Ελληνικός Παρατηρητής τής Σκοπιάς

Φραγμός στην εκμετάλλευση της απειρίας των άλλων

Ορθόδοξη Ομάδα Δογματικής Έρευνας

Ερωτήσεις, Στατιστικές και Ευσεβισμός

Η "εκκλησία" τών ποσοστών // Είναι οι Μάρτυρες τού Ιεχωβά "οι καλύτεροι άνθρωποι"; // Η θεραπεία από την αρρώστια τού Φαρισαϊσμού // To ότι έγινα "καλύτερος άνθρωπος", δεν είναι απόδειξη ότι είμαι στη σωστή θρησκεία; // Με βίασαν στο Μπέθελ! - Ομοφυλόφιλοι στο Κυβερνόν Σώμα τών Μαρτύρων τού Ιεχωβά // Η καθαρότητα τής Εκκλησίας

Οι Μάρτυρες τού Ιεχωβά ρωτούν:

Το μεγαλύτερο ποσοστό "καλών ανθρώπων" στους Μάρτυρες τού Ιεχωβά,

δεν δείχνει ότι είναι η αληθινή θρησκεία;

 

 

Όχι μόνο οι Μάρτυρες τού Ιεχωβά δεν είναι "καλύτεροι άνθρωποι" όπως ισχυρίζονται, αλλά ούτε καν το ποσοστό καλών ανθρώπων ανάμεσά τους δεν είναι αυτό που θέλουν να νομίζουν και να διαφημίζουν!

 

1. Παλαιότερες αναλύσεις μας στο θέμα τών "καλών ανθρώπων"

Έχουμε κατ' επανάληψιν ασχοληθεί με το "ποίημα" που επαναλαμβάνουν οι Μάρτυρες τού Ιεχωβά, κάθε φορά που στριμώχνονται στα δογματικά ζητήματα, και κάποιος τους δείχνει με αποδείξεις, ότι το "ευαγγέλιό" τους, είναι διαφορετικό από αυτό που διδάσκει η Αγία Γραφή. Του λένε: "Εμείς είμαστε Μάρτυρες τού Ιεχωβά, επειδή είμαστε καλύτεροι άνθρωποι". Ή "από τότε που έγινα Μάρτυρας τού Ιεχωβά, έγινα καλύτερος άνθρωπος", ή "μόνο οι Μάρτυρες τού Ιεχωβά είναι καλοί άνθρωποι", ή "μόνο οι Μάρτυρες τού Ιεχωβά διώχνουν τους αμαρτωλούς από ανάμεσά τους, και είναι καθαρή οργάνωση".

Για τον κάθε έναν ισχυρισμό από τους παραπάνω, έχουμε δώσει τεκμηριωμένες απαντήσεις, αποδεικνύοντας ότι οι παραπάνω δηλώσεις, δεν έχουν την παραμικρή σχέση με την πραγματικότητα. Γιατί εκτός από το χάλι που κουβαλάνε οι απλοί Μάρτυρες τού Ιεχωβά, όπως έχουμε δείξει, έχουμε παράλληλα δείξει και το χάλι τής ίδιας τους της οργάνωσης, με πλήθος ντοκουμέντα από την παλιά και τη σύγχρονη ιστορία της, με άρθρα όπως τα ακόλουθα:

Τα παραπάνω άρθρα, έχουν επαρκείς πληροφορίες για το αληθινό πρόσωπο τής οργάνωσης τής Σκοπιάς, ώστε να καταλάβει κάποιος Μάρτυρας τού Ιεχωβά σε τι παγίδα έχει βρεθεί. Αρκεί να τολμήσει να τα διαβάσει!

******************

Στο παρόν άρθρο όμως, θα εξετάσουμε βαθύτερα, ένα ακόμα παραμύθι που ακούμε συχνότατα από τους Μάρτυρες τού Ιεχωβά, σε μια προσπάθεια να πείσουν για την "καθαρότητά" τους. Μας λένε: "Το μεγαλύτερο ποσοστό "καλών ανθρώπων" στους Μάρτυρες τού Ιεχωβά, δεν δείχνει ότι είναι η αληθινή θρησκεία;" Πόσο αληθινός είναι όμως αυτός ο ισχυρισμός;

Έχουμε ΗΔΗ απαντήσει και σε αυτό το ερώτημα, όσον αφορά το γενικότερο ισχυρισμό πολλών Προτεσταντών, περί τής "εκκλησίας τών ποσοστών". Έχουμε δείξει από την Αγία Γραφή, με ιστορικά Αγιογραφικά παραδείγματα, πώς δεν μπορεί κάποιος να κρίνει άλλες ομάδες ανθρώπων, στηριζόμενος στα ποσοστά καλών ανθρώπων ανάμεσά τους. Είδαμε πώς ο Θεός δεν απορρίπτει ποτέ τον λαό του, ούτε σε εποχές στις οποίες οι αληθινά πιστοί έμειναν ελάχιστοι. Είδαμε επίσης ότι ο Θεός δεν θα σκότωνε, και δεν θα αδικούσε ποτέ τον δίκαιο, επειδή ζει σε έναν τόπο γεμάτο από ασεβείς, αλλά ότι η αιώνια  κρίση τού Θεού είναι προσωπική και όχι ομαδική. Όλα αυτά μπορείτε να τα δείτε λεπτομερώς στον παραπάνω δεσμό.

Εδώ όμως, θα δούμε αναλυτικότερα τον ισχυρισμό αυτό τών Μαρτύρων τού Ιεχωβά, ειδικότερα όσον αφορά την ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ θρησκεία. Όσον αφορά το κατά πόσον ΑΥΤΟΙ έχουν "μεγαλύτερο ποσοστό" καλύτερων ανθρώπων, όπως ισχυρίζονται, συγκριτικά με τους Ορθοδόξους.

******************

2. Το βάπτισμα ως κριτήριο ένταξης Ορθοδόξων ή Μαρτύρων τού Ιεχωβά

Όταν λοιπόν λένε οι Μάρτυρες τού Ιεχωβά, ότι "έχουν καλούς ανθρώπους σε μεγαλύτερο ποσοστό από τους Ορθοδόξους", σε ποιο "δείγμα πληθυσμού" αναφέρονται;

Χωρίς να ανασκευάσουμε το "ποιος θεωρείται καλός άνθρωπος", το οποίο όπως είπαμε, το έχουμε αναλύσει εκτενώς στα παραπάνω άρθρα, ας δεχθούμε χάριν τής συζήτησης, ότι πράγματι, οι "καλοί άνθρωποι" είναι το είδος εκείνο τών ανθρώπων που θεωρούν αυτοί "καλούς", δηλαδή αυτούς που ασχολούνται διαρκώς περί τα πνευματικά, (έστω και αν επιδεικνύουν φανατισμό και σκληρότητα χάριν τής θρησκείας τους), και αυτούς που επιδεικνύουν μια "βιτρίνα" ευσέβειας προς τους γύρω τους.

Για να μιλήσουμε όμως για "ποσοστά", χρειάζονται κάποιες προϋποθέσεις: Πρέπει να προσδιορίσουμε δύο ομάδες πληθυσμού, που να έχουν ομοειδή στοιχεία, ώστε να μπορούν να συγκριθούν με αποδεκτό τρόπο. Πρέπει λοιπόν να προσδιορίσουμε ποιον θα θεωρήσουμε "Ορθόδοξο", και ποιον "Μάρτυρα τού Ιεχωβά". Γιατί όπως θα διαπιστώσετε, αυτό και μόνο το αφετηριακό σημείο τής σύγκρισης, αποτελεί από μόνο του, ένα ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ!

Ποιους εννοεί λοιπόν ο Μάρτυρας τού Ιεχωβά, όταν αναφέρεται σε: "Μάρτυρες τού Ιεχωβά";

Όταν εξετάζουμε το ερώτημα αυτό, διαπιστώνουμε ότι και οι ίδιοι οι Μάρτυρες τού Ιεχωβά, έχουν ΣΥΓΧΥΣΗ στον αυτοπροσδιορισμό τους! Γιατί άλλο εννοούν με τη φράση αυτή στη μία περίπτωση, και άλλο στην άλλη!

Εάν για παράδειγμα τους ρωτήσουμε: "Πόσοι Μάρτυρες τού Ιεχωβά υπάρχουν σήμερα στον κόσμο;" Θα μας απαντήσουν: "7.000.000", με βάση τις στατιστικές τους, που δημοσιεύονται στο τρέχον "Βιβλίο τού Έτους" τους. Εκεί πράγματι, θα διαπιστώσουμε ότι τόσοι είναι οι Ευαγγελιζόμενοί τους, δηλαδή αυτοί που κηρύττουν το ευαγγέλιο τής Σκοπιάς παγκόσμια. Εάν πάλι, ρωτήσουμε δύο Μάρτυρες τού Ιεχωβά που θα έρθουν στην πόρτα μας να μας κηρύξουν: "Τι είσαστε εσείς;", θα μας απαντήσουν: "Μάρτυρες τού Ιεχωβά".

