Ελληνικός Παρατηρητής της Εταιρίας Σκοπιά

Μια συνεργασία της

Ορθόδοξης Ομάδας Δογματικής Έρευνας

Μέθοδοι της Σκοπιάς

Δαιμονοποίηση τών πάντων από τους Μάρτυρες τού Ιεχωβά // Τα δεινά τής ιστορίας // Ο μύθος τού σύνθετου σημείου τού τέλους // Είναι οι Μάρτυρες τού Ιεχωβά "οι καλύτεροι άνθρωποι";

Πώς οι Μάρτυρες του Ιεχωβά ρίχνουν μια τεράστια σκιά πάνω στις ζωές των άλλων

Πηγή:  http://www.freeminds.org/doctrine/ethics/how-jehovah-s-witnesses-cast-a-giant-shadow-over-the-lives-of-others.html

5 Απριλίου 2010.

Οι Μάρτυρες τού Ιεχωβά, προκειμένου να σας πουλήσουν το παραμύθι τούς για τον "κακό καιρό τού τέλους που ζούμε", θα προσπαθήσουν πρώτα να σας μαυρίσουν την ημέρα. Διαβάζοντας αυτό το πολύ αληθινό άρθρο που μεταφράσαμε, δεν μπορέσαμε να μη θυμηθούμε κάποια από τα λόγια τού Ιούδα τού Αδελφοθέου, που ταιριάζουν πολύ στους Μάρτυρες τού Ιεχωβά:

"Κι αυτοί, όσα μεν δεν ξέρουν, τα βλασφημούν... 11 Αλλοίμονο σ' αυτούς... απωλέσθηκαν στην αντιλογία τού Κορέ... είναι άνυδρα σύννεφα, περιφερόμενα από ανέμους· είναι φθινοπωρινά δέντρα, άκαρπα, που πέθαναν δύο φορές, ξεριζωμένα· 13 είναι άγρια κύματα της θάλασσας, που αφρίζουν τις δικές τους μορφές ντροπής· είναι αστέρια που περιπλανιούνται, για τους οποίους το βαθύ σκοτάδι είναι φυλαγμένο στον αιώνα... Αυτοί είναι γογγυστές, μεμψίμοιροι, που περπατούν σύμφωνα με τις επιθυμίες τους· και το στόμα τους μιλάει υπερήφανα". (Ιούδας 1/α: 10 -13, 16)

Αν δεν είσαι μέρος της λύσης, τότε είσαι μέρος του προβλήματος.  Οι άνθρωποι σκάβουν τον λάκκο τους, αλλά και τους λάκκους των άλλων, όταν γίνονται απαισιόδοξοι.  Το «δε βαριέσαι» αντικαθιστά το «αξίζει να δοκιμάσουμε!»

Η πρόοδος γίνεται αδύνατη για το άτομο που δεν βλέπει τον λόγο για βελτίωση των πραγμάτων.

Σε ποιους αναφέρομαι;

Στους Μάρτυρες του Ιεχωβά – να σε ποιους!

Πρόκειται για μια θρησκεία ανθρώπων που ρίχνουν μια τεράστια σκιά πάνω στη δική τους ζωή, και αφαιρούν οποιονδήποτε λόγο για βελτίωση των πραγμάτων.

Οι Μάρτυρες του Ιεχωβά σταυρώνουν τα χέρια τους όταν πρόκειται για πρόοδο ή ελεημοσύνη ή κοινωνικά προγράμματα ή παιδεία.  Ο λόγος;  Αρπάζουν το φως από την πραγματική ζωή, αφήνοντας μόνο το σκοτάδι.  Μετά, πλασάρουν αυτή την σκοτεινή όψη από πόρτα σε πόρτα και επιδιώκουν να μολύνουν τις ζωές των άλλων ανθρώπων με αυτήν.

