Ελληνικός Παρατηρητής τής Σκοπιάς

Φραγμός στην εκμετάλλευση της απειρίας των άλλων

Ορθόδοξη Ομάδα Δογματικής Έρευνας

Ειδήσεις που σας κρύβει η Σκοπιά

Και νέο διεθνές σκάνδαλο παιδεραστίας τών Μαρτύρων τού Ιεχωβά // Με βίασαν στο Μπέθελ! - Ομοφυλόφιλοι στο Κυβερνόν Σώμα τών Μαρτύρων τού Ιεχωβά // Ρώσσελ: Μια μοιχαλίδα "μέδουσα" // Η καθαρότητα τής Εκκλησίας

Διεθνές σκάνδαλο παιδεραστίας στη δήθεν "καθαρή" οργάνωση της Σκοπιάς

Το ΒΒC αποκαλύπτει

 

Ιούλιος 2002: 4.000 άνθρωποι μηνύουν την οργάνωση τής Σκοπιάς, ζητώντας αποζημίωση, επειδή καλύπτει σχεδόν 24.000 παιδεραστές οπαδούς της! Το ΒΒC και το ΝΒC ασχολούνται εκτενώς με το γεγονός. Στις 20 Σεπτεμβρίου προετοιμάζεται μεγάλη διαδήλωση έξω από τα γραφεία τής Σκοπιάς στο Μπρούκλυν.

Η δήθεν "καθαρή" οργάνωση τής Σκοπιάς, ξεσκεπάζεται για μια φορά ακόμα, σε όλη της τη σαπίλα, αποδεικνύοντας ότι δεν υπάρχει θρησκεία που να αποτελείται μόνο από "καθαρούς", και ακόμα αποδεικνύοντας ξεκάθαρα ότι οι λόγοι που παρουσιάζει η Σκοπιά για την αντιχριστιανική συνήθεια τής αποκοπής, είναι φτηνές δικαιολογίες, που όχι μόνο δεν οδηγούν σε "κάθαρση", αλλά δημιουργούν πολλούς κρυφούς αμαρτωλούς μέσα στις τάξεις της.

Προτού παρουσιάσουμε αναλυτικότερα το πρόγραμμα τού ΒΒC, θέλουμε να διευκρινίσουμε τη δική μας Ορθόδοξη θέση στο θέμα τής τιμωρίας τών ενόχων. Θέλουμε να διευκρινίσουμε, ότι δεν μας ενδιαφέρει Η ΤΙΜΩΡΙΑ ενός ενόχου, αλλά Η ΜΕΤΑΝΟΙΑ ΤΟΥ.

Το ότι θα αναφέρουμε λοιπόν όλα αυτά τα στοιχεία για το τι συμβαίνει στην οργάνωση τής Σκοπιάς, δεν το κάνουμε ως μοχλό πίεσης προς τις αρχές, για να την αναγκάσουμε να παραδώσει τα ονόματα τών παιδεραστών στην αστυνομία. (Βεβαίως όπου είναι αυτό αναγκαίο για την προστασία τών θυμάτων, αυτό πρέπει να γίνεται). Όμως άλλος είναι ο λόγος που αναφέρουμε εδώ αυτό το θέμα.

Είναι γνωστοί οι ισχυρισμοί τής οργάνωσης τής Σκοπιάς, ότι δήθεν αποτελεί μια "καθαρή οργάνωση", ότι "όλες οι άλλες θρησκείες είναι ακάθαρτες", και ότι "έχει γίνει στην οργάνωση ο διαχωρισμός τού σίτου από τα ζιζάνια" (αν και αυτό τελευταία η ίδια η Σκοπιά τείνει να το αλλάξει κατά τη συνήθεια της ανευθυνότητάς της).

Οι παραπάνω ισχυρισμοί είναι ΨΕΥΔΗ! Αυτούς τους ισχυρισμούς τής Σκοπιάς θέλουμε να εκθέσουμε, ως υποκριτικά ψεύδη. Και η επικαιρότητα το αποδεικνύει περίτρανα.

