Ελληνικός παρατηρητής της Εταιρίας Σκοπιά Εκδόσεις της Σκοπιάς Κεντρική σελίδα της ΟΟΔΕ

 

Να ζείτε με την ημέρα του Ιεχωβά υπόψη

 

Χριστιανική κριτική στο βιβλίο αυτό της Σκοπιάς

Από τον Ν. Μ.

Το βιβλίο αυτό, η οργάνωση της Σκοπιάς το παρουσίασε στη Συνέλευση Περιφερείας της του 2006. Κεντρικός στόχος του: Να μειώσει τη διαρροή οπαδών από τη Σκοπιά, προσηλώνοντάς τους στην τρομολαγνεία του τέλους: "Όταν ο επικίνδυνος και φονικός θεός της Σκοπιάς έρθει να καταστρέψει τον κόσμο, μόνο η Σκοπιά μπορεί να σας σώσει απ' αυτόν. Μη σας βρει λοιπόν έξω! Αυτό να το θυμόσαστε διαρκώς ώστε να μη την εγκαταλείψετε!"

Μικρού μεγέθους βιβλίο, 189 σελίδων, ενδεικτικό της πνευματικής πείνας αυτής της οργάνωσης. Γυαλιστερό έγχρωμο εξώφυλλο, που προδιαθέτει ευχάριστα τον υποψήφιο αναγνώστη. Μα ό,τι λάμπει ΔΕΝ είναι χρυσός!

Ας ξεκινήσουμε όμως με κάτι καλό. Στο εξώφυλλο, υπάρχει κατά τη συνήθεια της Σκοπιάς η εικόνα 5 ανθρώπων από διάφορες φυλές, με φόντο έναν συννεφιασμένο ουρανό. Και η πολυφυλετική αυτή εικόνα, είναι πράγματι κάτι άξιο επαίνου προς τους ηγέτες της Σκοπιάς, που έχουν συλλάβει κάτι, το οποίο αρκετοί Ελληνορθόδοξοι δεν εννοούν να το καταλάβουν: Ότι το έθνος του Θεού είναι παγκόσμιο, και δεν περιορίζεται από φυλές και εθνότητες. Γιατί μπορεί στην Ορθόδοξη Εκκλησία του Χριστού, ο εθνοφυλετισμός να έχει αφορισθεί ως αίρεση, όμως πολλοί Ελληνορθόδοξοι (κυρίως), έχουν ΕΔΩ "πόλιν διαμένουσαν", και όχι στον ουρανό. Αυτό το γράφουμε παρεμπιπτώντος, προς γνώσιν και συμμόρφωσιν. Γιατί σε αυτό τον τομέα, οι εθνικιστές που θέλουν να είναι Χριστιανοί, εκτίθενται ως αιρετικότεροι ακόμα και ακραίων αιρετικών τύπου Σκοπιάς!

Γιατί όμως ο ουρανός είναι συννεφιασμένος στο εξώφυλλο; Προφανώς συσσωρεύει τους ανέμους του Αρμαγεδδώνα, κάτι που πρέπει οι Μάρτυρες να μη το ξεχνούν, ώστε να φοβούνται να εγκαταλείψουν την οργάνωση της Σκοπιάς. Τα πρόσωπα των ανθρώπων στο εξώφυλλο ΔΕΝ είναι χαρούμενα όπως σε άλλες παρόμοιες εικόνες της Σκοπιάς, που στόχο έχουν να σπρώξουν τους Μάρτυρες στις απολαύσεις του Παραδείσου ως δόλωμα. Εδώ τα πρόσωπα είναι από σοβαρά ως προβληματισμένα. ΟΦΕΙΛΟΥΝ να είναι ανήσυχα, για το τέλος που πλησιάζει, και που στην ίδια αυτή συνέλευση στην οποία παρουσιάσθηκε το βιβλίο αυτό, τονίσθηκε ότι μένουν ΩΡΕΣ. Η Σκοπιά θέλει να φοβίσει τους οπαδούς της, ώστε να σταματήσει αν είναι δυνατόν τη διαρροή οπαδών που έχει σε όλο τον κόσμο.

