Ελληνικός Παρατηρητής τής Σκοπιάς

Φραγμός στην εκμετάλλευση της απειρίας των άλλων

Ορθόδοξη Ομάδα Δογματικής Έρευνας

Ιστορικά ντοκουμέντα

Διεθνές σκάνδαλο παιδεραστίας στη δήθεν "καθαρή" οργάνωση της Σκοπιάς * Ρώσσελ: Μια μοιχαλίδα "μέδουσα" * Σύγχρονοι Φαρισσαίοι * Η καθαρότητα τής Εκκλησίας

"Με βίασαν στο Μπέθελ!"

Ομοφυλόφιλοι στο Κυβερνόν Σώμα τών Μαρτύρων τού Ιεχωβά

Ντοκουμέντα που καταρρίπτουν την υποκρισία τής δήθεν "Καθαρής Οργάνωσης"

 

Μετάφραση από: http://www.freeminds.org/organization/governing-body/homosexuality-at-bethel-and-among-members-of-the-governing-body.html

Απομαγνητοφώνηση και μετάφραση από: http://www.youtube.com/watch?v=FPzGHRbw7Es

Μεταφράστρια Κ. Ν.

 

 

Πόσο αληθινός και τίμιος είναι ο ισχυρισμός τής εταιρίας Σκοπιά, ότι δήθεν αποτελεί "μια καθαρή οργάνωση, σε αντίθεση με τις ακάθαρτες θρησκείες αυτού τού κόσμου"; Τα ντοκουμέντα δείχνουν, ότι στη Σκοπιά, "το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι"!

 

1. Γιατί κάνουμε αυτές τις αποκαλύψεις;

Όπως έχουμε δηλώσει κατ' επανάληψιν, ΔΕΝ είμαστε σκανδαλοθήρες, ούτε επιθυμούμε να εκθέτουμε πρόσωπα δημόσια, για τα ηθικά τους παραπτώματα. Εμείς θέλουμε να εκθέσουμε ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ, ΤΗ ΔΟΓΜΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΤΗ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΤΗΣ ΣΚΟΠΙΑΣ, και όχι πρόσωπα. Γι' αυτό και στην ιστοσελίδα μας υπάρχουν ελάχιστα άρθρα για ηθικά ατοπήματα μελών τής Σκοπιάς. Και όπου υπάρχουν τέτοια άρθρα, κάνουμε γνωστά ΜΟΝΟ τα ονόματα επιφανών μελών της, και όχι απλών πιστών της, (έστω και αν θα μπορούσαμε να γράψουμε βιβλίο για τα ηθικά ατοπήματα του καθενός εκ τών περισσοτέρων Μαρτύρων τού Ιεχωβά που γνωρίζουμε).

Ο λόγος που αναγκαζόμαστε να εκθέσουμε τα επιφανή μέλη τής Σκοπιάς ονομαστικά, είναι η ίδια η Φαρισσαϊκή δογματική και νοοτροπία τής Σκοπιάς. Γιατί αν η Σκοπιά παραδεχόταν ότι ΔΕΝ ΔΙΑΦΕΡΕΙ στο θέμα τής ηθικής, από οποιαδήποτε άλλη θρησκεία, και ότι υπάρχουν και σε αυτήν καλοί και κακοί πιστοί, όπως σε κάθε άλλη θρησκεία, δεν θα υπήρχε λόγος να παρουσιάσουμε το αυτονόητο. Όταν όμως η Σκοπιά παριστάνει την "Παρθένα", και κατηγορεί όλες τις άλλες θρησκείες ως "Πόρνη", όταν η Σκοπιά δεν χάνει ευκαιρία να καυτηριάσει τις ηθικές πτώσεις μελών άλλων θρησκειών, ενώ παράλληλα καταβάλλει φιλότιμες προσπάθειες να "κουκουλώσει" τα ατοπήματα δικών της μελών, όταν καταδικάζει τους "κοσμικούς" τών άλλων θρησκειών, ως άξιους θανάτου στον Αρμαγεδδώνα, ενώ εξυψώνει τα μέλη της ως άξιους σωτηρίας, όταν λέει ότι τα μέλη της είναι "οι καλύτεροι άνθρωποι", ενώ συκοφαντεί τους άλλους ως "βρώμικους", και όταν στις ομιλίες τους οι ομιλητές της λένε ότι "ο χειρότερος Μάρτυρας τού Ιεχωβά, είναι καλύτερος από τον καλύτερο κοσμικό", τότε για ένα είμαστε αναγκασμένοι: Να καταδείξουμε ΕΠΩΝΥΜΑ, συγκεκριμένα πρόσωπα και καταστάσεις ΣΤΗΝ ΗΓΕΣΙΑ τής Σκοπιάς, η οποία υποτίθεται ότι επιλέγεται από τον Θεό για την πιστότητα και πνευματικότητά της.

