Τι νέο υπάρχει στη σελίδα μας

Δημοσιεύσεις 4ου Τριμήνου 2007

Από την Κεντρική σελίδα της ΟΟΔΕ μπορείτε να κάνετε αναζήτηση μέσα στην ιστοσελίδα μας για οτιδήποτε θέλετε

Παλαιότερα ΟΟΔΕ

Μάρτυρες Σκοπιάς

Απολογητές

Νεοπαγανισμός

Ομιλίες

ΑΓΙΟ ΦΩΣ Βίντεο - Αφιέρωμα [ MOBILE ] Επισκεφθείτε και το ΟΟΔΕ BLOG ΕΚΤΡΩΣΕΙΣ Μύθοι και Αλήθειες

 

 

 

  • Ο ληστής που έγινε μοναχός Σε έναν κόσμο υπό τους νόμους της φθοράς, δεν είναι όλοι σε θέση να ενεργήσουν κατά τους νόμους της αγάπης και της ειρήνης του Κυρίου, που είναι ο σωστός τρόπος (27 Δεκεμβρίου 2007).

 

  • Η ενάτη ωδή των Χριστουγέννων (Εξωτερικός δεσμός) Οι συνεργάτες της ΟΟΔΕ σας εύχονται καλά Χριστούγεννα, με πνευματική πρόοδο και αγάπη (24 Δεκεμβρίου 2007).

 

  • Τα "Καλά παιδιά" της Βρετανικής αυτοκρατορίας (Εξωτερικός δεσμός) Πόσοι γνωρίζουν άραγε  πως ο Φίλιπ Πούλμαν, που έγραψε την αντιθεϊκή τριλογία His Dark Materials (ταινία: το αστέρι του Βορρά) είναι "Knight Grand Cross" (GBE), μεγαλόσταυρος ιππότης; (24 Δεκεμβρίου 2007).

 

  • Χρήση διαφορετικών κειμένων της Αγίας Γραφής στη Χριστιανική πίστη Μη έχοντας κατανοήσει το βάθος της Χριστιανικής αντίληψης περί του κειμένου της Αγίας Γραφής, μερικοί ρωτούν και άλλοι γελούν, για τη χρήση που κάνουμε εμείς οι Χριστιανοί από διαφορετικά κείμενα της Αγίας Γραφής, και για το ότι επιλέγουμε "ό,τι μας συμφέρει" κάθε φορά. Τι δεν έχουν αντιληφθεί αυτοί οι άνθρωποι; (24 Δεκεμβρίου 2007).

 

 

  • Σημάδια Ορθοδοξίας στην Τουρκία! Βίντεο Ντοκουμέντα για την προσέλευση στην Ορθοδοξία εκατομμυρίων Τούρκων, από το αποκαλυπτικότατο ντοκυμανταίρ του Νίκου Χειλαδάκη, όπως παρουσιάσθηκε στον τηλεοπτικό σταθμό 4Ε. Η Τουρκία προσέρχεται στον Χριστό! (22 Δεκεμβρίου 2007).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  • Η Μόσχα δεν αναγνωρίζειτις Παπικές Επισκοπές Ο Παπισμός, είναι μια ύπουλη αίρεση, που εμφανίζεται ως δήθεν διαλακτικός, για να διατηρούν οι Ορθόδοξοι ελπίδες για την επιστροφή του, αλλά στην πραγματικότητα μεθοδεύει την απάτη και την επέκταση της αίρεσης (15 Δεκεμβρίου 2007).

 

 

  • Ostrov (το νησί): Ταινία με άρωμα Ορθοδοξίας (εξωτερικός δεσμός) Σ’ ένα μικρό ορθόδοξο μοναστήρι του Ρωσικού Βορρά ένας δια Χριστόν σαλός Γέροντας σκανδαλίζει  με την αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά του τους άλλους μοναχούς, ενώ οι απλοί χωρικοί τον θεωρούν χαρισματικό (15 Δεκεμβρίου 2007).

