Ελληνικός Παρατηρητής τής Σκοπιάς

Φραγμός στην εκμετάλλευση της απειρίας των άλλων

Ορθόδοξη Ομάδα Δογματικής Έρευνας

Μελέτες

Ο ανύπαρκτος ειδωλολατρικός "θεός" τής Σκοπιάς στο... χώρο // Η Πανταχού Παρουσία του Θεού // Ο θεός της Σκοπιάς: Ένας "θεός δραπέτης"

Ο "θεός" της Σκοπιάς είναι ένας άλλος "θεός"

"θεός" με ειδωλολατρικά χαρακτηριστικά και περιορισμούς

 

Το Φως τής Εκκλησίας σε αντιπαράθεση με τις θεωρίες τού Μπρούκλιν

 

Πιστεύουμε στον ίδιο θεό με τη Σκοπιά; Η απάντηση είναι αρνητική. Και στη συνέχεια, θα δικαιολογήσουμε με λίγα λόγια αυτή τη θέση μας. Γιατί υποτίθεται ότι ο θεός της Σκοπιάς είναι ο ίδιος με τον Χριστιανικό Γιαχβέ. Όμως υπάρχουν τεράστιες και αγεφύρωτες διαφορές.

 

1. Ένας ενδοσυμπαντικός θεός

Ο Θεός των Χριστιανών, είναι έξω από τον Χωροχρόνο, και δεν εξαρτάται από αυτόν, γιατί είναι Δημιουργός του χώρου και του χρόνου. Σε αντίθεση, ο θεός της Σκοπιάς, είναι ΜΕΣΑ στον χωροχρόνο, όπως παραδέχονται σαφώς στο βιβλίο τους "Μπορείτε να ζείτε για πάντα στον παράδεισο στη γη". Εκεί, παρουσιάζουν έναν θεό με σώμα και μυαλό που σκέπτεται, και που βρίσκεται ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΟΣ σε χώρο και χρόνο.

Σίγουρα αυτός είναι ένας πολύ διαφορετικός θεός από τον αληθινό Θεό των Χριστιανών. Το θέμα αυτό όμως, το έχουμε αναλύσει σε άλλο ξεχωριστό μας άρθρο, όπου μπορείτε να δείτε αναλυτικότερα τη σημαντική αυτή διαφορά.

 

2. Το όνομα "Γιαχβέ"

Αν και το όνομα "Ιεχωβά" που χρησιμοποιούν οι Μάρτυρες του Ιεχωβά, μοιάζει με το σωστό όνομα του Θεού "Γιαχβέ", δεν είναι ο ίδιος Θεός. Ακόμα και αν δεχόμασταν την παράξενη ερμηνεία που δίνουν οι Μάρτυρες για το όνομα αυτό. Γιατί ο Γιαχβέ για τους Χριστιανούς, δεν είναι μόνο ο Πατέρας, αλλά Γιαχβέ είναι το ένα κοινό όνομα των προσώπων και του Πατρός, και του Υιού, και του Αγίου Πνεύματος. Αλλά και αυτό το έχουμε δείξει σε ξεχωριστό άρθρο. Έχουμε δείξει επίσης σε πάρα πολλά άρθρα μας, ότι ο Ιησούς Χριστός είναι αυτός που φανερώθηκε ως ο άγγελος Γιαχβέ της Παλαιάς Διαθήκης. Πρόκειται λοιπόν και εδώ για άλλο θεό.

 

3. Σκληρός και άδικος θεός

Ούτε και οι ιδιότητές του θεού της Σκοπιάς όμως, ταυτίζονται με τις ιδιότητες του Χριστιανικού Θεού. Γιατί κατ' αρχήν, ο θεός της Σκοπιάς είναι ΑΔΙΚΟΣ. Θέλει τον θάνατο του δίκαιου Χριστού, στη θέση των ασεβών, για να ικανοποιήσει την ΑΝΑΓΚΗ του για ανταπόδωση. Δεν ξέρει να συγχωρεί, αλλά θέλει να αντισταθμίζει τα πράγματα. Το θέμα του Αντιλύτρου όμως, το έχουμε αναπτύξει σε ξεχωριστό άρθρο, όπου δείχνουμε ξεκάθαρα τον απαράδεκτο τρόπο που σκέπτεται και ενεργεί ο θεός της Σκοπιάς, αντίθετα από τον Χριστιανικό.

Πέραν αυτού, ο θεός της Σκοπιάς, εξαναγκάζει τους ανθρώπους να μένουν στην οργάνωση της Σκοπιάς, χρησιμοποιώντας ψυχολογική βία, με τη μέθοδο της Αποκοπής. Φυσικά αυτός δεν είναι ο τρόπος του Χριστιανικού Θεού, όπως έχουμε δείξει σε ανάλογο άρθρο.

Και τι θα πούμε για τον Αρμαγεδώνα; Ο θεός της Σκοπιάς, θα σκοτώσει ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ χωρίς ανάσταση, όλους όσους δεν πεισθούν από τις ψευδοπροφητείες και τα διαρκώς αλλαζόμενα δόγματα της Σκοπιάς. Ακόμα και αν αυτοί είναι μωρά! Αυτή είναι μια κακία του θεού της Σκοπιάς, που φυσικά εξυπηρετεί τα συμφέροντα της Σκοπιάς, να φοβούνται οι οπαδοί της να φύγουν από αυτή, για να μην πεθάνουν. Με άλλα λόγια, ο θεός της Σκοπιάς είναι τόσο κακός, που χρειάζονται τη Σκοπιά να τους προστατέψει από αυτόν!

