Ελληνικός παρατηρητής της Εταιρίας Σκοπιά Εκδόσεις της Σκοπιάς Κεντρική σελίδα της ΟΟΔΕ

H Bαβυλώνα η Μεγάλη // Ο πόλεμος τού Γωγ

Να είστε σε εγρήγορση!

Αυτός είναι ο τίτλος του ειδικού βιβλιαρίου που εξέδωσε η Σκοπιά στην τελευταία συνέλευση της.

Στόχος του βιβλίου είναι να διανεμηθεί σε ειδική εκστρατεία τον μήνα Οκτώβριο με στόχο φυσικά να «βοηθήσει» (στην πραγματικότητα να οδηγήσει σε εσπευσμένες ενέργειες) και άλλα άτομα να μπουν στην Οργάνωση, και να τους σώσει από τον... Θεό, πριν ξεσπάσει ο Αρμαγεδώνας, για τον οποίο έχουν μια εντελώς λαθεμένη άποψη, ότι δήθεν είναι καταστροφή από Θεού, και όχι σωτηρία τών πιστών από μια παγκόσμια πολεμική μηχανή, όπως είναι πραγματικά.

Ο πρώτος  υπότιτλος είναι «Που πηγαίνει αυτός ο  κόσμος;» με τις προσφιλείς φωτογραφίες που βάζει η Σκοπιά για να μαυρίσει την ψυχή τού αναγνώστη: πολέμους – μόλυνση – σκελετωμένα παιδάκια, που όλα αυτά είναι μέρος  κάποιου δήθεν σημείου που άρχισε το 1914 και ότι ο Θεός μέσω τις Αγίας Γραφής δείχνει ότι ενδιαφέρεται για όλα αυτά και θα φέρει την βασιλεία του, η οποία ως γνωστόν κηρύττεται από τους "Μάρτυρες του".

Ο δεύτερος  υπότιτλος με θέμα «Που κατευθύνεται η ζωής σας;» με την τακτική της ενοχής προσπαθεί να δείξει με μια σειρά ερωτήσεων το τι είναι πιο σημαντικό στην ζωή κάποιου: τα υλικά ή τα πνευματικά;

Ο τρίτος υπότιτλος με θέμα «Έφθασε η ώρα της κρίσης» (εδώ η πλοκή αρχίζει να γίνεται ωραία). Έχουμε το αρχαίο παράδειγμα της καταστροφής της Ιερουσαλήμ το 607 Π.Κ.Χ. (Εννούν Πρό Χριστού, αλλά τους πάει άσχημα να χρησιμοποιούν το όνομα τού Χριστού για τις ημερομηνίες). Και με θλίψη βλέπουμε ότι συνεχίζουν να ψεύδονται για την ιστορική αλήθεια τής πτώσης τής Ιερουσαλήμ. Της αρχαίας Βαβυλώνας του 537 π.Χ. και της σύγχρονης που υποτίθεται ότι είναι η ψεύτικη θρησκεία η οποία πτώση θα γίνει κατ' αυτούς στο σύντομο μέλλον, και πρέπει οι άνθρπωποι να πάρουν την στάση τους τώρα υπέρ του Θεού γιατί δεν υπάρχει χρόνος (ανάλυση του ζητήματος της κυριαρχίας). Με τον τρόπο αυτό, παρακινούν τους ανθρώπους σε βιαστικές ενέργειες, για να τους εγκλωβίσουν πριν αυτοί αντιληφθούν ότι η οργάνωση τής Σκοπιάς είναι μια ΑΠΑΤΗ.

Περιττό να αναφέρω ότι δεν αναφέρει τίποτα για τα Ηνωμένα Έθνη και ούτε από ποιους θα καταστραφεί η Βαβυλώνα αφού η Σκοπιά εντάχθηκε και η ίδια στον Ο.Η.Ε στους μη κυβερνητικούς οργανισμούς, και δεν θα ήθελε να γράψει κάτι εναντίον του. Εξάλλου αυτό το βιβλιάριο θα διανεμηθεί σε 230 χώρες σε όλο τον κόσμο με εκατομμύρια αντίτυπα, και θέλει να δείξει καλή διαγωγή στον ΟΗΕ.

Ο τέταρτος υπότιτλος έχει θέμα: «Ένας νέος κόσμος σύμφωνα με την υπόσχεση του Θεού» Εδώ δεν θα μπω στον κόπο να κάνω την περίληψη, απλώς θα περιγράψω τις εικόνες με τα ευτυχισμένα πρόσωπα τα ειδυλλιακά τοπία και τα φρούτα που θα έχουν οι επιζώντες από την καταστροφή. Δηλαδή το συνηθισμένο υλιστικό "δόλωμα" για τους αφελείς, που επιθυμούν την καλοπέραση.

Στον πέμπτο υπότιτλο με θέμα «Η ζωή τους σώθηκε επειδή έδωσαν προσοχή» αναφέρει το πώς σώθηκαν οι χριστιανοί το 70 μ.Χ. που άκουσαν στα λόγια του Ιησού και έφυγαν από την Ιουδαία. Έδωσαν προσοχή επειδή πήραν στα σοβαρά τις προειδοποιήσεις από αξιόπιστες πηγές δηλαδή τον Χριστό.(Θέλοντας να μας πείσει η Σκοπιά ότι είναι... αξιόπιστη!!! Για τις διαρκείς της ψευδοπροφητείες δεν λέει τίποτα!

