Ελληνικός Παρατηρητής τής Σκοπιάς

Φραγμός στην εκμετάλλευση της απειρίας των άλλων

Ορθόδοξη Ομάδα Δογματικής Έρευνας

Διαστροφές ΜΝΚ και Στατιστικές

Οι "144.000" στην ιστορία * Οι δικαιολογίες Μαρτύρων του Ιεχωβά για τις παραποιήσεις της Αγίας Γραφής στη ΜΝΚ * Η αύξηση τού "υπολοίπου" τών 144.000 διαψεύδει τους Μάρτυρες τού Ιεχωβά * Η εσκεμμένη αλλοίωση τού ιερού κειμένου από τη Σκοπιά στις Πράξεις 21: 20

Οι Δεκάδες Χιλιάδες Χριστιανοί τών Ιεροσολύμων τής εποχής τών αποστόλων

λογοκρίνονται από τη Σκοπιά σε χιλιάδες

 

10 φορές λιγότεροι για να μη φανεί ότι οι 144.000 συμπληρώθηκαν!

 

Η εταιρία Σκοπιά τών Μαρτύρων τού Ιεχωβά, ούτε στην αναθεώρηση τού 2017, τής κάκιστης Μετάφρασης Νέου Κόσμου της, δεν φιλοτιμήθηκε να διορθώσει την παραποίηση που έκανε στο παρακάτω εδάφιο τών Πράξεων τών Αποστόλων, για να μη φανεί πόσο λάθος είναι ένα από τα βασικά της δόγματα, αυτό τού δήθεν κατά γράμμα αριθμού τών 144.000.

 

Πράξεις 21/κα: 20

Αρχαίο Ελληνικό Κείμενο Ελληνική ΜΝΚ τής Σκοπιάς
οι δε ακούσαντες εδόξαζον τον Κύριον, είπόν τε αυτώ· θεωρείς, αδελφέ, πόσαι μυριάδες εισίν Ιουδαίων των πεπιστευκότων, και πάντες ζηλωταί του νόμου υπάρχουσι. Αφού τα άκουσαν αυτά, άρχισαν να δοξάζουν τον Θεό, αλλά του είπαν: «Όπως βλέπεις, αδελφέ, χιλιάδες Ιουδαίοι έχουν πιστέψει και είναι όλοι ζηλωτές για τον Νόμο.

 

Οι "πόσες Μυριάδες" υποβιβάζονται σε "Χιλιάδες"

Όπως μπορείτε να δείτε στο  παραπάνω εδάφιο, η εταιρία Σκοπιά, άλλαξε το "πόσες μυριάδες" σε "χιλιάδες". Γιατί άραγε;

Όπως είναι γνωστό, η εταιρία Σκοπιά έχει ένα δόγμα που λέει ότι ΟΛΟΚΛΗΡΗ η Εκκλησία, δηλαδή αυτοί που κατά τους Μάρτυρες τού Ιεχωβά έχουν κληθεί σε ουράνια κλήση, είναι μόνο ένας κατά γράμμα αριθμός 144.000 πιστών από όλα τα έθνη και από όλη τη Χριστιανική ιστορία. Όλοι οι άλλοι κατ' αυτούς, θα ζήσουν σε μια φθαρτή γη.

Λένε ότι ως το 1935, ΟΛΟΙ οι Χριστιανοί τής ιστορίας, είχαν κληθεί για ουράνια ελπίδα και ζωή, και ότι τότε, λόγω τού ότι ο αριθμός τους έτεινε να συμπληρωθεί, ο Θεός κάλεσε όλους τους υπολοίπους, για επίγεια ζωή.