Όσο και αν η ηγεσία αυτή την οποία εκθέτουμε, είναι συνυπεύθυνη για τη βλάσφημη και αντιχριστιανική κατάσταση τής οργάνωσης τής Σκοπιάς, ΔΕΝ είναι αυτός ο λόγος που τους εκθέτουμε. ΔΕΝ το κάνουμε για να τιμωρήσουμε κανέναν. Το κάνουμε μόνο και μόνο για να δείξουμε ΤΗΝ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ τής Σκοπιάς, που κάνει όσα κατηγορεί. Και όχι μόνο μεταξύ τών απλών Μαρτύρων τού Ιεχωβά, αλλά και στο ίδιο το Κυβερνόν Σώμα της, στα κεντρικά γραφεία τού Μπρούκλυν!

Εάν σήμερα η ηγεσία τής Σκοπιάς δήλωνε δημόσια ότι η ηγεσία της δεν διαφέρει από την ηγεσία τών άλλων θρησκειών, και ότι τα μέλη της δεν είναι καλύτερα από τα μέλη τών άλλων θρησκειών, αλλά ότι σαν άνθρωποι μετέχουν και αυτοί στα ίδια πάθη και πτώσεις, τότε το άρθρο αυτό δεν θα είχε πλέον καμία θέση στην ιστοσελίδα μας. Επειδή όμως η Σκοπιά ποτέ δεν έκανε τέτοια δήλωση και ούτε σκοπεύει να κάνει, απ' ό,τι δείχνουν οι συνεχιζόμενες αυτοδικαιώσεις της, και κατακρίσεις κατά τών ανθρώπων άλλων θρησκειών, εμείς θα τη διαψεύσουμε για μια φορά ακόμα, με την ακόλουθη μετάφραση ντοκουμέντων, που αποδεικνύουν του λόγου το αληθές.

Όπως θα διαπιστώσετε, η Σκοπιά δεν διαφέρει από τις άλλες θρησκείες, ούτε στις πτώσεις τής ηγεσίας της, ούτε στα σκάνδαλα. Στο μόνο που διαφέρει από τις περισσότερες άλλες θρησκείες, είναι στην ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ της, και στη ΣΥΓΚΑΛΥΨΗ τών ακαθαρσιών που κρύβει επιμελώς.

 Στο πρώτο μέρος τών ντοκουμέντων μας, θα δείτε μαρτυρίες για δύο μέλη τού Κυβερνώντος Σώματος που "την κουνούσαν την αχλαδιά", και έναν ακόμα Μπεθελίτη γνωστό εραστή του ενός εξ αυτών. Και φυσικά δεν λείπουν και ανώνυμες αναφορές σε πολυπληθείς εραστές τους, επίσης μέλη της (χαρωπής) "οικογένειας" Μπέθελ.

