Νεοπαγανιστικές απάτες

Απάντηση στις συκοφαντίες τού Νεοπαγανισμού

Ορθόδοξη Ομάδα Δογματικής Έρευνας

Ενότητα

Επιστολές

1ο Μέρος τής απάντησής μας // 2ο Μέρος τής απάντησής μας

Μέρος 3ο τής απάντησής μας

Ένας παρασυρόμενος στον Νεοπαγανισμό μας γράφει

Απάντηση από τον Ν. Μ.

Στo 3o μέρος τής απάντησής μας, σε έναν μεγάλο αριθμό θεμάτων στα οποία ερωτηθήκαμε, απαντούμε στα εξής θέματα:

Στη συνέχεια, με σκούρο μπλε χρώμα μπορείτε να διαβάσετε τα όσα μας έγραψε ο φίλος Μ. Δ., και με μαύρο χρώμα τις δικές μας απαντήσεις. Παράλληλα, για θέματα στα οποία υπάρχει εκτενέστερη ανάλυση, ακολουθήστε τους δεσμούς που θα βρείτε με μπλε χρώμα:

 

 7. Η μιαρή ξενόφερτη θρησκεία τών αρχαίων Ελλήνων Παγανιστών

Μ. Δ.: Είναι γνωστό επίσης ότι στο Άγιον 'Ορος λατρεύονταν οι αρχαίοι Θεοί των Ελλήνων και ότι υπάρχουν αμέτρητα κειμήλια στην περιοχή. Όπως και στην Τήνο λατρευόταν ο Ποσειδώνας στα κιόνια, όπου σώζονται ακόμα -απομεινάρια- του Ναού.

Ν. Μ.: Αν και στο θέμα αυτό απάντησα εν μέρει, στο πρώτο μέρος τής απάντησής μας, ας συμπληρώσω μερικά πράγματα ακόμα:

1. Σε μια ειδωλολατρική χώρα, όπως ήταν η αρχαία Ελλάδα, θα ήταν παράξενο, αν στο Άγιο Όρος δεν λατρεύονταν τότε (και εκεί) οι δαίμονες. Συνεπώς, δεν βλέπω σε τι χρησιμεύει η αναφορά σου στο Άγιο Όρος. Εάν θέλεις να πεις, ότι δεν ήταν πάντοτε "άγιο", συμφωνώ μαζί σου. "Άγιο" Όρος, έγινε όταν απελευθερώθηκαν οι κάτοικοί του από τη σιχαμερή δαιμονική θρησκεία τών αρχαίων προγόνων μας, γνωρίζοντας την αλήθεια τού Χριστού μας. Έκτοτε οι Χριστιανοί πλέον κάτοικοί του, το καθάρισαν και το αγίασαν από τους βέβηλους ψευτο-"θεούς". Αν πάλι υπονοείς τις ΨΕΥΤΙΕΣ τών Νεοπαγανιστών, που θέλουν (και εκεί), δήθεν οι Χριστιανοί να δίωξαν τους αρχαίους ειδωλολάτρες, και πάλι λάθος σε πληροφορήσανε. Όπως αποδεικνύει ο σχετικός δεσμός που έδωσα και στην προηγούμενη απάντησή μου, με ατράνταχτα ντοκουμέντα, ουδέποτε συνέβη τέτοιος διωγμός στο Άγιο Όρος, και όλες οι συκοφαντίες περί τούτου, είναι μία ακόμα Παγανιστική απάτη.

2. Ομοίως και στην Τήλο, αλλά και αλλού, λογικό είναι, εφ' όσον ακόμα ο Χριστός δεν είχε αποκαλύψει τον αληθινό Θεό στους Έλληνες τότε, να λάτρευαν τους δαίμονες και τα ξόανα. Τι το παράξενο βρίσκεις;

 

Μ. Δ.: Τελικά νιώθετε ότι ο χριστιανισμός επιβλήθηκε ή όχι στον τόπο μας;

