Ελληνικός Παρατηρητής τής Σκοπιάς

Φραγμός στην εκμετάλλευση της απειρίας των άλλων

Ορθόδοξη Ομάδα Δογματικής Έρευνας

Στατιστικές

Η αύξηση τού "υπολοίπου" τών 144.000 και το ψυχοπαθές "υπόλοιπο" * Πολύς Όχλος: στον ουρανό ή στη γη; * To πιστό υπόλοιπο τών 144.000 * Προφητική τοποθέτηση τών 144.000 * Οι 144.000 εσφραγισμένοι

Ο αριθμός 144.000 και η ιστορία

κατά τις δημοσιεύσεις της Σκοπιάς

 

Σύμφωνα με την ερμηνεία της Σκοπιάς, (εν συντομία), την Πεντηκοστή του 33 μ.Χ. άρχισε το μάζεμα του μικρού ποιμνίου των 144.000 συμβασιλέων του Χριστού, και τελείωσε το 1935 μ.Χ. Τώρα  στον καιρό του τέλους δηλαδή από το 1914 μ.Χ. και μετά, άρχισε η σύναξη του «πολλού όχλου», με την ελπίδα να ζήσουν στη γη. (Αποκάλυψις 7/ζ΄: 9, 14).

Σε αυτή την έρευνα μας θα δούμε μέσα από ιστορικά ντοκουμέντα που δημοσίευσε η ίδια η Σκοπιά, αν πράγματι ο Θεός διάλεξε μόνο 144.000 αγίους για να πάνε στον ουρανό.

Απλοί άνθρωποι που γίνονταν ακόλουθοι του Ιησού γίνονταν αποδεκτοί σαν πνευματικοί γιοι του Θεού όταν τους άνοιξε το ουράνιο κάλεσμα Του την Πεντηκοστή το 33 μ.Χ. (Εβραίους 10:19,20).

Έτσι λοιπόν, οι πρώτοι προσήλυτοι Χριστιανοί, ήταν όλοι τους «χρισμένοι» από το Άγιο Πνεύμα. Θα κοιτάξουμε τώρα την Χριστιανοσύνη στους πρώτους 3 αιώνες της ιστορίας της και θα δούμε μέχρι που είχε εξαπλωθεί.

Προς το τέλος του πρώτου αιώνα η Χριστιανοσύνη είχε γερά θεμέλια στη Ρωμαϊκή αυτοκρατορία. Αλλά μήπως είχε ξαπλωθεί μακριά, ή ήταν μόνο σε ορισμένες πόλεις; Ας ρωτήσουμε την Σκοπιά στις ακόλουθες ερωτήσεις:

 

Πόσο μακριά ξαπλώθηκε η Χριστιανοσύνη του 1ου αιώνα;

Για τους πρώτους Χριστιανούς γνωρίζομε ότι συνεχώς αυξάνονταν,  γιατί όπου και να πήγαιναν κήρυτταν τον Ιησού σε όποιους έβρισκαν μπροστά τους, εμπόρους, συνταξιδιώτες, γνωστούς, και με αυτό τον τρόπο αυξάνονταν.

Με την Πεντηκοστή του 33 μ.χ. ήρθε το υποσχεμένο Άγιο Πνεύμα, και (κατά τη Σκοπιά) ο Πέτρος ενδυναμώθηκε να χρησιμοποιήσει «το πρώτο κλειδί της Βασιλείας». Σαν αποτέλεσμα 3000 Ιουδαίοι και προσήλυτοι έγιναν Χριστιανοί. (Ματθ. 16:18,19  Πράξ.2:1-4, 14-41). Τα επόμενα 3,5 χρόνια ο Πέτρος χρησιμοποίησε (κατά τη Σκοπιά), «ακόμα 2 κλειδιά», ώστε το Αποστολικό έργο να κηρυχθεί στους Σαμαρείτες και σε όλα τα έθνη. (Πραξ.8:14-17, 10:23-48). Το χρονικό αυτού του κηρύγματος που έκαναν οι πρώτοι Χριστιανοί, καταγράφεται στο βιβλίο των Πράξεων, που μας παρέχει την καθαρή απόδειξη ότι το Ευαγγέλιο κηρύχθηκε σε όλη την κτίση κάτω από το ουρανό. -Κολ. 1/α΄ :23.

Κατά το έτος 64 μ.Χ., η Χριστιανοσύνη ξαπλώθηκε στην Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία, ακόμα και στη Ρώμη. Η δήλωση ότι ο Απ. Παύλος κέρδισε μυριάδες πιστών, μας δίνει πολλή τροφή για σκέψη.

 

Οι "μυριάδες" Χριστιανοί τής Ιερουσαλήμ

Κατ’ αρχήν, πόσο αριθμεί η «μυριάδα»;

Μία μυριάδα είναι 10.000 και αφού αναφέρεται σε πληθυντικό αριθμό στις Πράξεις, άρα έχουμε δεκάδες χιλιάδες. Στις Πράξεις 21/κα΄ 20 λέει: «Οι δε ακούσαντες εδόξαζον τον Κύριον ειπόντες αυτώ: "θεωρείς αδελφέ πόσαι μυριάδες εισίν Ιουδαίων των πεπιστευκότων; και πάντες ζηλωταί του νόμου υπάρχουσιν»

(Φυσικά μην ψάξετε να βρείτε η λέξη: «μυριάδες» στη Μετάφραση Νέου Κόσμου της Σκοπιάς, γιατί κατά τη συνήθειά της, εξαφανίζει από την Αγία Γραφή ό,τι την ενοχλεί, και έτσι μετέτρεψε το «μυριάδες» του πρωτοτύπου κειμένου σε «χιλιάδες», για να παραπλανήσει τους αναγνώστες).

