Ελληνικός Παρατηρητής τής Σκοπιάς

Φραγμός στην εκμετάλλευση της απειρίας των άλλων

Ορθόδοξη Ομάδα Δογματικής Έρευνας

Σύντομες Μελέτες και Νέο Φως

Η Οδός των δικαίων και ο φωτισμός // Οι ψευδοπροφήτες της Σκοπιάς // Το Χριστιανικό Ευαγγέλιο και το ανάθεμα της Σκοπιάς

Κήρυκες πλαστού ευαγγελίου

Άλλαζαν οι απόστολοι το Ευαγγέλιο που κήρυτταν όπως η Σκοπιά;

Περί της απάτης του "Νέου Φωτός"

 

Οι κήρυκες της Σκοπιάς έχουν πρόβλημα! Είναι πλέον γνωστές στην Ελλάδα οι αποτυχίες των ψευδοπροφητειών τους, και οι διαρκείς αλλαγές δογμάτων τους. Και εύλογα ο κόσμος ρωτάει: "Γιατί πρέπει να πιστέψω μια θρησκεία που διαρκώς αλλάζει δόγματα;" ή "Δεν πάτε πρώτα να τα μάθετε εσείς σωστά, και μετά να τολμήσετε να διαφωτίσετε τους άλλους;"

Τέτοιες ερωτήσεις, οδήγησαν τους κήρυκες της Σκοπιάς σε μια σειρά από σοφιστείες, που επιχειρούν να μετακυλίσουν το βάρος των αλλαγών στους... Αποστόλους! Γνωστή τακτική των αιρέσεων, η διαστροφή του νοήματος της Αγίας Γραφής. Τέτοια επιχειρήματα όμως, αποτελούν απλώς αφορμές, για να φανεί η πλάνη τους και σε αυτά τα ζητήματα!

 

1. Ο σκοπός της επίκλησης αλλαγών των Αποστόλων

Μέχρι πρότινος, οι περισσότεροι Μάρτυρες της Σκοπιάς αρνούνταν ότι ψευδοπροφήτευσαν, ή ότι έκαναν δραματικές αλλαγές στην πίστη τους. Αλλά πλέον αυτοί είναι ελάχιστοι, εντελώς ανίκανοι για μια σοβαρή συζήτηση, που υποφέρουν από πλήρη άγνοια της ιστορίας της θρησκείας τους. Πλέον οι περισσότεροι παραδέχονται τις αποτυχίες τους και τις αλλαγές δογμάτων τους, μάλιστα επιχειρούν να τις παρουσιάσουν ως "ένδειξη ταπεινότητας", και όχι πλάνης και υπερηφάνειας όπως είναι πραγματικά. Γιατί το να παριστάνεις τον προφήτη χωρίς να είσαι, και μάλιστα μετά από επανειλημμένες αποτυχίες να εξακολουθείς να λες "έχω την αλήθεια", και "ελάτε να σας βοηθήσω γιατί εσείς οι άλλοι πλανάστε", τι άλλο είναι από πλάνη ή υπερηφάνεια (ή και τα δύο); Και μάλιστα, όταν τολμούν απευθύνουν τις διαρκώς μεταβαλλόμενες απόψεις τους και τις ψευδοπροφητείες τους, σε ανθρώπους των οποίων τα δόγματα έχουν αποδείξει την αξία τους, με μια σταθερότητα χιλιετιών, και οι προφητείες τους εκπληρώνονται διαρκώς;

Άλλωστε, αν πράγματι ήταν οι ηγέτες της Σκοπιάς ταπεινοί, όχι μόνο θα παραδέχονταν τη χρεωκοπία τους, αλλά θα έπαυαν να ψεύδονται ΕΝ ΓΝΩΣΕΙ ΤΟΥΣ για την καταστροφή της Ιερουσαλήμ, εφ' όσον γνωρίζουν όλα τα ντοκουμέντα, ότι καταστράφηκε το 587 π.Χ. και όχι το 607 που λένε αυτοί στους οπαδούς τους, για να μην καταρρεύσει το δογματικό τους οικοδόμημα. Είναι άραγε η ταπεινότητα "επιλεκτική" στο τι θα αλλάξουμε, όταν αυτό αποδεικνύεται εσφαλμένο;

Δεν είναι λοιπόν δυνατόν πλέον, σε μια εποχή πληροφόρησης, να κρύβουν την ιστορία τους οι Μάρτυρες της Σκοπιάς, (εκτός αν είναι εντελώς αμαθείς και απευθύνονται σε εντελώς αμαθείς), και αναγκάζονται να παραδεχθούν τις διαρκείς αλλαγές τους, μπροστά σε πληροφορημένους ανθρώπους.

