Ελληνικός Παρατηρητής τής Σκοπιάς

Φραγμός στην εκμετάλλευση της απειρίας των άλλων

Ορθόδοξη Ομάδα Δογματικής Έρευνας

Ερωτήσεις

Έχουν οι Μάρτυρες τού Ιεχωβά, μεγαλύτερο ποσοστό "καλύτερων ανθρώπων"; // Ξέρετε εσείς και δεν ξέρει το "Κυβερνών Σώμα"; // Ακόμα και αν είναι λάθος η Σκοπιά, εγώ ο απλός "Μάρτυρας" τι φταίω;

Πού τα μάθατε όλα αυτά εσείς οι πρώην Μάρτυρες;

Δεν τα οφείλετε στη Σκοπιά;

 

Πανικοβλημένοι οι οπαδοί της Σκοπιάς από τον κόσμο που εγκαταλείπει την οργάνωσή τους, προσπαθούν με αυτή την ερώτηση να παρηγορηθούν. Προσπαθούν να αποδώσουν στη Σκοπιά ξένες ικανότητες και ξένους κόπους, για να κρατήσουν τους εαυτούς τους πεπεισμένους ότι βρίσκονται στη "σωστή θρησκεία".

Ο Ιησούς Χριστός, είπε στους μαθητές του να διδαχθούν από τα πουλιά και από τα φυτά (Ματθαίος 6/ς: 26-28). Θα ήταν παράλογο, αν ισχυριζόμασταν, ότι δεν καταφέραμε εμείς να διδαχθούμε κάτι ελάχιστο και από τη Σκοπιά. Όμως το "ελάχιστο" αυτό, έχει μεγάλη διαφορά, από "όλα αυτά που ξέρουμε", ή έστω "τον τρόπο να μελετάμε", τα οποία θέλουν να αποδώσουν στη Σκοπιά οι οπαδοί της για να την τιμήσουν.

 

Ας δούμε τι σωστό μάθαμε στη Σκοπιά:

Μάθαμε να μιλάμε με τεχνικές "μάρκετινγκ" σε άλλους.

Μάθαμε να αγαπάμε την Αγία Γραφή.

Μάθαμε να θεωρούμε τη διάδοση του Ευαγγελίου ως κάτι σημαντικό στη ζωή μας.

Μάθαμε να προσπαθούμε να ζήσουμε σωστά.

Ναι, αυτά θα ήμασταν ψεύτες αν τα αρνούμασταν! Πράγματι, είναι χρήσιμα πράγματα!

 

ΟΜΩΣ, μήπως θα έπρεπε να νιώθουμε και ευγνωμοσύνη για τη Σκοπιά, γι' αυτά που μάθαμε;

Μήπως άραγε, αυτά τα παραπάνω, δεν θα μπορούσαμε να τα μάθουμε ΣΕ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΗ θρησκεία που θέλει να φέρει το όνομα του Χριστού; Υπάρχει κάποια θρησκεία που θέλει να λέγεται Χριστιανική, η οποία να μην εκπαιδεύει τα μέλη της στα ζητήματα αυτά;

Ίσως βρεθούν πολλές θρησκείες που από τα παραπάνω να μην εκπαιδεύουν τα μέλη της μόνο στο "μάρκετινγκ". Όμως τις τεχνικές αυτές η Σκοπιά δεν τις ανακάλυψε η ίδια. Τις αντέγραψε από τη σχετική επιστήμη του μάρκετινγκ! Δεν είναι κάτι δικό της. Μήπως θα πρέπει να νιώθουμε υποχρέωση στην επιστήμη αυτή αντί για τη Σκοπιά, για τα όσα αντέγραψε και μας δίδαξε από αυτή η Σκοπιά; Αν είχαμε δαπανήσει το χρόνο αυτό που δαπανήσαμε για τη Σκοπιά σε μαθήματα Μάρκετινγκ, θα είχαμε μάθει πολύ περισσότερα!