Ως πρώην "Μάρτυρες τής Σκοπιάς", έχουμε δει κάθε είδους αμαρτίες και διαστροφές μέσα σε αυτή την οργάνωση. Αν σας γράφαμε οτιδήποτε για τις ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ εμπειρίες στην οργάνωση αυτή, θα λέγατε ίσως ότι το κάνουμε ως πρώην δυσαρεστημένα μέλη, για να "εκδικηθούμε". Τώρα όμως, που τα ίδια τα μέλη τής οργάνωσης βγαίνουν και καταγγέλλουν, που η ίδια η Σκοπιά με επιστολές της για το χειρισμό τών περιπτώσεων παιδεραστίας, έμμεσα παραδέχεται ότι συμβαίνουν όλα αυτά στους κόλπους της, μπορούμε να γίνουμε κι εμείς πιστευτοί. Επειδή εδώ δεν θα σας παρουσιάσουμε μόνο τις αποκαλύψεις τού ΒΒC, αλλά θα σας αποκαλύψουμε και δικά μας στοιχεία, για περιπτώσεις παιδεραστίας στην Ελλάδα! Και μάλιστα δεν θα σας κρύψουμε, ότι και κάποιος από αυτή εδώ τη δική μας ομάδα συγγραφής, έπεσε θύμα παιδεραστίας στην παιδική του ηλικία, από μια γυναίκα Μάρτυρα τής Σκοπιάς!

Πρέπει να καταλάβουν οι οπαδοί τής Σκοπιάς, ότι ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΘΑΡΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ, ΟΥΤΕ ΚΑΘΑΡΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ. Όπου υπάρχουν άνθρωποι, είτε αυτοί είναι "Μάρτυρες", είτε Ορθόδοξοι, είτε Παπικοί, θα υπάρχει και κάθε είδους αμαρτία, και κάθε είδους κατάχρηση. Δεν μπορεί κανείς να υποστηρίζει ότι δήθεν η δική του θρησκεία είναι καθαρή. Οι άνθρωποι είναι παντού και πάντα ίδιοι, και ο Χριστός ήρθε για τις αμαρτίες όλων αυτών. Το μόνο που διαφέρει, είναι ότι αλλού αυτά γίνονται ΦΑΝΕΡΑ, και αλλού γίνονται ΚΡΥΦΑ, επειδή υπάρχει ο φόβος τής ΑΠΟΚΟΠΗΣ. Και εκεί που τα αμαρτήματα είναι κρυφά, είναι πολύ χειρότερα, γιατί υπάρχει μαζί και η αμαρτία τής ΥΠΟΚΡΙΣΙΑΣ!

To θέμα τής αποκοπής, έχει σαν στόχο όχι την "καθαρότητα τής εκκλησίας", όπως ισχυρίζεται η Σκοπιά, αλλά τη διαφύλαξη τής ΒΙΤΡΙΝΑΣ τής οργάνωσης. Γιατί αν κάποιος τους πει ότι ένας "Μάρτυρας" έκανε κάτι κακό, θα πουν: "Ή τον έχουμε αποκόψει, ή αν τον ανακαλύψουμε θα τον αποκόψουμε, και έτσι παραμένουμε καθαροί". Όμως αυτό είναι ψεύδος, για τους εξής λόγους: 1. Πριν τον αποκόψουν, δεν ήταν Μάρτυρας; Άρα και αυτοί έχουν βρώμικα μέλη. 2. Πόσοι υπάρχουν εκεί μέσα, που ακόμα δεν έχουν αποκοπεί, και επιδίδονται σε κάθε είδους ακαθαρσίες; Και 3ον και σπουδαιότερο, όταν κάποιος γνωρίζει ότι με την ακούσια ή εκούσια απομάκρυνσή του από τη Σκοπιά, θα υποστεί τις ποινές τής αποκοπής, (χάσιμο γνωστών και φίλων, κηλίδωση τού ονόματός του, απόλυση από τη δουλειά του, διάλυση τής οικογένειάς του κλπ), ακόμα και αν θέλει να φύγει από την οργάνωση για να ζει όπως θέλει, δεν το κάνει. Έτσι παραμένει εκεί μέσα, και αμαρτάνει κρυφά. Η μέθοδος τής αποκοπής δηλαδή, λειτουργεί αντίθετα από ότι ισχυρίζεται η Σκοπιά. Αναγκάζει τους ακαθάρτους να παραμένουν μέσα στην οργάνωση, για να μην υποστούν τις συνέπειες τής αποκοπής!