Ν. Μ.: Όπως έδειξα περίτρανα στις προηγούμενες απαντήσεις μου, με δεκάδες δεσμούς, όχι μόνο ΔΕΝ επιβλήθηκε ο Χριστιανισμός, αλλά αντιθέτως κατάφερε να επιβιώσει και να νικήσει τους Παγανιστές Διώκτες του, ειρηνικά, με την υπομονή, τη διδαχή και την προσευχή, μέχρι που οι ίδιοι οι διώκτες του οι Ρωμαίοι, έγιναν Χριστιανοί! Ακόμα και η νομοθεσία τού Θεοδοσίου, που "διέταξε" (!) τους Ρωμαίους να γίνουν Χριστιανοί, (κατά μίμησιν τών αρχαίων Παγανιστών, που διέταζαν τους υπηκόους τους, να λατρεύουν τα είδωλα), ποτέ δεν εφαρμόσθηκε, αλλά παρέμεινε νεκρό γράμμα, σε αντίθεση με τους αρχαίους Παγανιστές, που επί 3 αιώνες, όχι μόνο το διέταζαν, αλλά και το επέβαλλαν με βασανιστήρια και φόνους εκατομμυρίων Χριστιανών! Στη Χριστιανική εποχή, από τον 4ο μ.Χ. αιώνα, μέχρι σήμερα, δεν είχαμε ΟΥΤΕ ΕΝΑΝ ΦΟΝΟ που να έγινε από Ορθοδόξους Χριστιανούς, με σκοπό τη βίαιη μεταστροφή απίστων. Το τι έκαναν οι Παπικοί, οι Αριανοί και οι Προτεστάντες, δεν μας απασχολεί. Οι αληθινοί Χριστιανοί, οι Ορθόδοξοι, ΠΟΤΕ δεν ανάγκασαν κανέναν να γίνει Χριστιανός. Και προκαλώ όποιον ισχυρίζεται το αντίθετο, να μας παρουσιάσει ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΕΝΑ παράδειγμα, ιστορικά τεκμηριωμένο, όπου οποιοσδήποτε αλλόθρησκος να εκτελέσθηκε, επειδή αρνήθηκε να γίνει Χριστιανός, και όχι για άλλο λόγο. Στην ενότητα τής ιστοσελίδας μας περί Διωγμών, δείχνουμε περίτρανα, ότι ΟΛΕΣ οι σχετικές κατηγορίες είναι ψευδείς συκοφαντίες, που καταρρέουν με την πρώτη, όταν μιλούν οι αρχαίες πηγές για όλα αυτά.

Οι Έλληνες, ΕΛΕΥΘΕΡΑ επέλεξαν τη Χριστιανική πίστη, και καταδίκασαν σε αιώνια ανυπαρξία και ντροπή τη βέβηλη θρησκεία τών δαιμόνων.

 

Μ. Δ.: Και αν πιστεύετε στην δημοκρατία και στην Ελευθερία (η πρώτη έννοια της 'Εκκλησίας", ήταν δημοκρατική συνέλευση, Εκκλησία του Δήμου στην αρχαία Ελλάδα) πείτε μου αν έχει το δικαίωμα ο καθένας να πιστεύει όπου θέλει εν έτει 2009 (σε χώρα μάλιστα εντός της Ευρωπαικής Ένωσης όπου έχει ψηφιστεί η ανεξιθρησκεία) και αν θέλει να πιστεύει στον Αλλάχ ή στον Δία (για την ετυμολογία της λέξης Δίας, Zeus αναζητείστε στο wikipedia) γιατί πρέπει να κάψουν με μένος κάποιοι τον ιερό του χώρο και ΕΙΔΙΚΑ όταν ο ιερός αυτός χώρος ΤΥΧΑΙΝΕΙ να είναι των Πατεράδων μας; -αν δεν έχετε Ελληνική καταγωγή συγχωρείστε με για το "πατεράδων μας".

Ν. Μ.: Όσον αφορά τη Δημοκρατία: Δεν είναι δυνατόν Χριστιανός να μη πιστεύει στην ελευθερία και τη δημοκρατία, γιατί η Ορθόδοξη Εκκλησία είναι από τη γέννησή της ελεύθερη και δημοκρατική. Ακόμα και οι Οικουμενικές Σύνοδοι, αν δεν γίνουν αποδεκτές από τον Λαό τής Εκκλησίας δεν ισχύουν!