Προσέξτε όμως, πώς διαφοροποιείται η απάντησή τους, όταν τους πούμε: "Εγώ όμως, γνωρίζω κάποιον Μάρτυρα τού Ιεχωβά που είναι πόρνος" (ή κλέφτης, ή φονιάς, ή ναρκομανής, ή καπνιστής, ή μέθυσος...) Τότε αμέσως αρχίζει η άρνηση από μέρους τους: "Μπα! Λάθος κάνεις. Δεν υπάρχει περίπτωση να είναι Μάρτυρας τού Ιεχωβά!" Θα μας απαντήσουν. Και εάν επιμείνουμε, και τους πούμε και ντοκουμέντα, όπως: "Μα ο άνθρωπος αυτός, ήρθε στην πόρτα μου να μου δώσει τη Σκοπιά και το Ξύπνα!" ή αν τους πούμε: "Μα τον γνωρίζω καλά, γιατί είναι συγγενής μου!" (ή γείτονάς μου, ή κάτι άλλο). Τότε θα μας απαντήσουν: "Μπορεί να μην είναι βαπτισμένος. Μπορεί να είναι απλώς παιδί Μαρτύρων, ή κατηχούμενος".

Βλέπετε τη διαφορά; Όταν τους ρωτάμε: "Πόσοι είναι οι Μάρτυρες τού Ιεχωβά παγκόσμια;", μας απαντούν χωρίς δισταγμό, βάζοντας μέσα στον αριθμό τους, βαπτισμένους και αβάπτιστους Μάρτυρες. Το ίδιο μας απαντούν χωρίς δισταγμό ότι είναι Μάρτυρες τού Ιεχωβά, και όλοι όσοι έρχονται στην πόρτα μας, ότι είναι Μάρτυρες τού Ιεχωβά, είτε είναι βαπτισμένοι, είτε αβάπτιστοι. Όταν όμως τους θέσουμε θέμα διαγωγής ενός μέλους τους, αμέσως θυμούνται το βάπτισμα! Τότε αμέσως, τα 7.000.000 Μαρτύρων τού Ιεχωβά γίνονται πολύ λιγότερα, επειδή έχουν μέσα και αβάπτιστους!

Όταν λοιπόν θέλουν να κάνουν φιγούρα, να φανούν πολλοί, ή να μας μεταφέρουν το κήρυγμά τους, τότε είναι ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ Μάρτυρες τού Ιεχωβά. Όταν όμως έχουμε να τους επιδείξουμε την κακή διαγωγή ενός ομοπίστου τους, τότε ξαφνικά παύουν να είναι Μάρτυρες τού Ιεχωβά οι αβάπτιστοι!

Ομοίως, θα συνεχίσουν να "μειώνουν" τον αριθμό τους, αν συνεχίσουμε να τους μιλάμε για μέλη τής θρησκείας τους, που έχουν κακή διαγωγή. Εάν για παράδειγμα τους πούμε: "Μα ο Τάδε που σου λέω, δεν είναι αβάπτιστος, γιατί ξέρω ότι ήταν (ή είναι) και πρεσβύτερος", τότε ή θα συνεχίσει να αρνείται και να λέει ότι "κάνεις λάθος", είτε θα πει: "Μπορεί να ήταν παλιά, και να μην είναι τώρα. Αν έκανε τέτοια πράγματα, τότε θα αποκόπηκε, γιατί εμείς διώχνουμε αυτούς που δεν συμμορφώνονται με τις αρχές τής Χριστιανικής πίστης".

Εάν συνεχίσουμε να επιμένουμε, ότι ο συγκεκριμένος άνθρωπος παραμένει Μάρτυρας τού Ιεχωβά και Πρεσβύτερος, και έχουμε να αντιτάξουμε επαρκείς γνώσεις για τον ισχυρισμό μας, τότε ο Μάρτυρας μας λέει: "Εμείς είμαστε μια καθαρή οργάνωση. Ακόμα και αν κάποιος αμαρτάνει κρυφά, κάποια στιγμή θα ανακαλυφθεί και θα αποκοπεί". Και θα μας πει: "Αυτός δεν είναι αληθινός Μάρτυρας τού Ιεχωβά, γιατί οι Μάρτυρες τού Ιεχωβά είναι καλοί άνθρωποι".

Παρατηρούμε μία διαρκή προσπάθεια απόρριψης ευθυνών από τα μέλη τής οργάνωσης αυτής, προκειμένου να αποποιηθούν τις ευθύνες τους, ως οργάνωση που περιέχει ακάθαρτα μέλη. Και όταν μιλάμε για ακαθάρτους, ακόμα και το βάπτισμα παύει να είναι γι' αυτούς απόδειξη εγκυρότητας κάποιου ως Μάρτυρος τού Ιεχωβά. Γι' αυτούς, Μάρτυρας τού Ιεχωβά, είναι ΜΟΝΟ αυτός που δεν είναι ακάθαρτος!

 

Προσέξτε λοιπόν τώρα, τι συμβαίνει στην αντίθετη περίπτωση, και πώς μετράνε με διαφορετικά μέτρα και σταθμά τους άλλους:

Όταν θα παινεύουν την οργάνωσή τους, μετά θα μας πουν: "Βλέπουμε όμως τους Ορθοδόξους, ότι έχουν κακή διαγωγή, δεν σέβονται τον Θεό, τον βρίζουν, κάνουν κάθε είδους αμαρτία..."

Εάν σε αυτό τους απαντήσουμε: "Μα δεν είναι όλοι αυτοί που βλέπεις στο δρόμο Ορθόδοξοι!" Τότε θα μας απαντήσουν: "Μα τους βλέπω που πάνε στην Ορθόδοξη Εκκλησία!"

Ενώ για τους ομοπίστους τους, το να πηγαίνει κάποιος στις συναθροίσεις τους απλώς, και να είναι αβάπτιστος, δεν το θεωρούν κριτήριο για να τον θεωρήσουν Μάρτυρα τού Ιεχωβά, για τους Ορθοδόξους, το ότι πάει κάποιος στην Εκκλησία, το θεωρούν ασφαλές κριτήριο Ορθοδοξίας! Η σχιζοφρενική "λογική" τών Μαρτύρων τού Ιεχωβά σε όλο της το μεγαλείο!

Εάν λοιπόν, τους επιστήσουμε την προσοχή σε αυτή τους την αντίφαση, θα μας πουν: "Μα σε εσάς, είναι βαπτισμένοι Ορθόδοξοι ΟΛΟΙ αυτοί που βλέπουμε έξω να αμαρτάνουν".

Βεβαίως ΔΕΝ είναι Ορθόδοξοι ΟΛΟΙ αυτοί που βλέπουμε να αμαρτάνουν! Εγώ ο ίδιος ο γράφων, έχω γίνει μερικές φορές μάρτυρας τού εξής συμβάντος: Έχω δει παρέες, όπου υπήρχαν Μάρτυρες τού Ιεχωβά, ή πρώην Μάρτυρες τού Ιεχωβά, γεννημένοι στην οργάνωση τής Σκοπιάς, οι οποίοι δεν είχαν βαπτισθεί ποτέ Ορθόδοξοι, να κάνουν διάφορα ακάθαρτα πράγματα. Και είδα άλλους Μάρτυρες τού Ιεχωβά που δεν τους γνώριζαν, να τους επικρίνουν βλέποντάς τους, και να τους χαρακτηρίζουν αργότερα "Ορθόδοξους", χωρίς να γνωρίζουν ότι αυτοί ήταν... ομόπιστοί τους! Έχω δει και Πεντηκοστιανούς, να χαρακτηρίζουν "Ορθόδοξες" κάποιες έξαλα ντυμένες γυναίκες, και να επικρίνουν γι' αυτό τους Ορθοδόξους, χωρίς να γνωρίζουν ότι αυτές ήταν... Μάρτυρες τού Ιεχωβά! Μάλιστα, αν κάποιος είναι στους Μάρτυρες τού Ιεχωβά για τη ΒΙΤΡΙΝΑ καθαρότητας τών μελών τής θρησκείας του, και όχι για τα δόγματα, γιατί δεν πάει να γίνει Πεντηκοστιανός τής ΕΑΕΠ, που έχουν ακόμα καθαρότερη βιτρίνα από αυτή της Σκοπιάς; Γιατί έχω κατ' επανάληψιν ακούσει Πεντηκοστιανούς αυτής της ομάδας, να αποκαλούν τις κοπέλες τών Μαρτύρων τού Ιεχωβά "πόρνες", λόγω τού εξεζητημένου έξαλλου και φανταχτερού τρόπου που ντύνονται και στολίζονται οι γυναίκες τής Σκοπιάς, σε άκρα αντίθεση με την αφτιασίδωτη απλότητα που ντύνονται οι γυναίκες τής Πεντηκοστιανής αυτής ομάδας.