Όταν λοιπόν επικρίνουμε τη Σκοπιά για τις διαρκείς αλλαγές της, κάποιοι κήρυκές της επιχειρούν να ρίξουν το ίδιο φταίξιμο στους Αποστόλους, με τη λογική: "αν επικρίνετε εμάς για τις αλλαγές και τις αστοχίες μας, πρέπει να τολμήσετε να κάνετε το ίδιο και με τους Αποστόλους, για τις δικές τους αλλαγές". Έτσι, όταν μιλάνε με απείρους του λόγου του Ευαγγελίου, συχνά "ξεφεύγουν" από την επίκριση, και αφήνουν τον άνθρωπο με την απορία: "πώς είναι δυνατόν οι Απόστολοι να έχουν κάνει τέτοιες αλλαγές και λάθη;"

Φυσικά οι Απόστολοι στην πραγματικότητα, ΠΟΤΕ δεν άλλαξαν το Ευαγγέλιο που κήρυτταν, και ΠΟΤΕ δεν έδωσαν προφητεία που να αποδειχθεί ψευδής! Όλα αυτά, δεν είναι παρά ΔΙΑΣΤΡΟΦΕΣ ΤΟΥ ΝΟΗΜΑΤΟΣ των χωρίων, που επιχειρούν οι διάφοροι αιρετικοί, για να καλύψουν τις δικές τους αποτυχίες!

Ας δούμε ένα παράδειγμα αυτής της τακτικής, που είναι ενδεικτικό, και ισχύει για όλα τα σχετικά επιχειρήματα που θα μπορούσαν να μας προβάλλουν οι Μάρτυρες της Σκοπιάς, ώστε να φανεί και εδώ η πλάνη τους, με ακόμα πιο εμφανή τρόπο.

 

2. Η μεταστροφή του Κορνηλίου

Ένας ισχυρισμός Μαρτύρων της Σκοπιάς που συναντήσαμε, και που θα τον χρησιμοποιήσουμε ως ενδεικτικό παράδειγμα της πλάνης τους αυτής, να ρίχνουν το  δικό τους φταίξιμο στους Αποστόλους, είναι ο εξής:

"Ο Πέτρος άλλαξε άποψη για κάτι (το κήρυγμα στα έθνη), όταν είδε το όραμα σχετικά με τον Κορνήλιο. Άρα είναι θεμιτό να αλλάζουμε άποψη όταν η έρευνα μας οδηγήσει εκεί".

Μια πρώτη παρατήρηση, είναι ότι ακόμα και στο επιχείρημα αυτό, ο εν λόγω κήρυκας της Σκοπιάς, ΔΕΝ ΤΟΛΜΗΣΕ να πει ότι ο απόστολος Πέτρος άλλαξε δήθεν Ευαγγέλιο. Διατύπωσε προσεκτικά την πρότασή του, λέγοντας: "άλλαξε άποψη για κάτι". Επίσης μίλησε για αλλαγή άποψης μέσω "έρευνας".

Η περίπτωση του Πέτρου λοιπόν, δεν έχει την παραμικρή σχέση με τις αλλαγές της Σκοπιάς, επειδή "άλλαξε άποψη για κάτι", και όχι Ευαγγέλιο! Δεν άλλαξε ΠΟΤΕ το περιεχόμενο του κηρύγματός του! Ούτε ψευδοπροφήτευσε!

