Τι νέο υπάρχει στη σελίδα μας

Δημοσιεύσεις 3ου Τριμήνου 2007

Από την Κεντρική σελίδα της ΟΟΔΕ μπορείτε να κάνετε αναζήτηση μέσα στην ιστοσελίδα μας για οτιδήποτε θέλετε

Ðáëáéüôåñá ÏÏÄÅ

ÌÜñôõñåò ÓêïðéÜò

ÁðïëïãçôÝò

Íåïðáãáíéóìüò

Ïìéëßåò

 

English

 

 

  • Τελεσίδικη απάντηση στο θέμα των μεταμοσχεύσεων ζωτικών οργάνων Εξωτερικός δεσμός. Απομαγνητοφωνημένο απόσπασμα ομιλίας του πρωτοπρεσβύτερου Κωνσταντίνου Στρατηγόπουλου, που έγινε στα πλαίσια των κατηχητικών αναλύσεων του κατά Ιωάννην Ευαγγελίου, στο κεφάλαιο 10/ι εδάφια 17-17, στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου, Δικηγορικών Γλυφάδας (29 Σεπτεμβρίου 2007).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  • Η δεισιδαιμονία των Παγανιστών του 4ου αιώνα μ.Χ. Όταν οι Νεοπαγανιστές λένε ότι ο "δεισιδαιμονικός" Χριστιανισμός δήθεν εξαφάνισε τον αρχαιοελληνικό ορθολογισμό, στην πραγματικότητα αποκρύπτουν την αρχαιοελληνική δεισιδαιμονία που επικρατούσε πριν ο Χριστιανισμός επικρατήσει στη Ρωμαϊκή αυτοκρατορία, σκορπίζοντας τα σκοτάδια της πολυθεϊστικής δεισιδαιμονίας (17 Σεπτεμβρίου 2007).

 

 

  • Η ΑΠΑΤΗ ΤΟΥ HELLENIC QUEST  Ενα εθνικιστικό κείμενο-απάτη, με παγανιστική υποστήριξη, που διακινείται απο διάφορους κύκλους και το οποίο περιέχει μύθους και ψέμματα για την Ελληνική γλώσσα. Ποτέ δεν υπήρξε πρόγραμμα "HELLENIC QUEST" παρα μόνο στην φαντασία κάποιων. Δειτέ και άλλο σχετικό άρθρο, εδώ. Δείτε επισης και παλαιότερο άρθρο για τον μύθο των 6.000.000 λέξεων της ελληνικής γλώσσας.

 

 

  • I CONFESS ONE BAPTISM…’’ Book by Protopresbyter George D. Metallinos. Interpretation and Application Of Canon VII of the Second Ecumenical Council. By the Kollyvades and Constantine Oikonomos (A contribution to the historico-canonical evaluation of the problem of the validity of  Western baptism). (15/9/2007)

 

 

 

 

 

 

  • Επιλεκτική αποδοχή των ντοκουμέντων Όταν σας παρουσιάζουν κάποια στοιχεία για κάτι σημαντικό, πριν καταλήξετε, αναζητήστε πρώτα να δείτε τι έχουν να σας παρουσιάσουν οι υπέρμαχοι της αντίθετης άποψης. (11 Σεπτεμβρίου 2007).

 

 

 

  • Παγανιστική παρερμηνεία του Συνοδικού της Ορθοδοξίας Σύμφωνα με τους Νεοπαγανιστές, το Συνοδικό της Ορθοδοξίας αναθεματίζει τους Έλληνες. Μόνο που αποκρύπτουν, ότι η λέξη αυτή είχε πολύ διαφορετική σημασία πριν τη δημιουργία του Ελληνικού κράτους, όταν γράφτηκε το Συνοδικό! Αυτό και πολλά ακόμα, αποδεικνύονται από μια σύντομη ανάλυση του Συνοδικού (10 Σεπτεμβρίου 2007).

 

 

 

 

 

 

 

  • PATRISTIC THEOLOGY Book Transcript of taperecorded lectures of Father John Romanides at the Thessaloniki University’s School of Theology. (5/9/2007)

 

  • Η μεταβίωση της Θεοτόκου Ο Κύριος, μετά την Κοίμηση της Θεοτόκου, δεν θεώρησε πρέπον να αφήσει το πανάγιο σώμα που γέννησε τον Θεό να φθαρεί στον θάνατο. Αλλά το μετέστησε από τότε, πριν από τη γενική ανάσταση των σωμάτων (4 Σεπτεμβρίου 2007).

