Ορθόδοξη Ομάδα Δογματικής Έρευνας

Κεντρική Σελίδα

Αθεϊσμός

Περί συνέπειας Θεϊσμού, Αγνωστικισμού και Αθεϊσμού * Η λογική συνέπεια τής αναίρεσης Αθεϊσμού - Αγνωστικισμού * Ο αντιεπιστημονικός σκοταδισμός τής Αθεϊστικής θρησκείας

Τίνος εργαλείο είναι ο Ορθολογισμός;

Λογική ασυνέπεια Αθεϊστών που αυτοπροβάλλονται ως "ορθολογιστές"

 

 

Όταν οι παράλογοι του αθεϊσμού αυτο-διαφημίζονται ως λογικοί!

 

1. Ασυνεπής χρήση της λέξης

Συχνότατα συναντάμε άθεους να λένε προς Χριστιανούς: "Γιατί χρησιμοποιείτε τη λογική και ορθολογικά επιχειρήματα εναντίον μας; Ο Ορθολογισμός είναι δικό μας εργαλείο, και δεν σας αρμόζει!" Είναι όμως έτσι;

Για να είναι κάποιος "ορθολογιστής" με την έννοια της λέξης, οφείλει να χρησιμοποιεί ορθά το λογισμό του και το λόγο του. Οφείλει να μην έχει αντιφατικότητες στο λόγο, τη σκέψη και την κοσμοθεωρία του. Διαφορετικά δεν μπορεί να διαφημίζεται ως τέτοιος.

Δυστυχώς όμως, λόγω του ότι αυτοί που συνήθως αυτο-διαφημίζονται ως "ορθολογιστές" είναι οι ανορθολογιστές άθεοι, ή ψευτο-διαφωτιστές, έχει επικρατήσει να ονομάζεται "ορθολογιστής", εκείνος ο άνθρωπος που έχει εξορίσει από το λεξιλόγιό του τη λέξη: "πίστη", και που αποδέχεται μόνο τα βλεπόμενα. Αυτός που (υποτίθεται ότι) σκέπτεται και δέχεται μόνο λογικές αποδείξεις για το κάθε τι γύρω του, απορρίπτοντας όλα όσα θυμίζουν πίστη. Εξ' αιτίας των ανορθολογιστών αυτών ψευτοδιαφωτιστών, η λέξη έχασε πλέον την πραγματική της έννοια, και λέγεται συχνά με ειρωνεία για τον υλιστή και τον μηδενιστή, γι' αυτόν που μυωπικά δεν βλέπει τίποτα πέρα από την ύλη.

Βέβαια η λέξη διατηρεί την αξία της, παρά την κακοποίηση που έχει υποστεί από τους ψευτο-διαφωτιστές και τους μηδενιστές. Και είναι ανάγκη να ξεκαθαρίσουμε το ποιος είναι στην πραγματικότητα ο ορθολογιστής, και ποιος ο ανορθολογιστής. Ποιος είναι ο λογικός και ποιος είναι ο αντιφατικός. Πρέπει με άλλα λόγια, να γίνει κατανοητό, ότι ο Ορθολογισμός, δεν είναι συνεπές εργαλείο, ούτε των υλιστών και αθεϊστών, ούτε των ψευτο-διαφωτιστών. Αλλά είναι συνεπές εργαλείο ΜΟΝΟ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ. Γιατί από τις ομάδες σκέψης και κοσμοθεωρίες, μόνο οι Χριστιανοί χρησιμοποιούμε το λόγο και τη λογική μας με συνέπεια και χωρίς αντιφάσεις.