Στο οπισθόφυλλο, οι 12 μικροί προφήτες του δωδεκαπρόφητου της Π.Δ. κοσμούν μια εξ' ίσου καλοζωγραφισμένη εικόνα, με ένα πλαίσιο στη μέση, που λέει μεταξύ άλλων: "...πολλοί άνθρωποι δεν είναι εξοικειωμένοι με αυτά τα προφητικά βιβλία..." Και εδώ βρίσκουμε έναν δευτερεύοντα λόγο που οδήγησε στην έκδοση του βιβλίου αυτού: Να αποκτήσουν οι οπαδοί της Σκοπιάς μια γενική γνώση των 12 αυτών προφητικών βιβλίων, ώστε να μην εμφανίζονται τόσο αδιάβαστοι όσο είναι, ενώπιον ανθρώπων άλλων θρησκειών, που αυτά τα βιβλία τα παίζουν στα δάχτυλα.

Έχουμε λοιπόν ήδη μια εικόνα του τι θα συναντήσουμε στο βιβλίο αυτό: Μια περιληπτική εικόνα των 12 αυτών προφητικών βιβλίων, ΠΡΟΣΑΡΜΟΣΜΕΝΗ στις ανάγκες της Σκοπιάς, να τονίσει ότι όπως αυτοί οι προφήτες, έζησαν σε επικίνδυνες και μεταβατικές εποχές, στις οποίες προφήτευσαν, έτσι και ο σημερινός δήθεν προφήτης του κόσμου, η Σκοπιά, ζει στην μεταβατική εποχή προς τον νέο κόσμο του Θεού, για την οποία προφητεύει. Και σκοπεύει, να παρουσιάσει μια σειρά από αυθαίρετες αντιστοιχίσεις των προφητών εκείνων, με τον εαυτό της, ώστε να πείσει τον κόσμο ότι πρέπει να εμπιστευθούν τις υποσχέσεις της, ότι το τέλος είναι κοντά, και να μην την εγκαταλείψουν! Αυτός ο στόχος της, γίνεται εμφανής και στο πρώτο κεφάλαιο, που είναι μια εισαγωγή των όσων ακολουθούν.

Στο 2ο κεφάλαιο ακολουθεί μια περίληψη των προφητών αυτών, και η τοποθέτησή τους σε χώρο και χρόνο κατά τον οποίο έζησαν. Ενδιαφέρον παρουσιάζει ο χρονολογικός πίνακας που παρατίθεται στις σελίδες 20 και 21, όπου ΔΙΑΣΤΡΕΦΕΤΑΙ πλήρως η ιστορία της περιόδου, ώστε να ταιριάζει στα δόγματα της Σκοπιάς. Στη συνέχεια παραθέτουμε τον πίνακα αυτόν, ώστε να έχετε την ευκαιρία να τον ελέγξετε, με βάση τις εγκυκλοπαίδειες, αλλά και τα όσα έχουμε αποδείξει σε αυτή την ιστοσελίδα με ντοκουμέντα, για τις ιστορικές απάτες της Σκοπιάς, ώστε να διατηρήσει το ψευδές δόγμα του 1914:

Ελέγξτε τις χρονολογήσεις της Σκοπιάς σε αυτό το σχεδιάγραμμα με ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ Εγκυκλοπαίδεια. Θα ανακαλύψετε ότι οι ημερομηνίες που δίνει για την πτώση της Ιερουσαλήμ και πίσω από αυτήν, είναι ΨΕΥΔΕΙΣ!

 

Εκτός από εγκυκλοπαιδικό έλεγχο, μπορείτε να ελέγξετε το παραπάνω διάγραμμα, με τη βοήθεια μιας σειράς διαγραμμάτων που έχουμε δημοσιεύσει στην ιστοσελίδα μας, όπου φαίνεται η περίοδος της πτώσης της Ιερουσαλήμ αναλυτικότατα, με ακρίβεια μηνών! Μπορείτε να τα βρείτε εδώ: http://www.oodegr.com/oode/istoria/israil1/ABCD.htm

Ευθύς εξ αρχής λοιπόν, η Σκοπιά στο βιβλίο αυτό, εξαπατά τους αναγνώστες της, δίνοντάς τους ψευδή ιστορικά στοιχεία, για το πότε έζησαν οι αναφερόμενοι προφήτες, και πότε έγιναν τα γεγονότα για τα οποία προφήτευσαν. Και οι απατεώνες αυτοί, έχουν την αξίωση να τους εμπιστεθούμε τη... σωτηρία μας!