 

 

  • Γενικά για τις Ενέργειες του Θεού Απόσπασμα από το μεγάλο θεολογικό έργο του Μέγα Φαράντου: "Η περί Θεού Ορθόδοξος Διδασκαλία". Θα συνεχισθεί τουλάχιστον ως την ολοκλήρωση του 7ου κεφαλαίου, σε συνέχειες, μεταφρασμένο σε απλή γλώσσα (3 Σεπτεμβρίου 2007).

 

 

  • Το "κλείσιμο" της Ακαδημίας Αθηνών το 529 μ.Χ. Τα ιστορικά στοιχεία δείχνουν ότι η πολιτική του Ιουστινιανού, όχι μόνο δεν δίωξε την Ελληνική φιλοσοφία, αλλά διασφάλιζε το διακριτό ρόλο Κράτους και Θρησκείας, μη επιτρέποντας σε θρησκευτικές ομάδες να επεμβαίνουν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, στην προκειμένη περίπτωση της Ακαδημίας Αθηνών, με οιωνοσκοπικούς τσαρλατανισμούς (1 Σεπτεμβρίου 2007).

 

  • Επιστολή Αγίου Πολυκάρπου προς Φιλιππισίους Κείμενο, Μετάφραση, και πληροφορίες για την επιστολή. Η επιστολή αυτή, γραμμένη γύρω στο 117 μ.Χ., μας ανοίγει ένα ακόμα παράθυρο προς την αρχαία Εκκλησία, δείχνοντάς μας το πώς συνέχισαν να πολιτεύονται εν Χριστώ οι πρώτοι διάδοχοι των Αποστόλων (31 Αυγούστου 2007).

 

  • Η Θεοτόκος Μαρία Η διαχρονική θέση της Παναγίας Θεοτόκου στην πίστη της Ορθόδοξης Εκκλησίας του Κυρίου (30 Αυγούστου 2007).

 

  • Αντιφάσεις Νεοπαγανιστών στις συκοφαντίες περί δήθεν διωγμών κατά Εθνικών Οι Νεοπαγανιστές, με ψεύδη περί δήθεν διωγμών τους από Χριστιανούς, προσπαθούν να δικαιολογήσουν το ότι ο αρχαίος κόσμος τους γύρισε τα νώτα και τους εγκατέλειψε. Στο παρόν άρθρο λοιπόν, θα δείτε μερικές από τις εσωτερικές αντιφάσεις ενός από τα βασικά τους κείμενα περί δήθεν διωγμών, που αποκαλύπτει την απάτη τους (29 Αυγούστου 2007).

 

  • Νεοπαγανιστικές κατηγορίες κατά της Ρωμανίας Δύσκολα συναντά κανείς πιο ανιστόρητους ανθρώπους, από τους Νεοπαγανιστές που κατηγορούν τη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία με ένα σωρό ψεύδη. Το παρόν άρθρο, δίνει μια μικρή ιδέα για το μέγεθος της απάτης (28 Αυγούστου 2007).

 

 

  • Με τους αιρετικούς στην πρωτοπορία Στην Ελλάδα οι φιλοσοφούντες - μίμοι των φιλοσόφων των "πεφωτισμένων" εθνών της Εσπερίας, έχουν μείνει πίσω, αδυνατώντας να παρακολουθήσουν και όσους απ' αυτούς κινήθηκαν προς μια σωστή κατεύθυνση (27 Αυγούστου 2007).

 

  • Το μπαλκόνι της Φιλίας (εξωτερικός δεσμός) Τι αναφέρει το Ευαγγέλιο, οι πατέρες της Εκκλησίας και αρχαίοι Έλληνες συγγραφείς για την φιλία. Ποιο είναι το κύριο προσόν του πραγματικού φίλου. Πώς μπορούμε να οικοδομήσουμε σταθερές σχέσεις φιλίας & αγάπης. Φιλία, οικειότητα και διάκριση. Φιλία, κοινωνία και έρωτας. Ηχογραφημένη εκπομπή από τον ραδιοφωνικό σταθμό της Ι. Μ. Λεμεσού με την μοναχή Γαβριηλία. (Πνευματικό τέκνο της γνωστής Γερόντισσας) (25 Αυγούστου 2007).