 

4. Ένας θεός που σώζεται από τους ανθρώπους

Κατά το δόγμα της Σκοπιάς, όχι ο Θεός, αλλά οι άνθρωποι σώζουν τον θεό! Το δόγμα της Σκοπιάς περί του "Μεγάλου ζητήματος της Παγκόσμιας Κυριαρχίας", λέει ότι ο θεός είναι υποχρεωμένος να προστατέψει την τιμή του απέναντι στα πλάσματά του, αποδεικνύοντας ότι είναι δυνατόν, να τον πιστέψουν και να τον αγαπήσουν τα πλάσματά του, κάτω από πειρασμό. Και σε αυτό, ζητάει τη βοήθεια των ανθρώπων, για να αποδείξει σε όλα του τα πλάσματα ότι η πρόκληση του Σατανά (παρόμοια με του Ιώβ) ήταν λάθος. Μας ζητάει να τον... ξελασπώσουμε!

Σε αντίθεση, ο Θεός των Χριστιανών, δεν έχει ανάγκη να αποδείξει σε κανέναν τίποτα. Είναι δικαιωματικός κυρίαρχος, και αυτό θα φανεί στη Δευτέρα Παρουσία, όταν θα αφθαρτοποιήσει την κτίση και θα επιτελέσει το θέλημά Του.

 

5. Ένας μοναχικός θεός χωρίς αγάπη

Ο θεός της Σκοπιάς, δεν είναι Τριαδικός. Δεν είναι κοινωνία αγαπώμενων προσώπων. Παρ' όλα αυτά η Αγία Γραφή τον αποκαλεί: "Αγάπη". Αν λοιπόν είναι άναρχος, ποιους αγαπούσε πριν κτίσει τα κτίσματά Του; Εξαρτάται ο αναλλοίωτος Θεός από τα κτίσματα για να είναι Αγάπη; Δεν έπρεπε να υπάρχουν περισσότερα το ενός προσώπου άναρχα πρόσωπα, για να είναι ο άναρχος και αμετάβλητος Θεός αγάπη; Όμως και γι' αυτό το θέμα, έχουμε κάνει ανάλυση σε σχετικό άρθρο.

 

6. Ένας θεός προχειρότητας και αστάθειας

Παράλληλα ο θεός της Σκοπιάς, είναι ένας θεός προχειρότητας, που διαρκώς αλλάζει την τροφή που δίνει στον "αγωγό" του τον Πιστό και Φρόνιμο Δούλο. Αυτά που τους εμπνέει σήμερα να πιστεύουν, αύριο θα χαρακτηρισθούν "δαιμονικές διδασκαλίες". Και αυτά που σήμερα χαρακτηρίζονται δαιμονικές διδασκαλίες, αύριο θα είναι αλήθειες που με την άρνησή του κάποιος, θα χαρακτηρίζεται αποστάτης και θα διώχνεται με ποινή τον θάνατο στον Αρμαγεδώνα.

 

7. Ένας νεκρός θεός

Ο θεός της Σκοπιάς, δεν κάνει πλέον θαύματα. Τα χαρίσματα του Αγίου Πνεύματος έχουν σταματήσει γι' αυτόν. Και κάθε θαύμα που γίνεται, γίνεται από τον διάβολο. Ο διάβολος γράφει ιστορία, όταν ο θεός της Σκοπιάς κοιμάται. Είναι ένας θεός - απολίθωμα του παρελθόντος. Δεν επικοινωνεί πλέον με το λαό του, δεν φανερώνεται, δεν μιλάει, δεν δίνει χαρίσματα. Ακόμα και η παρουσία του Χριστού γι' αυτούς είναι αόρατη. Γιατί και ο θεός τους είναι μόνο στη φαντασία τους.

Σε αντίθεση, ο αληθινός Θεός είναι ακόμα ζωντανός, δίνει χαρίσματα στους Χριστιανούς, θαυματουργεί, φανερώνεται, επικοινωνεί και είναι με την Εκκλησία Του "πάσας τας ημέρας έως της συντελείας του αιώνος".

 

Πολλά θα μπορούσαμε να πούμε ακόμα, αλλά αυτές είναι οι σημαντικότερες διαφορές του θεού της Σκοπιάς από τον αληθινό Θεό. Γιατί η Σκοπιά παρουσιάζει έναν θεό που μόνο να τον φοβάται μπορεί κάποιος και όχι να τον αγαπάει.

Παρ' όλα αυτά, όταν ένας Μάρτυρας της Σκοπιάς προσεύχεται με πίστη, ο αληθινός Θεός γνωρίζει το πρόβλημά του. Γνωρίζει τη ζημιά που έχει υποστεί ο άνθρωπος αυτός και η αντίληψή του από τα δόγματα της Σκοπιάς. Και συχνά απαντάει.

Μην πάψετε λοιπόν φίλοι Μάρτυρες να προσεύχεστε, και είθε ο αληθινός Θεός να σας δείξει το δρόμο προς την αλήθεια και την Εκκλησία, στο βαθμό που θα του το επιτρέψει η δική σας προαίρεση.

Ν. Μ.

Δημιουργία αρχείου: 18-1-2006.

Τελευταία μορφοποίηση: 25-7-2016.

ΕΠΑΝΩ