Στο δεύτερο μέρος θα δείτε την απομαγνητοφώνηση και μετάφραση τής προσωπικής μαρτυρίας ενός πρώην Μπεθελίτη, ο οποίος βιάσθηκε από μέλος τού Κυβερνώντος Σώματος κατ' εξακολούθησιν, με αποτέλεσμα ως σήμερα να υποφέρει από ψυχολογικά προβλήματα.  Κάποια ονόματα και κάποιες λέξεις, δεν καταφέραμε να τα ακούσουμε ευκρινώς, γι' αυτό τα αφήνουμε κενά, αλλά δεν επηρεάζουν το ουσιαστικό μέρος τής μαρτυρίας του. Κάποια άλλα ονόματα θα δείτε ότι είναι τα ίδια με αυτά που αναφέρονται στο πρώτο μέρος, γιατί πρόκειται για "κατορθώματα" τών ίδιων προσώπων.

Ν. Μ.

 

2. Δύο Ομοφυλόφιλα μέλη τού Κυβερνώντος Σώματος και ο Μπεθελίτης εραστής

(Μετάφραση ντοκουμέντων από εδώ: http://www.freeminds.org/organization/governing-body/homosexuality-at-bethel-and-among-members-of-the-governing-body.html)

Η Σκοπιά είναι  -σαν όλες τις φονταμενταλικές σέκτες- πολύ ενάντια στην ομοφυλοφιλία
Ας δούμε μερικές περιτπώσεις, μέσα από την δική τους παράταξη:

Η σελίδα αυτή είναι ένα συμπίλημα από παρατηρήσεις και εμπειρίες που συλλέχθηκαν από πλήθος πρώην μελών τών Οικογενειών Μπέθελ της Σκοπιάς, της Νέας Υόρκης και του Καναδά.

Από την ιστοσελίδα του Παρατηρητή της Σκοπιάς (ξένη ιστοσελίδα)

 

Leo Greenlees

Μέλος του Κυβερνώντος Σώματος, ο Leo K. Greenlees αναγκάσθηκε να παραιτηθεί και να εγκαταλείψει το Μπέθελ στο τέλος του 1984.  Είχε μπει στο Μπέθελ του Τορόντο του Καναδά το 1936, και αργότερα έγινε Διαχειριστής του Καναδέζικου κλαδου και του IBSA του Καναδά.  Το 1964 πήγε στο Μπέθελ του Μπρούκλυν, και το 1965 εξελέγη διοικητής του συνεταιρισμού της Εταιρείας στην Νεα Υόρκη. Ως Διοικητής ο Greenlees αυτομάτως έγινε μέλος του "Κυβερνώντος Σώματος", όταν το σώμα εγκαθιδρύθηκε επίσημα το 1971.

Συχνά μιλούσε σε αποφοιτήσεις τής Γαλαάδ, και ήταν ο ομιλητής λήξεως της ημέρας στην επαγγελματική Συνάντηση 100ετηρίδας της Σκοπιάς στο Στάδιο Three Rivers του Pittsburgh της Πενσυλβανίας την 6η Οκτωβρίου 1984.  Μια έκδοση του 1982 της Σκοπιάς τον αναφέρει ως μέλος της Επιτροπής Διδασκαλίας του Κυβερνώντος Σώματος.

Η τελευταία αναφορά στο όνομα του Greenlees σε εκδόσεις της Σκοπιάς είναι στην έκδοση της 1ης Δεκεμβρίου 1984, όπου λέει ότι διένειμε τα διπλώματα στις αποφοιτήσεις τής Γαλαάδ στου Σεπτεμβρίου. Στο τέλος του 1984, ο Greenlees υποτίθεται πως κατηγορήθηκε από το υπόλοιπο Κυβερνόν Σώμα για την σεξουαλική παρενόχληση ενός μικρού αγοριού. Οι γονείς του παιδιού είχαν παραπονεθεί στην Εταιρεία και αυτή ενήργησε.  Ο Greenlees υπήρξε φίλος της οικογένειας και τους επισκεπτόταν συχνά.  Μετά από την αποχώρησή του από το Μπέθελ, ο Greenlees υπηρέτησε ως Ειδικός Σκαπανέας και αργότερα ως Πρεσβύτερος της συνάθροισης "Downtown" στην Νέα Ορλεάνη της Λουιζιάνας.  Απεβίωσε στο τέλος της δεκαετίας του '80. Περιέργως, το αγόρι που είχε παρενοχλήσει ο Greenlees έκανε αίτηση να υπηρετήσει στο Μπέθελ λίγα χρόνια αργότερα, γύρω στο 1991, και τον απέρριψαν. Οι ηγέτες της Σκοπιάς προφανώς φοβήθηκαν πως οι άλλοι Μπεθελίτες θα του έλεγαν για τις "φήμες" περί τού Greenlees, μη γνωρίζοντας πως εκείνος ήταν το θύμα του και έτσι θα μάθαινε ο νεαρός πως δεν είχε αποδοθεί δικαιοσύνη. Με αυτόν τον τρόπο, πιθανόν στη συνέχεια να επιβεβαίωνε ο ίδιος εκείνες τις φήμες.
 

