Ελληνικός Παρατηρητής τής Σκοπιάς

Φραγμός στην εκμετάλλευση της απειρίας των άλλων

Ορθόδοξη Ομάδα Δογματικής Έρευνας

Ιστορικά ντοκουμέντα και Νέο Φως

Το αποκρυφιστικό ξεκίνημα τής Σκοπιάς: 2ο Μέρος // Επίκληση Αποκρυφιστών και εκδόσεών τους ως αυθεντίες // Η Πυραμίδα τής Γκίζας και η Σκοπιά // Ήταν πράγματι Μασόνος ο ιδρυτής τών Σπουδαστών τής Γραφής Charles Russell;

Το αποκρυφιστικό ξεκίνημα της Σκοπιάς

1ο Μέρος: Στον καιρό των Ρώσσελ και Ρόδερφορδ

Μπορεί ο "αγωγός" τού Θεού να είναι αποκρυφιστικός;

 

Σήμερα η εταιρία Σκοπιά, καταφέρεται εναντίον των αποκρυφιστικών αιρέσεων, εναντίον τής αριθμολογίας και τού πνευματισμού. Παράλληλα, διακηρύττει ότι ο Ρώσσελ, ο ιδρυτής τής Σκοπιάς, ήταν ένας άνθρωπος ξεχωρισμένος από το Θεό, για να δώσει στους δούλους του την κατευθυνόμενη από το Θεό "πνευματική τροφή". Όμως πόσοι οπαδοί τής Σκοπιάς γνωρίζουν ότι ο Ρώσσελ ήταν ένας αποκρυφιστής, και ότι στα τεύχη τής Σκοπιάς δίδασκε αριθμολογία και πυραμιδολογία; Και είναι δυνατόν ο Θεός να χρησιμοποίησε έναν αποκρυφιστή για να αποκαλύψει στους ανθρώπους τους σκοπούς Του;

 

Οι "αλήθειες" του Ρώσσελ και του Ρόδερφορδ

Σύμφωνα με το βιβλίο «Διαγελείς», ο Ρώσσελ από μικρή ηλικία αναζητούσε τον Θεό. Στη σελίδα 43 αναφέρει την πρώτη επαφή του με τους Αντβεντιστές, έτσι τυχαία... όταν περπατούσε... στην ηλικία των 17 μόλις χρόνων. Μετά με άλλους έκανε όμιλο και αναζητούσαν την Γραφική αλήθεια, με επικεφαλής τον ίδιο.

Αυτό το οποίο αγνοούν πολλοί συμπατριώτες μας είναι: «σε ποια περίοδο ξεκίνησε ο Ρώσσελ;» Εκείνη την περίοδο, από τα τέλη του 1840 μέχρι της αρχές του 20ού αιώνα, στης Η.Π.Α. υπήρξε μια μεγάλη έκρηξη θρησκειών (τύπου νέας εποχής και αντβεντιστικών κινημάτων) και ειδικά στην Πενσυλβανία που είναι το κέντρο του αποκρυφισμού. Μέσα από αυτά τα κινήματα ξεκίνησε και η αίρεση της Σκοπιάς. Πολλά από αυτά τα κινήματα είχαν δεσμούς με την Μασονία, και κατά κάποιο τρόπο κατευθύνονταν από αυτή. Αυτό που μπορούμε να αποδείξουμε μετά βεβαιότητας είναι ότι για τουλάχιστον 60 χρόνια η Σκοπιά είχε φανερά κοινά σημεία με τους Μασόνους, και αυτό φαίνεται από τα εμβλήματα που χρησιμοποιούσε, αλλά και από τα ίδια τα λόγια τού ιδρυτή της προς Μασονική στοά.

Χρησιμοποιούσε το Αποκρυφιστικά σύμβολα όπως είναι ένας Σταυρός μέσα σε μια κορώνα, το σύμβολο των ιπποτών του Γιόρκ που είναι το κεφάλι ενός ιππότη, και το σύμβολο του ψεύτικου Αιγυπτιακού θεού Ρα, που είναι ο ήλιος με φτερά, σύμβολο που χρησιμοποιούν οι Ροζικρούσιανς ακόμα μια πτυχή των Μασόνων. Αυτά τα σύμβολα φαίνονται καθαρά στο βιβλίο Διαγγελείς σελίδα 88. Και κανένας Μάρτυρας δεν μπορεί να το αμφισβητήσει. Αν θέλει μπορεί να δει και τις ιστοσελίδες που έχουν Μασόνοι για να συγκρίνει.