Φυσικά οι "αλχημιστές" της Σκοπιάς, δεν παραλείπουν σε ανύποπτο χρόνο, να πετούν το δογματικό τους δηλητήριο, με αντιχριστιανικές φράσεις που οδηγούν τους αναγνώστες σε ύπουλη και υπόγεια πλύση εγκεφάλου, ενάντια σε πλείστα Χριστιανικά δόγματα. Για παράδειγμα, στο πάνω μέρος της σελίδας 18, αναφέρει το Άγιο Πνεύμα μαζί με τη διευκρίνιση: "η ενεργός δύναμη του Θεού"΄!

Στην ίδια αυτή παράγραφο, χρησιμοποιεί το εδάφιο του Ιωήλ 2/β: 28, 32: "Όποιος επικαλεσθεί το όνομα του Γιαχβέ θα σωθεί", ΑΠΟΚΡΥΠΤΟΝΤΑΣ όμως, ότι αυτό το ίδιο εδάφιο, ο απόστολος Παύλος το εφαρμόζει στον Ιησού Χριστό!!!

Στη σελίδα 16, παράγραφο 7, γνωρίζοντας η Σκοπιά ότι οι οπαδοί της έχουν αποθαρρυνθεί από τις διαρκείς ψευδοπροφητείες για το τέλος, και για τη γενιά του 1914 που... παρήλθε χωρίς να εκπληρωθούν τα όσα υπόσχονταν στον κόσμο, γράφει: "Έχετε νιώσει ποτέ να χάνετε την εμπιστοσύνη σας, διαισθανόμενοι ίσως ότι η πίστη σας εξασθενεί; Αν ναι, οι εμπειρίες του Ιωνά είναι πολύτιμες για εσάς... Καταλαβαίνουμε, όμως, γιατί χρειάζεται να προφυλάσσουμε εμείς τον τρόπο σκέψης μας ώστε να μην ξεφύγει από τον έλεγχο". Η Σκοπιά χάνει τον έλεγχο της σκέψης των οπαδών της. Αντιλαμβάνεται ότι έχει εκτεθεί κατ' επανάληψιν στα μάτια τους ως ΨΕΥΔΟΠΡΟΦΗΤΗΣ, και τους καλεί να συνεχίσουν να της παρέχουν τον έλεγχο της σκέψης τους, με τους τρόπους που έχουμε αναλύσει σε άλλο σχετικό άρθρο.

Στο ίδιο πλαίσιο κινείται και η παράγραφος 20 στις σελίδες 26 και 27. Λέει: "Μερικές φορές ίσως αποκαρδιώνεστε επειδή ορισμένα που έχουν υπηρετήσει τον Θεό δείχνουν έλλειψη ζήλου..." Οι αριθμοί των στατιστικών παγκόσμια, μιλούν καθαρά για το πόσο αποκαρδιωμένη είναι η πλειονότητα των οπαδών της Σκοπιάς!

Στη σελίδα 24 η Σκοπιά ποντάρει στον εγωϊσμό των οπαδών της. Γράφει: "Ίσως πιστεύετε ότι είστε ασήμαντο άτομο και δεν λαβαίνετε πολλή προσοχή. Οι Χριστιανοί έχουν το μεγάλο προνόμιο να είναι "συνεργάτες" του Θεού, αν και οι περισσότεροι δεν είναι ιδιαίτερα επιφανείς ως άτομα". Η Σκοπιά γνωρίζει ότι ο τρόπος που αντιμετωπίζει τους οπαδούς της, ως "πιόνια", ή ακόμα χειρότερα, ως "προϊόντα" της επιχείρησής της, τους δημιουργούν αίσθημα ανικανότητας και μειονεξίας, γι' αυτό τους τονώνει τον εγωισμό με τα λόγια αυτά.

Το Τρίτο κεφάλαιο, που πραγματεύεται την έννοια της "ημέρας του Κυρίου", κάνει έναν αχταρμά από ανακατεμένες προφητείες διαφορετικών γεγονότων, και από αυτό το ανακάτεμα βγάζει τα συμπεράσματα που θέλει η Σκοπιά. Ότι δήθεν η ημέρα εκείνη ταυτίζεται με τον Αρμαγεδδώνα, από τον οποίο πρέπει να διασωθούν οι οπαδοί της, μέσα σε αυτήν.

