Ελληνικός Παρατηρητής τής Σκοπιάς

Θυγατρικός ιστότοπος τής

Ορθόδοξης Ομάδας Δογματικής Έρευνας

Ειδήσεις της Σκοπιάς

Όσα σας κρύβει η Σκοπιά από τις δραστηριότητές της

 

Ειδήσεις της Σκοπιάς

Σκάνδαλα, Νομικά θέματα, Μεθοδεύσεις, Νέα

Όσα σας κρύβει η Σκοπιά από τις δραστηριότητές της

 

Πολλά συμβαίνουν στην παγκόσμια σκηνή, όσον αφορά την εταιρία Σκοπιά και τους οπαδούς της. Πράγματα που η Σκοπιά θέλει να τα κρατήσει κρυφά από τους οπαδούς της, για να μπορεί να λέει το παραμύθι τής δήθεν "καθαρής οργάνωσης" στους αφελείς.

Η στήλη αυτή δεν θα ασχολείται με δογματικά θέματα. Αυτό που θα εστιάζεται περισσότερο, είναι ειδήσεις από διάφορα μέρη τού κόσμου, όπου η Σκοπιά είναι στο προσκήνιο των εξελίξεων, διάφορες δικαστικές υποθέσεις που αντιμετωπίζει η Σκοπιά, τα σκάνδαλα που την ταλανίζουν και άλλες διαρροές πληροφοριών από τα κεντρικά της γραφεία.

Κάποιες από αυτές θα τις καταγράφουμε με συντομία, και κάποιες θα τις αναλύουμε είτε εδώ, είτε σε προσεχή άρθρα, με στόχο να φανεί το αληθινό της πρόσωπο.

 

Θέματα

Η Σκοπιά στο μικροσκόπιο τών ειδήσεων

Η Σκοπιά μέρος τού κόσμου

Το σκάνδαλο τών Ηνωμένων Εθνών όπου η Σκοπιά βρέθηκε να είναι εγγεγραμμένο μέλος (στο πορνικό κρεβάτι με το Θηρίο) στους μη Κυβερνητικούς Οργανισμούς του Ο.Η.Ε, και ο αντίκτυπος που είχε στα μέσα ενημέρωσης των Η.Π.Α και Ευρώπης. Σύντομα στην ιστοσελίδα μας λεπτομερώς!


Σκάνδαλο συλλόγου με άλλες αιρέσεις: Σκάνδαλο δημιουργήθηκε, με τη συμμετοχή τής Σκοπιάς με άλλους αιρετικούς, (Μορμόνους, Ενωτική Εκκλησία, θρησκείες Νέας Εποχής), σε διεθνή Σεμινάρια, για προάσπιση των δικαιωμάτων τους, και τον σύλλογο που ιδρύσαν όλοι αυτοί, μαζί με τη Σκοπιά που δεν "θέλει να σμίγει με άλλες θρησκείες" (αλλά προτιμά τους ακραίους αιρετικούς σαν και αυτήν)...


Δεν είχαμε καν προλάβει να ενημερώσουμε την ιστοσελίδα μας για την συμμετοχή της Σκοπιάς με άλλες θρησκείες σε σεμινάριο που είχε θέμα την υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους και να που μόλις την επομένη κιόλας ημέρα, μας ήρθε ακόμα μια συμμετοχή της Σκοπιάς μαζί με άλλες θρησκείες, με θέμα την ειρήνη.


Στο ίδιο πλαίσιο κινείται και η ανάλυση στο άρθρο: Αμερικανικές αιρέσεις: Ο Δούρειος Ίππος στην Ευρώπη. Εκεί μπορείτε να δείτε πώς σχετίζονται οι δικηγόροι της Σκοπιάς με την Σαϊετνολογία, και με την Αμερικανική κυβέρνηση.

 

Παιδεραστία

Δικαστικές αποφάσεις ενάντια στους Μάρτυρες τού Ιεχωβά για κάλυψη Παιδεραστίας σε Μοντάνα και Σαν Ντιέγκο τών ΗΠΑ


Γιατί το σκάνδαλο της σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών διαφοροποιείται στους Μάρτυρες του Ιεχωβά;


2016: Μάρτυρες του Ιεχωβά και κακοποίηση παιδιών. Σκοπιά εναντίον... Σκοπιάς! Εταιρία Σκοπιά εναντίον... Εκκλησίας Μαρτύρων τού Ιεχωβά για την αποκάλυψη τών παιδεραστών Μαρτύρων τού Ιεχωβά.