Φυσικά πιο συνηθισμένο είναι το εξής: Να αμαρτάνει κάποιος εντελώς άπιστος, και να τον χαρακτηρίζουν μετά οι αιρετικοί ως... Ορθόδοξο, μόνο και μόνο επειδή οι γονείς του τον βάπτισαν όταν ήταν μικρός! Αυτός όμως, ουδέποτε αποδέχθηκε αυτό το βάπτισμα, για να τον χαρακτηρίσουμε: "Ορθόδοξο". Για τους Μάρτυρες τού Ιεχωβά όμως, αυτός είναι "Ορθόδοξος", είτε πιστεύει στον Θεό, είτε όχι. Είτε πιστεύει στα Ορθόδοξα δόγματα, είτε έχει γίνει Βουδιστής, είτε έχει γίνει Παγανιστής, είτε έχει γίνει Πνευματιστής! Το ότι ΚΑΠΟΤΕ τον βάπτισαν, για τους Μάρτυρες τού Ιεχωβά είναι απόδειξη ότι πρέπει να θεωρηθεί Ορθόδοξος!

Εδώ λοιπόν έχουμε μία ακόμα βασική διαφορά: Τη διαφορά τού βαπτίσματος, και τού σκοπού τού βαπτίσματος, που υπάρχει μεταξύ τών Χριστιανών και τών Μαρτύρων τού Ιεχωβά, και εδώ πρέπει να το ξεκαθαρίσουμε αυτό:

Για τους Μάρτυρες τού Ιεχωβά, το βάπτισμα είναι "βάπτισμα αφιέρωσης", και γίνεται σε μεγάλη ηλικία, για εκείνους που ΕΧΟΥΝ ΗΔΗ επιλέξει τη θρησκεία τους. Για εμάς τους Χριστιανούς όμως, το βάπτισμα είναι βάπτισμα ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ, και ο πιστός δεν είναι απαραίτητο να έχει ήδη επιλέξει ο ίδιος την πίστη του, αν είναι ανήλικος. Για εμάς το βάπτισμα γίνεται ώστε ο πιστός να λάβει το Άγιο Πνεύμα, το οποίο θα τον οδηγήσει ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΡΟΑΙΡΕΣΗ ΤΟΥ, στην Κάθαρση, στον Φωτισμό και τη Θέωση. Για τους Μάρτυρες τού Ιεχωβά, ο βαπτισμένος έχει ήδη φθάσει στο σημείο να έχει καθαρισθεί. Για εμάς όχι. Για εμάς μόνο όταν φθάσει στον Φωτισμό, θα έχει καθαρίσει την καρδιά του. Γι' αυτό μπορεί κάποιος να βαπτίσθηκε από τους γονείς του ως νήπιο, αλλά ποτέ να μην επέλεξε να ακολουθήσει τη Χριστιανική Οδό. Το βάπτισμά του τότε, δεν τον ωφελεί σε τίποτα, ούτε τον κάνει Ορθόδοξο. Και φυσικά δεν τον κάνει Ορθόδοξο ούτε ο Εκκλησιασμός του, (για οποιοδήποτε λόγο εκκλησιάζεται, συνήθως για κοινωνικούς λόγους).

Εάν λοιπόν θέλουν οι Μάρτυρες τού Ιεχωβά να θεωρήσουν ως Ορθοδόξους, όλους όσους έχουν βαπτισθεί ως νήπια, κάνουν ένα μεγάλο σφάλμα. Γιατί και πολλοί από τους ίδιους τους Μάρτυρες τού Ιεχωβά, πριν παρασυρθούν στην αίρεση, βαπτίσθηκαν νήπια. Μήπως αυτό σημαίνει ότι είναι και αυτοί Ορθόδοξοι και όχι Μάρτυρες; Φυσικά σε αυτό δεν μπορούν παρά να συμφωνήσουν μαζί μας, ότι όταν μιλάμε για Ορθοδόξους, είναι εντελώς διαφορετικά τα κριτήρια, από το δικό τους βάπτισμα, ώστε δεν μπορούν να μετρούν έτσι τους Ορθοδόξους.

Αν οι Μάρτυρες τού Ιεχωβά βάπτιζαν τα παιδιά τους, τότε μόνο θα μπορούσαν να μετρήσουν με τον ίδιο τρόπο, με βάση το βάπτισμα, τους Ορθοδόξους, και τους δικούς τους πιστούς. Γιατί όπως πολλοί Ορθόδοξοι δεν θα τιμήσουν ποτέ το βάπτισμά τους, έτσι και πολλά παιδιά Μαρτύρων, δεν θα δεχθούν ποτέ τη θρησκεία τών γονιών τους. Δεν θα μπορούσαμε όμως να τους αποκαλέσουμε "Μάρτυρες τού Ιεχωβά", αν δεν γίνουν! (Έστω και αν η ίδια η οργάνωσή τους, τους αποκαλεί έτσι στις διεθνείς εκθέσεις τών μελών της, για να δείχνει μεγάλους αριθμούς, μόνο και μόνο επειδή οι γονείς τους, τους πήραν μαζί τους στο κήρυγμα, ως "ευαγγελιζόμενους", και ας είναι αβάπτιστοι!)

Αφού λοιπόν οι Ορθόδοξοι κάνουμε βάπτισμα Αναγέννησης, και όχι βάπτισμα Αφιέρωσης, όπως κάνουν σε αντίθεση οι Μάρτυρες τού Ιεχωβά, όταν μιλάμε για "βαπτισμένο Ορθόδοξο", δεν μπορούμε να μιλάμε για κάποιον που έχει αποφασίσει να είναι Ορθόδοξος, αλλά απλώς για κάποιον στον οποίο δόθηκε το Άγιο Πνεύμα, ΜΕ ΣΚΟΠΟ να βαδίσει στο δρόμο τής κάθαρσης. Αλλά που μπορεί να μην βαδίσει ΠΟΤΕ στο δρόμο αυτό.

Εάν λοιπόν δεχθούμε να θεωρήσουμε ως Μάρτυρες τού Ιεχωβά τους βαπτισμένους στη Σκοπιά, δεν μπορούμε να κάνουμε το ίδιο και με τους Ορθοδόξους, γιατί μιλάμε για εντελώς διαφορετικό βάπτισμα και σκοπό βαπτίσματος!

Άρα, ούτε ο Εκκλησιασμός είναι κριτήριο για να πούμε ότι κάποιος είναι Μάρτυρας τού Ιεχωβά ή Ορθόδοξος, ούτε το βάπτισμα είναι για τους Ορθοδόξους. (Σε αντίθεση, για τους Μάρτυρες τού Ιεχωβά, θα μπορούσε να είναι κριτήριο το "βάπτισμα Αφιέρωσης" που κάνουν, αν οι ίδιοι αποφασίσουν να πάψουν να αποκαλούν: "Μάρτυρες τού Ιεχωβά" τους αβάπτιστους Ευαγγελιζομένους τους, για να διογκώνουν τις στατιστικές τους)!

 

3. Η "Αποκοπή" ως κριτήριο πρώην μέλους

Και τι θα πούμε για τον ισχυρισμό τών Μαρτύρων τού Ιεχωβά, ότι: "Αυτός αποκόπηκε και δεν είναι πλέον Μάρτυς τού Ιεχωβά";

Προσωπικά, έχω γνωρίσει αρκετούς πρώην Μάρτυρες τού Ιεχωβά, αποκομμένους, που όμως εξακολουθούν να πιστεύουν στα δόγματα τής Σκοπιάς, και μάλιστα εξακολουθούν να κάνουν και προπαγάνδα υπέρ τής οργάνωσης τής Σκοπιάς! Και η διαγωγή πολλών από αυτούς, είναι κάθε άλλο παρά Χριστιανική! Μήπως θα έπρεπε κι εμείς να εξακολουθήσουμε να τους θεωρούμε Μάρτυρες τού Ιεχωβά, όπως κάνουν οι Μάρτυρες τού Ιεχωβά για τους Ορθοδόξους, που ζουν αποκομμένοι από την Ορθόδοξη πίστη και ζωή;

Εμείς φυσικά δεν το κάνουμε, έστω και αν ένας μεγάλος αριθμός από αυτούς τους αποκομμένους Μάρτυρες του Ιεχωβά, μετά από λίγο καιρό επανεντάσσεται στην οργάνωση, (μόνο και μόνο για να μπορεί να λέει η Σκοπιά ότι "μετανόησε" και τον ξαναδεχθήκαμε). Εάν λοιπόν εμείς δεν το κάνουμε, γιατί το κάνει η Σκοπιά για τους αποκομμένους Ορθοδόξους;

Βεβαίως τα απλά μέλη τής Σκοπιάς, δεν έχουν ιδέα περί τής Ορθόδοξης αποκοπής. Γι' αυτό και κάνουν τη χοντράδα, να θεωρούν Ορθοδόξους, και αυτούς που είναι αποκομμένοι από την Εκκλησία. Αλλά η Σκοπιά, ως ηγεσία, ΟΦΕΙΛΕ να τους ξεκαθαρίσει το θέμα, και να μην τους αφήνει στην πλάνη αυτή, αν ήθελε να είναι συνεπής προς την πληροφόρηση τών μελών της. Αλλά στην πραγματικότητα όχι μόνο δεν τους διαφωτίζει, λέγοντάς τους την αλήθεια, αλλά αντιθέτως τους μπερδεύει και τους θολώνει την κρίση, διδάσκοντάς τους να μετράνε με διαφορετικά μέτρα και σταθμά τη δική τους θρησκεία και τις θρησκείες τών άλλων. Έτσι ώστε να βγάζουν τη δική τους θρησκεία "καθαρή", και τις θρησκείες τών άλλων "βρώμικες"!