 

 

 

  • Αγίου Ιγνατίου του Θεοφόρου: Προς Πολύκαρπον Επιστολή Και αυτή η πρωτοχριστιανική επιστολή γραμμένη μεταξύ του 98 και του 117 μ.Χ., αποδεικνύει ότι χωρίς Επίσκοπο, δεν υφίσταται Εκκλησία Χριστού, μας δίνει στοιχεία για το ρόλο του στην πρώτη Χριστιανική Εκκλησία, και αποδεικνύει επίσης ότι οι πρώτοι Χριστιανοί πίστευαν στο άχρονο και τη θεότητα του Κυρίου Ιησού (22 Αυγούστου 2007).

 

  • Παιδιά του Θεού (Μω) Πληροφορίες για την επικίνδυνη αυτή αίρεση, με παγκόσμια δράση και θύματα (21 Αυγούστου 2007).

 

 

 

  • Περί του πρωτοχριστιανικού κειμένου της Διδαχής των Αποστόλων Γνωριμία με ένα από τα αρχαιότερα γνωστά πρωτοχριστιανικά κείμενα, (αν όχι το αρχαιότερο), που μας ανοίγει ένα παράθυρο στην εποχή που οι τελευταίοι Απόστολοι αποδημούσαν στον Κύριο, ενώ οι διάδοχοί τους, η τάξη των Προφητών, ετοιμαζόταν να δώσει την εξουσία της Εκκλησίας στους Επισκόπους (18 Αυγούστου 2007).

 

 

 

  • Ομιλία περί μετανοίας Τι είναι καλό, τι είναι κακό; Τι σημαίνει Μετάνοια; Γιατί την αρνιόμαστε; Πώς το επιτίμιο και η άσκηση μπορεί να γίνουν και φραγμοί στην μετάνοια; Τι είναι ο ιδεατός εαυτός; Τι είναι η (αυτο)κάθαρση; Πώς εξομολογούμαστε σωστά; Τι ζητά ο Θεός από εμάς; Η μετάνοια ως αποδοχή της αποτυχίας μας. Πώς χάνεται η ισορροπία του ανθρώπου με την προστασία του ιδεατού εαυτού; H "αρετολογία" μέσα στην Εκκλησία, ως δαιμονική επίδραση. Η ηθικιστική λατρεία της αρετής (16 Αυγούστου 2007).

 

 

 

  • Η Παναγία ως "μόνη" βοήθεια Μήπως είναι λάθος το να αποκαλούμε την Παναγία "μόνη βοήθεια" των πιστών; Μήπως θίγουμε τον Θεό με αυτό, όπως ισχυρίζονται οι Προτεστάντες; (13 Αυγούστου 2007).

 

  • Χορεύοντας Μόνος Βιβλιοπαρουσίαση για το εξαιρετικό αυτό βιβλίο του πρώην Προτεστάντη Φρανκ Σέφερ, που οδήγησε στην Εκκλησία του Χριστού πολλές χιλιάδες Προτεστάντες στην Αμερική (11 Αυγούστου 2007).

 

  • Κριτική στην Ομοιοπαθητική Επιστημονική κριτική από καθηγητή Ιατρικής, στις Νεοεποχίτικες μεταφυσικές ερμηνείες της Ομοιοπαθητικής (10 Αυγούστου 2007).

 

 

  • Η αξιοπιστία των επιστολών του Αγίου Ιγνατίου Μερικοί Προτεστάντες, ακόμα αμφισβητούν τις 7 Γνήσιες Συνοπτικές επιστολές του αγίου Ιγνατίου, γιατί καταλαβαίνουν ότι από μόνες τους είναι ικανές να γκρεμίσουν συθέμελα όλες τις Προτεσταντικές αιρέσεις, οι οποίες αρνούνται τον Επισκοπικό θεσμό και τη θέση του Επισκόπου στην Εκκλησία. Γι' αυτό στο παρόν άρθρο παρουσιάζονται όλα εκείνα που δεν θέλουν να γνωρίσουν, και όσα αρνούνται πεισματικά να δεχθούν, από εμμονή στην Προτεσταντική αίρεση (9 Αυγούστου 2007).