Η αφήγηση αυτή, βρίσκεται στην Αγία Γραφή, στα χωρία Πράξεις 10/ι: 1 - 48, απ' όπου θα τα παραθέσουμε σε μετάφραση (μια και οι Μάρτυρες της Σκοπιάς έχουν πλέον σοβαρή δυσκολία να κατανοήσουν το αρχαίο κείμενο, λόγω της ΜΝΚ):

"1 Υπήρχε δε κάποιος άνθρωπος στην Καισάρεια, με το όνομα Κορνήλιος, εκατόνταρχος, από το τάγμα που λεγόταν Ιταλικό, 2 ευσεβής και φοβούμενος τον Θεό μαζί με ολόκληρη την οικογένειά του, ο οποίος έκανε πολλές ελεημοσύνες στον λαό, και δεόταν διαρκώς στον Θεό.

3 Αυτός είδε φανερά διαμέσου οράματος, γύρω στην ένατη ώρα τής ημέρας, έναν άγγελο του Θεού, ότι μπήκε μέσα προς αυτόν και του είπε:

- Κορνήλιε!

4 Και εκείνος, ατενίζοντας σ' αυτόν, και ενώ έγινε έντρομος, είπε:

-Τι είναι, Κύριε;

Και του είπε:

- Οι προσευχές σου και οι ελεημοσύνες σου ανέβηκαν σε υπόμνηση μπροστά στον Θεό. 5 Και τώρα, στείλε ανθρώπους στην Ιόππη, και προσκάλεσε τον Σίμωνα, που αποκαλείται Πέτρος· 6 αυτός φιλοξενείται σε κάποιον Σίμωνα βυρσοδέψη, που έχει το σπίτι του κοντά στη θάλασσα· αυτός θα σου μιλήσει τι πρέπει να κάνεις.

7 Και καθώς ο άγγελος, που μιλούσε στον Κορνήλιο, αναχώρησε, φώναξε δύο από τους υπηρέτες του, και έναν ευσεβή στρατιώτη, απ' αυτούς που διέμεναν κοντά του· 8 και αφού τους διηγήθηκε τα πάντα, τους έστειλε στην Ιόππη.

9 Και την επόμενη ημέρα, ενώ εκείνοι οδοιπορούσαν και πλησίαζαν στην πόλη, ο Πέτρος, γύρω στην έκτη ώρα, ανέβηκε στην ταράτσα για να προσευχηθεί. 10 Και καθώς πείνασε, ήθελε να φάει, και ενώ ετοίμαζαν, ήρθε σ' αυτόν έκσταση· 11 και βλέπει ανοιγμένον τον ουρανό, και κάποιο σκεύος να κατεβαίνει σαν ένα μεγάλο σεντόνι, που ήταν δεμένο από τις τέσσερις άκρες, και το κατέβαζαν επάνω στη γη· 12 μέσα σ' αυτό υπήρχαν όλα τα τετράποδα της γης, και τα θηρία, και τα ερπετά, και τα πουλιά τού ουρανού.

13 Και έγινε μια φωνή προς αυτόν:

-Πέτρο, αφού σηκωθείς, σφάξε και φάε.

14 Και ο Πέτρος είπε:

-Μη γένοιτο, Κύριε· επειδή, ποτέ δεν έφαγα κανένα βέβηλο ή ακάθαρτο.

15 Και ξανά, για δεύτερη φορά, έγινε σ' αυτόν μια φωνή:

-Όσα ο Θεός καθάρισε, εσύ μη τα λες βέβηλα.

16 Και τούτο έγινε τρεις φορές· και το σκεύος αναλήφθηκε πάλι στον ουρανό.

17 Και ενώ ο Πέτρος ήταν μέσα του σε απορία, τι τάχα σήμαινε το όραμα που είδε, ξάφνου, οι άνθρωποι που είχαν σταλεί από τον Κορνήλιο, αφού ρώτησαν και έμαθαν το σπίτι τού Σίμωνα, έφτασαν στην πύλη· 18 και φωνάζοντας, ρωτούσαν, αν ο Σίμωνας, που επονομαζόταν Πέτρος, φιλοξενείται εδώ.

19 Και ενώ ο Πέτρος συλλογιζόταν για το όραμα, το Πνεύμα είπε σ' αυτόν:

-Δες, σε ζητούν τρεις άνθρωποι· 20 καθώς, λοιπόν, σηκωθείς, κατέβα, και πήγαινε μαζί τους, χωρίς να διστάζεις καθόλου, επειδή εγώ τους έστειλα.