Όσο για τα άλλα που μάθαμε, ποια Χριστεπώνυμη θρησκεία δεν διδάσκει στα μέλη της την αγάπη για την Αγία Γραφή;

Ποια Χριστεπώνυμη θρησκεία δεν θεωρεί το κήρυγμα του Ευαγγελίου ως κάτι σημαντικό;

Ποια Χριστεπώνυμη θρησκεία δεν διδάσκει έναν Χριστιανικό τρόπο ζωής;

Εάν λοιπόν αυτά θα μπορούσαμε να τα μάθουμε σε οποιαδήποτε θρησκεία και αν βρισκόμασταν, γιατί θα έπρεπε να νιώθουμε ευγνωμοσύνη στη Σκοπιά;

Πολύ δε περισσότερο, όταν εκτός από αυτά τα καλά, (τα οποία θα μπορούσαμε να βρούμε σε οποιαδήποτε άλλη Χριστεπώνυμη θρησκεία), η Σκοπιά μας έκανε και πάρα πολύ κακό!!!

Πώς μπορείς να νιώθεις ευγνωμοσύνη, για κάποια οργάνωση που σου έχει κάνει τόσο κακό;

 

Ας δούμε τι κακό μας έχει κάνει η οργάνωση της Σκοπιάς, ειδικότερα στον τομέα της γνώσης:

Μας γέμισε το μυαλό με αντιχριστιανικά και αιρετικά δόγματα. Οτιδήποτε η Χριστιανική Εκκλησία απέρριψε στις Θεόπνευστες Οικουμενικές Συνόδους ως αίρεση, η Σκοπιά μας το δίδαξε ως "θεόδοτη" αλήθεια!

Αυτό με τη σειρά του, πολλαπλασίασε την προσπάθεια που χρειαζόταν για να διδαχθούμε το σωστό Χριστιανικό δόγμα όταν φύγαμε από εκεί. Γιατί χρειαζόμασταν όχι μόνο ανοικοδόμηση, αλλά και γκρέμισμα των ψευδών δογμάτων της Σκοπιάς. Και χρειασθήκαμε χρόνια για να πετάξουμε αυτή την άχρηστη και ψευδή γνώση που μας φόρτωσε. Χρόνια που η Σκοπιά ΜΑΣ ΤΑ ΧΡΩΣΤΑΕΙ!

Μας δίδαξε μια Αγία Γραφή με 10 λιγότερα βιβλία, και μας συκοφάντησε τα 10 αυτά βιβλία ως "απόκρυφα" και ψευδή! Μας χρωστάει το χρόνο που μας στέρησε τις θεϊκές αυτές αλήθειες!

Μας οδήγησε στον τόπο αναθέματος, να κηρύττουμε "άλλο ευαγγέλιο" (Γαλάτας 1/α: 8,9). Μας χρωστάει μια συγνώμη!

Μας έκανε να θεωρούμε τους άλλους ως "πλήθος άξιο καταστροφής". Δηλαδή μας έκανε ΚΡΙΤΕΣ των συνανθρώπων μας, και ανθρώπους που με φαρισαϊκό τρόπο αυτοδικαιωνόμασταν και κατηγορούσαμε άλλους. Κάτι που επιφέρει την οργή του Θεού (Ρωμαίους 14/ιδ: 10). Μας χρωστάει μια συγνώμη για την καταστροφή που προκάλεσε στην προσωπικότητά μας!

Κακοπαράστησε στα μάτια μας τον Θεό, διδάσκοντάς μας έναν "θεό" ΚΑΚΟ, που θα σκοτώσει αιώνια χωρίς ελπίδα ανάστασης, όλους όσους δεν δέχονται τα ψευδή δόγματα της Σκοπιάς, έστω και αν αυτοί είναι... μωρά! Μας δίδαξε έναν "θεό" εκδικητικό, με θιγμένη δικαιοσύνη, που απαιτεί τον θάνατο του αθώου στη θέση του ενόχου! Έναν "θεό" που μόνο να τον φοβάται μπορεί κάποιος ή να τον μισεί, και όχι να τον αγαπάει αληθινά ως στοργικό Πατέρα. Μας χρωστάει την καθυστέρηση στη γνωριμία μας με τον αληθινό Θεό.

