Ελληνικός Παρατηρητής τής Σκοπιάς

Φραγμός στην εκμετάλλευση της απειρίας των άλλων

Ορθόδοξη Ομάδα Δογματικής Έρευνας

Ειδήσεις που σας κρύβει η Σκοπιά

Αμερικανικές αιρέσεις: Ο Δούρειος Ίππος στην Ευρώπη * Νομικά ζητήματα * 2016: Μάρτυρες του Ιεχωβά και κακοποίηση παιδιών. Σκοπιά εναντίον... Σκοπιάς! * Η Σκοπιά μέλος τών Ηνωμένων Εθνών

Έγινε η Σκοπιά μέρος της Βαβυλώνας;

Συμμετοχή τών Μαρτύρων τού Ιεχωβά σε κοινό συνέδριο με ομάδα σεκτών

Τι κάνουν αυτοί που κατηγορούν τις άλλες θρησκείες για συγκριτισμό και σχέσεις με τη Βαβυλώνα

 

Περιττό είναι, να πούμε για το πώς βλέπει η Σκοπιά τις άλλες θρησκείες, (και όταν λέμε άλλες, αναφερόμαστε κυρίως στις Χριστιανικές), καθώς και για την πληθώρα άρθρων που έγραψε καταδικάζοντας τις, όταν βρίσκονταν μεταξύ τους και προσπαθούσαν να γεφυρώσουν τις διαφορές τους, ή και ακόμα να προσευχηθούν για την ειρήνη.

Όμως η Σκοπιά σταθερή στην πολιτική της, των δύο μέτρων και δύο σταθμών, δεν δίστασε να συμπαραταχθεί με το CESNUR, ένα κίνημα στην Ιταλία που αγωνίζεται για τις ¨ελευθερίες¨ παρα-θρησκειών και αιρέσεων για να μπορούν να έχουν ελευθερία γνώμης και έκφρασης σε χώρες όπου υπάρχουν νόμοι εναντίων των σεκτών.

Μέλη σε αυτό το κίνημα είναι οι Μορμόνοι, η Ενωτική Εκκλησία, θρησκείες Νέας Εποχής και όπως έχετε καταλάβει και η Σκοπιά.

Εμείς σε καμία περίπτωση δεν είμαστε εναντίον της πολυφωνίας και αναγνωρίζουμε το δικαίωμα όλων, να πρεσβεύουν αυτό που πιστεύουν ότι είναι σωστό (έστω και αν "κάποιοι" απ' αυτούς στερούν σε εμάς το ίδιο δικαίωμα). Δεν πρέπει να ξεχνούμε ότι εμείς σαν Έλληνες διδάξαμε αυτό το δικαίωμα ελεύθερης άποψης και έκφρασης πριν από 2500 χρόνια, και δεν υιοθετούμε τον ολοκληρωτισμό, πράγμα που κάνουν οι πιο πάνω αιρέσεις στους οπαδούς τους. Το παράδοξο είναι ότι τη στιγμή που οι ίδιες αγωνίζονται για τα δικαιώματα τους (ελεύθερης άποψης και γνώμης), αυτά τα δικαιώματα τα στερούν από τους οπαδούς τους και μάλιστα τους καταδιώκουν όταν αυτοί τολμήσουν να εκφράσουν αυτή την άποψη.

Σε χώρες όπως στην Γαλλία και Γερμανία, οι κυβερνήσεις τους έχουν ψηφίσει νόμους που προστατεύουν τους πολίτες τους από τις σέκτες (και όταν μιλάμε για σέκτες, εννοούμε τις ολοκληρωτικές και καταστροφικές αιρέσεις, γιατί υπάρχουν και αιρέσεις που σε καμία περίπτωση δεν είναι ολοκληρωτικές), και για αυτούς τους λόγους ιδρύθηκε το CESNUR για την δήθεν ελεύθερη έκφραση, στις χώρες που ¨καταπιέζουν¨ τις σέκτες και φυσικά μιλούμε για την Ευρωπαϊκή Ένωση, ίσως την μοναδική ομάδα χωρών στον κόσμο, που υπάρχει ελευθερία σε όλα τα επίπεδα μέχρι στιγμής για τις ομάδες αυτές. Μόνο η δική μας ελευθερία καταπιέζεται, ως πρώην μέλη τέτοιων σεκτών που είμαστε…

Η Σκοπιά εν αγνοία των οπαδών της βρέθηκε σε ένα τέτοιο συνέδριο μαζί πολλές άλλες σέκτες και με τους Μορμόνους. Υπάρχουν ενδείξεις ότι αυτές οι δύο αιρέσεις, (η Σκοπιά και οι Μορμόνοι), ίσως έχουν δημιουργηθεί από τους Μασόνους με στόχο να επιβάλουν την λεγόμενη «Νέα Τάξη Πραγμάτων», όρο που η Σκοπιά τον χρησιμοποιεί  για χρόνια, και δεν είναι τυχαίο αυτό. Τόσο οι Μορμόνοι αλλά και η Σκοπιά έχουν ρίζες που φτάνουν στη Μασονία, αλλά και η χρονική περίοδος που ξεκίνησαν, συμπίπτει με εκείνη την έκρηξη των διαφόρων αποκρυφιστικής προέλευσης ¨Χριστιανικών¨ κινημάτων του 19ου αιώνα (πάντρεμα χριστιανισμού και Νέας Εποχής, μαζί με εσχατολογία)  και οι ομοιότητες των 2 αυτών αιρέσεων, τόσο στην δομή τους αλλά και στα δογματικά ζητήματα, κάτι παραπάνω από τυχαίες φαίνεται να είναι.