 

 

 

 

 

  • Τι ήταν οι "κατ' οίκον Εκκλησίες" του Α΄ και Β΄ αιώνος Ιστορικο-φιλολογική έρευνα από την Αγία Γραφή και τα πρωτοχριστιανικά κείμενα, που εξιχνιάζει τις συνθήκες λατρείας της πρώτης Χριστιανικής Εκκλησίας. Ένα ακόμα κεφάλαιο από το βιβλίο: "Η ενότητα της Εκκλησίας... κατά τους 3 πρώτους αιώνες" (12 Δεκεμβρίου 2007).

 

 

  • Ένα ζευγάρι Τούρκων: Από το Ισλάμ, πιστοί της Ορθοδοξίας Ο Αχμέντ και η Νεζλά Οζγκιουνέζ, Τούρκοι που ασπάστηκαν την Ορθοδοξία, μιλούν στην «Καθημερινή της Κυριακής» για την εσωτερική αναζήτηση που τους οδήγησε στον χριστιανισμό, για τις γέφυρες που ρίχνει το Κοράνι προς τη χριστιανική θρησκεία, αλλά και για τα τείχη των προκαταλήψεων (10 Δεκεμβρίου 2007).

 

 

  • Ο Ελλαδικός Μοναχισμός τον 19ο αιώνα Όταν εκφραγκευμένοι δυτικότροποι κατηγορούν τον μοναχισμό για χίλια δυο πράγματα, αυτό που παραλείπουν να πουν, είναι ο ρόλος που έπαιξαν οι ομοϊδεάτες τους, στην κατάπτωση του Ελλαδικού (και γενικότερα του Ορθόδοξου) μοναχισμού, από την αρχή ήδη της ίδρυσης του Νεοελληνικού κράτους, ως και τις αρχές του 20ου αιώνα. Γιατί ο δόλιος ρόλος των άθεων Διαφωτιστών σε αυτή την κατάπτωση, καθώς μεθόδευαν ΤΗΝ ΒΙΑΙΗ ΕΠΙΒΟΛΗ των αθεϊστικών τους ιδεών, έχει καταγραφεί αδιάψευστα στην ιστορία (8 Δεκεμβρίου 2007).

 

 

 

  • Δεν είναι Εκκλησία αυτό που νομίζουμε Έχουμε αναλογισθεί το χρέος μας, προς αυτούς που μας γέννησαν, προς αυτούς που θα γεννήσουμε, και προς κάθε συνάνθρωπό μας, μέχρις εσχάτου της γης; Δεν είναι ώρα να παιδιαρίζουμε! Είναι η ώρα του Σταυρού! (6 Δεκεμβρίου 2007).

 

 

  • Οι κακοδοξίες του Καλβίνου για τον Μοναχισμό Σε μια προσπάθεια να κατανοηθεί η Προτεσταντική εμμονή κατά του Μοναχισμού, ο π. Γεώργιος Φλωρόφσκι παρακολουθεί τη σκέψη του αιρεσιάρχη Καλβίνου, καθώς αντιγράφει τις κακοδοξίες του Λούθηρου. Ο αντιμοναχισμός μεταδόθηκε τόσο από αυτόν, όσο και από τον Λούθηρο ως βασικό συστατικό του Προτεσταντισμού σε όλες τις αιρέσεις του, γενικεύοντας τον πτωτικό Παπικό μοναχισμό άκριτα, και προς την Ανατολή (4 Δεκεμβρίου 2007).

 

 

  • Νομοθεσίες του Μεγάλου Κωνσταντίνου Στο στόχαστρο των Αντιβυζαντινιστών, συχνά βρίσκεται η νομοθεσία του Μεγάλου Κωνσταντίου, που κατηγορείται για χίλια δυο πράγματα. Αλλά ως συνήθως, η αλήθεια είναι διαφορετική από τους ισχυρισμούς των ιδεολογικά στρατευμένων εναντίον του.  (1 Δεκεμβρίου 2007).

 

  • Ελληνισμός και Ορθοδοξία (εξωτερικός δεσμός). Βιντεοσκοπημένη ομιλία του π. Γ. Δ. Μεταλληνού, τ. Κοσμήτορα της Θεολογικής σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών (1 Δεκεμβρίου 2007).

 

 

  • Μάστερ Ομοιοπαθητικής από... μηχανικούς Με αφορμή την ίδρυση μεταπτυχιακού προγράμματος ομοιοπαθητικής στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, εξήντα δύο καθηγητές πανεπιστημίου και ερευνητές υπέγραψαν και έστειλαν στην «Κ.Ε.» διαμαρτυρία (30 Νοεμβρίου 2007).

