Ελληνικός Παρατηρητής τής Σκοπιάς

Φραγμός στην εκμετάλλευση της απειρίας των άλλων

Ορθόδοξη Ομάδα Δογματικής Έρευνας

Ειδήσεις που σας κρύβει η Σκοπιά

Διεθνές σκάνδαλο παιδεραστίας στη Σκοπιά // 2016: Μάρτυρες του Ιεχωβά και κακοποίηση παιδιών. Σκοπιά εναντίον... Σκοπιάς! // Με βίασαν στο Μπέθελ! - Ομοφυλόφιλοι στο Κυβερνόν Σώμα τών Μαρτύρων τού Ιεχωβά // Ρώσσελ: Μια μοιχαλίδα "μέδουσα" // Η καθαρότητα τής Εκκλησίας

Και νέο διεθνές σκάνδαλο παιδεραστίας τών Μαρτύρων τού Ιεχωβά

Η "καθαρή οργάνωση τών Μαρτύρων τού Ιεχωβά" ξεσκεπάζεται

Η γύμνια αυτών που με θρασύτητα κατηγορούν τους άλλους ως "ανήθικους", ξεμπροστιάζεται παγκόσμια

 

Πηγή: Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Reuters. Δημοσίευση: 27 Ιουλ. 2015.

Αναδημοσίευση από: http://news.in.gr/world/article/?aid=1500015270

 

Για μια φορά ακόμα πρέπει να τονίσουμε ότι αν η Σκοπιά δεν επιδιδόταν διαρκώς στην κατασυκοφάντηση όλων τών άλλων ως "ανήθικων" και δεν παρουσιαζόταν με Φαρισαϊκό τρόπο ως δήθεν "καθαρή οργάνωση", δεν θα είχαμε λόγο να ασχοληθούμε με το θέμα αυτό, γνωρίζοντας ότι σε κάθε μεγάλη ομάδα ανθρώπων υπάρχουν και οι ακάθαρτοι.

Όταν όμως κάποιος παριστάνει ότι είναι κάτι που δεν είναι, κατηγορώντας παράλληλα όλους τους άλλους, φυσικά θα συμβάλλουμε (για μια φορά ακόμα), στη διαπόμπευση όχι μόνο τής ακαθαρσίας του, αλλά κυρίως τού Φαρισαϊσμού του, που είναι ακόμα χειρότερος από την ακαθαρσία του!

Γι' αυτό αναδημοσιεύουμε την είδηση αυτή από το in.gr, όχι για να εμμείνουμε στη νομική τιμωρία τών παιδεραστών τής Σκοπιάς, (πολλοί εκ τών οποίων πιθανόν να έχουν ήδη μετανοήσει), αλλά για να εκθέσουμε την υποκρισία της.

Αυστραλία: Συγκάλυψη σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών από τους Μάρτυρες του Ιεχωβά

Χίλιες υποθέσεις σε 60 χρόνια

Σίδνεϊ, Αυστραλία

Η Εκκλησία Μαρτύρων του Ιεχωβά στην Αυστραλία δεν κατήγγειλε στην αστυνομία περισσότερες από 1.000 περιπτώσεις σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών που χρονολογούνται εδώ και τουλάχιστον 60 χρόνια, όπως ειπώθηκε σήμερα ενώπιον κυβερνητικής επιτροπής που ερευνά την υπόθεση παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης στους κόλπους της.

Η Αυστραλιανή Βασιλική Επιτροπή για τις Θεσμικές Αντιδράσεις στην Σεξουαλική Κακοποίηση Παιδιών, η οποία θεσπίστηκε το 2013 εν μέσω καταγγελιών για συστηματικές σεξουαλικές κακοποιήσεις παιδιών στους κόλπους της Καθολικής Εκκλησίας στην Αυστραλία, έχει ευρεία δικαιοδοσία για να ερευνήσει ανάλογες υποθέσεις σε θρησκευτικές και κοσμικές οργανώσεις.

Κατά την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας σχετικά με τις ενέργειες της Εκκλησίας Μαρτύρων του Ιεχωβά, ο Άνγκους Στούαρτ, ανώτερος σύμβουλος της Επιτροπής, δήλωσε: Ενώπιον της Βασιλικής Επιτροπής θα κατατεθούν στοιχεία, από τα οποία θα προκύπτει ότι από τους 1.006 φερόμενους ως δράστες παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης που αναγνωρίστηκαν από την Εκκλησία από το 1950, ούτε ένας δεν καταγγέλθηκε από αυτήν στις αρχές".

«Αυτό υποδηλώνει ότι πρόκειται για πρακτική της Εκκλησίας Μαρτύρων του Ιεχωβά να αποκρύπτει τις πληροφορίες που αφορούν τα αδικήματα για παιδική σεξουαλική κακοποίηση και να μην τις καταγγέλλει στην αστυνομία ή στις άλλες αρμόδιες αρχές» ανέφερε.

Η Εκκλησία Μαρτύρων του Ιεχωβά, η οποία εδρεύει στις ΗΠΑ, αριθμεί περίπου οκτώ εκατομμύρια μέλη παγκοσμίως. Στην Αυστραλία υπάρχουν περίπου 68.000 μέλη, σύμφωνα με τον Στούαρτ.

Παρότι η Εκκλησία διέγραψε 401 μέλη της έπειτα από εσωτερικές ακροαματικές διαδικασίες για σεξουαλική κακοποίηση παιδιών, επέτρεψε σε 230 από αυτά να επιστρέψουν στους κόλπους της, είπε ο ίδιος.

Δημιουργία αρχείου: 28-7-2015.

Τελευταία μορφοποίηση: 7-1-2017.

ΕΠΑΝΩ