Δεν παραλείπει βεβαίως στη σελίδα 33 να επαναλάβει το αιρετικό και αντιγραφικό της δόγμα, ότι δήθεν ο Αδάμ πλάσθηκε τέλειος,

Το Τέταρτο κεφάλαιο, διαβεβαιώνει για την παντοδυναμία του Θεού, για το ενδιαφέρον Του, για την συνέπειά του στην εκπλήρωση των προφητειών, και για την... συγχωρητικότητά Του, (σελ.52), προς όσους θέλουν να επιστρέψουν σε Αυτόν. Αυτό φυσικά είναι μια έμμεση πρόσκληση προς αυτούς που ήδη έχουν απομακρυνθεί από την οργάνωση της Σκοπιάς. Στο μυαλό των Μαρτύρων του Ιεχωβά, η επιστροφή στον Θεό, ταυτίζεται με την επιστροφή στη Σκοπιά...

Το Πέμπτο κεφάλαιο ξεκινάει με μια δήλωση στην 1η παράγραφο, που θυμίζει... "προαγωγό"! Λέει: "...ο λαός του Θεού στους σύγχρονους καιρούς απολαμβάνει πνευματική ευημερία και ασφάλεια. Η κατάστασή τους μοιάζει με παράδεισο". Με τη φράση: "λαό του Θεού" εννοούν φυσικά την αίρεσή τους. Στην πραγματικότητα, αυτό που προσφέρει η Σκοπιά, ΔΕΝ είναι αληθινή ασφάλεια, αλλά ΑΙΣΘΗΣΗ ασφάλειας! Θυμίζει εκείνους τους γκάνκστερς, που σου κάνουν τη ζωή δύσκολη για να συνεχίσεις να δέχεσαι να σε αρμέγουν, με αντάλλαγμα το να νιώθεις αφαλής. Διαφορετικά σου καταστρέφουν την εργασία, την οικογένεια, το όνομα, την κοινωνική θέση...

Στη σελίδα 59 παράγραφο 7, με πλάγιο τρόπο, η Σκοπιά υποβάλλει στους οπαδούς της την παρότρυνση, αφ' ενός να μην εργάζονται εντατικά σε εργασίες που τους αποσπούν από την οικογένειά τους, (αλλά φυσικά αυτό ΔΕΝ το λέει για την υπηρεσία τους προς την ίδια την οργάνωση που τους αποσπάει το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου τους προς την οικογένειά τους). Και αφ' ετέρου, τους υποβάλλει διακριτικά την ιδέα, ότι δεν πρέπει να δαπανούν πολύ χρόνο με τους συγγενείς τους που δεν είναι ομόπιστοί τους!!! Λες και αυτό έχει σχέση με στέρηση χρόνου από την οικογένειά τους! Αλλά εδώ ο στόχος είναι να τους απομονώσει από οποιοδήποτε εξω-οργανωσιακό περίγυρο, ώστε να παραμείνουν υπό τον έλεγχό της. Και φυσικά τους λέει με τρόπο να μην ξοδεύουν τον χρόνο υπηρεσία τους προς την οργάνωση, σε χόμπυ, ταξίδια και αναψυχή.

Και αφού το κεφάλαιο αυτό τονίζει την ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ των Μαρτύρων να εργάζονται για την οργάνωση, καλεί όσους έχουν απομακρυνθεί από αυτήν, να επιστρέψουν, και να καταστρέψουν (όπως χαρακτηριστικά δείχνουν οι εικόνες στις σελίδες 66 και 67), οτιδήποτε αντιτίθεται στην οργάνωση.