 

  • Διδαχή των Αποστόλων Ένα πρωτοχριστιανικό κείμενο που αποδεικνύει ανεδαφικούς τους ισχυρισμούς του Προτεσταντισμού για την κατάσταση και τη διαρρύθμιση της πρώτης Χριστιανικής Εκκλησίας, και καταρρίπτει τις αντιρρήσεις τους περί Χριστιανών ιερέων (8 Αυγούστου 2007).

 

 

  • Νέα σπορά συκοφαντιών από την ιστοσελίδα "Σπορέας" Μέσα από την αντιπαράθεση ενός συνεργάτη μας, με τον αρθρογράφο της Προτεσταντικής συκοφαντικής ιστοσελίδας "Σπορέας", παρακολουθήστε το πώς διαστρεβλώνουν οι Προτεστάντες τα πάντα, προκειμένου να κατηγορήσουν τους Χριστιανούς, και διαπιστώστε το "ήθος" τους (7 Αυγούστου 2007).

 

 

  • Πρόδρομοι στην Αλληλοπεριχώρηση Ελληνισμού και Χριστιανισμού Ο Θεός δεν θέλησε να δώσει την Αποκάλυψή του μέσω ενός μόνο λαού, για να μην υπερηφανευθεί κανένα έθνος. Αλλά δημιούργησε το νέο Του Χριστιανικό έθνος με τη σύγκραση όλων όσων άξιζαν από περισσότερους λαούς. Η σύγκραση αυτή, έκανε δυνατό, να διατυπωθεί η Θεία Εμπειρία και Αποκάλυψη με ακρίβεια (4 Αυγούστου 2007).

 

  • Η ΚΑΤΑΡΑ ΝΑ ΓΕΝΝΗΘΕΙΣ ΓΥΝΑΙΚΑ. (εξωτερικός δεσμός) Η παιδοκτονία νεογέννητων κοριτσιών και η επιλεκτική εμβρυοκτονία (έκτρωση) είναι μια θλιβερή πραγματικότητα στην Ασία και τον 21ο αιώνα η οποία έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις.100 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ γυναίκες χάνονται ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ στην Ασία πριν ή αμέσως μόλις γεννηθούν. Παιδοκτονία & έκθεση βρεφών στο όνομα της παράδοσης και της αστρολογίας. Η θέση της γυναίκας στην Παγανιστική κοινωνία της Ινδίας. Προσευχή & τεκνοποιία… Διαφημιστικό σποτ κατά της επιλεκτικής θηλυκής εμβρυοκτονίας στην Ινδία. (Πηγή: Ντοκιμαντέρ “Η κατάρα να είσαι γυναίκα” που παρουσιάστηκε στην τηλεοπτική εκπομπή Θεματική Βραδιά της ΕΤ1 τον Μάρτιο του 2007). (3 Αυγούστου 2007).

 

  • Ομοιοπαθητική Α' Μέρος & Β' Μέρος (εξωτερικοί δεσμοί) Εκπομπή "Ραδιο Παράγκα" του π. Κων/νου Στρατηγόπουλου. Τι είναι η θεραπευτική μέθοδος που λέγεται ομοιοπαθητική; Είναι κάτι καινούργιο που δεν μπορούν να δεχτούν οι παραδοσιακοί ιατροί; είναι τσαρλατανισμός; έχει σχέση με πνευματικές καταστάσεις; Κατ;a πόσο τα φάρμακά της θεραπεύουν; (πηγή:  www.floga.gr ). (3 Αυγούστου 2007).

 

 

  • Η "εν πνεύματι λατρεία" των αληθινών λάτρεων Οι Προτεσταντικές θρησκείες παρερμηνεύουν το χωρίο αυτό για να δείξουν ότι έχουν την αληθινή λατρεία. Αλλά στην πραγματικότητα αναβιώνουν την ειδωλολατρική Πλατωνική δοξασία των Γνωστικών! (1 Αυγούστου 2007).