Διαβάζοντας όμως ένας Μάρτυρας τού Ιεχωβά, το εδάφιο Πράξεις 21: 20, και βλέποντας ότι ήδη από τον καιρό τών αποστόλων, ΜΟΝΟ στην Ιερουσαλήμ (κατά το συμφραζόμενο εδάφιο 17), υπήρχαν "τόσες δεκάδες χιλιάδες" ("πόσες μυριάδες"), είναι προφανές ότι θα αντιλαμβανόταν ότι περίπου οι μισοί από τους 144.000, είχαν ήδη συμπληρωθεί ήδη από τον πρώτο αιώνα, και μόνο σε μία πόλη, την Ιερουσαλήμ! Πόσο μάλλον σε όλες τις άλλες πόλεις τής εποχής, και στους άλλους 19 αιώνες τής ιστορίας ως το 1935, πόσα εκατομμύρια πιστού Χριστιανοί μαζεύονταν! Δηλαδή ουσιαστικά και μόνο αυτό το εδάφιο, τινάζει στον αέρα το δόγμα τής εταιρίας Σκοπιά για τους 144.000.

Το εδάφιο αυτό έπρεπε λοιπόν να αλλάξει, για να μη βάλει σε υποψίες τα θύματα τής Σκοπιάς. Και το "πόσες μυριάδες", έγινε από τη Σκοπιά απλώς "χιλιάδες"! Έπρεπε να βγει και το "πόσες", για να μη γίνει αισθητός ούτε ο υπερτονισμός τού αριθμού τών μυριάδων. Γιατί δεν λέει απλώς "μυριάδες", αλλά "πόσες μυριάδες", κάτι που υπονοεί ότι επρόκειτο για αρκετές!

Και ας μη διανοηθεί κάποιος Μάρτυρας τού Ιεχωβά να δικαιολογήσει την απαράδεκτη νοθεία τής Αγίας Γραφής από την εταιρία Σκοπιά, με τη σκέψη ότι "και οι μυριάδες αποτελούνται από χιλιάδες". Επειδή αν η Αγία Γραφή ήθελε να γράψει "χιλιάδες", θα το έγραφε. Αλλά έγραψε "μυριάδες", και μάλιστα "πόσες μυριάδες", για να τονίσει  το τεράστιο μέγεθος τών πιστών Χριστιανών τής Ιερουσαλήμ, τής εποχής εκείνης!

Για να καταλάβουμε ότι άλλο πράγμα θέλουν να τονίσουν οι "χιλιάδες" και άλλο πράγμα οι "μυριάδες", απλώς θα θυμίσουμε τα λόγια που κραύγαζαν οι Ισραηλίτες, όταν ο Δαυίδ σκότωσε τον Γολιάθ:

"Ο Σαούλ πάταξε τις χιλιάδες του, και ο Δαβίδ τις μυριάδες του. Και ο Σαούλ παροξύνθηκε σε υπερβολικό βαθμό, και φάνηκε δυσάρεστος στα μάτια του αυτός ο λόγος, και είπε: Απέδωσαν στον Δαβίδ τις μυριάδες, και σε μένα απέδωσαν τις χιλιάδες· και τι απολείπεται πλέον σ' αυτόν παρά η βασιλεία; Και ο Σαούλ υπέβλεπε τον Δαβίδ από εκείνη την ημέρα και στο εξής." (Α΄ Σαμουήλ 18: 7-9).

Δείτε πώς ο Σαούλ, όχι μόνο αντιλήφθηκε τη διαφορά "χιλιάδων" από τις δεκαπλάσιες "μυριάδες", αλλά εξ αιτίας αυτού τού λόγου, στράφηκε εναντίον τού Δαβίδ!

Στην Αγία Γραφή λοιπόν, υπάρχει σαφής διαφορά μεταξύ χιλιάδων και μυριάδων, και μάλιστα ΤΟΝΙΖΕΤΑΙ αυτή η διαφορά. Και καμία εταιρία Σκοπιά, δεν έχει το δικαίωμα να αλλοιώνει την Αγία Γραφή, μόνο και μόνο για να κρύψει τις πλάνες της από τα θύματά της!

Ν. Μ.

Δημιουργία αρχείου: 21-11-2017.

Τελευταία μορφοποίηση: 14-4-2018.

ΕΠΑΝΩ