Βέβαια στην πραγματικότητα, όταν μιλάμε για Δημοκρατία, δεν μπορούμε να μπερδεύουμε την αληθινή Χριστιανική Δημοκρατία, με την ΨΕΥΤΙΚΗ Δημοκρατία τών ΛΙΓΩΝ ελευθέρων πολιτών τής αρχαίας Αθήνας (και όχι Ελλάδας, όπως γράφεις, η οποία είχε στην πλειονότητά της δικτατορικά καθεστώτα). Ακόμα και στην αρχαία Κλασσική Ελλάδα, (γιατί μάλλον σε αυτή την αρχαιοελληνική ΕΞΑΙΡΕΣΗ αναφέρεσαι γενικεύοντας τη Δημοκρατία), δεν είχε πραγματική Δημοκρατία, αλλά για κάθε "δημοκράτη" ελεύθερο, αντιστοιχούσαν 10 δούλοι χωρίς δικαιώματα! Μιλάμε για δούλους, που είχαν απαχθεί από άλλες Ελληνικές πόλεις, στους ατέλειωτους Ιερούς Πολέμους της (χειρότερα και από Τζιχάντ)!

Και μιλάμε για μια "δημοκρατία", που σήμερα θα την ονομάζαμε "Θεοκρατία", αν σκεφθούμε τη δολοφονία τού Σωκράτη, επειδή δεν λάτρευε τους "πατρώους θεούς" τής τοπικής πόλεως, αλλά εισήγαγε νέες θεότητες κατά το κατηγορητήριο. Όσο για τις γυναίκες, κάθε άλλο παρά ελεύθερες ήταν στην αρχαία Ελλάδα που τόσο θαυμάζεις!

Έτσι λοιπόν, πες στους Παγανιστές που σου διδάσκουν τέτοια παραμύθια περί Δημοκρατίας, ότι ΜΟΝΟ στον Χριστιανισμό υπήρξε και γίνεται σεβαστή η Δημοκρατία, και όχι στην αρχαία Ελλάδα όπως σου είπαν. Στη Χριστιανική πίστη, όπου: "δεν υπάρχει πλέον Ιουδαίος ούτε Έλληνας· δεν υπάρχει δούλος ούτε ελεύθερος· δεν υπάρχει αρσενικό και θηλυκό· επειδή, όλοι εσείς είστε ένας στον Ιησού Χριστό" (Γαλάτες 3/γ: 28). Μιλάμε για μια δημοκρατία τόσο δυνατή, που δεν κάνει διάκριση ούτε μεταξύ Έλληνα και Ιουδαίου, και οποιασδήποτε άλλης χώρας τον πολίτη. Αυτή μόνο στη Χριστιανική Εκκλησία υπάρχει, και όχι στον Παγανισμό, που είναι γνήσιος ρατσισμός, κάνοντας διάκριση μεταξύ Ελλήνων και μη Ελλήνων. Όχι οι ρατσιστές και μισογύνηδες Παγανιστές, να μας κάνουν μαθήματα δημοκρατίας! Μέχρι και ο Πλάτωνας, ήταν αυτός που ανακάλυψε την Ιερά Εξέταση!

Γι' αυτό και σε σύγχρονες Δημοκρατίες, εμπνευσμένες από τη Χριστιανική πίστη, η γυναίκα ψηφίζει, δεν υπάρχουν δούλοι, και όπως συνέβαινε στη Ρωμαϊκή Χριστιανική αυτοκρατορία τού Βυζαντίου, η πίστη τών αλλοθρήσκων γίνεται ανεκτή, ακόμα και όταν πρόκειται για συκοφάντες και απατεώνες, σαν την πλειονότητα τών συγχρόνων Παγανιστών, που διαστρεβλώνουν τα πάντα, κατηγορώντας την Ελληνική Χριστιανική πίστη, χάριν τής μιαρής ειδωλολατρείας τους.