 

 

  • Θυμίσου, όταν... Αναζητώντας "σπίθες" μετανοίας. Γιατί η ζωή μας δεν είναι σπαρμένη με "ρόδα". Είναι όμως σπαρμένη με "νάρκες". Με συχνά επώδυνες ευκαιρίες, που σε μια καλοπροαίρετη καρδιά, μπορούν να ανάψουν "σπίθες" μετανοίας, και να φουντώσουν τη φωτιά της "Όντως Ζωής", όσο αυτή η καρδιά χτυπάει ακόμα! (29 Νοεμβρίου 2007).

 

  • Περισσότερα για το παραμύθι του δήθεν διωγμού του Λιβανίου Μια απλή έρευνα στα ιστορικά δεδομένα, όχι μόνο διαψεύδει την απάτη των Νεοπαγανιστών, ότι δήθεν ο Εθνικός ρήτορας Λιβάνιος διώχθηκε από τους Χριστιανούς, αλλά αντιθέτως, αποδεικνύει ότι διώχθηκε από Παγανιστές ΟΜΟΘΡΗΣΚΟΥΣ του, και δικαιώθηκε από τους Χριστιανούς! (28 Νοεμβρίου 2007).

 

 

  • Πώς στράφηκε ο Λούθηρος κατά του Μοναχισμού Η πορεία της σκέψης του Λουθήρου, από την εποχή που ήταν Παπικός Μοναχός, ως τότε που στράφηκε κατά του Μοναχισμού. Οι σοβαρές ελλείψεις του, καθώς αγνοώντας την Ορθοδοξία, αντέδρασε στην Παπική αίρεση περί "αξιομισθιών", και πήγε στο άλλο άκρο της "σωτηρίας χωρίς προσπάθεια". Οι δραματικές αντιφάσεις της σκέψης του, καθώς από τη μία εκθείαζε την ιστορική Εκκλησία, και από την άλλη την θεωρούσε "πλανημένη". Η δραματική πορεία ενός Αιρεσιάρχη, που εγκατέλειψε την αίρεση του Παπισμού, για να συστήσει μια χειρότερη, αυτή του Προτεσταντισμού. (27 Νοεμβρίου 2007).

 

 

  • Ο σκοταδισμός ως Ακρισία Σκοταδιστής είναι αυτός που με επαρχιωτικό μεταπρατισμό αυτοανακηρύσσεται "διαφωτιστής" των άλλων, κι όχι αυτός που μπορεί μέσα από μια ξενόφερτη ιδεολογία να ξεχωρίσει και να κρατήσει τα θετικά, και να απορρίψει όσα είναι ξένα προς την αλήθεια και την ιστορική πραγματικότητα του τόπου του (26 Νοεμβρίου 2007).

 

  • Μαρτυρία περί του Αγ. Φωτός ’νθρωποι που θέλουν να αυτοαποκαλούνται "ορθολογιστές", ΧΩΡΙΣ να έχουν πάει ποτέ να παρατηρήσουν από κοντά το ίδιο το φαινόμενο του Αγίου Φωτός, φτιάχνουν χημικά και λαμπάδες, και σκαλίζουν αρχαίες (αστήρικτες) δηλώσεις άλλων, πεπεισμένοι για την υποτιθέμενη απάτη. Και θέλουν να "ξεχνούν" ότι κάποιοι άνθρωποι ΠΗΓΑΝ εκεί, και έδωσαν τη μαρτυρία τους! (24 Νοεμβρίου 2007).

 

  • ΠΟΣΕΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΕΣ ΣΥΝΟΔΟΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ; Απόσπασμα ομιλίας του π. Γ. Δ. Μεταλληνού, τ. Κοσμήτορα της Θεολογικής Σχολής του Πανεπ. Αθηνών, όπως αυτή έγινε στην Εκκλησία του Αγ. Αντύπα στο Γουδί, στις 15-11-07. Απάντηση του π. Γεωργίου στην Ερώτηση: "Ποια είναι τα κριτήρια αναγνώρισης των Οικουμενικών Συνόδων; "Υπάρχουν 9 ή 7 Οικουμενικές Σύνοδοι; Γιατί στις Θεολογικές σχολές, αλλά και από ορισμένους Αγίους ακόμα, αναφέρονται 7 από τις 9 Οικ. Σύνοδοι;" Διάρκεια: 10 λεπτά (24 Νοεμβρίου 2007).