Έχουμε αναλύσει στην ιστοσελίδα μας, την Ορθόδοξη έννοια τής αποκοπής από την Εκκλησία, σε σχετικά μας άρθρα. Εδώ θα θυμίσουμε μόνο, ότι η αποκοπή για τους Χριστιανούς, δεν έχει καμία σχέση με την "αποκοπή" τής Σκοπιάς. Αλλά στη Χριστιανική Εκκλησία, από την εποχή τών Αποστόλων μέχρι σήμερα, ο αμαρτωλός αποκόπτεται από τη Θεία Ευχαριστία, ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΙΜΩΡΙΑ, αλλά για δική του προστασία, από την ασέβεια τής ανάξιας Κοινωνίας τού Σώματος και τού Αίματος τού Κυρίου.

Αυτό σημαίνει, ότι η Ορθόδοξη Εκκλησία είναι ΟΡΑΤΗ, και αποτελείται από αυτούς που λαμβάνουν μέρος στη Θεία Κοινωνία! Οι άλλοι, που αν και πιστοί, έχουν αποκοπεί από τη Θεία Κοινωνία, αποτελούν ΝΕΚΡΑ ΜΕΛΗ τής Εκκλησίας, που περιμένουν την αναβίωσή τους, όταν θα αρχίσουν και πάλι να μετέχουν στη βρώση και πόση τού Κυρίου, σε ενότητα με την υπόλοιπη Εκκλησία.

Δεν μπορεί λοιπόν, ο Μάρτυρας τού Ιεχωβά, να μας λέει: "ο Τάδε δικός μας, είναι αποκομμένος, άρα δεν μας θίγει η κακή του διαγωγή", και από την άλλη, να μας υποδεικνύουν ένα σωρό Ορθοδόξους, που ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΚΟΜΜΕΝΟΙ από τη Θεία Κοινωνία, (από την Εκκλησία δηλαδή), υποστηρίζοντάς μας, ότι αυτοί είναι όντως Ορθόδοξοι!

Όπως εμείς δεχόμαστε ότι οι δικοί τους αποκομμένοι, δεν είναι όντως Μάρτυρες τού Ιεχωβά, οφείλουν και αυτοί να δεχθούν, ότι και οι δικοί μας αποκομμένοι, αφού δεν παρουσιάζονται μαζί με τους άλλους στη Θεία Κοινωνία, (κάποιοι απ' αυτούς ποτέ), δεν είναι ζώντα μέλη τής Εκκλησίας μας!

 

Εάν λοιπόν θελήσουν να κάνουν σύγκριση "ποσοστών", μεταξύ τών πιστών τους και τών πιστών μας, θα το κάνουν, όχι με βάση τα κριτήρια που τους βολεύουν για να νιώθουν "καλύτεροι άνθρωποι", αλλά με βάση τα αντικειμενικά κριτήρια, τα οποία θέτει η κάθε θρησκεία. Γι' αυτούς το βάπτισμά τους και η αποκοπή τους, για εμάς η Μετοχή στη Θεία Κοινωνία.

 

4. Μερικοί επί πλέον παράγοντες

Κάποιοι ακόμα παράγοντες, που τείνουν να ξεχνιούνται από τους αιρετικούς γενικά στη χώρα μας, είναι παράγοντες τόπου και χρόνου. Για παράδειγμα, υπάρχουν περιοχές, ή χρονικές περίοδοι, όπου υπάρχει μεγαλύτερο ή μικρότερο ποσοστό πιστών.

Για παράδειγμα, μια χώρα, όπως η Ελλάδα, όπου οι βαπτισμένοι Ορθόδοξοι είναι πλειονότητα, είναι "ανέξοδο" να είναι κάποιος "τυπικά" Ορθόδοξος, μόνο και μόνο επειδή "έτυχε" να γεννηθεί σε μια χώρα Ορθοδόξων. Ο ίδιος αυτός άνθρωπος, αν γεννιόταν στο Θιβέτ, ίσως να ήταν τυπικός Βουδιστής, ή στο Ιράν να ήταν τυπικός Μουσουλμάνος. Όπως πλήθος Μαρτύρων τού Ιεχωβά, επειδή γεννήθηκαν από γονείς Μάρτυρες τού Ιεχωβά, ακολουθούν ΤΥΠΙΚΑ τη θρησκεία αυτή.

Όμως είναι γνωστό και ΦΑΝΕΡΟ, ότι τέτοιου είδους "τυπικοί" πιστοί, υπάρχουν σε κάθε θρησκεία, αλλά επίσης και ότι αυτοί φαίνονται από τη χλιαρότητά τους στη θρησκεία στην οποία έτυχε να γεννηθούν. Και είναι ακόμα φανερό, ότι σε μια θρησκεία που οι (νηπιο-)βαπτισμένοι της αποτελούν πλειονότητα, οι "τυπικά" πιστοί είναι φυσικά περισσότεροι.

Σε χώρες όμως, όπου οι Μάρτυρες τού Ιεχωβά είναι περισσότεροι, και οι Ορθόδοξοι λιγότεροι, τα πράγματα αλλάζουν! Εκεί βλέπουμε ζωντανές και θερμές Ορθόδοξες ενορίες, σε αντίθεση με χλιαρούς τυπικούς Μάρτυρες τού Ιεχωβά (ή άλλους αιρετικούς).

Συνεπώς, δεν είναι ασφαλές κριτήριο σύγκρισης, ούτε καν το "προφανές" που βλέπουμε σε μία χώρα. Γιατί στη διπλανή χώρα, τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά! Και ενώ στη μία χώρα πολλοί Ορθόδοξοι είναι "τζάμπα μάγκες", στη διπλανή χώρα είναι διωκόμενοι αγωνιστές, που ζουν την πίστη τους με κίνδυνο τής ζωής τους, και με κατά Χριστόν διωγμό! Πώς λοιπόν θα κριθεί μία θρησκεία, από τις τοπικές συνθήκες ορισμένων μόνο περιοχών, ενώ θα προσπερασθεί η διαφορετικότητα, με την οποία βιώνουν την πίστη τους οι πιστοί της σε μια άλλη περιοχή ή χώρα;

Αλλά υπάρχει και κάτι ακόμα πολύ σημαντικό, που δεν είναι καθόλου θεωρητικό, αλλά θα μπορούσα εγώ ο ίδιος να αναφέρω επώνυμα αμέτρητα παραδείγματα, (αλλά φυσικά ποτέ δεν θα το κάνω). Η τακτική τής αποκοπής από την Εταιρία Σκοπιά, με τον άκαρδο και φασιστικό τρόπο που γίνεται από τη Σκοπιά, αναγκάζει αμέτρητα μέλη της ΝΑ ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ, και να αμαρτάνουν ΚΡΥΦΑ, και να μην τολμούν να φύγουν από την οργάνωση τής Σκοπιάς, φοβούμενοι τις συνέπειες τής Κοινωνικής, Εργασιακής και κυρίως Οικογενειακής τους απομόνωσης, από τα άλλα μέλη τής Σκοπιάς. Η ΠΛΕΙΟΝΟΤΗΤΑ τών Μαρτύρων τού Ιεχωβά, αμαρτάνει σοβαρότατα, αλλά στους ομοπίστους τους φανερώνουν διαφορετικό υποκριτικό πρόσωπο, μόνο και μόνο για να μην υποστούν τις συνέπειες τής αποκοπής!

Σε αντίθεση, ένας πιστός Ορθόδοξος, ακόμα και στις στιγμές τής πτώσης του, δεν θα υποκριθεί. Γιατί δεν έχει να φοβηθεί τίποτα. Θα πάει στον Πνευματικό του και με ανακούφιση και ταπείνωση θα εξομολογηθεί, και με τις συμβουλές ή τους κανόνες τού Πνευματικού του, θα αρχίσει και πάλι την προσπάθεια τής Χριστιανικής κάθαρσης με νέες δυνάμεις και ανανεωμένο ζήλο.

Γι' αυτό και ΚΑΝΕΝΑΣ Μάρτυρας τού Ιεχωβά δεν είναι σε θέση να συγκρίνει αντικειμενικά τους ομοπίστους του, με τους πιστούς μιας άλλης θρησκείας. Γιατί οι ομόπιστοί του, που μπροστά του φαίνονται τόσο ηθικοί και καλοί, ΠΙΣΩ ΤΟΥ, δείχνουν άλλο πρόσωπο, προς τους ανθρώπους από τους οποίους δεν κινδυνεύουν να "καταδοθούν" και να αποκοπούν! Αυτό είναι κάτι που όσοι γνωρίζουμε αρκετούς Μάρτυρες του Ιεχωβά, μπορούμε να το διαβεβαιώσουμε με κάθε βεβαιότητα!

 

5. Η μαρτυρία τών βαπτισμένων τής Σκοπιάς διαψεύδει τα ποσοστά τών "καθαρών" τους.