Όσον αφορά τη λέξη Δίας: Σου υπενθυμίζω ότι στην προηγούμενη ενότητα τής απάντησής μου, σου εντόπισα ότι οι λέξεις: "Δίας", "Ζεύς" και "Θεός" στη Βικιπαίδεια γράφουν πολύ διαφορετικά πράγματα, απ' αυτά που μου έγραψες στην αρχή τού μηνύματός σου. Ξαναδιάβασέ τα αν δεν το θυμάσαι.

Όσον αφορά την καταστροφή τού ναού τών πατέρων μας: Σου θυμίζω κι εδώ, ότι στην δεύτερη ενότητα απέδειξα Ιστορικά και Αρχαιολογικά, ότι οι Χριστιανοί είναι οι λιγότερο υπεύθυνοι για τέτοιες καταστροφές ναών, και όχι όλα αυτά είναι συκοφαντίες τών πραγματικών ενόχων, δηλαδή τών Παγανιστών.

Στα πλαίσια αυτά, και βέβαια δεν υπάρχει κανένας λόγος να κάψει κάποιος έναν ναό τών πατέρων του, όταν μπορεί κάλλιστα να τον μετατρέψει σε ευλογημένη Εκκλησία, αποβάλλοντας τα μιαρά δαιμόνια που πλανούσαν τους προγόνους του. Ο άνθρωπος που κάποτε λάτρευε δαιμόνια, είναι απόλυτα δικαιολογημένος, τον ΔΙΚΟ ΤΟΥ ναό, που του κληροδότησαν οι πρόγονοί του, να τον μετατρέψει σε ναό χρήσιμο για τις ανάγκες τής σύγχρονης πίστης του. Και έτσι ενήργησαν οι Έλληνες πρόγονοί μας όταν έγιναν Χριστιανοί.

Συνεπώς, επειδή η ερώτησή σου δεν έχει νόημα όταν απευθύνεται σε Χριστιανούς, που σέβονται την ελευθερία, είναι αναγκαίο να αλλάξω κάπως την ερώτηση, για να έχει νόημα. Και θα ήταν καλό, αντί να ρωτήσεις "γιατί θα έπρεπε να κάψει τον ναό τών προγόνων του" κάποιος, σωστότερο θα ήταν αν ρωτούσες, το εξής:

"Γιατί κατάργησαν την αρχαιοελληνική ειδωλολατρική θρησκεία τών προγόνων τους οι Έλληνες;" Και σε αυτό θα σου απαντήσω, με μια σειρά δεσμών, που δείχνουν για τι είδους μιαρή θρησκεία μιλάμε. Διάβασε τους ακόλουθους δεσμούς, για να "θαυμάσεις" τη θρησκεία και τους "θεούς" τών προγόνων μας:

Λοιπόν, τι λες φίλε μου; Δεν είναι αυτοί οι λόγοι αρκετοί για να καταργηθεί μια τέτοια "κόπρος τού Αυγείου" που ονομάζεται από τους Παγανιστές "πατρώα θρησκεία"; Μήπως θεωρείς κι εσύ σωστό ότι θα έπρεπε να "επανιδρύσουμε" στη χώρα μας όλη αυτή τη σαβούρα, μόνο και μόνο επειδή την ασπάζονταν οι πρόγονοί μας; Μήπως κι εσύ ζηλεύεις να φας λίγο "μεζεδάκι" από το παιδί του γείτονα, θυσιασμένο στον... Δία; Μήπως όλη αυτή η θρησκευτική μπόχα σου φαίνεται κι εσένα αρωματική, όπως στους Νεοπαγανιστές, μόνο και μόνο επειδή ήταν... Ελληνική; Δεν νομίζω!

 

8. Περί Ελληνικής "αυτοχθονίας"

Μ. Δ.: Τελικά εσείς ως Έλληνες -συγχωρείστε με πάλι αν δεν έχετε Ελληνική καταγωγή- νιώθετε απόγονοι των Εβραίων (απόγονοι του Αβραάμ) ή απόγονοι του Πλάτωνα και του Αριστοτέλη; γιατί και τα δύο δεν γίνεται να είστε!