Άρα μόνο οι Ιουδαίοι που έγιναν Χριστιανοί, και μόνο στην Ιερουσαλήμ, και μόνο στην πρώιμη αυτή εποχή της Εκκλησίας, ήταν ΔΕΚΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ. Σκεφθείτε πόσοι ήταν σε όλη την αυτοκρατορία!

Πρέπει όμως και να μάθουμε πόσο μεγάλη ήταν η Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία των πρώτο αιώνα.

 

Πόσο μεγάλη ήταν η Ρώμη;

Η βασιλεία του Αντώνιου Πίου (138 - 161 μ.Χ.) ήταν από της πιο ειρηνικές. Ο Μάρκος Αυρήλιος κυβέρνησε μετά (161 - 181 μ.Χ.) Σε αυτή την περίοδο η αυτοκρατορία είχε την πιο μεγάλη της επέκταση καλύπτοντας 3,5 εκατομμύρια τετραγωνικά μίλια, και με πληθυσμό 55 εκατομμύρια. Και στη Ρώμη ο πληθυσμός ήταν 1.000.000. Αυτό εγείρει το ακόλουθο ερώτημα:

 

Πόσους Χριστιανούς θανάτωσε ο Νέρωνας το 64 μ.Χ.;

Η μεγάλη φωτιά που έβαλε ο Νέρωνας στη Ρώμη, σύμφωνα με τον Ιστορικό Τάκιτο κατέστρεψε το ? της πόλης. Για να προστατέψει τον εαυτό του, έριξε το φταίξιμο στους Χριστιανούς. Τότε άρχισε ένας μεγάλος διωγμός και συλλήψεις Χριστιανών. Πολλοί εκτελέσθηκαν, κάηκαν, και ρίχθηκαν στης αρένες. Σε αυτόν τον διωγμό θανατώθηκε και ο Απόστολος Παύλος. Ήταν η αρχή ενός μεγάλου διωγμού, όχι από θρησκευτικούς αντιπάλους, αλλά από πολιτικούς, με στόχο να εξαλειφθεί η Χριστιανική Εκκλησία. Ο ιστορικός Τάκιτος αναφέρει για τον διωγμό του Νέρωνα, ότι ένας μεγάλος αριθμός Χριστιανών, καταδικάστηκε όχι για το έγκλημα ότι δήθεν έκαψε την Ρώμη, αλλά από μίσος. Μετά το Νέρωνα, ο Δομιτιανός, διεφθαρμένος σαν τον προκάτοχό του, το 95 μ.Χ. θανάτωσε 40.000 Χριστιανούς. Και σε αυτή την χρονική περίοδο είναι, που ο Απ. Ιωάννης φυλακίστηκε στην Πάτμο.

 

Μήπως μετά τον Νέρωνα συνέχισαν οι διωγμοί;

Με την υπομονή τους οι πρώτοι Χριστιανοί νίκησαν τον διωγμό για μία περίοδο 280 χρόνων, όπου η Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία τους δίωκε κατά διαστήματα. Ο Διοκλητιανός όταν ενθρονίστηκε το 284 μ.Χ. και ενώ φαινόταν ότι θα ήταν φιλικός, ενέδωσε στης πιέσεις και άρχισε ακόμα ένας μεγάλος διωγμός. Ήταν ο δέκατος διωγμός, που έμελλε να είναι ο πιο σκληρός και αιματηρός από όλους τους άλλους. Σε ένα μήνα μόνο, 17.000 σφάχτηκαν. Στην επαρχία της Αιγύπτου και μόνο, 144.000 Χριστιανοί πέθαναν από τον διωγμό συν 700.000 άλλοι που πέθαναν εξαιτίας της εξάντλησης  επειδή δούλευαν σε καταναγκαστικά έργα.

Ο έκτος μεγάλος διωγμός τού 235 μ.Χ., έγινε από τον Αυτοκράτορα Μάξιμο. Αμέτρητοι Χριστιανοί σφάχτηκαν και λέγεται ότι το έκανε αυτό επειδή ο προκάτοχός του Αλέξανδρος, προφύλαξε τους Χριστιανούς. Υπό τον Δέσιο 249 μ.Χ. ξέσπασε ο έβδομος διωγμός, που ήταν και αυτός αιματηρός. Έτσι έχουμε μία περίοδο 10 μεγάλων διωγμών σε 280 χρόνια.