Στον έκτο υπότιτλο με θέμα «Δεν έδωσαν προσοχή» αναφέρει για καταστροφές που έγιναν στην Αυστραλία και στην Κολομβία και πολλοί πέθαναν γιατί δεν έδωσαν προσοχή στις προειδοποιήσεις. Μετά αναφέρει για τον κατακλυσμό του Νώε, τα Σόδομα και Γόμορα. Εξισώνει έτσι τον εαυτό της με τους επιστήμονες και με τον... Θεό!

Στον έβδομο υπότιτλο «Για να μην μπείτε σε πειρασμό» μας αναλύει τις πιέσεις της ζωής, την αποθάρρυνση όπου ο Σατανάς χρησιμοποιεί την αμφιβολία, τον διωγμό, τον υλισμό και την ανηθικότητα για να μας τραβήξει μακριά από τον Θεό και την Οργάνωσή του. Εδώ τονίζεται η αξία της προσευχής των συναθροίσεων καθώς και του κηρύγματος. Αναγκαίο κεφάλαιο για τους απογοητευμένους οπαδούς τής Σκοπιάς, που βλέπουν εδώ και πάνω από έναν αιώνα, οι ψευδοπροφητείες τής οργάνωσής τους να διαψεύδονται όλες! Αλλά παράξενο να χτυπάει στον υλισμό, όταν τα δολώματα που χρησιμοποιεί πλέον η Σκοπιά είναι ΥΛΙΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΛΑΥΣΕΙΣ!

Στον όγδοο υπότιτλο «Πάνω από όλα να έχετε έντονη αγάπη» μας αναφέρει ότι πρέπει να αγαπούν ο ένας τον άλλο αρχίζοντας από το σπίτι μετά την εκκλησία και σε αυτούς που γίνεται το κήρυγμα γιατί είναι και αυτό μια πράξη αγάπης για αυτούς που είναι παροδηγημένοι. Δεδομένου ότι ο χρόνος που απομένει είναι πολύ λίγος είναι επείγον να γίνει το κήρυγμα τώρα. Τα εντεινόμενα διαζύγια τών οπαδών τής Σκοπιάς, την ωθούν να το τονίσει αυτό, γιατί δείχνουν πλέον πολύ άσχημη βιτρίνα στους έξω. Πώς όμως να σεβαστεί ένας οπαδός της το θεσμό τής οικογένειας, όταν η ίδια η Σκοπιά τους ΑΝΑΓΚΑΖΕΙ, να μη μιλούν στους συγγενείς τους που αποκόπτονται;;;

Στον τελευταίο υπότιτλο «Βοήθεια για την κατανόηση της Γραφής» (Τι κάνει νιάου νιάου στα κεραμίδια;) Προσφέρεται δωρεάν γραφική μελέτη. (Στην πραγματικότητα η Σκοπιά θα πλήρωνε κιόλας, για να μπορούσε να προσφέρει σε υποψήφια θύματα τον αποπροσανατολισμό της!)

Είναι ένα βιβλιάριο μία από τα ίδια, που ίσως να είναι περισσότερο για εσωτερική κατανάλωση παρά για τον κόσμο έξω, αφού αναφέρεται περισσότερο για τους οπαδούς της Σκοπιάς. Φαίνεται ότι οι Μάρτυρες έχουν κουραστεί όλα αυτά τα χρόνια περιμένοντας το τέλος και κάπου άρχισαν να κοιτάζουν και λίγο την ζωή τους,  πράγμα που φαίνεται από τις μικρές αυξήσεις που έχουν παγκόσμια, (μείωση στις ανεπτυγμένες χώρες), αλλά και τη μείωση των ωρών που κηρύττουν.

Θα έλεγα ότι είναι μια απεγνωσμένη προσπάθεια της Σκοπιάς να πιέσει τους Μάρτυρες να αρχίσουν με ένα έντονο ρυθμό το κήρυγμα παγκόσμια, ειδικά για τις αναπτυγμένες χώρες όπου εκεί βλέπουμε μια μείωση και απάθεια από τους οπαδούς της, ενώ ο κόσμος τους έχει πλέον πάρει χαμπάρι, και γελάει μαζί τους.

Η εκστρατεία θυμίζει το 1925 όπου ο τότε πρόεδρος της Ρόδερφορδ είχε καταφέρει να σπρώξει τους Σπουδαστές της Γραφής σε μια παγκόσμια εκστρατεία κηρύγματος για 6 χρόνια ότι το τέλος θα έρχονταν το 1925. Το αποτέλεσμα ήταν όταν δεν έγινε τίποτε το 1925,  πολλοί έφυγαν και κατηγορήθηκαν από πάνω για απιστία!!!

Η διαφορά είναι ότι τώρα δεν υπάρχει ημερομηνία τέλους… απλώς το τέλος είναι κοντά!

Κείμενο - Μορφέας.

Δημιουργία αρχείου: 16-9-2004.

Τελευταία ενημέρωση: 16-9-2004.

ΕΠΑΝΩ