Ας δούμε όμως και μια μαθηματική ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗ απόδειξη, τής κενότητας τών ισχυρισμών τών Μαρτύρων τού Ιεχωβά, για δήθεν "μεγαλύτερο ποσοστό καθαρών", συγκριτικά με τις άλλες θρησκείες, (και ειδικότερα με την Ορθοδοξία). Και σε αυτό θα μας βοηθήσουν τα ίδια τα δικά τους στατιστικά δεδομένα στη χώρα μας, αλλά και παγκόσμια, όπως αυτά δημοσιεύθηκαν από τους ιδίους. Θα παραθέσουμε δύο διαφορετικές μετρήσεις, μία για την Ελλάδα, στα 26 χρόνια από το 1974 ως το 2000, και μία παγκόσμια, στη δεκαετία από το 1996 ως το 2005. Αυτά θα τα χρησιμοποιήσουμε ενδεικτικά προς απόδειξη τής αντιφατικότητας τών ισχυρισμών τους περί "καθαρής οργάνωσης".

 

Α. Το "πριν", το "τώρα" και το "μετά":

Το πρώτο σημείο που πρέπει να εντοπίσουμε, ως σφάλμα στους συλλογισμούς τών Μαρτύρων τού Ιεχωβά, που ισχυρίζονται ότι δήθεν αποτελούν κατά το μεγαλύτερο ποσοστό τους, "καλύτερους ανθρώπους", είναι ο "μυωπικός" τρόπος που βλέπουν την οργανωσιακή πορεία τών ομοπίστων τους.

Όταν μας λένε: "είμαστε" οι καλύτεροι άνθρωποι, και "σε μεγαλύτερο ποσοστό", μιλούν για το "ΤΩΡΑ". Ξεχνούν όμως, ότι πριν από 10, 20, 30 ή 40 χρόνια, ανάμεσα στους "καλύτερους" ανθρώπους τής θρησκείας τους, υπήρχαν και ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΟΙ άλλοι, που σήμερα δεν είναι πλέον Μάρτυρες τού Ιεχωβά. Ξεχνούν επίσης, ότι μετά από άλλα 10, 20, 30 ή 40 χρόνια, ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΟΙ που σήμερα τους αποκαλούν "καλύτερους" ανθρώπους, μόνο και μόνο επειδή είναι ομόπιστοί τους, ΤΟΤΕ δεν θα είναι πλέον μαζί τους, γιατί θα έχουν φύγει ή διωχθεί από την οργάνωση, για ένα σωρό "ακαθαρσίες"!

Τι σημαίνει όμως για τους Μάρτυρες τού Ιεχωβά, το να βρεθεί κάποιος εκτός οργάνωσης, ΓΙΑ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΑΙΤΙΑ;

Σημαίνει ότι ο άνθρωπος αυτός θεωρείται πλέον από τον Θεό τους "ασεβής", και ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΟΣ ΘΑΝΑΤΟΥ στον (πάντοτε) επερχόμενο Αρμαγεδώνα! Σημαίνει ότι αυτός ο άνθρωπος είναι ένα ΚΑΘΑΡΜΑ που δεν πρέπει ούτε καν να του μιλούν οι υπόλοιποι Μάρτυρες τού Ιεχωβά. Σημαίνει ότι ένα μεγάλο ποσοστό τών "καθαρών" Μαρτύρων τού Ιεχωβά τού "σήμερα", θα είναι "ΑΥΡΙΟ", άξιοι θανάτου ασεβείς!

Είναι αυτό το ποσοστό τών σημερινών τους ομοπίστων λοιπόν: "καλύτεροι άνθρωποι", όταν σε λίγα χρόνια δεν θα καταδέχονται οι ίδιοι οι Μάρτυρες τού Ιεχωβά ούτε να τους μιλούν;

Για εμάς τούς Ορθοδόξους, που βλέπουμε με σοβαρότητα τη ζωή τών συνανθρώπων μας, και ΔΕΝ ΣΠΕΥΔΟΥΜΕ ΝΑ ΚΡΙΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ ΩΣ ΑΞΙΟΥΣ ΘΑΝΑΤΟΥ τους αδελφούς μας, δεν έχει καμία σημασία το "τώρα", αλλά μόνο "η στιγμή τού θανάτου" για τον καθένα από εμάς. Και φυσικά η κρίση είναι ΜΟΝΟ στα χέρια τού Κυρίου μας, όπως μας διδάσκει και η Αγία Γραφή: "Εσύ ποιος είσαι που κρίνεις έναν ξένο δούλο; Στον δικό του Κύριο στέκεται ή πέφτει· όμως, θα σταθεί όρθιος· επειδή, ο Θεός είναι δυνατός να τον στήσει όρθιο... Εσύ, όμως, γιατί κρίνεις τον αδελφό σου; Ή, κι εσύ, γιατί εξουθενώνεις τον αδελφό σου; Επειδή, όλοι εμείς θα παρασταθούμε στο βήμα τού Χριστού... Άρα, λοιπόν, κάθε ένας από μας θα δώσει λόγο για τον εαυτό του στον Θεό... Λοιπόν, ας μη κρίνουμε πλέον ο ένας τον άλλον· αλλά, κρίνετε μάλλον τούτο, το να μη βάζετε πρόσκομμα στον αδελφό ή σκάνδαλο" (Ρωμαίους 14/ιδ: 4, 10,12,13).

Στην Ορθόδοξη Εκκλησία τού Κυρίου μας, δεν κρίνουμε ΚΑΝΕΝΑΝ από το "τώρα", αλλά ο Κύριος είναι ο Κριτής, ΤΟΤΕ. Ο Οποίος θα κρίνει τον κάθε άνθρωπο για την πορεία τής όλης ζωής του, για την πρόοδό του και για την πίστη του. Όχι με αστεία κριτήρια, τού αν είναι ή δεν είναι σε μία οργάνωση.

Όταν λοιπόν οι Μάρτυρες τού Ιεχωβά λένε: "Εμείς είμαστε καλύτεροι άνθρωποι σε μεγαλύτερο ποσοστό", ή "Οι Ορθόδοξοι ΔΕΝ είναι καλύτεροι άνθρωποι σε μεγαλύτερο ποσοστό", ξεχνούν, όχι μόνο ότι πολλοί σημερινοί Ορθόδοξοι, στο μέλλον θα παρασυρθούν στη δική τους αίρεση, αλλά και ότι πολλοί δικοί τους "καθαροί" άνθρωποι, ΑΥΡΙΟ θα είναι έξω από την οργάνωσή τους, ("άξιοι θανάτου ασεβείς" κατά το δόγμα τους!), και αρκετοί απ' αυτούς τους σημερινούς "καθαρούς" Μάρτυρες, τότε θα είναι... Ορθόδοξοι!

Πόσο σοβαρός λοιπόν μπορεί να είναι ένας τέτοιος μυωπικός διαχωρισμός τών ανθρώπων σε "καθαρούς" και "ακάθαρτους" τού "τώρα", όταν δεν λαμβάνει υπ' όψιν το παρελθόν τους ή το μέλλον τους;

 

Β. Τι δείχνουν οι στατιστικές πρώην Μαρτύρων τού Ιεχωβά

Έχουμε στη διάθεσή μας αυτή τη στιγμή, δύο παλαιότερες στατιστικές μελέτες που δημοσιεύσαμε παλαιότερα στην ιστοσελίδα μας, που μας βοηθούν να εντοπίσουμε, πόσοι είναι κατά προσέγγισιν οι Μάρτυρες τού Ιεχωβά που φεύγουν από τη Σκοπιά, για να διαπιστώσουμε ΤΑ ΠΟΣΟΣΤΑ τών "ασεβών" (κατά το δόγμα τής Σκοπιάς), που τους περιμένει "αιώνιος θάνατος" από τον Θεό τής Σκοπιάς, όταν θα φύγουν από αυτή. Πρόκειται για ανθρώπους που ΣΗΜΕΡΑ αυτο- (ή αλληλο-) προσδιορίζονται ως "Μάρτυρες τού Ιεχωβά", ως "καθαροί" πιστοί!

Η μία στατιστική μελέτη, βρίσκεται στο άρθρο μας: "Οι Έλληνες πρώην Μάρτυρες". Εκεί, μπορείτε να διαπιστώσετε από τις στατιστικές  που παρατίθενται, ότι στα 26 χρόνια, από το 1974 ως το 2000, το 20-30% τών ΤΟΤΕ Ελλήνων Μαρτύρων τού Ιεχωβά, έφυγαν από την οργάνωση τής Σκοπιάς!

ΚΑΙ ΤΟΤΕ, (το 1974), έλεγαν οι Μάρτυρες τού Ιεχωβά, ότι η οργάνωσή τους, έχει "τους καλύτερους ανθρώπους", και μάλιστα "στο μεγαλύτερο ποσοστό"! Σκεφθείτε όμως! Από εκείνους τους τους ΤΟΤΕ "καθαρούς" Μάρτυρες τού Ιεχωβά, μετά από 26 χρόνια, το 1/4 περίπου, (20-30%!!!), τελικά αποδείχθηκε ότι ήταν "ΑΣΕΒΕΙΣ ΑΞΙΟΙ ΘΑΝΑΤΟΥ", πάντα σύμφωνα με το δόγμα τής ίδιας τής οργάνωσης τής Σκοπιάς!