Αυτό που δεν μπορούμε να αποδείξουμε, αλλά υπάρχουν ενδείξεις, είναι αν η Σκοπιά συνεχίζει να έχει σχέση με την Μασονία. Επίσης λόγω της άγνοιας που επικρατεί για τα θέματα αυτά, και το γεγονός ότι πολλές από της ορολογίες που χρησιμοποιεί η Σκοπιά είναι στα αγγλικά, (ορολογίες που έχουν σχέση με τον αποκρυφισμό), δεν επιτρέπει στους Έλληνες να διαπιστώσουν εύκολα τις ενδείξεις αυτές.  Σε μια έρευνα που έκανα για την Enochian Magick (μαγεία του Ενώχ), οι ομοιότητες φαίνονται να είναι κάτι παραπάνω από τυχαίες. Ενδεικτικά η ίδια η ονομασία της Σκοπιάς που χρησιμοποιούν, η λέξη: «Σκοπιά», έχει να κάνει με αποκρυφισμό, το: «Χρυσούς Αιών» που χρησιμοποίησε στο παρελθόν η οργάνωση στο άλλο περιοδικό της, ήταν εκφράσεις που χρησιμοποιούσαν τα κινήματα τύπου «Νέας Εποχής» τότε.

Κοιτάζοντας μόνο το πώς ξεκίνησε το κίνημα αυτό, δημιουργούνται πολλά ερωτηματικά  Πώς είναι δυνατόν ένας 17χρονος να ξεκινήσει μια θρησκεία, και σε σύντομο διάστημα να έχει συναθροίσεις σε όλες της Η.Π.Α; Επίσης τα βιβλία που έγραψε, καθώς και τα άρθρα στη Σκοπιά, όλος αυτός  ο όγκος της ύλης, και αν λάβουμε υπ’ όψιν ότι ταξίδευε συνεχώς για να δημιουργεί νέες συναθροίσεις, τότε μπορείς να διερωτηθείς: «πότε πρόλαβε να τα γράψει;»

Το να πει κάποιος οπαδός της Σκοπιάς ότι «τον βοήθησε ο Θεός επειδή είχε την αλήθεια», δεν μπορεί να σταθεί ως επιχείρημα, καθώς σήμερα η Σκοπιά έχει απορρίψει το 90 % των δογμάτων του Ρώσσελ ως «ψευδή». Για ποια αλήθεια λοιπόν μιλάμε; Του Ρώσσελ, ή της σημερινής Σκοπιάς;

 

Χρονολογίες και Πυραμιδολογία

Βασική διδασκαλία του Ρώσσελ ήταν οι πυραμίδες. Και σ’ αυτές βασίστηκαν οι χρονολογίες 1874, 1878, 1914. Αυτό φαίνεται έντονα από τα συγγράμματα του. Στο βιβλίο: Ο καιρός του τέλους είναι κοντά (The Time at Hand) σελίδα 188, αναφέρει ότι η έλευση του Κυρίου έγινε το 1874, το 1914 θα ήταν το τέλος των καιρών των εθνών με αποκορύφωμα των Αρμαγεδώνα, και τότε ο Χριστός θα εγκαθίδρυε τη Βασιλεία του. Στο βιβλίο «Ελθέτω η Βασιλεία σου», αναφέρει ότι «Η Μεγάλη Πυραμίδα της Αιγύπτου είναι ο μεγάλος Μάρτυρας του Ιεχωβά για το παρελθόν και το μέλλον».

Το Κάτω Πέρασμα της πυραμίδας που ευθυγραμμίζεται με τον αστερισμό του Δράκοντα συμβολίζει την αμαρτία. Η Μεγάλη Αίθουσα συμβολίζει την εποχή του Ευαγγελίου του Ιησού, το Ψηλό Σκαλί της αίθουσας συμβολίζει την Μεγάλη Θλίψη και την κρίση του Θεού στον χριστιανικό κόσμο, το Δωμάτιο του Βασιλιά συμβολίζει τον Ιησού και την επάνοδο του, το Δωμάτιο της Βασίλισσας την επάνοδο του φυσικού Ισραήλ στον τόπο του (παραδόξως τη μοναδική προφητεία που κατάλαβε σωστά ο Ρώσσελ και που αργότερα ο Ρόδερφορδ πρόλαβε και την άλλαξε πριν εκπληρωθεί, ώστε η Σκοπιά να αποτύχει ακόμα και σ’ αυτό). Θα είναι ενδιαφέρον κάποτε να ερευνήσουμε, πόσο επιρέασαν τις διδασκαλίες τού Ρώσσελ οι αρχαίες Αιγυπτιακές δοξασίες τών πιστών τού ψεύτικου "θεού" Ρα, για ανάσταση με παραδείσια τρυφή με την επαναφορά τής "δύναμης τής ζωής" (τού "Κα" στα Αιγυπτιακά), κάτι δηλαδή που και σήμερα διδάσκει η οργάνωση τής Σκοπιάς.