Βρήκαμε λοιπόν την ιστοσελίδα αυτού του Κέντρου Νέων Θρησκειών και σας παραθέτουμε το πρόγραμμα που είναι καταχωρημένη και η Σκοπιά, όπου εκπρόσωπός της στάλθηκε να μιλήσει στο συνέδριο αυτό. Μπορείτε και εσείς να την δείτε στο www.cesnur.org  και να δείτε  τόσο για τα συνέδριά του, όσο και για άλλες πληροφορίες που αφορούν την Σκοπιά.

Όταν ένας πρώην μάρτυρας στις Η.Π.Α. το ανακάλυψε και εξέθεσε δημόσια στην ιστοσελίδα του την είδηση αυτή στης 10-12 Σεπτεμβρίου 1998 (που ήταν και το συνέδριο), δέχτηκε επίθεση από την Σκοπιά αλλά και τους Μορμόνους και απειλήθηκε από τους δικηγόρους και των δύο ότι θα τον έστελναν φυλακή.

Αυτό το γεγονός, αλλά και άλλα που έχουμε μαζέψει από το διαδίκτυο, μας φανερώνουν ότι η Σκοπιά (και Μορμόνοι) παρακολουθούν τις ιστοσελίδες πρώην μελών τους και μάλιστα τους καταδιώκουν όταν τα συμφέροντά τους θίγονται. Σε μια άλλη περίπτωση η Σκοπιά έστειλε στην φυλακή πρώην μάρτυρα γιατί έβαλε στην ιστοσελίδα του το βιβλίο για τους πρεσβυτέρους Προσέχετε… Γι’ αυτούς τους λόγους είμαστε πεπεισμένοι ότι η Σκοπιά έχει ειδική ομάδα που παρακολουθεί τις «αποστατικές» σελίδες στο διαδίκτυο και κάνει ό,τι μπορεί για να τις σταματήσει. Αυτός άλλωστε είναι και ο λόγος που στη δική μας ιστοσελίδα παρουσιάζουμε μόνο ό,τι μπορούμε να αποδείξουμε, από αυτά που γνωρίζουμε για τη Σκοπιά…

Εδώ έχουμε το πρόγραμμα της συνέλευσης και την πρώτη σελίδα όπου παρουσιάζεται η Σκοπιά με τους Μορμόνους και άλλους:

 

 

 

Το πρόγραμμα περιελάμβανε ομιλητές της Σκοπιάς από τα κεντρικά γραφεία, καθώς και τους δικηγόρους της.

 

 

Αυτά είναι τυπωμένα στο πρόγραμμα του CESNUR  και αποδεικνύουν την συμμετοχή της Σκοπιάς μαζί με άλλες θρησκευτικές οργανώσεις (σέκτες) σε αυτό το συνέδριο. Πρόκειται για ένα συνέδριο που το έκρυψε από τους οπαδούς της. Γι’ αυτό και εμείς, επειδή πιστεύουμε ότι δεν ζούμε στο μεσαίωνα, αλλά στην εποχή της διαφάνειας και του διαλόγου, με αδιάσειστα στοιχεία έχουμε φέρει ενώπιόν σας, ακόμα μια διπλοπροσωπεία της Σκοπιάς. Στόχος αυτής της ιστοσελίδας είναι να εκθέτουμε τα ψέματα της Σκοπιάς με την ελπίδα ότι δεν θα παρασύρει άλλα θύματα στις πλεκτάνες της, αλλά και αυτοί που είναι σκλάβοι στο σύστημα της να απελευθερωθούν κάποια μέρα. Όσο μας το επιτρέπει ο Κύριός μας Ιησούς Χριστούς να έχουμε αυτή την ιστοσελίδα, εμείς συνεχώς με νέα άρθρα και ύλη που θα μαζεύουμε διαρκώς, θα εκθέτουμε τα ψεύδη της.

Κείμενο –Έρευνα

Μορφέας

Y.Γ.

Δεν είχαμε καν προλάβει να ενημερώσουμε την ιστοσελίδα μας για τη συμμετοχή της Σκοπιάς με άλλες θρησκείες σε σεμινάριο που είχε θέμα την υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους και να που μόλις την επομένη κιόλας ημέρα, μας ήρθε ακόμα μια συμμετοχή της Σκοπιάς μαζί με άλλες θρησκείες, με θέμα την ειρήνη.

Δημιουργία αρχείου: 15-1-2003.

Τελευταία μορφοποίηση: 4-9-2017.

ΕΠΑΝΩ