Γνωρίζετε πολλές θρησκείες, που να πιστεύουν ότι το 1/4 τών μελών τους, καταλήγουν τόσο ασεβείς, που τους αξίζει ΑΙΩΝΙΟΣ ΘΑΝΑΤΟΣ; Μα  τότε, για τι είδους "καθαρότητα" μιλάμε, με τόσο μεγάλο ποσοστό αθεράπευτα και οριστικά ασεβών μέχρι θανάτου; Ποια άλλη θρησκεία, πιστεύει, ότι ένα τόσο μεγάλο ποσοστό πιστών της, αξίζουν... αιώνιο θάνατο;

Παρόμοια στοιχεία λαμβάνουμε από τη δεκαετή παγκόσμια στατιστική τών ετών 1996 - 2005, που δημοσιεύσαμε στο άρθρο μας: "Τι πέτυχε η Σκοπιά στα τελευταία 10 χρόνια, με βάση τους βαπτισμένους της;". Και εκεί, βρίσκουμε και πάλι, ότι οι Μάρτυρες τού Ιεχωβά που έφυγαν ΜΟΝΙΜΑ από την οργάνωση τής Σκοπιάς αυτά τα 10 χρόνια, με βάση τους βαπτισμένους, αποτελούν περίπου το 20-25%! (Το άρθρο βέβαια βγάζει πολύ περισσότερους, επειδή υπολογίζει όχι μόνο τους βαπτισμένους, αλλά γενικά όσους προσέρχονται στην Σκοπιά, ακόμα και αβάπτιστους, ακόμα και παιδιά Μαρτύρων).

Το γεγονός λοιπόν που προκύπτει από τις ίδιες τις στατιστικές τής Σκοπιάς, είναι ένα: Ότι ένα ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΑΤΟ ποσοστό Μαρτύρων τού Ιεχωβά, που σήμερα καυχώνται ότι αποτελούν "καλύτερους ανθρώπους", σε λίγα χρόνια θα είναι για τους ίδιους τους Μάρτυρες τού Ιεχωβά, "ασεβείς άξιοι θανάτου", στους οποίους οι υπόλοιποι Μάρτυρες τού Ιεχωβά θα απαξιούν ακόμα και να τους... μιλήσουν!

Σκεφθείτε επίσης και το εξής: Οι παραπάνω στατιστικές, έχουν εύρος 10 και 26 χρόνια. Σκεφθείτε όμως, ότι ένας άνθρωπος ζει πολύ περισσότερα χρόνια! Σκεφθείτε ότι ένας Μάρτυρας τού Ιεχωβά που βαπτίζεται στην οργάνωση 20 ή ακόμα και 40 ετών, δαπανά συνήθως σε αυτή, πολύ περισσότερα χρόνια ως το θάνατό του, από τα 10 ή τα 26 χρόνια τών στατιστικών που παραθέσαμε. Αυτό σημαίνει ότι σε άλλα 10 ή σε άλλα 26 χρόνια, θα βρεθούν εκτός οργάνωσης, ως "άξιοι θανάτου ασεβείς", ακόμα περισσότεροι, από τους εναπομείναντες Μάρτυρες τού Ιεχωβά! Σκεφθείτε λοιπόν, ότι σε άλλα 26 χρόνια, άλλο ένα 25% τών βαπτισμένων που απέμειναν, θα βρεθούν εκτός οργάνωσης, και από αυτούς που θα απομείνουν, και θα ζουν ακόμα, σε άλλα 26 χρόνια άλλο ένα 25%! Τότε το ποσοστό τών "αξίων θανάτου ασεβών" Μαρτύρων τού Ιεχωβά που θα βρεθούν εκτός οργάνωσης, ανεβαίνει δραματικά, ίσως και στο 50%! Δηλαδή έχουμε πλέον, ίσως και τους ΜΙΣΟΥΣ Μάρτυρες τού Ιεχωβά, στη διάρκεια τής ζωής τους, από "καλύτεροι άνθρωποι",  να καταντούν "άξιοι αιωνίου θανάτου ασεβείς", πάντα κατά τα δόγματα τής Σκοπιάς!

Με τον τρόπο αυτό, τα ποσοστά "ασεβών" ανάμεσα στη θρησκεία τών "καλύτερων ανθρώπων", αυξάνουν δραματικά στη διάρκεια μιας ανθρώπινης ζωής!

 

Γ. Οι επιστρέφοντες και οι "κρυφές πληγές"

Όμως δεν θα σταματήσουμε μόνο σε αυτό. Θα δούμε δύο ακόμα κατηγορίες Μαρτύρων τού Ιεχωβά, που δεν προκύπτουν από τις παραπάνω στατιστικές, μια και η Σκοπιά δεν δημοσιοποιεί παρόμοια στοιχεία, όμως ΥΠΑΡΧΟΥΝ!

Οι δύο παραπάνω στατιστικές, φανερώνουν ΜΟΝΟ εκείνους τους Μάρτυρες τού Ιεχωβά που έφυγαν ΜΟΝΙΜΑ από την οργάνωση. Γιατί δείχνουν ΜΟΝΟ αυτούς που "λείπουν" μόνιμα, από την εξίσωση τών βαπτισθέντων και τών Ευαγγελιζομένων. Δεν δείχνουν όμως καθόλου, όσους αποκόπηκαν από τη Σκοπιά, μία ή περισσότερες φορές στη ζωή τους, και ΕΠΕΣΤΡΕΨΑΝ! Γιατί ένα μεγάλο ποσοστό αποκομμένων, ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ στη Σκοπιά. (Φυσικά μιλάμε για ανθρώπους που διώχθηκαν για αμαρτίες, και όχι που διώχθηκαν ή έφυγαν για αποστασία. Γιατί αυτοί που αντιλαμβάνονται το ψέμα στη Σκοπιά, δεν υπάρχει περίπτωση να επιστρέψουν, έχοντας "σώας τας φρένας" τους).

Τι γίνεται λοιπόν με τους "επιστρέφοντες" στην οργάνωση, μετά από μία αποκοπή τους, για θέματα αμαρτίας;

Κατ' αρχήν, πρέπει να υπενθυμίσουμε για μια ακόμα φορά, ότι κατά το δόγμα τής Σκοπιάς, όποιος αποκόπτεται ή αποσυνταυτίζεται απ' αυτή, είναι ΑΞΙΟΣ ΑΙΩΝΙΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ από το χέρι τού θεού τους κατά τον Αρμαγεδώνα, ή αν πεθάνει εκτός οργάνωσης. Σύμφωνα με αυτή τη λογική λοιπόν, αποκόπτοντας κάποιον η Σκοπιά, ουσιαστικά τον καταδικάζει σε αιώνιο θάνατο από το χέρι τού θεού τους! Οι αποκομμένοι από τη Σκοπιά, είναι "ασεβείς και άξιοι αιωνίου θανάτου".

Σκεφθείτε λοιπόν, ότι για να είναι κάποιος άξιος αιωνίου θανάτου, δεν μπορεί να είναι "μπουμπούκι", ούτε "καλύτερος άνθρωπος", σύμφωνα με τα δόγματά τους. Όμως ένα πολύ μεγάλο ποσοστό Μαρτύρων τού Ιεχωβά, αποκόπτονται και επανεντάσσονται πάλι, σε λίγους μήνες ή λίγα χρόνια. Αυτό σημαίνει, ότι ένα ακόμα ποσοστό ΕΝΕΡΓΩΝ ΜΑΡΤΥΡΩΝ ΤΟΥ ΙΕΧΩΒΑ, όχι μόνο δεν μπορούν να χαρακτηρισθούν "καλύτεροι άνθρωποι", αλλά στη ζωή τους, (πάντα κατά το δόγμα τής Σκοπιάς), έχουν υπάρξει ΤΟΣΟ ΑΣΕΒΕΙΣ, ώστε για ένα διάστημα τής ζωής τους, να αξίζουν ΑΙΩΝΙΟ ΘΑΝΑΤΟ από το χέρι τού θεού τους!

Αν και δεν υπάρχουν στατιστικές για τους επιστρέφοντες, αν δεχθούμε αυτό που οι ίδιοι οι Μάρτυρες τού Ιεχωβά λένε, ότι δηλαδή "οι περισσότεροι αποκομμένοι επιστρέφουν", το ποσοστό αυτό είναι ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΜΕΓΑΛΟ! Κρίνοντας από τις γνωριμίες μας με Μάρτυρες τού Ιεχωβά, θα υπολογίζαμε χονδρικά το ποσοστό αυτό τών αποκομμένων Μαρτύρων που επιστρέφουν πάλι, σε κάποια στιγμή τής ζωής τους, στο 20%. Αν αυτό τώρα το συνυπολογίσουμε στους πάνω από 30% που θα φύγουν μόνιμα από τη Σκοπιά στη διάρκεια τής ζωής τους, έχουμε και πάλι περίπου τους ΜΙΣΟΥΣ Μάρτυρες τού Ιεχωβά, (ίσως και πολύ περισσότερους), να έχουν διαπράξει (ή να διαπράττουν) στη διάρκεια τής ζωής τους, ασέβεια άξια αιωνίου θανάτου, κατά το δόγμα τους! Είναι αυτό ένα ποσοστό τέτοιο, που να δικαιολογεί το παραμύθι τών Μαρτύρων τού Ιεχωβά, ότι δήθεν "οι Μάρτυρες τού Ιεχωβά είναι καλύτεροι άνθρωποι σε μεγαλύτερο ποσοστό από τους άλλους ανθρώπους";;; Μα να κάνουν πάνω από τους μισούς αμαρτίες άξιες αιωνίου θανάτου και να λένε: "είμαστε καλύτεροι άνθρωποι";;; Αν είναι δυνατόν!

