Ελληνικός Παρατηρητής της Εταιρίας Σκοπιά

Μια συνεργασία της

Ορθόδοξης Ομάδας Δογματικής Έρευνας

Διάφορα θέματα

Η Αποκοπή // Ποιους δεν πρέπει να χαιρετούν οι Χριστιανοί; // Η καθαρότητα τής Εκκλησίας // Τα κοινωνικά προβλήματα ενός αποκομμένου // Γιατί είναι Επικίνδυνο να Συνταυτιστείτε με τους Μ.τ.Ι; // Ανοιχτή επιστολή προς τους Μάρτυρες του Ιεχωβά

Μια ανοιχτή επιστολή προς το Κυβερνόν Σώμα των Μαρτύρων του Ιεχωβά

 

Του Τζεφ Μάρτιν

Μετάφραση από κάποιο φόρουμ πρώην Μαρτύρων του Ιεχωβά...

Αγαπητοί Κύριοι,

 

Το πιο πιθανό είναι ότι εσείς και οι ειδήμονες των Γραφείων σας, παρακολουθείτε προσεκτικά αυτό το Site και άλλα παρόμοια στο Ιντερνέτ. Φυσικά, θεωρείτε ότι αυτοί που τολμούν και συμμετέχουν σ’ αυτά τα Φόρουμ συζητήσεων, είναι ένοχοι αποστασίας, εναντίον της Οργάνωσής σας. Ίσως αυτός ο ισχυρισμός σας να είναι ακριβής, με τον τρόπο που ορίζετε τη σημασία αυτής της λέξεως. Δεν είναι καθόλου ακριβής, όμως, σύμφωνα με τον ορθό ορισμό της λέξεως. Αποστασία σημαίνει «να απομακρυνθεί κάποιος ή να εγκαταλείψει τις πεποιθήσεις κάποιου άλλου».

 

Μερικοί σ’ αυτό το Φόρουμ έχουν αποχωρήσει από τη θρησκεία σας, άλλοι δεν το έχουν κάνει ακόμη, και ίσως δεν θα το κάνουν ποτέ. Ωστόσο, κάποιοι άλλοι συνεχίζουν να αποδέχονται τα δόγματα και τη θρησκεία σας, αλλά είναι βαθιά ενοχλημένοι από τις πράξεις σας και από τις πράξεις των επισήμων εκπροσώπων σας.

 

Εισηγούμαι την άποψη, ότι μπορείτε να ωφελήσετε τα μέγιστα τους δικούς σας ανθρώπους, δίνοντας την πρέπουσα προσοχή σ’ αυτά που αναπτύσσονται εδώ. Η Οργάνωσή σας είναι τυραννική. Η πολιτική σας καταπιέζει και βλάπτει τους ανθρώπους. Διαστρεβλώνετε τις Γραφές για να δικαιολογήσετε αυτές σας τις ενέργειες. Δεν είστε ξένοι ως προς το «νέο φώς». Γιατί δε χρησιμοποιείτε αυτό το δόγμα περί «νέου φωτός» για να βελτιώσετε πραγματικά την Οργάνωση; Μ’ αυτόν τον τρόπο, πολύ λιγότεροι θα απέβλεπαν εδώ για παρηγοριά και ανακούφιση από τα συνεχιζόμενα λάθη σας. Γιατί δεν χρησιμοποιείτε το «νέο φώς» για να αναθεωρήσετε αντί να καταπιέζετε; Σας συστήνω τα ακόλουθα πεδία ενδιαφέροντος, ώστε να αρχίσετε από αυτά:

 

Μέσα στην Οργάνωσή σας βρίσκονται κάποιοι ‘λίθοι προσκόμματος’. Θα μπορούσατε να προβείτε σε ενέργειες ώστε αυτοί ‘οι λίθοι’ να μετακινηθούν και έτσι να βελτιώσετε την Οργάνωση. Αναφέρομαι στους παιδόφιλους που κρύβονται εκεί λόγω της εσφαλμένης τακτικής σας και της κακής εφαρμογής των αρχαίων Ιουδαϊκών νόμων. Οι πρεσβύτεροί σας είναι πτωχά εκπαιδευμένα υποκατάστατα για να είναι ‘διδάσκαλοι και καθοδηγητές’ του Λόγου του Θεού. Δεν διαθέτουν συμπονετική φιλεύσπλαχνη κατανόηση του ανθρώπινου πνεύματος, ούτε την κατάλληλη εκπαίδευση για να χειριστούν υποθέσεις διαλυμένων γάμων, συναισθηματικών ασθενειών, ναρκωτικών ή αλκοολισμού. Όλοι παραδέχονται ότι δεν μπορούν να διαβάσουν τις καρδιές των ανθρώπων — κι όμως καθοδηγούνται από εσάς να το κάνουν αυτό επανειλημμένα κρίνοντας τους αδελφούς τους. Αντί να χρησιμοποιούν ‘θεραπευτικό βάλσαμο’, γίνονται σκληροί επόπτες – τύραννοι. Σ’ αυτό αντανακλούν άμεσα Εσάς, οι οποίοι κάθεστε σε υψηλούς Πύργους και θέτετε σε εφαρμογή δόγματα που καθορίζουν τι είναι και τι δεν είναι αμαρτία, με βάση την ψήφο της πλειοψηφίας των δύο τρίτων του Σώματος.