Percy Chapman

Ο Percy Chapman ήταν ένα άλλο μέλος τού Μπέθελ που είχε κατηγορηθεί ως ομοφυλόφιλος. Υποτίθεται πως ο Chapman είχε κάποτε υπάρξει εραστής του μέλους του Κυβ. Σώματος Leo Greenlees. Το 1959, με τις φήμες περί ομοφυλοφιλικού σκανδάλου, πήγε ο Νορ στον Καναδά για να αντικαταστήσει τον Chapman, ο οποίος ήταν ο επιβλέπων του Καναδικού κλάδου.

Ο Νορ υποβίβασε τον Chapman σε θυρωρό, αλλά επέτρεψε να παραμείνει στο Μπέθελ του Τορόντο -- με το όρο να νυμφευθεί. Σύμφωνα με τον Larry D., πρώην Μάρτυρα, "Ο Percy ... ήταν εντελώς αντίθετος με τον γάμο, και έκανε ότι μπορούσε ώστε κανένα από τα 'αγόρια τού Μπέθελ' να μην το έβαζαν καν στο μυαλό τους αυτό το ζήτημα ...."  Ο Larry περιέγραψε τα αγόρια τού Μπέθελ της δεκαετίας του '50:

"Ήσαν όλοι τους νεαροί και όμορφοι, διαλεγμένοι ένας-ένας από τον ίδιο τον Percy Chapman. Υπήρχε μάλιστα μια ελιτίστικη ομάδα, γνωστή ως 'τα αγόρια του Percy', οι οποίοι τον συνόδευαν σε πανάκριβα εστιατόρια και μπαρ... την εποχή εκείνη, το Μπέθελ ήταν στην Λεωφόρο Irwin, στο κέντρο της συνοικίας των γκέη του Τορόντο. Υπήρχε μάλιστα και μια Αίθουσα Βασιλείας επάνω από το 'The Parkside' - ένα από τα ελάχιστα γκέη μπαρ του Τορόντο τις δεκαετίες του 50 και του 60."

Μετά από την δυσμένεια του Chapman, o Larry, που γνώριζε προσωπικά τον Greenlees, έγραψε: "Ο καημένος ο Leo Greenlees, ο κολλητός σύντροφος του Percy επί τρεις δεκαετίες... έπρεπε να βρει άλλο συγκάτοικο για τον εαυτό του... Ήταν πολύ ανοιχτός για το θέμα της ομοφυλοφιλίας του, σε εκείνους τους λίγους όμορφους νεαρούς αδελφούς του... έφερνε μαζί του και άλλο ένα αγόρι Μπεθελίτη, τον Lorne Bridle, που ήταν επίσης πολύ όμορφος και γοητευτικός..."