Σκάνδαλο παιδεραστίας: Μια ομάδα "Μαρτύρων", μ' επικεφαλής έναν πρεσβύτερο, τον Μπιλ Μπάουεν που δημιούργησε την ιστοσελίδα "Σιωπηλοί Αμνοί" για τα ανήλικα που κακοποιήθηκαν σεξουαλικά από μέλη της Σκοπιάς, σέρνουν τη Σκοπιά στα δικαστήρια και ζητούν αποζημιώσεις για σεξουαλική κακοποίηση. Μεγάλη διαδήλωση θα γίνει έξω από το Μπρούκλιν στις 20 Σεπτεμβρίου με στόχο να αλλάξει πολιτική η Σκοπιά για το θέμα της παιδεραστίας, γιατί σύμφωνα με την δική της ερμηνεία, χρειάζονται 2 αυτόπτες μάρτυρες για να κατηγορηθεί κάποιος, για κάποιο αδίκημα. Με αυτή την πολιτική, η (υποτιθέμενη ηθικά "καθαρή") οργάνωση τής Σκοπιάς, έχει δώσει καταφύγιο σε παιδεραστές, αφού δεν μπορεί να καταδικαστεί κάποιος χωρίς 2 μάρτυρες. Μεγάλοι τηλεοπτικοί σταθμοί έδωσαν μεγάλη δημοσιότητα για τα τρέχοντα γεγονότα όπως NBC, BBC. Στις διευθύνσεις τού BBC: http://news.bbc.co.uk/olmedia και http://news.bbc.co.uk/hi/english μπορείτε να βρείτε περισσότερα όσοι γνωρίζετε Αγγλικά. Περισσότερα και από τη σχετική ιστοσελίδα μας.


Και νέο διεθνές σκάνδαλο παιδεραστίας τών Μαρτύρων τού Ιεχωβά Για μια φορά ακόμα οι "εισαγγελείς" τής ανηθικότητας τών άλλων, ξεμπροστιάζονται μπροστά σε όλο τον πλανήτη.


Η πορεία που έγινε από τους "σιωπηλούς αμνούς" είχε μεγάλη επιτυχία. Γύρω στες 15.000 (!!!) άτομα διαδήλωσαν την αντίθεση τους στην πολιτική της Σκοπιάς για την παιδεραστία, στης 27 του Σεπτέμβρη.

 

Διάφορα δικαστικά θέματα

Αγωγή $100.000 από την Εταιρεία Σκοπιά σε ιστοσελίδα Η Σκοπιά κατατρομαγμένη από τη φανέρωση της αλήθειας για τις ψευδοπροφητείες της στο Διαδίκτυο, σπεύδει να σύρει στα δικαστήρια ανθρώπους που λένε την αλήθεια στα θύματά της. Σκοπός: Η οικονομική τους εξόντωση και ο έλεγχος του Διαδικτύου.


Επικίνδυνη Σέκτα η Σκοπιά κατά το Πρωτοδικείο των Παρισίων Η Σκοπιά ισχυρίζεται ότι είναι νόμιμη και αναγνωρισμένη θρησκεία. Όμως, σε τι έχει πει ποτέ αλήθεια, ώστε να πει και σε αυτό;

 

Ανταποκρίσεις

Ανταπόκριση από τη συνέλευση Περιφερείας του 2006 της Σκοπιάς Στη συνέλευση αυτή, ήταν φανερός ο τρόμος της Σκοπιάς, καθώς βλέπει να χάνει τους οπαδούς της. Εμφανής η προσπάθειά της να τους απομονώσει από άλλους πρώην Μάρτυρες, από το Ίντερνετ και από τις σπουδές τους. Ώστε να μην αντιληφθούν ότι τους εξαπατάει! Και φυσικά, από κοντά και η τρομολαγνεία, για το επικείμενο τέλος που δεν πρέπει να τους βρει εκτός οργάνωσης, που όμως δεν έρχεται το άτιμο...


Η πανωλεθρία τής εκστρατείας τών Μαρτύρων τού Ιεχωβά στην Κόνιτσα Τι συνέβη, όταν οι Μάρτυρες τού Ιεχωβά επιχείρησαν να μοιράσουν στην Κόνιτσα προσκλήσεις για την Ανάμνηση τού 2010;


Η Εταιρία Σκοπιά σε σήψη Η εμμονή τής Εταιρίας Σκοπιά με το επερχόμενο "τέλος", μοιάζει να φθάνει στην ικανοποίησή του. Όχι όμως επειδή έρχεται το τέλος τού κόσμου, αλλά επειδή όλα δείχνουν ότι τα μέλη της άρχισαν να ξυπνούν και να μαθαίνουν πόσο τους εξαπατά. Κάτι που οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στο δικό της ΤΕΛΟΣ. Και το παρόν άρθρο τού Ράνταλ είναι χαρακτηριστικό τής πορείας αυτής, που φαίνεται πλέον δύσκολο να ανακοπεί.