Στο βιβλίο του αυτό, βλέπουμε επίσης αστρολογία, ευθυγράμμιση αστεριών για εκπλήρωση προφητειών, και αριθμολογία. Μετρώντας το μήκος της Πυραμίδας, βγάζει τις εξής χρονολογίες: 1874 επάνοδος του Ιησού, 1878 επάνοδος των φυσικών Ισραηλίτων στην Παλαιστήνη, 1914 Αρμαγεδδών, και ότι ο θρόνος του Θεού είναι στης Πλειάδες, και του Σατανά στον Δράκοντα. Είναι φανερό ότι όλα αυτά που διδάσκει η Σκοπιά δεν τα βασίζει στη Γραφή, αλλά στην Πυραμιδομετρία και στο πρώιμο κίνημα της Νέας Εποχής που ακόμα βάση του έχει της Πυραμίδες και κατ’ επέκτασιν τον πνευματισμό.

Τις «αλήθειες» αυτές τις κράτησε και ο Ρόδερφορδ, τουλάχιστον μέχρι το 1928, όπου σταδιακά άρχισε να τις αλλάζει. Για παράδειγμα στο βιβλίο Απελευθέρωσις (1926) σελίδα 234 δείχνει ότι η επάνοδος του Ιησού ήταν το 1874. Μάλιστα στο τέλος του βιβλίου διαφημίζει τις Γραφικές Μελέτες του Ρώσσελ. Στο βιβλίο του Φως (1930) ο «Δικαστής» Ρόδερφορδ, αφαιρεί τελείως τον προκάτοχο του, και διαφημίζει μόνο τα δικά του συγράμματα. Αν και στο Φως για τελευταία φορά βρίσκουμε τη διδασκαλία για την Πυραμίδα που είναι ο Μάρτυς του Θεού.

Μετά ο «Δικαστής» άλλαξε και άλλα πράγματα. Άρχισε να λέει ότι οι άγγελοι του Θεού μετέδιδαν πληροφορίες μέσω σκέψης στο μυαλό τού δούλου του Θεού. Αυτά τα βρίσκομε στα βιβλία Σωτηρία σελίδα 216, 217, Preservation σελίδα 193, 194, Προετοιμασία σελ.64, Φως Ι σελ.120 (όλα στην Αγγλική). Έλεγε ότι το Πνεύμα του Θεού έπαψε να λειτουργεί το 1918, και τώρα όλες τις κατευθύνσεις ο Θεός τις δίνει μέσω αγγέλων στους δούλους του. Περιττό να πούμε ποιός ήταν ο αποδέκτης αυτών των μηνυμάτων, αφού γνωρίζουμε ότι μετά την κατάληψη της εξουσίας της Σκοπιάς με πραξικοπηματικό τρόπο από το 1916 – 1942, ο Ρόδερφορδ ήταν αυτός ο οποίος άλλαξε τη δομή της Σκοπιάς, έσβησε τον Ρώσσελ, και είναι αυτός που κατά 70% διαμόρφωσε τους Μάρτυρες όπως τους γνωρίζουμε σήμερα.