Οι Χριστιανοί δεν συμβιβάστηκαν στο να αποκηρύξουν την πίστη τους. Αποδείχτηκαν πιστοί μέχρι θανάτου όπου τους δόθηκε το στέμμα της ζωής (Αποκάλυψις 2/β΄ 10). Το αίμα των Χριστιανών έρεε σαν νερό. Όσοι ήταν Ρωμαίοι πολίτες πέθαιναν με το σπαθί, αν όχι, τους έτρωγαν τα άγρια θηρία στις αρένες.  Σε όλη την επικράτεια της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, από την Καππαδοκία, Φρυγία, Μεσοποταμία, Αίγυπτο, Φοινίκη, οι Χριστιανοί μαρτύρησαν. Το έγκλημά τους: Αρνούνταν να αποκηρύξουν την πίστη τους. Έτσι, για να προστατευθούν  όσο μπορούσαν οι Χριστιανοί, κατέφυγαν στις κατακόμβες, όπου συναθροίζονταν, έπαιρναν ενθάρρυνση, καθώς και έθαβαν τους νεκρούς τους. Έτσι τώρα εγείρεται το ερώτημα:

 

Πόσο μεγάλες ήταν οι κατακόμβες;

Αν και υπάρχουν κατακόμβες σε όλη την Μεσόγειο, αυτές της Ρώμης είναι οι πιο γνωστές, και φημίζονται για το μάκρος τους, που φτάνει εκατοντάδες χιλιόμετρα. Φτάνουν περίπου στα 800 χιλιόμετρα μήκος. Φαντασθείτε έναν υπόγειο σιδηρόδρομο να ξεκινά από την Νάπολη και να φτάνει στην Ζυρίχη της Ελβετίας. Έχουν αναγνωριστεί γύρω στις 60, όλες λίγα χιλιόμετρα έξω από την ιστορική πόλη της Ρώμης. Στην αρχή ήταν τάφοι ιδιωτικοί, και όσοι γίνονταν Χριστιανοί άνοιγαν τους τάφους που τους ανήκαν και σε άλλους Χριστιανούς, για να χρησιμοποιούν τις κατακόμβες αυτές. Τα ονόματα των κατακομβών υποδηλώνουν τον ιδιοκτήτη του τάφου, κάποιον Επίσκοπο που ήταν εκεί, ή κάποιον που Μαρτύρησε για τον Ιησού και θάφτηκε εκεί.

 

Πόσοι θάφτηκαν;

Ο Μονς Περρέτ, πέρασε 14 χρόνια εξερευνώντας της κατακόμβες της Ρώμης, όπου καταμέτρησε 11.000 επιγραφές ανάμεσα σε εκατομμύρια τάφους. Σίγουρα ο αριθμός των μαρτύρων που θάφτηκε εκεί ήταν τεράστιος, αν αναλογιστούμε ότι οι πολλοί που θάφτηκαν, είχαν διαμελισμένα τα σώματα τους.

Επιγραμματικά ο αριθμός των Χριστιανών που πέθαναν Μαρτυρικά μόνο από τους μεγάλους διωγμούς, ξεπερνά το 1.000.000. Και αν λάβουμε και τους ζωντανούς υπ' όψιν τότε οι Χριστιανοί αριθμούσαν εκατομμύρια.

Τώρα θα δούμε πως η Σκοπιά εξηγεί αυτά τα ιστορικά ντοκουμέντα για τους πρώτους Χριστιανούς:

Η Σκοπιά αναφέρει για αυτούς τους αριθμούς των πρώτων Χριστιανών:

Σκοπιά (WT), 1/9/81 σελ.9:  Πράξ.4/δ΄ 4:  Το 33 μ.Χ. βαπτίσθηκαν 8.000 άνθρωποι.

WT 1/9/51, σελ.518: Το 95 μ.Χ. μαρτύρησαν: 40.000 Χριστιανοί.

Διαγγελείς σελ.717: Το 1935 μ.Χ. πήραν από τα «εμβλήματα» 52.465 «Μάρτυρες».

Μας μένει χώρος μόνο για 45.535 πιστούς, από το 33 μ.Χ. μέχρι το 1935 μ.Χ., μια χρονική περίοδος 1902 χρόνων! Απλά σημαίνει ότι θα υπήρχαν μόνο 23 πιστοί τον χρόνο σε όλο τον κόσμο!!! Αλλά οι 40.000 που Μαρτύρησαν το 95 μ.Χ., ήταν μόνο ένα μέρος του συνόλου. Και ποιο ήταν το σύνολο;

 

Πόσοι ήταν οι ζωντανοί;

Αν υπολογίσουμε με τα λεγόμενα της Σκοπιάς ότι το 99 μ.Χ. ζούσαν 3.000.000 Χριστιανοί, και τα εκατομμύρια των κεκοιμημένων, τότε σημαίνει ότι ο πληθυσμός των Χριστιανών ήταν μεγάλος. Επίσης το 95 μ.Χ., ο τελευταίος των Αποστολών που ζούσε ακόμα στη γη, ο Ιωάννης, αποτελούσε εγγύηση σύμφωνα με τα γραπτά του, ότι η Εκκλησία ήταν υγιής, (έτσι ώστε ακόμα και σύμφωνα με τις δικαιολογίες της οργάνωσης, ότι δήθεν η Εκκλησία είχε αποστατήσει, να μη μπορούν να θεωρηθούν «αποστάτες» οι Χριστιανοί αυτοί), λαμβάνοντας υπ’ όψιν την επιτυχία που είχαν οι Απόστολοι στην διάδοση του αγγέλματος. Η Σκοπιά παραδέχεται ότι στα μέσα του πρώτου αιώνα υπήρχαν πιστοί σε όλη τη Ρωμαϊκή Επαρχία.