Ν. Μ.: Αν μιλάς για βιολογική καταγωγή, (γιατί δεν το διευκρίνισες, μια και φαίνεται ότι ΚΑΙ στο θέμα αυτό είσαι μπερδεμένος), προσωπικά, αν πάρουμε τους παππούδες μου, οι δύο είναι Ροδίτες (Ελληνική καταγωγή), η μία είναι Μικρασιάτισσα εκ Σπάρτας (αποικία τής αρχαίας Σπάρτης, άρα Ελληνίδα), ο δε τέταρτος Αρβανίτης. Άρα, το να είναι κάποιος Έλληνας από κάποιους προγόνους, ΔΕΝ σημαίνει, ότι δεν έχει ΚΑΙ διαφορετικής καταγωγής ορισμένους από τους προγόνους του.

Λαμβάνοντας υπ' όψιν ότι έχουμε 2 γονείς, 4 παππούδες, 8 προπαππούδες, 16 προ-προπαππούδες, 32 προ-προ-παππούδες κλπ..., καταλαβαίνεις ότι όσο ψάχνουμε στο παρελθόν μας, ο αριθμός τών παππούδων μας αυξάνει, και μάλιστα ΔΙΠΛΑΣΙΑΖΕΤΑΙ σε κάθε γενιά! Αυτό σημαίνει ότι όσο όσο περισσότερους παππούδες έχουμε, δηλαδή όσο περισσότερο σκαλίζουμε το παρελθόν, όλο και κάποιος από τους παππούδες μας ή προ-παππούδες μας, ΔΕΝ είναι Έλληνας. Εσύ δηλαδή έχεις ψάξει όλο το γενεαλογικό σου δένδρο στο παρελθόν, και ανακάλυψες ότι έχεις ΜΟΝΟ Έλληνες προγόνους; Δεν νομίζω! Ειδικά αν σκεφθείς ότι οι σημερινοί Έλληνες, έζησαν σε μια πολυεθνική αυτοκρατορία ως την πτώση τής Κωνσταντινούπολης, όπου ΔΕΝ υπήρχε ρατσισμός, και αναμιγνύονταν όλοι με όλους τους λαούς.

Συνεπώς, μπορεί κάποιος να είναι απόγονος ΚΑΙ τών Ελλήνων, ΚΑΙ τών Μεσοποτάμιων, όπως ο Αβραάμ. Και αν λάβουμε υπ' όψιν ότι ο Αβραάμ έγινε πατέρας (βιολογικός) τών 12 φυλών τού Ισραήλ, που 3 φορές στην ιστορία ΣΚΟΡΠΙΣΘΗΚΑΝ σε όλο τον πλανήτη, με τις καταστροφές τού έθνους τους, και αν λάβουμε υπ' όψιν και το ότι είναι ο βιολογικός πατέρας ΚΑΙ τών Αράβων, οι οποίοι εδώ και χιλιετίες αναμιγνύονται και αυτοί με τους Έλληνες, καταλαβαίνει κανείς, ότι ΟΛΟΙ ΜΑΣ μπορούμε να είμαστε βιολογικοί απόγονοι ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΥΟ, και δεν στέκει αυτό που λες: "και τα δύο δεν γίνεται να είστε".

Άρα τα περί πατρότητας και "πάτριας θρησκείας" πάνε περίπατο.

Πολύ δε περισσότερο, αν λάβουμε υπ' όψιν τα ντοκουμέντα, (δια στόματος ΚΑΙ τών αρχαίων Ελλήνων προγόνων μας), που μας διαβεβαιώνουν ότι οι Έλληνες ΔΕΝ είναι αυτόχθονες, αλλά ήλθαν εδώ, υποδουλώνοντας τους παλαιότερους αυτόχθονες Πελασγούς! Ορίστε και μερικά ντοκουμέντα:

Πώς λοιπόν, εσύ ένας ξένος σε αυτή τη γη, μπορείς να μιλάς για "αυτοχθονία" και "πατρώα" θρησκεία, και για "πατέρες" Έλληνες; Δεν καταλαβαίνεις από όλα αυτά, ότι ο Εθνικισμός και ο Ρατσισμός, που χωρίζει τον κόσμο σε Έλληνες και Βαρβάρους, είναι μια ανοησία;

Παρ' όλα αυτά, προσωπικά, επειδή έχω την πλειονότητα τών προγόνων μου Ελληνικής καταγωγής και γλώσσας, (εκτός από τη Μικρασιάτισσα γιαγιά μου, που αν και Ελληνικής καταγωγής, μιλούσε μόνο Τουρκικά), νιώθω (με όλη την ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΙΚΟΤΗΤΑ αυτής τής αίσθησης), ότι οι Βιολογικοί μου πρόγονοι είναι Έλληνες, και όχι ο Μεσοποτάμιος (Σύριος) Αβραάμ.

