχουν καταφέρει να ενημερώνουν την κοινή γνώμη αλλά και να πιέζουν τις Κυβερνήσεις να δουν πιο προσεκτικά τις αιρέσεις αυτές, ειδικά για τα θέματα της κοινωνικής αποκοπής και τις μεταγγίσεις αίματος (το τελευταίο αφορά την Σκοπιά).

Η Εταιρεία Σκοπιά, βλέποντας το τι συμβαίνει με την τεχνολογία και το ιντερνέτ, προχώρησε με την δημιουργία της δικής πλατφόρμας στο Ίντερνετ την γνωστή jw.org, όπου με βίντεο και την βιβλιοθήκη της, προσπαθεί να περιορίσει την συνεχή διαρροή των μελών της. Ο βασικός σκοπός της, είναι να κάνει τα μέλη της, να δαπανούν το χρόνο τους στο δικό της ιστότοπο, για να μη δουν τις τεκμηριωμένες αναιρέσεις όλων τους τών αιρετικών δογμάτων στο Διαδίκτυο.

Αυτό που βλέπουμε είναι τα μέλη του Κυβερνώντος Σώματος, να εμφανίζονται σε τηλεοπτικές εκπομπές οι οποίες ως επί το πλείστον έχουν σκοπό να παρουσιάσουν τους εαυτούς τους σαν τους εκλεκτούς του Θεού και ότι πρέπει να τους υπακούουν οι οπαδοί τους χωρίς αμφισβήτηση, γιατί αν δεν το κάνουν αυτό, είναι σαν να αμφισβητούν τον Θεό που τους διάλεξε.

Αυτή η στάση των μελών του Κυβερνώντος Σώματός τους, να εμφανίζονται στον φακό της τηλεόρασης, τους έχει εκθέσει στα μέλη της Σκοπιάς, και αρκετοί Μάρτυρες άρχισαν να αμφισβητούν την ίδια τους την πίστη. Ο λόγος είναι επειδή φαίνονται ότι είναι υπερόπτες. Με τον τρόπο που μιλούν εκθέτουν τους εαυτούς τους και το χαμηλό επίπεδο μόρφωσης τους. Οι πιο πολλοί από αυτούς από μικρή ηλικία υπηρετούσαν στα Μπέθελ και ουσιαστικά τελείωσαν τη βασική σχολική εκπαίδευση.

Σε αυτή τη σειρά άρθρων θα δούμε τις επιπτώσεις που έχει επιφέρει το Ίντερνετ στην εταιρεία Σκοπιά, ειδικά από πρώην μέλη της, αλλά και από δικά της μέλη. Είμαστε μάρτυρες σε μια πρωτόγνωρη εσωτερική αναταραχή που η ηγεσία της Σκοπιάς δεν έχει ξαναδεί, πολύ χειρότερη από αυτό που έγινε στις αρχές της δεκαετίας του 1980 με τον Ρέι Φρανς στα κεντρικά Γραφεία στο Μπρούκλιν.

Δημιουργία αρχείου: 21-1-2019.

Τελευταία μορφοποίηση: 21-1-2019.

ΕΠΑΝΩ