Έτσι για να ελαχιστοποιήσουμε το λάθος και να μην υπερβάλλουμε θα υπολογίσουμε ότι οι 40.000 που μαρτύρησαν το 95 μ.Χ., αντιπροσωπεύουν το 60% των πρώτων Χριστιανών. Ο ολικός αριθμός θα ήταν 66.000 ένας λογικός αριθμός, λαμβάνοντας υπ’ όψιν την επιτυχία του κηρύγματος του Ευαγγελίου.

Έτσι 66.000 –  40.000 = 26.000 «αληθινοί Χριστιανοί» στον κόσμο. Ας προσθέσουμε τον αριθμό αυτό στην γραφική παράσταση. Επίσης  η Σκοπιά υπολόγισε τον αριθμό των Χριστιανών σε διάφορες περιόδους ως εξής:

64 μ.Χ.: "Μεγάλο πλήθος" μαρτύρησε (WT, 15/11/64, σελ. 698).
199 μ.Χ.: 3.000.000 "Χριστιανοί" υπολογισμένοι (WT, 15/4/63, σελ. 249).
284 μ.Χ.: 861.000 «Χριστιανοί Μαρτύρησαν» (WT, 3/15/57, σελ. 166).
33-200 μ.Χ.: "Εκατομμύρια τάφοι" στης κατακόμβες (WT, 15/3/57, σελ. 166).
36-46 μ.Χ.: "Μυριάδες πιστών" από τον Παύλο στην Ρώμη (WT, 15/7/57, σελ. 388).
64 μ.Χ.: "Χριστιανισμός εξέχων κοινότητα" στην Ρώμη (WT 1/9/51, σελ. 516).
33 μ.Χ.: "Συνεχώς αυξανόμενος αριθμός" (WT, 15/10/87, σελ. 24).
64 μ.Χ.: "Χιλιάδων Εβραίων πιστών" (WT, 15/11/73, σελ. 687).
33 μ.Χ.: "Αμέτρητες Χιλιάδες" (WT, 1/12/59, σελ. 718).
235 μ.Χ.: "Αμέτρητα χιλιάδες θύματα" (WT, 1/9/51 σελ. 517).

Η Σκοπιά δήλωσε ότι τον καιρό του Νέρωνα με ένα συντηρητικό υπολογισμό, στην Ρώμη ζούσαν 1.000.000 άτομα. Ο Απ. Παύλος λέγεται ότι έκανε μυριάδες προσήλυτους. Μυριάδα = 10.000. Αν λάβουμε τον συντηρητικό αριθμό 2% του πληθυσμού της Ρώμης, να είναι Χριστιανοί, φτάνουμε στο ακόλουθο συμπέρασμα: 1.000.000 Χ 2% = 20.000 που είναι ένας λογικός αριθμός. Μπορούμε έτσι να καταλάβουμε το μεγάλο πλήθος που σκότωσε ο Νέρων, και προσθέτουμε τον αριθμό αυτό στην παράσταση μας.

Τώρα προσθέτοντας αυτόν τον αριθμό έχουμε ξεπεράσει κατά 3.000 τους 144.000. Αυτό σημαίνει ότι για μια περίοδο 1902 ετών, έχουμε «0» Χριστιανούς στον κόσμο. Αυτό όμως δεν αληθεύει, γιατί ο Χριστός δήλωσε ότι «θα κτίσει την Εκκλησία του και οι πύλες του Άδη δεν θα την νικήσουν». Έτσι πάντα υπήρχαν αληθινοί Χριστιανοί, από το 33 μ.Χ. και μετά. Αλλά υπάρχουν και άλλα προβλήματα (για τη Σκοπιά) που πρέπει να παρουσιάσουμε.

 

Πόσοι ήταν οι "αληθινοί Χριστιανοί";

Ένα κύριο πρόβλημα είναι αυτοί που Μαρτύρησαν τους πρώτους αιώνες. Ο χάρτης της Σκοπιάς πιο πάνω, δείχνει ότι 861.000 μαρτύρησαν κατά τον Διοκλητιανό. Αν επιτρεπόταν να σταθεί αυτός ο αριθμός όπως είναι όμως, θα κατέστρεφε την θεωρία τους για τις 144.000. Στο φως αυτού του γεγονότος επινόησε η Σκοπιά μια ενδιαφέρουσα θεωρία:

Στις «ερωτήσεις από αναγνώστες» της Σκοπιάς, σχετικά με το άρθρο: «Μισούμενοι για το όνομά μου» αναφέρει για τους εκατοντάδες χιλιάδες Χριστιανούς που πέθαναν στους 10 διωγμούς από τον καιρό του Νέρωνα και μετά, και για τις 144.000 που μαρτύρησαν στην Αίγυπτο. Πώς αυτό είναι σε αρμονία με τους 144.000 που υποτίθεται ότι αποτελούν το σώμα του Χριστού, και ποια «κλήση» ήταν ανοικτή για τους Χριστιανούς στους πρώτους αιώνες;