Στο 6ο κεφάλαιο, η οργάνωση, ξεχνώντας τους μισθούς πείνας και εκμετάλλευσης που δίνει στους ολοχρόνιους εργάτες της, τονίζει στους οπαδούς της, ότι θα πρέπει να είναι δίκαιοι με τους μισθούς των εργατών! Και στη σελίδα 75 και 76, τονίζει στους επιχειρηματίες, να μην εξαπατούν τους πελάτες τους με απατηλά ζύγια μέτρα και σταθμά, ούτε να τους δίνουν χαμηλότερη ποιότητα από αυτή που τους υποσχέθηκαν. Κι όμως, η ίδια η Σκοπιά, όχι μόνο εξαπατά τους οπαδούς - πελάτες της επιχείρησής της, με απατηλά μέτρα της ιστορίας, ψευδόμενη για την πτώση της Ιερουλαλήμ (και στο ίδιο αυτό βιβλίο), αλλά διαστρεβλώνει και το λόγο της Αγίας Γραφής, για να ταιριάζει στα μέτρα της αίρεσής της! Επιπλέον, τους πουλάει φύκια για μεταξωτές κορδέλες! Τους υπόσχεται σωτηρία από το τέλος, ενώ λόγω της απάτης της, δεν είναι άξια ούτε καν να σταθεί ως μια τίμια (έστω και εσφαλμένη) οργάνωση! Τους δίνει ψεύδος για αλήθεια, ψευδοπροφητείες για προφητείες, δικτατορία αντί για ελευθερία, πνευματική πείνα αντί για ζωογόνα Χριστιανική τροφή!

Το υπόλοιπο μέρος του κεφαλαίου αυτού, το δαπανά σε παροτρύνσεις για δικαιοσύνη στην κρίση. Και είναι ενδιαφέρον, εδώ υπάρχει μια αντίθεση με παλαιότερα βιβλία της, όπου μεμφόταν τους δήθεν άδικους κριτές των άλλων θρησκειών, ενώ εξύψωνε την δίκαιη κρίση που δήθεν υπάρχει στο χώρο της από τους "διορισμένους" πρεσβυτέρους της. Αυτή τη φορά, οι παροτρύνσεις της, είναι κυρίως ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΤΗΣ!!! Γνωρίζει καλά η Σκοπιά την αδικία και τη δικτατορία που επικρατούν στις τάξεις της. Δεν μπορεί πλέον να κορδώνεται και να κρύβεται πίσω από το δάχτυλό της, ότι δήθεν σε αυτήν επικρατεί δικαιοσύνη. Οι διακρίσεις, η τυραννία, η αδικία, το μέσο, οι κλίκες... είναι πράγματα που μόνο εκούσιοι τυφλοί δεν τα βλέπουν. Γι' αυτό η Σκοπιά δεν τολμάει πλέον να κοκκορεύεται για δικαιοσύνη.

Το 7ο κεφάλαιο είναι αφιερωμένο στη συμμόρφωση με τους "κανόνες ηθικής" του Θεού. Η Σκοπιά γνωρίζει ότι πίσω από τη βιτρίνα της, υπάρχει μεγάλη σήψη. Προσπαθεί λοιπόν να πείσει τον αναγνώστη (συνήθως οπαδό της), ότι οι κανόνες του Θεού είναι για το καλό του, και πρέπει με φόβο Θεού να αποφεύγει την αμαρτία. Και εδώ ακριβώς είναι το πρόβλημα. Φόβος Θεού - Συμφέρον. Γύρω από τα δύο αυτά περιστρέφεται η επιχειρηματολογία της Σκοπιάς για το καλό. Αυτό που ξεχνάει, (το πιο σημαντικό), είναι η υπακοή στις αρχές του Θεού, όχι για το φόβο, ούτε για το συμφέρον, αλλά ΕΠΕΙΔΗ ΤΟΝ ΑΓΑΠΑΜΕ!

Με τον ίδιο τρόπο συνεχίζει και το επόμενο κεφάλαιο, το 8ο. Είναι μεγάλο το πρόβλημα διαγωγής στη Σκοπιά, και δεν έχουν τέλος οι παροτρύνσεις της για δικαιοσύνη και ηθική. Όταν όμως η ίδια δίνει τέτοιο παράδειγμα ανεντιμότητας και αδικίας, τι περιμένει να κάνουν οι οπαδοί της;

Είναι χαρακτηριστικό, το ότι για όλα όσα συμβουλεύει στα δύο αυτά κεφάλαια, δίνει ως παράδειγμα την κακή κατάσταση του αρχαίου λαού του Θεού, του Ισραήλ. Ότι εκεί γίνονταν όλα αυτά τα άσχημα, και ο Θεός συμβούλευε τότε τον λαό του. ΔΕΝ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΜΩΣ ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΟΥΝ ΟΙ ΟΠΑΔΟΙ ΤΗΣ, ότι παρά την κακή εκείνη κατάσταση, και τις πληγές που υπέστη ο Ισραήλ λόγω της κακίας του, δεν έπαυε να είναι "λαός του Θεού"!!! Όταν όμως κατηγορούν τις άλλες θρησκείες, για κακή ηθική διαγωγή και ένα σωρό άλλα, αυτό το ξεχνούν. Λένε: "η κατάσταση της πλειονότητας δείχνει ότι ΔΕΝ είναι αυτοί λαός του Θεού". Όμως τα ίδια τα παραδείγματα που εξετάζει το βιβλίο αυτό, συνηγορούν για το αντίθετο!