 

Η Σκοπιά αρνήθηκε ανθρωπιστική βοήθεια πιστών της στο Τρινιδάδ Πώς θα μπορούσε να δεχθεί βοήθεια για τους οπαδούς της η Σκοπιά, από μη κερδοσκοπική θρησκευτική ΜΚΟ, από ανθρώπους δηλαδή τους οποίους θεωρεί άξιους θανάτου; Γι' αυτό μάλλον, βρήκε μια ευγενική δικαιολογία, που όμως δεν πείθει.

 

Άλλα σκάνδαλα και προβλήματα τών Μαρτύρων τού Ιεχωβά

Οι Μάρτυρες τού Ιεχωβά και τα... μαξιλάρια τού Μπέθελ Το σκάνδαλο Pillowgate (μαξιλαρογκέιτ)

Προβλήματα τής Σκοπιάς λόγω τού Ίντερνετ Οι σύγχρονες τεχνολογίες εκθέτουν τις σέκτες

 

Υπό κατασκευήν

Τα κεντρικά γραφεία στο Μπρούκλιν έχουν πωληθεί στον γαμπρό του Προέδρου Τραμπ των ΗΠΑ για 1,5 δις δολάρια

Το σκάνδαλο "Μαξιλάρι", στα Αγγλικά (Pillowgate) το βίντεο που οι Μάρτυρες έγιναν παγκόσμιος περίγελος στο YouTube, όταν διέρρευσαν από τα κεντρικά γραφεία τους (όπως και τόσα άλλα που θα δούμε μετά), οδηγίες για το πώς πρέπει να συμπεριφέρονται οι άνδρες που προσλαμβάνονται να υπηρετούν στα κεντρικά γραφεία της Σκοπιάς. Φανερό είναι το θέμα της ομοφυλοφιλίας στα κεντρικά τους γραφεία όπου με γλαφυρές περιγραφές τους, δίνουν οδηγίες πώς θα έρχονται σε επαφή με άλλους ώστε αποφύγουν να πέσουν σε ομοφυλοφιλικές τάσεις. Ένα από τα προβλήματα είναι τα μαξιλάρια που μπορεί να τα χρησιμοποιήσουν για να αυτοϊκανοποιούνται και από εκεί πήρε τον τίτλο Pillowgate.

H Παγκόσμια εκστρατεία του Τόνι Μόρις, μέλος του Κυβερνώντος σώματος ενάντιων των εφαρμοστών παντελονιών!

Τον Οκτώβριο η Σκοπιά σε Δικαστική Υπόθεση εναντίον της, στην Πολιτεία της Μοντάνα, ΗΠΑ, για θέμα παιδεραστίας πλήρωσε 35 εκατομμύρια δολάρια.

Στην Ολλανδία στις αρχές  τού Δεκεμβρίου 2018, η αστυνομία με ένταλμα μπήκε στα γραφεία της Σκοπιάς καθώς και σε 2 Αίθουσες Βασιλείας και κατάσχεσε έγγραφα (ουσιαστικά είναι το S77 που συμπληρώνουν οι "πρεσβύτεροι" όταν έχουν δικαστική υπόθεση) που έχουν σχέση με παιδεραστία.

Στις 14 Νοεμβρίου 2018, η πρώην ηθοποιός και τώρα δημοσιογράφος, Leah Remini, που θεωρείται από της καλύτερες αυτή την στιγμή στην Αμερική, η οποία ήταν πρώην μέλος της αίρεσης τής Σαϊεντολογίας και έκανε εκπομπές εκθέτοντας την αίρεση αυτή, μετά από παράκληση αρκετών πρώην Μαρτύρων, οι οποίοι της έδειξαν τα κοινά που έχουν οι 2 αιρέσεις, έκανε ένα συγκλονιστικό ντοκιμαντέρ για την Σκοπιά, με συγκλονιστικές εμπειρίες 4 πρώην Μαρτύρων.

Η Σκοπιά πουλάει ανά τον κόσμο Αίθουσες Βασιλείες και Συνελεύσεων, αναγκάζοντας τους Μάρτυρες να ταξιδεύουν μέχρι και 90 χιλιόμετρα για να παρευρεθούν στην πλησιέστερη αίθουσα.

Οι μετοχές της Σκοπιάς σε πολεμικές βιομηχανίες όπως Martin Lockhead, Boeing, εταιρείες τσιγάρων, και κινηματογράφου με έργα που η Σκοπιά τα θεωρεί ανήθικα και ακατάλληλα για χριστιανούς.

Δημιουργία αρχείου: 13-7-2002.

Τελευταία ενημέρωση: 12-2-2021.

ΕΠΑΝΩ