 

Με απατηλή υποκρισία, παλιές αμαρτίες συγκαλύπτονται πλήρως. Τη Συνταύτισή σας με τα Ηνωμένα Έθνη, αφού πρώτα τα αποκαλέσατε «Βλάσφημη Απομίμηση της Βασιλείας του Θεού», την αποκρύψατε και την συγκαλύψατε υποβιβάζοντας την πραγματική της σημασία, και τελικά είπατε ψέματα γι’ αυτήν στο ποίμνιό σας. Τη Συνταύτιση και τη Συνεργασία σας με άλλες θρησκείες σε Νομικές μάχες στα Δικαστήρια για να εμποδίσετε την πληρωμή Φόρων για τις πωλήσεις σας, τις Επενδύσεις στην Πολεμική Βιομηχανία, τα Ψεύδη σας και την παραπληροφόρηση των Κυβερνήσεων για τη δογματική σας θέση στο ζήτημα των Μεταγγίσεων Αίματος, την Ανοχή σας στις Δωροδοκίες των αδελφών σας στο Μεξικό, καθ’ όν χρόνο παρακολουθούσατε τους αδελφούς σας στη Μαλάουϊ να πεθαίνουν, τη χρήση Απάτης κατά τη Μετάφραση Νέου Κόσμου.

 

Η άκαρδη πολιτική σας της Αποκοπής, αντί να δείχνει αγάπη και στοργικό ενδιαφέρον κάθε φορά που ένας συλλάτρης αστοχεί, σηκώνοντάς τον με αγάπη και τρυφερό έλεος, τον ρίχνετε στο γκρεμό σαν να είναι Ιούδας, όταν στην πραγματικότητα τις περισσότερες φορές, οι αμαρτίες του μοιάζουν με αυτές του Πέτρου. Μετά, αντίθετα με τον Ιησού, με Φαρισαϊκό τρόπο καθορίζετε χρονικά όρια για συγχώρηση, κάνοντας τον αδελφό να παρουσιάζεται σαν ξεδιάντροπο, μισητό και έκλυτο άτομο στους σπερμολόγους της εκκλησίας σας. Κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας τον αποχωρίζετε από την οικογένειά του ώστε να μην έχει κανένα στον οποίον να στραφεί, καθιστώντας τον ίσως, ακόμη πιο επιρρεπή στην αδυναμία της σάρκας από ό,τι ήταν αρχικά.

 

Σας εισηγούμαι την άποψη, ότι η αλλαγή της πολιτικής σας σ’ αυτά τα ζητήματα, και η ανοιχτή και ξεκάθαρη παραδοχή αυτών των αμαρτιών, θα ωφελούσε την Οργάνωσή σας περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη ενέργεια. Αρχίζοντας να ενεργείτε σαν Χριστιανοί σε σχέση μ’ αυτά τα ζητήματα, από την κορυφή προς τα κάτω, θα μπορούσατε ν’ αρχίσετε να θεραπεύετε τις πληγές πολλών ανάμεσά σας. Θα μπορούσατε επίσης να καταστήσετε την Οργάνωσή σας πραγματικά ελκυστική στους άλλους.

 

Μη σας κακοφανεί. Μισώ την Οργάνωσή σας. Αλλά περισσότερο τη μισώ για τα πράγματα που προανέφερα. Και τολμώ να πω, ότι εγώ και εκατοντάδες χιλιάδες άλλοι οι οποίοι αποχωρήσαμε από την Οργάνωσή σας, δεν θα ενεργούσαμε έτσι εάν ήσασταν Μιμητές του Χριστού όπως ισχυρίζεστε. Σας καλώ να ζητήσετε Συγνώμη και να Αναμορφωθείτε. Δεν πιστεύω ότι κάτι τέτοιο θα σας εξιλεώσει για όλα τα λάθη που έχετε κάνει. Αλλά, εάν πραγματικά ενδιαφέρεστε από καρδιάς για τους ανθρώπους σας, πράγμα για το οποίο αμφιβάλλω, θα κάνετε το σωστό και δίκαιο: Να παραδεχτείτε τα λάθη σας, Να διορθώσετε τα εσφαλμένα δόγματά σας, Να παύσετε να προκαλείτε μη αναγκαίο, περιττό πόνο, σε εκείνους που βρίσκονται στις τάξεις σας, οι οποίοι ενδιαφέρονται μόνο να λατρεύουν τον Θεό μαζί σας. Θα μπορούσατε, αλήθεια, να παύσετε να είστε μια Απολυταρχική θρησκευτική Οργάνωση και έτσι να Ενωθείτε με τη Χριστιανοσύνη.