Όμως ούτε εδώ τελειώσαμε! Γιατί εκτός από αυτούς που ανακαλύπτονται και αποκόπτονται από την οργάνωση, και που είτε φεύγουν μόνιμα, είτε επιστρέφουν, υπάρχουν και ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΑΛΛΟΙ, οι οποίοι αμαρτάνουν κρυφά, και ΠΟΤΕ δεν ανακαλύπτονται ώστε να αποκοπούν, ή αν και ανακαλύφθηκαν, δήλωσαν μετάνοια, και η αμαρτία τους συγκαλύφθηκε και δεν αποκόπηκαν ποτέ!

Σε αντίθεση με τους ισχυρισμούς τών μελών τής Σκοπιάς, η ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΜΑΣ γνωριμία με πολλούς τέτοιους ανθρώπους, μας πείθει, ότι αυτοί αποτελούν τη συντριπτική πλειοψηφία ανάμεσά τους! Και επειδή δεν είναι σωστό να αναφέρουμε ονόματα, προς υποστήριξη τών ισχυρισμών μας, (εφ' όσον η Σκοπιά δεν τολμάει να δημοσιεύσει τις στατιστικές της επ' αυτού), εμείς θα μιλήσουμε δειγματοληπτικά και χωρίς ονόματα. Για παράδειγμα, θα αναφέρουμε μία στατιστική σε ένα πυκνοκατοικημένο οικοδομικό τετράγωνο που γνωρίζουμε, από Μάρτυρες τού Ιεχωβά. Στο τετράγωνο αυτό, διαμένουν συνολικά 17 νυν και πρώην Μάρτυρες τού Ιεχωβά. Από αυτούς τους "καλύτερους ανθρώπους", οι 6 είτε αποκόπηκαν, είτε αποσυνταυτίσθηκαν κάποια στιγμή στη ζωή τους, ή μόνιμα. Από τους υπόλοιπους 11, ο ένας τουλάχιστον, έχει αποδειγμένα περάσει από δικαστική επιτροπή για αμαρτίες που κατά τους Μάρτυρες είναι άξιες αποκοπής, αλλά δήλωσε μετάνοια και παρέμεινε με μικρές κυρώσεις ανάμεσά τους, ενώ συνέχιζε να αμαρτάνει ΚΡΥΦΑ, και από τους υπόλοιπους 10, οι 4, είναι γνωστό σ' εμάς, ότι αμαρτάνουν κρυφά, και ότι αν τους ανακάλυπτε η οργάνωση, θα τους απέκοπτε οπωσδήποτε! Άρα, από τους 17 που ξεκινήσαμε, ΜΟΝΟ ΟΙ 6 παραμένουν στα μάτια μας "καθαροί", (πάντα με τα κριτήρια τής οργάνωσης), χωρίς να γνωρίζουμε κάτι επιλήψιμο για τη ζωή τους. (Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν υπάρχει κάτι που μας διαφεύγει και γι' αυτούς!) Μόνο το 1/3 απ' αυτούς θα μπορούσε να ισχυρισθεί μπροστά μας, ότι είναι "καλύτεροι άνθρωποι", χωρίς να τους πάρουμε παράμερα και να τους κάνουμε "να κατεβάσουν τα μούτρα" με στοιχεία για την προσωπική τους ζωή!

Στο τυχαίο αυτό δείγμα, τα δύο τρίτα δεν είναι καθόλου "καλύτεροι άνθρωποι", και φυσικά αποδεικνύεται ότι όταν σε έναν πληθυσμό, ΤΑ ΔΥΟ ΤΡΙΤΑ, συμμετέχουν σε τέτοιες καταστάσεις "αποκοπής", και μάλιστα ως "άξιοι αιωνίου θανάτου", κάθε άλλο παρά είναι καλύτεροι άνθρωποι "σε μεγαλύτερο ποσοστό", όπως ισχυρίζονται! Πολύ δε περισσότερο, όταν αυτό το ποσοστό ισχύει σε ανθρώπους που ΜΕΛΕΤΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ, και που καλούν άλλους σε πίστη και καθαρότητα! Δάσκαλε που δίδασκες...

 Και βέβαια όλα αυτά, συμφωνούν απόλυτα με παλαιότερα άρθρα μας, με στατιστικές για την ηθική κατάσταση τών Μαρτύρων τού Ιεχωβά, τόσο παγκόσμια, όσο και στην Ελλάδα, όπως το άρθρο μας: "Διεθνές σκάνδαλο παιδεραστίας στη δήθεν "καθαρή" οργάνωση της Σκοπιάς".

Όσο για το γνωστό επιχείρημα τών Μαρτύρων τού Ιεχωβά: "κάποια στιγμή θα τους ανακαλύψουμε και θα τους αποκόψουμε", πρόκειται για σοφιστεία και όχι για πραγματικό επιχείρημα, όπως έχουμε κατ' επανάληψιν δηλώσει στα σχετικά μας άρθρα. Γιατί από το "θα" καθαρισθούμε, μέχρι το "είμαστε καθαροί", έχει μεγάλη διαφορά. Και πάντοτε υπάρχουν και θα υπάρχουν τέτοιες "κρυφές πληγές" μέσα στην "καθαρή" οργάνωση. Και η μέθοδος τής αποκοπής, όχι μόνο δεν γίνεται αιτία καθαρισμού τών "συναθροίσεών" τους, αλλά αντιθέτως γίνεται αιτία μεγαλύτερης σήψης και ασέβειας. Όχι μόνο επειδή οδηγεί τους ανθρώπους σε αντιχριστιανική διαγωγή μίσους και κακίας κατά συνανθρώπων τους, αλλά και για έναν ακόμα πολύ σημαντικό ρόλο: Επειδή ακόμα και αμαρτωλοί που σε διαφορετικές συνθήκες θα έφευγαν μόνοι τους, μη θέλοντας να προσποιούνται και να υποκρίνονται δικαιοσύνη, υπό τις παρούσες συνθήκες παραμένουν κρυμμένοι μέσα, και αμαρτάνουν κρυφά, φοβούμενοι τις συνέπειες τής αποκοπής! Και γνωρίζω προσωπικά ανθρώπους τέτοιους μέσα στη Σκοπιά, που διαφεύγουν για ολόκληρες δεκαετίες την αποκοπή!

Στην Ορθόδοξη Εκκλησία αντίθετα, κανείς δεν εξαναγκάζεται να παραμείνει στην Εκκλησία, χωρίς να την πιστεύει, ούτε να προσποιείται ευσέβεια. Απλώς δεν συμμετέχει στη Θεία Κοινωνία, διαχωρίζοντας έτσι ξεκάθαρα και με συνέπεια τη θέση του, όταν νιώθει ότι η υψηλή Χριστιανική ζωή τής Ορθόδοξης πίστης δεν του κάνει ως τρόπος ζωής. Και όταν και όποτε θέλει, μπορεί ελεύθερα να ξαναρχίσει τον αγώνα να καθαρίσει τη ζωή και την καρδιά του, ΕΠΕΙΔΗ ΤΟ ΘΕΛΕΙ, και όχι επειδή φοβάται τις συνέπειες από την κακομεταχείριση τής αποκοπής.

Και ποια είναι η διαφορά, αν θα φύγει ή αν θα επιστρέψει στην εκκλησία κάποιος, με επίσημη ανακοίνωση και ποινές, όπως στους Μάρτυρες, ή ανεπίσημα και αθόρυβα, όπως στους Ορθοδόξους; Τι παραπάνω, από τη δικαιολογία: "εμείς διώχνουμε τους ακαθάρτους", για να επιδεικνύεται μια απατηλή βιτρίνα στους αφελείς, και να εγκλωβίζονται όσοι δεν φεύγουν φοβούμενοι την αποκοπή;

 

6. Προσπάθεια αντικειμενικής σύγκρισης

Σε μια προσπάθεια λοιπόν, να κάνουμε σύγκριση "ποσοστών ποιότητας", μεταξύ Ορθοδόξων και Μαρτύρων τού Ιεχωβά, πρέπει να λάβουμε υπ' όψιν τα ανωτέρω δεδομένα και κριτήρια, και όχι να μετράμε όπως βολεύει τον καθένα μας.