Κατά τη Σκοπιά λοιπόν, τo θέμα μιλούσε για τα γενικά αποτελέσματα των διωγμών. Τα θύματα των διωγμών, (οι 144.000 στην Αίγυπτο και οι άλλοι 700.000), ήταν «κατ’ όνομα Χριστιανοί». Πολλά από τα θύματα πιάστηκαν στο κύμα του διωγμού, και στην πραγματικότητα δεν κήρυξαν την αλήθεια, ή δεν ακολούθησαν τον Ιησού. Ήξεραν ότι ζούσαν σε ένα διεφθαρμένο κόσμο και άκουσαν το άγγελμα των Χριστιανών και αποφάσισαν να πεθάνουν γι’ αυτό, αν και δεν ήταν ευθυγραμμισμένοι με το κάλεσμα του Ιησού. Πολλοί καθ’ ομολογίαν Χριστιανοί και σήμερα, μπορεί να είναι πρόθυμοι να πεθάνουν για την πίστη τους, αλλά δεν ακολουθούν τα βήματα των ακολούθων του Ιησού, ούτε εκπληρούν της γραφικές αρχές

Έτσι η Σκοπιά αφού δεν μπορεί να διαψεύσει τους αριθμούς αυτούς, απλά λέει ότι ένα μεγάλο μέρος των Μαρτύρων, δεν ήταν αληθινοί Χριστιανοί. Όμως και πάλι υπάρχει ένα μεγάλο πρόβλημα. Η δήλωση ότι ένα μεγάλο μέρος δεν ήταν Χριστιανοί, μας αφήνει χώρο για ένα μικρό μέρος που ήταν. Και συνεχίζομε με την μαθηματική μας πράξη:

861.000 "κατ’ όνομα Χριστιανοί" μαρτύρησαν κάτω από τον Διοκλητιανό το 284 μ.Χ. Αν υπολογίσουμε ότι μόνο 2 % είναι αληθινοί Χριστιανοί, βγαίνουν: 17.220 "αληθινοί Χριστιανοί." Ας δούμε τον υπολογισμό:

Αυτό σημαίνει ότι έχουμε 20.000 πιστούς πάνω από το όριο των 144,000. Αλλά η Σκοπιά γνωρίζει ότι υπήρχαν αληθινοί Χριστιανοί στον κόσμο στην διάρκεια των 19 αιώνων αρκετοί ώστε να δημιουργούν και Εκκλησίες, και ότι οι Χριστιανοί στην διάρκεια των 19 αιώνων συνάγονταν σε Εκκλησίες.

Στης μέρες του Ιησού οι Απόστολοι του Ιησού διασκόρπισαν την αλήθεια στον τότε γνωστό κόσμο μέσω του κηρύγματος τους. Πολλοί άρχισαν να μαζεύονται μαζί για να αινέσουν τον Θεό, όπως γίνεται σήμερα. Έτσι βρίσκομε τους πρώτους Χριστιανούς να μαζεύονται σε συνάξεις ή ομάδες, τις οποίες η Αγία Γραφή ονομάζει: «Εκκλησίες».-Αποκ.1:4; 1 Κορ. 16:1.

Έτσι εάν έχουμε «μηδέν» πιστούς στον κόσμο πως θα μπορούσαν να συναχθούν σε Εκκλησίες;

Το πρόβλημα μεγαλώνει καθώς αντιλαμβανόμαστε ότι αυτοί που μαρτύρησαν, ήταν απλώς ένα μέρος του συνόλου των Χριστιανών. Αυτό καταδεικνύει ότι υπήρχαν πιστοί που δεν μαρτύρησαν, άρα ο αριθμός των Χριστιανών αυξάνεται κατακόρυφα. Η Σκοπιά κάνει ένα υπολογισμό από τα κωδικοποιημένα χειρόγραφα που επέζησαν τών πρώτων 2 αιώνων της Χριστιανοσύνης, τα οποία υπολογίζονται σε 60.000. Υπολογίζεται λοιπόν ότι ένας στους πενήντα Χριστιανούς είχε ένα αντίγραφο. Αυτό όμως μας υποδεικνύει πολλά πράγματα:

1.Δεν υπήρχαν πολλοί που γνώριζαν γράμματα την τότε εποχή. Όμως το καυτό ερώτημα είναι πόσα άτομα ήταν μορφωμένα αρκετά, ώστε να έχουν 60.000 κώδικες, λαμβάνοντας υπόψιν ότι έπρεπε και να  αντιγραφούν; Αυτό και μόνο υποδηλώνει ένα μεγάλο αριθμό Χριστιανών τους πρώτους 2 αιώνες.

Η Σκοπιά αντιλαμβάνεται ότι αφού ένας στους πενήντα έχει αυτό τον κώδικα, τουλάχιστον θα υπήρχαν 3.000.000 «καθ’ ομολογίαν Χριστιανοί» στους πρώτους 2 αιώνες της Χριστιανοσύνης. Έτσι τώρα, ρωτούμε τι είναι ο «καθ’ ομολογίαν Χριστιανός». Ας δούμε τι μας λέει η Σκοπιά για τον Ιουστίνο Μάρτυρα, που έζησε τον δεύτερο αιώνα:

Ιουστίνος - Φιλόσοφος – Απολογητής - Μάρτυρας

Ο Ιουστίνος αναζητούσε την αλήθεια και απέρριψε την Ελληνική Φιλοσοφία. Σαν απολογητής υπερασπίστηκε της διδασκαλίες των «καθ’ ομολογίαν» Χριστιανών, και ο ίδιος Μαρτύρησε για αυτό. Αξιοσημείωτη είναι η εκτίμηση που είχε ο Ιουστίνος για την αλήθεια, και γι’ αυτό υπέφερε. Αυτές  οι ιδιότητες βρίσκονται στις ζωές των ακολούθων του Ιησού σήμερα.