21 Και ο Πέτρος, αφού κατέβηκε στους ανθρώπους, που είχαν σταλεί σ' αυτόν από τον Κορνήλιο, είπε:

-Δέστε, εγώ είμαι εκείνος που ζητάτε· ποια είναι η αιτία για την οποία ήρθατε;

22 Και εκείνοι είπαν:

-Ο εκατόνταρχος Κορνήλιος, άνδρας δίκαιος και φοβούμενος τον Θεό, και έχοντας μαρτυρία από ολόκληρο το έθνος των Ιουδαίων, διατάχθηκε από τον Θεό διαμέσου ενός αγίου αγγέλου να σε προσκαλέσει στο σπίτι του, και να ακούσει λόγια από σένα.

23 Και αφού, λοιπόν, τους προσκάλεσε μέσα, τους φιλοξένησε. Και την επόμενη ημέρα ο Πέτρος βγήκε μαζί τους, και μερικοί από τους αδελφούς, από εκείνους τής Ιόππης, πήγαν μαζί του· 24 και την επόμενη ημέρα μπήκαν μέσα στην Καισάρεια· ο δε Κορνήλιος τους περίμενε, αφού ταυτόχρονα κάλεσε τους συγγενείς του και τους σπιτικούς φίλους του. 25 Και καθώς ο Πέτρος μπήκε μέσα, ερχόμενος ο Κορνήλιος σε συνάντησή του, έπεσε στα πόδια του, και προσκύνησε. 26 Ο Πέτρος, όμως, τον σήκωσε, λέγοντας: Σήκω επάνω· και εγώ ο ίδιος άνθρωπος είμαι. 27 Και συνομιλώντας μαζί του μπήκε μέσα, και βρίσκει πολλούς συγκεντρωμένους. 28 Και τους είπε:

-Εσείς ξέρετε ότι είναι ασυγχώρητο σε έναν άνθρωπο Ιουδαίο να συναναστρέφεται ή να πλησιάζει σ' έναν αλλόφυλο· ο Θεός, όμως, έδειξε σε μένα να μη λέω κανέναν άνθρωπο βέβηλον ή ακάθαρτον· 29 γι' αυτό, και όταν προσκλήθηκα, ήρθα χωρίς καμιά αντιλογία· ρωτάω, λοιπόν, για ποιον λόγο με προσκαλέσατε;

30 Και ο Κορνήλιος είπε:

-Εδώ και τέσσερις ημέρες ήμουν σε νηστεία μέχρι αυτή την ώρα, και την ένατη ώρα προσευχόμουν στο σπίτι μου· και ξάφνου, στάθηκε μπροστά μου ένας άνδρας, με λαμπρά ενδύματα, 31 και λέει: Κορνήλιε, η προσευχή σου εισακούστηκε, και οι ελεημοσύνες σου ήρθαν σε υπόμνηση μπροστά στον Θεό· 32 στείλε, λοιπόν, στην Ιόππη, και προσκάλεσε τον Σίμωνα, που αποκαλείται Πέτρος· αυτός φιλοξενείται στο σπίτι τού Σίμωνα, του βυρσοδέψη, κοντά στη θάλασσα, ο οποίος όταν έρθει θα σου μιλήσει. 33 Έστειλα, λοιπόν, αμέσως σε σένα· κι εσύ έκανες καλά ότι ήρθες. Τώρα, λοιπόν, εμείς όλοι παραστεκόμαστε μπροστά στον Θεό, για να ακούσουμε όλα όσα προστάχθηκαν σε σένα από τον Θεό.

