Ελληνικός Παρατηρητής τής Σκοπιάς

Φραγμός στην εκμετάλλευση της απειρίας των άλλων

Ορθόδοξη Ομάδα Δογματικής Έρευνας

Εκδόσεις της Σκοπιάς

Πρέπει να δεχόμαστε ΜΟΝΟ την Αγ. Γραφή; * Η σχέση Αγίας Γραφής και αποκάλυψης του Θεού * Ποια είναι τα βιβλία τής Αγίας Γραφής; * Προώθηση αποκρυφιστικού βιβλίου από τη Σκοπιά * Σχέση Αγίας Γραφής και Ιεράς Παράδοσης

Τι διδάσκει πράγματι η Αγία Γραφή;

Κριτική σε βιβλίο τής εταιρίας Σκοπιά τών Μαρτύρων τού Ιεχωβά

 

Το βιβλίο αυτό της Σκοπιάς, εμφανίσθηκε στην Καλοκαιρινή Συνέλευση της οργάνωσης, το 2005, και όπως τα προηγούμενα βιβλία της Σκοπιάς, είναι μελετημένο για να σας παραπλανήσει!

Φωτογραφίες χαρούμενων παιδιών στη "Νέα Τάξη" του Θεού (όπως την αντιλαμβάνεται η Σκοπιά) υποδέχονται τον αναγνώστη στις πρώτες σελίδες. Μια σκόπιμη παραπλάνηση της εταιρίας αυτής, που αποβλέπει στο μητρικό ένστικτο των γυναικών κυρίως, αλλά και στην ανάγκη των ανδρών για μια οικογένεια. Και λέμε ότι πρόκειται για παραπλάνηση, γιατί το δόγμα της Σκοπιάς είναι ότι στη "Βασιλεία του Θεού" δεν θα υπάρχουν παιδιά, εφόσον δεν θα υπάρχει γάμος. Όμως η Σκοπιά εμμένει στη δημιουργία σύγχυσης στους οπαδούς της, τους οποίους θέλει να έχει με την εντύπωση μιας ζωής όπως η τωρινή, με οικογένειες και παιδιά! *

Στη σελίδα 7, δίνει την πρώτη βασική παραπλανητική της πληροφορία περί της Αγίας Γραφής. Πληροφορεί τον αναγνώστη, ότι η Αγία Γραφή έχει... 66 βιβλία! Πετάει έτσι στο καλάθι των αχρήστων, ακόμα 10 κανονικά βιβλία που έχει η Αγία Γραφή. Και εύλογα αναρωτιέται κάποιος, πώς είναι δυνατόν να περιμένει ο αναγνώστης να πληροφορηθεί για τη διδασκαλία της Αγίας Γραφής, από μια οργάνωση, που δεν γνωρίζει καν τον αριθμό των βιβλίων της Αγίας Γραφής!

Αν η Σκοπιά θα ήθελε να εμμείνει στα 66 βιβλία όπως τόσες και τόσες Προτεσταντικές θρησκείες, όφειλε τουλάχιστον να πληροφορήσει τον αναγνώστη, ότι δεν δέχονται 66 βιβλία όλες οι Χριστεπώνυμες θρησκείες. Έτσι όμως σιωπά, αφήνοντας τον απληροφόρητο αναγνώστη, με την εντύπωση ότι τα 66 βιβλία είναι ένας αριθμός αναμφισβήτητος και καθολικά αποδεκτός.

Στο δεύτερο κεφάλαιο, διαφημίζεται στη σελίδα 19 η Μετάφραση Νέου Κόσμου της Σκοπιάς, ως η ενδεικνυόμενη μετάφραση. Φυσικά ο αναγνώστης, δεν φαντάζεται τι διαστροφές έχει αυτή η μετάφραση στο κείμενο της Αγίας Γραφής! Και στην ίδια κιόλας σελίδα, μαζί με την αρχή της σελίδας 20, αφού πρώτα κάνουν μια παραποίηση του εδαφίου Β΄ Τιμόθεον 3/γ: 16, καταλήγουν ότι την Αγία Γραφή την έχει γράψει ο Θεός όπως ένας προϊστάμενος που απαγγέλλει στη γραμματέα του! Μια αιρετική άποψη, που αφήνει κάθε πιστό άνθρωπο οπαδό της άποψης αυτής, εκτεθειμένο στην κριτική όσων γνωρίζουν την πραγματική σημασία της λέξης "Θεοπνευστία", ή όσων θέλουν να κατηγορήσουν την Αγία Γραφή, εντοπίζοντας τα ανθρώπινα λάθη κάποιων συγγραφέων της.