Στο βιβλίο «Φως», (1930 τόμος 1 σελίδες 91-97), η Σκοπιά αναφέρει για την ουράνια τάξη των «καθ’ ομολογίαν Χριστιανών», για το μεγάλο πλήθος που θα πάνε στον ουρανό σαν δευτερεύουσα τάξη. (Τότε πίστευε ότι ο «Πολύς Όχλος» της Αποκάλυψης 7/ζ΄, θα πήγαινε και αυτός στον ουρανό).

Σχετικά με το υπόλοιπο των 144.000, η Σκοπιά αναφέρει για την «ανάμνηση του Κυρίου» στις 15/4/1985, ότι μόνο 9.081 καθ’ ομολογίαν Χριστιανοί, είναι μέλη των 144.000. Έτσι, καθαρά η Σκοπιά μας δηλώνει ότι και τα μέλη της είναι καθ’ ομολογίαν  Χριστιανοί.  Όμως αφού μπορεί η Σκοπιά να χαρακτηρίζει έγκυρη την δήλωση αυτή, τότε έγκυρη είναι και η ομολογία των Χριστιανών του πρώτου και δεύτερου αιώνα που πέθαναν μαρτυρικά ομολογώντας τον Ιησού. Και αφού το να είναι κάποιος εκλεκτός και κεχρισμένος του Θεού είναι κάτι που αφορά το άτομο και τον Θεό μόνο, τότε ο ισχυρισμός της Σκοπιάς ότι οι καθ’ ομολογίαν  Χριστιανοί του πρώτου αιώνα δεν ήταν όλοι αληθινοί ακόλουθοι του Ιησού πέφτει στο κενό, γιατί την ίδια λογική την αποδέχεται για τα μέλη της τον 20ον  αιώνα.

Πηγαίνουμε πίσω στον πίνακα μας και κοιτάζουμε τα 3.000.000 καθ’ ομολογίαν Χριστιανούς, και κάνουμε την εξής αφαίρεση:

1. Ένα μέρος αυτών που κατείχαν τους κώδικες είναι αληθινοί πιστοί. Για χάρη της συζήτησης, ας κάνουμε άλλη μία υποχώρηση, και ας πούμε ότι μόνο 2% είναι Χριστιανοί αληθινοί, δηλαδή 3.000.000 X 2% =  60.000 αληθινοί Χριστιανοί. Και ας προσθέσουμε τον αριθμό αυτό στην γραφική μας παράσταση.

Χρησιμοποιώντας το 2% φτάνουμε σε ένα αριθμό 224.000 πού είναι 80.000 περισσότερο από το όριό μας των  144.000, που μάλιστα έχουμε βάλει και ποσοστό «αποστατών»  98% !!!

Tώρα πρέπει και να προσθέσουμε τον αριθμό των Χριστιανών που ήταν στης κατακόμβες καθώς και τα εκατομμύρια των τάφων εκεί, γεγονός που το παραδέχεται η Σκοπιά. Έτσι τώρα θα υπολογίσουμε τον πιο μικρό αριθμό σε εκατομμύρια, δηλαδή 2.000.000. Ξανά προσθέτουμε το 2% ποσοστό αληθινών Χριστιανών και έτσι έχουμε 40.000 "αληθινών Χριστιανών". Τώρα προσθέτουμε των αριθμό αυτό στο προηγούμενο σύνολο, και γίνεται: 264.000 "χρισμένων Χριστιανών". Σημαίνει ότι έχουμε 120.000 περισσότερους Χριστιανούς από αυτούς που πρέπει να είναι. Και έχουμε ακόμα να καλύψουμε μια ιστορία 1600 χρόνων. Τι λέει η Σκοπιά γι' αυτό;

«Υπήρχε μια μειονότητα Χριστιανών που ήταν η αληθινή Εκκλησία του Ιησού στο πέρας αυτών των 19 αιώνων. Κάτω από αγγελική κατεύθυνση είχαν μαζευτεί σε σκεύη δηλαδή εκκλησίες που υπηρετούσαν πιστά των Θεό και τον Χριστό.» (Mατθ. 16:18. Πραξ. 2:1-42)

Αν τώρα αυτοί οι «αληθινοί Χριστιανοί» ήταν οργανωμένοι σε εκκλησίες, πόσο αριθμεί μια  Εκκλησία; Σίγουρα δεν μπορεί να είναι ένας ή δύο, αλλά χρειάζεται Πρεσβυτέρους, Διακόνους και μέλη.

