Ορθόδοξη Ομάδα Δογματικής Έρευνας

Δημοσιεύσεις 2ου Τριμήνου 2006

Νέες δημοσιεύσεις των Απολογητών

Ιστορικό παλαιότερων Δημοσιεύσεων της ΟΟΔΕ

Νέες Δημοσιεύσεις Κεντρικής Ιστοσελίδας ΟΟΔΕ

 

 

 

 

 

  • O Πλανήτης της Θεολογίας Βιβλιοκριτική ενός βιβλίου που βλέπει με απαξίωση τη Χριστιανική Θεολογία, αδυνατώντας να κατανοήσει ότι δεν υπάρχει αντίθεση επιστήμης και πίστης (27 Ιουνίου 2006).

 

 

 

  • Η μαύρη φυλή και η Βασιλεία των ουρανών Στην Ορθόδοξη Εκκλησία του Χριστού, ποτέ δεν είχαμε φυλετικές διακρίσεις. Αλλά ως παγκόσμια αδελφότητα, μαύροι κι άσπροι βιώνουμε τη ζωή του Χριστού, με τους ίδιους αγώνες, και την ίδια εν Χριστώ ελπίδα (23 Ιουνίου 2006).

 

  • Κοινωνική διδασκαλία στο Δευτερονόμιο Στην Παλαιά Διαθήκη, υπάρχουν νόμοι γραμμένοι προ 3.500 ετών, που σε πλήθος σημείων είναι ανώτεροι και δικαιότεροι από τους σύγχρονους νόμους μας (22 Ιουνίου 2006).

 

 

 

 

  • Παραθέτει ο Μάρκος από την Εσθήρ; Στην προσπάθειά τους να δικαιολογήσουν την ασεβή απόρριψη 10 βιβλίων της Αγίας Γραφής από τον Προτεσταντισμό, μερικοί Προτεστάντες πέφτουν σε περισσότερα ατοπήματα, και εκτίθενται ακόμα περισσότερο (19 Ιουνίου 2006).

 

 

 

  • Η Αιώνια Ζωή Απόσπασμα από το βιβλίο του σεβ. Ιεροθέου Βλάχου: "Η Ζωή μετά τον Θάνατο". (17 Ιουνίου 2006).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  • Πτυχές του θεομητορικού θαύματος Η αγνότητα της Παναγίας, έγινε αιτία να ενωθεί η παρθενία και η μητρότητα, η Θεότητα με την ανθρωπότητα, και η αφθαρσία με τη φθαρτότητα. Γι' αυτό και το κεκοιμημένο σώμα της Παναγίας δεν φθάρηκε στον τάφο, αλλά μετέστη στον ουρανό (5 Ιουνίου 2006).

 

 

  • Κάψιμο βιβλίων σε παγανιστικές νεκρικές πυρές Η δεισιδαιμονική θρησκεία των αρχαίων παγανιστών, τους ωθούσε να καίνε πολύτιμα φιλοσοφικά συγγράμματα μαζί με τους νεκρούς τους, σε μια εποχή που η απόκτηση και αντιγραφή βιβλίων ήταν εξαιρετικά δύσκολη (3 Ιουνίου 2006).

 

 

  • Το Ράσο και τα Γένια Περί καλαισθησίας του ράσου και των γενείων, από έναν μεγάλο καλλιτέχνη. Από τον Φώτη Κόντογλου (2 Ιουνίου 2006).

 

 

  • Η εμπειρία των θεουμένων περί Θεού και περί δημιουργίας του κόσμου Ενώ η φιλοσοφία διατυπώνει σκέψεις, συχνά αγνοώντας καθοριστικά ζητήματα, η Θεολογία διατυπώνει αυτή καθεαυτή την εμπειρία των Θεουμένων, με αποτέλεσμα την ασφαλή περιγραφή του πραγματικού. Σε σημείο μάλιστα που να δημιουργεί νέες έννοιες και λέξεις, για την ακριβή κατά το δυνατόν διατύπωσή του  (31 Μαϊου 2006).

 

 

 

 

 

  • Αντώνιος ο μέγας ο όσιος Ένας από τους λίγους αγίους στους οποίους δόθηκε το όνομα: Μέγας: Επειδή ένιωθε μικρός και ασήμαντος μεταξύ των συνανθρώπων του (27 Μαϊου 2006).