Γιατί;

Η κατήφεια, η σκοτεινιά και η καταστροφολογία που πλασάρουν από πόρτα σε πόρτα καταφέρνει να φρενάρει τους ανθρώπους από το να κάνουν οτιδήποτε που θα βελτίωνε την οικογένειά τους, την πόλη τους, το έθνος τους και το μέλλον τους.  Αυτό είναι το προϊόν που οι Μάρτυρες του Ιεχωβά πλασάρουν ακατάπαυστα.  Γιατί;

Σκεφτείτε:  Κάθε άλλη προφητεία τους έχει αποτύχει.  Είναι πλέον σε αυτούς η ευθύνη να παρουσιάσουν μια αυτο-εκπληρούμενη προφητεία, κάνοντας τον κόσμο να πάψει να βελτιώνεται.  Αποκρύπτουν την πρόοδο.  Αποκρύπτουν την βελτίωση.  Αρνούνται την ύπαρξη καλοσύνης σε άλλους ανθρώπους.  Στην ουσία, πλαστογραφούν την εκπλήρωση της δικής τους καταστροφολογίας και της προφητείας τους περί Συντέλειας!

Αν αυτός ο κόσμος όντως γίνεται καλύτερος, τότε, λογικά, οι ΜτΙ είναι λάθος.

Συνεπώς, δεν γίνονται ανεκτές ούτε επιδιώκονται οι βελτιώσεις!

Στην δική μου ζωή, έχει σημειωθεί σταθερή πρόοδος μέσα στον πληθυσμό του κόσμου.

Μεγάλωσα σε ένα κόσμο όπου οι γυναίκες δεν εδικαιούντο να έχουν ιδιοκτησία, να έχουν πίστωση στο όνομά τους, ή να παίρνουν αποφάσεις που επηρεάζουν τις ζωές τους.

Ήταν ένας κόσμος όπου χώριζαν τις δημόσιες βρύσες, τους πάγκους εστιατορίων και τα δωμάτια ξενοδοχείων για μαύρους, από εκείνα των λευκών.

Οι μαύροι μόλις που θεωρούντο άνθρωποι.

Εγώ μεγάλωσα σε ένα κόσμο όπου το πυρηνικό ολοκαύτωμα ήταν ένα ενδεχόμενο να γίνει «όπου να’ ναι τώρα», επειδή υπήρχε ο ψυχρός πόλεμος με την Σοβιετική Ένωση της Ρωσίας.

Εγώ μεγάλωσα σε ένα κόσμο όπου κάπνιζαν ακατάπαυστα σχεδόν όλοι οι άνθρωποι. Στα ασανσέρ, στα σινεμά, στα καταστήματα, στα εστιατόρια…στο αυτοκίνητο, με τα παιδιά μέσα!

Όλα τα προαναφερόμενα πράγματα έχουν αλλάξει προς το καλύτερο.  Η τεχνολογία έχει επίσης βελτιώσει και την ποιότητα ζωής.  Το προσδόκιμο της ηλικίας έχει επίσης αυξηθεί και μπορεί κανείς να βρει ανταλλακτικά για φθαρμένα όργανα.

Οι διαφυλετικές σχέσεις είναι τέτοιες, που, παρ’ ότι συνεχίζει να υπάρχει ένας σκληρός πυρήνας διαφωνούντων, η πλειοψηφία των νέων πιστεύει πως ο ρατσισμός είναι αξιοθρήνητο πράγμα.

Οι ΜτΙ δεν θα επαινούσαν ποτέ την ανθρωπότητα για οποιαδήποτε πρόοδο τέτοιας φύσεως!

Τα τελευταία εκατό χρόνια προκηρύξεων και «μορφωτικού έργου» που έχουν κάνει οι ΜτΙ αποτελείται από συνεχείς προβλέψεις συντέλειας και τον πλήρη αφανισμό μη-μελών.

Οι ΜτΙ έχουν αποτραβηχθεί από την ανθρώπινη φυλή!   Έχουν ασφαλίσει τον εαυτό τους μέσα στην φανταστική Κιβωτό τους εδώ και πολύ καιρό.  Γιατί;

Η σκιά είναι αυτοί οι ίδιοι.

Μετάφραση Κ. Ν.

Δημιουργία αρχείου: 4-8-2010.

Τελευταία ενημέρωση: 4-8-2010.

ΕΠΑΝΩ