34 Τότε, καθώς ο Πέτρος άνοιξε το στόμα, είπε:

-Γνωρίζω στ' αλήθεια ότι, ο Θεός δεν είναι προσωπολήπτης· 35 αλλά, σε κάθε έθνος όποιος τον φοβάται, και εργάζεται δικαιοσύνη, είναι σ' αυτόν δεκτός. 36 Τον λόγο που έστειλε στους γιους Ισραήλ, ευαγγελιζόμενος ειρήνη διαμέσου τού Ιησού Χριστού· (αυτός είναι ο Κύριος όλων)· 37 εσείς ξέρετε αυτό τον λόγο, που κηρύχθηκε σε ολόκληρη την Ιουδαία, αρχίζοντας από τη Γαλιλαία, ύστερα από το βάπτισμα που κήρυξε ο Ιωάννης· 38 πώς ο Θεός, τον Ιησού, αυτόν από τη Ναζαρέτ, τον έχρισε με Πνεύμα Άγιο και με δύναμη, ο οποίος πέρασε ευεργετώντας και θεραπεύοντας όλους εκείνους που καταδυναστεύονταν από τον διάβολο· επειδή, ο Θεός ήταν μαζί του. 39 Κι εμείς είμαστε μάρτυρες όλων όσων έκανε, και στη γη των Ιουδαίων και στην Ιερουσαλήμ· τον οποίο φόνευσαν, αφού τον κρέμασαν επάνω σε ξύλο· 40 τούτον ο Θεός τον ανέστησε την τρίτη ημέρα, και τον έκανε να εμφανιστεί, 41 όχι σε ολόκληρο τον λαό, αλλά σε μάρτυρες, που ήσαν προσδιορισμένοι από τον Θεό, σε μας, που μαζί του φάγαμε και μαζί του ήπιαμε, μετά την ανάστασή του από τους νεκρούς· 42 και μας παρήγγειλε να κηρύξουμε στον λαό, και να δώσουμε μαρτυρία, ότι αυτός είναι ο ορισμένος από τον Θεό κριτής ζωντανών και νεκρών· 43 σε τούτον όλοι οι προφήτες δίνουν μαρτυρία, ότι διαμέσου τού ονόματός του θα λάβει άφεση αμαρτιών καθένας που πιστεύει σ' αυτόν.

44 Ενώ ο Πέτρος ακόμα μιλούσε αυτά τα λόγια, το Πνεύμα το Άγιο ήρθε επάνω σε όλους αυτούς που άκουγαν τον λόγο. 45 Και οι πιστοί, που ήσαν από την περιτομή, εκπλάγηκαν, όσοι είχαν έρθει μαζί με τον Πέτρο, ότι η δωρεά τού Αγίου Πνεύματος ξεχύθηκε και επάνω στα έθνη. 46 Επειδή, τους άκουγαν να μιλούν γλώσσες, και να μεγαλύνουν τον Θεό.

Τότε, ο Πέτρος αποκρίθηκε:

-47 Μήπως μπορεί κανείς να εμποδίσει το νερό, ώστε να μη βαπτιστούν αυτοί, οι οποίοι έλαβαν το Πνεύμα το Άγιο όπως κι εμείς; 48 Και τους πρόσταξε να βαπτιστούν στο όνομα του Κυρίου".

 

3. Άλλαξε ο Απόστολος Πέτρος Ευαγγέλιο;

Ας δούμε λοιπόν αναλυτικότερα μερικά λάθη του ανωτέρω αιρετικού ισχυρισμού, ότι δήθεν ο Πέτρος άλλαξε απόψεις σαν τη Σκοπιά:

Α. Ο Πέτρος άλλαξε άποψη για κάτι, όταν Ο ΘΕΟΣ τον διέταξε ΑΜΕΣΑ και ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΙΚΑ να το κάνει. ΔΕΝ ΤΟ ΕΚΑΝΕ επειδή του το είπαν "κάποιοι" ως "νέο φως", όπως κάνουν οι Μάρτυρες με την ηγεσία τους, που την πιστεύουν τυφλά χωρίς το παραμικρό θαυματουργικό σημείο από τον Θεό, όπως κάθε φανατικός πιστεύει χωρίς ντοκουμέντα τον ηγέτη της θρησκείας του τυφλά, και συμμορφώνεται με τις εναλλασσόμενες ιδιοτροπίες του.