Μετά λοιπόν από αυτές τις διευκρινίσεις, θα προχωρήσουμε να πούμε πρώτα λίγα πράγματα για όσα γνωρίζουμε εμείς για κάποιες περιπτώσεις παιδεραστίας στην Ελλάδα, και για κάποιες στατιστικές που εξάγονται από αυτές τις περιπτώσεις. (ΤΟ ΤΟΝΙΖΟΥΜΕ, ΟΤΙ ΘΑ ΑΝΑΦΕΡΘΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΠΑΙΔΕΡΑΣΤΙΑΣ, ΕΝΩ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΜΕ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ ΔΙΑΣΤΡΟΦΗ, ΠΟΥ ΕΙΔΑΜΕ ΝΑ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΗΣ ΣΚΟΠΙΑΣ).

 

Παιδεραστίες "Μαρτύρων της Σκοπιάς" στην Ελλάδα

(Από συνεργάτη τού "Παρατηρητή")

Υπήρξα "Μάρτυς τής Σκοπιάς" τα πρώτα 24 χρόνια τής ζωής μου. Στο διάστημα αυτό, έζησα σε δύο διαφορετικές τοποθεσίες. Η συνάθροιση της μίας τοποθεσίας αριθμούσε 100 περίπου άτομα, ενώ τής άλλης, περίπου 150.

Ήμουν περίπου 5 ετών, και τότε πήγαινα με τους γονείς μου στην πρώτη συνάθροιση, όταν μια γυναίκα μάρτυς τού Ιεχωβά με αποπλάνησε σεξουαλικά κατ' επανάληψιν. Κάποτε σταμάτησε να συμβαίνει αυτό, όταν έφυγε από τη συνάθροιση αυτή. Το γεγονός αυτό, μαθεύτηκε από τους "πρεσβυτέρους" πολύ αργά, μετά από 15 χρόνια. Όμως κανείς μας, ούτε αυτοί, ούτε εγώ, δεν θεωρήσαμε σκόπιμο να ανακατέψουμε σε αυτό την αστυνομία, γνωρίζοντας ότι σε τόσο χρόνο οι άνθρωποι αλλάζουν, και συχνά μετανοούν.

Σε όλο το διάστημα που ήμουν μέλος τής οργάνωσης, έμαθα για 14 βεβαιωμένες περιπτώσεις παιδεραστίας από 6 διαφορετικούς "Μάρτυρες", σε 14 διαφορετικά παιδιά μαρτύρων. Από αυτές τις 14 περιπτώσεις, μόνο οι 5 έφτασαν στους πρεσβυτέρους, και από τους 6 παιδεραστές, μόνο οι 4 πέρασαν επιτροπή (θρησκευτικό δικαστήριο τής οργάνωσης), και όχι για όλες τις περιπτώσεις στις οποίες είχαν εμπλακεί. Οι άλλοι δύο δεν μαθεύτηκαν ποτέ από τους πρεσβυτέρους, ο δε ένας απ' αυτούς τους δύο, ήταν "πρεσβύτερος", μέλος τών "144.000" κατά το δόγμα τής Σκοπιάς, και η πράξη του είχε να κάνει με κάποιο κοριτσάκι που δεν ανήκε στους Μάρτυρες ούτε αυτό, ούτε οι γονείς του, και γι' αυτό δεν το συμπεριέλαβα στις παραπάνω 14 περιπτώσεις άλλων παιδιών "Μαρτύρων". Ο άνθρωπος αυτός πέθανε χωρίς ποτέ να μαθευτούν επίσημα οι δραστηριότητές του, τις οποίες γνώριζε το στενό οικογενειακό του περιβάλλον που αποτελείτο από "Μάρτυρες", αλλά ποτέ δεν τον κατέδωσαν.