 

 

  • Το ημερολόγιο ενός επιζήσαντα από τον Αρμαγεδώνα της Σκοπιάς Έχουν συνειδητοποιήσει άραγε οι Μάρτυρες της Σκοπιάς σε τι κόσμο ελπίζουν να ζήσουν; Η ακόλουθη φανταστική αφήγηση, λαμβάνοντας υπ' όψιν την εσχατολογία της Σκοπιάς, και τον χαρακτήρα των ηγετών της, δίνει μια εικόνα του "Νέου Κόσμου" στον οποίο ελπίζουν να επιβιώσουν... (23 Νοεμβρίου 2007).

 

 

 

  • Θεοπνευστία και ερμηνεία της Αγίας Γραφής Απόσπασμα ομιλίας του π. Γ. Δ. Μεταλληνού, τ. Κοσμήτορα της Θεολογικής Σχολής του Πανεπ. Αθηνών, όπως αυτή έγινε στην Εκκλησία του Αγ. Αντύπα στο Γουδί, στις 8-11-07. Διαρκεια: 6 λεπτά. Απάντηση του π. Γεωργίου στην Ερώτηση: "Από πού πηγάζει η Θεοπνευστία της Αγ. Γραφής; Μήπως από την εμπειρία των Θεούμενων; Πώς είναι δυνατόν να είναι Θεόπνευστη αν (όπως στον Προτεσταντισμό, για παράδειγμα) ο καθένας την ερμηνεύει όπως θέλει;" (21 Νοεμβρίου 2007).

 

  • Ο ρόλος των Αγίων στην ερμηνεία της Αγίας Γραφής Απόσπασμα ομιλίας του π. Γ.Δ. Μεταλληνού, τ.Κοσμήτορα της Θεολογικής Σχολής του Πανεπ. Αθηνών, όπως αυτή έγινε στην Εκκλησία του Αγ. Αντύπα στο Γουδί, στις 8-11-07. Διαρκεια: 5 λεπτά. Απάντηση του π. Γεωργίου στην Ερώτηση: "Εχει δικαίωμα ο κάθε πιστός να ερμηνεύει την Αγ. Γραφή, ή μόνο οι ’γιοι; Οι ’γιοι, δεν γνώριζαν οι ίδιοι ότι είναι ’γιοι. Πώς τότε ερμήνευαν την Αγ. Γραφή;" (21 Νοεμβρίου 2007).

     
     
  • O άγιος Πορφύριος Γάζας και η καταστροφή των ναών της πόλης Ενώ οι Νεοπαγανιστές κατηγορούν τους Χριστιανούς ότι δήθεν δίωκαν τους Παγανιστές όταν οι αυτοκράτορες εκχριστιανίσθηκαν, οι αρχαίες πηγές δείχνουν το αντίθετο! Ήταν τόση η θρασύτητα των Παγανιστών, που ακόμα και στον καιρό των Χριστιανών αυτοκρατόρων, συνέχιζαν να διώκουν τους Χριστιανούς! (20 Νοεμβρίου 2007).

 

  • Περί Παπισμού και Οικουμενισμού. Επιστολές σεβ. Μητρ. Πειραιώς Σεραφείμ Επιστολή του Σεβ. Μητροπολίτου Πειραιώς Σεραφείμ προς τον υπεύθυνο του «Ο. Τ.», για το θέμα του παπισμού. Κατόπιν, ακολουθεί επιστολή διαμαρτυρίας του Παπικού Επισκόπου Σύρου για την επιστολή  του Σεβασμιωτάτου. Και τέλος έχουμε την τελική απάντηση του Σεβασμιωτάτου στις κατηγορίες του Παπικού. Όλος ο διάλογος είναι πραγματικά ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ και αξίζει να διαβαστεί απ’ όλους! Ο σεβασμιώτατος Πειραιώς, μας εντυπωσίασε για το Ορθόδοξο φρόνημά του, και την ευθεία διακήρυξη της αληθείας προς τους αιρετικούς του Πάπα. Ένα παράδειγμα Ιεράρχη, που αξίζει να το μιμηθεί κάθε Επίσκοπος της Εκκλησίας του Κυρίου (19 Νοεμβρίου 2007).