Αν πάλι μιλάς για ιδεολογική πατρότητα, τότε και πάλι μπορεί κάποιος να είναι τέκνο και τών δύο: Μπορεί κάποιος να είναι μέτοχος τής Ελληνικής παιδείας, με ορθολογικό τρόπο δομημένο στον τρόπο σκέψης τού Αριστοτέλη, και παράλληλα αυτός ο τρόπος σκέψης, να γίνεται το όχημα δια τού οποίου εκφράζεται η Θεία αποκάλυψη τού Κυρίου Ιησού Χριστού, που μεταξύ άλλων δόθηκε ΚΑΙ στον Αβραάμ. Μπορεί δηλαδή κάποιος να μετέχει και πάλι και στις δύο πατρότητες, στην κάθε μία με τον τρόπο της.

Αν όμως μιλάς για την Πνευματική Σωτηριολογική πατρότητα, τότε ξεκάθαρα δηλώνω τέκνο τού Αβραάμ, γιατί "μέσα στο σπέρμα τού Αβραάμ, (στον Ιησού Χριστό, στην Εκκλησία), ευλογούνται όλες οι φυλές της γης" (Γαλάτας 3/γ: 7-9). Χωρίς κανέναν ρατσισμό και εθνική αποκλειστικότητα. Θα μπορούσε να είναι οποιοσδήποτε, από οποιοδήποτε έθνος, μέσα στα τόσα πολλά, αυτός που για χάρη τής πίστης του, ο Θεός τον καθιστά "πατέρα εθνών" (Ρωμαίους 4/δ: 17) προς σωτηρία. Τι πειράζει αν αυτός, (ο Αβράαμ) δεν ήταν Έλληνας και ήταν Σύριος; Εκεί θα κολλήσουμε; Ο Θεός μας δίνει σωτηρία δια του Αβραάμ, και εμάς μας πειράζει η καταγωγή του; Μας χαρίζουν γάιδαρο και τον κοιτάμε στα δόντια; Ή μήπως ο Θεός υποσχέθηκε στον Αριστοτέλη ή στον Πλάτωνα, σωτηρία δια τού σπέρματός τους, όπως υποσχέθηκε στον Αβραάμ;

Ας είσαι λοιπόν σοβαρός, και μη μπερδεύεις ετερόκλητα πράγματα. Άλλο η εθνότητα και η φυλή, και άλλο η αλήθεια και η σωτηρία. Άλλο οι γραβάτες, και άλλο οι πατάτες.

 

9. Περί καταγωγής θρησκευτικών πρακτικών

Μ. Δ.: Και κάτι ακόμα, ο Χριστιανικός γάμος και η βάπτιση όπου σχεδόν υποχρεωνόμαστε να κάνουμε όλοι οι Έλληνες (π.χ. αν κάνεις πολιτικό γάμο δύσκολα θα βαπτίσουν το παιδί σου) είναι έθιμα Ελληνικής ή Εβραϊκής καταγωγής;

Ν. Μ.: Και πάλι μπερδεμένος είσαι:

1. Αν κάποιος θέλει να κάνει πολιτικό γάμο, αυτό σημαίνει ότι ο ίδιος ΔΕΝ είναι πιστός Χριστιανός, διαφορετικά θα βίωνε αυτή τη σημαντική στιγμή τής ζωής του ΜΕΣΑ στη Μυστηριακή ζωή τής Εκκλησίας, με το Μυστήριο τού γάμου. Άρα, αν δεν είναι πιστός Χριστιανός, τι τον νοιάζει περί βαπτίσματος; Εκτός αν το αντιλαμβάνεται ως "κοινωνική φιέστα", οπότε, καλό θα ήταν να γίνει εξέταση για το κατά πόσον το βαπτισμένο παιδί του θα μεγαλώσει αργότερα με Χριστιανική παιδεία.