Από τους 4 παιδεραστές που πέρασαν επιτροπή, οι δύο ήταν "πρεσβύτεροι". Και οι 4 τιμωρήθηκαν από το τοπικό "πρεσβυτέριο" με ελαφρές ποινές, όπως η σημείωση, ή το να χάσουν το "προνόμοιο" τού πρεσβυτέρου. Το ενδιαφέρον εδώ είναι, ότι ο ένας έχασε τα "προνόμοιά" του, αν και ο μόνος μάρτυρας ήταν το παιδί, ενώ ο ίδιος το αρνήθηκε.

Από τις 14 παραπάνω περιπτώσεις, οι 2 εκτός από παιδεραστία συμπεριελάμβαναν επίσης και ομοφυλοφυλία, ενώ από τις υπόλοιπες 12, οι 5 περιελάμβαναν και αιμομιξία.

Οι 4 παιδεραστές βρίσκονταν στην πρώτη συνάθροιση που έζησα, και οι άλλοι 2 στη δεύτερη. Θεωρώ όμως βέβαιο, ότι όπως οι περισσότεροι "Μάρτυρες" τών συναθροίσεων αυτών, ποτέ δεν έμαθαν αυτά που έμαθα εγώ για πολλές από αυτές τις περιπτώσεις, κατά τον ίδιο τρόπο, εγώ ποτέ δεν έμαθα και άλλες περιπτώσεις που έμαθαν άλλοι! Αν σκεφτούμε ότι οι "πρεσβύτεροι" έμαθαν για μόνο 5 από τις 14 + 1 περιπτώσεις που αναφέρω πιο πάνω, σημαίνει ότι οι πραγματικές περιπτώσεις παιδεραστίας, είναι στην καλύτερη περίπτωση, ΤΡΙΠΛΑΣΙΕΣ από αυτές που μαθαίνει το πρεσβυτέριο. Και για κάθε 4 παιδεραστές που μαθαίνει το πρεσβυτέριο τής Σκοπιάς, υπάρχουν τουλάχιστον άλλοι 2, τους οποίους ποτέ δεν μαθαίνει.

Αν τώρα λογαριάσουμε ότι στις 2 αυτές συναθροίσεις με 250 συνολικά μέλη, υπήρχαν 80 παιδιά, και από αυτά τα 14 κακοποιήθηκαν σεξουαλικά, σημαίνει ότι το 17,5% τών παιδιών τών Μαρτύρων, κακοποιούνται σεξουαλικά(!!!), λογαριάζοντας τα ποσοστά από όσα υπέπεσαν στη δική μου αντίληψη! Ποιος ξέρει πόσο μεγαλύτερο θα μπορούσε να είναι αυτό το ποσοστό!

Θα μπορούσε κάποιος να πει, ότι το τι συνέβει σε δύο μόνο συναθροίσεις τών Μαρτύρων, δεν είναι αντιπροσωπευτικό τών όσων συμβαίνουν σε όλες τους τις συναθροίσεις. Πιθανόν να είναι έτσι. Εδώ επιχειρείται μια στατιστική κατά προσέγγισιν, και σύμφωνα με όσα εγώ γνωρίζω δειγματοληπτικά. Λέτε όμως να είμαι τόσο "τυχερός", να έπεσα σε δύο τόσο "σπάνιες" συναθροίσεις; Λίγο δύσκολο φαίνεται. Γιατί δεν είναι μόνο μία, αλλά δύο! Και επιπλέον, αν δείτε τι συμβαίνει αυτή τη στιγμή στις αποκαλύψεις τού ΒΒC, θα καταλάβετε ότι δεν επρόκειτο για την εξαίρεση, αλλά φοβάμαι για τον κανόνα. Γιατί αν διαιρέσετε τον αριθμό τών οπαδών τής Σκοπιάς με τον αριθμό τών καταγεγραμμένων παιδεραστών στους υπολογιστές τής Σκοπιάς, (23.720), θα βρείτε έναν παιδεραστή σε κάθε 250 άτομα, δηλαδή περίπου έναν σε κάθε δύο συναθροίσεις τους! Και αυτοί είναι όσοι έχουν καταγραφεί επίσημα! Αν υπολογίσετε πόσους δεν έγιναν ποτέ αντιληπτοί ή δεν καταγγέλθηκαν, ο αριθμός αυτός πλησιάζει τον αριθμό που υπολόγισα παραπάνω με βάση τα όσα γνωρίζω από την προσωπική μου εμπειρία. Και αν υπολογίσετε ότι στις προηγούμενες δεκαετίες οι μάρτυρες ήταν πολύ λιγότεροι, ενώ τα αρχεία είναι αρχεία ετών, το ποσοστό αυτό αυξάνει δραματικά.