Β. Η προηγούμενη άποψη την οποία εγκατέλειψε ο Πέτρος, (ότι δηλαδή έπρεπε να κηρύξει μόνο στους Ισραηλίτες) ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΛΑΘΟΣ, αλλά και αυτή διατεταγμένη από τον Θεό. Τα λόγια της αποστολής του Κυρίου ήταν σαφέστατα: "Αυτούς τους δώδεκα απέστειλε ο Ιησούς, και τους παρήγγειλε, λέγοντας: Σε δρόμο εθνών μη πάτε, και μέσα σε πόλη Σαμαρειτών μη μπείτε· να πάτε δε μάλλον προς τα χαμένα πρόβατα του οίκου Ισραήλ" (Ματθαίος 10/ι: 5,6). Και η εντολή αυτή, ίσχυε ως τη στιγμή που ο Θεός ζήτησε να αλλάξει. Οι Μάρτυρες όμως, δεν αλλάζουν ΣΩΣΤΕΣ θέσεις, αλλά ΛΑΘΟΣ θέσεις, που τους τις είπε λάθος το κεφάλι τους, ή τα δαιμόνια που τους πλανούν, και όχι ο Θεός. Οι ίδιοι αναγνωρίζουν ότι οι προηγούμενες θέσεις τους ήταν λάθος. Ο Πέτρος όμως, δεν έκανε καμία τέτοια αναγνώριση λάθους, αλλά αντιθέτως, γνώριζε πολύ καλά ποιος τον είχε αποστείλει στους Ιουδαίους, όπως γνώριζε πολύ καλά, ότι και πάλι ο Θεός τον απέστειλε στους Εθνικούς. Δεν ήταν αλλαγή άποψης, αλλά αλλαγή εύρους της αποστολής του!

Γ. Ο Πέτρος ήταν Απόστολος. Κανένας ιδιώτης Χριστιανός δεν θα τολμούσε να αλλάξει απόψεις ερήμην των Αποστόλων, που λάμβαναν ΑΜΕΣΑ από τον Χριστό εντολή. Το Κυβερνών Σώμα των Μαρτύρων του Ιεχωβά όμως δεν κάνει το ίδιο. Χωρίς να ρωτάει κανέναν, δογματίζουν από το κεφάλι τους, και τα αναιρούν και πάλι οι ίδιοι από το κεφάλι τους. Χωρίς την παραμικρή άνωθεν κατεύθυνση υπόδειξη ή εντολή. Και μετά αυθαίρετα ισχυρίζονται ότι δήθεν "τους κατηύθυνε ο Ιεχωβά". Χωρίς να δώσουν γι' αυτό, την παραμικρή απόδειξη, όπως ο Ίδιος ο Θεός έκανε θαυματουργικά και στον Πέτρο και στον Κορνήλιο. Γιατί αν έλεγαν: "από το κεφάλι μας τα λέμε, και τα διορθώνουμε", τότε κανείς δεν θα τους επέκρινε. Αλλά επειδή λένε: "είμαστε ο ΑΓΩΓΟΣ του Θεού, ο οποίος δίνει την πνευματική τροφή του Θεού στη γη", και μετά αυτά τα ίδια που υποτίθεται ότι τους τα δίνει ο Θεός τα χαρακτηρίζουν "ψεύδη" ή "λάθη", είναι ψευδοπροφήτες. Γιατί ψευδώς ισχυρίζονται Θεία κατεύθυνση.

Δ. Η αλλαγή αυτή των απόψεων του Πέτρου, ως προς το σε ποιους μπορεί να κηρύττει, συνέβη ΕΝΩΡΙΣ στα πρώτα χρόνια της Αποστολικής περιόδου, κατ' ευθείαν με τη δημιουργία της Χριστιανικής Εκκλησίας. Δεν συνέβη μετά από 2000 χρόνια, που κάνουν αλλαγές οι Μάρτυρες της Σκοπιάς. Ούτε οι Χριστιανοί έκαναν την παραμικρή αλλαγή περιεχομένου της πίστης τους, στα 2000 χρόνια από τότε ως σήμερα, όπως συμβαίνει συνέχεια, στα 150 χρόνια της ιστορίας της Σκοπιάς, που διαρκώς αλλάζει δόγματα και Ευαγγέλια.