Μία μικρή «εκκλησία» για τους «Μάρτυρες της Σκοπιάς», είναι 12 άτομα, και μια μεγάλη μπορεί να φτάσει και 110. Παίρνουμε τον αριθμό 12 για κάθε Εκκλησία, και προσθέτουμε 12 (μέλη) X 3 (εκκλησίες ) X 1600 χρόνια = 57.600 "αληθινών Χριστιανών" Προσθέτουμε τον αριθμό αυτό στην γραφική μας παράσταση και έχουμε:

Ένα ολικό όριο που φτάνει 321.000 "χρισμένων Χριστιανών", πράγμα το οποίο σημαίνει ένα αριθμό 177.000 περισσότερους από το επιτρεπτό όριο. Και αυτό το κάνουμε με έναν υπερσυντηρητικό υπολογισμό ότι θα υπάρχουν μόνο 36 χρισμένοι στον κόσμο για 1600 χρόνια. Όμως σε συγκεκριμένες χρονικές περιόδους, υπήρχαν πολύ περισσότεροι Χριστιανοί στη γη, όπως στην περίπτωση των «Καθαρών», που αναφέρει και η Σκοπιά.

Μάλιστα η Σκοπιά αναφέρει, ότι οι Καθαροί ήταν αληθινοί ερευνητές της αληθείας και μάλιστα κατάφεραν να απελευθερωθούν σε πολλά από τα «ψευδή δόγματα» της «Βαβυλώνας της Μεγάλης». Ήταν «πραγματικοί εκζητητές της αληθείας» με βάση το «φως που είχαν τότε». (Τον ίδιο όρο η Σκοπιά χρησιμοποιεί και για τον Ρώσσελ). Σε μια περίοδο 20 χρόνων 1.000.000 έχασαν την ζωή τους σε αυτό τον διωγμό. Ας υποθέσουμε ότι από αυτούς, μόνο 400.000 ήταν οι πραγματικοί Καθαροί. Έτσι έχουμε τώρα 400.000 X 2% (98% για αποστασία) = 8.000 "Χριστιανοί". Και τους προσθέτουμε στο σύνολο μας:

Έχουμε τώρα 329.000 "χρισμένους" Χριστιανούς, δηλαδή 185.000 πάνω από το όριο των 144.000. Για να φτάσουμε σε αυτό τον αριθμό έχουμε υπολογίσει το ποσοστό της Αποστασίας στο 98%. Εάν όμως χρησιμοποιήσαμε το 50% τότε θα είχαμε τον τρομακτικά μεγάλο αριθμό των Χρισμένων Χριστιανών σε 16.397.000 !!! Και ρωτούμε μήπως η Σκοπιά θεωρεί το 50% των πιστών της Αποστάτες; Δηλαδή με τη λογική αυτή, από τα 6.000.000 πιστών οπαδών της τα 3.000.000 θα πρέπει να θεωρηθούν αποστάτες. Θα μας απαντούσε «σίγουρα όχι», γιατί δεν θα περηφανεύετο κάθε τέλος του χρόνου για της αυξήσεις που έχει στα μέλη της, ούτε για την «καθαρότητα της οργάνωσης»…

Η Σκοπιά μας έχει δηλώσει για τους Χριστιανούς των πρώτων τριών αιώνων:

33 μ.Χ. "Χιλιάδες Ιουδαίοι πιστοί" 3.000
64 μ.Χ. "Αμέτρητο πλήθος μαρτύρησε"  20.000
95 μ.Χ. Κάτω από τον Διοκλητιανό μαρτύρησαν 40.000
199 μ.Χ. Ζούσαν τότε περίπου "Χριστιανοί" 3.000.000
284 μ.Χ. Σε ένα μεγάλο διωγμό μαρτύρησαν 861.000
33-200 μ.Χ. "Εκατομμύρια τάφοι στης κατακόμβες" 2.000.000
36-46 μ.Χ. "μυριάδες προσήλυτους " από τον Παύλο 20.000

Το σύνολο στον πιο πάνω χάρτη είναι  5.943.000. Παρ όλα αυτά, η Σκοπιά μπορεί να έχει  μόνο  45.087 χρισμένους. Και για να ταιριάζουν οι αριθμοί για την Σκοπιά, πρέπει να έχει 92% αποστασία στους πρώτους 3 αιώνες. Και πως είναι δυνατό αυτό να είναι σε αρμονία με τα λόγια του Ιησού ότι δεν θα υπερισχύσουν οι πύλες του Άδη την Εκκλησία Του; Αν αυτός ο αριθμός είναι σωστός, τότε ο Άδης θριάμβευσε πάνω στην Εκκλησία του Ιησού.

Αυτό όμως εμπερικλείει και άλλα θέματα. Για παράδειγμα οι ζώντες χρισμένοι δεν είχαν επιτυχία στο κήρυγμα να κάνουν πιστούς. Επίσης εγείρει ερωτηματικά για τους διωγμούς που υπέστη η Χριστιανική Εκκλησία. Πώς μπορούμε να έχουμε 10 μεγάλους διωγμούς για μια περίοδο πάνω από 300 χρόνια, με 150 πιστούς τον χρόνο; Και γιατί οι Ρωμαίοι να μπούνε στον κόπο να ασχοληθούν με ένα τόσο μικρό αριθμό ατόμων; Πως μπορεί ο αριθμός των πρώτων Χριστιανών να είναι τόσο μικρός αφού και σύμφωνα με την Σκοπιά οι πρώτοι Χριστιανοί είχαν επιτυχία στο να κάνουν νέους προσήλυτους; Αν τα καλά νέα σύμφωνα με τον Παύλο κηρύχτηκαν στην τότε γνωστή γη, πως είναι δυνατόν να υπάρχουν τόσο λίγοι αληθινοί Χριστιανοί; Τότε ο Θεός θα αποτύχαινε παταγωδώς!