Ίσως πάλι κάποιος, για να δείξει ότι τα στοιχεία μου δεν είναι σωστά για μια γενικότερη στατιστική, παρατηρήσει ότι ενώ στη δεύτερη συνάθροιση υπήρχαν 150 "Μάρτυρες", υπήρχαν "μόνο" 2 παιδεραστές, ενώ στην πρώτη με 100, υπήρχαν 4. Εδώ θέλω να συμπληρώσω, ότι στην πρώτη έζησα 20 χρόνια, ενώ στη δεύτερη μόνο 3. Σκεφτείτε αν έμενα εκεί άλλα 17 χρόνια, πόσα ακόμα θα μάθαινα για τέτοιες περιπτώσεις! Σκεφτείτε, αν στα 3 χρόνια που έζησα στη δεύτερη συνάθροιση, υπήρξαν εκεί 2 παιδεραστές, πόσοι θα ήταν αυτοί σε 10 ή 20 χρόνια! Σκεφτήτε επίσης, ότι στην πρώτη συνάθροιση ήμουν σε ηλικία από νεογέννητος ως 20 ετών. Πόσα άραγε μπορεί να μάθει κάποιος σε αυτή την ηλικία, από όσα γίνονταν πραγματικά; Και αν εγώ, ένα παιδί τότε, έμαθα τόσα, πόσα γνώριζαν οι μεγαλύτεροι, που εγώ ποτέ δεν τα έμαθα;

Στα παραπάνω, αν σκεφτείτε ότι υπολογίζω μόνο την παιδεραστία, και δεν συμπεριλαμβάνω τις υπόλοιπες περιπτώσεις ομοφυλοφυλίας, πορνείας, μοιχείας, αιμομιξίας, κλοπών, ναρκωτικών, απάτης κλπ που γνωρίζω, καταλαβαίνετε, ότι η κοινωνία "τού νέου κόσμου" όπως αρέσκονται να την αποκαλούν οι "Μάρτυρες", είναι κάθε άλλο παρά ιδανική και "αγγελικά πλασμένη". Απλώς κοροϊδεύουν τους εαυτούς τους, πιστεύοντας ότι αποτελούν κάτι διαφορετικό από τους άλλους. Πρόκειται για μια σύγχρονη Φαρισσαϊκή αντίληψη, που στερείται κάθε λογικής βάσεως και στοιχείων. Γιατί τα στοιχεία είναι παρόντα σε όλο τον κόσμο. Και είναι πολύ κουτό να κρύβονται οι "Μάρτυρες" πίσω από το δάχτυλό τους!

Τι δημοσίευσε το ΒΒC

Στα παρακάτω, θα κάνουμε μια περίληψη τών όσων διαβάσαμε στην ιστοσελίδα τού ΒΒC. Για μια φορά ακόμα, θα τονίσουμε ότι δεν είμαστε κατ' ανάγκην υπέρ τής δημοσίευσης τών ονομάτων τών παιδεραστών, αλλά απλώς επισημαίνουμε τα γεγονότα, για να μη μπορεί η Σκοπιά να ψεύδεται, ότι δήθεν είναι μια "καθαρή" οργάνωση. Αν η Σκοπιά ήταν συνεπής, και δεχόταν ότι "βράζει στο ίδιο καζάνι" με όλους τους ανθρώπους, και δεν διαχώριζε τον εαυτό της αυτοδικαιώνοντάς τον, δεν θα είχαμε λόγο να ασχοληθούμε κι εμείς με το θέμα αυτό, γιατί δεν χρειαζόμαστε ούτε τα ειδησεογραφικά πρακτορεία, ούτε καμμία αποκάλυψη για να πιστοποιήσουμε ότι ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΜΑΡΤΩΛΟΙ.

Μην περιμένετε επίσης "πιπεράτες" λεπτομερείς ιστορίες βιασμών και αποπλανήσεων. Όχι στη δική μας τη σελίδα. Εμείς θα μείνουμε στα γεγονότα, έτσι ψυχρά. Και ούτε θα δημοσιεύσουμε τις φωτογραφίες και τα πλήρη ονόματα τών θυμάτων. Προτιμάμε να τα αφήσουμε στην ανωνυμία.

Τα παρακάτω, είναι παράφραση ενός σημαντικού αρχείου από την ιστοσελίδα τού ΒΒC, που μπορείτε να βρείτε στις διευθύνσεις: http://news.bbc.co.uk/olmedia/cta/progs/panorama/latest.ram και http://news.bbc.co.uk/hi/english/audiovideo/programmes/panorama/newsid_2114000/2114320.stm :

Η οργάνωση μαρτύρων του Ιεχωβά, κρατά έναν κατάλογο παραβατών μελών της, τα οποία ισχυρίζεται ότι κανένας έξω από την "εκκλησία" δεν επιτρέπεται να δει.

Ο Bill Bowen, που έχει δαπανήσει 20 χρόνια ως πρεσβύτερος τών "Μαρτύρων τού Ιεχωβά", λέει ότι υπάρχουν 23.720 παιδεραστές στον κατάλογο, οι οποίοι προστατεύονται από το σύστημα τής Σκοπιάς.

"Οι μάρτυρες του Ιεχωβά δεν θέλουν να ξέρουν οι άνθρωποι ότι έχουν αυτό το πρόβλημα", λέει το "Πανόραμα" τού ΒΒC. Προτιμούν να βλάψουν ένα πρόσωπο, παρά να βλάψουν την εικόνα τής "εκκλησίας".

Σύμφωνα με την ερμηνεία των μαρτύρων του Ιεχωβά για την Αγία Γραφή, οι ισχυρισμοί της κατάχρησης παιδιών πρέπει πρώτα να αναφερθούν στο νομικό γραφείο της οργάνωσης. Η αστυνομία μερικές φορές δεν το μαθαίνει ποτέ.

Κάποια ενέργεια μπορεί να γίνει μέσα στην κοινότητα τών "Μαρτύρων", μόνο εάν υπάρχουν δύο μάρτυρες σε ένα έγκλημα ή μια ομολογία από κατηγορούμενο. Και εάν ένα μέλος της κοινότητας υποψιάζεται ή ακόμα και καταδικάζεται ως παιδεραστής, αυτό το γεγονός κρατιέται μυστικό.

Όταν η A. κακοποιήθηκε σεξουαλικά από τον πατέρα της ακολούθησε τη διαδικασία που είχε διδαχθεί: Πήγε σε κάποιον "πρεσβύτερο". Σε άγνωστο σε αυτή χρόνο, η αδελφή της είχε επίσης μαρτυρήσει σε πρεσβύτερο τη δική της κακοποίηση από τον πατέρα τους.

Παρά τη γνώση για τρία έτη ότι ο πατέρας της A. ήταν παιδόφιλος, οι ίδιοι πρεσβύτεροι έστειλαν την A. πίσω στο σπίτι, όπου συνέχισε να κακοποιείται.

Στο τέλος η A. το κατήγγειλε στην αστυνομία και ο πατέρας της καταδικάστηκε σε πέντε έτη φυλάκιση. Αλλά η αστυνομία ήταν η τελευταία που το έμαθε.

"Όσον αφορά οποιοδήποτε ισχυρισμό σχετικά με την παρενόχληση παιδιών, οι πρώτες εντολές σε πρεσβυτέρους που δίνονται, είναι να καλέσουν το νομικό τμήμα", λέει ο Bowen που μετά από 20 χρόνια παραιτήθηκε από πρεσβύτερος το 2.000 ως διαμαρτυρία στην πολιτική τής Σκοπιάς για το ζήτημα.

Δημιουργία αρχείου: 17-7-2002.

Τελευταία ενημέρωση: 28-7-2015.

ΕΠΑΝΩ