 

2. Αντιφατικότητες των ψευτο-ορθολογιστών

Ως Χριστιανοί, έχουμε ήδη δείξει με ορθολογικό τρόπο σε άλλα άρθρα αυτής της ενότητας, την αντιφατικότητα του αθεϊσμού. Αντιφατικότητα στις πεποιθήσεις. Αντιφατικότητα στη νοοτροπία. Αντιφατικότητα στη συνέπεια. Αντιφατικότητα στα επιχειρήματα. Έχουμε δείξει με πολλούς τρόπους το πώς ο αθεϊσμός ενώ επιμένει να καταφέρεται κατά της πίστης, στην πραγματικότητα εδράζεται πάνω σε αξιώματα πίστης, αδυνατώντας να αποδείξει τα βασικά αξιώματα της ιδεολογίας του, αλλά και της ίδιας της ύπαρξής μας! Έχουμε δείξει, το πώς ο αθεϊσμός, με αν-ορθολογικό τρόπο, κλείνει τα μάτια στις αποδείξεις αυτοπτών μαρτύρων, προσπαθώντας να γελοιοποιήσει αντί να αντιτάξει επιχειρήματα. Και έχουμε απαντήσει σε όλα τα βασικά παιδιάστικα επιχειρήματά του, πολλά από τα οποία δεν έχουν καν νόημα στην ανθρώπινη γλώσσα. Έχουμε δείξει επίσης, το πώς πολέμησε ο αθεϊσμός την επιστήμη, και το πώς ΕΠΕΒΑΛΕ την πίστη του στους Χριστιανούς διαφόρων χωρών με τη βία. Έχουμε κάνει μέχρι και ψυχογράφημα των ερμηνευτών ψευτο-ορθολογιστών, όταν διαστρέφουν με ανορθολογικό τρόπο την Αγία Γραφή και άλλα ιερά μας κείμενα.

Μετά από όλα αυτά, πώς είναι δυνατόν να μιλούν για ορθολογισμό οι παράλογοι; Πώς είναι δυνατόν να ιδιοποιούνται την ιδιότητα του λογικού οι αν-ορθολογιστές;

Οι Χριστιανοί με συνέπεια, αναγνωρίζουμε ότι σε έναν κόσμο για τον οποίο γνωρίζουμε πολύ λίγα, δεν είναι δυνατόν να εξωθεί η πίστη. Γιατί λόγω αγνοίας ακόμα και αυτής της ουσίας του κόσμου μας, πάντοτε στη βάση της ίδιας μας της ύπαρξης, υπάρχει η πίστη σε κάποια αναπόδεικτα αξιώματα. Ακόμα και στα μαθηματικά! Οι Χριστιανοί με συνέπεια λοιπόν, χρησιμοποιούν τη λογική πλάι-πλάι με την πίστη, η οποία είναι αναπόσπαστο κομμάτι της σκέψης κάθε ανθρώπου. ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΥΛΙΣΤΩΝ, και ας μη το παραδέχονται, με την πασιφανή αντιφατικότητα που τους διακρίνει. Οι Χριστιανοί με συνέπεια δεχόμαστε έναν πνευματικό κόσμο πλάι-πλάι με τον δικό μας τον υλικό. Γιατί ΠΡΟΣΕΧΟΥΜΕ στις μαρτυρίες εκατομμυρίων αυτοπτών μαρτύρων που τον βίωσαν, πολλοί από εμάς μάλιστα τον έχουμε βιώσει οι ίδιοι! Οι αθεϊστές στρουθοκαμηλίζουν, κλείνοντας τα μάτια σε αυτές τις μαρτυρίες. Γιατί "ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ" ότι μόνο αυτά που βλέπουν αυτοί είναι σωστά και υπαρκτά.

 

3. Πειραματικές επιβεβαιώσεις

Με το να δίνουμε σημασία σε κάθε μαρτυρία, με το να διατηρούμε λογική συνέπεια στις θέσεις μας, οι Χριστιανοί έχουμε μια πληρέστερη εικόνα του ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥ κόσμου, σε αντίθεση με τους υλιστές, που μυωπάζουν βλέποντας μόνο το υλικό του μέρος. Και αυτός είναι ο λόγος, που σε όλη την ιστορία της ανθρωπότητας, ΜΟΝΟ ΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ κατάφεραν να δουν πριν από την επιστήμη, πράγματα που η επιστήμη κατάφερε να τα αποδείξει στις ημέρες μας. Γιατί η ορθολογική θεώρηση των πραγμάτων λέει, ότι μια κοσμοθεωρία τεστάρεται και επιβεβαιώνεται από το πείραμα. Και το πείραμα είναι αυτό που την επιβεβαιώνει ως αληθινή.