Εάν θέλει ο Μάρτυρας να μετρήσει τους "βαπτισμένους" Ορθοδόξους, τότε θα πρέπει να βάλει σε αυτούς και τους ομοπίστους του, που πριν γίνουν Μάρτυρες τού Ιεχωβά, ήταν βαπτισμένοι Ορθόδοξα. Αν αυτό δεν το κάνει, τότε πρέπει να μην υπολογίσει ούτε τους άθεους, ούτε τους Νεοεποχίτες, ούτε όσους δεν γνωρίζει καλά, αν είναι πιστοί ή αν δέχονται ΟΛΑ τα Ορθόδοξα δόγματα.

Εάν θέλει ο Μάρτυρας να μετρήσει ως Ορθοδόξους, και εκείνους που είναι αποκομμένοι από την Ορθόδοξη Κοινωνία, και που δεν μετέχουν στο Σώμα και το Αίμα τού Κυρίου, τότε πρέπει να μετρήσει ως Μάρτυρες τού Ιεχωβά και εκείνους που έχουν αποκοπεί από τη δική του θρησκεία, τους οποίους όμως επιμένει να μην μετράει, έστω και αν πολλοί απ' αυτούς θα επιστρέψουν σε λίγους μήνες στην οργάνωσή του, δήθεν "μετανοημένοι"!

Εάν θέλει ο Μάρτυρας να μετράει την ποιότητα τών πιστών του, με την ποιότητα τών Ορθοδόξων, αυτό θα το κάνει κυρίως σε περιοχές που οι Ορθόδοξοι είναι μειονότητα, και που εκεί βιώνουν τη διαφορετικότητά τους και την πολιτισμική τους ταυτότητα, ως ετεροπροσδιορισμό από το "ρεύμα" τών πολλών, και όχι ως "λεωφόρο εύκολης διάβασης". Εκεί που η Ορθοδοξία βιώνεται ως "στενή οδός".

Εάν θέλει ο Μάρτυρας να μετρήσει τα ποσοστά καθαρών και ακαθάρτων, ας λάβει υπ' όψιν του ότι οι μισοί περίπου ομόθρησκοί του, στη διάρκεια τής ζωής τους διαπράττουν ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ, κάτι που για τη θρησκεία τους θεωρείται "θανάσιμη αμαρτία, με ποινή αιώνιο θάνατο από το χέρι τού θεού". Και ας σκεφθεί αν μπορεί να πει τέτοιους ανθρώπους ("ασεβείς" κατά τη δική του θρησκεία): "καλύτερους ανθρώπους".

Εάν θέλει ο Μάρτυρας να μετρήσει την ποιότητα Ορθοδόξων και Μαρτύρων, θα πρέπει να λάβει υπ' όψιν του και το ότι ενώ οι Ορθόδοξοι ΔΕΝ ΥΠΟΚΡΙΝΟΝΤΑΙ, σε αντίθεση οι ομόπιστοί του, (αλλά και αμέτρητοι Μάρτυρες τού Ιεχωβά, που δεν πιστεύουν πλέον στη Σκοπιά και παραμένουν εκεί για το φόβο τής Αποκοπής), ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ και αμαρτάνουν κατ' εξακολούθησιν κρυφά, για να μην υποστούν τις ποινές τής οργάνωσης! Αυτοί λερώνουν την οργάνωση τής Σκοπιάς περισσότερο από ό,τι θα μπορούσαν να φαντασθούν οι ομόπιστοί τους, που θέλουν πιστεύουν ότι αποτελούν εξαίρεση ακαθαρσίας, ενώ όλοι οι άλλοι είναι καλοί άνθρωποι. Όχι φίλοι μου Μάρτυρες τού Ιεχωβά! Εσείς που κάνετε τις κρυφές σας αμαρτίες, δεν είσαστε εξαίρεση όπως νομίζετε. Είσαστε Ο ΚΑΝΟΝΑΣ, σε μια ΑΚΑΘΑΡΤΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ γεμάτη από παραβάτες που κρύβονται ο ένας από τον άλλο! Εμείς που δεν σας καταδίδουμε και γι' αυτό δεν μας φοβόσαστε, γνωρίζουμε πολλούς σαν κι εσάς! Αμέτρητους!

Εάν λοιπόν ο Μάρτυρας τού Ιεχωβά επιμένει να κάνει τη σύγκρισή του με τα παραπάνω αντικειμενικότερα κριτήρια, με έκπληξή του θα διαπιστώσει, ότι στην πραγματικότητα, όχι μόνο οι Ορθόδοξοι που Κοινωνούν και βιώνουν την Εν Χριστώ ζωή ΕΛΕΥΘΕΡΑ, θα φανερώνονται ως "καλύτεροι άνθρωποι" σε ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΠΟΣΟΣΤΟ από τους ομοπίστους του, αλλά επί πλέον οι άνθρωποι αυτοί θα εμφανίζουν μία πολύ ανώτερη ποιότητα ζωής και χαρακτήρα από τους Μάρτυρες τού Ιεχωβά, όπως έχουμε δείξει σε άλλα σχετικά μας άρθρα.

Και για να πάμε ένα βήμα πιο πέρα, ο Μάρτυρας τού Ιεχωβά που θα θελήσει να κάνει σύγκριση Ορθοδόξων και Μαρτύρων τού Ιεχωβά, θα προχωρήσει και σε ένα ακόμα σημαντικότερο μέτρο σύγκρισης. Αφού θέλει να συγκρίνει το μέτρο "καθαρότητας" τών πιστών του, με τους Ορθοδόξους πιστούς, ας μας δείξει ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΕΝΑΝ ομόθρησκό του, που να καθάρισε την καρδιά του σε τέτοιο βαθμό, ώστε να δέχθηκε σ' αυτήν τα ΧΑΡΙΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ! Έστω και ένας φθάνει! Γιατί αν δεν έχει να μας δείξει ούτε έναν, αυτό σημαίνει ότι ΚΑΝΕΝΑΣ ΤΟΥΣ δεν καθάρισε τόσο την καρδιά του, ώστε το Άγιο Πνεύμα να αρχίσει να λαλεί "Αββά ο Πατήρ" και να διανέμει Χαρίσματα, όπως συμβαίνει σε ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥΣ ανά τον κόσμο τη στιγμή που μιλάμε, και σε κάθε στιγμή της ιστορίας!

Η ικανότητα μιας πίστως να "δημιουργήσει" καθαρούς πιστούς, κατά την καρδιά τού Θεού, δεν μπορεί να κρίνεται και να συγκρίνεται, μετρώντας τους αδιάφορους και τους απίστους, αλλά μετρώντας και συγκρίνοντας μεταξύ τους, τους καλύτερους! Εκεί θα φανεί η δυνατότητα μιας Εκκλησίας να θεραπεύσει τον αμαρτωλό άνθρωπο. Στο αν μπορεί να τον πάρει ακάθαρτο και να τον μετατρέψει σε ΦΩΤΙΣΜΕΝΟ ΤΕΚΝΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ, και όχι στο να τον πετάξει έξω για να μπορεί να λέει: "εμείς διώχνουμε τους αμαρτωλούς". Γιατί ο ρόλος τής Εκκλησίας, δεν είναι να καυχιέται για τους αμαρτωλούς που διώχνει, αλλά για τους αμαρτωλούς ΠΟΥ ΔΕΧΕΤΑΙ ΚΑΙ ΒΟΗΘΑΕΙ ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΣΘΟΥΝ. Και φυσικό είναι σε μια τέτοια Εκκλησία να υπάρχουν και πολλοί ακάθαρτοι, αφού δεν την ενδιαφέρει η φιγούρα, αλλά η σωτηρία όσων προσέρχονται σε αυτή, έστω και αν είναι αμαρτωλοί.

Υπάρχει λοιπόν ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΣ τρόπος κάθαρσης τής καρδιάς. Τα χαρίσματα τού Αγίου Πνεύματος, τα οποία οι Μάρτυρες τού Ιεχωβά δεν έχουν να τα παρουσιάσουν ούτε για δείγμα! Ούτε σε έναν οπαδό τους! και αυτό είναι η καλύτερη απόδειξη για το ποια από τις δύο Εκκλησίες, είναι τελικά εκείνη που έχει το καλύτερο ποσοστό πραγματικά καθαρών και όχι ΥΠΟΚΡΙΤΩΝ ασβεστωμένων τάφων, σαν την πλειονότητα τών μελών τών Μαρτύρων τού Ιεχωβά. Γιατί, σε αντίθεση με ό,τι ισχυρίζεται η εταιρία Σκοπιά, τα χαρίσματα τού Αγίου Πνεύματος, ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΕΠΑΨΑΝ να υπάρχουν στην Εκκλησία, μεταξύ τών καθαρμένων τέκνων τού Θεού, που έφθασαν στον Φωτισμό. Τα εκατομμύρια θαυματουργών αγίων τής Εκκλησίας μας, σε όλους τους αιώνες, ακόμα και σήμερα, είναι η καθαρή και ΧΕΙΡΟΠΙΑΣΤΗ απόδειξη αυτού του γεγονότος.

Γ. Κ.

Δημιουργία αρχείου: 26-7-2010.

Τελευταία μορφοποίηση: 12-8-2016.

ΕΠΑΝΩ