Ανεξάρτητα από την αμφίβολη σχέση του με τον Chapman, o Greenlees έγινε Διαχειριστής της Βιβλικής και Φυλλαδικής Εταιρείας Σκοπιά και ένας εκ του Κυβερνώντος Σώματος. Σύμφωνα με τον Larry, "....κατάφερε να γλιτώσει από το κυνήγι μαγισσών στο Μπέθελ του Μπρούκλυν στις αρχές της δεκαετίας του 70, όταν αποκόπηκαν δεκάδες αγοριών τού Μπέθελ, όταν μαθεύτηκε ότι είχαν μυστικές ερωτικές συναντήσεις στην σάουνα τού Μπέθελ του Μπρούκλυν..."
 

Σημ. του εκδότη: Αν και αυτό ίσως να μην αποτελεί αναμφισβήτητη απόδειξη, το άρθρο το τυπώνουμε με απόλυτη πεποίθηση. Χάρη στην μαρτυρία πολλών ανθρώπων που εργάσθηκαν στο Μπέθελ εκείνο το διάστημα, μπορούμε να είμαστε σίγουροι πως αυτά ήταν κοινώς γνωστά.  Πριν απορρίψεις αυτό το άρθρο, παρακαλώ να θυμηθείς τι είχε πει η Σκοπιά της 1ης Δεκεμβρίου 1986: "Όσο σοκαριστικό και αν είναι, ακόμα ορισμένοι που έχουν υπάρξει επιφανείς στην οργάνωση του Ιεχωβά έχουν υποπέσει σε ανήθικες πρακτικές, συμπεριλαμβανομένων της ομοφυλοφιλίας, ανταλλαγή συζύγων και σεξουαλική παρενόχληση παιδιών."

Ένα ενδιαφέρον σημείο που πρέπει να ληφθεί υπ' όψιν:  Τον Μάρτιο του 1969, 60 ομοφυλόφιλοι άφησαν τα παγκόσμια κεντρικά που ονομάζονται Μπέθελ στο Μπρούκλυν, αλλά ο τότε Πρόεδρος Σκοπιάς Nathan Νορ απαίτησε και αυτό να κουκουλωθεί.

 
Ewart Chitty

Μέλος του Κυβερνώνοτς Σώματος, ο Ewart Chitty (γεννηθείς γύρω στο 1898) παραιτήθηκε από την θέση του το 1979.

Είχε μπει στο Μπέθελ του Λονδίνου το 1921, άρχισε να εργάζεται "στο γραφείο", και το 1938 είχε κάποιο επίσημο πόστο, καθ' όσον 2 εκδόσεις της Σκοπιά τον θέλουν να αναφέρεται στον Ρόδερφορδ για την παρουσία μελών της οικογενείας Μπέθελ, σε μια μελέτη "οικογενείας".  Μέχρι το 1942, ο Chitty είχε γίνει Γραμματέας του IBSA (= το Βρετανικό αντίστοιχο της Εταιρείας Σκοπιά της Νέας Υόρκης). Κάπου καθ' οδόν τον διόρισαν γραμματέα-διαχειριστή του IBSA, θέση που κράτησε μέχρι τον διορισμό του στο Κυβερνόν Σώμα τον Νοεμβριο του 1974. 

Μετά την παραίτησή του το 1979 από το Κυβερνόν Σώμα, ο Chitty  παρέμεινε στο Μπρούκλυν, εργαζόμενος στην Γραπτή Αλληλογραφία, οπότε σίγουρα ήταν σε καλή υπόληψη. Ένα άρθρο του ΞΥΠΝΑ! του 1981 θέλει τον Chitty να σχολιάζει πως οι άνθρωποι έχουν χάσει την αγάπη για τον πλησίον και για τον Θεό. Προφανώς, σε εκείνη την χρονική στιγμή, ο Chitty είχε γίνει γερός πότης, σύμφωνα με στενούς γνωστούς. Πιθανόν αυτό να συνέβαλε στην αποπομπή του από το Μπρούκλυν και επανεγκατάσταση στο Μπέθελ του Λονδίνου λίγα χρόνια αργότερα.  Εκεί ασχολήθηκε με μια εργασία ήσσονος σημασίας, αλλά διορίσθηκε πρεσβύτερος σε μια τοπική συνάθροιση.  Ο Chitty απεβίωσε γύρω στο 1993. 