Κατέστρεψε τις δυνάμεις αντίληψής μας, διαστρεβλώνοντας κάθε έννοια γραμματικής, λογικής και συνοχής των εδαφίων της Αγίας Γραφής, και αφαιρώντας μας έτσι τη δυνατότητα να μπορούμε να τα καταλάβουμε όπως είναι πραγματικά! Μας χρωστάει τη διανοητική ζημιά που μας προξένησε, και που τη θεραπεύσαμε με τη βοήθεια της αληθινής Εκκλησίας του Χριστού.

Διεκδικώντας το αποκλειστικό δικαίωμα στην έρευνα και στην ερμηνεία της Θείας Αποκάλυψης, μας στέρησε τη δυνατότητα να μάθουμε να ερευνούμε σωστά και λογικά, και μας κατάντησε να διαστρέφουμε το κάθε τι, ώστε να στηρίζουμε τις δικές της προχειρότητες και δογματικές αλχημείες. Μας χρωστάει μια συγνώμη γι' αυτή την τροχοπέδη που μας δημιούργησε.

Οδήγησε εμάς και συγγενείς μας για δεκαετίες σε συμμετοχή σε ψευδοπροφητείες, που ΠΑΝΤΟΤΕ αποδεικνύονταν ψευδείς και αποτυχημένες. Μας χρωστάει πολλές συγνώμες.

Μας απέκρυψε ΕΚΟΥΣΙΩΣ την αλήθεια, για ζητήματα που αποδείκνυαν τη δογματική της στρεβλότητα, όπως τα αδιάσειστα στοιχεία που αποδεικνύουν επιστημονικά και Αγιογραφικά το σφάλμα του 1914. Μας χρωστάει (ακόμα) να πει την αλήθεια.

Μας υποσχόταν ψευδή προστασία και σωτηρία, και μας έδινε ψευδείς ελπίδες για παραδείσους τρυφών, αποστερώντας μας από τη Χριστιανική ελπίδα. Μας χρωστάει τουλάχιστον ηθική ικανοποίηση.

Μας έκλεινε την πόρτα της βασιλείας των ουρανών, λέγοντάς μας ότι μόνο λίγοι είναι για εκεί, των οποίων ο αριθμός συμπληρώθηκε. Μας χρωστάει συγνώμη.

Εκμεταλλεύθηκε το χρόνο μας και το μόχθο μας για ίδιον όφελος. Ένα χρόνο που αν είχαμε αφιερώσει στην πραγματική Χριστιανική ζωή και μελέτη, θα είχαμε ωφεληθεί πολλαπλάσια. Μας χρωστάει χρόνο και χρήμα.

Μας απαγόρευσε πηγές γνώσης που φοβόταν, οι οποίες θα μπορούσαν να μας οδηγήσουν σε γνώσεις ανώτερες από τις αιρετικές διδασκαλίες της. Μας χρωστάει την αλήθεια.

Πολλοί από εμάς που έχουμε μέλη της οικογενείας μας στην αίρεση αυτή, ΑΚΟΜΑ δεν μπορούμε να μελετήσουμε με τα μέλη της οικογενείας μας, και να ζήσουμε μια υγιή Χριστιανική οικογενειακή ζωή. Μας χρωστάει την οικογενειακή μας ευτυχία και Χριστιανική πληρότητα που εξακολουθεί να μας στερεί!

Αυτά τα βασικά και άλλα πολλά μικρότερης σημασίας πράγματα, είναι η ζημιά μας από την οργάνωση της Σκοπιάς.