Στις αρχές του 20ού αιώνα, οι άθεοι κορόϊδευαν τους Χριστιανούς, οι οποίοι πίστευαν και δίδασκαν επί 2000 χρόνια, ότι το σύμπαν έχει αρχή, και δημιουργήθηκε "εκ του μηδενός". Οι άθεοι, χέρι-χέρι με τους φιλοσόφους, θεωρούσαν την τυφλή τους πίστη ως "ορθολογική", καθώς πίστευαν στο παγανιστικό σύμπαν που δεν είχε ούτε αρχή ούτε τέλος. Όμως μια κοσμοθεωρία δεν αρκείται στην πίστη. Έρχεται η στιγμή που το ΠΕΙΡΑΜΑ την αποδεικνύει σωστή ή εσφαλμένη. Έτσι, στο τέλος του 20ού αιώνα, έφθασε πλέον ο καιρός να αποδειχθεί με πανηγυρικό τρόπο ο θρίαμβος των Χριστιανών, προς ντροπή των μυωπικών ψετο-ορθολογιστών του αθεϊσμού και του ψευτο-διαφωτισμού. Αυτό που οι Χριστιανοί ΜΕ ΟΡΘΟΛΟΓΙΚΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ υποστήριζαν για 2000 χρόνια, ερχόμενοι σε αντίθεση με κάθε άλλη ανορθολογική θεώρηση, γελοιοποιούμενοι από άθεους και φιλοσόφους, το απέδειξε η επιστήμη! Η επιστήμη απέδειξε περίτρανα, ότι οι Χριστιανοί ήταν αυτοί που σκέπτονταν όλους αυτούς τους αιώνες "ορθά". Οι ορθολογιστές ήταν μόνο αυτοί!

Οι Χριστιανοί πίστευαν (εξ' εμπειρίας), για χιλιετίες, ότι υπάρχουν κόσμοι παράλληλοι με το δικό μας, που κατοικούνται από πλάσματα που τα ονομάζουμε "πνευματικά". Σε αντίθεση όμως, υλιστές και φιλόσοφοι, δίδασκαν ότι πέρα από όσα υπάρχουν στο δικό μας τετραδιάστατο συμπαντικό χώρο, δεν υπάρχει τίποτα. Και κορόϊδευαν τους Χριστιανούς ως φαντασιόπληκτους. Όμως ήρθε η φυσική του 20ού αιώνα, και άρχισε να μιλάει για παράλληλες διαστάσεις, και να εξηγεί τον κόσμο μας με νέες θεωρίες. Και αυτή η φυσική, στις πιο προηγμένες θεωρίες της, άρχισε να μιλάει για 10 και 11 διαστάσεις, και όχι μόνο για τέσσερις διαστάσεις που ήταν γνωστές στους υλιστές. Και οι διαστάσεις αυτές προέκυψαν από πειραματικά δεδομένα της σωματιδιακής φυσικής! Και άρχισαν μάλιστα οι επιστήμονες να κάνουν σχηματικά πειράματα, για το πώς θα φαινόταν ένα ον περισσοτέρων διαστάσεων, στον δικό μας τρισδιάστατο χώρο! Και αυτό που προέκυπτε, θύμιζε "πνεύμα"!