 

 

  • Το "Νέο Σκότος" της Σκοπιάς για την ταυτότητα του Σπέρματος ’ρθρο από το περιοδικό "Διάλογος", που δημοσιοποιεί ένα ακόμα δείγμα της αλλοπρόσαλλης δογματικής της Σκοπιάς, της οργάνωσης που αλλάζει δόγματα σαν τα πουκάμισα, υποτιμώντας την αλήθεια και το Ευαγγέλιο,  μετατρέποντάς τα σε μεταβαλλόμενες αναξιόπιστες ερμηνείες  (17 Νοεμβρίου 2007).

 

  • Η Ελληνική ταυτότητα στον σύγχρονο κόσμο Ένα εξαιρετικό άρθρο του περιοδικού "’ρδην", που εξιχνιάζει το πώς τα Δυτικόφερτα φιλοσοφικά ρεύματα ερχόμενα κατά κύματα, επηρέασαν την Ελληνική Ρωμαίικη παράδοση, και πώς με τη σύγχρονη εξασθένισή τους, η Ρωμαίικη αυτή παράδοση επανέρχεται στο προσκήνιο για να νοηματοδοτήσει το σύγχρονο κόσμο (16 Νοεμβρίου 2007).

 

  • Είναι η Αγία Γραφή αλάθητη; Απόσπασμα ομιλίας του π. Γ.Δ. Μεταλληνού, τ. Κοσμήτορα της Θεολογικής Σχολής του Πανεπ. Αθηνών, όπως αυτή έγινε στην Εκκλησία του Αγ. Αντύπα στο Γουδί, στις 8-11-07. Διαρκεια: 7 λεπτά. Απάντηση του π. Γεωργίου στην Ερώτηση: "Ειναι η Αγία Γραφή αλάθητη; Και αν όχι, τι είδους λάθη μπορεί να περιέχει;" (16 Νοεμβρίου 2007).

     

  • «Οίδα άνθρωπον εν Χριστώ» Βιβλιοπαρουσίαση του νέου βιβλίου του σεβ. Ναυπάκτου Ιεροθέου, περί της διδασκαλίας του γέροντος Σοφρωνίου (15 Νοεμβρίου 2007).

 

 

 

 

 

 

 

  • Ιερωσύνη και ’σκηση Η άσκηση πρέπει να είναι για τους ιερείς μια διαρκής προσπάθεια, άρρηκτα δεμένη με τη Χριστιανική πορεία, ώστε να μπορούν να είναι ιατροί του θεραπευόμενου ποιμνίου τους (12 Νοεμβρίου 2007).

 

 

 

 

 

  • Είναι η Αγία Γραφή "ο Λόγος του Θεού"; 15λεπτο απόσπασμα ομιλίας του π. Γ.Δ. Μεταλληνού, τ.Κοσμήτορα της Θεολογικής Σχολής του Πανεπ. Αθηνων, όπως αυτή έγινε στην Εκκλησία του Αγ. Αντύπα στο Γουδί, στις 1-11-07. Απάντηση του π. Γεωργίου στην Ερώτηση: "Μπορούμε να αποκαλούμε την Αγ. Γραφη λόγο του Θεού; Και αν ναι, εννοούμε το γράμμα ή το περιεχόμενο του Ευαγγελίου;" (9 Νοεμβρίου 2007).

 

 

 

 

 

 

 

 

  • Πατήρ Γεώργιος Φλωρόφσκυ (1893-1979) Μεγάλος Θεολόγος, Εκκλησιαστικός Ιστορικός, Πατρολόγος, Φιλόσοφος, Σλαβιστής, και Συγγραφέας έργων της συγκριτικής Φιλολογίας (2 Νοεμβρίου 2007).

 

 

 

 

 

 

 

  • Μία ψευδής ιστορική φήμη κατά του Αγίου Φωτός Μία παλιά μαρτυρία κατά του Αγίου Φωτός, που δήθεν προέρχεται από Πατριάρχη, χρησιμοποιείται από ορισμένους, προκειμένου να υποτιμήσουν το θαύμα αυτό. Όμως τα ντοκουμέντα τους διαψεύδουν (29 Οκτωβρίου 2007).