2. Βεβαίως, κανένας Ιερέας τής Εκκλησίας δεν θα αρνιόταν να βαπτίσει ένα παιδί γονέων ακόμα και απίστων, αν υπήρχε η σύμφωνη γνώμη τους, και ένας Ανάδοχος που θα αναλάμβανε την ευθύνη τής κατήχησης τού παιδιού.

3. Πού το είδες εσύ, ότι όλοι οι Έλληνες υποχρεώνονται να βαπτισθούν; Εγώ ΔΕΝ βαπτίσθηκα Χριστιανός, παρά σε ηλικία 26 ετών, κατόπιν δικής μου επιλογής. Ομοίως και τα δύο παιδιά μου, βαπτίσθηκαν περίπου στην ηλικία τών 10 ετών, κατόπιν δικής τους απαίτησης και επιμονής. Συνεπώς, μάλλον δεν γνωρίζεις καλά τι συμβαίνει στον τόπο μας.

4. Αν πάλι αναφέρεσαι με τα λόγια αυτά στα παιδιά Χριστιανών γονέων που βαπτίζονται απ' αυτούς μικρά, (που ΔΕΝ είναι "όλα" όπως είδες), φυσικό είναι οι γονείς να φροντίζουν για τα παιδιά τους, ώστε αυτά να λάβουν ό,τι οι γονείς θεωρούν σωτήριο για τη ζωή τους. Κατά τον ίδιο τρόπο οι γονείς φέρνουν έναν γιατρό χωρίς να ρωτήσουν τα παιδιά τους, (είτε αυτά κλαίνε είτε όχι), επειδή αυτό φρονούν ότι είναι σωτήριο για την υγεία τους. Ομοίως και για την πνευματική υγεία τών παιδιών τους, οι γονείς που φρονούν ότι τα παιδιά τους είναι καλό να βαπτισθούν, ώστε να λάβουν τη θεραπεία του Αγίου Πνεύματος στις ψυχές τους, τα βαπτίζουν. Και τα παιδιά μεγαλώνοντας, είναι ελεύθερα να συνεχίσουν αυτή τη ζωοσωτήρια οδό, ή να αυτοκτονήσουν πνευματικά, σε ανόητες και ψυχολογικά καταστροφικές θρησκείες σαν αυτή τού Παγανισμού.

Σχετικά με την ερώτησή σου τώρα, αν ο Χριστιανικός γάμος και η βάπτιση "είναι έθιμα Ελληνικής ή Εβραϊκής καταγωγής;", σου λέω ότι ούτε ο Χριστιανικός γάμος, ούτε η βάπτιση είναι Εβραϊκά έθιμα.

Στον Ισραήλ, ο γάμος γινόταν με το να μεταφερθεί η νύφη στο σπίτι τού γαμπρού. Δεν υπήρχε το σημερινό Χριστιανικό μυστήριο.

Ομοίως, το βάπτισμα είναι Χριστιανική πρακτική, και όχι Εβραϊκή. Οι Εβραίοι περιτέμνονται για να γίνουν μέλη τής Εκκλησίας τού Ισραήλ, (εννοείται μόνο οι άνδρες), ενώ οι Χριστιανοί βαπτίζονται (ανεξαρτήτως φύλου) για να γίνουν μέλη τής Χριστιανικής Εκκλησίας.

Η δε καταγωγή τού βαπτίσματος, είναι μάλλον ακαθόριστη, και χάνεται  στα βάθη τής ιστορίας. Απλώς να σου θυμίσω τη βάπτιση τού Αχιλλέα τής Ελληνικής μυθολογίας, τον οποίο η μητέρα του βάπτισε κρατώντας τον από τις πτέρνες, (εκ τής οποίας έλλειψης τελικά θανατώθηκε από το βέλος τών Τρώων). Θα μπορούσε το βάπτισμα να είναι αρχαιοελληνικής προέλευσης, αλλά με νέο περιεχόμενο στον Χριστιανισμό.