Όταν οι Χριστιανοί μιλούσαν για δημιουργία ζωής από τον Δημιουργό, οι άθεοι κορόϊδευαν σε περασμένους αιώνες, και έλεγαν ότι η ζωή γεννιέται από μόνη της, και ότι αν αφήσεις νερό στάσιμο, θα γεννηθούν μέσα του σκουλήκια, με αυτόματο τρόπο. Όμως ήρθαν επιστήμονες σαν τον Παστέρ, και έδειξαν ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΑ ότι τίποτα δεν γεννιέται αυτόματα. Και διατύπωσαν τους βασικούς κανόνες της βιολογίας, όπως αυτόν που λέει ότι "η ζωή παράγεται μόνο από ζωή". Κι όμως, ακούμε ακόμα και στην επιστημονική εποχή μας, τους οπαδούς του "Διαφωτισμού" να μας λένε ότι τα ζώα και τον άνθρωπο τα έπλασε και τα "σχεδίασε" τυχαία (!!!) η... τυφλή "φύση". Τόσους αιώνες δεν κατάφεραν τόσοι επιστήμονες να δημιουργήσουν ζωή με τη λογική, όμως η... φύση το έκανε στα τυφλά! Μάλιστα είναι τόσο φανατικοί στον ανορθολογισμό τους αυτόν, που αρνούνται ακόμα και να διδάσκεται ως πιθανή επιστημονική πραγματικότητα στα σχολεία, το να υπάρχει ένας Νοήμων Σχεδιαστής για το σύμπαν. Γιατί θέλουν να μιλούν μόνο αυτοί στα άπειρα παιδιά για να τα προκαταλάβουν, μια και τα επιχειρήματά τους είναι σαθρά και δεν αντέχουν σε λογική αντιπαράθεση, (και το ξέρουν)!

Πώς γίνεται οι αυτοαποκαλούμενοι "ορθολογιστές" να διαψεύδονται από την επιστήμη σε κάθε τους βήμα, ενώ οι Χριστιανοί να μην έχει χρειασθεί να αναιρέσουν ΠΟΤΕ ούτε ένα σημείο της κοσμοθεωρίας τους; Ποιοι είναι οι ορθολογιστές; Αυτοί που διαψεύδονται από την επιστήμη, ή αυτοί που επιβεβαιώνονται; Οι αντιφατικοί ή οι συνεπείς; Αυτοί που κρύβουν τις μαρτυρίες ή αυτοί που τις αξιοποιούν;

 

4. Διαφωτιστικό... σκοτάδι

Από την παρωχημένη πλέον εποχή της Γαλλικής Επανάστασης, το αθεϊστικό σκοτάδι άρχισε να κινείται προς την Ανατολή. Στη Δύση το σκοτάδι αυτό ονομάστηκε: "Διαφωτισμός", γιατί πράγματι, ήταν φωτεινότερο από το Παπικό σκοτάδι που επικρατούσε εκεί κατά τον Μεσαίωνα της αιρετικής Ιεράς Εξέτασης. Για την Ανατολή όμως, ήταν πηχτό σκοτάδι! Γιατί εδώ ποτέ δεν είχαμε Μεσαίωνα. Εδώ υπήρχαν επιστήμονες, φιλόσοφοι, θεολόγοι και άγιοι. Εδώ υπήρχε μια θαυμαστή σύμπραξη μεταξύ επιστημόνων και πιστών. Μάλιστα πολλοί σπουδαίοι επιστήμονές μας εδώ ήταν θεολόγοι, ακόμα και άγιοι!

Διαφωτισμός ήταν για τη Δύση. Όχι για την Ανατολή. Και όλοι αυτοί οι ψευτο-διαφωτιστές που σήμερα έρχονται εδώ να μας μιλήσουν για "θρησκευτικό μεσαίωνα" που δήθεν υπήρχε και στην Ανατολή, είναι ή ανιστόρητοι ή ψεύτες. Και σίγουρα δεν είναι ορθολογιστές με την πραγματική έννοια της λέξης!