Στη σελίδα 26 λοιπόν, μας "πληροφορούν" ότι η Αγία Γραφή είναι "ο λόγος του Θεού", καθώς συγχέουν το βιβλίο με το περιεχόμενό του το Ευαγγέλιο, το οποίο Ευαγγέλιο είναι πράγματι ο λόγος του Θεού, και όχι το βιβλίο. Μόνο που το Ευαγγέλιο ΔΕΝ εκφράζεται μόνο στην Αγία Γραφή, αλλά και προφορικά, και σε όλη τη Χριστιανική Παράδοση. Έτσι όμως, περιορίζουν τον "λόγο του Θεού" σε ένα βιβλίο, μειώνοντάς τον!

Το βιβλίο είναι διανθισμένο με ανιστόρητες εικόνες, όπως η εικόνα στη σελίδα 52, που παρουσιάζει τον Χριστό "σταυρωμένο" σε ένα όρθιο μονό ξύλο! Αλλά γι' αυτό έχουμε ήδη δώσει κάποια περιληπτικά στοιχεία στο σχετικό μας αρχείο.

Στο μεγαλύτερο μέρος του το βιβλίο αυτό, εκθέτει τις βλάσφημες διδασκαλίες της Σκοπιάς ως δήθεν διδασκαλία της Αγίας Γραφής! Όπως μπορείτε να καταλάβετε, δεν είναι δυνατόν σε ένα άρθρο βιβλιοκριτικής όπως αυτό, να ασχοληθούμε με όλες τις κακοδοξίες που το βιβλίο αυτό παρουσιάζει ως "λόγο Θεού". Όμως θα δείξουμε ενδεικτικά μερικά σημεία, για το μέγεθος της πλάνης την οποία αυτό το βιβλίο εκφράζει.

Με κεντρική πλάνη, τη βλάσφημη εξίσωση της αξίας της ζωής του Χριστού, με την αξία της ζωής του Αδάμ. Μια αιρετική άποψη, που διατυπώνεται στη σελίδα 50. Στο θέμα του Αντιλύτρου, η Σκοπιά επιμένει σε όλη την ιστορία της, να υποβιβάζει τον Χριστό, και να εκθέτει τον Θεό ως άδικο. Αλλά τη βλασφημία αυτή, την έχουμε εκθέσει στο σχετικό μας άρθρο περί του Αντιλύτρου.

Στη σελίδα 100, ενώ μιλάει για την εξαπάτηση των δαιμόνων, σιωπά, και πουθενά δεν πληροφορεί τους αναγνώστες του, ότι και ο ηγέτης της Σκοπιάς Ρώσσελ, και ο Ρόδερφορδ, προωθούσαν τον Πνευματισμό!

Στο 14ο κεφάλαιο, κάνουν μια επίδειξη "υπηρεσιών συμβούλων" για μια καλύτερη οικογενειακή ζωή. Αυτό που παραλείπουν να φανερώσουν στους αναγνώστες τους, είναι ότι αυτοί οι ίδιοι, σε άλλα τους άρθρα και έντυπα, παροτρύνουν τους αναγνώστες τους να καταστρέφουν τη συνοχή και την ευτυχία των οικογενειών τους, όταν κάποιο μέλος τους φεύγει από την οργάνωσή τους!

Στην 6η παράγραφο της 146 σελίδας, μας πληροφορεί η Σκοπιά για τον εαυτό της, ότι "οι υπηρέτες του Θεού βασίζουν τις διδασκαλίες τους στην Αγία Γραφή". Αυτό είναι κάτι που το υποστηρίζουν σχεδόν όλες οι 23.000 Προτεσταντικές θρησκείες (με τα αντικρουόμενα δόγματα) για τους εαυτούς τους! Αυτό που ούτε οι Προτεστάντες, ούτε η Σκοπιά ΔΕΝ μας λένε, είναι "Πού το λέει αυτό η Αγία Γραφη;" Γιατί φυσικά ΠΟΥΘΕΝΑ δεν λέει κάτι τέτοιο. Και λέγοντάς το αυτό η Σκοπιά, αυτομάτως αποδεικνύει ότι ΔΕΝ στηρίζει την πίστη της στην Αγία Γραφή, εφόσον αυτή η αιρετική άποψη είναι εξωγραφική ανθρώπινη Προτεσταντική παράδοση του 16ου αιώνα!