Εδώ όμως πρέπει να ρωτήσουμε: Τί είδους άγγελοι ήταν αυτοί οι οποίοι κατηύθυναν τον «Δικαστή»;

Το 1922 ξεκίνησε μια μεγάλη εκστρατεία ότι το 1925 θα ανασταίνονταν οι προφήτες και θα ηγούντο του Αρμαγεδδώνος. Γνωστό είναι το σύνθημα: «Εκατομμύρια ήδη ζώντων δεν θέλουσι αποθάνει», και το: «Διαφημίστε τον Βασιλέα και την Βασιλεία του».  Επίσης το Μπεθ Σαρίμ (οίκος αρχόντων ) μια πολυτελής βίλα στην Καλιφόρνια όπου περίμενε τους προφήτες να έρθουν. Στο «Διαγγελείς» σελίδα 76 αναφέρει περιληπτικά για τη βίλα αυτή, και ότι πωλήθηκε το 1947 γιατί κόστιζε η συντήρησή της!!! Έτσι με αυτή την κίνηση, η Σκοπιά έκλεισε ακόμα ένα ενοχλητικό κεφάλαιο της Ιστορίας της. Σίγουρα αυτοί που ενέπνεαν τον Ρόδερφορδ, δεν θα ήταν άγγελοι του Θεού, γιατί αυτοί δεν θα έλεγαν ψέματα στους δούλους του Θεού. Και αφού καμιά προφητεία του Ρόδερφοντ δεν εκπληρώθηκε, άρα η κατεύθυνση που έπαιρνε ήταν κάθε άλλο παρά θεϊκή...

Τελειώνοντας, κάτι το οποίο αγνοούν οι Μάρτυρες σήμερα, είναι το μνημείο του Ρώσσελ. Κάτι που η Σκοπιά έχει σβήσει από τα έντυπά της.

Το μνημείο τού Ρώσσελ.

Έχει σχήμα Πυραμίδας, και πάνω της αποκρυφιστικά σύμβολα και το σήμα του Αιγυπτιακού θεού Ρα στην κορυφή της. Υπάρχει «το μάτι που τα βλέπει όλα», ακόμα ένα Μασονικό έμβλημα, και η ταφόπετρα είναι ακριβώς όπως η Πυραμίδα που έχουν οι Η.Π.Α. στο χαρτονόμισμα του 1 δολαρίου. Δεν εκπλήσσει το γεγονός, αφού αρκετοί πρόεδροι των Η.Π.Α ήταν Μασόνοι.

Λεπτομέρεια από την πυραμίδα τού μνημείου τού Ρώσσελ. Μπορείτε να διακρίνετε τα Αποκρυφιστικά σύμβολα.

Αν και εντυπωσιάζει το ότι ο τάφος του Ρώσσελ είναι σε Μασονικό Κέντρο, αυτό δεν έχει σχέση γιατί κατασκευάστηκε πολλές δεκαετίες αργότερα. Ο Ρώσσελ πέθανε στης 31 Οκτωβρίου. Οι περισσότεροι από εσάς τους Έλληνες αναγνώστες, αγνοείτε πλήρως την ημερομηνία αυτή... 31 Οκτώβρη είναι η Μέρα των Πνευμάτων (Halloweens Day) στην Αμερική. Υπάρχουν στοιχεία για τελετουργικούς θανάτους που έγιναν σε μέλη αιρέσεων αυτή την ημερομηνία. Ακόμα μια σύμπτωση...  δεν νομίζετε ότι είναι πολλές οι συμπτώσεις;

Μήπως αυτά που δείξαμε είναι δημιούργημα της φαντασίας μας; Είναι όλα ψέματα και το κάνουμε από μίσος; Τα γεγονότα είναι εκεί... μιλούν από μόνα τους. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ερευνήσετε, μάλιστα από τα ίδια τα παλιά έντυπα της Οργάνωσης... δεν σας ζητούμε να διαβάσετε οτιδήποτε αποστατικό. Ρωτήστε τον εαυτό σας γιατί... γιατί να μην υπάρχουν σε εύκολη πρόσβαση αυτά τα βιβλία, γιατί χάθηκαν, γιατί στον ψηφιακό δίσκο της Σκοπιάς τα έντυπα αρχίζουν από το 1950 και μετά; Στο κάτω κάτω δεν είναι και αυτά του «πιστού και φρονίμου δούλου»; και η Οργάνωση δεν συστήνει να διαβάζετε και τα παλιά της έντυπα;  Γιατί μπορείς να αγοράσεις αυτά τα βιβλία μόνο από «αποστατικές» ιστοσελίδες, ενώ η Οργάνωση τα εξαφάνισε; Τι είναι αυτό που φοβάται; Στο κάτω - κάτω δεν τα έγραψε αυτή; Ρωτήστε, γιατί αυτό σας ζητάμε μόνο.

Έρευνα – Κείμενο Μορφέας

Δημιουργία αρχείου: 31-1-2003.

Τελευταία μορφοποίηση: 6-6-2016.

ΕΠΑΝΩ