 

 

  • Το παραμύθι του Ρασσιά για την απελευθέρωση της Κρήτης από τον Ν. Φωκά Νεοπαγανιστικά παραμύθια, για δήθεν Ειδωλολάτρες Κρητικούς, τους οποίους δήθεν έσφαξε ο Ν. Φωκάς. Γιατί στην Παγανιστική φαντασία, ακόμα και οι Μουσουλμάνοι φαίνονται ως Πολυθεϊστές, και ο απελευθερωτής της Κρήτης, φαντάζει ως "σφαγέας" και διώκτης των... ανύπαρκτων Κρητικών Παγανιστών! (25 Μαϊου 2006).

 

  • Η Σπάρτη και οι "έποικοι" κατά τη φαντασία του Ρασσιά Αναίρεση σε δύο ακόμα Παγανιστικές απάτες. Η μία, ότι δήθεν η Σπάρτη ονομάσθηκε Λακεδαιμονία από... Χριστιανική "συνωμοσία", και ότι εκεί στάλθηκαν έποικοι Χριστιανοί για να αλλιώσουν το ειδωλολατρικό της πολιτισμικό στοιχείο. Και οι δύο αυτοί ισχυρισμοί αποδεικνύονται ψευδείς (25 Μαϊου 2006).

 

 

 

 

  • Το παιδί μέσα μας Αν και ο Κύριος Ιησούς Χριστός το είπε σαφώς, ότι για να κερδίσουμε τη Βασιλεία πρέπει να γίνουμε σαν τα παιδιά, πολλοί Χριστιανοί εξακολουθούμε να χάνουμε την ευθύτητά μας και την απλότητά μας (22 Μαϊου 2006).

 

  • Τα 70 έτη. Ερήμωση ή δουλεία; Ποιο; Το σημαντικότερο τμήμα του βιβλίου του Γιόνσον για τους Καιρούς των Εθνών. Εδώ θα βρείτε αναλυτικά την αναίρεση όλης της επιχειρηματολογίας της Εταιρίας Σκοπιά, για όλα τα εδάφια της Αγίας Γραφής που μιλούν για τα 70 έτη. Και ακόμα, θα βρείτε αναλυτικά, την Αγιογραφική απόδειξη, ότι η Ιερουσαλήμ καταστράφηκε το 587 π.Χ. και όχι το 607 π.Χ. που ισχυρίζεται η Εταιρία Σκοπιά (22 Μαϊου 2006).

 

  • In Search of the Truth Book Α true story -as testified by the people who were actually involved- that describes in detail the path they took, to escape from the confines of the Watchtower organization and to find the Church of Christ (20 Μαϊου 2006).

 

 

 

 

 

  • Οι ατέλειες του Κώδικα Ντα Βίντσι Περισσότερα ντοκουμέντα για την ΑΠΑΤΗ ενός μυθιστορήματος που σερβίρεται από οικονομικά συμφέροντα και εχθρούς της Εκκλησίας στους αφελείς ως αλήθεια (15 Μαϊου 2006).

 

  • Πίσω από τον Έρωτα Μικρό αλλά περιεκτικό κειμενάκι, για κίνητρα και ενέργειες σχετικά με τον έρωτα (13 Μαϊου 2006).

 

  • Συστηματική παραπληροφόρηση ΜΜΕ για Εκκλησιαστικά θέματα Δελτίο Τύπου της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος. Ο Ελληνικός λαός με αηδία παρακολουθεί τη συστηματική παραπληροφόρηση κατά της Εκκλησίας που επιχειρείται από μερίδα του τύπου, και τον ξεπεσμό ορισμένων ΜΜΕ και δημοσιογράφων σε επίπεδο κοινών συκοφαντών. Τα συμπεράσματα δικά σας (12 Μαϊου 2006).

 

 

  • Η Ηθική του Ορθόδοξου βιώματος Αιώνες πριν από τον Χριστό, ο Αριστοτέλης προδιέγραψε τα βασικά σημεία της Χριστιανικής Ηθικής, και έδωσε τα εργαλεία εκείνα που στο μέλλον θα απεδείκνυαν τον ορθολογικό χαρακτήρα της Χριστιανικής ηθικής (10 Μαϊου 2006).

     

  • Ο  Πλαστογράφος των πηγών του «Κώδικα Ντα Βίντσι» Η ζωή και τα κατορθώματα του μεγαλοαπατεώνα Πιερ Πλαντάρ, στις απάτες του οποίου στηρίχθηκε το πολυθρύλητο έργο: "Κώδικας Ντα Βίντσι", που τις ημέρες αυτές θα κάνει πρεμιέρα εξαπάτησης στον κινηματογράφο. "Πάντες αφελείς προσέλθετε" να τη δείτε! (9 Μαϊου 2006).