Στη σελίδα 154 κάνει μια παρερμηνεία της έννοιας των εικόνων και των ειδώλων, όπως και της έννοιας της λέξης: "λατρεία". Έτσι παραπληροφορεί τον αναγνώστης της, στρέφοντάς τον εναντίον Χριστιανικών πρακτικών!

Τέλος, το βιβλίο αυτό παραπληροφορεί τους αναγνώστες του σε πολλά ζητήματα στο παράρτημα!

Στη σελίδα 195, παραπληροφορεί για την έννοια του ονόματος Γιαχβέ, και του ονόματος Πατέρας, για να δικαιολογήσει το αυθαίρετο όνομα των πιστών της: "Μάρτυρες του Ιεχωβά". Και φυσικά αποκρύπτει ότι "Γιαχβέ" στην Αγία Γραφή ονομάζεται και ο Χριστός!

Πολλά ακόμα θα μπορούσαμε να πούμε για το παράρτημα αυτό, όμως θα πούμε δύο μόνο, τελευταία σημεία, για να δείξουμε την αναξιοπιστία της οργάνωσης αυτής, που εκφράζεται τόσο γλαφυρά στο βιβλίο της αυτό:

Στις σελίδες 215 ως 218, κάνει έναν αυθαίρετο υπολογισμό άσχετων μεταξύ τους εδαφίων, για να βγάλει ότι η Παρουσία του Χριστού έγινε το 1914 δήθεν αόρατα. Αυτό όχι μόνο είναι ένα ΑΛΛΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ, που φέρει ανάθεμα, (Γαλάτας 1/α: 7-9), αλλά είναι και μία μεγάλη ιστορική ΑΠΑΤΗ! Συγκεκριμένα, ανοίξτε ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΕΙΑ ΘΕΛΕΤΕ, και θα δείτε ότι η Ιερουσαλήμ καταστράφηκε το 587 π.Χ.! Η Σκοπιά όμως, ΨΕΥΔΩΣ, για να βγάλει την ημερομηνία που θέλει, γράφει ότι η Ιερουσαλήμ καταστράφηκε το 607 π.Χ. Και μάλιστα, έχει τη θρασύτητα να το παρουσιάζει αυτό το ψέμα ως διδασκαλία της Αγίας Γραφής! Όμως η Αγία Γραφή, αντιθέτως, όπως έχουμε δείξει στο σχετικό μας άρθρο, δίνει την ίδια ημερομηνία που δίνουν και οι ιστορικοί!

Τέλος, στη σελίδα 219, εφαρμόζει τον υβριστικό χαρακτηρισμό: "Βαβυλώνα η Μεγάλη" σε όλες τις άλλες θρησκείες, εκτός από την ίδια! Αλλά όπως μπορείτε να δείτε και πάλι στο σχετικό μας άρθρο, η Αγία Γραφή διδάσκει εντελώς διαφορετική εξήγηση για το ποια είναι η Βαβυλώνα η Μεγάλη, που καθόλου δεν ταιριάζει με τις παρερμηνείες της Σκοπιάς.

Συμπέρασμα:

Αν θέλαμε να ακριβολογήσουμε για τον τίτλο του βιβλίου αυτού, εξ αιτίας του αιρετικού περιεχομένου του, θα έπρεπε να το μετονομάσουμε ως εξής: "Τι ΔΕΝ διδάσκει η Αγία Γραφή"!

 

Σημείωση:


* Επειδή μας έγινε η παρατήρηση, ότι κατά τη δογματική τής Σκοπιάς, ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ τής Βασιλείας τού Θεού, θα υπάρχουν και παιδιά, μέχρι να γεμίσει η γη, άρα οι εικόνες παιδιών για τη Βασιλεία τού Θεού, ΔΕΝ είναι παραπλανητικές, οφείλουμε να εξηγήσουμε τα εξής:

Το ότι θα κάνουν παιδιά "μέχρι να γεμίσει η γη", είναι μία ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ κατάσταση (κατά το δόγμα τής Σκοπιάς).

Όμως, όταν μιλάνε για τη Βασιλεία τού Θεού, μιλάνε για ΑΙΩΝΙΑ ΖΩΗ, δηλαδή ΑΠΕΙΡΗ ΚΑΙ ΑΤΕΛΕΥΤΗΤΗ.