Ε. Οι Απόστολοι και πριν την αλλαγή και μετά την αλλαγή αυτή, τηρούσαν τη Θεία ΣΩΣΤΗ εντολή, και δεν κήρυτταν λάθος πράγματα, αλλά τα σωστά, που δεν είχαν ακόμα ολοκληρωθεί. Η Σκοπιά κηρύττει διαρκώς "άλλο Ευαγγέλιο" και μάλιστα ΛΑΘΟΣ, γι' αυτό είναι ΑΝΑΘΕΜΑ. (Γαλάτας 1/α: 7-9). Η ίδια η Σκοπιά παραδέχεται ότι κήρυττε ΛΑΘΟΣ πράγματα. Ποτέ όμως οι Απόστολοι δεν κήρυξαν κάτι λάθος.

ΣΤ. Ο Πέτρος ΠΟΤΕ δεν χαρακτήρισε αυτό που πίστευε πριν ως "ψευδή ή δαιμονική διδασκαλία" όπως κάνει η Σκοπιά στα προηγούμενα δόγματά της. Και ούτε ποτέ επανήλθε σε προηγούμενες αποριμμένες διδασκαλίες για να τις ξανα-αλλάξει, όπως κάνει η Σκοπιά. Ο Πέτρος είχε πλήρη συναίσθηση, ότι και πριν, και μετά, κήρυττε σωστά πράγματα, δοσμένα άμεσα από τον Θεό.

Ζ. Ούτε ο Πέτρος, ούτε κανείς άλλος Χριστιανός, δεν έκανε αλλαγή στο περιεχόμενο του Ευαγγελίου που κήρυτταν, αλλά μόνο ΣΤΟ ΕΥΡΟΣ στο οποίο έπρεπε να κηρυχθεί αυτό το Ευαγγέλιο. Δηλαδή και στους Εθνικούς και όχι μόνο στους Εβραίους, όπως έχουμε τονίσει με έντονα γράμματα στο χωρίο της αφήγησης του Κορνηλίου, που παραθέσαμε πιο πάνω.  Ήταν ΤΟ ΙΔΙΟ Ευαγγέλιο. Και ούτε ποτέ ψευδοπροφήτευσαν όπως κάνει διαρκώς η Σκοπιά, και εκτίθεται όταν οι προρρήσεις της, που δήθεν ήταν από τον Θεό δεν εκπληρώνονται.

 

Νομίζω ότι αυτά αρκούν, για να φανεί η σοφιστεία των Μαρτύρων της Σκοπιάς. Το ίδιο με αυτά που λένε για τον Πέτρο, ισχύει με κάθε άλλο παράδειγμα που θα μπορούσαν να φέρουν για τους Αποστόλους, και για τυχόν αλλαγές στη σκέψη τους και τη γνώμη τους.

Αρκούν όμως, για να φανεί για μια φορά ακόμα και το μέγεθος της πλάνης και της εθελοτύφλωσης αυτών των ανθρώπων, που παρά τα ξεκάθαρα ντοκουμέντα αυτής της πλάνης, όχι μόνο δεν την εγκαταλείπουν, ζητώντας ταπεινά συγνώμη από τον Θεό και την Εκκλησία, για το άλλο Ευαγγέλιο που κήρυξαν, και για τις συκοφαντίες που εκτόξευαν τόσο καιρό εναντίον της, αλλά αντιθέτως, προσπαθούν να κάνουν το μαύρο: άσπρο, παρουσιάζοντας τις ντροπές τους ως έπαινο, και ρίχνοντας τα βάρη στους Αποστόλους!

Οι πρώτοι Χριστιανοί ποτέ δεν άλλαξαν Ευαγγέλιο, και ποτέ δεν άλλαζαν απόψεις σχετικά με τα όσα παρέλαβαν από τον Θεό, αν δεν δέχονταν θαυματουργική επιβεβαίωση γι' αυτό από τον Ίδιο τον Θεό. Γιατί η Χριστιανική πίστη, δεν είναι λόγοι ανθρώπινης συλλογιστικής και ερμηνείας, αλλά ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΑΝΩΘΕΝ ΘΕΙΑΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗΣ, και δεν επιδέχονται αλλαγή.

Ν. Μ.

Δημιουργία αρχείου: 13-11-2008.

Τελευταία μορφοποίηση: 6-7-2016.

ΕΠΑΝΩ