Ελληνικός Παρατηρητής τής Σκοπιάς

Φραγμός στην εκμετάλλευση της απειρίας των άλλων

Ορθόδοξη Ομάδα Δογματικής Έρευνας

Ειδήσεις που σας κρύβει η Σκοπιά

Δικαστικές αποφάσεις ενάντια στους Μάρτυρες τού Ιεχωβά για κάλυψη Παιδεραστίας * Αγωγή 100.000 δολάρια από την Εταιρεία Σκοπιά σε ιστοσελίδα * Με βίασαν στο Μπέθελ! - Ομοφυλόφιλοι στο Κυβερνόν Σώμα τών Μαρτύρων τού Ιεχωβά * Προπαγάνδα σε ανοιχτές εγκυκλοπαίδειες και φίμωση άλλων * Σκάνδαλο συλλόγου με άλλες αιρέσεις

Η Σκοπιά αρνήθηκε ανθρωπιστική βοήθεια πιστών της στο Τρινιδάδ

Η Swaha διανέμει 1.200 δέματα τροφίμων με τη βοήθεια της επιχορήγησης της κυβέρνησης

Rhianna Mc Kenzie

Μετάφραση Κ. Ν.

 

Πηγή: https://newsday.co.tt/

 

Η Swaha Inc είναι μία μη κερδοσκοπική Ινδουϊστική Μη Κυβερνητική Οργάνωση, (ΜΚΟ), με στόχο τη φιλανθρωπία. Όταν λοιπόν η εταιρία Σκοπιά ενημερώθηκε ότι οι Μάρτυρες τού Ιεχωβά στο Τρινιδάδ, (περίπου 10.000), δικαιούνται δωρεάν ενίσχυση τροφίμων και μασκών λόγω τού Κορωνοϊού, αρνήθηκε, με τη δικαιολογία ότι "δεν έχει τη δυνατότητα να διαχειριστεί μια διανομή τέτοιας έκτασης". Βεβαίως όσοι γνωρίζουμε το αποτελεσματικότατο δίκτυο διανομής εντύπων τής εταιρίας Σκοπιά σε όλο τον κόσμο, πίσω από αυτή την ευγενική άρνηση, διακρίνουμε την απροθυμία τής Σκοπιάς να λάβει βοήθεια από ανθρώπους άλλης θρησκείας, τους οποίους θεωρεί "άξιους θανάτου από τον Θεό". Ίσως φοβόταν τους συνειρμούς τών οπαδών της, να λαμβάνουν αφιλοκερδή βοήθεια από "τους κακούς εχθρούς τού Θεού", όπως τους αντιλαμβάνονται. Το ότι είχαν συστήσει σύλλογο με άλλες αιρέσεις, δεν τους ενοχλούσε όμως!

Η Swaha Inc έχει διανείμει πάνω από 1.200 δέματα/συσκευασίες με τρόφιμα και πάνω από 500 μάσκες σε μέλη της ινδουιστικής κοινότητας. Οι μάσκες και τα δέματα παρασχέθηκαν χρησιμοποιώντας χρήματα που χορηγήθηκαν από την κυβέρνηση σε θρησκευτικές ομάδες.

Στις 5 Μαΐου, ο υπουργός Κοινωνικής Ανάπτυξης, Camille Robison-Regis ανακοίνωσε πως θα δοθούν κυβερνητικές επιχορηγήσεις ύψους 10 εκατομμυρίων δολαρίων σε θρησκευτικές ομάδες προκειμένου να βοηθήσουν τα μέλη της κοινότητάς τους. Ο Πούντιτ Μενέσεο Περάντ είπε σε τηλεφωνική συνέντευξη στις 29 Μαΐου, πως η Σουάχα έλαβε 200.000 δολάρια στις αρχές Μαΐου με επιταγή.

Μια δήλωση που δημοσίευσε η Swaha Inc στις 29 Μαΐου (2020) έλεγε: «Η Swaha κινητοποίησε τα διάφορα ιδρύματά μας σε Τρινιδάδ και Τομπάγο (ΤΤ) για να φτάσει στους πιο φτωχούς σε διάφορες κοινότητες».

Ανέφερε επίσης, εκτός από την κυβερνητική βοήθεια, έλαβαν επίσης δωρεές, χρηματοδότηση και συνεισφορές από μέλη και υποστηρικτές.

Δέματα και μάσκες διοχετεύτηκαν μέσω δώδεκα Ινδουιστικών κέντρων Swaha, του Ινδουιστικού Κολλεγίου Swaha Hindu College, τεσσάρων κέντρων φροντίδας και εκπαίδευσης μικρών παιδιών Swaha, και του κλάδου των κοινωνικών υπηρεσιών Swaha.

Ο Persad είπε πως έλαβε μια συντριπτική ανταπόκριση από ανθρώπους για τις δωρεές.

«Οι τηλεφωνικές γραμμές πλημμύρισαν», είπε, και έπρεπε να δημιουργηθεί ένας ιστότοπος για να βοηθήσει στην διανομή των δεμάτων. Μέσω των τηλεφωνικών γραμμών, μπόρεσαν να διευκολύνουν σχεδόν 200 αιτούντες και ο ιστότοπος προσέγγισε περισσότερους από 1.900 αιτούντες.

Αν και δεν μπόρεσαν να φροντίσουν όλους τους αιτούντες, είπε πως οι άνθρωποι ήταν υπομονετικοί. "Δεν μπορούν να γίνουν όλα, εν μία νυκτί."

«Είναι δύσκολο», είπε. «Πρόκειται για μια μοναδική κατάσταση, (όμως) η κυβέρνηση έχει κάνει πολύ καλή δουλειά στον περιορισμό της εξάπλωσης του ιού».

Η δήλωση ανέφερε πως εφαρμόστηκε ένα εύρωστο σύστημα ελέγχου και ισολογισμού ώστε να διασφαλισθούν τα υψηλότερα επίπεδα λογοδοσίας και διαφάνειας. Ανέφερε επίσης πως η εμπειρία περιείχε και ηθική ικανοποίηση αλλά και συγκλονισμό, καθ’ ότι έδωσε επί πλέον έμφαση στην ανάγκη για τέτοιες ενέργειες προσέγγισης.

Άλλες θρησκευτικές ομάδες, όπως η Πίστη Μπαχάι (Baha’I Faith), επίσης έλαβαν επιχορηγήσεις. Οι Μάρτυρες του Ιεχωβά σε Τρινιδάδ και Τομπάγο, ωστόσο, είπαν σε δήλωσή τους πως δεν θα αποδεχθούν την επιχορήγηση, δηλώνοντας ότι δεν είναι υλικοτεχνικά καταρτισμένοι για να διαχειριστούν μια κατανομή τέτοιου μεγέθους.

Δημιουργία αρχείου: 12-2-2021.

Τελευταία μορφοποίηση: 13-2-2021.

ΕΠΑΝΩ