 

  • Η αυτοαποκαλούμενη "Αρχέγονη Ορθόδοξη Εκκλησία" "Εγώ γαρ οίδα τούτο, ότι εισελεύσονται μετά την άφιξίν μου λύκοι βαρείς εις υμάς μη φειδόμενοι του ποιμνίου· και εξ υμών αυτών αναστήσονται άνδρες λαλούντες διεστραμμένα του αποσπάν τους μαθητάς οπίσω αυτών." (Πράξεις 20/κ: 29,30). Η αίρεση ενός πρώην ιερέως (31 Ιουλίου 2007).

 

 

 

 

 

 

 

 

  • Οι «άθεοι» και η Εκκλησία Εκτός από τους ψευτο-άθεους Νεοπαγανιστές του Ίντερνετ και των τηλεοπτικών παραθύρων, υπάρχουν και ορισμένοι σοβαροί άθεοι (24 Ιουλίου 2007).

 

  • Ιωάννης της Κροστάνδης ο άγιος Ο προορατικός και ιαματικός σύγχρονος Ρώσος άγιος της εκκλησιαστικής ζωής και της κοινωνικής αλληλεγγύης (23 Ιουλίου 2007).

 

 

  • Ο αρχαίος Ελληνικός Μονοθεϊσμός ως προ Χριστού Χριστιανισμός Εντυπωσιάζει ο φωτισμός τόσων αρχαίων Ελλήνων Φιλοσόφων, που μιλούσαν για "Έναν Θεό", σε μια τόσο σκοτεινή και επικίνδυνη γι' αυτούς εποχή, κατά την οποία ο απλός λαός ήταν δέσμιος των δαιμονίων του Πολυθεϊσμού, και των σκοταδιστικών πολυθεϊστικών ιερατείων, πριν επιλάμψει το φως του Χριστού (20 Ιουλίου 2007).

 

  • DNA εναντίον της Βίβλου των Μορμόνων Επιστημονικές αναλύσεις DNA αποδεικνύουν ψευδή την αιρετική βίβλο των Μορμόνων! Μία ακόμα ακραία αιρετική ομάδα, αποδεικνύεται κίβδηλη ΜΕ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΤΕΚΜΗΡΙΑ (19 Ιουλίου 2007).

 

  • Επιχειρήματα για τις εκτρώσεις (εξωτερικός δεσμός) Σε αυτή τη σειρά των βιντεο-κειμένων, παρουσιάζονται με νηφαλιότητα και ορθολογισμό τα κύρια σημεία & επιχειρήματα του διαλόγου γύρω από τις αμβλώσεις - εκτρώσεις. Σκοπός της σειράς αυτής είναι η έγκαιρη ενημέρωση, ο προβληματισμός και η ανταλλαγή απόψεων. (Κατασκευή Βίντεο: www.apologitis.com). (19 Ιουλίου 2007).

 

 

  • "Έλα να γίνεις ακόλουθός μου" Βιβλιοκριτική στο καινούργιο βιβλίο των Μαρτύρων του Ιεχωβά, με το οποίο θα μας επισκεφθούν σύντομα στις πόρτες μας (18 Ιουλίου 2007).

 

 

 

 

 

 

  • Η Θεραπεία του Φαρισαϊσμού (εξωτερικός δεσμός) Ηχητικό αρχείο με ομιλία του Μητροπολίτη Λεμεσού Αθανάσιου, για την θεραπεία της ψυχοπνευματικής αυτής ασθένειας (14 Ιουλίου 2007).

 

 

 

 

 

 

  • Ο Άγιος Αυγουστίνος και το «Filioque» Ιστορικοδογματική ανάλυση, για τον τρόπο που εισήχθη το Φιλιόκβε από τον Άγιο Αυγουστίνο, και πώς διαδόθηκε και στη συνέχεια επιβλήθηκε στη Δύση, οδηγώντας την Παπική Εκκλησία στην αίρεση (11 Ιουλίου 2007).

 

 

 

 

 

 

  • Περί Ομοιοπαθητικής Η ιατρική κοινότητα ανησυχεί για την ανοχή στις αντιεπιστημονικές βάσεις και διδασκαλίες της Ομοιοπαθητικής, που ταυτόχρονα βεβαίως αποτελούν και αντιχριστιανικές θεωρίες (4 Ιουλίου 2007).

 

 

 

 

 

Προηγούμενες δημοσιεύσεις

Επάνω