 

  • Ο βασιλεύς κυρ Μανουήλ ο Κομνηνός "Ευτυχισμένοι όλοι που πιστεύουν, και σαν τον βασιλέα κυρ Μανουήλ τελειώνουν ντυμένοι μες την πίστη των σεμνότατα". Από την Επιφυλλίδα του Χρ. Γιανναρά της Καθημερινής της Κυριακής (29 Οκτωβρίου 2007).

 

  • ΑΝΤΙΑΙΡΕΤΙΚΟΝ ΕΓΚΟΛΠΙΟΝ (εξωτερικός δεσμός) Η γνωστή αντιαιρετική ιστοσελίδα, ανανεώθηκε! Με νέα σχεδίαση και ακόμα περισσότερο υλικό, είναι μία Ορθόδοξη όαση στην έρημο της κοσμικής ζωή μας. Σε αυτήν θα βρείτε πλήθος αντιαιρετικών και πνευματικού περιεχομένου άρθρων. Ένα πραγματικό κόσμημα Ορθοδοξίας στο διαδίκτυο (29 Οκτωβρίου 2007).

 

  • Έννοια και νόμοι περί Προσηλυτισμού Τα θρησκευόμενα άτομα συχνά αντιμετωπίζουν ένα πρόβλημα. Από τη μία η νομοθεσία απαγορεύει τον Προσηλυτισμό, και από την άλλη διασφαλίζει τις ελευθερίες διάδοσης θρησκείας ή ιδεολογίας. Ποιες είναι λοιπόν οι λεπτές νομικές διακρίσεις που δημιουργούν τη χρυσή τομή μεταξύ των δύο; Η διαμόρφωση της νομοθεσίας γύρω από το θέμα, δίνει κάποιες κατευθύνσεις (27 Οκτωβρίου 2007).

 

  • «Πνευματικότητα» στις αρχές του 21ου αιώνα Κατά κόρον ακούμε γύρω μας τη λέξη: "Πνευματικότητα". Και χρησιμοποιείται με ποικίλους τρόπους και έννοιες από τον καθένα. Τι σημαίνει όμως στην πραγματικότητα αυτή η λέξη για τον Χριστιανό;  (26 Οκτωβρίου 2007).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  • Χριστιανός και Πολιτική Μια μεγάλη μερίδα Χριστιανών, κυρίως ετεροδόξων αλλά και κάποιων Ορθοδόξων πιστεύει ότι δεν πρέπει να ασχολούμαστε με την πολιτική. Ποια πρέπει να είναι η θέση των Χριστιανών στην πολιτική και στις εκλογές; (13 Οκτωβρίου 2007).

 

 

 

 

  • Ενωτική Εκκλησία (του Μουν) Ο Κύριος Ιησούς Χριστός, είχε προφητεύσει στην Αγία Γραφή (Ματθαίος 24/κδ, Μάρκος 13/ιγ και Λουκάς 21/κα), ότι ως τη 2η Παρουσία Του θα έρχονταν "ΨΕΥΔΟΧΡΙΣΤΟΙ και ψευδοπροφήτες". Και πράγματι, μερικές αιρέσεις τον επαληθεύουν (8 Οκτωβρίου 2007).

 

  • Είναι δύσκολο να κάνεις Ιεραποστολή στην Κίνα Οι Χριστιανοί Ιεραπόστολοι όταν εργάζονται σε μακρινές περιοχές, έρχονται αντιμέτωποι με απροσδόκητες και πολύ παράξενες νοοτροπίες, που απαιτούν επαναπρογραμματισμό της δικής τους σκέψης, ώστε να γίνει αποδεκτό το Ευαγγέλιο (6 Οκτωβρίου 2007).

 

 

 

 

 

 

 

  • Συμεών ο Νέος Θεολόγος ο ’γιος Η ζωή ενός αγίου, τον οποίο η Εκκλησία (με δύο μόνο ακόμα άλλους αγίους), ονόμασε Θεολόγο, λόγω της εμπειρίας Θεού με την οποία τον δόξασε ο Θεός (1 Οκτωβρίου 2007).

 

 

Προηγούμενες δημοσιεύσεις

Επάνω