 

Αυτή η ωραιότητα προχωράει ακόμη πιο πέρα. Εδώ στην απαγορευμένη ζώνη του Ιντερνέτ, κατοικούν χιλιάδες ευφυείς άνθρωποι, πρώην Μάρτυρες του Ιεχωβά, οι οποίοι έχουν απαλλαχτεί από τη σκληρή πραγματικότητα και την αίσθηση, που σαν μολυσμένη πληγή είχαν, όταν αναδύθηκαν από την απολυταρχική θρησκεία σας. Στις σελίδες αυτού του Διαδικτυακού τόπου, και στις σελίδες αμέτρητων άλλων δικτυακών τόπων, έχουν αποκτήσει μια ακριβή (ή τουλάχιστον ακριβέστερη) κατανόηση, σχεδόν κάθε δόγματος που κακώς εφαρμόζετε, κάθε εδαφίου το οποίο μεταφράσατε άστοχα, και κάθε ψεύδους που έχετε πει. Μερικοί το έκαναν αυτό καριέρα ζωής, έχουν αποκτήσει Πτυχία στις Βιβλικές γλώσσες, έχουν σκάψει βαθιά στις σελίδες της θρησκευτικής ιστορίας, καθώς και μέσα στη δική σας βρώμικη ιστορία.

 

Δεν απαιτείται να κάνετε οποιαδήποτε έρευνα. Είναι όλα εδώ, ή κάπου στον κυβερνοχώρο ή σε σκληρόδετα βιβλία που υπάρχουν. Πρέπει να διορθώσετε και να παραδεχτείτε τα λάθη — συγκεκριμένα. Πρέπει να διορθώσετε τις παρανοήσεις των Γραφών. Πρέπει να αρχίσετε να ενεργείτε σαν Χριστιανοί πάνω σ’ αυτό, αλλά και στη μελλοντική μεταχείριση των άλλων.

 

Αμφιβάλλω αν θα το κάνετε, αλλά δεν αμφιβάλλω ότι θα το διαβάσετε. Θα απωλέσετε ένα μεγάλο μέρος του λαού σας, ούτως ή άλλως. Εξέρχονται περισσότεροι από αυτούς που μπορείτε να φέρετε μέσα στις τάξεις σας τώρα. Γιατί δεν είστε έντιμοι; Η (αυτοαποκαλούμενη) "Παγκόσμια Εκκλησία του Θεού" το έκανε. Φυσικά, γνωρίζετε τα πάντα γι’ αυτό. Με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, θα πέσετε στα χέρια της Ιστορίας και θα γίνετε γνωστοί σαν μια μικρή πλανημένη θρησκευτική αίρεση που τελικά διαλύθηκε. Τίποτε περισσότερο και τίποτε λιγότερο. Δεν θα σας παραχωρηθεί η μνεία ούτε μιας πλήρους σελίδας στα βιβλία της θρησκευτικής ιστορίας, σε περίπου εκατό χρόνια από τώρα. Η Αποκάλυψή σας θα έχει αποτύχει. Εσείς, επίσης, θα έχετε αποτύχει. Αλλά μπορείτε να γίνετε γνωστοί για το ότι κάνατε το ορθό και προβήκατε στις σωστές παραδοχές.

 

Έχω ελάχιστη αμφιβολία ότι είστε ειλικρινείς. Συνηθίζαμε να απευθυνόμαστε στο ζήτημα της ‘ειλικρίνειας’ στο ανά θύρας έργο, με τις Γραφές να καταδεικνύουν ότι οι ειλικρινείς άνθρωποι δεν ευαρεστούν κατ’ ανάγκην τον Θεό. Και, βεβαίως, δεν τον ευαρεστείτε Εσείς, παρά την ειλικρίνειά σας. Οι Πράξεις που δείχνουν αγάπη και ενδιαφέρον και καλή θέληση Τον ευαρεστούν.

 

Εσείς γράφετε την Ιστορία. Θα καταχωρηθείτε με τον Χίτλερ και τον Στάλιν, ή η δική σας θα είναι μια ευνοϊκή υποσημείωση;

 

Η Επιλογή είναι Δική σας.

Τζεφ Μάρτιν

 

Μετάφραση από συνεργάτη

Δημιουργία αρχείου: 24-7-2010.

Τελευταία ενημέρωση: 24-7-2010.

ΕΠΑΝΩ