 

Και ρωτάμε κι εμείς με τη σειρά μας:

Συγκρίνονται εκείνα τα τέσσερα μικρά καλά που μας έκανε, και που θα μπορούσαμε να τα ωφεληθούμε και αλλού, με όλα αυτά τα κακά που μας προκάλεσε η Σκοπιά;

Πόσο περισσότερο θα είχαμε προοδεύσει, αν είχαμε αφιερώσει όλα αυτά τα χρόνια σε οποιαδήποτε σωστότερη θρησκεία, ΠΟΛΥ ΔΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ στην αληθινή Εκκλησία Του Κυρίου μας;

Τι από όλα αυτά που πιστεύουμε σήμερα ως Χριστιανοί, μπορεί να τολμήσει να ισχυρισθεί η Σκοπιά ότι μάθαμε από αυτή; Αφού ΤΙΠΟΤΑ δεν έχουμε κρατήσει από τα ψέματα που μας δίδασκε!

Πώς μας έμαθε να ερευνούμε, αφού μας απαγόρευε την ελεύθερη και απροκατάληπτη έρευνα, ακόμα και την αμφιβολία;

Πώς μας έμαθε να ερευνούμε, όταν μας δίδασκε έμμεσα το "πίστευε και μη ερεύνα", εφόσον ήμασταν υποχρεωμένοι να πιστεύουμε όλα όσα μας έλεγε με το φόβο της αποκοπής;

Και όλα αυτά τα κακά που μας έκανε, αναφέρονται μόνο στον τομέα της γνώσης. Χωρίς να αναφερθούμε στα όσα άλλα μας έχει προκαλέσει.

 

Εμείς ΟΛΑ ΟΣΑ ΑΛΗΘΗ ΞΕΡΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗ ΣΩΤΗΡΙΑ ΜΑΣ, ΤΑ ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ.

Γιατί η Εκκλησία έγραψε και μάζεψε την Αγία Γραφή, και μάλιστα ολόκληρη.Τη διατήρησε χωρίς νοθείες (σε αντίθεση με τη ΜΝΚ).

Μας δίδαξε την ταπείνωση και το Χριστιανικό πνεύμα που δεν κατακρίνει πρόσωπα, αλλά μόνο ψευδή συστήματα που υποδουλώνουν το πρόσωπο και το κάνουν "άτομο".

Η Εκκλησία για 2000 χρόνια διδάσκει ΑΝΟΘΕΥΤΟ το Χριστιανικό Ευαγγέλιο, και βοηθάει ανθρώπους σαν εμάς να ελευθερωθούν από ολοκληρωτικές αιρέσεις τύπου Σκοπιάς.

Η Εκκλησία μας δίδαξε να ερευνούμε ελεύθερα, απροκατάληπτα και υπεύθυνα.

Η Εκκλησία μας πρόσφερε τη γνώση 2000 ετών Πατερικών συγγραμμάτων, με σοφία αληθή γνώση που οι οπαδοί της Σκοπιάς δεν φαντάσθηκαν ούτε στα πιο ευλογημένα όνειρά τους.

Και η Εκκλησία μας άνοιξε πάλι την πόρτα της βασιλείας των ουρανών. Στην Εκκλησία του Χριστού μας οφείλουμε τα πάντα, γιατί είναι το Σώμα Του στους αιώνες.

 

Όταν κάποιος σου δώσει λίγα για να σου αφαιρέσει τόσα πολλά, δεν είσαι εσύ που του χρωστάς. ΑΥΤΟΣ ΣΟΥ ΧΡΩΣΤΑΕΙ! Πολύ δε περισσότερο, όταν έχει και τη θρασύτητα να παρουσιάζεται ως... ευεργέτης εκείνου που εξαπάτησε και ζημίωσε!

Η Σκοπιά μας χρωστάει τόσα, που η αιωνιότητα της τιμωρίας της δεν θα αρκέσει για να επανορθώσει το κακό που μας έκανε!

Ν. Μ.

Δημιουργία αρχείου: 14-5-2005.

Τελευταία μορφοποίηση: 10-3-2017.

ΕΠΑΝΩ