Το 9ο κεφάλαιο είναι αφιερωμένο στην ανάγκη να δείχνουν οι άνθρωποι καλοσύνη, και να αποφεύγουν το ψεύδος, την κατάκριση, τη μνησικακία, τη χαιρεκακία, και τη βία ενάντια στους άλλους. Και ποιος τα λέει αυτά; Η ΣΚΟΠΙΑ!!! Η θρησκεία που αποτελεί τον κατ' εξοχήν ψεύτη και απατεώνα μεταξύ των αιρέσεων του Χριστιανισμού! Η θρησκεία που αποτελεί τον κατ' εξοχήν συκοφάντη και επικριτή των αλλοθρήσκων! Η θρησκεία που με χαρά περιμένει να πλύνει τα πόδια των οπαδών της στο αίμα των άλλων! Η θρησκεία που ασκεί κατ' επάγγελμα ψυχολογική, κοινωνική, εργασιακή και οικογενειακή βία ενάντια στα πρώην μέλη της μέσω της αποκοπής! Φωνάζει ο κλέφτης...

Με το 10 κεφάλαιο, τελειώνει το 3ο τμήμα του βιβλίου. Το κεφάλαιο αυτό είναι αφιερωμένο σε συμβουλές προς τους συζύγους για μια καλή οικογενειακή ζωή. Συμβουλές για καλή οικογενειακή ζωή, από μια οργάνωση που ΔΙΑΣΠΑ και ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙ οικογένειες, μέσω της αποκοπής! Που ακόμα και σε αυτό το ίδιο κεφάλαιο, ΥΠΟΣΚΑΠΤΕΙ τις σχέσεις μεταξύ ακόμα και σαρκικών αδελφών σε μια οικογένεια, μόνο και μόνο επειδή δεν ανήκει κάποιος στην οργώνωσή της!!! (σελ. 135, παρ. 21). Μάλιστα, προς το τέλος του κεφαλαίου, υποσκάπτει με δόλιο τρόπο τις σχέσεις των οπαδών της με τους συνανθρώπους τους που δεν είναι οπαδοί της Σκοπιάς!!! Συκοφαντεί και διαβάλλει μπροστά στα μάτια των οπαδών της, την ίδια στιγμή που τους συμβουλεύει να μην κάνουν οι ίδιοι κάτι τέτοιο! Φοβερή θρασύτητα!

 Το 11ο κεφάλαιο, ξεκινάει με ένα λογικό άλμα. Ενώ μέχρι τώρα όλες αυτές οι παροτρύνσεις εφαρμόζονται προς τους ίδιους τους οπαδούς της Σκοπιάς, οι οποίοι προφανώς έχουν όλα αυτά τα προβλήματα ηθικής, διαγωγής, πίστης, οικογένειας, κλπ, ξαφνικά μας μιλάει η Σκοπιά για τη συγχωρητικότητα του Θεού, όχι όμως για τα μέλη της, τα οποία καλεί τόση ώρα να επιστρέψουν από τις αμαρτίες τους, αλλά προς τους... έξω!!! Εδώ υπάρχει το λογικό άλμα, ότι ενώ αυτά είναι προβλήματα των μέσα στη Σκοπιά, ξαφνικά ΟΙ ΕΞΩ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΒΟΗΘΕΙΑ, ενώ οι μέσα καλούνται να τους... σώσουν κηρύττοντάς τους!

Και στη σελίδα 144 με θρασσύτητα, αμετανόητα, η Σκοπιά εξακολουθεί εν γνώσει της να ψεύδεται στους οπαδούς της, ότι δήθεν η Ιερουσαλήμ καταστράφηκε το 607 π.Χ.! Μάλιστα, δεν λένε ούτε καν "π.Χ.". Λένε: "π.κ.χ." δηλαδή "προ κοινής χρονολογίας"!!! Δεν τους αρέσει να χρησιμοποιούν το όνομα του Χριστού, τιμώντας έτσι τον χρόνο με το όνομά Του. Κάτι παθαίνουν!