Η απάντηση σε όλα αυτά τα ερωτήματα είναι μία. Η Σκοπιά κάνει λάθος για των αριθμό των αληθινών πιστών στους περασμένους 19 αιώνες.

Η Σκοπιά δείχνει να είναι πολύ σίγουρη για την «ικανότητά» της να προσδιορίζει ποιος είναι «χρισμένος» και ποιος όχι. Με λίγα λόγια έχει πάρει και την θέση του Θεού!!! Έχουν κηρύξει ανάξιους εκατοντάδες χιλιάδες Μαρτύρων του Χριστού, με την δικαιολογία ότι είναι πάρα πολλοί για να ταιριάζουν με τα δικά της κριτήρια. Είναι η  κυκλική λογική που χρησιμοποιεί, δηλαδή λέω ότι έχω δίκαιο για να φανεί ότι έχω άδικο. Άρα στερείται λογικής και αφού δεν έχει λογική δεν είναι από τον Θεό.

Η απόδειξη της Σκοπιάς για το αν κάποιος είναι «χρισμένος», είναι τελείως υποθετική. Περιλαμβάνει τα προσωπικά σου αισθήματα, σκέψεις και ιδέες. Και αφού η ίδια η Σκοπιά λέει ότι κανένας δεν μπορεί να αποφασίσει για την θέση κάποιου άλλου αν θα έχει ουράνια ελπίδα, πως μπορεί και ισχυρίζεται ότι 861.000 που πέθαναν από τον Διοκλιτιανό δεν ήταν από τους  «χρισμένους»; Μήπως η Σκοπιά  γνώριζε αυτούς τους ανθρώπους προσωπικά ή είχε την ευκαιρία να τους παρατηρήσει; Και αφού το να είναι κάποιος «χρισμένος» είναι υπόθεση του Ιεχωβά και του ατόμου, άρα δεν μπορεί να ξέρει η Σκοπιά. Ο μόνος λόγος που δεν μπορούν να τους δεχτούν σαν «χρισμένους», είναι γιατί θα κατάρρευση το σύστημα της.

Εδώ η Σκοπιά επιτρέπει μόνο 144.000 χρισμένους Χριστιανούς. Υπήρχαν 52.465 που έλαβαν από τα εμβλήματα το 1935. Άρα για τους περασμένους 19 αιώνες υπήρχαν μόνο 91.535 χρισμένοι χριστιανοί. Στην εποχή του Ρώσσελ, οι τότε Μάρτυρες πίστευαν ότι το κάλεσμα των 144.000 τελείωσε το 1881. Πως γίνεται το κάλεσμα να τέλειωσε το 1881, να κήρυτταν αυτό το δόγμα για πάνω από 60 χρόνια, και μετά το κάλεσμα να τελειώνει  το 1935;  Η απάντηση είναι: «Το Φως έγινε λαμπρότερο». Τα θέμα σε αυτή την περίπτωση όπως έχουμε δει, είναι ότι το Φως δεν έχει στερεά θεμέλια ή στοιχεία για να στηριχθεί. Είναι το «φως» της Σκοπιάς που αναβοσβήνει.

Ο μέσος Μάρτυρας δεν αφιερώνει χρόνο να σκεφτεί πολύ για την «τάξη των χρισμένων». Θεωρούν αυτή την «τάξη» σαν κάτι το εξωγήινο. Γι’ αυτούς η ελπίδα τους είναι να ζήσουν στη γη παίζοντας με τα άγρια ζώα. Αν ερευνούσαν το θέμα λίγο ακόμα και με τα συγράμματα της ίδιας της Σκοπιάς, θα έφταναν σε πολύ διαφορετικά συμπεράσματα. Φυσικά  η επιτυχία της Σκοπιάς είναι το ότι έχει κάνει τους οπαδούς της να μην σκέφτονται.

Αν δεν υπήρχε «χρισμένη» τάξη το 1878, τότε ποτέ δεν υπήρξε ο πιστός και φρόνιμος δούλος, και ο Ιησούς Χριστός ποτέ δεν τους διάλεξε να αντιπροσωπεύουν τα συμφέροντα του στην γη το 1918 και να δίνουν την πνευματική τροφή εν καιρώ. Αν αληθεύει αυτό, τότε η Σκοπιά δεν είναι ο αγωγός του Θεού και ολόκληρη η οργάνωση είναι ψεύτικη.  Η  ύπαρξη της Σκοπιάς πέφτει ή στέκεται στο «δόγμα των χρισμένων». Το τέλος των «χρισμένων» είναι το τέλος της Σκοπιάς. Ίσως και γι’ αυτό τον λόγο ο αριθμός των χρισμένων τα τελευταία 20 χρόνια δεν έχει αλλάξει σημαντικά, που λογικά δεν θα έπρεπε να ζει κανένας αφού το κάλεσμα τελείωσε το 1935.

Η Σκοπιά με τα ίδια της τα λόγια καταδικάζεται…

Κείμενο – Έρευνα

Μορφέας.

Δημιουργία αρχείου: 9-12-2002.

Τελευταία ενημέρωση: 14-6-2017.

ΕΠΑΝΩ