Είναι γνωστό ότι με όποιον αριθμό και αν διαιρέσεις το ΑΠΕΙΡΟ, πάλι ΑΠΕΙΡΟ θα βρεις.

Έχουμε λοιπόν ένα ΑΠΕΙΡΩΣ προσωρινό και στιγμιαίο "στιγμιότυπο" παιδιών, σε μια αιωνιότητα ΧΩΡΙΣ ΠΑΙΔΙΑ! Και η Σκοπιά προσπερνάει ΤΟ ΑΠΕΙΡΟ χωρίς παιδιά, και βάζει ως χαρακτηριστική εικόνα τής "Βασιλείας τού Θεού", μια φωτογραφία παιδιών, από μία ΑΠΕΙΡΩΣ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ.

Ρωτάμε λοιπόν: Ποιος παραποιεί την εικόνα τής Βασιλείας τού Θεού κατά τους Μάρτυρες; εμείς που εμμένουμε στην ΑΠΕΙΡΟΤΗΤΑ και στον ΑΠΕΙΡΟ ΚΑΝΟΝΑ χωρίς παιδιά, ή η Σκοπιά που βάζει το απείρως προσωρινό, ως χαρακτηριστικό τής ζωής στη Βασιλεία τού Θεού, και "ξεχνάει" τον αιώνιο κανόνα "χωρίς παιδιά";

Σε ποιο μέρος η λεζάντα τής εικόνας, λέει ότι πρόκειται μόνο για την "έναρξη" τής Βασιλείας τού Θεού; Αν όχι, μιλάει για την "Βασιλεία τού Θεού" και όχι για την "έναρξη". Και αν μιλάει για τη Βασιλεία τού Θεού, δεν μπορεί να δείχνει παιδιά, όταν για μια αιωνιότητα αυτά λέει ότι θα λείπουν.

Η εικόνα με παιδιά, ΔΕΝ είναι αντιπροσωπευτική εικόνα τής "Βασιλείας τού Θεού", όπως την αντιλαμβάνονται οι ΜτΙ. Επειδή επ' άπειρον, ΔΕΝ θα υπάρχουν παιδιά, ούτε με τη δική τους δογματική. Και μόνο στην αρχή λένε ότι θα υπάρχουν για ένα μικρό διάστημα. Οπότε, πώς μπορεί κάποιος να βάζει ως αντιπροσωπευτική εικόνα τής Βασιλείας τού Θεού τα παιδιά; Εκτός αν έχει πονηρό σκοπό να κάνει έκκληση στο μητρικό ένστικτο κάποιων γυναικών. Και αυτό ακριβώς είναι που συμβαίνει εδώ.

Να το θέσουμε και διαφορετικά:

Πάλι κατά τη διδασκαλία τών ΜτΙ, στην αρχή τής Βασιλείας τού Θεού, θα υπάρχουν και ΓΕΡΟΙ και ΑΡΡΩΣΤΟΙ, που σιγά - σιγά θα τελειοποιούνται.

Έχετε δει σε καμία εικόνα τους, να βάζουν εικόνα γέρων ή άρρωστων, ως αντιπροσωπευτική για τη Βασιλεία;

Γιατί στη μία περίπτωση βάζουν τα παιδιά και στην άλλη ΔΕΝ βάζουν τους γέρους, αφού θα είναι και αυτοί εκεί για ένα μικρό διάστημα;

Γιατί με δύο μέτρα και σταθμά;

Είναι προφανές ότι τους γέρους ΔΕΝ τους βάζουν, γιατί δεν θα δίνουν μια ελκυστική εικόνα. Όμως τα παιδιά τα βάζουν επειδή αυτό ακριβώς θέλουν, να κάνουν έκκληση στο μητρικό ένστικτο.

Είναι λοιπόν θέμα μάρκετινγκ και όχι αληθινής παρουσίασης τής Βασιλείας τού Θεού, έστω και με τη δική τους αντίληψη γι' αυτήν. Και αυτό κάνει την εικόνα παιδιών ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΤΙΚΗ, επειδή ΔΕΝ αντιπροσωπεύει μια ακριβή παρουσίαση τής Βασιλείας τού Θεού (κατά το δόγμα τής Σκοπιάς πάντα), επειδή κατά τους Χριστιανούς η Βασιλεία τού Θεού είναι κάτι πολύ διαφορετικό!

Ν. Μ.

Δημιουργία αρχείου: 6-7-2005.

Τελευταία μορφοποίηση: 17-7-2017.

ΕΠΑΝΩ