Στις σελίδες 147 και 148, ξεδιάντροπα η Σκοπιά αντί να ζητήσει συγνώμη από τα εκατομμύρια ανθρώπους των οποίων κατέστρεψε τη ζωή μέσω αποκοπής, τολμάει να μιλάει για στοργή και για δικαιοσύνη, και να φορτώνει στην Αγία Γραφή τη φασιστική αυτή μέθοδο που χρησιμοποιεί για έλεγχο των οπαδών της, και την άσκηση ψυχολογικής και κοινωνικής βίας εναντίον τους. Πρόκειται για μια θρησκεία εντελώς ξεδιάντροπη και θρασύτατη. Και ενώ παρακινεί τους ανθρώπους να απομονώσουν τους συνανθρώπους τους, μόνο και μόνο επειδή αυτοί δεν θέλουν να δεχθούν τα ψεύδη της Σκοπιάς, στο τέλος του κεφαλαίου αυτού, τους παρακινεί να σχηματίσουν μια οικογενειακή ατμόσφαιρα για όσους νιώθουν μοναξιά μεταξύ των οπαδών της, μήπως και χάσει τον έλεγχό της σε αυτούς!

Στη σελίδα 154 του 12ου κεφαλαίου, υπάρχει η φωτογραφία ενός ηλικιωμένου. Προφανώς αυτός ήταν παιδάκι, (τι λέω; Ήταν αγέννητος!) τότε που η Σκοπιά υποσχόταν ως "λόγο Θεού" ατελείωτες ημερομηνίες τέλους! Ημερομηνίες που ήλθαν και παρήλθαν, και που αμετανόητα η Σκοπιά συνεχίζει να τονίζει στους ΤΥΦΛΩΜΕΝΟΥΣ οπαδούς της, αυτό που είναι ο τίτλος του κεφαλαίου αυτού, αλλά και του βιβλίου ολόκληρου: "Συνέχισε να το προσμένεις".

Με αμετανόητη ξεδιαντροπιά, αντί η Σκοπιά να ζητήσει συγνώμη από τα εκατομμύρια των θυμάτων της, που εξαπάτησε με όλες αυτές τις ψευδοπροφητείες, στη σελίδα 155, μόνο που δεν ζητάει να την... ευχαριστήσουν, επειδή τους είχε "άγρυπνους" στο "περίμενε"!!! Με λίγα λόγια, όλο αυτό το κεφάλαιο, μεταδίδει το μήνυμα: "και τι έγινε που δεν ήρθε το τέλος; Εμείς θα συνεχίσουμε να καθορίζουμε χρονικά όρια γι' αυτό, κι εσείς συνεχίστε να μας εμπιστεύεστε, και μη μας εγκαταλείπετε". Τυφλοί οδηγοί τυφλών! Ο βόθρος σας περιμένει κατά το λόγο του Κυρίου!

Το 13ο κεφάλαιο, με μια εντελώς ανόητη εφαρμογή της προφητείας του Ιωήλ για την έκχυση του Αγίου Πνεύματος και την προφητεία, εφαρμόζουν την προφητεία αυτή, στο κήρυγμα των οπαδών της Σκοπιάς στη διάρκεια της ιστορίας της. Μετονομάζουν την ΨΕΥΔΟΠΡΟΦΗΤΕΙΑ σε προφητεία! Αλλοίμονο αν ο Θεός αποστέλλει ψευδοπροφήτες στον κόσμο, που οι προρρήσεις τους διαψεύδονται!

Παρομοιάζει τους Μάρτυρες του Ιεχωβά με "μεγαλοπρεπές λιοντάρι" που βρυχάται ανάμεσα στα έθνη. Τους κάνει έτσι να νιώθουν υπερήφανοι για τη στάση τους ανάμεσα στους συνανθρώπους τους, να νιώσουν ότι "κάποιοι είναι", και ότι απολαμβάνουν το σεβασμό των άλλων. Και έτσι νιώθουν οι ανόητοι μεταξύ των οπαδών της. Δεν αντιλαμβάνονται πόσο ρεζίλι έχουν γίνει με όλες αυτές τις ψευδοπροφητείες τόσων δεκαετιών, και με πόση συμπόνια βλέπουν οι Χριστιανοί τους οπαδούς της Σκοπιάς! Όχι σαν λιοντάρι, αλλά σαν βρεγμένες ψωριάρικες γάτες νιαουρίζουν μεταξύ των ανθρώπων τα γελοία παραμύθια της πλάνης τους. Κι όταν κάποιος τύχει να γνωρίζει τις απαντήσεις στο στημένο ποίημά τους, εξαφανίζονται "στο πι και φι" σαν τρομαγμένα ποντίκια και δεν ξαναγυρίζουν!