Δεν είναι ορθολογιστές, επειδή ΠΙΣΤΕΨΑΝ αυθαίρετα ότι το χάλι του Παπισμού υπήρχε και στην Ορθόδοξη Ανατολή. Επειδή ΠΙΣΤΕΨΑΝ αυθαίρετα, ότι μπορούν να επεκτείνουν τις συνθήκες που επικράτησαν στη Δύση, σε έναν εντελώς διαφορετικό γεωγραφικό και θρησκευτικό χώρο, όπως τον δικό μας. Επειδή ΠΙΣΤΕΨΑΝ τα παραμύθια που τους δίδαξαν οι αντι-Παπικοί ηγέτες του Διαφωτισμού  για δήθεν ταυτότητα πίστης Παπισμού και Ορθοδοξίας. Επειδή ΠΙΣΤΕΨΑΝ (από αντίδραση προς τον Παπισμό), ότι κάθε τι Χριστιανικό είναι σκοτεινό, και κάθε τι αντιχριστιανικό είναι "φωτεινό". Επειδή ΠΙΣΤΕΨΑΝ στα παραμύθια των ψευτο-Διαφωτιστών ηγετών τους, περί δήθεν "θαυμαστού προχριστιανικού αρχαιοελληνικού πολιτισμού". Παραμύθια που σκοπό είχαν να χτυπήσουν τον Χριστιανισμό που δήθεν σκότισε εκείνο τον "θαυμαστό πολιτισμό". Και δεν έχουν τη στοιχειώδη λογική να ερευνήσουν ΟΙ ΙΔΙΟΙ την ιστορία, για να δουν από τι ειδωλολατρικό σκοταδισμό και δεισιδαιμονία γλίτωσε τον κόσμο ο Χριστιανισμός! Γι' αυτό γίνονται οι ψευτο-Διαφωτιστές αυτοί, ΣΥΝΕΡΓΟΙ Νεοπαγανιστών, εναντίον των Χριστιανών! Και δεν έχουν τη στοιχειώδη λογική να κριτικάρουν τους Νεοπαγανιστές συνεργάτες τους! Να το κάνουν, έστω και "για τα μάτια του κόσμου", ώστε να μην ταυτίζονται μαζί τους! Όμως στην πραγματικότητα, με τις αρχαιολατρικές αυτές εμμονές, και την προσωποποιημένη δημιουργό "φύση" του, ο "Διαφωτισμός", υπήρξε το σκαλοπάτι που οδήγησε πολλούς οπαδούς του στη σκοταδιστική οπισθοδρόμηση του Νεοπαγανισμού!

Είναι ανορθολογιστές ακόμα και στη μελέτη της ιστορίας λοιπόν! Σε κάθε τομέα της ζωής και της σκέψης ξεχειλίζουν από ανορθολογισμό και παραλογισμό. Και έρχονται λοιπόν οι άνθρωποι αυτοί, να μας μιλήσουν για "ορθό λόγο" και "επιστήμη" και "πρόοδο", και να μας πουν ότι ο ορθός λόγος είναι δήθεν "δικός τους"! Πράγματα δηλαδή τα οποία πολέμησαν και πολεμούν, και στα οποία αντιφάσκουν κατάφορα!

Ε, λοιπόν, όχι! Δεν τους χαρίζουμε τον τίτλο του "ορθολογιστή". Αυτός είναι τίτλος ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ, και ΠΟΤΕ δεν τον χάσαμε εμείς για να τον κληρονομήσουν αυτοί οι παράλογοι. Θα συνεχίσουμε να τους κριτικάρουμε και να τους αναιρούμε με ορθολογικά επιχειρήματα, θα αποδεικνύουμε τις αντιφάσεις τους και τα ατοπήματά τους, και θα τους εκθέτουμε ως παράλογους και σκοτεινούς, μέχρι το φως του Χριστού να φωτίσει όλη την κτίση!

Γ. Κ.

Δημιουργία αρχείου: 7-9-2005.

Τελευταία μορφοποίηση: 24-1-2019.

ΕΠΑΝΩ