Όσο για την υποτιθέμενη ομοφυλοφιλία του, οπωσδήποτε είχε κάνει κάποια σχόλια μέσα στην ιστορία του βίου του στην έκδοση του 1963 της Σκοπιάς, η οποία τότε έγερνε προς το μέρος αυτό. Ήδη τότε συγκατοικούσε με τον ίδιο άνδρα επί 30 χρόνια.  Όταν ήταν στο Μπρούκλυν, ο Chitty έμοιαζε να έχει προτίμηση σε νεώτερους άνδρες για συγκάτοικους.  Η κατηγορία αυτή καθ' εαυτή που τέθηκε στο Κυβερνόν Σώμα εναντίον του Chitty είχε υποβληθεί από έναν πρώην συγκάτοικο και αφορούσε κάποιου είδους ανάρμοστη συμπεριφορά. Το Κυβερνόν Σώμα κατέληξε πως ο Chitty είχε ομοφυλοφιλικές σχέσεις - ό,τι θα μπορούσε αυτό να σημαίνει - και του ζήτησε να παραιτηθεί. Ο Chitty δεν μπορούσε παρά να συνετισθεί με τις επιθυμίες του υπόλοιπου Κυβερνώντος Σώματος, μιας και η μόνη άλλη επιλογή θα ήταν να αποχωρήσει από το Μπέθελ στην ηλικία των 81 ετών, και αφού είχε παραμείνει εκεί επί 58 ολόκληρα έτη.

Είναι πολύ πιθανό το Κυβερνόν Σώμα να μην θεώρησε τον Chitty ένοχο σεξουαλικής δραστηριότητας, αφού παρέμεινε μέλος τού Μπέθελ στο Μπρούκλυν ή το Λονδίνο, αλλά είναι εξ ίσου πιθανόν να έγινε κάποια συμφωνία: Ο Chitty  να παρέμενε σιωπηλός για το πού είναι θαμμένα "τα πτώματα", φτάνει να τον φρόντιζε η Εταιρεία στα γεράματά του.

 

3. Μαρτυρία - Ντοκουμέντο: Με βίασαν στο Μπέθελ
(Δείτε ζωντανά τη μαρτυρία εδώ:
http://www.youtube.com/watch?v=FPzGHRbw7Es)

Η ακόλουθη μαρτυρία δόθηκε από τον πρώην Μάρτυρα τού Ιεχωβά Μάρκο Πάλο στο Σεμινάριο "6 Οθόνες τής Σκοπιάς" το 2004. 

«….. ήδη περίπου 1 εκατομμύριο αυτή τη στιγμή υποφέρει από PTSD (Διαταραχή από Μετατραυματικού Στρες).

Είναι μια διανοητική αρρώστια που προκύπτει από ένα πολύ τραυματικό συμβάν στη ζωή ενός ανθρώπου, το οποίο αναβιώνει μέσα στα όνειρά του, πως του συμβαίνει ξανά, και έχει ορισμένες αντιδράσεις σ’ αυτό, όποτε δει κάποιες σκηνές. Επίσης, αυτός ο άνθρωπος υποφέρει από σοβαρούς εφιάλτες, υποφέρει από έλλειψη εμπιστοσύνης,

και αυτός ο άνθρωπος είμαι εγώ…»

-----------------------------------------------

«…Εγώ γεννήθηκα και ανατράφηκα ως Μάρτυρας, ο πατέρας μου ήταν Μπεθελίτης επί 13 χρόνια, την εποχή του «μεθύστακα Τζο» Ρόδερφορδ, και η μητέρα μου ήταν (άγνωστη λέξη – ή εννοεί την θέση που κατείχε, ή το επάγγελμά της – δεν ακούγεται καθαρά τι λέει).