 

 

 

  • Η Εικονομαχία και η Εκκλησία της Ελλάδας Περιληπτική αλλά κατατοπιστική ανάπτυξη του ζητήματος της αιρέσεως της εικονομαχίας, που ταλαιπώρησε την Εκκλησία για αιώνες, εξ' αιτίας της επιρροής του Ισλάμ (6 Μαϊου 2006).

 

  • Περί του Σώματος ως σκήνους της ψυχής Απομαγνητοφώνηση από εκπομπή της Πειραϊκής Εκκλησίας, της σειράς "Ορθοδοξία και Αίρεση", που αποδεικνύει από την Αγία Γραφή, την ύπαρξη νοεράς και κατά χάριν αθάνατης ψυχής στον άνθρωπο (5 Μαϊου 2006).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  • Εξομολόγηση και Ψυχοθεραπεία Άνθρωποι που δεν γνωρίζουν την ψυχοθεραπευτική θεόδοτη αποκάλυψη της Εκκλησίας, πελαγοδρομούν σε κυκεώνες θεωριών δήθεν θεραπευτικών, προς βλάβην της ψυχής τους (22 Απριλίου 2006).

 

 

 

  • Το Πάσχα είναι ο Χριστός Πάσχα σημαίνει "διάβαση". Και για τους Εβραίους ήταν η διάβαση της Ερυθράς Θάλασσας. Τι σχέση όμως έχει η διάβαση με τους Χριστιανούς; (19 Απριλίου 2006).

 

 

  • Εν αρχή ην ο Λόγος Ερμηνεία και δικαιολογίες των Αριανιστών για τα πρώτα εδάφια του Ιωάννη (17 Απριλίου 2006).

 

 

 

 

 

 

 

  • Άγιος ή Αγύρτης; Δεν σας φαίνεται παράξενο, που τα ΜΜΕ φροντίζουν πάντοτε να καλούν σε θέματα αμιγώς Ορθόδοξα, ανθρώπους που εχθρεύονται την Ορθοδοξία; Σαν δηλαδή να καλείτε τον χειρότερο εχθρό σας να πει τη γνώμη του στα οικογενειακά σας! (12 Απριλίου 2006).

 

  • "Φτωχοί" και "φτωχοί στο πνεύμα" Γιατί ο Ευαγγελιστής Λουκάς, χρησιμοποιεί διαφορετικά λόγια από τον Ευαγγελιστή Ματθαίο, στην απόδοση αυτής της φράσης κατά την επί του όρους ομιλία; (11 Απριλίου 2006).

 

 

 

 

 

 

  • Οι Χριστιανικές θρησκείες στις ΗΠΑ το 2006 Η Ορθόδοξη Εκκλησία στις ΗΠΑ, τη χρονιά που πέρασε, είχε το μεγαλύτερο ποσοστό αύξησης, κατά 4%. Ο εκχριστιανισμός των ΗΠΑ βρίσκεται εν προόδω με εντεινόμενους ρυθμούς, και απ' ό,τι φαίνεται, ο 21ος αιώνας, θα είναι ο αιώνας της Ορθοδοξίας (6 Απριλίου 2006).

 

 

 

 

  • Απομυθοποίηση των μεταμοσχεύσεων Εξωτερικός δεσμός. Εκπομπή στο ραδιοφωνικό σταθμό της Εκκλησίας της Ελλάδος, 'Ράδιο Παράγκα' του π. Κωνσταντίνου Στρατηγόπουλου με την συμμετοχή θεολόγων, ιατρών και νομικών, την 11/3/2001 (49,3 ΜΒ, Πηγή: 'ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΦΛΟΓΑ') (4 Απριλίου 2006).

 

 

 

 

  • «ΤΥΠΙΚΟΝ» Βιβλίο του Μιχαήλ Μπερκουτάκη. Συνοπτική παρουσίαση του Εκκλησιαστικού Τυπικού της εν Παλαιστίνη Ιεράς Μονής του εν αγίοις πατρός ημών Σάββα του Ηγιασμένου. Θα συμπληρώνεται σταδιακά (1 Απριλίου 2006).

 

Προηγούμενες δημοσιεύσεις

 

Επάνω