Ελληνικός Παρατηρητής τής Σκοπιάς

Φραγμός στην εκμετάλλευση της απειρίας των άλλων

Ορθόδοξη Ομάδα Δογματικής Έρευνας

Ειδήσεις που σας κρύβει η Σκοπιά

Αμερικανικές αιρέσεις: Ο Δούρειος Ίππος στην Ευρώπη // Νομικά ζητήματα // 2016: Μάρτυρες του Ιεχωβά και κακοποίηση παιδιών. Σκοπιά εναντίον... Σκοπιάς!

Επικίνδυνη Σέκτα η Σκοπιά

κατά το Πρωτοδικείο των Παρισίων

Γ. Ν. Παπαθανασόπουλος

 

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος της Τετάρτης 26-1-2006.

 

Όλοι εμείς οι πρώην Μάρτυρες της Σκοπιάς, που έχουμε υποστεί ανεπανόρθωτη ζημιά στη ζωή μας από την οργάνωση αυτή του Μπρούκλιν, δεν χρειαζόμαστε να μας επιβεβαιώσει κανένα δικαστήριο, ότι η Σκοπιά είναι επικίνδυνη και δικτατορική ΣΕΚΤΑ [*]. Γιατί το έχουμε βιώσει στο πετσί μας. Όμως, είναι φανερό, ότι πλέον όλος ο κόσμος έχει γνωρίσει το βίο και την πολιτεία αυτής της καταστροφικής λατρείας. Και η επόμενη είδηση που συλλέξαμε από την εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος, είναι χαρακτηριστική...

Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

Επικίνδυνη αίρεση οι Μάρτυρες του Ιεχωβά.

Ανακριβής η ανακοίνωση στη "Σκοπιά" ότι αναγνωρίστηκαν ως θρησκεία

Ανακριβή χαρακτηρίζει η Συνοδική Επιτροπή επί των αιρέσεων την ανακοίνωση της εταιρίας των Μαρτύρων του Ιεχωβά στο περιοδικό «Σκοπιά» σύμφωνα με την οποία το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ) τους θεωρεί αναγνωρισμένη θρησκεία.


ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ

Όπως επισημαίνει, το ΕΔΑΔ με απόφαση που έλαβε στις 6/11/2001 επικύρωσε την απόφαση της γαλλικής κυβερνήσεως σύμφωνα με την οποία οι Μάρτυρες του Ιεχωβά όχι μόνο δεν αναγνωρίζονται ως θρησκεία στη Γαλλία αλλά θεωρούνται «αίρεση επικίνδυνη».


Σημειώνεται ότι στις 13 Δεκεμβρίου 2005 το Πρωτοδικείο των Παρισίων απέρριψε το αίτημα οργανώσεων σεκτών να διαλυθεί η «Εθνική Ένωση των Εταιριών Προστασίας της Οικογένειας και του Ατόμου» (UNADFI) της Γαλλίας ως αβάσιμη, επιδίκασε σε καθεμία από τις σέκτες να πληρώσουν πρόστιμο από 10.000 ευρώ ως ζημία που προκάλεσαν με την παράνομη αγωγή τους και από 5.000 ευρώ για δικαστικά έξοδα και τους επέβαλε να δημοσιευθεί με έξοδα τους η απόφαση σε 8 εφημερίδες, προς αποκατάσταση της βλάβης που επέφεραν στην τιμή και την υπόληψη της εν λόγω γαλλικής εταιρίας. Η εν λόγω γαλλική ένωση για την προστασία από τις σέκτες έχει στην ιστοσελίδα της κατάλογο με αυτές, στις κυριότερες των οποίων συμπεριλαμβάνει τους Μάρτυρες του Ιεχωβά. Εξάλλου, μια πολύ πρόσφατη απόφαση του ΕΔΑΔ (της 22ας Δεκεμβρίου 2005) ονομάζει τους Μάρτυρες του Ιεχωβά «οργάνωση», μη αποδεχόμενο ότι είναι θρησκεία.

Εν τω μεταξύ, πρόσφατα στην Αθήνα παρατηρήθηκε νέα μέθοδος προσηλυτισμού εκ μέρους των Μαρτύρων του Ιεχωβά. Βλέπουν το όνομα στο κουδούνι και ρίχνουν ένα φάκελο με γραμμένο απ’ έξω το επίθετο.


Στο εσωτερικό του φακέλου υπάρχει κείμενο-πρόσκληση «για γνωριμία με την Αγία Γραφή» κι ένα ονοματεπώνυμο με κινητό τηλέφωνο. Επίσης, εντός του φακέλου υπάρχει φυλλάδιο με ελληνικό κείμενο αλλά τυπωμένο στην Ιταλία.

Γ. Ν. ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος της Τετάρτης 26-1-2006.
 

[*] Σέκτα, ονομάζεται διεθνώς, η καταστροφική εκείνη αίρεση, που είναι επικίνδυνη για την σωματική ή ψυχική υγεία των θυμάτων της.

Δημιουργία αρχείου: 28-1-2006.

Τελευταία μορφοποίηση: 10-1-2017.

ΕΠΑΝΩ