Οι γονείς μου και εγώ ζούσαμε στο βόρειο Μπρονξ (=Νέα Υόρκη) και συχνά φιλοξενούσαμε την ελίτ της Σκοπίας, όπως τον (Εδώ αναφέρει 2-3 ονόματα προσωπικοτήτων που δεν ακούγονται καθαρά). Οι γονείς μου επίσης έκαναν μετάφραση σε μεγάλο όγκο της τελειωμένης (τελειοποιημένης; τελειωτικής, τελικής;) γλώσσας για την Εταιρεία αυτή.  Ένα μέρος το έκαναν στο σπίτι, και ένα μέρος στο Μπέθελ του Μπρούκλυν, όπου συνήθως συνόδευα τους γονείς μου.

Ήταν σε μια από αυτές τις επισκέψεις στο Μπέθελ που ένα μέλος της οικογένειας Μπέθελ με παρενόχλησε σεξουαλικά, δηλαδή με βίασε.  Το όνομά του ήταν Leo Greenlees (Λέων Γκρήνλις), και εγώ δεν ήμουν το μόνο θύμα του, όπως σας ανέφερα νωρίτερα. Είχε κατηγορηθεί για συμβάν όμοιο με το δικό μου, σε βάρος ενός άλλου νεαρού αγοριού, του οποίου οι γονείς όμως είχαν κινήσει νομικές διαδικασίες εναντίον του, αλλά η Εταιρεία Σκοπιά δεν έκανε τίποτε σ' αυτόν, μαζί με τον Ewart Chitty (Ήουαρτ Τσίτι)  και τον Percy Chapman (Πέρσι Τσάπμαν), που ήσαν μάλιστα γνωστοί ομοφυλόφιλοι.

Η Εταιρεία ούτε καν σκέφτηκε να ξεφορτωθεί αυτούς τους άνδρες. Απλώς τους κακολόγησε σε άλλους τομείς όπου δεν θα φωτιζόταν με άσχημο τρόπο η Εταιρία.

Ποτέ δεν μίλησα για αυτά τα πράγματα, αυτούς τους βιασμούς που μου συνέβησαν.  Ήταν πολλαπλοί, δεν μου συνέβη μόνο μια φορά. Για κάτι που το θεωρούσα δική μου αμαρτία επί τόσα χρόνια, καλλιέργησα μια ερωτική σχέση με το πιοτό και έγινα ένας παράφρων αλκοολικός, όμως τελικά ξέφυγα και ελευθερώθηκα, και είμαι νηφάλιος επί 11 χρόνια τώρα, πηγαίνω σε κολλέγιο, είμαι φοιτητής της Φ-Θ-Κ σχολής…»

-----------------------------------------------

«Κάτι που πάντοτε ρωτούν όλους αυτούς τους πρώην Μάρτυρες είναι το: ‘πώς ήταν η ζωή σας εκεί;’ και  ‘πώς επέδρασε στην πνευματική σας υγεία;’  Για να το πω ορθά-κοφτά, η ζωή ως παιδί, ως Μάρτυρας του Ιεχωβά, είναι μακράν του φυσιολογικού. Το ξέρω, μπορώ να το πω εκ πείρας. Όμως με τα όσα έχω δει στην Αίθουσα της Βασιλείας, πιστεύω πως το Υπουργείο Κοινωνικών Υπηρεσιών στην Πολιτεία αυτή  -αλλά και σε πολλές άλλες Πολιτείες- θα έπρεπε να επέμβει.  Έχω δει παιδιά, ακόμα και μόλις δύο ετών, να τα πηγαίνουν στο πίσω μέρος της Αίθουσας της Βασιλείας, και μπορούσες να ακούσεις τα ουρλιαχτά τους από το ξύλο που έτρωγαν, επειδή αυτά τα 2χρονα μικρά δεν άντεχαν να κάθονται επί 2 ώρες να ακούνε την βαρετή μωρολογία, σαν αυτή που ακούτε τώρα από αυτή την εξέδρα…».

Δημιουργία αρχείου: 8-7-2009.

Τελευταία μορφοποίηση: 15-5-2017.

ΕΠΑΝΩ