Το τελευταίο κεφάλαιο, επαναλαμβάνει τα γνωστά ψεύδη για το 1914, για τη δήθεν κάθαρση που δήθεν έκανε ο Κύριος το 1918, για την ΤΑΞΙΚΗ θρησκεία των 2 κλίσεων και τη συμπλήρωση των δήθεν κατά γράμμα 144.000, τον Πολύ όχλο, και τους παρακινεί να υπηρετούν με συνέπεια (και σφοδρή τύφλωση) την εταιρία Σκοπιά, ώστε να σωθούν από την ημέρα του τέλους, και να απολαύσουν τα καλά του Παραδείσου.

Στις δύο τελευταίες σελίδες, τα μουντά πρόσωπα του εξωφύλλου, εμφανίζονται και πάλι χαρούμενα και γελαστά, με φόντο ένα φυσικό περιβάλλον, που για τους Μάρτυρες σημαίνει τη ζωή στην Καινή Γη, μετά την καταστροφή του Αρμαγεδδώνα. Κάτι δηλαδή στο οποίο οι Μάρτυρες πρέπει να έχουν το μυαλό τους διαρκώς, με λαχτάρα και προσμονή για τις ΥΛΙΣΤΙΚΕΣ ευλογίες που θα απολαύσουν! Όμως...

...Θα κλείσουμε αυτή τη βιβλιοκριτική, με μια υπόδειξη προς τους Μάρτυρες του Ιεχωβά που περιμένουν σίγουροι ότι θα σωθούν από τον Αρμαγεδδώνα. Υπόδειξη από το ίδιο το βιβλίο τους που εξετάζουμε. Βρίσκεται στη σελίδα 38, παράγραφο 17:

"...αυτό που είπε ο Αμώς στους Ισραηλίτες έχει πρακτική αξία για όλους: "Αλίμονο σε εκείνους που λαχταρούν την ημέρα του Ιεχωβά!". Ορισμένοι Ισραηλίτες στις ημέρες του Αμώς νόμιζαν ότι η ημέρα του Ιεχωβά θα σήμαινε μόνο ευλογίες για αυτούς, καθώς πίστευαν ότι θα ήταν η ημέρα κατά την οποία ο Θεός επρόκειτο να αναλάβει δράση υπέρ του λαού του. Μάλιστα λαχταρούσαν εκείνη την ημέρα! Για τους εγωκεντρικούς ανθρώπους όμως, η ημέρα του Ιεχωβά θα ήταν "σκοτάδι και όχι φως", συνέχισε ο Αμώς. Ναι, εκείνοι οι Ισραηλίτες επρόκειτο να νιώσουν την οργή του Ιεχωβά!".

Σας διαβεβαιούμε με κάθε ειλικρίνεια, ότι αν παραμείνετε σε αυτή την αιρετική και βλάσφημη οργάνωση ψευδοπροφητών, και αναθέματος, για εσάς το τέλος του κόσμου δεν θα αποδειχθεί καθόλου φωτεινό! Γιατί, ποια πρόβλεψη της Σκοπιάς εκπληρώθηκε ποτέ, ώστε να εκπληρωθεί και αυτή της σωτηρίας σας; Πάντα το αντίθετο συνέβαινε από όσα σας υποσχόταν η Σκοπιά!

Θα συνέλθετε άραγε; Ή θα θάβετε το κεφάλι σας στην άμμο σαν στρουθοκάμηλοι, για να μη δείτε το τέλος της Σκοπιάς (αλλά και το δικό σας), να πλησιάζει μέρα με την ημέρα;

 

Ν. Μ.

Δημιουργία αρχείου: 11-7-2006.

Τελευταία ενημέρωση: 11-7-2006.

ΕΠΑΝΩ