 
 
 

Μ. Δ.: Γιατί ο σταυρός στην Ελληνική σημαία είναι ισοσκελής, το ίδιο και ο σταυρός ως ιερό σύμβολο των αρχαίων Ελλήνων (έχει βρεθεί π.χ. σε ιερό της αρχαίας Κνωσσού 1.700 χρόνια π.Χ.)... ΕΝΩ ο σταυρός-σύμβολο της Χριστιανικής πίστης είναι μεγαλύτερου μήκους κάθετα... δηλαδή όμοιος με το σχήμα του σταυρού-οργάνου εκτέλεσης;

Ν. Μ.: Επειδή προφανώς ο σταυρός για τους Χριστιανούς ξεκίνησε ως όργανο εκτέλεσης, πριν γίνει θυσιαστήριο, πάνω στο οποίο ο Χριστός προσέφερε τη ζωή του ως θυσία για εμάς όλους. Και το πώς οι διαστάσεις του απεικονίζονται στη σύγχρονη Ελληνική σημαία, δεν αλλάζει σε τίποτα αυτό το γεγονός. Άλλωστε ο σταυρός είναι διαχρονικό σύμβολο όλων τών λαών, λόγω τής απλότητάς του. Τον συναντάμε για παράδειγμα ακόμα ενωρίτερα από την Κνωσσό, στην Παλαιά Διαθήκη, όταν κατά την ίδια περίπου εποχή, γύρω στο 1.700 π.Χ. ο Ιωσήφ ο εγγονός τού Αβραάμ, ευλόγησε σταυροειδώς τα παιδιά του (Γένεσις 48/μη: 13-15).

Και τι μ' αυτό δηλαδή;

 
 
Μ. Δ.: Γιατί το θυμίαμα που χρησιμοποιούνταν στις τελετές των αρχαίων Ελλήνων μπήκε περίπου το 500 μ.Χ. και στην Χριστιανική λατρεία;

Ν. Μ.: Ποιος το είπε αυτό; Δεν υπάρχει μεγαλύτερη ανακρίβεια από μια τέτοια δήλωση! Αλλά αυτά παθαίνουν οι Νεοπαγανιστές, όταν παπαγαλίζουν ανιστόρητες δηλώσεις τών Προτεσταντών. Το θυμίαμα καμία σχέση δεν έχει με τους αρχαίους Έλληνες. (Δηλαδή κι αν είχε τι μ' αυτό;) Ευθύς εξ αρχής, από τον 1ο μ.Χ. αιώνα, το θυμίαμα είναι Χριστιανική πρακτική, όπως φαίνεται στην Αποκάλυψη 5/ε: 8 κλπ. Είναι μια πρακτική παρμένη μάλιστα από τους Ιουδαίους, που είχαν πλήθος διατάξεις περί θυμιάματος, και σχετικό θυσιαστήριο στον ναό τους (Έξοδος 30/λ: 27).

 
Τελικά με όλα αυτά στο τέλος, δεν κατάλαβα τι προσπαθείς να πεις. Πάντως, ό,τι και αν είναι αυτό, λάθος σου τα είπανε (και πάλι) οι Νεοπαγανιστές.

 

Μ. Δ.:
Θα εκτιμούσα και θα σας θεωρούσα περισσότερο δημοκρατικούς αν αναρτούσατε στο site σας το γράμμα μου καθώς και την απάντησή σας, αν υπάρχει απάντηση.
 
Με φιλικούς χαιρετισμούς
Μ. Δ.

Ν. Μ.: Όπως διαπιστώνεις, και απαντήσεις υπάρχουν, και μάλιστα εκτενέστατες, πάνω σε όλα όσα ρώτησες, και δημοκράτες είμαστε, και απαντήσαμε εκτενώς και δημόσια (κατά την αίτησή σου) στο μήνυμά σου.]

Ελπίζω μόνο να καθίσεις να τα διαβάσεις, ώστε να ξεφύγεις από την παγίδα στην οποία ΗΔΗ άρχισες να πιάνεσαι.

Με αγάπη

Ν. Μ.

Δημιουργία αρχείου: 2-7-2009.

Τελευταία ενημέρωση: 6-7-2009.

ΕΠΑΝΩ